fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
Medlem
Besökare: 25845 | Medlemmar: 178238

Kom ihåg mig
Jämtkraft Arena, 2017-06-03 16:00
Östersund - Sundsvall
3-1


Mellannorrländskt derby utan spänning

Ett möte mellan ett lag som nyligen nått allsvenskan och redan haft viss framgång och ett lag som stretat med att hålla sig kvar i svensk elitfotboll i fem decennier och som nu förtvivlat kämpar för att överleva. Utgången kunde tyckas given på förhand. Skulle ÖFK bekvämt ta ytterligare en hemmaseger och GIF förlora sin tredje match i rad? Svaret på den frågan blev ett eftertryckligt ”JA!”.

GIF:s laguppställning avvek litet från den förväntade, Dennis Olsson bänkades till förmån för Rajalakso. I övrigt ersatte Sigurdsson förväntat Suljevic. ÖFK inledde matchen med högt bollinnehav och intensiv press de få gånger GIF hade bollen. En klar halvchans för GIF kom i 7:e minuten efter ett inlägg av Larsson, som går litet över en omarkerad Wilson. Larsson hade redan tidigt i matchen påtagliga problem med Ken Sema på sin kant, något som var litet olycksbådande. Den första kvarten var inte fullt så dominerad av ÖFK som man kanske hade väntat, men GIF hade påtagliga problem med ÖFK:s kontrollerade press. De vann ofta bollen utan att dra på sig frisparkar.
 
I 22:a minuten exploderar den jämtländska arenan efter att Ghoddos gör 1-0 på ett sologenombrott. Sigurdsson gör en mindre väl övervägd bakåtpassning till Björkander, för snäv och för lös, som Ghoddos snappar upp. Björkander följer honom men han kommer i skottläge, skjuter rakt på Naurin som gått ut, bollen studsar tillbaka på Ghoddos och in i mål.
 
En bit in i matchen kan man möjligen urskilja ett mönster. GIF undviker speluppbyggnad centralt, bollen går ganska direkt ut på kanterna. Den hamnar alltför ofta hos Larsson, som möjligen förväntas stå för hela speluppbyggnaden ensam. Emellanåt spelar man längre bollar centralt, men våra tre spelare på topp är aldrig nära att vinna en sådan boll.
 
I 32:a minuten stänger Ghoddos matchen genom ett rungande skott från strax utanför straffområdet. Det är ett mycket hårt och välplacerat skott, men Ghoddos tillåts avancera flera meter och ostört sikta. Passivt försvarsarbete av GIF-spelarna. Det var inte svårt att se detta som ett begynnande nytt ras.
 
Under resten av halvleken kontrollerade ÖFK matchbilden på ett kompetent sätt, men vaskade ändå fram en del chanser. Desto längre matchen förflöt, desto mer påtaglig kändes klasskillnaden mellan ett bra allsvenskt lag och ett lag som i nuvarande form och slagkraft skulle ha betydande problem att hävda sig i Superettan.
 
GIF gjorde inga byten i halvlek, även om det hade varit högst motiverat. Trots att GIF uppvisade högre ambitioner i början av andra halvlek, hade man stora svårigheter att spela sig ur ÖFK:s press. I 60:e minuten byttes Gall ut mot Hallenius. Det fick snabb effekt. Hallenius gjorde en klockren avslutning i kanten av straffområdet. 2-1 och i normala fall borde en reducering till 2-1 innebära att det är match igen. Men var det här något mer än en tillfällig flämtning av GIF? Strax därefter byttes Sigurdsson ut, lågt räknat 20 minuter för sent, mot Jaudet Salih.
 
Om det var bytena eller om det berodde på att ÖFK valde att spela litet lägre är svårt säga, men matchbilden jämnades ut efter GIF:s reducering. GIF spelade bitvis ett riktigt piggt anfallsspel men utan att skapa egentliga målchanser. I 74:e minuten hade dock Sonko ett riktigt bra distansskott mot stolproten som Östersunds målvakt hade vissa problem att tippa ut.
 
Men GIF hade inte förmåga att skapa en riktig slutforcering. Intentionerna var riktiga men man räckte inte till. Man förlorade närkamper, blev nedstängda, styrdes ut mot kanterna och missade den sista passningen. ÖFK spelade helt enkelt väldigt bra försvarsspel över hela planen. Men man kunde sakna ett litet större mått av desperation både i spelarnas inställning och i coachningen av laget. I 85.e minuten byts dock Steindorsson ut mot Pirttijoki, för att gå upp i straffområdet och agera targetspelare. I sista ordinarie matchminuten sätts det resultat som speglade matchbilden. Efter att ÖFK brutit och snabbt kontrat från mittplan hamnar bollen hos Hopcutt som iskallt placerar bollen vid sidan om Naurin. 3-1 speglade ganska väl hur matchen såg ut. ÖFK var bättre på alla positioner och i alla aktioner, defensiva såväl som offensiva, i matchplan, disposition av laget och kanske ytterligare något moment av spelet.
 
ÖFK är just nu ett bra allsvenskt lag. Att det finns fog att fråga sig om de kommer att vara det om tre eller fem år förändrar inte det faktumet. GIF Sundsvall är just nu ett dåligt allsvenskt lag. I dagens startelva höll en av sju spelare ovan backtrean allsvensk klass, utan att Larsson för den skull var särskilt bra idag. Tyvärr är det nog i många fall inte ett övergående problem. Flera spelare håller, just nu, alltför låg klass och flera är uppenbart alltför unga och orutinerade för att kunna prestera konsistent på den här nivån. Säsongsvilan känns nödvändig för GIF. Det finns ett desperat behov av att få Gerson i spelbart skick och att Myrestam ska närma sig något som liknar matchform. Idag var även saknaden av Suljevic påtaglig, trots att han egentligen inte är en spelare som självklart håller allsvensk klass som allsvensk centralmittfältare. Det är nog viktigt att glömma, läka fysiska och mentala sår, reorganisera och tänka nystart under den närmaste månaden. Lyckas inte det, blir hösten mycket dyster.

ÖstersundSundsvall
Östersund-Sundsvall
Aly Keita
Curtis Edwards
Sotirios Papagiannopoulos
Tom Pettersson
Dennis Widgren
Hosam Aiesh
Brwa Nouri
Fouad Bachirou
Ken Sema
Alhaji Gero
Saman Ghoddoos

Avbytare
Andreas Andersson
Darijan Bojanic
Jamie Hopcutt
Samuel Mensah
Ronald Mukiibi
Bobo Sollander
Gabriel Somi
Tommy Naurin
Marcus Danielsson
Eric Bjorkander
Noah Sonko Sundberg
Eric Larsson
Kristinn Steindorsson
Kristinn Freyr Sigurdsson
Sebastian Rajalakso
Jonathan Morsay
Peter Wilson
Romain Gall

Avbytare
William Eskelinen
Lars Gerson
Linus Hallenius
David Myrestam
Dennis Olsson
Juho Pirttijoki
Jaudet Salih
1 KOMMENTARER      2255 VISNINGAR
HANS HASSELBLADH
2017-06-03 18:11:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Våfflans Mustash:
men grina mer...
Postat via SvenskaFans-appen
Tumme upp 2017-06-03 21:07:17
ANNONS:

Fler artiklar om Sundsvall

Dubbelmötets första akt – seger utan glans
Sundsvall Dramat i två akter inleddes i Sundsvall med strålande väder. Skulle den första av matcherna i dubbelmötet mot Halmstads BK bli den seger GIF Sundsvall är i så förtvivlat behov av? Det blev så och nu ser framtiden något ljusare ut.
2017-07-15 18:26:25

Inför GIF Sundsvall – Halmstad BK
Sundsvall Det finns inga omskrivningar för det vad här dubbelmötet bär med sig. Det här är på riktigt. Det handlar om kamp för överlevnad i allsvenskan, där den återstående delen av säsongen kan formas av dubbelmötets utfall.
2017-07-14 15:21:23

Det var trevligt, ett tag….
Sundsvall Skulle GIF Sundsvall förmå vända sin negativa trend med fyra raka förlustmatcher? Skulle Djurgårdens IF fortsätta på sin väg mot att etablera kontakt med seriens tätgrupp? GIF började bättre än väntat. Men tyvärr ändade matchen väldigt förväntansrätt.
2017-07-10 21:49:00

Inför Djurgårdens IF – GIF Sundsvall
Sundsvall Två lag på väg åt olika håll? Kommer Djurgårdens relativt positiva säsong att fortsätta i riktning mot en hägrande toppstrid? Kommer GIF att få ett nytt obarmhärtigt besked om vart det bär hän? Hur pressat kommer GIF att vara när man i nästa omgång inleder dubbelmötet mot bottenkonkurrenten HBK?
2017-07-09 19:41:31

En svidande förlust
Sundsvall Osäkerheten var stor inför mötet mot Sirius. Hade GIF återhämtat sig efter den plågsamma avslutningen på vårsäsongen? Skulle Gersons återkomst bli en hästmedicin? Skulle vi få se konturerna av ett nyskapat anfallsspel? Tyvärr blev svaren på de frågorna tämligen nedslående.
2017-07-01 20:49:31

En ny dag gryr?
Sundsvall Mötet mellan GIF Sundsvall och Sirius klockan 16.00 lördag den 1 juli är en av de två första matcherna i trettonde serieomgången som bryter det påtvingade och plågsamt långa speluppehållet i allsvenskan. Sirius kunde gå på semester med gott självförtroende och tillförsikt inför framtiden. För GIF kom uppehållet som när gonggongen räddar en mycket trängd boxare från knockout. Blir seriestarten en fortsättning på framgångsvägen för Sirius? Innebär omstarten att en ny dag gryr för GIF Sundsvall?
2017-06-30 09:47:00

Mellannorrländskt derby utan spänning
Sundsvall Ett möte mellan ett lag som nyligen nått allsvenskan och redan haft viss framgång och ett lag som stretat med att hålla sig kvar i svensk elitfotboll i fem decennier och som nu förtvivlat kämpar för att överleva. Utgången kunde tyckas given på förhand. Skulle ÖFK bekvämt ta ytterligare en hemmaseger och GIF förlora sin tredje match i rad? Svaret på den frågan blev ett eftertryckligt ”JA!”.
2017-06-03 18:11:00

Inför Östersund FK – GIF Sundsvall
Sundsvall Lördagens mellannorrländska derby är kanske inte en internationell klassiker. Den sänds inte på teve i andra länder och journalister kommer inte från Japan och Mexiko för att rapportera om de särpräglade traditioner och konflikter som präglar mötet. Men matchen betyder mycket för de inblandade föreningarna. Oavsett tabelläget är det ett prestigefyllt möte där heder och ära står på spel.
2017-06-02 23:06:00

Det är ingen fara!
Sundsvall Ett litet svårbedömt GIF ställdes i gassande sommarvärme mot ett KFF som fått nytt hopp av att den med allsvenska mått mycket skicklige Ismael var tillbaka. De små farhågor som låg och gnagde men som också var blandade med inte helt ogrundade förhoppningar var inte alls relevanta. Här skulle det komma att bli en rejäl härdsmälta.
2017-05-27 18:07:00

Inför Kalmar FF - GIF Sundsvall
Sundsvall Var står GIF Sundsvall just nu? Var den förra matchen bara ett oplanerat hack i utvecklingen mot ett superstabilt försvarsspel? Kommer det mer ambitiösa anfallsspel som först kunde skönjas mot ÖSK, och som tog ytterligare ett kliv mot IFK Göteborg, att få en tydlig kontur? Kommer vi att fortsätta att dväljas i nedre tredjedelen av tabellen eller kommer vi att börja sega oss upp mot den nedre delen av tabellens mitt?
2017-05-25 21:27:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM GIF SUNDSVALL
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
Sverige segrade i måstematchen
Morata officiellt till Chelsea
Dubbla stjärnor till PSG – Simon Tibbling presenterad
Fabian Schär till Deportivo – Manquillo lämnar Atlético
Så spelas Svenska Cupen 2017
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Solly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies