fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league SuperLenny CCM Prylhornan supporterbar
Besökare: 20605 | Inloggade: 126 | Antal medlemmar: 168565
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | CL | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem

  Kom ihåg mig
  Mjällby AIF inför stundande säsong!
  Räddar Asper den allsvenska säsongen för oss?

  Mjällby AIF inför stundande säsong!

  Här kommer de tankar vi från redaktionen har inför den kommande allsvenska säsongen.

  Vad tror du?


  1) Med vilken känsla/förväntningar går du in till säsongen 2013?

  Magnus: Ganska låga förväntningar, den dåliga ekonomin skiner tydligt igenom i truppen.
  Simon: Jag tror personligen att Mjällby har ett lag som håller en väldigt hög allsvensk nivå när alla spelarna får vara friska och i form. Dessvärre är truppen alldeles för sårbar om nyckelspelare skadas eller hamnar i svackor. Framförallt tror jag att ”Bagarn” kommer vara enormt saknad och det kommer synas denna säsong.
  Anton: Jag har tyvärr en motig känsla inför säsongen. Förväntningarna är som sådana att jag är oerhört nöjd med nytt kontrakt!
  Evelina: Positiv känsla såklart. Nyfiken på de nya spelarna och flera "ynglingar".
  David: I år är det första gången jag går in med en liten orolig känsla till säsongstarten sedan Mjällby gick upp i Allsvenskan. Jag tror det blir ett tufft år där Mjällby krigar i botten, tyvärr. Jag tror däremot att våra unga killar växer fram lite pga några spelartapp och därmed mer speltid.
  Mikael: Det är tyvärr med en viss tveksamhet, man har tappat många viktiga spelare, vissa har man slarvat bort, medan andra har valt att lägga skorna på hyllan. Men man har också tappat Peter Swärdh som verkligen genomsyrat hela Mjällbys allsvenska sejour hittills. Det ska bli spännande att se hur laget agerar i år. Förhoppningsvis kan de motbevis min pessimism. 

  2) Vad talar för Mjällby?

  Magnus: Håller sig den viktiga stommen frisk och från avstängningar så ska vi klara kontrakt utan kval
  Simon: Framförallt rutinen som spelarna fått av att spela i Allsvenskan föregående säsonger. Den kan vara guld värd i höst.
  Anton: Småklubbsmentaliteten, man spelar med hjärtat. Man spelar för Listerlandet och hela Blekinge! Troligen tippas Mjällby långt ner i tabellen p.g.a. rådande läge vilket gör att Mjällby kan slå ur underläge.
  Evelina: Nya, yngre spelare som kommer från u21 laget, Mjällby har en fantastisk förmåga att få fram dessa spelare till att bli något riktigt bra. Även förmågan att få spelare från andra lag som det har gått sämre för att bli riktigt bra igen är något som talar för Mjällby.
  David: Vad talar för Mjällby egentligen, som sagt tror jag de unga killarna kan ta ett stort steg framåt och visa prov på bra fotboll!
  Mikael: Strandvallen. Sen tycker jag också att Mattias Aspers beslut att fortsätta en säsong till var oerhört viktigt för klubben. Hade vi tappat både honom och "Bagarn" hade det blivit försvarsmässig kalabalik. Håller också tummarna för att Ekenberg kommer igång ordentligt med målskyttet i år.

  3) Vad talar mot Mjällby?

  Magnus: Tunn trupp, många osäkra kort.
  Simon: Att Allsvenskan känns vassare än på länge. Många lag som vanligtvis krigar i botten har förstärkt klokt och nykomlingarna kommer inte bli några slagpåsar i år.
  Anton: Klubben har kämpat hårt med ekonomin under 2012, och det märks i årets trupp. Mjällby 2013 ser väldigt tunna ut!
  Evelina: Ekonomin.
  David: För tunn trupp. Inte tillräckligt stark trupp sen "Musse", Erton, Robledo m.fl. gick skilda vägar med Mjällby. Nu är det även klart att "Löken", som tränade ett tag med Mjällby igen, är klar för Odense och kommer därför inte spela med Mjällby 2013. Till sist den tunna ekonomin, ett stort problem om man vill ha de bästa spelarna och kriga i toppen av Allsvenskan.
  Mikael: Att man förlorade Peter Swärdh till Åtvidaberg, men också att man inte riktigt har ersatt alla tappen i backlinjen. Det känns väldigt oroväckande.

  4) Vem/vilka får sitt genombrott i år?

  Magnus: Genombrott kanske är fel att säga, men jag hoppas att Pode ska ta ett kliv fram i år. Finns mycket fotboll i honom, men var blek i fjol.
  Simon: Gbenga Arokoyo tror jag kommer fortsätta sin utveckling och höja sig ytterligare några snäpp. Annars är jag nyfiken på Agardius som behövs för att vänsterkanten ska bli lika slagkraftig som högerkanten var förra säsongen.
  Anton: Andreas Blomqvist, nyligen uttagen i U21-landslaget, kommer fortsätta utvecklas fint! Också intressant att se hur Viktor Agardius ser ut i år, med ett års allsvensk erfarenhet i benen! Tror även en skadefri Craig Henderson kan bli oerhört nyttig, vilket han visade hösten 2012!
  Evelina: Andreas Blomquist, Craig Henderson och förhoppningsvis någon till av de yngre spelarna.
  David: Agardius och Blomqvist hoppas jag kliver fram och spelar tuff och fin fotboll. Sen tror jag även att det är Podes tur att ta en stor plats i laget. Radetinac var riktigt bra förra året och jag tror han blir riktigt bra i år!
  Mikael: Jag hoppas att Craig Henderson äntligen kommer få sitt genombrott i den gulsvarta tröjan efter en hel del skadefyllda år. Annars finns det en mängd unga killar från U21 som kanske borde få chansen, det viktiga är att man ger dem chansen av rätt anledningar.

  5)Saknas det någon spelare eller spelartyp innan truppen är komplett?

  Magnus: Vi skulle behöva förstärka försvaret och anfallet.
  Simon: Tycker man har ersatt de spelare som man tappat relativt bra förutom på anfallspositionen. Både El Kabir och Erton har försvunnit och ”Pärlan” hade behövt en bättre lekkamrat än ”Eken” eller Pode.
  Anton: Gbenga Arokoyo och Jasmin Sudic i all ära, men lite åldersmässig rutin där i mittförsvaret skulle inte skada.
  Evelina: En spelare med kaxig attityd fattas, en Tobias Grahn typ. Även en spelare som spetsar truppen hade behövts.
  David: Tycker backlinjen ser lite osäker ut trots nyförvärvet av Sudic, han har trots allt inte spelat ligaspel på 2 år. Möjligt att anfallet inte producerar lika mycket poäng som förra året med Erton och Musse på topp. Mittfältet ser stabilt ut.
  Mikael: Minst en mittback med rutin. En kvick innermittfältare (typ Osiako) samt en snabb djupledsforward (som gör många mål).

  6) Vilket nyförvärv kommer att bli det mest lyckosamma?

  Magnus: Haynes kanske blir den riviga playmakern som Kivuvu var under våren i fjol
  Simon: Jasmin Sudic är en spelare som jag tror mycket på. Han har bevisat att han håller på denna nivå och jag tror han kommer vara strålande i Mjällby 2013.
  Anton: Håller tummarna stenhårt för att Jasmin Sudic ska hålla sig skadefri efter sina 2 olyckliga år i MFF. Isåfall kommer han visa sig nyttig för MAIF.
  Evelina: Jasmin Sudic.
  David: Jag tror mycket på Haynes och hoppas verkligen att han kan producera. En kille med stor erfarenhet. Sudic är lite lurig, antingen gör han en otroligt bra säsong och får mycket speltid eller floppar han.
  Mikael: Hoppas att Haynes tar kommandot på mitten. Sudic vet jag inte så mycket om, var bra i Malmö när han debuterade 2009. Känns som ett ganska oprövat kort efter ett flertal säsonger fyllda av skador (Hoppas som sagt att det kommer in några fler nyförvärv innan den sista mars).

  7) Slutligen, vilken placering hamnar Mjällby AIF på i årets upplaga av Allsvenskan?

  Magnus: Tror dessvärre det blir en kamp för det Allsvenska kontraktet
  Simon: Vi klarar oss undan kval och nedflyttning och hamnar till slut på en 10:e plats.
  Anton: Klarar oss precis kvar utan kval, vi kommer 13!
  Evelina: 7:a.
  David: 13
  Mikael: När jag läser igenom mina svar på föregående frågor så märker jag att man lätt kan uppfatta mig som ganska pessimistisk. Så för att väga upp detta och bevisa att jag inte är så tråkig som det verkar säger jag en 7:e plats.  


  10 KOMMENTARER      2801 VISNINGAR
  SIMON NILSSON
  siimonnilsson@hotmail.com
  2013-02-05 12:03:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Halmianen:
  Jag tror MAIF klarar sig kvar, kanske inte främst pga att man har en kanonårgång själva, men BP ser inte heltaggade ut inför återkomsten till Allsvenskan, detsamma gäller HBK (oavsett var Westerberg hamnar). Mjällby borta är i sanningens namn inte någon kul match för något lag i serien och det samlade intrycket är att MAIF klarar sig kvar utan kval och om det skiter sig med div skador så klarar ni er kvar via kval. That's my 50 cents.
  3 Tumme upp 2013-02-08 12:09:25
  Footballover:
  Men snälla nå´n, vad är det här för domedagspredikningar och vad liknar det att måla f-n på väggen redan?!? Många, många AS lag, större än MAIF, har gjort liknande handlingsplaner och ej blivit nedflyttade!!! Är det elakt önsketänkande, eller?! Strandvallen är en allsvensk arena för evigt! Nu vet ni det!
  3 Tumme upp 2013-02-07 22:35:13

  lundamaifaren:
  Vi får hoppas på det bästa! Allsvensk fotboll 2014 oxå på strandvallen!
  2 Tumme upp 2013-02-07 18:19:12
  lundamaifaren:
  Sista året med Strandvallen som allsvensk arena. Tyvärr. Ekonomin körd i botten!

  Länktips: http://www.kristianstadsbladet.se/sport/....
  1 Tumme upp 2013-02-07 09:11:24

  lundamaifaren:
  Vi blir kanske tvångsnedflyttade läs K-Bladet
  1 Tumme upp 2013-02-06 13:23:04
  Trogen supporter:
  Påhopp på andra kommentatorer och på spelare...........suck. Jag tror MAIF får det tufft givetvis i år p g a den tunna truppen men samtidigt så hoppas jag verkligen att både Haynes och Pode och vårt "nyförvärv" Henderson ska slå igenom ordentligt plus att Sudic får vara frisk och bevisa vad han går för! Dessutom är det ett måste att Cederberg får förnyat kontrakt vilket han borde fått för länge sedan. Hur länge Wille blir borta p g a op i så sent skede är oroväckande. Aspers kurva pekade nedåt ordentligt redan i fjol och andramålvakten borde självklart ha "luftats" rejält och spelats in delvis vid det här laget! Bagar´n kommer saknas jättemycket. Tunt framåt men vi har ju Pode som anfallare också! Swärdh tror jag inte vi saknar ett dugg, tvärtom! Tror Torstensson slår ur underläge också faktiskt..........
  3 Tumme upp 2013-02-06 11:09:29

  anton b:
  jasmin sudic har redan dessa två matcher visat oss alla att han kommer va en stor tillgång.

  han kommer betyda otroligt mycket för mjällby kommande året, killen är otroligt bra som han visade senast, haynes är också en tillgång

  5 Tumme upp 2013-02-05 20:30:00
  Kakan:
  Det ser bra ut för Maif.
  Inget snack om det.
  Sudic, Haynes, Henderson är riktigt bra.

  3 Tumme upp 2013-02-05 19:18:16

  Realisten:
  Svar: Cederberg

  Länktips: http://3) Vad talar mot Mjällby?
  1 Tumme upp 2013-02-05 18:40:38
  lundamaifaren:
  Magnus borde hålla tyst! Mills ger jag inte ett rutet lingon för vad han tycker.
  3 Tumme upp 2013-02-05 15:02:57

  ANNONS:

  Fler artiklar om Mjällby

  Robin Cederberg återvänder
  Mjällby Den förre mjällbyspelaren Robin Cederberg återvänder till Mjällby efter att ha spenderat fjolårets säsong i Husqvarna FF. Det nya kontraktet med mittbacken gäller under 2015.
  2015-02-21 00:20:00

  Thorisson bryter kontraktet
  Mjällby Det blev en kort sejour i Mjällby för den isländska mittbacken Gudmann Thorisson som efter redan en säsong väljer att bryta sitt tvåårskontrakt och flytta hem till Island.
  2015-02-11 20:55:48

  Chippen tackar för sig
  Mjällby Tidigare under dagen gjorde Christian Wilhelmsson klart att Mjällby blev både hans första och sista klubb i karriären.
  2015-02-11 20:14:39

  Haynes flyttar hem
  Mjällby Det är efter flera rykten nu klart att även Kristian Haynes lämnar Mjällby. 34-åringen återvänder till sin gamla klubb Trelleborgs FF.
  2015-01-29 21:55:45

  Skyttekung ansluter
  Mjällby Joel Wedenell är klar för Mjällby AIF. Skyttekungen från division 2-laget Hässleholms IF har gjort 38 mål på två säsonger.
  2015-01-26 19:14:00

  Malmötalang klar för Mjällby
  Mjällby Första spelare att förstärka Listerklubben inför kommande säsong blir den 19-åriga anfallaren Benjamin Fadi. Förra säsongen var talangen utlånad till IFK Värnamo där han totalt gjorde fem mål på 26 matcher.
  2015-01-23 16:41:30

  Andreas Blomqvist klar för dansk toppklubb
  Mjällby Flera spelare har lämnat Mjällby AIF under vinteruppehållet. Ikväll var det Andreas Blomqvists tur. Valet föll tillslut på danska superligan och Aab Ålborg.
  2015-01-22 22:33:00

  Mjällby tappar lovande talang
  Mjällby Mjällby som mitt i säsongen lånade in Joel Enarsson från division 2-klubben Asarums IF tappar nu talangen till IFK Norrköping. Där är han tänkt att stå på tillväxt som ett fjärde alternativt.
  2014-12-01 17:22:17

  Agardius klar för Kalmar
  Mjällby Nu börjar den förväntade spelarflykten. Den förste som blir klar för en annan klubb är vänsterbacken och Kristianstadssonen Viktor Agardius, som idag presenterades som nyförvärv hos Kalmar FF.
  2014-11-24 15:30:00

  Mjällby spelar i Superettan 2015
  Mjällby Mjällby räckte inte riktigt till i dagens match mot nykomlingarna Falkenbergs FF. Matchen slutade 1-1 efter att Falkenberg tog ledningen i första halvlek. Mjällby kvitterade i mitten av andra men skulle inte mäkta med någon speciell slutforcering som behövdes för vinst. Resultatet i sig skulle ändå inte betyda något eftersom Gefle slog Helsingborg hemma med 2-1 och tog ett ointagligt försprång i bottenstriden.
  2014-11-01 15:30:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START   Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | CL | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Vad är Iran för landslag?
  ”Inget vi minns med glädje”
  Viktor Elm tillbaka i Allsvenskan
  De kan bli Rookie of the Year
  ”Hur långt kan Valencia gå?”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League SuperLenny CCM Prylhörnan supporterbar
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies