fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher brasil CCM supporterbar
START  Fotboll: SILLY | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | SPELTIPS
Medlem
Besökare: 32920 | Medlemmar: 132969

Kom ihåg mig
Ducks-panelen analyserar och blickar framåt

Ducks-panelen analyserar och blickar framåt

Anaheim Ducks är nu inne på andra halvan av grundserien. Hur summeras första halvan och hur ser framtiden ut? Några fans och skribenter av olika nationaliteter gav sina synpunkter.

Frågorna som ställdes var följande:

* Vad är du mest nöjd med i Ducks spel den här säsongen?
* Vad i Ducks spel så här långt är du mest missnöjd med? 
* Vad tror du är anledningen till att Ducks varit så ojämna hittills? 
* Bob Murray har inträtt som GM för Ducks, vilka förändringar kommer det innebära?
* Hur slutar säsongen för Ducks?

Medverkande:
Adam Brady, mediaansvarig för Ducks och Honda Center
Andreas Elfstrand, Anaheim-skribent på SvenskaFans.com
Rickard Fransson, Anaheim-skribent på SvenskaFans.com
Richard Label, amerikanskt Ducks-fan
Ken Vezina, kanadensiskt Ducks-fan


###

Vad är du mest nöjd med i Ducks spel den här säsongen?

Adam Brady
Får nog säga lagets förmåga att behålla fokus trots skador och störningar på sidan av isen gällande rykten om Brian Burkes flytt till Toronto. Beauchemin blev skadad resten av säsongen och Selänne har också varit skadad en tid. Många unga spelare har fått kliva in och trots motgångar så har det gått skapligt så här långt och laget ligger fortfarande på en slutspelsplats.

Andreas Elfstrand
Svårt att peka på något speciellt rent lagmässigt. Individuellt gläds jag framförallt åt Bobby Ryans framgångar, att Ryan Getzlaf levererar och att Jonas Hiller imponerar. Positivt är att laget ofta spelar bra mot slutet av matcherna och ofta lyckas hämta in underlägen, vilket kan bli en viktigt för självförtroendet i ett kommande slutspel.

Rickard Fransson
Jag skulle vilja säga att jag är mest nöjd med hur de unga spelarna tar sig fram i klubben. Vi såg Getzlaf och Perry blomma ut för två säsonger sedan, och nu har vi Bobby Ryan på god väg men också Ryan Carter. Det är bra för att spelare som Teemu Selänne blir ju inte direkt yngre. Jag är också nöjd med målvakternas insats. Hiller/Giguere tycker jag ligger på samma nivå som Bryzgalov/Giguere låg på, alltså toppklass. Det trodde jag faktiskt inte när säsongen drog igång.

Richard Label
Lagets power play har varit en överraskning så här långt med tanke på hur dåliga man var efter första halvan förra säsongen. Det har fortsatt att fungera trots skadan på Teemu Selänne och att använda Samuel Påhlsson har varit till nytta i tekningscirkeln och hans smarta spel utan puck har också varit en tillgång i PP. Individuellt gläds jag åt Bobby Ryan som jag tror kan bli en dominant offensiv spelare i framtiden.

Ken Vezina
Offensiven har visat sig vara en styrka så här långt, vilket jag hade förväntat mig innan säsongen. Att Ducks ligger hyfsat med i antal gjorda mål och är bland de tio bästa i power play är glädjande. Ungdomarna har också imponerat, särskilt Bobby Ryan och Brett Festerling. Ryan har verkligen levt upp till förväntningarna och Festerling har gjort ett bra jobb i Francois Beauchemins frånvaro.

---

Vad i Ducks spel så här långt är du mest missnöjd med?

Adam Brady
Det är framförallt ojämnheten och försvaret som inte varit lika bra som på senare år. Laget har periodvis sett bra ut men har ändå inte lyckats bibehålla ett bra och jämt spel så här långt under säsongen.

Andreas Elfstrand
Tycker de allra flesta sköter sig helt okej individuellt, men laget som helhet fungerar inte. Det är mycket felpassningar och tappade puckar överallt på banan. Mest missnöjd är jag ändå över hur lätt man ofta viker ner sig framför egen kasse. Giguere har också varit ojämn i målet, vilket emellertid kanske kan skyllas på störningar på sidan av isen då "Jiggys" far var sjuk och gick bort tidigt på säsongen. Det finns en hel del att jobba på, framförallt försvarsmässigt.

Rickard Fransson
Det måste vara ojämnheten. Att slå Kings övertygande i första matchen för att sedan förlora i andra är direkt dåligt. Dessutom har försvarsspelet inte varit så bra som man kan förvänta när man har killar som Pronger och Niedermayer i laget.

Richard Label
Försvarsspelet har varit en stor besvikelse. Laget har trots allt haft skador på Beauchemin, Huskins och Hedican men överlag ser det inte bra ut defensivt. Nykomlingarna Brett Festerling och Brendan Mikkelson har varit bra, men jag tycker att Bob Murray behöver värva en back inför slutspelet, där försvarsspelet alltid är en nyckel.

Ken Vezina
Defensiven har varit ett problem så här långt. Antalet insläppta mål och statistiken i numerärt underläge höjer inga ögonbryn, vilket borde vara lagets styrkor. Det är svårt att fastställa varför defensiven blivit sämre i år, men jag tror det ligger djupare än Beauchemins skada. Ducks blir mer pressade i egen zon än tidigare, och lagets checkingline spenderar mer tid i egen zon än i anfallszon där de med sin forecheck borde kunna sätta lite press. Det finns många anledningar; en annat skäl kan vara att backarna mer sällan levererar bra förstapass till anfallarna än tidigare.

---

Vad tror du är anledningen till att Ducks varit så ojämna hittills?

Adam Brady
En orsak lär vara skadorna på viktiga spelare som Beauchemin och Selänne och att så många nya unga spelare har fått fylla in. Det kan ta tid för dessa nykomlingar att anpassa sig med övriga i laget. Men samtidigt är NHL en så jämn liga, att vara konstant bra är därför svårt. Varje match är en ny utmaning och det är svårt att hitta en jämnhet.

Andreas Elfstrand
Skador och ändringar i truppen kan vara en orsak. En annan anledning tror jag kan vara att laget drar på sig så många utvisningar. Spelarna hamnar i olika roller hela tiden under matcherna och då blir det lätt missade markeringar ute på banan. Laget har oftast vunnit när man tagit få utvisningar, man vet det vinnande konceptet det gäller bara för spelarna att tänka på att inte gå över gränsen när det hettar till lite under matcherna.

Rickard Fransson
Det finns nog några logiska förklaringar till detta. Laget är bra, men saknar den där lilla tryggheten som man bygger bakifrån. Detta tror jag har mycket att göra med att defensivspecialisten Sean O'Donnell lämnade före säsongens start. Inte nog med det så gick Francois Beauchemin sönder tidigt in i säsongen. Här snackar vi om två ytterst kompetenta backar och Pronger respektive Niedermayers parhästar i två år. Kan vi bara täta bättre bakåt, för kapacitet finns så kommer det gå ännu bättre för Ducks 2009.

Richard Label
Har inget bra svar riktigt. Det kan ha något med coachningen att göra eller att laget använt för många veteraner, vilket å andra sidan inte riktigt stämmer längre med tanke på alla skador. Laget har haft svårt att hitta en jämn nivå, särskilt i första perioden av matcher.

Ken Vezina
Det är sant att Ducks varit ruskigt ojämna den här säsongen. Ibland spelar de som ett mästarlag och andra gånger kunde de inte se ut att vara längre från bucklan. Tror mycket hänger ihop med försvarsspelet, man blir alldeles för tillbakapressade och tvingar målvakterna att stå på huvudet. Att man får vara så mycket i egen zon leder också till mycket utvisningar. Det är okej att ha mest utvisningsminuter när det handlar om fightning majors, men laget är i en klass för sig i att dra på sig minor penalties. Då är det också svårt att vara jämna.

---

Bob Murray har inträtt som GM för Ducks, vilka förändringar kan det innebära?

Adam Brady
Inga förändringar alls. De flesta spelarna som värvades av Brian Burke är tuffa och Murray hade en stor roll i att värva dem och forma lagets spel. Jag kan inte föreställa mig någon skillnad nu när Murray håller i tyglarna.

Andreas Elfstrand
Ducks förra GM, Brian Burke, gillade stora fysiska spelare, både offensiva och defensiva. Det blir nog kvar mycket av den varan då många av lagets storväxta spelare är unga. Bobby Ryan, Ryan Getzlaf och Corey Perry är spelare som laget kommer att byggas runt i många år framöver. Några fler européer tror jag däremot kan anlända till klubben när Bob Murray nu sköter värvningarna.

Rickard Fransson
Absolut inga stora förändringar. Murray och Burke är ganska lika i sitt tänkande, hårt jobbande lagspelare är vad man vill ha. Brian Burke är en excellent GM med ett gott rykte som gjorde mycket för klubben. Han var ju den som lockade hit spelare som Pronger och Scott Niedermayer. Murray har en del att leva upp till och den som lever får se.

Richard Label
Bob Murray har sagt att han tycker att laget inte är snabbt nog. Detta är något jag förväntar mig ändringar på de närmaste säsongerna. Han ser också ut att värdera yngre spelare och har bytt bort veteranerna Brad May och Brian Sutherby.

Ken Vezina
Murray och Burke såg ut att vara överens om hur laget skulle byggas. Jag tror inte vi kommer se någon stor skillnad utan det blir ungefär samma tuffa spel, med hårt forcheckande och aggressivt spel in mot mål. Getzlaf, Perry och Ryan börjar ta över huvudroller från bröderna Niedermayer, Pronger och Selänne. Laget kommer att ha massor unrestricted free agents till sommaren och massor av löneutrymme. Det kommer bli spännande att se hur Murray agerar då.

---

Hur slutar säsongen för Ducks?

Adam Brady
Jag tror säkert att laget kommer att klara en slutspelsplats, men just nu ser det här laget inte ut som ett gäng som kan komma långt i slutspelet. Detta kan ändras då spelarna
finner varandra bättre och utvecklar en jämnhet. Det blir verkligen intressant och se om det här laget kan formas till en seriös utmanare inför slutspelet under andra halvan av säsongen. 

Andreas Elfstrand

Beror lite på om Ducks kommer vara säljare eller köpare på trade deadline. Nästan alla spelare blir unrestricted free agents till sommaren och kan då lämna klubben. Tycker inte man ska byta bort dem för den sakens skull utan hellre att man ska satsa på att vinna då Pronger, S. Niedermayer och Selänne fortfarande finns i laget. Anaheim kommer att hitta lite mer stabilitet i sitt spel, men inte så det räcker hela vägen fram tyvärr. Ducks åker ut mot San Jose Sharks i conference-finalen.

Rickard Fransson
Hjärta eller hjärna? Hjärtat säger Stanley Cup final medan hjärnan säger kanske semifinal som det ser ut nu. Kom ihåg att mycket kan hända, dagarna runt trade deadline brukar bli händelserika och det är då Murray sätts på prov för första gången.

Richard Label
Jag tror att man går till slutspel som femte eller sjätte lag. Väl i slutspelet förlorar man nog i första eller andra rundan. Som jag nämnde tidigare så tycker jag verkligen att man behöver
värva en försvarare. En tuff så kallad stay at home defenseman vore en stor tillgång för laget.

Ken Vezina
Laget omfattar många veteraner och jag tror man kommer att skärpa sig defensivt och klara en slutspelsplats. Det blir spännande att se hur Carlyle gör när Selänne är tillbaka då Ryan spelat så bra. Morrison har också börjat spela bättre och en andrakedja med Ryan, Morrison och Selänne kan bli spännande. Det blir också intressant att se vad Murray gör på trade deadline. Trots att Montador och Festerling gjort det bra så skulle jag vilja se att han värvar en till stark defensiv back. Om de kan få spelet att stämma så kommer de kunna hota San Jose och Detroit i Western Conference. Men det är ett stort "om" med tanke på lagets ojämnhet så här långt.

---

En viss besvikelse syns tydligt bland fansen, men fortfarande finns förhoppningar om att Ducks spel ska bli bättre mot vårkanten. Försvaret har varit det stora problemet och en ny bra defensiv back verkar stå högt på önskelistan. Håll utkik efter Ducks-panelen i fortsättningen, konceptet kan komma att dyka upp fler gånger i olika sammanhang med både återkommande och nya spännande gäster.

2 KOMMENTARER      2079 VISNINGAR
DUCKS-REDAKTIONEN
elvstrand.andyheim@gmail.com
2009-01-17 14:25:00

Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Mr Franchise:
Burke har faktiskt lamnat lite problem bakom sig i och med det ar sa manga UFA infor kommande sasong. Dock ar ju karnan med Getzlaf, Perry, Pronger, Selanne och Giguer kontrakterad.
Viktigt blir att signa om Pahlsson och Beauchimen som just nu ar grovt underbetalda.

Tumme upp 2009-01-20 20:10:41
Johan:
spännande och en mycket bra och välkommen idé.
Tumme upp 2009-01-17 14:53:20

ANNONS:

Fler artiklar om Anaheim

Dustin Penner lämnar Ducks
Anaheim Anaheim tuffar på i toppen av ligan och under tisdagskvällen rörde man om i grytan ordentligt när man var inblandade i flera spelaraffärer.
2014-03-04 22:20:00

Händelserikt men målsnålt
Anaheim Ducks tog emot Tampa Bay i vad som skulle bli första 1-0 vinsten i övertid sedan 2008 för ankorna.
2013-11-23 09:04:52

Anknyheter: Första hemmaförlusten
Anaheim Här kommer korta notiser rörande Ducks, och denna artikel kommer uppdateras löpande med stort och smått.
2013-11-21 09:47:00

So far, så där...
Anaheim Ducks är (än så länge) oslagbara på hemmaplan, men på bortaplan är spelet mer ostadigt.
2013-11-17 15:00:09

En lyckad turné
Anaheim Ducks har avslutat en åtta matcher lång bortaturné. Facit blev 5 vinster, 3 förluster (varav en i övertid). Bra!
2013-11-06 12:24:00

Ännu en vinst. Ännu en skada.
Anaheim Ducks vände 0-2 underläge till 3-2 vinst borta mot Flyers. Dock åkte Selänne på en rejäl klubbsving och blev av med lite tänder.
2013-10-30 11:54:12

Trenden bruten, slutet för Hiller?
Anaheim Efter att ha förlorat två raka borta matcher (mot Toronto respektive Montreal) tog Ducks en seger borta mot Ottawa. Andersens trygga spel och nya kontrakt leder till funderingar angående målvaktsfrågan.
2013-10-26 13:11:48

Kessel sänkte Ducks
Anaheim Ducks är nu på bortaturné, och första av åtta raka bortamatcher slutade med förlust mot Toronto.
2013-10-23 06:48:20

Vinst i NHL-debuten
Anaheim Andersen fick hoppa in mellan stolparna efter en svag första period av Hiller. Dansken gjorde det bra och spikade igen helt, vilken la grunden till att Ducks kunde vända matchen och ta sjunde raka segern.
2013-10-21 11:40:00

Sex raka!
Anaheim Ducks vände och vann mot Coyotes och är nu uppe i sex raka vinster.
2013-10-19 09:16:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ANAHEIM
ANNONS:
ANNONS:
SERIETABELLEN
1Boston825491984117
2Anaheim825482057116
3Colorado825282229112
4St Louis825272357111
5San José825192249111
6Pittsburgh825172442109
7Chicago8246152147107
8Tampa Bay824692725101
9Los Angeles824682832100
10Montreal824682811100
11Minnesota82431227198
12NY Rangers82456312596
13Philadelphia82421030194
14Columbus82437321593
15Detroit82391528-893
16Dallas82401131791
17Washington82381430-590
18Arizona82371530-1589
19Nashville82391132-2489
20New Jersey82351829-1188
21Ottawa82371431-2988
22Winnipeg82371035-1084
23Toronto8238836-2584
24Carolina82361135-2383
25Vancouver82361135-2783
26NY Islanders82341137-4179
27Calgary8234840-3476
28Edmonton8229944-6767
29Florida8229845-7266
30Buffalo82211051-9152
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START   Fotboll: SILLY | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM
”Jag hamnade i en jättebra miljö”
Spanskt deltagande i hälften grupperna
Utklassning när Inter gick vidare
Olle Hultqvist klar för Surte
På väg tillbaka till Dortmund?
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher vm2014 CCM supporterbar
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies