fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 22085 | Inloggade: 68 | Antal medlemmar: 177031
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Estació Blaugrana Special
  Hattrick mot Real Madrid både på Camp Nou och på Bernabéu.

  Estació Blaugrana Special

  Redaktionen är segerrusig efter vinsten i el Clásico och kan inte hålla inne med sina åsikter om matchen. Därför bjuder vi på denna Estació Blaugrana Special där vi diskuterar och summerar händelserna från gårdagens batalj på Santiago Bernabéu.

  Medverkande:
   
  Marcus Rossheim: skribent Barcelona
  Emily Ottosson: skribent Barcelona
  Michael Cedqvist: skribent Barcelona
  Markus Inanoglu: skribent Barcelona
   
   
  Beskriv matchen med tre ord?
   
  Marcus R
  ­­– Säsongens bästa match. 
   
  Emily
  ­– Episk. Remuntada. Messi.
   
  Michael
  – Krig - Iniesta uttalade sig om att det var krig som gällde på planen, men att kriget började och slutade där. Underbart att se hur majoriteten av Realspelarna tackade snyggt efter matchen trots att det självklart var en tung förlust. I krig förekommer ju också offer som vid Ramos hårda utvisning, men det är Ronaldos filmningar i tid och otid som tvingar domaren att ta tuffa beslut. Rätt och fel är bara åsikter, men för min del hade gärna de första två straffarna annullerats och Ramos utvisning då istället förvandlats till två gula på "världens bästa" Ronaldo för sin hemska filmningar och förstärkningar. Calma, calma eller karma, karma, CR7?
   
  Upprättelse - Från att vara nästan utdömt och nere för räkning till att vara tillbaka i titelracet. Det är underbart att se fram emot vad som nu kan bli en helt avgörande sista omgång; antingen om Real reser sig eller varför inte rentav en seriefinal? Må bästa lag vinna!
   
  Messi - För er som inte visste så har förklaringen kommit till den lilla magikerns magproblem; rekordbrist. Efter ett hattrick och en assist mot Osasuna följt av det sedvanliga "vi-är-inte-[valfritt mindre lag]" från Madridhåll så tog Lionel en ordentlig dos av målrekord i Clásico och hattrick-rekord mot Real på Bernabeu bland annat. Enligt uppgifter mår han bättre idag...

  Markus I
  – Fartfylld, händelsefylld, känslofylld.
   
   
  Vem var bäst på plan i respektive lag?
   
  Marcus R
  ­­– Di Maria i Real Madrid. Bollkontrollen, finterna, blicken, passningarna. Barcelona försvaret hade otroligt svårt mot honom. 
  Iniesta, i Barcelona. Gör första målet och fixar den solklara straffen i slutskedet av matchen. Däremellan, fullkomligt briljant! Självklart delar han platsen med Messi, men väljer att lyfta fram Iniesta ändå! 
   
  Emily
  ­– I Real Madrid är det ingen tvekan om att Karim Benzema och Ángel di María får dela på utmärkelsen. Bara Piqués ben stod emellan fransmannen och ett hattrick i går. Benzema var klart hetast av Madrids offensiva trio och höll på att sänka Barcelona helt på egen hand. Jag har aldrig sett Àngel di María spela så bra som han gjorde i går. Inför matchen trodde jag att det var Modric och Alonso som skulle bli de viktigaste spelarna att sätta stopp för, men di María visade sig från sin absolut bästa sida och i första halvlek var han definitivt matchens bästa spelare.
   
  Vad gäller Barcelona – hur ska man kunna välja ut någon som var bäst när hela laget (undantag Mascherano) stod för strålande insatser? Xavi, Iniesta och Messi är dock de som står ut mest och som tillsammans får utgöra den trio som var bäst i Barcelona. Xavi bevisar gång på gång att han är navet i Barcelona. Jag vågar inte tänka på hur laget ska klara sig utan honom i den här typen av matcher. Iniesta hade stundtals lekstuga och det är löjligt hur enkelt han lockar motståndaren att gå på honom för att därefter bara rinna igenom. Hans tvåfotare är to die for. Och Messi. Vad ska man säga? Inblandad i alla Barcelonas mål – gjorde själv tre och assisterade Iniestas. Galet. Det finns inga ord som kan beskriva La Pulga. Världens bästa? Universums bästa.
   
  Michael
  – Benzema - Di Maria
  När Benz dunkade bollen högt över i matchinledningen skrattade jag fram att det var skönt att se honom i samma gamla form som för något år sedan. Tyvärr verkade han ha hört mig och tillsammans med Angel kunde de med lite högre effektivitet hunnit slakta ett helt Barcaförsvar på 45 minuter. Lyckligtvis tappade de tempo när matchen började handla mer om filmningar för hemmalaget, för spelmässigt hade vi ingenting att sätta emot med vårt rangliga försvar.
   
  Messi
  Visst gör Iniesta återigen en av sina bästa insatser någonsin (hör vi hört den förut?) men att gå fram i 86:e minuten och trycka in sitt hattrick, mot Real, på Bernabeu och för 4-3, i samma hörn som den första straffen men rakt i krysset och att det ändå bara är gräddan på moset. Frågan är inte om någon kan ta tronen från Messi; frågan är när han tröttnar på sitta där...

  Markus I
  – Den löpvillige Angel Di Maria övertygade mest i Real Madrid. Karim Benzema var inte mycket sämre och var bevisligen på målhumör.  

  Historiens bäste fotbollsspelare Lionel Messi var matchens bäste spelare och således även Barcelonas främste för kvällen. Även Andres Iniesta gjorde en strålande match. 
   
   
  Vad säger du om domarens insats?
   
  Marcus R
  ­­– Straffarna, Barcelonas händelser var i målområdet och utanför det skulle det varit frispark vilket inte gör det fel att blåsa straff, eftersom det var just innanför straffområdet. Real Madrid's straff däremot, solklar - frispark, eftersom det var utanför straffområdet. I övrigt gör domaren rätt som hellre friar än fäller och håller nivån, om än på gränsen, bra igenom matchen! 
   
  Emily
  ­– Överlag en bra insats. Han dömer en felaktig straff till Real Madrid, visst. Men i ärlighetens namn, och med lite distans till det hela, tycker jag inte att Neymar ska ha straff heller. Det må vara lite kontakt mellan Ramos och brassen, men jag tycker inte att det är okej att slänga sig så som Neymar gör. Jag förstår ändå domaren i båda dessa situationer och särskilt Neymar-Ramos-incidenten var nog svår för honom att se. Två fel gör inte ett rätt, men i det här fallet får man nog ändå se det som att domaren skänkte ett mål åt båda lagen, vilket i slutändan inte ändrade resultatet.
   
  Michael
  – Återigen blir det specifika situationer som blev alltför viktiga, ser vi till matchbilden så vore allt från 2-3 till 3-2 rättvisa resultat. Domaren väljer att inte varna för uppenbara filmningar i början av matchen vilket kanske medfört att han haft en annan syn på Ronaldos svanhopp som blev droppen som fick bägaren att rinna över. På det stora hela är det inte en dålig insats av domaren, utan bara en dåligt vald nivå. Riktigt starkt att ta Iniestas straff i ett så avgörande skede, vilket självklart är tufft men otroligt viktigt för att visa att de inte ska gynnas att gå ut i media och gnälla till sig segrar genom att skrämma domarna.

  Markus I
  – När det gäller de tre straffsparkarna som domaren Alberto Undiano Mallenco dömde, så är den Real Madrid fick obestridligen felaktig. På reprisbilderna framgår det med all önskvärd tydlighet att Dani Alves kommer emot den framrusande Cristiano Ronaldos fot åtminstone ett par decimeter utanför straffområdet. Det gick snabbt vid den straffsituationen och det är mänskligt att fela som domare. Ändå är det tråkigt med feldömda domslut av det slaget. Dessutom är det tyvärr svårt att veta om Ronaldo överdriver kontakten med Alves och väljer att ramla. I alla fall, hans mål från elva meter avgjorde ju inte matchen …

  Angående den andra straffsparken i matchen, så tycker jag med en viss tvekan att det var ett korrekt beslut. Det var ganska uppenbart att Sergio Ramos egentligen inte ville riskera att fälla den friställde Neymar. Det blev trots det en tydlig kroppskontakt bakifrån och Neymar med bollkontroll föll omkull. I det läget var det svårt för domaren att inte blåsa och peka på straffpunkten. Då domaren väl blåste för straffspark där så var det enligt regelboken en utvisning också. Precis i fallet med Ronaldo var det emellertid vanskligt att veta om Neymar inte förstärkte när han kände kontakten med Ramos.

  Matchens tredje straffspark var inte mycket att diskutera om. Den lurige Iniesta var på väg att rinna igenom Daniel Carvajal och Xabi Alonso i straffområdet och blev stoppat på ett regelvidrigt sätt. Det var framför allt Xabi Alonso som var skyldig där. Först var jag inte säker på om domaren hade fattat rätt beslut, men efter att ha sett reprisen var jag säker på min sak. Det var berättigat att domaren beivrade med en straff när iniesta blev fälld i sin framfart.

  Utöver de omdiskuterade straffarna var domaren vare sig bättre eller sämre än en ordinär La Liga-domare. Möjligen använde han sin visselpipa en och annan gång för mycket.       
   

  Beskriv dina känslor under och efter matchen?
   
  Marcus R
  ­­– Pendlandes mellan hopp och förtvivlan. Galna vändningar. Det gick från att se otroligt bra ut, till helt kört, till "kanske det går", "vad hände nu" och tillslut, "det gick". Känslorna efteråt, det känns nästan som om man tagit en titel även om det är långt kvar. Men det ser väldigt positivt ut! 
   
  Emily
  ­– Känslorna under matchens gång, från första till sista minut: Nervositet, hopp, glädje, lycka, frustration, ilska, vansinne, förtvivlan, sorg, hopp, glädje, salighet, eufori, nervositet, förbannelse, ilska, frustration, förtvivlan, tomhet, hopp, lycka, eufori, lycka, nervositet, nervositet, glädje, nervositet, hjärtstillestånd, lycka, salighet, glädje, rus, exaltation, eufori, lyckorus, extas, nervositet, nervositet, nervositet, eufori, extas, lycka, glädje, exaltation, eufori.
   
  Känslorna efter matchen: Adrenalin som pumpade, hjärtklappning, obeskrivlig glädje, lycka och eufori, som om jag befinner mig i en dröm.
   
  Michael
  – Jag övervägar fortfarande terapi efter att pulsen knappt lagt sig runt 02:00 i morse. När Iniesta målade satt jag mest och masade om att det första målet sällan är positivt i ett clásico, och när Benzema vände på steken var jag nära att ge upp direkt. Sen hoppar Messi in i leken och jag kunde i alla fall slappna av i en sisådär 15 minuter i halvtiden. Att sedan från gå från avgrundsvrål av ilska efter Ronaldo straffilmning till glädjen när Messi kysser klubbmärket efter 4-3... jag tror inte att det går att förklara. Jag tror inte att det behövs. Jag tror att alla cúles kände precis likadant...

  Markus I
  – Under den sista veckan inför el Clasico hade jag tankarna mycket på stormatchen. Nätterna före drabbningen så drömde jag till och med om matchen.

  Jag var fullkomligt fokuserad från första till sista matchminuten. Fastän jag höll mig ganska lugn och var koncentrerad, så visste jag att jag skulle reagera med besked om Barcelona gjorde mål. Det var befriande jubelvrål som jag släppte ur mig när Barcelona med jämna mellanrum målade.

  Efter slutsignalen var det underbart! Eufori! Fortfarande känner jag glädje. Samtidigt så börjar jag tänka på nästkommande match och jag hoppas att även Barcelona börjar ladda om för det som komma skall.

  Den här Barcelona-segern var kolossalt viktig. Tänk om Barcelona redan vid detta skede av säsongen skulle bli avhängt i kampen om ligaguldet? Det vore sannerligen inte någon rolig sits. Nu är Barcelona återigen en het kandidat till ligatiteln!
   
   
  Vem vinner ligan?
   
  Marcus R
  ­­– Barcelona slår ut Atletico i Champions League och går mot vinst men de slår tillbaka, i sista omgången, i sista minuten, avgör David Villa och Atletico tar hem ligan medans Barca får nöja sig med två cupsegrar. (Kanske inte, men vill poängtera att allt kan hända - i världens bästa liga) 
   
  Emily
  ­– Drömmen: tänk er sista ligaomgången – Barcelona, Atlético Madrid och Real Madrid på samma poäng. Barcelona mot Atlético på Camp Nou och Real Madrid mot Espanyol på Bernabéu. Real Madrid kör över Los Pericos, så klart. Det är oavgjort mellan Atlético och Barcelona. I den 90:e minuten får Barcelona hörna efter att Messi avlossat ett skott mot krysset som Courtois med nöd och näppe lyckas tippa över ribban. Xavi slår in bollen i straffområdet och Carles Puyol kommer flygande genom luften. El Capità möter bollen med pannan och dundrar in segermålet för Barcelona, sliter av sig kaptensbindeln och kysser den en sista gång inför ett fullsatt Camp Nou som skanderar hans namn. Rysningar!
   
  Michael
  – Real har fördel, Atletico hemmaplan och Barcelona rutin. Det är alldeles för tidigt för gissningar, men min förhoppning är att Real ligger en poäng bakom både Barca och Atletico i sista omgången så att vi får en riktigt härlig avslutning. Vilka jag hoppas på behöver jag väl knappast säga...

  Markus I
  – I nuläget skiljer det ju bara en ynka poäng mellan de tre topplagen i La Liga och samtliga är i bra form. Utgången är oviss. Normalt sett ska antingen Barcelona eller Real Madrid ta hem detta, då de har de bredaste och bästa trupperna. Men Atletico Madrid ska ha eloge för att man fortfarande är med i toppstriden och man ska inte räkna bort Diego Simeones mannskap. Det kan bli en rafflande säsongsavslutning. Kanske att det inte avgörs förrän i den sista skälvande omgången.   
   


  Visca Barça!


  0 KOMMENTARER      2661 VISNINGAR
  BARCELONAREDAKTIONEN
  2014-03-24 22:15:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Barcelona

  Skador och avstängningar: Arda Turan ljumskskadad
  Barcelona I denna artikel, som vi hoppas inte ska behöva uppdateras alltför ofta, finner ni information om skadade och avstängda spelare.
  2017-03-30 00:36:00

  La Setmana Blaugrana – vecka 13: Abstinens och sorgearbete
  Barcelona Vinst och förlust. Detta är fotbollens – och livets – ständiga ebb och flod. Efter en vecka präglad av det sistnämnda tål detta att upprepas. Cruyffs årsdag, Agustí Montals bortgång, landslagsuppehållet – nyhetssvepet tar er igenom veckans alla tråkigheter, och ser framåt emot ljusare dagar! Detta, och mycket mer, i veckans La Setmana Blaugrana!
  2017-03-27 10:00:00

  Femton Barçaspelare på landslagsuppdrag
  Barcelona Ligan har tagit paus och femton Barçaspelare har lämnat Katalonien och begett sig iväg ut i världen med sina respektive landslag. Viktiga – och några oviktiga – matcher ska spelas innan ligaspelet återupptas med en resa till Los Cármenes i Andalusien om knappt två veckor.
  2017-03-22 13:15:00

  La Setmana Blaugrana – vecka 12: Framtidsutsikter
  Barcelona I veckans upplaga av La Setmana Blaugrana plockar vi fram spåkulan och tar en titt på vad framtiden kan ha i sitt sköte för Barcelona.
  2017-03-20 13:20:00

  FC Barcelona – Valencia CF 4-2
  Barcelona Barça gjorde en defensivt katastrofal insats mot Valencia på Camp Nou i kväll, men vad gjorde det när offensiven var sprudlande? Intensiteten, pressen och rörelsen var tillbaka när Barcelona besegrade Valencia med 4-2 och såg till att hänga på i toppen av La Liga.
  2017-03-19 23:30:00

  Inför: FC Barcelona – Valencia CF
  Barcelona Efter urladdningen i mot PSG i Champions League drabbades Barça av baksmälla och nådde inte upp till standard när man reste till Galicien förra helgen för att ta sig an Deportivo. Luchos mannar åkte hem med noll poäng och en tappad serieledning. I morgon ställs man mot ett klurigt Valencia på Camp Nou och det krävs uppryckning om man inte vill ge bort ligaguldet till sina antagonister från huvudstaden.
  2017-03-18 18:30:00

  CL-lottningen: Dambesök för Barça!
  Barcelona Under fredagen lottades kvartsfinalerna i Champions League, och för F.C Barcelonas del föll lotten på den gamla damen – Juventus FC.
  2017-03-17 13:05:00

  La Setmana Blaugrana – vecka 11: Disco, Disney, Dubbeljunior och träningsmatcher
  Barcelona Efter en emotionell berg- och dalbana från PSG till Deportivo försöker vi landa i veckans La Setmana Blaugrana. Vi lutar oss tillbaka och tar en titt på spelare in i truppen, i historieböckerna och på Disneyland. Trevlig läsning!
  2017-03-16 10:00:50

  Inför CL-lottningen: genomgång av möjliga motståndare
  Barcelona Barcelona stod för en historisk comeback mot PSG i åttondelsfinalen i Champions League och tog sig vidare till kvartsfinal för tionde året i rad. Inför lottningen på fredag tar vi en titt på motståndarna som Barça kan ställas emot på sin väg till Cardiff.
  2017-03-16 08:00:00

  Gästkrönika: Dags för rekonstruktion á la Frank
  Barcelona
  2017-03-14 09:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Det nya Spanien börjar hitta rätt
  Colombia tog andra raka segern
  #170 ”Spelar för honom”
  ”Oviss avslutning för Blackburn”
  ”Montella - en härligt hederlig individ”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies