fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league CCM supporterbar
Besökare: 23295 | Inloggade: 213 | Antal medlemmar: 167703
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | CL | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM
  Medlem

  Kom ihåg mig
  Inför IS Halmia – Limhamn Bunkeflo (LB07)
  Dags för höstsäsongen! Bildrättigheter: IS Halmia

  Inför IS Halmia – Limhamn Bunkeflo (LB07)

  Efter ett längre uppehåll, nästan fyra veckor drar serien igång igen. IS Halmia gästas av LB 07 i sextonde omgången. Det är dags för tre raka hemmamatcher och definitvt få veta om IS Halmia är fågel eller mittemellan. Fisk blir vi nog inte, om det inte blir sällsynt många torskar...

  Halmia som släpar fortfarande i tabellen, omgång 14 mot Skövde spelas den 28/8. Men först gäller det alltså LB 07. LB07 spelade träningsmatch mot Lunds BK den 11/8 och fick åka på en motsvarande käftsmäll som våra killar då man fick stryk med 5-0, så bollen är fortfarande väldigt rund!

  Peter Lindau har inte direkt angenäma problem för tillfället. Både Sebastian Crona och Johan Mangfors är avstängda till fredagens match och Jonas Käck kan enligt säker källa omöjligt delta på grund av rälig infektion så nu ställs vår enligt de flesta breda trupp på ordentligt prov. Efter tre träningsmatcher och DM-match under uppehållet, med minst sagt blandat utfall så beslutade tränare Lindau föga förvånande att ställa följande elva på benen i morgon på Örjans Vall, startid kl. 19:00.

                Karlsson
  Sjögren Egzon Ingves Gulda
        Taube Thomasson
      Kushtrim Kamal Sabo
               Genberg


  På bänken finns inga mindre än: Ola och Jonas Lindh, Nehat, Österberg och Möller.

  För att spekulera: Jag har som vanligt en något avvikande uppfattning och skulle gärna sett följande killar som startar matchen, man kan alltid ändra efter hand:

               Karlsson
  Sjögren Egzon Möller Gulda
  Kushtrim Taube Ingves Sabo
          Nehat Genberg


  En 4-4-2 således, det behöver ju inte kosta något att prova och justeringar kan ju snabbt göras om det behövs, Robin Thomasson har ju överraskat oss alla med rejäl utveckling i sitt spel och har Lindaus fulla förtroende. Skulle så gärna se Nehat sätta sitt första seriemål liksom Kushtrim. Bägge kan vara exempel på den gamla klyschan ketchupeffekt!

  Kommentera gärna, och kom med andra förslag, inte för att det hjälper eller ens borde vara annorlunda än vad Lindau beslutar, men det är kul att spekulera. Jag kan nämna att mitt val av Möller baseras på träningsmatchen mot HBK U21 och mot Husqvarna borta där Egzon/Möller såg riktigt stabila ut. Nehat vill jag ju alltid se och många med mig...

  Matchrapport blir det sen fredagskväll och som vanligt kan ni som inte har möjlighet att närvara live följa matchen via everysport i Mallorcas oslagbara kvalitet i garanterad detalj här.

  På ettanfotboll kan ni läsa här.
  IS Halmias hemsida här.
  Nytt nummer av rödtoppen här.
  LB07 hemsida här.

  Vet ni vad? IS Halmia lottades mot Varbergs GIF i semifinalen i DM/Intersport Cup som spelas redan tisdag 20/8 på Örjans Vall kl. 18:30, återkommer till den med införartikel på måndag! Se lottning längst ned på sidan här.

  Jag vill passa på att uppmana er som har lite längre litanior på hjärtat att bli gästskribenter, om det rinner till i era skrivarhjärtan kontakta mig på redaktionens mejl här, så publicerar jag mer än gärna era alster och tankar, efter korrekturläsning, mejla hit.

  Slutligen, försök hitta på giltigt skäl till att inte närvara på fredagens match där vi säkrar nytt kontrakt och även hakar på i toppen vill se sex, hundra hungriga halmianer heja fram Halmia hängande och skrikande i lianer!
   


  11 KOMMENTARER      1810 VISNINGAR
  HALMIA4EVER
  2013-08-15 19:01:00

  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Lasse:
  Ja då var årets bottennapp avklarat.. En väl genomförd match av LB07, taktiskt sett, men nog kan vi väl begära mer av våra spelare. De var några idag som inte tog matchen, vill inte räkna upp vilka, de känner dem nog på sig.. Nu till de positiva, de kan bara bli bättre.. Heja Halmia
  Tumme upp 2013-08-16 22:27:21
  göran lundqvist:
  Förstår ni kanske bättre nu vad jag menar med att ha sorg i hjärtat. Halmia kan bättre men utnyttjar inte det. På vägen hem till Oskarström gjorde jag en snabbanalys av det jag nyss hade beskådat. Halmia var inte dåliga men fantasilösa och möjligen fega.

  Därför förlorar Halmia i dag. Bunkeflo var absolut inte bättre än Halmia. Skillnaden var att Bunkeflo var effektiva och stängde Halmias löpvägar, passningsalternativ och ytor med en ständigt skrikande dirigent vid långsidan. "Reträtt, reträtt. Håll ihop laget bli inte för långa. Akta er för den spelaren han är livsfarlig var ständiga förmaningar som ekade över Örjans vall. Skåningarna följde uppmaningarna som drillade soldater lyder sin kapten.

  Bunkeflo retade säkert gallfeber på halmianerna i dag. Spelet låste sig för Halmia, för varje anfall som misslyckade fick Bunkeflo styrka, självförtroende och energi att fortsätta. Vad ska man då göra åt det? Jo röra om i grytan. Det märktes efter 25-30 minuter att matchen skulle utvecklas just så som den gjorde. Tidiga byten hade inte hjälpt. När 1-0 föll var matchen inte över. Det fanns tid att rädda alla 3 poängen.

  Chansa, flytta fram mer spelare gör motståndarlaget längre (deras tränare var ju livrädd för det) skapa ytor lägg bollen i dessa ytor kom med fart styr spelet så att Bunkeflo inte så enkelt kunde neutralisera anfallen. När 2-0 föll skulle det egentligen chansats hej vilt. Upp med allt och alla. In med bollen i straffområdet. Inlägg, skott ja in med bollen på alla möjliga sätt. Skapa kaos för Bunkeflo. Försök dra isär det tajta Bunkeflo både på bredden och på längden. Stressa, jaga och hetsa fram misstag...

  Jag vill inte gnälla och klaga. Jag är inget tränare men.......när spelet låser sig och inga tecken finns på att tålmodighet är lösningen så ska grytan röras om...Funkar spelets grundidé´och 1-0 hade plingat in istället för 0-1 så är det inga problem. Men när såsen sjuder och är på väg att koka MÅSTE kocken röra i grytan annars bränner man såsen...

  Den såsen är inte god, dessutom så ska man skrubba en bränd gryta..... dessutom så ska såsen inte kallna då får den ett täckande skinn....I dag hade nog kocken glömt att han stod vid spisen.....

  Förlåt för allt gnäll, men jag lättade bara mitt tunga hjärta....

  1 Tumme upp 2013-08-16 22:15:41

  Bo Tagestam:
  Ja herregud det här va nog de sämsta jag sett på länge och Kamal som jag berömt tidigare va lika onsynlig som alla de andra.
  I sanningens namn kan de inte va lätt och spela i anfallet, vi lyckades skapa en målchans på hela matchen.
  Nej nu gäller de att ta fram blåstället så vi inte hamnar där nere,nu säger ni kanske att jag är negativ men de va faktiskt 4 matchen utan spel eller kämpaglöd.

  2 Tumme upp 2013-08-16 21:19:06
  KIB:
  Bo Tagestam har rätt. Mustafa skall ingå i startelvan med tanke på hans kunnande och vad han visat i föreningen. Mer speltid till Nehat vilket inte nödvändigtvis innebär att han skall starta matchen. Vill se mera 4-4-2 modell i Halmia framöver. Framförallt när Crona är tillbaks. De 2 på topp måste även ingå i det deffensiva arbetet samt i speluppbyggnaden. Lite av Guardiolas filosofi med en "falsk" 9:a. Halmia har inte råd med 2 forwards utan deffensivt ansvar. Hoppas Lindau anammar denna filosofi om allas hårda jobb till gagn för ett bra resultat.
  1 Tumme upp 2013-08-16 15:22:25

  En funderare:
  Hur ser det ut för Österberg? Han spelar väldigt lite? även i träningsmatcherna spelar han väldigt lite, hur kommer det sig? Är han skadad eller på väg bort eller något sådant? Han har varit som en gott & blandat påse iår, men tycker han väldigt felaktigt blev bortplockad i våras? Jag ser det bara utifrån så vet inte om det är något internt eller skador eller liknande, men kändes konstigt? Är han, eller vill han bort?
  Tumme upp 2013-08-16 09:44:55
  Bo Tagestam:
  Ja han har dominerat på träningen och höjt tempot men de är först imorgon som han får spela på sin plats.
  1 Tumme upp 2013-08-15 21:29:42

  Halmiarules!:
  Bo Tagestam

  Tycker du verkligen Mustafa varit så framstående? Har sett alla hans matcher hittills och om man bortser från hans 2 mål mot Tvååker så tycker jag inte han varit bättre än någon annan. Har han dominerat på träningarna?

  Tumme upp 2013-08-15 21:06:52
  Halmia4ever:
  Får se om Peter har rätt, som vanligt! Erkänner villigt tjänstefel, om jag har fel...
  3 Tumme upp 2013-08-15 20:14:11

  Bo Tagestam:
  Jag vet att du inte har något emot Kamal men han är Halmias just nu bäste spelare och sätta honom på bänken och låta Ingves spela är tjänstefel-
  2 Tumme upp 2013-08-15 19:45:32
  Halmia4ever:
  Kamal har jag inget emot, skulle vilja se en 4-4-2 någon gång som prov och Nehat och Genberg ihop. Kamal kan mycket väl peta Sabo eller Kush. Eller Genberg/Nehat. Funkar det inte så kan man ju byta tidigt, vilket vår tränare inte är en anhängare av...Men du vet lika väl som jag att Peter bestämmer. Sedan var ju syftet att provocera fram kommentarer vilket du så fint nappade på. Hoppas fler nappar på det feta betet!
  Man behöver inte ha något emot en spelare bara för att man väljer en annan före. Varför är inte Österberg, Ola Lindh, Thomasson med flera i min spekulativa startelva?

  3 Tumme upp 2013-08-15 19:34:40

  Bo Tagestam:
  Thorbjörn, vad har du emot Kamal ?
  2 Tumme upp 2013-08-15 19:18:38
  ANNONS:

  Fler artiklar om IS Halmia

  Kåseri: Inte så bra som vi hoppades, men inte heller så dåligt som det kunde ha slutat.
  IS Halmia En liten titt tillbaka så här i Julens skälvande sista minuter och en blick framåt mot nya matcher och nya segrar.
  2015-01-06 11:10:00

  Krönika: Rosenberg en B-lagsspelare?
  IS Halmia Det finns förstås ingen vetenskaplig definition gällande när man kan kalla en startelva ”reservbetonad” eller inte. Det lag Malmö FF ställde på banan i lördags innehöll emellertid alldeles för många ordinarie spelare att den skulle kunna kallas just reservbetonad i mina ögon – Rosenberg/Eriksson ut och Mehmeti/Kroon in så hade jag varit mer överens. Visst är Robin Olsen, Erik Johansson, Emil Forsberg, Markus Halsti och Filip Helander samtliga väldigt bra spelare...
  2014-11-23 11:44:00

  IS Halmia – Malmö FF 1 – 2 e. förl, 1 – 1 (0 - 0) Svenska cupen omg. 2 2014/2015
  IS Halmia Sen höstdag och förlängd säsong i och med storfrämmat på Örjans Vall. Årets Svenska mästare och CL-deltagare Malmö FF kom till Halmstad med buss och buss- och billass med ljusblått följe som gjorde att publiksiffran hamnade på hyffsade 1618 betalande som förväntansfullt bänkade sig på läktaren i snålblåst och 7 grader.
  2014-11-16 13:55:00

  Inför IS Halmia - Malmö FF (Svenska cupen omg. 2 2014/2015)
  IS Halmia Finbesök av ädlaste karat på lördag då Malmö FF intar Örjans valls gröna gräsmatta, förhoppningsvis ackompanjerade av ett lika högklassigt bortafölje. MFF har revansch att utkräva efter senaste mötet i tävlingssammanhang då ISH:s 4-2-vinst på Malmö Stadion lär ha varit stabil, må vara att den kom efter straffar. (Att det var 1982 kan vi väl låta vara osagt?)
  2014-11-13 17:42:00

  IS Halmia - Lunds BK 0-1 (0-1)
  IS Halmia Säsongsavslutning på hemmaplan och inte så lite antiklimax eftersom matchen flyttades till Shedalaheds IP på grund av uppsprungen Örjans Vall.
  2014-11-02 10:29:00

  Inför IS Halmia - Lunds BK
  IS Halmia Fyra raka blir förhoppningsvis fem raka vinster när Lunds BK kommer på besök till Örj... nej, Skedalaheds IP:s konstgräs på lördag 1:a november kl. 15:00 menade jag visst då en vattenskadad matta på Örjans Vall behöver återhämtning inför cupmatchen mot Malmö FF 15/11. En poäng mot LBK räcker för att säkra målsättningen inför säsongen, en plats på övre halvan av tabellen.
  2014-10-30 18:07:00

  Halmia vann i Trollhättan
  IS Halmia Det vore en grav överdrift att kalla detta en matchrapport då vi inte hade någon representant på plats, men icke desto mindre en skön seger, den fjärde i rad och plötsligt minns man knappt att det bara är några dagar sedan man satt och hyperventilerade med nedflyttningsspöket flåsandes i nacken. Minnet är kort och tack för det, nu siktar vi på femteplatsen!
  2014-10-28 16:13:00

  Inför FC Trollhättan - IS Halmia: säkrat kontrakt!
  IS Halmia Att en av säsongens skönaste matcher skulle visa sig vara Trelleborgs FF-Norrby IF 2-2 kanske man inte hade tippat på förhand men för tillfället är det känslan man har. Efter ett antal sorger, lika många bedrövelser och trots allt en och annan ljuspunkt så står det helt klart att IS Halmia spelar i Division 1 även nästkommande säsong.
  2014-10-26 06:42:00

  IS Halmia – Skövde AIK 4 – 2 (2 - 0)
  IS Halmia Lördag den 18:e oktober 2014. Ny nagelbitare och Skövde AIK:s absolut sista halmstrå att öppna upp för chans till nytt kontrakt och IS Halmias chans till att i princip säkra nytt kontrakt med två omgångar kvar.
  2014-10-19 18:47:00

  Inför IS Halmia - Skövde AIK
  IS Halmia IS Halmia kommer sportsligt sett från en alldeles förträfflig vecka med dubbla trepoängare och ovanligt fast mark under fötterna, detta efter segrar mot Uddevallaklubbarna. Massmedialt har klubben också fått jämförelsevis massiv uppmärksamhet, dock i andra och väsentligen mindre smickrande avseende.
  2014-10-18 08:43:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START   Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | CL | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM
  Dubbelsegrar mot Ryssland
  Tio dagar i NBA – En dröm
  HV71 löste MODO's knut till slut
  Sampdoria räddades av domarmisstag
  ”Kan bli jobbigt på fasta situationer”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League CCM supporterbar
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies