fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 21760 | Inloggade: 190 | Antal medlemmar: 177451
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Diego Godín "Jag valde med hjärtat"

  Diego Godín: "Jag valde med hjärtat"

  Atléticos mittbacksgeneral genomförde en presskonferens efter onsdagens träning på Majadahondas träningsanläggning med anledning av kontraktsförlängningen som offentliggjordes i förra veckan. Där avslöjade han varför han nobbade spel på annat håll och varför det aldrig var något alternativ.

  Med anledning av Diego Godíns kontraktsförlängning höll den uruguyanske landslagsmannen en presskonferens efter Atléticos träning i Majadahonda under onsdagen för att förklara varför han nobbade Manchester City och valde att stanna. Diego Simeones mittbacksgeneral gick även in på den kontroversiella nyhetsrapporteringen där han exempelvis skall ha krävt en rejäl provision för att skriva på sitt nya kontrakt med Atlético. Godín pratade även om sättet som Atlético har växt på sedan hans ankomst till klubbe, förändringarna som skett under de senaste fem åren och en ny, potentiella kontraktsförlängning längre fram i tiden. 

  Kontraktsförlängningen: "Jag är väldigt lycklig. Det här är en stor dag för mig. Jag är väldigt glad över att ha förlängt mitt kontrakt med Atlético. När jag kom hit för fem år sedan gjorde jag det med stora förhoppningar och ambitioner att kunna bidra med så mycket som möjligt, vare sig jag gjorde det bra eller mindre bra. På så vis ville jag även hjälpa klubben att nå så långt som möjligt. Det har varit en händelserik sommar. Det stämmer att jag har haft vissa anbud, men jag har tagit ett beslut med hjärtat, precis som min familj har lärt mig. Det i sig kom efter att jag pratat och tänkt igenom min situation. Jag vill tacka klubben, mina lagkamrater och tränarstaben som har varit den stora anledningen till våra framgångar under tiden som de varit här"

  Förhandlingsprocessen. Från och med att man började förhandla till det påstådda bakslaget och underskriften: "I samband med att förhandlingar kan tidsfristen antingen förlängas eller kortas ned. Jag har dock alltid varit klar på vad jag vill göra, nämligen att stanna. Det i sig gjorde saken ännu enklare. Det kom fram vissa detaljer kring min förlängning i media och att det ska ha uppstått problem under förhandlingarna p.g.a. saker som min syster diskuterade med klubben, men i själva verket fanns det inga problem. Tvärtom. min syster är min representant. Det var hon som förhandlade om mitt kontrakt, det var hon som löste allting och det var aldrig något tal om konstiga saker som exempelvis en potentiell provision. Allting gick väldigt bra till. En överenskommelse nåddes mellan de båda parterna. Klubben är glad och jag är ännu gladare"

  Den viktigaste faktorn för att Godín skulle förlänga med Atlético: "Jag har alltid sagt samma sak. Det har funnits rykten, anbud och jag identifierar mig med klubben. När jag debuterade för Cerro i Uruguay var jag inte supporter till det här laget sedan barnsben utan jag blev det med tiden. En liknande sak har hänt i Atlético. Jag kom hit och började lära känna folk inom klubben på daglig basis. Det här är saker som inte syns. Jag lärde känna min lagkamrater, fick en hel del vänner, sen fick vi samma tränarstab som vi har idag och så fanns supportrarna där. Därför är det väldigt svårt att inte ha några känslor gentemot klubben. Man börjar hålla av allt det här och därifrån skapas ett engagemang. Det här i sin tur gör att man balanserar upp miljonbuden som dyker upp och värderar den lyckan och engagemanget som man har med klubben för att i slutändan bestämma mig för att stanna. Det är precis så det har gått till när jag tagit mitt beslut"

  Aldrig några tvivel om att han skulle fortsätta i Atlético: "Så fort jag fick reda på intresset från andra klubbar såg jag till att prata med klubben först för att de på så vis skulle kunna erbjuda mig ett nytt kontrakt. På så vis skulle jag också kunna stanna. Det stämmer visserligen att skillnaden på vad jag och Atlético ansåg mig själv vara värd var väldigt, väldigt stora, men trots att anbudet som jag mottog aldrig matchades balanserar man upp sakerna jag pratade om tidigare och sedan tar man beslutet med hjärtat"

  Diego Simeones roll i det hela: "Han har haft ett stort ansvar. Han var den första som ville att jag skulle stanna och han själv har varit väldigt delaktig för att klubben skulle göra en så pass stor kraftansträngning för att jag i slutändan skulle stanna. Detsamma gäller mina lagkamrater. När man ser hur ett helt lag gör allt för att man ska stanna och dessutom visar en större oro över det hela än mig själv gör det beslutet ännu lättare"

  Telefonsamtal från Shanghai: "Mina lagkamrater ville veta varje detalj kring förhandlingarna. Det var just i Shanghai som den här andra klubben erbjöd mig möjligheten till spel hos de vilket gjorde att mina lagkamrater genast klargjorde för mig att de ville att jag skulle stanna. De bad mig stanna. De pratade med de som de behövde prata med för att jag skulle stanna. Jag hade aldrig några tvivel. Jag ville alltid stanna. Jag förlängde kontraktet och kommer fortsätta spela där jag verkligen vill spela min fotboll"

  Hans sista lag i den spanska ligan: "Kontraktet sträcker sig till 2019 och då kommer jag vara 33 år gammal. Vi får se vad som händer då. I bästa fall kommer jag kunna fortsätta ytterligare en säsong efter att jag spelat ut mitt nurvarande kontrakt. Allt beror på hur jag känner mig just då. Jag tror att jag kommer känna mig bra och då finns möjligheten att förlänga med ytterligare en säsong"

  Förändringen som skett under Godíns år i Atlético: "Jag kom till en klubb som skulle spela om Supercup-titeln. Här fanns redan en vän som Diego Forlán och han hade sagt många väldigt fina saker om klubben. Jag visste att det handlade om en stor klubb, men i och med att jag inte visste hur saker och ting sköttes här då jag var utanför händelsernas centrum kände jag att det saknades kontinuitet. Laget förlorade hade vunnit stora matcher och förlorat andra som på förhand känts som möjliga att vinna. I mitt tycke är den riktigt stora framgången att vi lyckats hitta kontinuitet rent resultatmässigt och det i sig gör att man kan vara på en hög nivå året runt. Därefter har man kunnat slåss med storklubbarna och vara klar på sin sak: att nå Champions League, slåss om titlar, slåss om Copa del Rey, slåss om Champions och nå så långt som möjligt. Det här är klubbens verklighet idag. Man har uppnått en kontinuitet och jämnhet på såväl det sportsliga planet som på det institutionella"

  Godíns uteckling: "Jag har också växt väldigt mycket. Jag är inne i mitt livs bästa form rent karriärsmässigt. Jag befinner mig i en spektakulär ålder där jag samlat på mig mycket erfarenhet och lugn när det väl gäller att gå ut och spela fotboll. Idag ser jag mycket klarare på saker och tin på planen och det här gör att jag kan bidra med mycket till mina lagkamrater. Jag tror att det handlar om detta i slutändan. Det gäller att var och en av spelarna ger sitt yttersta för att kunna hjälpa en lagkamrat"

  Historisk spelartrupp: "Historien håller på och skrivs. Den här gruppen av spelare har skrivit en stor del av klubbens historia där vi inkluderar väldigt viktiga och väldigt bra saker. Vi har ett stort självförtroende och är såväl medvetna som övertygade om att vi alltjämt kan göra väldigt viktiga saker. Vi har ett stort engagemang. Såväl vi spelare som Cholo. Det gäller ligan, Copa del Rey och Champions League. Jag är övertygad om att klubben alltjämt kan vinna stora titlar"

  Atlético som referent: "Klubben har växt mycket. Jag antar att andra spelare ser Atlético som en klubb som de skulle vilja spela i. Man säljer inte lika många spelare längre. Man behåller sina spelare och de stora stjärnorna. Klubben har stora aspirationer rent sportsligt"

  Champions League, den stora drömmen: "Att vinna supportrarnas kärlek är en av de svåraste drömmarna att uppnå som fotbollsspelare. Idag visar folk större tacksamhet för den kraftansträngning som man visar upp på planen. Viktigast av allt är dock att de värderar den också. Mina lagkamraters och min största dröm är att vinna Champions League. Det är en dröm som vi vill uppnå. Det är något som vi älskar att slåss om och när man älskar något så uppnår man vanligtvis det hela förr eller senare. Därför kommer vi att slåss om viktiga saker i framtiden och då gäller det att tävla om allt, men Champions League är en dröm för oss och utan tvekan för Atlético-supportrarna"

  Diego Godín som klubbsymbol: "Ansvaret som man har är alltid maximalt. Inte bara för att man ses som en referenspunkt utan även för att supportrarna tycker om mig så mycket. Jag försöker alltid ge allt och när man känner värmen från supportrarna är det bara en bonus. Jag har alltid sagt att man sällan njuter när man spelar fotboll och att flera miljoner människors glädje och besvikelser beror på vad man åstadkommer på planen. Det gäller inte bara matcherna utan även träningarna"


  0 KOMMENTARER      1341 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2015-08-26 21:30:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Simeone kan stängas av i 2-4 matcher
  Atlético Tisdagskvällens domare mot Villarreal, Ignacio Iglesias Villanueva är ingen större favorit i Manzanares eller hos Diego Simeone.
  2017-04-26 19:08:20

  Carrasco skadad
  Atlético Atlético de Madrid kommer få klara sig utan Yannick Carrasco mot Las Palmas, Real Madrid och Eibar..och kanske längre än så.
  2017-04-26 18:11:00

  Simeone: "En del av fotbollen"
  Atlético MADRID. För tredje året i rad tar Villarreal poäng på Estadio Vicente Calderón. Simeone var inte speciellt nöjd på presskonferensen efter matchen, speciellt med tanke på Yannick Carrascos skada.
  2017-04-26 00:55:19

  Ineffektivt Atlético förlorade
  Atlético Atlético ägde hela matchen mot Villarreal, men ineffektiviteten blev kostsam för de rödvita. Trots att skottstatistiken visade 23 - 6 efter full tid så slutade matchen 0-1.
  2017-04-25 23:48:00

  Spelschema 2016/17
  Atlético
  2017-04-25 23:40:00

  Inför: Atlético de Madrid - Villarreal
  Atlético Det är åter dags för match för Madrids rödvita delar. På tisdagskvällen gästar Villarreal Vicente Calderón. I och med att man gick vidare till semifinal i CL innebär det ytligare en match på våran älskade arena, 4 matcher återstår nu på hemmaplan.
  2017-04-25 09:29:52

  Diego Simeone: "När man känner sig stark följer benen hjärtat"
  Atlético Atlético de Madrid ställs mot Villarreal under tisdagskvällen. Diego Simeone genomförde den sedvanliga sittningen med media dagen innan match där han diskuterade lite av varje med de journalister som samlats på Vicente Calderón för att följa lagets sista träning under måndagskvällen.
  2017-04-25 00:00:55

  Atlético försvarar sig mot FIFA i Lausanne under måndagen
  Atlético Imorgon avgörs "Caso Menores" där Atlético de Madrid står öga mot öga mot FIFA och deras registreringsförbud. Målet avgörs i idrottens skiljedomstol (CAS) i Lausanne.
  2017-04-23 19:46:18

  Diego Simeone: "Spelarnas kraftansträngning är beundransvärd"
  Atlético Atlético de Madrids tränare var väldigt nöjd efter 0-1-segern mot Espanyol under lördagskvällen.
  2017-04-23 01:12:25

  Spelarbetyg: Espanyol - Atlético de Madrid 0-1
  Atlético MADRID. På lördagskvällen tog Atlético Madrid en otroligt viktig seger i kampen om tredjeplatsen och detta mot Espanyol på Estadio Cornellà-El Prat.
  2017-04-23 00:55:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  ”Inte bara ett gäng som stod på puben”
  Jara blev stor hjälte i returen
  Capitals ska visa att man är redo
  ”Joakim tillför spetskompetens”
  ”Nu väntar en otrolig cupfinal”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies