fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
Medlem
Besökare: 30535 | Medlemmar: 178692

Kom ihåg mig

Diskussionsforum Sverige

Välkommen till forumet

Här diskuteras bandy. Inlägg med hot mot spelare och användare eller andra kränkande inlägg tas ovillkorligen bort. Vid förseelser kan även användaren beläggas med IP-spärr. Håll en god stämning på era inlägg!

Forumet är numera endast öppet för medlemmar på SvenskaFans.com. Vänligen registrera er som medlemmar!


ANNONS:
Spara   


Här kan du läsa våra generella forumregler.
TOTALT 753 INLÄGG. JUST NU 0 INLOGGADE.
Namn: Nicname
Sänt: 2017-07-08 13:52
Finsk bandy: Varför kommenterar du något du inte har koll på. Löjliga domedagsprofet.
2 Tumme upp Citera
Namn: Finsk bandy
Sänt: 2017-07-08 10:29
...men vad jag förstår så är bandyn på utdöende i Finland.

Hur många klubbar har konstfryst och hur många bandyklubbar finns det inför kommande säsong ?

Värvas det några finska bandyspelare till svenska bandyklubbar numera ?

I Norge verkar också bandyn gå baklänges.

I Sverige byggs fortfarande fler bandyhallar och i Ryssland men de summor som krävs för detta verkar inte finnas i Finland/Norge för bandyn, eller ?

Ja, bandyn har inte lyckats sälja sig till media i Sverige i den utsträckning den fortfarande förtjänar.

Journalister är väl bekväma typer som säljer sig för bekvämligheten.Tumme upp Citera
Haparanda Tornio Namn: Akilles
Sänt: 2017-07-06 13:47
Hej, Borgå Akilles är bäst på bandy i Finland
Tumme upp Citera
Vänersborg Namn: Batasar
Sänt: 2017-05-26 08:47 Ändrat: 2017-05-26 08:53:06
Fotboll på högsta nivå och hockey är överlägset sett till intresse, inga konstigheter. Bandyn är dock misshandlad av media. Bandyn förtjänar lika mycket media som exempelvis damfotboll, innebandy, superettan, handboll och några till. Det är fullt rimligt att tycka så.
8 Tumme upp Citera
Villa-Lidköping Namn: Henrik
Sänt: 2017-05-26 00:29
Tre kronor är otroligt stort oavsett om det är skräp från Elitserien eller världsstjärnor som Bäckström och Lundqvist.
JVM har fått en sjuk hype sista åren. För 10 år sen så hade ingen koll och nu så är det megastort runt jul och nyår.
Tumme upp Citera
Sandviken Namn: s
Sänt: 2017-05-25 13:09
Jag har inte påstått att det ska vara lika, men kolla mängden hockey SVT sänder. Jämför det med EN bandymatch på ett år.

Ska man krasst se till intresse så har väl bandyn större publik än SDHL.

Just mediaskuggan är ett av bandyns stora problem
5 Tumme upp Citera
Namn: Svt
Sänt: 2017-05-25 11:31
Om du tittar på hur många som spelar och intresserar sig för hockey jämfört hur många som spelar och intresserar sig för bandy så är det ganska lätt att förstå att SVT tar sådana beslut.

Inse hur små å få vi bandytokiga är...
1 Tumme upp Citera
Sandviken Namn: s
Sänt: 2017-05-25 07:39 Ändrat: 2017-05-25 07:41:45
Nej SVT sände inte VM, men det är en otrolig hype runt ett världsmästerskap utan de bästa .

SVT"s sändningar i framtiden står i länkad artikel och citatet.

Dam-VM, helt ok. Där är de bästa med.
3 ungdomsturneringar där JVM är en jättestning.
CHL, kanske intressant för några.
EHL, 4 träningsturneringar där Sverige spelar med ett C-landslag. När det är VM-dags är det några få som får spela. Resten är utslagna NHL-killar som har ork o lust.

Men du SVT tycker att balansen hockey mot annan sport är ok ?
1 Tumme upp Citera
Namn: Svt
Sänt: 2017-05-25 00:16
Du herr S

Va det verkligen SVT som sände ishockey-VM? ;) kom väl dessutom en nyhet häromdagen att SVT säljer ut nästa VM..

Men bra försök iaf! :P
1 Tumme upp Citera
Sandviken Namn: s
Sänt: 2017-05-24 22:42 Ändrat: 2017-05-25 03:50:02
Nu är ishockey-"VM" slut och alla är glada. Det firades med storslagen mottagning i Stockholm med kungligheter och media på plats.
Visst kan det vara kul med en turnerings-seger, men är det ett Världsmästerskap när 14 svenskar i de 4 bästa NHL-lagen spelar slutspel och säkert lika många tackat nej.
Ser man på final-motståndarna Kanada saknades ännu fler stjärnor.

Tänk den tanken med ett fotbolls-VM.

Men hockeyn har ett järngrepp om SVT och TV4.

VM är ändå intressant jämfört med övrigt utbud, ur artikeln;

" Ishockey är en viktig pusselbit i SVT:s sportutbud. SVT kommer de närmsta åren att livesända från Hockey-VM, Champions Hockey League, Euro Hockey Tour, Junior-VM, dam-VM, SDHL, TV-pucken och Stålbucklan, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson."

Bandyn får 1 match om året.
Bandy-VM var för dyrt.
1 Tumme upp Citera Länktips: www.expressen.se/sport/hockey/tre-kronor....
Ljusdal Namn: Sicko
Sänt: 2017-05-15 10:05
– I dagsläget är det helt dött. Vi var intresserade av att ta hem honom, men han har kontrakt med Ljusdal, Ljusdal släpper honom inte och vi är inte beredda att betala pengar. Så enkelt är det, säger SAIK:s klubbchef Pär Söderlund

Svart på vitt (-_-) hur det ligger till.
5 Tumme upp Citera
Villa-Lidköping Namn: Stefan A (Villait)
Sänt: 2017-05-14 12:49
? skrev följande:
Vad tänker ni med? Problemet är INTE att klubbar å spelare pratar (går inte att stoppa oc ingen har efterfrågats att det ska stoppas) problemet är att SAIK fortsätter å diskutera å prata med Pettersson efter att dom fått klart för sig att han står under kontrakt. I samma minut det faktat kommer till SAIK's kännedom så borde dom vända sig till å diskutera med Ljusdal istället och lämna Pettersson utanför den diskussionen tills Ljusdal har fått säga sitt.

Fattar inte hur vissa (tyvärr alltid de stora) klubbar ska förstå sådant


Bra sammanfattning där, hur svårt kan det va?
Hur kan man misslyckas med att förstå något så självklart??
1 Tumme upp Citera
Namn: Betalning
Sänt: 2017-05-13 09:35
Det stod ett uttalande i någon artikel (minns inte vilken) att SAIK inte va villiga att betala för någon övergång så ju det verkar som att det faktiskt va så
2 Tumme upp Citera
Sandviken Namn: Zusgazah
Sänt: 2017-05-13 08:39
Det är ju vanligt att spelare har klausuler där de kan lämna fritt vid nedflyttning eller missad uppgång. Det är väl inte konstigt att saik kollar med Pettersson om han har en liknande klausul?

Dessutom står det ingenstans att saik inte ville betala. Som nämnts letade Ljusdal ersättare till JP. Hade de hittat en hade saik säkert löst JP med en övergångssumma. Nu hittade inte Ljusdal något bra alternativ till JP och valde att inte sälja honom. Vad är det som säger att saik inte är beredda att betala? De kanske erbjöd 100 mille som Ljusdal tackade nej till då de inte hade någon ersättare:)
1 Tumme upp Citera
Vänersborg Namn: DeJi
Sänt: 2017-05-13 07:12
Det som kommer bot i diskussionen kring Pettersson och Saik är ju att Saik bevisligen aldrig varit villiga att betala för att lösa ut honom. Så varför pratade de ens med honom från första början? De tror väl inte att Ljusdal skrivit ett kontrakt med en klausul där deras spelare får byta klubb gratis?

Att en övergång överhuvudtaget var aktuell beror inte på att Saik och Ljusdal förhandlat - för Saik har ju inte erbjudit Ljusdal något - utan enbart på att Saik lockat på Pettersson och Ljusdal känt suge tvingade att försöka lösa situationen som uppstått för Petterssons skull.

Hade Saik inte börjat prata med Pettersson hade situationen aldrig uppstått.
4 Tumme upp Citera
Sandviken Namn: Orakl1
Sänt: 2017-05-12 23:51
Mimer skrev följande:
EVS, S och Orakel1. Så det ni menar är att Sandviken har helt rent mjöl i påsen och det är ren slump och förmodligen dikt och förbannad lögn att detta har hamnat i tidningarna.

Bollnäs däremot gjorde lika tveklöst övertramp då Mickelsson gick dit. Detta trots att Vetlanda, Mickelsson och all media rapporterar unisont att detta har skett i samförstånd på grund av familjeskäl.

Bra. Tack. Då vet vi. Och jag släpper frågan. #alternativefact


Du missförstår mig igen Mimer. Jag har aldrig sagt att SAIK har gjort mer rätt än Bollnäs, och jag har heller inte sagt att Bollnäs agerat omoraliskt när de värvade Mickelsson. Däremot blir det konstigt när en sportchef börjar kasta paj i media, kring en övergång där han sitter med trumfkortet (ett gällande för den berörda spelaren) i sin hand.Det är absurt att Ola Bengtsson går till attack mot just SAIK på Bandypuls, för att ha gjort något som det redan var känt att inte bara SAIK, utan också flera andra klubbar har gjort, nämligen pratat med Jonas Pettersson. Detta tillvägagångssätt är också utbrett och mer regel än undantag inom bandysporten. Bra spelare som presterar bra väcker intresse hos andra klubbar, oavsett om de står under kontrakt eller inte.

Att en spelare som gör 60 mål på en säsong i ett satsande allsvenskt lag väcker intresse från ES-klubbar är helt naturligt. Likväl är det naivt att tro att dessa klubbar inte kollar läget med spelaren direkt, om intresse finns, och även hur dennes kontrakt är utformat. Finns t.ex. missad-uppflyttnings-klausul, optionsår eller liknande.
I fallet Pettersson har det bevisligen inte funnits några villkor eller klausuler i kontraktet som gjort att han är fri att gå till en ES-klubb, varpå SAIK har fört diskussioner med Ljusdal om att lösa honom. Bengtsson har ju bevisligen varit villig att förhandla med, eftersom han erkänner att han letat ersättare till Pettersson. Då han misslyckats har han inte velat släppa Jonas. Detta verkar alla inblandade parter ha accepterat, men Bengtsson kände sig ändå tvungen att kasta lite smuts på SAIK och dumförklara Jonas Pettersson i media, i samband med att det offentliggjordes att det inte skulle bli någon övergång, konstigt...
4 Tumme upp Citera
Namn: ?
Sänt: 2017-05-12 23:30
Hur vissa klubbar har så svårt att förstå sådant skulle det stå..
Tumme upp Citera
Namn: ?
Sänt: 2017-05-12 23:28
Vad tänker ni med? Problemet är INTE att klubbar å spelare pratar (går inte att stoppa oc ingen har efterfrågats att det ska stoppas) problemet är att SAIK fortsätter å diskutera å prata med Pettersson efter att dom fått klart för sig att han står under kontrakt. I samma minut det faktat kommer till SAIK's kännedom så borde dom vända sig till å diskutera med Ljusdal istället och lämna Pettersson utanför den diskussionen tills Ljusdal har fått säga sitt.

Fattar inte hur vissa (tyvärr alltid de stora) klubbar ska förstå sådant
4 Tumme upp Citera
Sandviken Namn: Zusgazah
Sänt: 2017-05-12 19:43
I princip känner alla alla inom bandy-Sverige så det vore omöjligt att hindra klubbar att prata direkt med spelare. Saik pratade med Bella alla år han spelade med Bollnäs och även med P Nilsson när han spelade i Bajen. Detta blir ju ganska naturligt då Bella bor i Sandviken nära många andra och Nilsson rehabtränade i Göransson.
Tumme upp Citera
Sandviken Namn: s
Sänt: 2017-05-12 17:47 Ändrat: 2017-05-12 19:05:10
Mimer skrev följande:
EVS, S och Orakel1. Så det ni menar är att Sandviken har helt rent mjöl i påsen och det är ren slump och förmodligen dikt och förbannad lögn att detta har hamnat i tidningarna.

Bollnäs däremot gjorde lika tveklöst övertramp då Mickelsson gick dit. Detta trots att Vetlanda, Mickelsson och all media rapporterar unisont att detta har skett i samförstånd på grund av familjeskäl.

Bra. Tack. Då vet vi. Och jag släpper frågan. #alternativefact


Jag svarar bara för mig själv.

Jag vet inget om Vetlanda-Mickelsson -affären och har inte skrivit något heller.

Om JP-Gate; det är möjligt att SAIK gjorde fel när JP kontaktades.
Som JP säger så är det flera klubbar som kontaktat honom och det händer hela tiden.
Jag har sett klubbdirektörer/sportchefer som berömmer sig själv att de jobbat i flera säsonger innan de gör en storvärvning. Hur går det till utan att kontrakterade spelare kontaktas ?
F.ö borde JP inte bli sämre av att flera elitserieklubbar är intresserade.

Om Gälman-gate,som jag och de andra skrev om; läs en gång till och försök att förstå om det går.
Det är du som vevar runt den "skandalen", men du verkar inte begripa vad som hände.
Tumme upp Citera
Sandviken Namn: EVS
Sänt: 2017-05-12 17:29
Mimer skrev följande:
EVS, S och Orakel1. Så det ni menar är att Sandviken har helt rent mjöl i påsen och det är ren slump och förmodligen dikt och förbannad lögn att detta har hamnat i tidningarna.

Bollnäs däremot gjorde lika tveklöst övertramp då Mickelsson gick dit. Detta trots att Vetlanda, Mickelsson och all media rapporterar unisont att detta har skett i samförstånd på grund av familjeskäl.

Bra. Tack. Då vet vi. Och jag släpper frågan. #alternativefact


Det jag inte förstår är vad SAIK gjort för fel, enligt dig. Håller du enbart med kommentarerna från Kalix- och Ljusdalshåll eller är det något annat som grämer dig?
Agerade man fläckfritt i Gälmanaffären? Det beror väl på hur man ser det.
Skulle man vikt ner sig omedelbart när Kalix ansåg att Gälman hade fel och stod under gällande kontrakt och att Kalix skulle ha mer betalt än 40k kr för honom?
Eller gjorde man fel när man bad Skiljenämnden att avgöra fallet utan att förhandla vidare med Kalix om en spelare som man själva (tillsammans med spelaren) ansåg sig ha ett giltigt kontrakt med?

Är det emot gällande regler att alls kontakta en spelare som står under kontrakt av en annan klubb för att kolla om det alls finns ett intresse för en eventuell övergång? Det kanske det är, det vet jag ärligt talat inte. Men om det sker i hela bandysverige så ofta som jag misstänker att det gör (dvs så ofta att det är får ses som "helt vanligt"), vad gjorde man då för fel? Ska samtliga klubbar som kontaktar kontrakterade spelare på liknande sätt hängas ut och bespottas eller gäller det enbart SAIK?
3 Tumme upp Citera
Bollnäs Namn: Mimer
Sänt: 2017-05-12 14:50
EVS, S och Orakel1. Så det ni menar är att Sandviken har helt rent mjöl i påsen och det är ren slump och förmodligen dikt och förbannad lögn att detta har hamnat i tidningarna.

Bollnäs däremot gjorde lika tveklöst övertramp då Mickelsson gick dit. Detta trots att Vetlanda, Mickelsson och all media rapporterar unisont att detta har skett i samförstånd på grund av familjeskäl.

Bra. Tack. Då vet vi. Och jag släpper frågan. #alternativefact
Tumme upp Citera
Sandviken Namn: EVS
Sänt: 2017-05-12 13:01
s skrev följande:
Mimer skrev följande:
Från domen...

"Vidare kan konstateras att Sandviken inte synes ha gjort några försök, att hos Kalix, säkerställa att Niklas Gälman sagt upp avtalet i rätt tid. Något som annars hade kunnat ge rätt för Gälmans påstående".


Det var fel formellt fel skött av SAIK-Gäman då Kalix hävdade att Gälman inte sagt upp sitt optionsår och Gälman inte säkrat uppsägningen skriftligt.

Gälman kom till Sandviken första veckan efter kontraktstiden och TRODDE att han var fri från kontraktet.

Hade han inte haft den bilden så hade han givetvis sagt upp sitt kontrakt i tid.

SAIK utgick från att Gälman inte var bunden och skrev kontrakt.
Hur konstigt var det ?

Gälman fick lida som avstängd och SAIK fick betala till Kalix.

Vad var det moraliskt tveksamma i den affären ?
Ja, SAIK kunde ha ringt och frågat om Gälman VERKLIGEN sagt upp sitt kontrakt, men det undrar jag om det är normalt förekommande.


Och frågan är om det egentligen ens hade gjort någon skillnad. Det hade med största sannolikhet ändå gått till skiljenämnden och jag ser inte hur en extra kontakt mellan klubbarna plötsligt skulle avgjort till Gälmans och, i förlängningen, SAIK:s fördel.
Tumme upp Citera
Sandviken Namn: Orakl1
Sänt: 2017-05-12 12:58
Mimer skrev följande:
Orakel1… Om, och jag säger verkligen om, Bollnäs har varit involverad i att Mickelsson bröt kontraktet så har man uppenbarligen sköt det förbannat mycket snyggare än vad SAIK har gjort i fallet med Pettersson och tidigare Gälman. Annars kan jag garantera att Bollnäs också hade hamnat i tidningarna likt det som skrivits om i Bandypuls den senaste veckan.

Uppenbarligen har också de andra klubbarna som varit kontakt med Pettersson också skött det väldigt mycket snyggare, annars kan jag igen garantera att även de hade fått rubriker.

Men jag passar på att ställa en fråga till dig samtidigt. Om rubrikerna den senaste veckan hade handlat om Christoffer Edlund och en övergång till Bollnäs… Handen på hjärtat Orakel1, vad hade du
skrivit i detta forum då? Svara ärligt :-).

Ps: Att det är så oerhört orimligt för vissa att Mickelsson ville komma närmare södra Hälsingland som nybliven pappa och efter sex år ”on the road”…


Att Mickelsson är väldigt ekonomiskt sinnad är ett ganska vedertaget faktum i Bandysverige, och jag säger egentligen ingenting om det. Är man bandyspelare och har som jobb att spela bandy, då är det inget konstigt att göra det där man anser att villkoren är mest fördelaktiga för en. Sedan är det givetvis så att t.ex. familj- och jobb-bitar också spelar in. Däremot är jag övertygad om att Mickel aldrig skulle "köpa ut sig själv" om han inte såg sig dra fördel av det ekonomiskt på sikt.
Jag vet att Bollnäs tidigt var ute efter Mickel, och vill även minnas att jag var nästan lika tidig (definitivt först) med att "gissa" honom till Bgif i den återkommande (och mycket roliga) sillytråd som brukar uppstå i Giffarnas forum :)

Sedan till frågan om Edlund.Jag vet även där att Bollnäs var och dreglade över honom när det stod klart att han ville hem från Jenisej, vilket säkert var en av anledningarna till Markos uttalande i den länkade artikeln.
Ett bra uttalande tycker jag. Inget gläfsande om att en viss klubb potentiellt "förstört" säsongen för Edlund eller liknande. Ett kort och koncist konstaterande; Han är under kontrakt, så här mycket kostar han att lösa.
Sedan kvarstår givetvis förhandlingarna med spelaren själv också. Men så länge det finns ett giltigt kontrakt kommer det vara svårt för en spelare att ansluta till en annat lag.
Det är precis det läget som är mellan LBK SAIK och J Pettersson, och det är som det ska vara. Vill SAIK ha honom får man casha upp, eller så låter man bli (som det verkar). Precis på samma sätt blev det för Bollnäs och Edlund. I det mycket osannolika scenariot att Edlund skulle bråkat sig loss från gällande kontrakt med SAIK för att ansluta till Bollnäs hade jag så klart blivit sned, men i så fall snarare på spelaren än på den klubb som velat ha honom.
3 Tumme upp Citera Länktips: www.idrottensaffarer.se/sponsring/2015/0....
Sandviken Namn: s
Sänt: 2017-05-12 12:37 Ändrat: 2017-05-12 12:38:37
Dubbel
Tumme upp Citera
Sandviken Namn: s
Sänt: 2017-05-12 12:31 Ändrat: 2017-05-12 12:39:51
Mimer skrev följande:
Från domen...

"Vidare kan konstateras att Sandviken inte synes ha gjort några försök, att hos Kalix, säkerställa att Niklas Gälman sagt upp avtalet i rätt tid. Något som annars hade kunnat ge rätt för Gälmans påstående".


Det var fel formellt fel skött av SAIK-Gäman då Kalix hävdade att Gälman inte sagt upp sitt optionsår och Gälman inte säkrat uppsägningen skriftligt.

Gälman kom till Sandviken första veckan efter kontraktstiden och TRODDE att han var fri från kontraktet.

Hade han inte haft den bilden så hade han givetvis sagt upp sitt kontrakt i tid.

SAIK utgick från att Gälman inte var bunden och skrev kontrakt.
Hur konstigt var det ?

Gälman fick lida som avstängd och SAIK fick betala till Kalix.

Vad var det moraliskt tveksamma i den affären ?
Ja, SAIK kunde ha ringt och frågat om Gälman VERKLIGEN sagt upp sitt kontrakt, men det undrar jag om det är normalt förekommande.
2 Tumme upp Citera
Bollnäs Namn: Mimer
Sänt: 2017-05-12 10:09
Från domen...

"Vidare kan konstateras att Sandviken inte synes ha gjort några försök, att hos Kalix, säkerställa att Niklas Gälman sagt upp avtalet i rätt tid. Något som annars hade kunnat ge rätt för Gälmans påstående".
Tumme upp Citera
Sandviken Namn: EVS
Sänt: 2017-05-12 09:50
Jag förstår inte varför Gälman dras upp av vissa här som ett exempel på att SAIK gjort något fel. Det var ju Gälman själv som var klantig och hade inget med SAIK att göra.
Gälman och SAIK skrev kontrakt i tron om att han var fri att gå dit han ville. Det visade sig att optionsåret börjat gälla, men Gälman stod på sig och sa att han brutit kontraktet (vilket han gjort muntligt men ej skriftligt). Det blev till ett fall i Skiljenämnden, Kalix vann och SAIK fick betala en övergångssumma till Kalix för att få loss Gälman.
Kan någon förklara för mig vad SAIK gjorde för fel?

Det som skiljer SAIK från övriga klubbar som kontaktat Jonas Pettersson är att man erkänt för Bandypuls att man varit intresserade av varandra. Både SAIK av JP och tvärt om. Men viktigast; hade inte Ljusdals sportchef, helt i onödan, insinuerat att JP "i värsta fall" skulle kunna bli negativt påverkad av uppvaktningen, hade ingen av er reagerat.
Det faktum att JP tycker att sportchefen är ute och cyklar verkar har gått samtliga gnällspikar förbi. Han blickar redan framåt mot nästa säsong med sitt lag, det borde ni också göra.
2 Tumme upp Citera
Bollnäs Namn: Mimer
Sänt: 2017-05-12 08:53
Orakel1… Om, och jag säger verkligen om, Bollnäs har varit involverad i att Mickelsson bröt kontraktet så har man uppenbarligen sköt det förbannat mycket snyggare än vad SAIK har gjort i fallet med Pettersson och tidigare Gälman. Annars kan jag garantera att Bollnäs också hade hamnat i tidningarna likt det som skrivits om i Bandypuls den senaste veckan.

Uppenbarligen har också de andra klubbarna som varit kontakt med Pettersson också skött det väldigt mycket snyggare, annars kan jag igen garantera att även de hade fått rubriker.

Men jag passar på att ställa en fråga till dig samtidigt. Om rubrikerna den senaste veckan hade handlat om Christoffer Edlund och en övergång till Bollnäs… Handen på hjärtat Orakel1, vad hade du
skrivit i detta forum då? Svara ärligt :-).

Ps: Att det är så oerhört orimligt för vissa att Mickelsson ville komma närmare södra Hälsingland som nybliven pappa och efter sex år ”on the road”…
2 Tumme upp Citera
Sandviken Namn: Orakl1
Sänt: 2017-05-11 23:42 Ändrat: 2017-05-11 23:49:02
Det har varit intressant att följa diskussionerna kring Jonas Pettersson-"skandalen" de senaste dagarna.

Det framgår i en tidigare intervju med Jonas på bandypuls att "flera klubbar" har varit i kontakt med honom efter den succéartade fjolårssäsongen.
Man undrar därför varför LBKs sportchef väljer att spy galla över just SAIK? Är det för att det är den klubb som Jonas har uttryckt att han gärna vill lämna för? De andra klubbarna har väl ändå gjort sig skyldiga till samma "brott" kan man tycka?

Jag reagerar också på att det även verkar råda konsensus kring att "man inte köper ut spelare från ett gällande kontrakt" i Bandysverige?
Var kommer det ifrån?

Exempelvis så litar jag inte en sekund på att Vetlanda och Mickelsson ömsesidigt sade upp kontraktet enbart pga familjeskäl för något år sedan, Jag fattar heller inte vad som skulle vara så farligt i att Bollnäs löste honom från ett gällande kontrakt?
Det enda det hade påvisat var ett gällande kontrakts legitimitet. En klubb vill förstärka, de intresserar sig för en spelare med gällande kontrakt hos en annan klubb. Spelarens nuvarande klubb vill givetvis ha betalt för att släppa honom, varpå förhandlingar inleds. I fallet Mickelsson VBK-BGIF träffades en överenskommelse mellan alla inblandade parter. I fallet J Pettersson LBK-SAIK har klubbarna däremot inte kunnat mötas, varpå han förblir Ljusdals spelare. Konstigare än så är det väl egentligen inte?

7 Tumme upp Citera
Sök efter
på forumet
Sökningen visar resultat från den senaste månaden. Du kan också visa en sida eller dag:
Gå till sida
Alla inlägg ett datum

Fler nyheter


SENASTE NYHETERNA OM SVERIGE
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:


Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
Ledley Kings Knä är tillbaka
Peking underskattar inte Bollnäs
Hulk matchhjälte mot Guangzhou
”Fantastiskt tryck”
#2: Premiären avklarad
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Solly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies