fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 19470 | Inloggade: 129 | Antal medlemmar: 178619
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Ny läkarundersökning för Ángel Correa på onsdag nästa vecka

  Ny läkarundersökning för Ángel Correa på onsdag nästa vecka

  Ángel Correas framtid i Atlético avgörs under nästa vecka. På onsdag är det tänkt att han skall genomföra en ny läkarundersökning med klubben.

  22.08.2014: Det har snart gått tre månader sedan Atléticos läkarteam upptäckte en tumör i vänster hjärtkammare hos Ángel Correa i samband med spelarens läkarundersökning med den spanska huvudstadsklubben. Det gjorde att såväl Atléticos som San Lorenzos respektive läkarteam mobiliserade och undersökte Correas situation innan de i samband med huvudpersonen, men även hans familj, tog beslutet att genomföra en hjärtoperation på Mount Sinai-sjukhuset i New York. Ingreppet gick ut på att avlägsna en tumör från vänster hjärtkammare, en operation som gick enligt planerna. Correa återhämtade sig under de kommande 5-6 dagarna innan han tillbringade en kort period i New York. Han var inte på något sätt ensam utan fick stöd av Atléticos och San Lorenzos läkaranvariga, men även av sin agent Agustín Jiménez som han har en väldigt nära relation med. I övrigt besökte San Lorenzos president Matías Lammens spelaren i USA och han betalade resan helt själv. Correa tog sedan flyget till Madrid i början av juli för att påbörja sin rehabilitering och väl i den spanska huvudstaden fick han dessutom besök av Miguel Ángel Gil Marín. 

  Argentinaren tillbringade en tid i Spanien innan han återvände till Buenos Aires och hemstaden Rosario för att fortsätta sin rehabilitering med sin familj som stöd. Förutom att jobba hårt med återhämtningen så har han också besökt sina gamla klubb innan deras matcher i Copa Libertadores (som han egentligen skulle ha spelat..) och han fanns dessutom på plats när CASLA kröntes till mästare på kontinenten efter att ha slagit Nacional de Montevideo för ungefär en vecka sedan. Han skulle egentligen ha åkt tillbaka ett par dagar innan, men Atlético gav honom tillåtelse att vara med och uppleva det han varit med och byggt upp. Väl där, på planen, efter slutsignalen, tillägnade veteranen Juan Mercier titeln till just Ángel Correa i direktsänd TV.
  En stor gest.

  Läkarna tog även bort spelarens stygn strax innan han åkte till Madrid där han befunnit sig sedan början av den här veckan. Han tränar på, men under väldigt noggrann uppsikt av Atléticos läkarteam som studerar varje övning i detalj för att försäkra sig om spelarens hälsa är intakt. För närvarande går allting precis som planerat. Den stora dagen är dock satt: onsdagen den 27 augusti har Atlético bokat in en läkarundersökning. Det är i samband med den här mer detaljerade läkarundersökningen som avgör om övergången på ungefär €7,3 miljoner kommer att genomföras eller inte. Det är säkert en stor påfrestan för den blott 19-årige anfallaren som dock verkar vara vid gott humör.
  I tisdags befann han sig exempelvis på Santiago Bernabéu tillsammans med en av sina kompisar för att se Real Madrid-Atlético de Madrid på plats. Strax därpå besökte han även det argentinska U20-landslaget som befinner sig på läger i Valencia för närvarande. Anfallaren har åldern inne för att spela med landslaget, men det återstår att se om han hinner komma tillbaka i tid för det Sydamerikanska U20-mästerskapet som spelas i januari.

  I samband med Copa Libertadores-finalen mellan San Lorenzo och Nacional de Montevideo sade Correa själv att han antagligen återvänder till fotbollen i slutet av 2014. Det gäller dock om allt går som det skall när det gäller återhämtningen. En sak är i varje fall säker: han kommer inte spela någon fotboll under höstsäsongen.


  23.06.2014: Ángel Correa har lämnat sjukhuset i New York där han opererades. Anfallsspelaren mår bra, men kommer få vänta sex veckor innan han får anstränga sig fysiskt. Därför har Atlético de Madrid skjutit upp argentinarens underskrift till den 30 augusti. Någon gång under de kommande två månaderna väntas han genomgå en ny läkarundersökning som avgör om han slutligen skriver på för Atlético eller inte. Tester kommer naturligtvis att genomföras under tiden som 19-åringen återhämtar sig för att man hela tiden skall ha så god koll som möjligt gällande hans hälsosituation.

  Varken Atlético de Madrid eller San Lorenzo gick ut med några hälsodetaljer innan operationen för att undvika en dramatik som mycket väl kunde ha uppstått i samband med Correas operation. Det mesta i nuläget tyder på att Ángel Correa blir borta från fotbollsplanerna det kommande halvåret, dvs. sex månader och inte åtta månader som man först befarade.

  Atlético-redaktionen kommer naturligtvis att rapportera löpande om spelarens hälsotillstånd.

  18.06.2014: Igår vid 16:00 påbörjade ett team av kirurger Ángel Correas hjärtoperation vid en klinik i New York. Operationen hade slutförts ungefär 3-4 timmar senare. Ingreppet, som gick ut på att ta bort en cysta i Correas högra hjärtkammare var lyckat. San Lorenzos vicepresident, Mauricio Tinelli bekräftade via sociala medier att ingreppet var lyckat och att Correa kommer få besök av klubbens president Matías Lammens som reste till USA under gårdagen för att ge honom sitt stöd. Tinelli klargjorde också att Correa kommer stanna på sjukhuset i New York för observation de kommande fem dagarna. Ángelito kommer sedan att flyga till Argentina för att återhämta sig under 1,5 månads tid. Efter återhämtningsperioden väntas spelaren sätta sig på flyget till den spanska huvudstaden där Atlético har anordnat en ny läkarundersökning. Om han klarar av läkarundersökningen så kommer han att tillhöra Atlético.

  Det kan ta allt emellan 3-6 månader innan Correa är spelfärdig igen, men det är långt ifrån viktigt i det här skedet. Nu är det bara att önska Ángel Correa all lycka under återhämtningsprocessen. Fuerza Ángelito.

  17.06.2014: Det senaste dygnet har det framkommit uppgifter om att Ángel Correa har en cysta i höger hjärtkammare. Den upptäcktes mycket riktigt under spelarens läkarundersökning i Madrid och kommer opereras under nästa vecka. San Lorenzo genomförde tester på spelaren redan i januari, men då fanns det inget underlag för att något skulle vara fel med Correa. De båda klubbarna kommer också att skicka en sina respektive klubbläkare och ämnesspecialister som skall göra anfallsspelaren och hans agent, Agustín Jiménez sällskap under vistelsen i New York.

  Diario Olé citerar en högt uppsatt person i San Lorenzo som säger att cystan måste opereras omgående eftersom det finns en risk att den spricker.

  Ángel Correas egna känslor då? Enligt uppgifter till Diario Olé har han inte sovit den gångna natten och förutom just operation är han besviken över att..inte kunna spela semifinalerna mot Bolivar i Copa Libertadores.

  14.06.2014: Atlético har visserligen redan bekräftat att Ángel Correa spelar i röd-vitrandigt de kommande fem säsongerna, men i själva verket ligger 2014-2014 års första nyförvärv på is. Det var under lördagskvällen som den spanska huvudstadsklubben meddelade att en av Sydamerikas största talanger, som skrev på för fem säsonger i röd-vitrandigt i slutet av maj, har ett hjärtfel och kommer tvingas genomgå en hjärtoperation. Anfallsspelaren, som slog igenom med dunder och brak i San Lorenzo den senaste säsongen klarade inte av läkarundersökningen när han besökte Madrid i slutet av den förra månaden. Atlético de Madrid släppte dock aldrig ut den här informationen till allmänheten eftersom man inte ville sätta press på de involverade parterna. Istället meddelade man via sin officiella hemsida att Correa kommer genomgå en hjärtoperation efter att såväl Atléticos som San Lorenzos läkarteam samt hjärtspecialister tagit beslutet i samråd med spelaren.


  Det var i samband med läkarundersökningen under spelarens vistelse i maj som Atléticos läkarteam upptäckte att Correa har en defekt i eller vid hjärtat (den officiella kommunikéen säger inte exakt vart problemet ligger), något som nu kommer att åtgärdas för att spelaren skall slippa framtida problem. I Argentina pratas det dock om att Atléticos läkarteam upptäckt en cysta i ena hjärtkammaren, men det är alltjämt obekräftade uppgifter. Radiostationen COPE har gått ut med att det rör sig om en mindre operation som inte riskerar spelarens hälsa. Operationen kommer att genomföras de kommande dagarna och enligt uppgifter till argentinska Diario Olé skall den göras på en klinik i New York. Hjärtspecialisterna förutser så här på förhand en snabb återhämtning där han också, om allt går som det skall, återhämtar sig helt från operationen.

  Atlético de Madrid och San Lorenzo, som har väldigt goda relationer efter värvningen av Ángel Correa, har bestämt sig för att låta överenskommelsen för spelarens övergång kvarstå för tillfället. Det betyder att Correas termer med Atleti, de båda klubbarnas överenskommelser och alla övergångssummor kvarstår och är de samma i nuläget.

  Övergången kommer dock först att rubriceras som officiell när spelaren har klarat av den obligatoriska läkarundersökningen. Som ni säkert också förstår så blir det inget spel för Correa i Copa Libertadores.

  Vi på Atlético-redaktionen önskar Ángel Correa all lycka under hjärtoperationen och hoppas att det hela skall gå vägen för att han sedan skall kunna dra på sig den röd-vitrandiga tröjan.

  In och stöd Ángel Correa genom att skicka ett meddelande till honom på Twitter.

  Ánimo y mucha fuerza, Ángelito.  0 KOMMENTARER      5098 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2014-08-22 18:45:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  ALTAS Y BAJAS 2017: Oblak säger nej till PSG, Diego Costas intervju i Daily Mail
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-08-14 11:55:00

  ALTAS Y BAJAS 2017: 14 juli-13 augusti
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-08-14 10:40:00

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-08-12 21:08:00

  Matchrapport: Mycket av inget i Getafe
  Atlético MATCHRAPPORT. Atletico Madrid spelade på fredagskvällen sin sista riktiga träningsmatch inför starten av La Liga, Det var dock ingen underhållande tillställning.
  2017-08-11 23:08:00

  24 spelare uttagna till Mexiko
  Atlético Diego Simeone har tagit ut 24 spelare till matchen mot Toluca i Mexiko natten till onsdag (03:00) svensk tid.
  2017-07-23 18:48:00

  Juanfran, Vrsaljko och Augusto Fernández friskförklarade
  Atlético Goda nyheter i Atlético-lägret då alla tre har svarat väldigt positivt på det tunga försäsongslägret i Los Ángeles de San Rafael.
  2017-07-22 19:23:52

  OFFICIELLT: Javi Manquillo såld till Newcastle United
  Atlético
  2017-07-21 18:21:59

  Atlético de Madrid inleder säsongen mot en nykomling
  Atlético Atleti inleder den nya säsongen mot nykomlingen Girona på bortaplan.
  2017-07-21 13:00:00

  ALTAS Y BAJAS 2017: 1-13 juli 2017
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-07-14 17:57:00

  Andrea Berta - ny sportchef i Atlético
  Atlético José Luis Caminero lämnar den sportsliga ledningen för en ny roll i Atlético samtidigt som italienaren flyttas upp från teknisk direktör till sportchef.
  2017-07-14 12:36:26

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Brynäsförlust i Sandviken
  Mercato: Viola och Bologna blitz
  Grêmio nära en ny cupfinal
  Edmontons superduo
  ”Fantastiskt tryck”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Solly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies