fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
Medlem
Besökare: 14735 | Medlemmar: 178307

Kom ihåg mig

Diskussionsforum Kungälv

Välkommen till forumet

Här diskuteras bandy. Inlägg med hot mot spelare och användare eller andra kränkande inlägg tas ovillkorligen bort. Vid förseelser kan även användaren beläggas med IP-spärr. Håll en god stämning på era inlägg!


ANNONS:
Spara   


Här kan du läsa våra generella forumregler.
TOTALT 2804 INLÄGG. JUST NU 0 INLOGGADE.
Namn: Skidåkning på längden....
Sänt: 2017-07-21 20:24
...är en ganska liten sport i Sverige, antalet seriösa tävlingsutövare alltså, men i TV pågår det ständigt 4-8 timmar om dagen hela vintern halva året.

Tänk om bandyn fick samma uppmärksamhetmed jämförelsen utövare.....då skulle det vara 25 timmar bandy varje dygn hela året på TV......speciellt på SVT som köper in den billiga skidsporten.

Tror att bandyn kan förbli stark..men olika klubblag har ju alltid ups and downs.

Viktigt att bandyn är stark i Stockholm och Göteborgs-distrikten oftast så därför var GAIS-eländet ett stort bakslag.

4 Tumme upp Citera
Namn: Real talk
Sänt: 2017-07-20 19:34
Bandyns publiksiffror just nu är på en hög, bra och jämn nivå i elitserien och jag gissar att intresset kan öka ytterligare i Superallsvenskan också. Vill man att bandyn ska överleva ska man kanske sluta prata om bandyn som en utrotningshotad art som kommer dö ut stup i kvarten. Vad sänder det för signaler till potentiella nyintresserade om folk som är intresserade av bandy bara pratar om hur bandyn kommer dö ut om inte det och det och det händer?

99% av alla idrotter i Sverige är mindre än bandyn. De har trots det inte självdött. Märkligt.
3 Tumme upp Citera
Namn: ROLLE
Sänt: 2017-07-20 14:00
Skönt att få lägga dessa ekonomiska problem åt sidan och gå över till de sportsliga. Hur ser vår trupp ut ???? Kommer vi att klara oss kvar ???? När kan en hall vara klar ????
Tumme upp Citera
Namn: ABC fabriken
Sänt: 2017-07-19 21:52
Men snälla....en världsliga
Det finns ju inget intresse för bandy, är väl bara villa som har publik o world cup lockar väl inga mängder när STORlagen spelar...var sak har sin tid bandyn har haft sin storhetstid....& tyvärr oxå vårat kära IFK ....
1 Tumme upp Citera
Namn: Tja...
Sänt: 2017-07-19 20:53
...en världomspännande liga tror jag inte på då resandet tar för lång tid mellan många kontinenter såvida inte Concorde (stavas det så) börjar med överljudsfart igen på flygen.

Att sälja sin sport har blivit helt avgörande för framtiden...och tyvärr har bandyn för få säljare av denna underbara sport.

...och att den inte är särskilt TV-vänlig (eller websänt) är ett oerhört stort handicap .

...emn man får hoppas att fler tröttnar på den ÖVERpenningstinna fotbollen och hockeyn och söker till en närmare/mindre egenartad sport, som inte styrs med viftande miljardbuntar, utan låter själen och et sunda råda betydligt mer.

Det lilla genuina är bandyns grundbult och har man bara ett antal procent som vill leva alternativt så räcker det för att behålla bandyn på bra nivå.

...men alla som är intresserade av bandy måste lägga energi även på att locka andra nya och yngre framförallt....för annars självdör bandyn lätt.
Tumme upp Citera
Namn: Real talk
Sänt: 2017-07-19 10:47
Julen: Jag gissar att motreaktionen kommer när lag börjar bryta sig ur sina nationella ligor. Den utvecklingen har redan börjat, de flesta lag i större ligor satsar mer på Champions League än den inhemska ligatiteln. Uppgifterna om att Champions League ska göras om så att de största lagen är garanterade platser på bekostnad av mindre nationer tror jag inte bara är rykten, och hoten om att världens största klubbar ska gå samman i en världsomspännande liga tror jag mycket väl kan bli verklighet inom en snar framtid.

När det sker gissar jag att många kommer reagera med äckel. Många kommer tycka det är coolt, men många kommer upptäcka värdet med riktig idrott på lokal nivå igen.

Man kan nå nya utövare även på nätet. Man bygger upp sina plattformar och sedan marknadsför man dem. Med tanke på att vi fram till typ 1990 inte hade tv-reklam i Sverige och bara två tv-kanaler som sände typ fem timmar per dygn, så finns det andra vägar att marknadsföra sig. Det bästa sättet är att gå på matcher, skapa stämning och en känsla av happening. Folk vill vara där det händer saker.

Det är naivt att tro att det sitter folk runtom i landet som aldrig hört talas om bandy men plötsligt ser en artikel i Aftonbladet och blir tokintresserade. Intresse föder intresse. Pratar man bandy passionerat och engagerat och går på matcherna och kanske bjuder med en polare eller två så kommer det smitta av sig.

Marknadsföring av olika plattformer på nätet skadar inte heller, det är lättare för folk att klicka på en länk än att köpa en tidning, se en tv-kanal och sedan söka upp informationen själva och så vidare.
Tumme upp Citera
Namn: Ted och Lindberg..
Sänt: 2017-07-18 13:40
...till Nässjö IF !!

Skadar inte för Nässjö IF.
Tumme upp Citera
Namn: Röda Bollen
Sänt: 2017-07-18 06:56
Bra och viktigt att ni lirar vidare, ingen i bandysverige hade gynnats av en konkurs för IFK.
5 Tumme upp Citera
Namn: Rudis
Sänt: 2017-07-17 17:52
Om vi nu lägger den övergripand bandykristallkulan åt sidan och istället vänder blickarna mot vårt älskade iFK så är detta en lättnadens och glädjens dag. Så skönt att föreningen kan fortsätta.....och nu förhoppningsvis med ngn slags ekonomisk kompetens i leden. Jag är också nyfiken på hur de går med de lediga platser som finns i spelartruppen. Vad händer t.ex. med Ted?
2 Tumme upp Citera
Kungälv Namn: Julen
Sänt: 2017-07-17 17:47
Det är aldrig bra att vara nöjd. Man måste alltid sikta högre. Angående det där med gammelmedia vs nischad media är jag inte så säker på vad som är bäst. Det enda som exempelvis hände när bandypuls hamnade bakom betalvägg var att jag slutade läsa där. Jag kanske är ensam om det men jag tror nog att det är framtiden för de flesta medier att hamna bakom betalväggar. Och då tilltalar dom egentligen bara dom som redan är intresserade. Frågan är ju hur man väcker intresse hos nya människor.

Sen har det väl varit pengahysteri rätt så länge i fotboll och hockey. När kommer den motreaktionen tänker du?
3 Tumme upp Citera
Namn: Real talk
Sänt: 2017-07-17 12:58
Det är alltid domedagstoner när det pratas bandy. 90% av landets idrotter skulle älska att ha de publiksiffror som bandyn har.

Som samhällsutvecklingen ser ut tror jag att massmedia spelat ut sin roll som marknadsföringsverktyg och distributör inom kort. Om 10 år tittar ingen på tablå-tv längre. Det är på nätet folk hittar nya grejer och det är där de konsumerar tv, film och sport.

Det är positivt för sporter som bandy, för medan gammal-TV domineras av svindyra hockey- och fotbollsrättigheter som tränger undan allt annat så kan man som liten idrott marknadsföra sig själv på nätet, man kan producera sitt eget innehåll, sända sina egna matcher och så vidare. Det är framtiden och det är så man kommer nå ny publik.

Sen tyder väl allt på att små idrotter kommer bli allt mer marginaliserade, finns ju typ inga idrottsintresserade längre utan bara fotbollsintresserade, bandyintresserade, hockeyintresserade och så vidare. Därför kan man inte jämföra sig med sporter som fotboll och hockey, utan måste hitta sin egen nisch och sin egen del av marknaden.

Bandyn har det kulturella kapitalet och historien och äktheten, och jag är säker på att sånt kommer tilltala folk mer och mer när fotbollsspelare börjar kosta 3 miljarder, Champions League kostar 2000 kr i månaden och följa och alla nationella ligor lagts ner till förmån för en Dubaifinansierad Världsliga där utvalda lag reser jorden runt och visar upp sig.

Då tror jag det blir en motreaktion och folk kommer vända blickarna mot lokal idrott där de äkta värdena fortfarande existerar, till exempel bandyn. Precis som det är inne med äkta och lokalproducerade råvaror inom livsmedelssfären är jag övertygad om att fler och fler kommer söka sig bort från pengahysterin som är fotboll och ishockey och söka sig till sporter där det är idrotten som står i fokus, inte enskilda spelares stjärnstatus eller "glamouren".
9 Tumme upp Citera
Kungälv Namn: Julen
Sänt: 2017-07-17 10:42
Tror folk är med på de flesta förhållandena bara intresset finns. Och intresset byggs ju på olika sätt. Ett av dom är framför tvn en bakfull söndag. Mediabevakningen måste öka enligt mig men den ökar ju bara om allmänintresset ökar. Moment 22
Tumme upp Citera
Namn: ..men vädret är för tufft numera..
Sänt: 2017-07-17 07:12
...i Sverige..så utomhusbandy blir inte seriöst nog för de som vill satsa lite mer än motionsbandy.

Det måste bli fler hallar i ett "modernt" samhälle och sedan är frågan tyvärr också om det duger med ouppvärmda läktare i ett modernt samhälle.

Bandyn står inför stora problem när man inte har råd (får råd) till vad sportkonsumenter av idag kräver.

Skidsporten har ju en annan publik som kan röra på sig eller andra bekvämligheter med varma lokaler i direkt anslutning.....men i övrigt är det ju inomhussporter som gäller numera.

bandyhallarna i Sverige är för "primitiva" utom 3-4 stycken som har andra problem.

Sandvikens har ingen bra känsla och Västerås är för mycket industribetong.

Vänersborg går an och Lidköpings klart bäst i landet.

Vil man att bandyn ska bli bra så måste det till många fler sådana hallar som de två sistnämnda men de är dyra om det inte är ett antal tusen åskådare och fart i media på orten med bandysnack.

Det blir inte kallare vintrar...troligen regnigare, blåsigare och varmare....inget väder för utomhusbandy alltså.

Tyvärr tar fotboll och ishockey allt mer plats och pengar i anspråk och andra idrotter tappar generellt gentemot de största idrotterna.

Vore det inte på plats med mer "kulturpengar" till de lite mindre idrottsgrenarna....precis som samhället i övrigt där politikerna tar från de som har för att delvis hjälpa de som inte har så mycket.

Idrottsskatt !

Plocka några procent i skatt av de idrotter som drar in mest pengar.

...samt höj anslagen lite till de mindre idrotterna på fotboll och hockeyns bekostnad.

...så att det bli mindre orättvist....men orättvist kommer det ju alltid att vara då vissa idrotter passar bättre, både i TV och att titta på, t ex fotboll och hockey som är stora vinnare av lagidrotterna.

TV (webbsändningar) är ju nyckeln till framgång och de sporter som inte passar där behöver lite hjälp för att överleva.

Kulturpengar !

Tumme upp Citera
Kungälv Namn: Julen
Sänt: 2017-07-16 19:07
Vet inte om någon påstått det?
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2017-07-16 16:07
Bandyn dör inte för att Kungälv har det tufft. Sluta fåna er.
7 Tumme upp Citera
Kungälv Namn: Julen
Sänt: 2017-07-16 11:14
Kan AIK komma upp i eliten så kan dom fina stockholmsderbyna kanske öka det mediala intresset och ge oss andra lite draghjälp. Bandyn lider ju av att det bara är vi redan involverade som pratar bandy
4 Tumme upp Citera
Namn: Tre Kungar
Sänt: 2017-07-16 10:37
-Rusia
"I riktig bandy finns passion historia & 250 på läktarna i en sport med 2 nationer Sovjet & Svärjä" nä allt har sitt slut.....tyvärr
1 Tumme upp Citera
Namn: ROLLE
Sänt: 2017-07-16 09:14
Tänk att jakten på att få Elitlicensen till varje pris gjorde oss så desperata att det kanske sänker hela klubben. ??????
Tumme upp Citera
Namn: Rudis
Sänt: 2017-07-16 01:26
Jag hoppas innerligt att IFK klarar denna kris......sen kommer man tillbaka med tiden. Innebandy är en låtsassport i jämförelse.....i riktig bandy finns passion, historia, support och glöd
2 Tumme upp Citera
Kungälv Namn: Söder
Sänt: 2017-07-15 20:56
Mycket hemvävt.... skrev följande:
...som med Nässjö IF senaste åren.

Kanske kan NIF börja lyfta lite snart ekonomiskt så att de på allvar kan nå Elitserien.

Kungälv har trots allt en "enklare" resa dit då de varit där nyligen och ofta.

I Nässjö börjar bandyn falla i glömska, visserligen från blomstrande oerhört länge en gång i tiden...så om 2-3 år kanske NIF måste gå upp, annars kan bandyn självdö där.

IFK Kungälv har en mycket färsk elitseriekultur ett bra tag till så där ser jag större chanser...men tyvärr krävs nog hall och att spela i Surte-hallen är nog inget bra alternativ så länge som Surte bandy finns kvar där i alla fall.

Lite konstigt att spela i en annan kommuns hall dessutom och den är för liten publikt bl a.

Kungälvs resa enklare? Hur tänker du nu? Nära konkurs, degraderade och utan hall. Närmare eliten mäts inte i historien, en historia som dessutom visade sig vara byggd på skuldberget.
Nej vi är långt bakom NIF vi är närmare Surte än NIF.
3 Tumme upp Citera
Namn: Innebandy
Sänt: 2017-07-15 20:20
Tyvärr var sak har sin tid & tiden för IFK & bandy på is har nog gjort sitt...
2 Tumme upp Citera
Namn: Mycket hemvävt....
Sänt: 2017-07-15 20:18
...som med Nässjö IF senaste åren.

Kanske kan NIF börja lyfta lite snart ekonomiskt så att de på allvar kan nå Elitserien.

Kungälv har trots allt en "enklare" resa dit då de varit där nyligen och ofta.

I Nässjö börjar bandyn falla i glömska, visserligen från blomstrande oerhört länge en gång i tiden...så om 2-3 år kanske NIF måste gå upp, annars kan bandyn självdö där.

IFK Kungälv har en mycket färsk elitseriekultur ett bra tag till så där ser jag större chanser...men tyvärr krävs nog hall och att spela i Surte-hallen är nog inget bra alternativ så länge som Surte bandy finns kvar där i alla fall.

Lite konstigt att spela i en annan kommuns hall dessutom och den är för liten publikt bl a.
1 Tumme upp Citera
Kungälv Namn: Söder
Sänt: 2017-07-15 12:19
Försökte belysa ekonomin tidigare, även efter degradering. Blev då hånad för att jag var tråkig och inte såg det sportsliga.
Var är dom som hånade våra juniorer och ville värva oss tillbaka?
Dom kanske kan lösa skulderna på samma sätt som dom skulle lösa värvningarna.
Det här svider o gör ont
2 Tumme upp Citera
Namn: Fortlöpande kostnader
Sänt: 2017-07-15 09:27
116 000 nu...men kostnader ligger aldrig och sover i en verksamhet...det tillkommer hela tiden nya så man måste alltså stoppa alla utbetalningar som inte måste betalas och börja om från början.....antingen från läge 0 (om de närmaste 116 000 lyckas skrapa ihop) eller rekonstruktion eller konkurs.

Tror IFK får svårt (om det inte ordnar sig tillräckligt med ekonomin) utan bandyhall att starta om från lägre division.

Bandyn har ju inte tillräcklig status hos media nu för tiden.

..men det kan lösa sig....alla klubbar har djupa svackor ibland....
1 Tumme upp Citera
Namn: Rudis
Sänt: 2017-07-14 16:19
Ser fram emot nya täta uppdateringar kring hur det går med de återstående 116 000 kronorna.
1 Tumme upp Citera
Namn: :(
Sänt: 2017-07-14 12:04
Så om pengarna inte hinner in så är det vi som inte bidrar som bär ansvaret?
Det slår er inte att ifrågasätta varför begäran om hjälp från styrelsen kom så sent? Hinner inte pengarna in så är det enbart hos dom ansvaret ligger och det ska bli väldigt intressant att höra deras svar på den frågan!
1 Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2017-07-14 08:38
Otroligt att så många här bemödar sig att skriva här, men inte har för avsikt att hjälpa föreningen monetärt.
4 Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2017-07-14 06:12
GBG skrev följande:
Alla ni så kallade experter på hur dåligt det är skött . Hur bra insyn har ni I det hela eller är det bara ett tyckande. HEJA KUNGÄLV vi löser detta tillsammans
bandy I vinter. Eller hur alla experter?

Att påstå att föreningen har varit dåligt skött behöver man inte vara expert för att göra. Handen på hjärtat finns det någon i den tidigare eller sittande styrelsen som kan säga att dom gjort ett bra jobb? Att man gjort mycket är en sak men har man gjort ett bra jobb, är man nöjda med vad man gjort?
Det enda "vi" vet är att föreningens ekonomi är en total katastrof och har varit dålig länge. När dråpslaget med degraderingen kom så påstods det att det "bara" handlade om papper som inte skickats in, bra skött?
Arbetet med att rädda föreningen ledde till en rekonstruktion, bra jobbat stort beröm till alla inblandade. Att det sedan "dyker upp" fler kostnader som gör att man inte kan följa betalningsplanen är häpnadsväckande. Har man inte bättre kunskap eller har man bara blundat och hoppats att det löser sig. Tystheten och bristen på information under vägen skapar inget förtroende. Om tidigare beräkningar inte stämt vad är det som säger att dom nya gör det? Det handlar inte om att gnälla, det är kritik och det är befogat. Om man lyckas vända detta så skall alla inblandade ha all beröm som finns men och ett mycket viktigt men!!!! Börja arbeta med öppna kort, ge raka besked och ge dom tidigt. Det är inte bara ekonomiska skulder som skall lösas det är även föreningens rykte som skall upprättas.
När det gäller den sista punkten så har det arbetet inte kommit så långt om man ser till de senaste händelserna. Informationsmöte när klockan redan passerat, inte gnäll utan kritik.
4 Tumme upp Citera
Namn: Rudis
Sänt: 2017-07-14 00:00
116 000 kronor kvar.......hoppas innerligt att det går vägen. Mår dåligt av tanken på en annan utgång.
Tumme upp Citera
Kungälv Namn: Julen
Sänt: 2017-07-13 22:04
http://www.ifkkungalv.se/2017/07/13/beslut-om-klubbens-framtid-tas-pa-mandag/
1 Tumme upp Citera
Sök efter
på forumet
Sökningen visar resultat från den senaste månaden. Du kan också visa en sida eller dag:
Gå till sida
Alla inlägg ett datum

Fler nyheter


SENASTE NYHETERNA OM KUNGÄLV
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:


Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
City körde över Real Madrid
Fakta och historier om östlagen
Barcelona tar sikte på Mbappe?
Vi är tråkiga Gefle: Varbergsturnén
Mållöst möte på Celtic Park
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Solly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies