fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league SuperLenny CCM Prylhornan supporterbar
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | CL | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
Medlem
Besökare: 24610 | Medlemmar: 169442

Kom ihåg mig

Diskussionsforum Malmö FF

Välkommen till Himmelrikets FORUM

Sköter du dig inte åker du ut - här är reglerna.ANNONS:
CROSS DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET
Spara   
  Malmö FF Tippa nästa match Malmö FF-Åtvidaberg 2015-05-31 17:30 Åtvidaberg    
TOTALT 1253019 INLÄGG. JUST NU 23 INLOGGADE.
Malmö FF Namn: Inge Blombergs gräddbullar
Sänt: 2015-05-30 07:29
Åtvidaberg har kartlagt oss ordentligt.
Måste vara seriens bästa införmatch skribent.
Hade varit ett perfekt komplement till Östlings filmer.
Värva!!
4 Tumme upp Citera Länktips: www.atvidabergsff.se/affsenior/nyheter/6....
Tippar: Malmö FF-Åtvidaberg 3-0
Malmö FF Namn: Skåne40
Sänt: 2015-05-30 07:16
lojje_jonas skrev följande:
Ge fan i att snacka skit om Göinge nu!!!
Annars ska jag personligen söka upp er med min snapphanebössa i näven.

Ingemar Erlandsson
Lasse Holmqvist
Kikki Danielsson

Vi är jävligt många himmelsblå här uppe ska ni tro. HeIF-territorium??? Inte en chans!


Vi har vår egen Suend Poulsen i Åge Hareide...:-)
Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Inge Blombergs gräddbullar
Sänt: 2015-05-30 07:11
I dag är det värt att uppmärksamma att det är 36 år sedan vi var i final i Europacupen för Mästarlag.
En fantastisk bragd på vägen till finalen, vinst och nollor hållna i dubbla möten mot Mästarlag som Monaco, Dynamo Kiev, Austria Wien.
Dessutom en härlig vändning mot Wisla Krakow i kvartsfinalen, innan vi fick ge oss mot våra övermän i Nottingham Forest.

Som Tore Cervin sa;
"-Jag kommer bara ihåg en match som jag förlorat."

En liten koll i matchbladet från finalmatchen ger, bla ;

"Today, two teams are contending for this honour for the first time in the 24-year history of the Champion Clubs` Cup- two teams who never made an appearance in the Finals before; Nottingham Forest, which has qualified for the Final Tie in its first time of participation in the competiotion, and Malmö FF, which has been considered to be the most constant ambassador of Swedish Football on the international level for many years."

I år fyller Nottingham Forest 150 år och bär faktiskt 2 st ** över klubbmärket. En ligaseger och två vinster i Europacupen är de största framgångarna.

Lite märkligt, faktiskt är att se filmerna från deras 1-0 vinst mot HSV, året efter segern mot oss och domarens reaktion vid slutsignalen. Tror knappast jag aldrig sett en domare sträcka upp händerna så i luften vid tom 2 tillfällen.

Viktig match mot Åtvidaberg i morgon.
3 Tumme upp Citera Tippar: Malmö FF-Åtvidaberg 3-0
Malmö FF Namn: Mackan Halsti
Sänt: 2015-05-30 02:39
Corvus Corax

Absolut är det högt, men jag tror samtidigt det kan bli ännu bättre. Visst ett par spelare förskönar siffrorna, men dessa försäljningar kommer ju titt som tätt så man kan heller inte se det som enskilda fall. Nu 2015 blir det ju rejäla "försköningar".

Investeringarna i akademin bör visa resultat så småningom. Ekonomin i Europa är inte lika illa längre. Vi förlorar inte intäkter framöver på att vi har spelare intecknade. 2013 sålde vi t.ex. Rantie för 25-30 miljoner eller vad det nu var, men i årsredovisningen finns "bara" 11,1 miljoner som intäkt från spelarförsäljningar. Att bosman blir allt vanligare är dock negativt, men det har varit ganska vanligt en längre tid redan och det snart inte bli vanligare.

En viktig förutsättning är att framgångarna fortsätter och att europa spelet blir allt vanligare, men denna förutsättning är ju viktig om övriga intäkter också ska öka. Annars når vi inte målet oavsett.

Men ja det är ju framförallt en väldigt hög varians på dessa intäkter och den intäkt som alltid kommer flexa mest. Men samtidigt mest potential på uppgång tillsammans med sponsorsidan.Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Ulfdavid    Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2015-05-30 01:50
Laul skrev i höstas att MFF skulle få upp sina intäkter genom försäljning av eget brand av exempelvis vatten och chips. Vet inte om det kommit igång än och hur stor del av den ökade intäktskakan det skulle vara men jag är säker på att det nämndes som nyckel för att kunna etablera sig på nästa nivå.
Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Teeth
Sänt: 2015-05-30 00:47
Teddys krull och inget lull skrev följande:
Idag såg jag EJ på AW på St Gertrud och Skoog på Lilla Torg. Blev ju inte mindre taggad inför träningen imorgon, kan jag ju säga :-)

Ser fram emot att dampa loss ordentligt imorgon som uppvärmning inför söndag. Framåt Malmö!
4 Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Teddys krull och inget lull
Sänt: 2015-05-30 00:38
Idag såg jag EJ på AW på St Gertrud och Skoog på Lilla Torg. Blev ju inte mindre taggad inför träningen imorgon, kan jag ju säga :-)
1 Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Corvus Corax
Sänt: 2015-05-30 00:37
Mackan Halsti

Fast jag vet inte, 22,76 miljoner i snitt är väldigt högt, medräknat där är Afonso, Mackan, Toivonen som förskönar den siffran något. Men generellt krävs det en hel del för att komma upp i de summorna. Efter dem var det öken i 5 år där vi knappt fick över 10 på en säsong.

Orimligt är väl ingenting men det gör ju inte det rimligt bara för det.

Jag tror inte det är möjligt utan vi behöver ett genombrott på sponsorsidan. Publik, spelarförsäljningar, souvenirer kommer flexa sett över tid

Vad vi fallerar på är TV-avtalet, det är en stor skillnad på AS och ligorna ovanför oss.
Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Teeth
Sänt: 2015-05-30 00:19
Sen får man ta i beaktning att om Rörläggaren betalat en viss (sjukt låg) summa för exp på tröjan i CL som ses av 500+ miljoner pers så är nästkommande sponsor i ett gott förhandlingsläge när det gäller pengar för exp 2015. En ny tröjsponsor skulle begå tjänstefel om de inte förhandlade fram en massa klausuler (som tar tid) alternativt villkorade klausuler som gällde beroende på vilken turnering MFF hamnade i.
Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Mackan Halsti
Sänt: 2015-05-30 00:03
Corvus Corax skrev följande:
Det mest intressanta enligt mig angående medlemsmötet var MFF:s ambitioner att långsiktigt gå från nuvarande 170 miljoner i intäkter till 250 miljoner.

Det är 80 miljoner mer i intäkter och iallafall jag är nyfiken på hur det ska gå till?

Visst rimliga områden att utöka är sponsorbiten och att få upp publiksnittet något men låt oss säga att vi gör en dramatisk ökning på sponsorbiten på 15 miljoner, ökar nuvarande publiksnitt med 2000X200X15=6 miljoner. 15+6=21 miljoner.

Det saknas 59 miljoner för visionen.


Vet inte inom vilken tidsram de vill försöka nå upp i 250 SEK miljoner i omsättning, men 5-10 år får vi rimligtvis gissa på. Pratar vi åtminstone 7-8 år vill man nog få upp sponsorbiten lite högre än 15 miljoner om 250 ska kunna nås. Tänker mig 20-25, men det kanske är för optimistiskt. 6 miljoner mer på publiksidan känns rimligt. Svårt att göra något exceptionellt där, men klart det går att förbättras från nuläget.

Utöver det kan jag tänka mig att man vill stabilisera en ännu högre nivå på försäljningarna. Kollade upp snittet för ett tag sedan på denna punkt. Perioden 2005-2014 har vi i snitt sålt spelare för 22,76 miljoner/år. Svårt att kanske sätta ett specifikt mål här, men att försöka höja det till 30-35 miljoner känns verkligen inte orimligt. En ny 10 års period har ju onekligen fått en bra start där i alla fall:)

Souvenirerna finns inte mycket att göra åt. Svårt att toppa de 16,5 miljonerna från 2014. Att slå det går ju, men att hålla en nivå över den summan över tid blir svårt.

Tv-rättigheterna kommer väl stiga en aning. Det är kanske inte mycket, men 3-5 miljoner extra här kan det nog bli.

Annars finns det inte så många poster förutom UEFA. Minst ett EL gruppspel vartannat år skulle göra en väsentlig skillnad. Men att budgetera för 250 miljoner "säkra" in varje år blir nog svårt på ett bra tag framöver och jag antar att det var lite dit du ville komma.

Ville dock påvisa att målet inte är orimligt om man även ser till de poster jag radat upp.
Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Corvus Corax
Sänt: 2015-05-30 00:01
adyring

Vad vi saknar är några rejäla sponsorer som inger tyngd.

Mackan Halsti

Jag är dåligt insatt i den nya men historiskt skulle ett EL innebära 20-25 miljoner beroende på hur mycket publik vi lyckats dra. Men har det eller kommer ändras så är jag mer än nöjd.

Oavsett ser jag inte EL som en stabil inkomstkälla, det är förmodligen svårare att kvala till EL än CL lite beroende på lottning.
Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Mackan Halsti
Sänt: 2015-05-29 23:41
Corvus Corax

Tror faktiskt summan på minst 40 miljoner vid EL gruppspel inte är långt ifrån sanningen även om man skulle kvala via EL playoff och inte CL playoff.

I länktipset kan man se att redan nu till sommarens CL kommer prispengarna höjas. Dessutom kommer man justera ration mellan CL och EL så skillnaden inte blir lika stor. Tidigare har denna inte varit fast, men legat kring 4.3:1 medans den nu kommer vara fast på 3.3:1. Inga bestämda prispengar för EL finns i artikeln så där kan vi inte exakt veta ännu. Men EL gruppspel 2014 gav 1,3 € miljoner. Med tanke på att CL gruppspelet ökar från 8,6 till HELA 12,0 så känns det inte orimligt om EL gruppspel skulle kunna ligga kring 1,8 € miljoner.

Om EL gruppspel via EL playoff tror jag MFF skulle kunna nå upp i 2011 års siffrorna dvs 33 miljoner SEK från UEFA.

2nd round CL: 0,3
3rd round CL: 0,4 (förlust)
Gruppspel EL via EL PO: 1,8 (uppskattning)
Market pool: 0,619 (Vad Elfsborg fick 2013-2014. Kan säkert få högre.)
Om jag sedan uppfattar det rätt så får alla domestic chapmpions som inte kvalar till CL gruppspel ytterligare 0,250. Sen är jag dock osäker hur man får pengar i kvalet. Om det bara är i den ronden man ryker i eller i alla, men tror det är i alla. Om man då inte går till CL playoff.

"• Clubs eliminated prior to the group stage will receive the following amounts per round: €200k in the first qualifying round, €300k in the second qualifying round and €400k in the third qualifying round (this latter, if not involved in the UEFA Champions League play-offs). In addition, any domestic champion not qualified for the group stage of the UEFA Champions League will receive €250k."

Ingår de summor jag radat upp, stämmer min uppskattning någorlunda och vi får minst lika mycket som Elfsborg i marknadspotten så skulle ett EL gruppspel kunna generera minst 3,3-3,4 € miljoner ungefär.

Sen utökade intäkter från sponsorer, publik, souvenirer så blir det en bra slant även om det skulle bli en sådan här väg.

EL gruppspel via CL playoff skulle förmodligen generera 6-7 € miljoner då förloraren i CL playoff får 3 € miljoner. Nytt CL redan nu i sommar och herrejösses vilka summor med 12€ miljoner bara för gruppspelet.
1 Tumme upp Citera Länktips: www.uefa.com/uefachampionsleague/news/ne....
Malmö FF Namn: adyring
Sänt: 2015-05-29 23:15
Corvus Corax skrev följande:
Det mest intressanta enligt mig angående medlemsmötet var MFF:s ambitioner att långsiktigt gå från nuvarande 170 miljoner i intäkter till 250 miljoner.

Det är 80 miljoner mer i intäkter och iallafall jag är nyfiken på hur det ska gå till?

Visst rimliga områden att utöka är sponsorbiten och att få upp publiksnittet något men låt oss säga att vi gör en dramatisk ökning på sponsorbiten på 15 miljoner, ökar nuvarande publiksnitt med 2000X200X15=6 miljoner. 15+6=21 miljoner.

Det saknas 59 miljoner för visionen.


Vet inte om man har dammat av eventtanken igen. Men visst, man får hoppas det itne bara är ett sånt flummmigt mål typ, vi ska vara störst i norden om 5 år som allsvenska fotbollslag brukar gilla att ha, utan att det faktiskt finns en tanke bakom.

Men visst. spelar vi minst i EL-gruppspel varje år så lär vi ju bli mer attraktiva för sponsorer antar jag.
1 Tumme upp Citera Tippar: Malmö FF-Åtvidaberg 3-1
Malmö FF Namn: lojje_jonas
Sänt: 2015-05-29 22:59
Micke Andersson skrev följande:
Göingarna var bland de sista som vek ner sig för svensken. Helsingborgarna var bland de första.


Vissa göingar gör fortfarande ett visst motstånd mot svensken...
6 Tumme upp Citera Länktips: sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?progr....
Malmö FF Namn: Micke Andersson
Sänt: 2015-05-29 22:53
Göingarna var bland de sista som vek ner sig för svensken. Helsingborgarna var bland de första.
14 Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: lojje_jonas
Sänt: 2015-05-29 22:48
Ge fan i att snacka skit om Göinge nu!!!
Annars ska jag personligen söka upp er med min snapphanebössa i näven.

Ingemar Erlandsson
Lasse Holmqvist
Kikki Danielsson

Vi är jävligt många himmelsblå här uppe ska ni tro. HeIF-territorium??? Inte en chans!
17 Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Blå i exilen
Sänt: 2015-05-29 22:26 Ändrat: 2015-05-29 22:27:33
Bra för svensk fotboll skrev följande:
Göinge får gärna förbli HeIF-territorium. Det är inget område man vill bli förknippad med.


En gång i tiden sade man att "en göing är ingen riktig skåning, det är en korsning mellan en räv och en smålänning".

Fast jag tycker inte så. En av MFFs trognaste och bästa spelare under 1970-talets slut och under 1980-talet, Ingemar Erlandsson, var och är göing. Är en sådan som han göing ska vi se till att norra Skåne är MFF-territorium. Det är dags att räkna allt söder om riksgränsen som MFF-land, ett litet område kring Bjuv undantaget.
8 Tumme upp Citera Tippar: Malmö FF-Åtvidaberg 2-0
Malmö FF Namn: Itchycoo Park    Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2015-05-29 22:26
Varför skriker tidingarnas rubriker: "Blatter omvald trots mutskandalerna"? Verkligheten är motsatt: "Blatter omvald tack vare mutskandalerna
12 Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Inge Blombergs gräddbullar
Sänt: 2015-05-29 22:17 Ändrat: 2015-05-29 22:26:31
Ingemar Erlandsson kom ifrån de trakterna. En av MFFs stora.
Joel Ringström målvakten var vä också därifrån.
Han var väl någon form av ledare för de yngre Skåne-landskapslagen för något år sedan i alla fall?

Sedan var väl några av Östers gamla guldhjältar, som vi också var intresserade av, därifrån det området?
3 Tumme upp Citera Tippar: Malmö FF-Åtvidaberg 3-0
Malmö FF Namn: Ebbe Sands tåfis
Sänt: 2015-05-29 22:11
Varför har vi bara massa mittfältare, en av mina absoluta favoritspelare i allsvenskan som aldrig spelat i Malmö är tillgänglig. Synd han är lite till åren.
Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: J R Riquelme **
Sänt: 2015-05-29 22:07
Bra för svensk fotboll skrev följande:
Göinge får gärna förbli HeIF-territorium. Det är inget område man vill bli förknippad med.


Oj, har en snapphane snott din flickvän?
12 Tumme upp Citera Tippar: Malmö FF-Åtvidaberg 5-0
Malmö FF Namn: Bra för svensk fotboll
Sänt: 2015-05-29 22:02 Ändrat: 2015-05-29 22:02:45
Göinge får gärna förbli HeIF-territorium. Det är inget område man vill bli förknippad med.
3 Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Blå i exilen
Sänt: 2015-05-29 21:54
J R Riquelme ** skrev följande:
Inge Blombergs gräddbullar skrev följande:
PeppeP

På Tipselit.se hemsida så var det härförleden en intervju med MFFs Staffan Tapper. Bla om det.

"I dag är akademin etablerad även i Limhamn, Staffanstorp, Simrishamn och Höör".


Verkar bli i Hässleholm också, enligt min källa i Göinge.


Bra, det kan minska antalet fall av ytterst farlig HIF-infektion i den regionen.
3 Tumme upp Citera Tippar: Malmö FF-Åtvidaberg 2-0
Malmö FF Namn: Yerawixard
Sänt: 2015-05-29 21:28
Mr Skyblue skrev följande:
Helander allt närmare Panathinaikos nu.
ryktena börjar nu gå allt mer i Aten om detta. min kollega frågade idag om han är något bra.


Du svarade då.. inte längre? ^_^
2 Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Vertigo
Sänt: 2015-05-29 21:27
Lika viktigt som att vinna på söndag är att IFK-DIF spelar lika. 7 poäng efter är osunt mycket och det måste minskas ner omgående.
Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Corvus Corax
Sänt: 2015-05-29 21:27 Ändrat: 2015-05-29 21:36:19
Kudden i tillfällig exil

Ja ifall vi åker ur CL-play off, enbart EL ger inte i närheten av de summorna om inte premierna chockhöjts.

Ifall man inte går en bra bit vill säga.
Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: J R Riquelme **
Sänt: 2015-05-29 21:24
Inge Blombergs gräddbullar skrev följande:
PeppeP

På Tipselit.se hemsida så var det härförleden en intervju med MFFs Staffan Tapper. Bla om det.

"I dag är akademin etablerad även i Limhamn, Staffanstorp, Simrishamn och Höör".


Verkar bli i Hässleholm också, enligt min källa i Göinge.
2 Tumme upp Citera Tippar: Malmö FF-Åtvidaberg 5-0
Malmö FF Namn: harnis**    Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2015-05-29 21:15
När vi möter Häcken borta i höst så hoppas jag att vi spelar 3-5-2 och satsar på snabba kontringar. Låt dem vara bollförande för vi klarar det uppenbart inte när vi möter dem.
3 Tumme upp Citera
Malmö FF Namn: Kudden i tillfällig exil
Sänt: 2015-05-29 21:14
Corvus Corax //

Minst EL-gruppspel varje säsong ger ytterligare (minst) 40 miljoner.
1 Tumme upp Citera Tippar: Malmö FF-Åtvidaberg 5-0
Malmö FF Namn: Mr Skyblue    Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2015-05-29 21:06
Helander allt närmare Panathinaikos nu.
ryktena börjar nu gå allt mer i Aten om detta. min kollega frågade idag om han är något bra.
2 Tumme upp Citera
Sök efter
på forumet
Sökningen visar resultat från den senaste månaden. Du kan också visa en sida eller dag:
Gå till sida
Alla inlägg ett datum

Fler nyheter


SENASTE NYHETERNA OM MALMÖ FF
ANNONS:
ANNONS:
SERIETABELLEN
1IFK Göteborg108111225
2Elfsborg10721923
3Djurgården10622920
4IFK Norrköping10622520
5Malmö FF10532618
6Gefle11524-117
7AIK10442416
8Helsingborg10424014
9Häcken11425-114
10Kalmar10415013
11Hammarby10325-311
12Falkenberg10325-411
13Sundsvall10316-710
14Örebro10226-128
15Åtvidaberg10118-64
16Halmstad10118-114
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
ANNONS:


Svenska Fans
START   Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | CL | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
Först en löjlig säsong sen en ödessäsong
Säsongens viktigaste vinnare
Tampa Bay till Stanley Cup-final
”Vår bild skiljer sig i vissa delar”
Huvudskador skakar NBA
USsports:   Huvudskador skakar NBA
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League SuperLenny CCM Prylhörnan supporterbar
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies