fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 26225 | Inloggade: 361 | Antal medlemmar: 175861
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Estació Blaugrana v. 20
  Får vi se dessa scener på Camp Nou den här säsongen också?

  Estació Blaugrana v. 20

  Den här veckan har redaktionen bara en sak i tankarna: ligafinalen på lördag.

  fantv.se
  Medverkande:
   
  Markus Inanoglu: skribent Barcelona
  Emily Ottosson: skribent Barcelona
  Marcus Rossheim: skribent Barcelona
   
   
  Endast Atlético Madrid står mellan Barcelona och ligaguldet. Fem gånger har lagen mötts den här säsongen och inte en enda gång har Barcelona besegrat de rödvitrandiga. Vad talar för vinst på lördag?
   
  Markus I
  – Det går inte att komma ifrån att en fullsatt, kokande Camp Nou i ryggen är en faktor som talar till Barcelonas fördel. Rutinen från att spela avgörande matcher om titlar är en annan element som kan bli guld värd för den katalanska storklubben. Dessutom är man säkerligen revanschsugen efter förra månadens svidande uddamålsförlust mot Atletico Madrid i Champions League.
   
  Fastän det resultatmässigt har varit jämnt skägg mellan lagen den här säsongen bedömer jag att ett Barcelona i gott slag är aningen bättre än Atletico. Dessvärre har den katalanska jätten sammantaget under våren inte motsvarat förväntningarna och motgångarna har duggat tätt. Nu har man ändå ett utmärkt läge att på sätt och vis rädda säsongen och man kommer definitivt att sälja sig dyrt. Det kommer dock att fordras att man presterar på topp och har marginalerna på sin sida för att detta ska gå vägen.
   
  Emily
  – Ingenting talar egentligen för vinst. Statistiken mot Atlético Madrid den här säsongen är inget vidare. Men kanske är det just det som talar för en vinst i morgon. Det är sista matchen för säsongen, laget har en absolut sista chans att ta hem ligan och ”rädda” säsongen någorlunda, även om Madridlagen snarare har gett ligan till Barcelona än att Barcelona själva har vunnit den om man skulle lyckas besegra Atlético i morgon. Det skulle ju kunna tala för vinst. Plus att Atlético lär ha Champions League-finalen i bakhuvudet och kanske inte kommer fullt lika fokuserade som vanligt till matchen på lördag. De har trots allt tappat poäng två matcher i rad. Å andra sidan har Barcelona också gjort det.
   
  Något som däremot inte talar för vinst är denna berg-och-dal-bana av hopp om ligaguld och inte hopp om ligaguld. Vi culés vet ju hur det känns att slitas mellan hopp och förtvivlan, tänk då hur det känns för spelarna. Klarar de av att ladda om när de redan tidigare hade gett upp? Jag hyllade lagets mentalitet efter vinsten mot Real Madrid i ligaspelet tidigare i vår, men nu verkar den mentaliteten vara helt borta. Nej, jag får nog ändå stå fast vid att ingenting talar för en Barcelonavinst i morgon. Det är ju dock inte detsamma som att jag tror att Barcelona inte kommer vinna, för det tror jag – av hela mitt hjärta.
   
  Marcus R
  – På förhand då är det en enda sak, ett enstaka argument, Messi. 
   

  Atlético har ett av ligans bästa försvar och Barcelona har den här säsongen haft frustrerande svårt att forcera disciplinerade försvarsmurar. Vad krävs för att lyckas på lördag?
   
  Markus I
  – Jag har sagt det förut och det tål att upprepas: Barcelona måste våga spela ett snabbt och varierat anfallsspel med mycket rörlighet. Det kommer att bli väldigt svårt att luckra upp Atletico Madrids disciplinerade försvar om man inte försöker att överraska i attackerna. Mod att misslyckas krävs för att man till slut ska lyckas.
   
  Därtill brukar Lionel Messi trivas som fisken i vattnet när det drar ihop sig till matcher av denna dignitet. Han vill säkert spela en framträdande roll mot ett motstånd som har avstyrt hans framfart effektivt vid de senaste mötena. Även en magiker som Andres Iniesta kan man räkna med kommer att kliva fram och visa sin klass. Om Neymar får speltid kan han med sin irrationella spelstil bli en joker i leken. Det är genierna som ska lösa upp knutarna och bana vägen mot det kompakta försvaret.
   
  Emily
  – Spelmässigt behöver Barcelona höja sig ett antal snäpp, presspelet måste sitta där det ska, rörligheten måste finnas där och det måste löpas till den sista svettdroppen. Det får inte bli gåfotboll, sidledspassningar i oändlighet och ryggar mot mål. Det gäller att sätta in en fullskalig attack från första minut för det kommer bli oerhört svårt att tränga igenom Atléticos försvarsmur.
   
  Utöver det behöver man ha marginalerna på rätt sida. Och en del tur.
   
  Marcus R
  – Med befintligt spelarmaterial tror jag det blir svårt. Även om flera spelare kommer tillbaka innebär det inte att de per automatik kommer gå in i toppform och spela på sin maximala kapacitet. Jag tror att man behöver sätta allt på ett kort och göra det man är bäst på i en sådan här match. Alltså, anfall är bästa försvar. 
   
   
  Piqué, Alba och Neymar har alla en chans att få grönt ljus från läkarstaben inför seriefinalen, men de har alla missat flera veckors spel och lär inte vara i full matchkondition. Bör de starta ändå? Vilka elva spelare vill du se i Barcelonas startelva på lördag och varför?
   
  Markus I
  – Samtliga tre spelare som det är fråga om är under normala förhållanden i det närmaste självskrivna i startelvan. Men nu har dessa viktiga kuggar varit borta i cirka en månad och saknar således matchform inför den avgörande drabbningen. Det gör saken knepig att hantera och i slutändan skulle jag inte ha någon invändning om trion får ta plats på bänken. Vid ett krisläge önskar jag att Neymar får hoppa in. Om jag fick bestämma skulle jag förmodligen formera följande elva:
   
  Pinto
  Alves, Mascherano, Bartra, Adriano
  Fabregas, Busquets, Xavi
  Iniesta, Messi, Sanchez
   
  Dock skulle jag ha förståelse om Martino valde att inleda med Andres Iniesta på mittfältet och återigen starta med Pedro medan Cesc Fabregas förpassas till bänken. Det är hugget som stucket och det är tuff konkurrens om ett par positioner, vilket får anses vara angenäma problem för Martino att ta itu med. Oavsett vilka elva spelare som får förtroendet från start för att utkämpa säsongens sista, ödesmättade strid litar jag på att tränaren fattar välgrundade beslut.   
   
  Emily
  – Nej, varken Piqué, Alba eller Neymar borde starta på lördag. Anledningen är helt enkelt att de inte är i matchform. Visst skulle man kunna slänga in Neymar med 20 minuter kvar om han skulle få klartecken att spela, men ingen av dem ska starta tycker jag. Startelvan till på lördag är väl egentligen inget att orda om. Pinto vaktar målet medan Alves, Bartra, Mascherano och Adriano bildar backlinjen framför honom. Det finns inte mycket till alternativ där.
   
  På mitten röstar jag för Xavi, Busquets och Iniesta. De två sistnämnda behöver väl knappast motiveras, men den tredje platsen står väl egentligen mellan Xavi och Cesc och ärligt talat känns det lite hugget som stucket vem som kniper den platsen. Personligen tycker jag att Xavi ska få förtroende från start, då Barcelona har mer kontroll på matchen med honom på plan. På gott och ont. Cesc kan komma in och ändra matchbilden om det skulle behövas i andra halvlek.
   
  På topp finns det inte så mycket att välja bland utan det blir Alexis, Messi och Pedro, även om jag hellre hade satt Pedro på bänken med tanke på hans halvdana insats förra helgen. Problemet är att det inte finns någon som kan ta hans plats. Tello vill jag inte se i startelvan och Iniesta eller Cesc vill jag definitivt inte se i anfallet. Då får det bli Pedro.
   
  Marcus R
  – Utöver Pinto i målet så Alves, Pique, Macherano, Alba i försvaret. Sergio Bousquet, Iniesta, Xavi på mitten och Messi, Sanchez och Neymar i anfallet. Jag är mest osäker på vem av Xavi och Fabregas som bör spela. Men i brist på ledare behöver man sin kapten i Xavi. I övrigt så är det de bästa spelarna på positionerna sett i potential. 
   
   
  Om du får drömma dig iväg en stund, hur utspelar sig matchen och avgörandet i dina drömmar?
   
  Markus I
  – Att drömma sig i väg kan vara som balsam för själen och skänka hopp. Men jag ska villigt erkänna att jag ibland av främst en viss vidskeplighet gör mitt bästa för att undvara att försjunka i dagdrömmar när det gäller väsentliga saker. Inför den stundande seriefinalen var jag först benägen att inte för mitt inre öga se hur matchen kommer att gestalta sig. Men då jag ändå har fått denna fråga så kan jag berätta att jag föreställer mig ett lycksaligt scenario som i sammandrag ter sig enligt nedan.
   
  Barcelona tar tag i taktpinnen i fajten per omgående och visar upp en löftesrik framåtanda, vilket genererar i att man målar en bit in i den första halvleken. Man bekänner så småningom färg defensivt när Atletico Madrid flyttar upp positionerna i jakten på kvitteringsmålet. Det i sin tur föranleder att Barcelona får ytor när man går till attack och lyckas utöka sin ledning tidigt i den andra halvleken. Det blir nerv i matchen när Atletico reducerar en kvart från slutet. I slutminuterna punkterar dock Barcelona guldkampen via ytterligare ett mål. Lionel Messi är i sitt essä och blir den store guldmakarna med två strutar. Camp Nou exploderar i eufori när slutsignalen ljuder! Mästarlaget hyllas storstilat. Jublet vet inga gränser när ikonen Carles Puyol lyfter ligabucklan mot den katalanska kvällshimlen. Alla tillägnar ligatriumfen till den bortgångne Barcelonahjälten Tito Vilanova! 
   
  Emily
  – En del av mig drömmer om en uppvisning som heter duga av Barcelona som resulterar i en klassisk manita. En annan del av mig drömmer om match där Barcelona och Atlético Madrid turas om att ha den ena chansen efter den andra, en sån där nervkittlande match där hjärtat går i 200 blås och man håller andan i två timmar. Den ultimata drömmen vore kanske en fullkomlig kross av Atlético, men samtidigt kan jag inte hjälpa att drömma om en match där det står 0-0, att Carles Puyol byts in i typ 75:e minuten och därefter räddar en boll på mållinjen. När klockan tickar upp mot 90 minuter står det fortfarande 0-0 på resultattavlan och Atlético Madrid ser ut att ta hem guldet. Då avlossar Messi en raket mot krysset, som Courtois med hjälp av fingerspetsarna lyckas tippa ut till hörna. Xavi kliver fram, slår hörnan mot straffpunkten och där kommer Puyol flygande med vinden i håret och får en klockren träff på bollen med pannan. Bollen seglar in i mål, Camp Nou exploderar, Puyol sliter av sig kaptensbindeln och kysser den en sista gång och Barcelona vinner ligan. För Tito. Tårarna efter det hade inte varit att leka med.
   
  Marcus R
  – Böljande, händelserik, magiska mål, snabbt spel, teknisk briljans och en oerhört spännande match när hela säsongen kommer avgöras under 90 minuter. Må bäste lag vinna.
   
   
  Hur firar du ett eventuellt ligaguld på lördag?
   
  Markus I
  – Jag har inte velat fundera i de banorna. Det vore en antiklimax om jag planerade för ett firande som i värsta fall går i stöpet. Sådant vill jag därför ligga lågt med. Först vill jag se den ovissa matchen. Om jag får anledning att fira kommer det att ske något spontant likväl stillsamt.
   
  Emily
  – Eftersom LFP flyttade matchen från söndag till lördag och jag hade en tripp till Göteborg planerad sedan länge kommer jag med största sannolikhet missa matchen. Jag har fortfarande inte riktigt kunnat acceptera att jag skulle missa just den här matchen av alla. Därför har jag inte bestämt om jag ska försöka smyga iväg från mitt sällskap och titta på matchen någonstans i Göteborg (som en helt lost 08:a i Götet tar jag gärna emot tips på var man kan se matchen) eller om det helt enkelt blir till att försöka streama matchen i mobilen. Eller i allra värsta fall följa den på Livescore eller Twitter… Firar (eller sörjer vid förlust/oavgjort) jag gör oavsett med gott sällskap, god mat och massor av rödvin!
   
  Marcus R
  – Kanske överväger en biljett till Barcelona. Enkelbiljett alltså.   VISCA EL BARÇA!

   


  0 KOMMENTARER      1310 VISNINGAR
  BARCELONAREDAKTIONEN
  2014-05-16 08:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Barcelona

  Inför: CA Osasuna - FC Barcelona
  Barcelona Tvåan FC Barcelona möter jumbon CA Osasuna på bortaplan på lördag i den 15:e omgången av La Liga. Barcelona har med sina mått mätt haft en sviktande form i ligaspelet den senaste månaden och har knappast råd att tappa poäng i den här matchen i jakten på ligaledaren Real Madrid. Allt annat än en seger för katalanerna vore en stor missräkning och förmodligen ödesdigert i titeljakten.
  2016-12-09 15:29:54

  Månadens spelare - november
  Barcelona Bättre sent än aldrig. Julen knackar på dörren och vi är mer än en vecka in i december, men innan vi går vidare och lämnar november bakom oss gör vi en snabb tillbakablick och analyserar vilka spelare som faktiskt presterade för FC Barcelona under denna något miserabla månad.
  2016-12-08 23:20:40

  Arda Turans hattrick sänkte Borussia Mönchengladbach
  Barcelona Barcelona avslutade gruppspelet i Champions League på bästa sätt när Borussia Mönchengladbach besegrades med 4-0 på Camp Nou. Det var förvisso en betydelselös match för båda lagen, men Barcelona bjöd på fint spel och underhållning för fansen. Arda Turan stod i fokus med en assist och ett hattrick och Barças självförtroende bör ha fått en rejäl skjuts efter kvällens dominanta spel och klara seger.
  2016-12-06 23:10:00

  Inför: FC Barcelona – Borussia Mönchengladbach
  Barcelona Barcelona har redan vunnit gruppen och är klara för åttondelsfinal i CL, men en sista gruppspelsmatch återstår innan vi går in i utslagsfasen av turneringen. I morgon kväll gästar Borussia Mönchengladbach Katalonien och för Barcelonas del lär matchen bli en chans för bänknötare och reserver att få visa upp sig.
  2016-12-05 21:50:00

  Skador och avstängningar: Bakslag för Mathieu, avstängning för Neymar
  Barcelona I denna artikel, som vi hoppas inte ska behöva uppdateras alltför ofta, finner ni information om skadade och avstängda spelare.
  2016-12-05 13:02:00

  La Setmana Blaugrana – vecka 48: Ljusglimtar
  Barcelona Formsvaga, och långt borta från ligatiteln, törstar Barça-anhängare världen över efter positiva besked och ljusa framtidsutsikter. Say no more! Nyhetssvepet har lyssnat, och väljer att betrakta glaset som halvfullt. Eventuella nyförvärv, erkännanden, lyckade debutanter – La Setmana Blaugrana kommer med goda nyheter!
  2016-12-05 13:00:00

  F.C Barcelona – Real Madrid 1-1: Delad pott i klassikern
  Barcelona Först uselt, sedan briljant, och till sist uselt igen. Ungefär så kan man sammanfatta F.C Barcelonas insats under lördagens El Clásico, som efter många om och men resulterade i ett kryss inför den katalanska hemmapubliken. I matchens sista stund såg Sergio Ramos till att avståndet till marängerna alltjämt är sex poäng.
  2016-12-03 20:40:00

  Inför: El Clásico
  Barcelona Formsvaga, och i skriande behov av poäng, söker F.C Barcelona att bryta den negativa trenden, och krympa avståndet till gästande antagonisten Real Madrid. Med sex poäng till godo befinner sig marängerna tryggt i toppen av tabellen, medan katalanerna har kniven mot strupen – piskade att visa var skåpet ska stå mot värsta rivalen. Väntan är över – El Clásico stundar.
  2016-12-02 14:40:00

  El Clásico – Matcher vi minns
  Barcelona En match, två giganter till fotbollsklubbar – och ännu fler ingångsvärden. När F.C Barcelona möter Real Madrid står det mer än poäng på spel, och rivaliteten klubbarna emellan är lika välkänd som påtaglig. Den katalanska separatismen, de ikoniska drabbningarna, de respektive klubbarnas enorma status – allt detta ligger till grund för den rivalitet som vi alla förknippar med den spanska klassikern. Låt oss ta en titt i backspegeln, och minnas några oförglömliga upplagor av El Clásico.
  2016-12-02 14:40:00

  Copa del Rey: Hércules CF - FC Barcelona 1-1
  Barcelona Trots ett spelmässigt övertag hade FC Barcelona ånyo svårt att skapa farliga målchanser. En sömning cupmatch på Rico Pérez som aldrig bjöd upp till dans slutade till sist 1-1 efter ett klassmål av unge talangen Carles Aleña.
  2016-12-01 11:49:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Vinnaren Antonio Conte
  ”Två rejält viktiga matcher”
  Grêmio brasilianska cupmästare
  Tom Brady blev historisk
  ”Varför får det inte vara fult?”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League Unibet U21 08Fotboll CCM Prylhörnan
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies