fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher SuperLenny Unibet U21 08Fotboll CCM supporterbar
Besökare: 17705 | Inloggade: 403 | Antal medlemmar: 169778
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Snöplig förlust återigen för HV71

  Snöplig förlust återigen för HV71

  Återigen var det ett finskt motstånd som väntade för HV71 i den andra matchen i European Trophy, men det var ett skadedrabbat HV71 som kom till spel i hemmapremiären. Att det skulle bli en tuff match visste man redan på förhand, men ingen hade nog väntat sig hur tufft.


  Sönderryckt period

  HV71 inledde den första perioden tveksamt. Man skapade några farliga chanser, men det var inget som störde den finske keepern nämnvärt. Även Wesslau i HV71:s mål sattes på prov. Kalpas Janne Kolehmainen fick på ett kanonskott som tvingade wesslau att göra en riktig tv-räddning. Offensivt hade HV71 svårt att komma in i den offensiva zonen, men tack vare ett par numerära överlägen lyckades man till slut hitta vägar in och på det viset tog man över taktpinnen. Kalpa stod upp bra i mittzon och stängde effektivt av HV:s uppspel vid flera tillfällen. Hemåt var hemmalaget riktigt bra i den första perioden. Man offrade sig, arbetade på alla puckar och hittade vägar ur zon. Trots detta skulle gästerna i slutet av den inledande akten ta ledningen genom ett mäktigt skott av Janne Kolehmanien. Den finske backen fick på en drömträff som den skymde Wesslau inte hade någon chans på. Just spelare framför mål var genomgående i den första perioden och det var Kalpa som stod för detta. Var gång man kom in i hemmalagets zon, placerade sig en eller två spelare framför Wesslau, vilket skapade irritation i HV71:s försvar. Perioden präglades av utvisningar och sönderryckt spel och var därför inte någon direkt höjdare att bevittna. Men det fanns småglimtar trots detta. Lagen gick till periodvila med ledning 0-1 till gästerna. 

   Ingen utdelning trots dominans

  HV71 kom i den andra perioden ut som ett nytt lag och man hade bättre fart på skridskorna. Man var aggressivare och stressade de finska backarna. Dock skulle Kalpa 5:12 in i perioden få chansen att utöka sin ledning då Gagnon fick besöka botbänken. Men det var Strandberg som skulle stjäla showen genom sitt fantastiska arbete i boxplay. Han bröt en passning i egen zon och skrinnade över hela planen, höll fast pucken efter sargkanten i Kalpas zon, vilket fick många värdefulla sekunder att gå. Strandbergs hårda arbete resulterade även i att Kalpa drog på sig en utvisning. HV hade ett bra PP, men man duttade för mycket med pucken och slarvade bort en riktigt vass chans. 
  Även den andra perioden präglades av en del utvisningar och HV hade fortfarande svårt att få till det. Kalpa fortsatte sitt aggressiva spel och HV:s Johan Larsson åkte på en riktig smäll, men kunde åka av isen för egen maskin. HV skulle även få chansen i fem mot tre och trots att man bosatte sig i gästernas zon, kom man inte till avslut. Brett Sterling hade en vass chans, men missade pucken efter Krogs läckra pass. 
  Kalpa kom tillbaka spelmässigt och försökte vid ett par tillfällen att sätta Wesslau på prov, men HV stängde effektivt av alla möjligheter. 
  Hemmalaget spelade en betydligt bättre ishockey i mittakten, men man saknade skärpa i avsluten. Det defensiva spelet var mer disciplinerat än i den första perioden. Man var mer samlat hemåt, gick inte bort sig i den egna zonen och framför allt så rensade man framför mål. Framåt sett var man riktigt bra. Man hade bra fart på passningsspelet, bra rörelse i zonen, kommunicerade med varandra. Tyvärr saknades skärpan i avsluten och det fanns mycket mer att önska sig. Mittakten slutade mållös, trots HV-dominans och lagen gick till vila med fortsatt ledning för gästerna 0-1. 

  Kvittering och sent ledningsmål

  Den avslutande akten inleddes i spel 4 mot 4 och redan efter 30 sekunder fick Kalpa den första chansen. Skottet gick dock strax utanför Wesslaus stolpe. I en spelvändning för HV71 hade Brett Sterling som hittills under matchen varit skottvillig även han en fin puck strax utanför den finske keeperns högra stolpkryss. När HV åter igen börjat spela upp sig fick man en utvisning emot sig och Kalpa fick chansen i powerplay. Dock fick man ingen utdelning denna gång heller, utan Wesslau var fortsatt tät. 
  Hemmalaget sökte spela upp sig stundtals, men tyvärr rycktes deras spel sönder av domarduon. Halvvägs in i slutakten började det åter igen se trevligt ut sett ur HV-ögon. Man skapade chanser, rörde sig bättre, klev upp i banan och markerade framför Wesslau. Men skärpan i avsluten saknades. Tilläggas ska att den finske keepern spelade riktigt bra i mål och räddade Kalpa vid ett flertal tillfällen. Men han skulle till sist få kapitulera, när HV71:s Anton Bengtsson stod för matchens läckerhet. Med sitt långa pass från egen zon rätt upp i banan mellan de finska backarna, gav han nyförvärvet Ted Brithén fri gata från offensiv blå. Brithén tog tillvara på chansen och tackade Bengtsson genom att snyggt sprätta in kvitteringen till 1-1 efter 14.34. 
  Detta väckte HV71, som fortsatte att trumma på och tog avslut från alla vinklar de kunde. Man hade efter kvitteringsmålet hela tiden en gubbe högt upp mellan de finska backarna. Gästerna återhämtade sig dock och efter ett slarv av HV71:s backar kunde gästerna slå in 2-1 efter 18:32. Tränare Dahlén tog en time out direkt efter målet för att instruera sina mannar hur han ville ha det. Samtidigt tog han ut Wesslau ur kassen och satsade på sex spelare mot fem. Detta hjälpte dock inte utan HV71 fick se sig besegrade även i den andra matchen i European Trophy. Också denna gång mot finskt motstånd. 

  Tankar om matchen

  Det var absolut ingen välspelad match från något av lagen och tyvärr så rycktes den sönder av alla utvisningar. Dock ska det tilläggas att det endast var andra matchen på säsongen samt nya regler, som både spelare och domare ska spelas in i. Det var en annars otrolig fart i matchen och väldigt mycket kamp över hela banan, för att vara en träningsmatch. Även om det just nu ser tufft ut för HV71 spelmässigt, tror jag att laget skärper till sig och att man får ordning på sitt spel. Jag tror fortfarande starkt på att det kan bli en trevlig säsong och tidigare har man startat segt och kommit starkt på slutet. 

  Matchens stjärnor

  En stjärna:Pekka Toukkola, Kalpa
  Två stjärnor: Lawrence Pilut, HV71
  Tre stjärnor: Antti Kerälä, Kalpa

  HV71-Kalpa 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
  Utv: 14-18
  Skott: 30-24
  Plats/Publik: 2678 Kinnarps Arena, Jönköping 
  Period 1:
  0-1 | 18:33 Janne Kolehmainen (Foss, Kerälä)
  Period 2:
  Inga mål
  Period 3:
  1-1 | 14:34 Ted Brithén (Anton Bengtsson)
  1-2 | 18:32 Antti Kerälä (Jyri Junnila)

  För mer utförlig matchstatistik se europeantrophy.com


  0 KOMMENTARER      1115 VISNINGAR
  MARCUS VILSON
  marcus7409@gmail.com
  2013-08-16 00:10:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om HV71

  Har HV71 äntligen fått arbetsro?
  HV71 Efter den senaste tidens turbulens runt Jönköpings-klubben, har det nu varit tyst ett tag. Innebär det att media avslutat sin häxjakt och att HV71 äntligen har fått arbetsro?
  2015-07-03 14:08:00

  Redaktionen söker fler skribenter inför kommande säsong
  HV71 Brinner du för HV71 och vill förmedla din kunskap och passion?  Tveka då inte att ta chansen - HV-redaktionen söker förstärkning inför kommande säsong.
  2015-07-01 13:39:00

  "Det finns hot med i bilden"
  HV71 Hans-Göran Frick, Ordförande i HV71's styrelse som nu valt att avgå, erkände i intervju med Jönköpingsposten att olika former av hot har förekommit, men att det inte är polisanmält. Därmed får det anses att hela historien nått nya höjder.
  2015-06-15 22:35:00

  Ännu en spelare lämnar HV71
  HV71 Ännu en spelare lämnar HV71 och denna gång är det ingen mindre än Calle Ridderwall. -"Calle hade en KHL-klausul i sitt kontrakt," säger Sportchef Johan Hult.
  2015-06-14 21:55:21

  HV71-gate continues - Styrelsen avgår!
  HV71 Återigen är det nya skriverier om HV71 och den här gången känns det än mer aktuellt. I ett pressmeddelande meddelar man att sittande styrelse avgår efter senaste tidens turbulens. Kaos eller kris? Kalla det vad ni vill.
  2015-06-14 21:17:36

  HV71 - En organisation i djup kris?
  HV71 Är HV71 en organisation i djup kris? Kan man inom den närmsta framtiden samsas internt och vad kommer att krävas? Vad kräver vi supportrar?
  2015-06-04 13:12:00

  "Vår bild skiljer sig i vissa delar"
  HV71 För bara en liten stund sedan stod det klart att Andreas Johansson lämnar uppdraget som tränare i HV71. -"Vi har en tydlig bild av hur verksamheten i HV 71 ska bedrivas och där har Andreas och vår bild, i vissa delar, skiljt sig åt," säger Johan Hult.
  2015-05-29 14:57:00

  Mobben vinner aldrig guld
  HV71 Det har varit “kaos”, “kris” och “turbulens” i HV71 de senaste veckorna. Eller har det verkligen varit det? Media gör allt för att sälja lösnummer och driva trafik till sina sajter. Den riktiga krisen är att folk forfarande inte genomskådar det. I sådana här lägen har vi fans ett gemensamt ansvar att inte förvandlas till en döv, blind och känslokall mobb.
  2015-05-19 11:58:00

  Är gammal verkligen äldst och kan de frälsa HV71?
  HV71 En sak som slagit mig under de år jag haft med HV71 att göra och har haft äran att arbeta nära klubben under säsongerna, är att man blickat bakåt och inte framåt. Lever i det förgångna.
  2015-05-19 09:52:00

  Inga förändringar i HV kommande säsong
  HV71 Enligt styrelsen i HV71 blir det alltså inga förändringar i ledarstaben inför kommande säsong. Tränare Johansson blir kvar och båda sportcheferna likaså. -"vi har den bästa besättningen, både på lednings- och tränarnivå," säger Hans-Göran Frick.
  2015-05-18 23:47:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START   Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM
  Hylla de som hyllas bör
  Hockeyzon:   Hylla de som hyllas bör
  En semesterhälsning från redaktören
  Den ene ikon – den andre reserv
  Mål och utvisning för Kaká
  Ligastarten i Ryssland skjuts upp?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher SuperLenny Unibet U21 08Fotboll CCM supporterbar
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies