fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher brasil gillette supporterbar
Besökare: 18020 | Inloggade: 531 | Antal medlemmar: 132206
  START  Fotboll: SILLY | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | SPELTIPS
  Medlem

  Kom ihåg mig
  Mjällby AIF inför stundande säsong!
  Räddar Asper den allsvenska säsongen för oss?

  Mjällby AIF inför stundande säsong!

  Här kommer de tankar vi från redaktionen har inför den kommande allsvenska säsongen.

  Vad tror du?


  1) Med vilken känsla/förväntningar går du in till säsongen 2013?

  Magnus: Ganska låga förväntningar, den dåliga ekonomin skiner tydligt igenom i truppen.
  Simon: Jag tror personligen att Mjällby har ett lag som håller en väldigt hög allsvensk nivå när alla spelarna får vara friska och i form. Dessvärre är truppen alldeles för sårbar om nyckelspelare skadas eller hamnar i svackor. Framförallt tror jag att ”Bagarn” kommer vara enormt saknad och det kommer synas denna säsong.
  Anton: Jag har tyvärr en motig känsla inför säsongen. Förväntningarna är som sådana att jag är oerhört nöjd med nytt kontrakt!
  Evelina: Positiv känsla såklart. Nyfiken på de nya spelarna och flera "ynglingar".
  David: I år är det första gången jag går in med en liten orolig känsla till säsongstarten sedan Mjällby gick upp i Allsvenskan. Jag tror det blir ett tufft år där Mjällby krigar i botten, tyvärr. Jag tror däremot att våra unga killar växer fram lite pga några spelartapp och därmed mer speltid.
  Mikael: Det är tyvärr med en viss tveksamhet, man har tappat många viktiga spelare, vissa har man slarvat bort, medan andra har valt att lägga skorna på hyllan. Men man har också tappat Peter Swärdh som verkligen genomsyrat hela Mjällbys allsvenska sejour hittills. Det ska bli spännande att se hur laget agerar i år. Förhoppningsvis kan de motbevis min pessimism. 

  2) Vad talar för Mjällby?

  Magnus: Håller sig den viktiga stommen frisk och från avstängningar så ska vi klara kontrakt utan kval
  Simon: Framförallt rutinen som spelarna fått av att spela i Allsvenskan föregående säsonger. Den kan vara guld värd i höst.
  Anton: Småklubbsmentaliteten, man spelar med hjärtat. Man spelar för Listerlandet och hela Blekinge! Troligen tippas Mjällby långt ner i tabellen p.g.a. rådande läge vilket gör att Mjällby kan slå ur underläge.
  Evelina: Nya, yngre spelare som kommer från u21 laget, Mjällby har en fantastisk förmåga att få fram dessa spelare till att bli något riktigt bra. Även förmågan att få spelare från andra lag som det har gått sämre för att bli riktigt bra igen är något som talar för Mjällby.
  David: Vad talar för Mjällby egentligen, som sagt tror jag de unga killarna kan ta ett stort steg framåt och visa prov på bra fotboll!
  Mikael: Strandvallen. Sen tycker jag också att Mattias Aspers beslut att fortsätta en säsong till var oerhört viktigt för klubben. Hade vi tappat både honom och "Bagarn" hade det blivit försvarsmässig kalabalik. Håller också tummarna för att Ekenberg kommer igång ordentligt med målskyttet i år.

  3) Vad talar mot Mjällby?

  Magnus: Tunn trupp, många osäkra kort.
  Simon: Att Allsvenskan känns vassare än på länge. Många lag som vanligtvis krigar i botten har förstärkt klokt och nykomlingarna kommer inte bli några slagpåsar i år.
  Anton: Klubben har kämpat hårt med ekonomin under 2012, och det märks i årets trupp. Mjällby 2013 ser väldigt tunna ut!
  Evelina: Ekonomin.
  David: För tunn trupp. Inte tillräckligt stark trupp sen "Musse", Erton, Robledo m.fl. gick skilda vägar med Mjällby. Nu är det även klart att "Löken", som tränade ett tag med Mjällby igen, är klar för Odense och kommer därför inte spela med Mjällby 2013. Till sist den tunna ekonomin, ett stort problem om man vill ha de bästa spelarna och kriga i toppen av Allsvenskan.
  Mikael: Att man förlorade Peter Swärdh till Åtvidaberg, men också att man inte riktigt har ersatt alla tappen i backlinjen. Det känns väldigt oroväckande.

  4) Vem/vilka får sitt genombrott i år?

  Magnus: Genombrott kanske är fel att säga, men jag hoppas att Pode ska ta ett kliv fram i år. Finns mycket fotboll i honom, men var blek i fjol.
  Simon: Gbenga Arokoyo tror jag kommer fortsätta sin utveckling och höja sig ytterligare några snäpp. Annars är jag nyfiken på Agardius som behövs för att vänsterkanten ska bli lika slagkraftig som högerkanten var förra säsongen.
  Anton: Andreas Blomqvist, nyligen uttagen i U21-landslaget, kommer fortsätta utvecklas fint! Också intressant att se hur Viktor Agardius ser ut i år, med ett års allsvensk erfarenhet i benen! Tror även en skadefri Craig Henderson kan bli oerhört nyttig, vilket han visade hösten 2012!
  Evelina: Andreas Blomquist, Craig Henderson och förhoppningsvis någon till av de yngre spelarna.
  David: Agardius och Blomqvist hoppas jag kliver fram och spelar tuff och fin fotboll. Sen tror jag även att det är Podes tur att ta en stor plats i laget. Radetinac var riktigt bra förra året och jag tror han blir riktigt bra i år!
  Mikael: Jag hoppas att Craig Henderson äntligen kommer få sitt genombrott i den gulsvarta tröjan efter en hel del skadefyllda år. Annars finns det en mängd unga killar från U21 som kanske borde få chansen, det viktiga är att man ger dem chansen av rätt anledningar.

  5)Saknas det någon spelare eller spelartyp innan truppen är komplett?

  Magnus: Vi skulle behöva förstärka försvaret och anfallet.
  Simon: Tycker man har ersatt de spelare som man tappat relativt bra förutom på anfallspositionen. Både El Kabir och Erton har försvunnit och ”Pärlan” hade behövt en bättre lekkamrat än ”Eken” eller Pode.
  Anton: Gbenga Arokoyo och Jasmin Sudic i all ära, men lite åldersmässig rutin där i mittförsvaret skulle inte skada.
  Evelina: En spelare med kaxig attityd fattas, en Tobias Grahn typ. Även en spelare som spetsar truppen hade behövts.
  David: Tycker backlinjen ser lite osäker ut trots nyförvärvet av Sudic, han har trots allt inte spelat ligaspel på 2 år. Möjligt att anfallet inte producerar lika mycket poäng som förra året med Erton och Musse på topp. Mittfältet ser stabilt ut.
  Mikael: Minst en mittback med rutin. En kvick innermittfältare (typ Osiako) samt en snabb djupledsforward (som gör många mål).

  6) Vilket nyförvärv kommer att bli det mest lyckosamma?

  Magnus: Haynes kanske blir den riviga playmakern som Kivuvu var under våren i fjol
  Simon: Jasmin Sudic är en spelare som jag tror mycket på. Han har bevisat att han håller på denna nivå och jag tror han kommer vara strålande i Mjällby 2013.
  Anton: Håller tummarna stenhårt för att Jasmin Sudic ska hålla sig skadefri efter sina 2 olyckliga år i MFF. Isåfall kommer han visa sig nyttig för MAIF.
  Evelina: Jasmin Sudic.
  David: Jag tror mycket på Haynes och hoppas verkligen att han kan producera. En kille med stor erfarenhet. Sudic är lite lurig, antingen gör han en otroligt bra säsong och får mycket speltid eller floppar han.
  Mikael: Hoppas att Haynes tar kommandot på mitten. Sudic vet jag inte så mycket om, var bra i Malmö när han debuterade 2009. Känns som ett ganska oprövat kort efter ett flertal säsonger fyllda av skador (Hoppas som sagt att det kommer in några fler nyförvärv innan den sista mars).

  7) Slutligen, vilken placering hamnar Mjällby AIF på i årets upplaga av Allsvenskan?

  Magnus: Tror dessvärre det blir en kamp för det Allsvenska kontraktet
  Simon: Vi klarar oss undan kval och nedflyttning och hamnar till slut på en 10:e plats.
  Anton: Klarar oss precis kvar utan kval, vi kommer 13!
  Evelina: 7:a.
  David: 13
  Mikael: När jag läser igenom mina svar på föregående frågor så märker jag att man lätt kan uppfatta mig som ganska pessimistisk. Så för att väga upp detta och bevisa att jag inte är så tråkig som det verkar säger jag en 7:e plats.  

  10 KOMMENTARER      2604 VISNINGAR
  SIMON NILSSON
  siimonnilsson@hotmail.com
  2013-02-05 12:03:00

  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Halmianen:
  Jag tror MAIF klarar sig kvar, kanske inte främst pga att man har en kanonårgång själva, men BP ser inte heltaggade ut inför återkomsten till Allsvenskan, detsamma gäller HBK (oavsett var Westerberg hamnar). Mjällby borta är i sanningens namn inte någon kul match för något lag i serien och det samlade intrycket är att MAIF klarar sig kvar utan kval och om det skiter sig med div skador så klarar ni er kvar via kval. That's my 50 cents.
  3 Tumme upp 2013-02-08 12:09:25
  Footballover:
  Men snälla nå´n, vad är det här för domedagspredikningar och vad liknar det att måla f-n på väggen redan?!? Många, många AS lag, större än MAIF, har gjort liknande handlingsplaner och ej blivit nedflyttade!!! Är det elakt önsketänkande, eller?! Strandvallen är en allsvensk arena för evigt! Nu vet ni det!
  3 Tumme upp 2013-02-07 22:35:13

  lundamaifaren:
  Vi får hoppas på det bästa! Allsvensk fotboll 2014 oxå på strandvallen!
  2 Tumme upp 2013-02-07 18:19:12
  lundamaifaren:
  Sista året med Strandvallen som allsvensk arena. Tyvärr. Ekonomin körd i botten!

  Länktips: http://www.kristianstadsbladet.se/sport/....
  1 Tumme upp 2013-02-07 09:11:24

  lundamaifaren:
  Vi blir kanske tvångsnedflyttade läs K-Bladet
  1 Tumme upp 2013-02-06 13:23:04
  Trogen supporter:
  Påhopp på andra kommentatorer och på spelare...........suck. Jag tror MAIF får det tufft givetvis i år p g a den tunna truppen men samtidigt så hoppas jag verkligen att både Haynes och Pode och vårt "nyförvärv" Henderson ska slå igenom ordentligt plus att Sudic får vara frisk och bevisa vad han går för! Dessutom är det ett måste att Cederberg får förnyat kontrakt vilket han borde fått för länge sedan. Hur länge Wille blir borta p g a op i så sent skede är oroväckande. Aspers kurva pekade nedåt ordentligt redan i fjol och andramålvakten borde självklart ha "luftats" rejält och spelats in delvis vid det här laget! Bagar´n kommer saknas jättemycket. Tunt framåt men vi har ju Pode som anfallare också! Swärdh tror jag inte vi saknar ett dugg, tvärtom! Tror Torstensson slår ur underläge också faktiskt..........
  3 Tumme upp 2013-02-06 11:09:29

  anton b:
  jasmin sudic har redan dessa två matcher visat oss alla att han kommer va en stor tillgång.

  han kommer betyda otroligt mycket för mjällby kommande året, killen är otroligt bra som han visade senast, haynes är också en tillgång

  5 Tumme upp 2013-02-05 20:30:00
  Kakan:
  Det ser bra ut för Maif.
  Inget snack om det.
  Sudic, Haynes, Henderson är riktigt bra.

  3 Tumme upp 2013-02-05 19:18:16

  Realisten:
  Svar: Cederberg

  Länktips: http://3) Vad talar mot Mjällby?
  1 Tumme upp 2013-02-05 18:40:38
  lundamaifaren:
  Magnus borde hålla tyst! Mills ger jag inte ett rutet lingon för vad han tycker.
  3 Tumme upp 2013-02-05 15:02:57

  ANNONS:

  Fler artiklar om Mjällby

  Mjällby värvar från Malmö FF
  Mjällby Efter Gbenga Arokoyo lämnat Strandvallen för Turkiet står det nu klart med dennes ersättare. Valet föll på Jasmin Sudic som spenderade en tid i klubben under förra våren innan han ådrog sig en skada. Kontraktet med mittbacken sträcker sig över två år.
  2014-07-23 11:30:00

  Ekenberg skadad - borta resten av säsongen
  Mjällby Den tunga perioden fortsätter för Mjällby, under måndagens träning på Strandvallen skadade Marcus Ekenberg sig efter en kollision med en medspelare. Efter en första undersökning visade det sig att benet var brutet.
  2014-07-21 14:56:00

  Anders Linderoth ny tränare i Mjällby AIF
  Mjällby Nu på morgon blev det klart med en ny tränare i Mjällby AIF. I ett pressmeddelande på klubbens hemsida presenteras Anders Linderoth som ersättare för sparkade Lasse Jacobsson. Linderoth tar över ansvaret resterande del av säsongen 2014.
  2014-07-21 10:19:00

  EXTRA: Lasse Jacobsson får lämna huvudtränaruppdraget
  Mjällby
  2014-07-19 12:18:00

  Arokoyo klar för den turkiska högstaligan
  Mjällby Under kvällen blev det klart att Gbenga Arokoyo går till Turkiet och Gaziantepspor. Laget slutade förra säsongen på 15:e plats och har tidigare värvat John Chibuike från BK Häcken inför denna säsong.
  2014-07-19 02:05:00

  Mjällbys ungdomar levererar i Gothia Cup
  Mjällby Tidigare under Fredagen fick dessvärre Mjällbys pojkar 16 lämna turneringen efter att man förlorade mot det brasilianska laget Pequeninos do Jockey. För Mjällbys P17 lever hoppet om guld då man imorgon spelar final i den prestigefyllda inbjudningsklassen Gothia Cup Tipselit Trophy.
  2014-07-18 22:58:03

  Mjällby vände och vann mot Bolton
  Mjällby En sommarkväll på strandvallen kan fortfarande sluta bra, även om det har varit sällsynt på senare tid. Under onsdagen gästade Bolton från Engelska andraligan Strandvallen i match som avslutade deras Nordiska turné. Efter hög press och två tidiga mål trodde de flesta att matchen skulle rinna iväg till Boltons fördel. Men Mjällby som verkade överraskade av den höga pressen vände och bemötte hårt med hårt. efter tre raka mål vände man och vann matchen redan i första halvlek.
  2014-07-17 23:27:00

  Stjärnvärvning lånas ut till Falkenbergs FF
  Mjällby Den stora värvningen inför säsongen Patrik Ingelsten lånas nu ut till Falkenbergs FF resterande del av säsongen. Tyvärr har forwarden som kom från Norska Wiking successivt förlorat sin plats i startelvan, vilket han inte varit helt nöjd med. Efter en överläggning med Styrelsen så togs beslutet att det bästa för båda parter var en utlåning.
  2014-07-15 01:49:00

  Åk med Sillastrybarna till Kalmar!
  Mjällby
  2014-06-22 16:23:32

  Ivanovski fri att lämna Mjällby
  Mjällby Den makedoniska backen och landslagsmittfältaren Daniel Ivanovski är på väg bort från Mjällby, detta efter att speltiden under säsongen varit mindre än vad makedoniern hade hoppats på. Efter ett möte med ledningen kom parterna överens om att Ivanovski har fritt fram att leta efter en ny klubb under sommarens transferfönster.
  2014-06-11 18:41:08

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  SERIETABELL FÖR ALLSVENSKAN
  1Malmö FF1510411634
  2AIK15843728
  3Häcken158341227
  4Kalmar15762627
  5IFK Göteborg156811226
  6Elfsborg15744625
  7Djurgården15573622
  8IFK Norrköping15546-619
  9Åtvidaberg15546-819
  10Falkenberg15456-217
  11Gefle15375016
  12Helsingborg15447-616
  13Örebro15366-615
  14Mjällby15339-1212
  15Halmstad15258-1211
  16Brommapojkarna151410-137
  >> Visa detaljerad tabell
  START   Fotboll: SILLY | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM
  Rams QB det stora problemet
  Vermaelen snart i Barça?
  Silly Season:   Vermaelen snart i Barça?
  Återvänder - för fjärde gången
  En nyans av grönt och vitt
  Kaos kring Ljungbergs äventyr
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher vm2014 gillette supporterbar
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies