fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
Medlem
Besökare: 19400 | Medlemmar: 178015

Kom ihåg mig
Swedbank Stadion, 2017-04-11 18:30
Malmö FF - Sundsvall

Inför Malmö FF - GIF Sundsvall

Bortamatch mot Malmö FF är på papperet den svåraste uppgift ett lag ställs inför i det allsvenska seriespelet men för GIF infaller matchen vid ett gynnsamt tillfälle. Malmö FF av 2017 har ännu inte funnit sina konturer samtidigt som GIF klarat av en osäker säsongspremiär med stärkt självförtroende. Vi har således allt att vinna och inget att förlora. Glory to the brave!

Den nervpirrande premiären är över och allt såg mycket bättre än de flesta hade väntat sig. Den kvardröjande dåliga känslan efter förra säsongens senare del och försäsongens ovisshet blåstes bort en relativt komfortabel hemmavinst, trots att AFC tilläts dominera under den sista kvarten. Men såväl det som såg bra ut, och det gjorde ganska mycket, och den mindre smickrande sista delen av matchen är svåra att bedöma. AFC var ett sämre lag än flesta (inklusive författaren av denna text) hade väntat sig och såg väldigt ofärdigt ut. Summa summarum vet fortfarande ingen hur bra GIF Sundsvall egentligen är. Det fanns en dock en del positiva besked som får gälla åtminstone tills vidare. Försvarsspelet såg annorlunda ut och bättre ut, oavsett att motståndet var beskedligt. Pressen var högre, mer synkroniserad och kändes oväntat säkert. Passningsspelet såg i allt väsentligt ut som de senaste säsongerna men med förändringen att man verkar vara mindre enkelspåriga. Om det var rätt läge valdes längre passningsalternativ. Några av spelarna lämnade också intressanta besked. Steindorsson såg ut som vi hoppades att han skulle göra redan när han kom till klubben. Dennis Olsson såg ut som en säkrare och djärvare Dennis Olsson 2.0. Möjligen var det välgörande för honom att bli ”wingback”, med mindre fokus på försvarsspelet? Wilson, som var höstens enda ljusglimt, har inte tappat sitt målsinne och kan fungera som ett hot i djupled.
 
Hur ska man då se på en match som skiljer sig i nästan alla avseenden från premiären? Bortaplan på gräs mot de regerande svenska mästarna men å andra sidan med den konsekvensfyllda premiären avklarad med bästa möjliga utfall. Det är i många avseenden en angenäm sits. Man har kunnat konstatera att laget fungerar mot seriens mer modesta motståndare, nu får man istället pröva sig mot hårdast möjliga motstånd på bortaplan. Klyschan ”vi har allt att vinna” är ovanligt sann. GIF har historiskt sett haft väldigt varierande utfall i sina möten med MFF. Ibland har det blivit förnedrande stora förluster men emellanåt har det blivit hedrande resultat där GIF presterat på max för den aktuella säsongen. Inte minst förra vårens match. De goda resultaten har hjälpts på vägen av att MFF, av olika skäl, haft tankar och känslor någon annanstans än på planen, eller att man som förra våren ännu inte funnit formerna för spelet.
 
Vad kan man förvänta sig av MFF i tisdagens match? Det är hemmapremiär, för laget för denna säsong och för tränaren första gången under hans tid i Malmö. Förväntningarna på laget är massiva från hela staden, från den närvarande publiken och från hela Sverige, inte minst media. Därmed är tålamodet kort, de genomsnittliga förväntningarna är att laget ska gå fram som en ångvält. Säsongspremiären mot IFK Göteborg var inte ett styrkebesked och försäsongsmatcherna har inte varit helt övertygande. Ingen tvivlar på att laget har en mycket stor potential, med allsvenska mått, men den stora frågan är om det Pehrsson-ledda tränarkollektivet kan få den potentialen att blomma ut i prestationer som speglar de stora förväntningarna. Pehrsson har, för att åter använda en sliten idrottsklyscha, fortfarande en del att bevisa som ledare för ett allsvenskt topplag. Vi får se om matchen mellan GIF och MFF blir första steget i den riktningen eller om hemmapremiären reser nya frågetecken om var laget står.
 
Två viktiga spelare i MFF är inte helt återställda efter skador; Jon Inge Berget och Anders Christiansen, spelare som klart höjer MFF om de startar. Det är inte omöjligt att Tobias Sana startar även i denna match och på det centrala mittfältet startar sannolikt av Erdal Rakip och Oscar Lewicki. Om det vill sig illa väljer tränarna att låta Pawel Cibicki starta som anfallare istället för på en kant. Han är en mycket underskattad spelare i uppsnacket inför den allsvenska säsongen. En irrationell, svårfångad, snabb spelare med utpräglat målsinne som dominerade under förra säsongens låneperiod i J. Södra.
 
Tre avgörande moment mot MFF:
  • GIF har spelat få, om någon, match på gräs under försäsongen. Även om man ofta klarar sig bättre mot spelande lag än mot brottarlag på gräs, bör spelarna vara inställda på att närkamper och passningar får en annan karaktär.
  • Försvarsspelet måste vara effektivt över hela planen och MFF:s centrala mittfält bör inte ges tid att ostört styra spelet.
  • Peter Wilson, och hans partner, måste vara beredda att hela tiden ta otacksamma löpningar. GIF kommer att ha lågt bollinnehav och när man väl vinner bollen måste anfallarna göra sig spelbara, även för passningar långt ned från egen planhalva.
 
Det finns några frågetecken kring startelvan. I mina ögon skulle det räcka med ett byte. Pirttijoki bör få en plats i trebackslinjen även om Björkander gjorde en utmärkt insats mot AFC. Finländaren är mer rutinerad på seniornivå och klart överlägsen i huvudspelet. Det senare är inte minst viktigt för att förbättra utfallet av de fasta situationerna. I anfallet kan Hallenius komma att starta istället för Sigurdsson. Tränarna kan möjligen se Hallenius som det givna förstavalet av partner till Wilson. Blir det så, är det onekligen ett test i skarpast möjliga situation för en spelare som många supportrar fäster stora förhoppningar till, och som andra är mer avvaktande till.
 
Trolig startelva för GIF Sundsvall:
 
                                                   Tommy Naurin
 
Juho Pirttijoki – Markus Danielsson – Noah Sonko Sundberg
 
Eric Larsson – Lars Gerson – Smajl Suljevic – K. Steindorsson –Dennis Olsson
 
Peter Wilson – Linus Hallenius

Malmö FFSundsvall
Malmö FF-Sundsvall
Johan Wiland
Anton Tinnerholm
Lasse Nielsen
Franz Brorsson
Behrang Safari
Erdal Rakip
Oscar Lewicki
Anders Christiansen
Yoshimar Yotun
Markus Rosenberg
Pawel Cibicki

Avbytare
Fredrik Andersson
Magnus Eikrem
Alexander Jeremejeff
Pa Konate
Tobias Sana
Mattias Svanberg
Andreas Vindheim
Tommy Naurin
Marcus Danielsson
Eric Bjorkander
Juho Pirttijoki
Eric Larsson
Lars Gerson
Smajl Suljevic
Kristinn Steindorsson
Dennis Olsson
Kristinn Freyr Sigurdsson
Peter Wilson

Avbytare
Amaro Bahtijar
William Eskelinen
Romain Gall
Linus Hallenius
Sebastian Rajalakso
Linus Sahlin
Noah Sonko Sundberg
0 KOMMENTARER      2131 VISNINGAR
HANS HASSELBLADH
2017-04-09 09:55:11


ANNONS:

Fler artiklar om Sundsvall

Mellannorrländskt derby utan spänning
Sundsvall Ett möte mellan ett lag som nyligen nått allsvenskan och redan haft viss framgång och ett lag som stretat med att hålla sig kvar i svensk elitfotboll i fem decennier och som nu förtvivlat kämpar för att överleva. Utgången kunde tyckas given på förhand. Skulle ÖFK bekvämt ta ytterligare en hemmaseger och GIF förlora sin tredje match i rad? Svaret på den frågan blev ett eftertryckligt ”JA!”.
2017-06-03 18:11:00

Inför Östersund FK – GIF Sundsvall
Sundsvall Lördagens mellannorrländska derby är kanske inte en internationell klassiker. Den sänds inte på teve i andra länder och journalister kommer inte från Japan och Mexiko för att rapportera om de särpräglade traditioner och konflikter som präglar mötet. Men matchen betyder mycket för de inblandade föreningarna. Oavsett tabelläget är det ett prestigefyllt möte där heder och ära står på spel.
2017-06-02 23:06:00

Det är ingen fara!
Sundsvall Ett litet svårbedömt GIF ställdes i gassande sommarvärme mot ett KFF som fått nytt hopp av att den med allsvenska mått mycket skicklige Ismael var tillbaka. De små farhågor som låg och gnagde men som också var blandade med inte helt ogrundade förhoppningar var inte alls relevanta. Här skulle det komma att bli en rejäl härdsmälta.
2017-05-27 18:07:00

Inför Kalmar FF - GIF Sundsvall
Sundsvall Var står GIF Sundsvall just nu? Var den förra matchen bara ett oplanerat hack i utvecklingen mot ett superstabilt försvarsspel? Kommer det mer ambitiösa anfallsspel som först kunde skönjas mot ÖSK, och som tog ytterligare ett kliv mot IFK Göteborg, att få en tydlig kontur? Kommer vi att fortsätta att dväljas i nedre tredjedelen av tabellen eller kommer vi att börja sega oss upp mot den nedre delen av tabellens mitt?
2017-05-25 21:27:00

Bisarra förlustsiffror för Giffarna mot Göteborg
Sundsvall I en match som domineras av GIF Sundsvall och då inte enbart i bollinnehav utan även i målchanser så stor det 0-3 i halvtid när det borde ha varit GIF-ledning istället. Giffarna reser sig inte i andra och det blir till slut 0-4 förlust
2017-05-22 21:09:00

Inför GIF Sundsvall-IFK Göteborg
Sundsvall Ett formstarkt GIF Sundsvall möter ett formsvagt IFK Göteborg på hemmaplan. Utifrån detta vore väl det logiska att Giffarna är favoriter men så är inte fallet!
2017-05-22 08:48:22

Trenden håller i sig för Giffarna - ny seger mot ÖSK
Sundsvall Det var ett formsvagt Örebro som tog emot ett kryssstarkt GIF Sundsvall. Det slutade med att Giffarna tog en till synes stabil 2-0 seger efter ett sent mål i första halvlek och en utökning i andra halvleken med en man mer.
2017-05-17 22:09:39

Inför Örebro-GIF Sundsvall
Sundsvall Efter fem raka kryss är frågan om trenden ska brytas när Giffarna möter Örebro som man har fem raka mot utan förlust
2017-05-16 22:31:17

När klockorna stannade
Sundsvall Söndagens match mot Jönköping bar med sig förväntningar att inte bara komma undan en förlust. Det var en match som GIF ska kunna vinna och som man under inga som helst omständigheter får förlora. Hur gick det? GIF Sundsvall hade ett lika vattentätt försvar som man haft under de senaste matcherna, men förväntningarna att få se något mer än så kom på skam.
2017-05-14 17:47:00

Inför GIF Sundsvall – Jönköping Södra
Sundsvall Nu väntar en motståndare där vi måste ha högre ambitioner än att knipa en poäng genom framgångsrikt försvarsspel. Ska man klara kontraktet bör man helst slå de andra tänkbara bottenkonkurrenterna. I nuläget vet ingen med säkerhet vilka lag som kommer att slåss i botten, men Jönköping kan mycket väl vara ett av dem. Under alla omständigheter är det ett lag som vi ska kunna slå. Man måste ta ett antal trepoängare under säsongen och det här är ett sådant tillfälle.
2017-05-13 11:38:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM GIF SUNDSVALL
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
”En fenomenal första säsong”
Brynäs missar toppmålvakt?
Filipe Luis flörtar med Ajax?
”Kommer vara en konstig känsla”
Monaco nobbar Arsenal
Silly Season:   Monaco nobbar Arsenal
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Solly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies