fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
Medlem
Besökare: 27865 | Medlemmar: 177987

Kom ihåg mig
Krönika Improviserade ströanfall - från bra till dåligt

Krönika: Improviserade ströanfall - från bra till dåligt

På forumet fick HBK:s spelidé namnet improviserade ströanfall. Fyndigt uttryckt. Jag satte mig ner med papper och penna och antecknade vad som varit bra och dåligt hittills i HBK. Det blev både högt och lågt från bra till sämre till ännu sämre. Spoiler. Improviserade ströanfall kom med på listan.

Topplag
Keitas spel.
Han spelar med en fysisk fräckhet, på mittfältet. Det kommer att leda till mål om han stannar. Hans förmåga att gå in och röva nittio grader mellan bollen och motståndaren och sedan vrida kroppen och ta tre snabba steg framåt och vinna mark, är fantastisk. Han vågar dessutom slå crossbollar och genomskärare. För ett HBK i desperat behov av att vinna mark är det totalt nödvändiga egenskaper som ingen annan har.

Mittenlag
Isak i mål. Vissa räddningar ser mer TV-mässiga ut än de är svåra. Men hans spel är otroligt glädjande jämfört med så mycket annat. Där han brister är att han är lite passiv på mållinjen istället för att komma ut och plocka eller boxa bort inlägg. 

Innermittfältet. Det blir ju plus till Keita igen, men det finns en fungerande blandning med Keita och Pekalski. Keita går på kropp och chansspelar och slår längre bollar. Pekalski spelar lågrisk med att täcka av ytor och slå få felpass. Sidleds-Ivo och de andra brister däremot. Vi tappar både offensivt och defensivt. Mathiesen söker sin roll på mittfältet. Må han hitta den!

Spelarmaterialet. Jämför med förra året. Vi har ett betydligt bättre lag i år. Egentligen känns det inte som att spelarmaterialet brister. Det är samspelet. Vi har faktiskt spelare på bänken som kan sättas in. Hoppas alla ungtuppar blir skadefria också.

Kamp. HBK har en fin förmåga att kämpa sig till målchanser i desperat jakt på kvitteringar i slutet av matcherna. Synd att det sker då. Se nedan.

Kaos från Sead. Sead försöker göra saker alldeles för svårt. Istället för att väggspela sig igenom i samarbete med medspelare vill han alltid få bollen längre bak i banan och utmana i full fart. Men ibland lyckas han. Två mål och så många bra skott precis utanför att fler mål hade varit rimligt. Tänk om han kunde samspela mer…

Kvalplats
Kortpassningsspelet. Jag tycker att HBK:s passningsspel på mittfältet är riktigt bra ibland. I alla fall jämfört med hur mycket det tjongats i vissa matcher och med hur långsamt det ibland var förra året. Både Olsson, Ruud Tveter, Alho och Sead deltar bra i spelet. Det är bra fram till fem meter framför motståndarnas straffområde. Där tar rörligheten och kombinationerna slut. Helt slut.

Vi gör mål igen. Kamp mot Norrköping, mål mot Häcken, en helt okej match mot Örebro. Visst ska vi avsky hedersamma förluster, men pinsamma förluster är värre. Jag vill främst framhäva Olssons kontringsmål mot Häcken på passen från Alho. Det är den typen av mål HBK måste göra mot bättre lag om vi ska kunna knipa poäng.

Janne Jönsson - mediemannen. Janne är bra på intervjuer och har ett väldigt fint sätt att hela tiden prata om killarna. Jag ser ett genomtänkt ledarskap. Vi vinner och förlorar tillsammans. Det är annat som brister. *SPOILER* Det kommer mer om det på minus.

Alhos anfallsspel. Många brister men mycket bra. Han är pigg och vill saker. Med Westerberg får vi förutsägbara inlägg långt utifrån banan, med Henningsson får vi (höga) inlägg och samspel om han får hjälp. Annars händer inte mycket.  

Mathiesens spel. Det kan inte vara lätt att kastas mellan innerback, innermittfältare och högerback. Det ger honom benefit of a doubt. Sämst har han fungerat som högerback och nog faktiskt näst sämst som innermittfältare. Där är hans risktagande passningsspel farligast. Ändå är det där jag tror han är bäst. Om Keita stannar får han hitta formen på innerbacksplatsen.

Innerbackarnas försvarsspel. Mycket starka ord om Marcus Johansson på forumet. Mest för och några emot. Jag håller med om att innerbackarna inte gör bort sig. Men… Men det är ändå tydliga saker som brister. En sekvens mot Örebro sade mycket. En Örebrospelare var i höjd med straffområdet mitt framför mål med boll. Istället för att stöta ut och täcka av det allvarligaste läget stack Marcus Johansson i sidled efter sin spelare och gav Beshara vidöppet för att skjuta mot bortre stolpen. Dåligt försvarsomdöme men bra räddat av Isak. Sen finns det gott om inlägg som är bortnickningsbara. Och en hel del brytningar också. Helt okej. Det är inte på innerbacksplatsen som problemet är störst. https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/tv-halmstad-keepern-storspelade---raddade-poang-med-flera-jatteraddningar/ 

Nedflyttningsplats
Alhos inlägg. Hans offensiva initiativlusta ska ha beröm, hans hörnor och frisparkar likaså. Men att någon som har så bra tillslag ständigt slår inläggen så högt och bortanför bortre stolpen är faktiskt obegripligt.

Långskott. Det skjuts. Inte direkt dåliga skott alltid. Men inga mål (tror jag). Det känns inte medvetet, inte för att hålla motståndarna på hugget att täcka skott och utnyttja den osäkerheten för att kunna passa. Det känns desperat eller att både Sead, Alho, Keita och Ruud Tveter har en övertro på sina skott.

Försvaret från ytterbackar och yttermittfältare generellt. Det släpps alldeles för enkla och bra inläggslägen alldeles för nära straffområdet. Det går återigen att titta på det andra målet Norrköping gör. Se länken längst ner. De rullar runt stillastående HBK-försvarare utan att vi har motmedel. Det är för ofta som vi inte har spelarna i korrekta grundpositioner och att vi är för oaggressiva i närkampsspelet. 

Varför så få varningar för motståndarna? Jag såg någonstans att HBK var ett av de lag som fått mest frisparkar med sig. Det känns som om 60% av dessa är när motståndare helt cyniskt stänger, drar i tröjan eller bara mosar Sead. Alldeles för få varningar för motståndarna. Eller rättare sagt. Bra lag kan spela tuffare eftersom domarna accepterar det.

Bristen på djupledslöpningar i ytor. En av anledningarna till HBK:s anfallsbrister är att vi inte kontrar speciellt bra. För att kontra bra måste det springas i ytor och bollar slås framför löpande spelare. Alhos inlägg till Olsson mot Häcken var ett exempel på sådana mål vi måste göra.

Förmågan att vinna mark i närheten av motståndarnas försvarsområde. Det kan funka okej på mittfältet. Men sen är det stopp. Totalt. Det är idéfattigt. Jag skrev någon krönika förra året om behovet av en gurkburk. Den behövs fortfarande.

Alhos försvarsspel. Alho lämnar sin ytterback så ensam så ofta. I praktiken spelar vi 4-3-3 i försvarsspelet med en tom kant. Det är så enkelt för motståndarna att komma till bra inläggslägen om inte Kojic gör hjältebrytningar eller tar frisparkar.

Bristen på presspel och bristen på variation i försvarsspelet. Ett lag som ska kunna försvara sig bra måste kunna variera sin press och bli oförutsägbara för motståndarna. Det hade vi mot Norrköping. HBK spelade ofta bra med både hög press och ett mer avvaktande försvarsspel. Vårt presspel har annars ofta varit passivt och med dåligt samarbete. Vi blir överspelade med sicksackpassningar. Särskilt på plastgräs.

Improviserade ströanfall. Medlem sedan -49 satte årets bästa namn på HBK:s spelidé på forumet. Jag har inget att tillägga. Men titta här. Det andra målet för Norrköping säger det mesta. Titta hur Norrköping hjälps åt tre spelare och slår bollen i ytan. Precis så gör inte HBK:s ytterback och yttermittfältare. https://www.fotbollskanalen.se/video/3917206/hojdpunkter-peking-forbi-mff-efter-ny-seger/ Jag skulle vilja se Sead och Alho spela triangelspel med en innermittfältare och en ytterback (Bengtsson går upp lite för sällan) för att försöka hitta bollen till en spelare som springer på ytan. Norrköpingsmål är ett typexempel på hur ett inläggsläge byggs upp av lagsamarbete.


10 KOMMENTARER      2188 VISNINGAR
NIKLAS THEODORSSON
På Twitter: @niklasigbg
2017-06-02 20:40:46


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Mr hbk:
Jag har skickat ett e post till klubbledningen att vi kräver att hbk ta sitt ansvar o ge JJ sparken vi måste stå upp för vår rätt att säga vad vi tycker om att JJ inte rätt tränare för hbk. så jag uppmana alla hbk supporter att skicka e post till klubbledningen o kräv JJ avgång nu
Från Mr hbk som har fått nog av klubbledningen


Länktips: http://Hbk
Tumme upp 2017-06-04 20:10:39
Julio Iglesias:
Ja MR hbk. Nu är det dags för Janne Jönsson att säga Good Bye.
Janne anställdes som vår nya Demontränare....

Tumme upp 2017-06-04 19:55:40

Mr hbk:
Tro hbk att dom är fortfande i S1 ? Så jävlar dåligt. Om klubbledningen har förtroende för JJ över sommar då är ju helt åt helvetet

Länktips: http://Hbk
Tumme upp 2017-06-04 19:42:45
Mr hbk :
För helvete AVGÅ JANNE NU

Länktips: http://Hbk
Tumme upp 2017-06-04 19:24:02

Mr hbk:
Ännu en söndag där man ställer frågan om hbk vinner eller åker på hedersam förlust eller man få blir glad eller blir ännu söndag man få dricka grav öl det är frågan

Länktips: http://Hbk
Tumme upp 2017-06-04 13:29:25
Mr hbk:
För det första sparka JJ in Andreas Alm i stället för JJ se att ketia kan fortsätta i hbk det enda spelare som gör nytta

Länktips: http://Hbk
Tumme upp 2017-06-03 15:35:58

Ruther:
Niklas i Göteborg: det kan man tycka, men hade exempelvis de fasta stationerna fungerat hade vi inte heller legat där vi ligger. Det är många aspekter som ligger till grund.
Tumme upp 2017-06-03 14:01:58
Niklas i Göteborg:
Rutger, jag är inte fotbollsexpert utan besserwisser. Men i grund och botten ser jag två saker som måste förbättras.
- Bättre försvarsspel i området tio meter utanför det egna straffområdet.
- Bättre anfallsspel i samma område på andra sidan banan.

Lösningen i bägge fallen: Bättre samarbete mellan spelarna byggt på kunskap om vilka lösningar som ska användas i olika situationer.

Och som jag har skrivit förut. Jag har inte en aning om spelarna vet vad de ska göra men inte klarar av det eller om de inte har kunskapen om vad de ska göra.

2 Tumme upp 2017-06-03 09:41:59

Rutger:
Det är inte analysen som är kruxet, utan vilka åtgärder som skall till för att vi skall lyfta i tabellen.
Tumme upp 2017-06-03 08:23:29
Adam S:
Förbaskat bra analys. MVG i betyg!
Du borde anställas som tränare ist för Jan J.

1 Tumme upp 2017-06-03 00:00:33

ANNONS:

Fler artiklar om Halmstads BK

Krönika: Se Halmstad…sedan dö
Halmstads BK I jakten på den röda tråden.
2017-06-17 11:39:00

HäB Silly Sommar 2017: Jönsson går in som manager. Krulj tar över som huvudtränare.
Halmstads BK Här samlas rykten, och konkreta övergångar kopplat till HBK!
2017-06-08 21:36:00

Sirius - HBK 2-1 (0-1) Det var la bara fan då!
Halmstads BK En fantastisk första halvlek där det mesta som varit fel var rätt. Och en andra halvlek där allt var precis som vanligt. Den här allsvenska säsongen är en sån där säsong.
2017-06-04 19:35:06

Kontrasterna är stora i fotboll
Halmstads BK Idag den 3 juni spelar Juventus mot Real Madrid i finalen i Champions league. Det väntas stor publikfest i Cardiff och alla 74000 biljetter har varit slut sedan länge. Det är två lag i fruktansvärt bra form som ska mötas på Principality Stadium. Samtidigt läser vi att Cardiff har satt beredskapen på max efter de senaste attackerna på bland annat Dortmunds spelarbuss och nu senast med attentatet på Ariana Grandes konsert i Manchester. Norska VG skriver att arenan är som en hårt bevakad flygplats.
2017-06-03 20:19:00

Krönika: Improviserade ströanfall - från bra till dåligt
Halmstads BK På forumet fick HBK:s spelidé namnet improviserade ströanfall. Fyndigt uttryckt. Jag satte mig ner med papper och penna och antecknade vad som varit bra och dåligt hittills i HBK. Det blev både högt och lågt från bra till sämre till ännu sämre. Spoiler. Improviserade ströanfall kom med på listan.
2017-06-02 20:40:46

Inför: Norrköping – Halmstad
Halmstads BK Halmstad besöker Östgötaporten imorgon i hopp om att få med sig tre poäng tillbaka till Halland. Ytterst tveksamt sett till målproduktionen hittills. Men större mirakel har ju skett.
2017-05-26 20:59:19

HBK-Örebro 0-0
Halmstads BK Inget lyft för Halmstad i botten.
2017-05-20 20:00:39

Inför HBK – ÖSK: Tankar från ett bortastå
Halmstads BK HBK tar emot ÖSK på Örjans Vall.
2017-05-20 11:12:29

Häcken - HBK 2-1. Ett fall framåt i gula byxor
Halmstads BK Visst hade Häcken fler bra målchanser. Visst hade de bättre bollinnehav. Men HBK spelade en samlad match både offensivt och defensivt. Tyvärr räckte det inte hela vägen.
2017-05-17 21:08:00

Inför Häcken -HBK: Janne rätt man för jobbet
Halmstads BK Ett HBK i desperat poängbehov beger sig till Göteborg för match mot Häcken. Det är dags att hålla tätt första kvarten och plocka tre oerhört viktiga poäng. En tuff uppgift väntar.
2017-05-17 07:26:28

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM HALMSTADS BK
ANNONS:
SERIETABELLEN
1Malmö FF128311027
2IFK Norrköping13832927
3Östersund12633521
4AIK12633421
5Sirius12543719
6Djurgården12534618
7Hammarby12462618
8Elfsborg12534518
9Häcken12453317
10Örebro12435-715
11IFK Göteborg11353214
12Jönköpings Södra12354-414
13Sundsvall12255-811
14Kalmar12228-128
15Halmstads BK12138-106
16AFC Eskilstuna12048-164
>> Visa hela tabellen
SERIETABELL FÖR SUPERETTAN
1Brommapojkarna1311112334
2Dalkurd FF138231626
3Helsingborg13652023
4Degerfors14635-121
5Örgryte14635-921
6Öster13535-218
7Trelleborg13454817
8Varbergs BoIS FC13454617
9Falkenberg13454117
10IFK Värnamo13526117
11Syrianska FC13436-115
12Norrby IF13436-315
13Åtvidaberg13436-715
14GAIS13436-715
15IK Frej13247-1010
16Gefle13229-158
>> Visa detaljerad tabell
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
Brynäsredaktionen slår nya rekord
Wilshere och Onyekuru aktuella
Elias Pettersson till Canucks – hoppas få spela med Dahlén
Bandyfinalen tillbaka i Uppsala
Avsnitt #14: John Holmström
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Solly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies