fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 16435 | Inloggade: 35 | Antal medlemmar: 177422
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2016-12-26 14:00
  Nitro/Nora - Örebro
  6-4


  Gulsvart förlust - Rutinerat Nitro/Nora och svårspelad is sänkte Örebro (uppdaterad)
  Lars Buskqvist gjorde ett mål i matchen mot Nitro/Nora.

  Gulsvart förlust - Rutinerat Nitro/Nora och svårspelad is sänkte Örebro (uppdaterad)

  Örebro förlorade Annandagsderbyt med 6-4. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Lars Buskqvist, Johannes Camilton och Jesper Ekström.

                     Tomas Knutson förvaltade avslaget och redan i matchminut ’1 fick Nitro/Nora hörna. Den tog sedermera i stolpen och i nästa ögonblick hade hemmalaget skott i ribban. Det var dock Örebro som skulle ta ledningen i matchminut ’4 via Jesper Ekström. I efterföljande matchminut testade Lars Buskqvist skott på mål. Två minuter senare testade Johannes Camilton skott, vilket gick över mål. I matchminut ’10 kom Knutson i ett friläge men Jacob Claesson lade beslag på bollen. Några ögonblick senare fick Nitro/Nora återigen hörna vilken kulminerade i att Johan Malmqvist sköt bollen i mål. Ett par minuter senare fick Nitro/Nora frislag vilket tog på Gulsvarts uppställda mur. Claesson kunde till slut rusa ut och säkra bollen i egen ägo.

                      Efter en kvart spelad fick Knutson iväg ett skott på mål. Returen slogs i mål men blev bortdömt. Hemmalaget skrapade ihop ännu en hörna vars avslut gjorde att bollen dansade på mållinjen för ett ögonblick innan den rensades bort. Fem minuter senare kunde veteranen Jesper Bryngelsson ge Nitro/Nora ledningen. I matchminut ’24 kunde han, via ett renodlat friläge mot Claesson, göra ytterligare ett mål till 3-1. Ett par minuter senare stack Knutson upp och hade skott på mål men Claesson stod i vägen; både för skottet och den retur han lämnade. Efter en dryg halvtimme spelad fick Örebro hörna vilken inte renderade i någon reell målchans. Innan det att Bryngelsson gjorde 4-1 hade Nitro/Nora ett frislag över mål. I matchminut ’37 stack Knutson upp med skott på mål innan Örebro reducerade via Lars Buskqvist i ett läge som fick sin begynnelse med ett frislag. I matchminut ’44 gjorde Knutson 5-2.

                       Med blott en minut spelad av den andra halvleken gjorde Örebro 3-5 via Sebastian Brandt. I matchminut ’47 fick Gulsvart hörna och i nästa ögonblick fick Nitro/Nora frislag vilket sköts utanför. I matchminut ’49 fick Örebro hörna vilken slogs på Nitro/Noras mur. I matchminut ’51 fick Mattias Brolin-Munther iväg ett skott på mål. I nästa stund svarade Buskqvist för en genomskärare på offensiv planhalva men avslutet slogs utanför mål. I nästa ögonblick försökte Ekström med inspel men det var ingen mottagare centralt i banan. I matchminut ’55 fick Örebro hörna vilken slogs på mål. I nästa ögonblick tog Buskqvist emot bollen med ryggen mot mål, vände om men hann brytas ganska omgående. Buskqvist uppvaktades bryskt av Nitro/Nora och fick inte mycket utrymme att jobba på. Mikael Jansson tacklade vårdslöst vid ena hörnflaggan och Gulsvart fick förmånen att spela med en man mer. Gulsvart fick hörna i matchminut ’59 och den tog på Nitro/Noras uppställda mur. I nästa ögonblick hade Örebro skott på mål, och Alexander Sundström kom i djupled med boll. Sedan var det dags för time-out.

                        Efter paus kom Brandt runt på kanten men ströps av Nitro/Noras försvar. Sundström testade också skott över mål. Två minuter senare räddade Claesson friläge och sedan följde lite ställningskrig på mitten. I matchminut ’68 fick Örebro hörna vilken inte ställde till det nämnvärt för Nitro/Nora, och i nästa ögonblick hade Örebro långskott som gick över mål. Gulsvart hade ytterligare något långskott mot mål innan Thomas Ahlström, tidigare i Örebro, ökade på Nitro/Noras ledning till 6-3. I matchminut ’80 reducerade Gulsvart på hörna via Johannes Camilton till 6-4. Fem minuter senare försökte Sundström ett inspel från ena kanten men bollen rensades bort av Nitro/Noras försvar. I samband med att Nitro/Nora begärde time-out kom hemmalagets Jonas Freberg i ett argument med Tomas Hedlund. Den hela kulminerade i att den sistnämnde visades ut. I matchminut ’87 stack Knutson upp men Claesson räddade även denna gång. Örebro var inte uträknade utan Sundström skrapade via en bolltransport ihop en hörna vilken dock inte renderade någon reell målchans. På övertid testade Claesson att kasta långt men närmare än Andreas Ingemarssons skott på mål kom inte Örebro. På övertid skulle Claesson få göra ytterligare en räddning och Sundström fixa en hörna vilken slogs på mål. Slutresultatet fastställdes dock till 6-4 för Nitro/Nora

                        Sammantaget en match där Nitro/Noras rutin plus speciella yttre förhållanden avgör till deras fördel. I Örebro saknades Jacob Edström och Axel Ringblom, och sedan tidigare Jimmy Jeschinsky.

                         Pär Eriksson, huvudtränare, kommenterar: 
   
  Det är surt nu, riktigt riktigt surt. Det kändes, hur det nu kan gå till att [(Nitro/Nora)] var lite hetare. Det här är häftiga matcher att spela så… Vinden gör ganska mycket, mer än vad man tror. Vi har många bra lägen här då och hade vi fått in en till hade vi kanske fått den energin som behövts. Men nu blev det inte så. Sen fick dom några lägen i slutet då vi kliver upp men Jacob [(Claesson)] är duktig i mål och tar några av deras lägen också. Det var lite synd det där sista målet dom gör i första halvlek. Vi går ändå ut med att vi vet att vi har medvinden och vi vet hur mycket det gör. Sen fick vi det där målet vi behövde och sen har vi några fina lägen. Men vi visste att vi hade vinden och den gör mycket. På Nyårsafton hoppas jag att det är vi som för matchen. Vi får bryta ihop och komma igen helt enkelt. Det regnade här men isen är hyfsad, det måste jag säga men vi är vana därinne [(i Behrn Arena)] så jag hoppas det kan bli en bättre match för vår del (Brännmyr, www.na.se). 

                               Källförteckning
   
  Eriksson, Pär. "ÖSK Bandy-tränaren Om Derbytorsken: 'Det är Surt, Riktigt, Riktigt Surt'" Interview by Jonas Brännmyr. www.na.se. Nerikes Allehanda, 26 Dec. 2016. Web. 29 Dec. 2016.

  Nitro/NoraÖrebro
  Nitro/Nora-Örebro
  50. R BERG
  77. M SIXTENSSON-OTTOSSON
  6. M JANSSON
  28. S ISAKSSON
  23. J FREBERG
  71. J BÖRÖY MALMQVIST
  9. V ERLANDSSON
  22. T AHLSTRÖM
  21. J BRYNGELSON
  90. T KNUTSON
  24. M SÖDERMAN

  Avbytare
  1. A SANDSJÖ
  10. J ROLANDSSON
  17. M ANDERSSON
  7. G EKSTEDT
  59. F BLOMQVIST
  95. J Claesson
  13. T Hedlund
  4. N Larsson
  6. M Eriksson
  17. A Ingemarsson
  90. A Sundström
  9. S Brandt
  5. V Janérs
  21. J Ekström
  7. L Buskqvist
  19. J Camilton

  Avbytare
  11. J Blom
  29. A Adeheimer
  16. A Strand
  66. M Brolin-Munther
  0 KOMMENTARER      1282 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2016-12-28 03:38:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Gulsvart vann förgäves mot Västanfors - Pär Eriksson slutar som huvudtränare
  Örebro Örebro vann mot Västanfors med 8-6 (3-4). Gulsvarts mål gjordes av Lars Buskqvist, Johannes Camilton, Andreas Ingemarsson, Niclas Larsson och Alexander Strand.
  2017-02-27 10:53:00

  Revanschen uteblev - Spöket Ljusdal fortsätter att gäcka Gulsvart
  Örebro Örebro förlorade mot Ljusdal med 3-6 (1-3). Gulsvarts mål gjordes av Lars Buskqvist, Jacob Edström och Jesper Ekström.
  2017-02-20 18:07:00

  Gulsvart vann mot Haparanda - Elitseriekval runt hörnet
  Örebro Gulsvart tog tredje raka segern borta mot Haparanda. Det blev vinst med 6-4 (2-2). Örebros mål gjordes av Lars Buskqvist, Johannes Camilton, Jacob Edström och Andreas Ingemarsson.
  2017-02-17 23:53:00

  Efter tre mål av Alexander Strand - Gulsvart redo för Allsvenskan
  Örebro Örebro vann mot Rättvik med 9-3 (6-1). Gulsvarts mål gjordes av Lars Buskqvist, Andreas Ingemarsson, Victor Janérs, Niclas Larsson och Alexander Strand.
  2017-02-12 14:55:00

  Rendez-vous i Relitahallen - Laborering i laget gav önskad effekt
  Örebro Gulsvart besegrade Uppsala/Näs med 6-1 (2-0). Örebros mål gjordes av Lars Buskqvist, Johannes Camilton, Jesper Ekström och Alexander Sundström.
  2017-02-01 02:49:00

  Örebro kvitterade på övertid - En poäng mot Gustavsberg
  Örebro Örebro fixade en poäng via sen kvittering. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt och Lars Buskqvist.
  2017-01-23 23:59:00

  Gulsvart tog årets första seger - Lars Buskqvist tremålsskytt
  Örebro Örebro vann mot Falun med 5-3 (0-2). I Gulsvart noterades Sebastian Brandt, Lars Buskqvist och Victor Janérs som målskyttar.
  2017-01-14 17:33:00

  Gulsvart föll trots ledning med 3-0 - Tveksamt mål för gästerna vändpunkten
  Örebro Örebro förlorade mot Borlänge Peace & Love med 5-10 (4-6). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Lars Buskqvist och Jesper Ekström.
  2017-01-08 11:56:00

  Delad poäng i derbyt - Jimmy Jeschinsky tillbaka i spel (uppdaterad)
  Örebro Örebro och Nitro/Nora spelade 3-3 i Behrn Arena. Gulsvarts mål gjordes av Lars Buskqvist, Johannes Camilton och Alexander Sundström.
  2017-01-01 23:59:00

  Gulsvart förlust - Rutinerat Nitro/Nora och svårspelad is sänkte Örebro (uppdaterad)
  Örebro Örebro förlorade Annandagsderbyt med 6-4. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Lars Buskqvist, Johannes Camilton och Jesper Ekström.
  2016-12-28 03:38:00

  ANNONS:
   ANNONS:
   Senaste nytt på SvenskaFans.com
   ANNONS:
   ANNONS:
   ANNONS:
   Svenska Fans
   START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
   Giannis, Bulls och slutspelet
   Semifinalerna på plats
   Champions League:   Semifinalerna på plats
   Monchi ny sportchef i Roma
   Vad händer i Boston efter uttåget?
   ”Det avgör finalserien”
   fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan
   Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies