fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 49925 | Inloggade: 687 | Antal medlemmar: 177400
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Estació Blaugrana v. 5
  Redaktionen tror att Iniesta kan komma tillbaka i gammalt gott slag igen.

  Estació Blaugrana v. 5

  I årets första upplaga av Estació Blaugrana delar redaktionen med sig av sina tankar kring ledningens beslut att utlysa nyval, om det var rätt att sparka Zubizarreta och om tumultet vid årsskiftet blev en positiv vändpunkt för laget. Dessutom avhandlas Luchos framtid i klubben och Andrés Iniestas form.


  Medverkande:

  el Flaco: skribent Barcelona
  Markus Inanoglu: skribent Barcelona
  Emily Ottosson: skribent Barcelona


  Efter beskedet om att transferförbudet kvarstår och förlusten mot Real Sociedad vid årsskiftet uppstod en smärre kris i Barcelona, vilket bland annat resulterade i att Andoni Zubizarreta fick sparken, att rykten om att Messi tänkte lämna klubben tog fart och att Josep Maria Bartomeu utlyste nyval till sommaren. Hur ser du på allt som hände? Gjorde ledningen rätt som sparkade Zubi och utlyste nyval?

  el Flaco
  – Zubi var syndabocken som Bartomeu offrade i hopp om att lugna ner de upproriska culés. Presidenten gjorde det enbart för att rädda sitt eget skinn. Zubi var den sista skölden Barto & Co kunde gömma sig bakom. Nu finns det inga fler slagpåsar. Och Zubi borde ha fått sparken för flera år sedan. Att göra det nu är bara ett spel för galleriet och ett försök av Bartomeu att förbättra sin image inför presidentvalet. Zubi har gjort ett uselt jobb, men hans chefer har varit sämre.

  Att utlysa nyval var det enda rätta, men även det borde ha skett tidigare. Ett år sedan för att vara mer exakt. Nu får vi bara hoppas att den sittande juntan och oppositionen inte bidrar med att skapa en dålig stämning runt omkring klubben och att laget får arbetsro.

  Markus
  – Det är knappast ovanligt att även de största klubbarna i världen då och då drabbas av kriser av olika slag. Den där turbulenta veckan som Barcelona genomled i början av januari har bevisligen inte påverkat lagets prestationer negativt. Tvärtom så har man ju gått som tåget sedan dess. Därför ser jag ingen anledning till att dramatisera det som faktiskt inträffade och det som media spekulerade om hände. 

  Gällande Andoni Zubizarreta tycker jag att han borde vara kvar åtminstone säsongen ut. Nu fick han på sätt och vis bära hundhuvudet för den hårt kritiserade klubbledningen när han helt oförhappandes fick sparken. Han var ifrågasatt som sportchef och det var han delvis med rätta, men jag är inte så säker på att han förtjänade denna ovärdiga sorti.

  Beträffande nyvalet som utlystes för några veckor sedan var det onekligen det enda rätta beslutet som klubben kunde fatta i detta läge. De högsta hönsen i klubben har med all önskvärd tydlighet fått klart för sig att supportrarna är skeptiskt inställda till dem, inte har stort förtroende för dem. Fansen efterfrågade ett nyval snarast möjligt och fick sin vilja igenom. Det är så här demokratin bör fungera.

  Emily
  – Det är väl egentligen många fler faktorer som låg bakom krisen som utbröt vid årsskiftet, men det var framför allt Luchos val av startelva mot Real Sociedad som ledde till förlusten som fick bägaren att rinna över för fansen. Samtidigt satte Messi press på ledningen genom att plötsligt börja följa Chelsea och diverse Chelseaspelare på Instagram, vilket verkade skapa kaos i sociala medier. Skvallerpressen snappade naturligtvis upp detta och var inte sena med att hitta på diverse rykten, även om det visserligen låg en sanning bakom relationen mellan Messi och Luis Enrique. Man kan tycka vad man vill om detta och även om jag länge velat få bort den nuvarande ledningen och aldrig ens från början ville att Rosell skulle ta över presidentposten i klubben tycker jag inte riktigt att allt det som hände gick till på ett särskilt trevligt sätt. Samtidigt får Bartomeu och hans junta skylla sig själva eftersom de borde ha avgått på eget bevåg för länge sedan.

  Efter tumultet var dock ledningen tvungna att göra något och det blev Zubi som fick ta den första smällen. Egentligen var det väl inte oväntat att basken fick bära hundhuvudet och även om just transferförbudet inte var ett fel som han ensam bar ansvaret för gör det mig inte så mycket att han fick sparken. Han har skött sitt jobb som sportchef riktigt dåligt och borde nog aldrig ens ha tagit jobbet. Det är samma sak med Eusebio. Men är man bundis med presidenten ger det onekligen vissa fördelar. Det är visserligen aldrig kul att någon får sparken, men i Zubis fall känner jag mig nog ändå ganska likgiltig. 

  Att Bartomeu tog beslutet att utlysa nyval förvånade mig faktiskt, jag trodde inte att han skulle ta sitt ansvar och självmant avgå, vilket han kommer tvingas göra med tanke på nyvalet. Nu var det väl i och för sig så att övriga i ledningen satte press på honom så han hade nog inget annat val än att utlysa nyval. Men självklart var det ett klockrent beslut och äntligen får klubben en chans att rensas ut på kapitalistmän – inte en dag för tidigt. Nu kan det bara bli bättre. Eller ja – åtminstone så länge Bartomeu inte blir omvald…


  Efter förlusten mot Real Sociedad har Barcelona stått för en rejäl uppryckning spelmässigt. Sju raka vinster har det blivit i de sju matcherna laget har spelat sedan förlusten på Anoeta. På dessa matcher har Barcelona gjort 26 mål och endast släppt in tre mål, varav två från elvameterspunkten. Dessutom har man besegrat Atlético Madrid tre gånger om – något man inte lyckades med på sex försök förra säsongen. Vad har hänt? Blev kaoset efter förlusten en positiv vändpunkt för Barcelona?

  el Flaco
  – Det känns som att förlusten på Anoeta tvingade fram en försoning mellan Luis Enrique och spelarna. Jag tror mycket väl på att allt som har sagts om att det fanns en splittring inom omklädningsrummet bland de som inte trodde på Lucho och de som fortfarande gjorde det.

  En annan sak som kan ha hjälpt spelartruppen var avskedandet av Emili Sabadell, team managern som utnämndes i början av säsongen. Alla rapporter pekar på att spelarna inte trivdes med honom och såg på hans närvaro som mer än överflödigt. Det kan säkert ha varit skönt för laget att slippa externa irritationsmoment. Särskilt när de redan har varit tvungna att se trotjänare som Txema Corbella, som spelarna kallade för presidenten, bli avskedad.

  Sen vet jag inte om det är spelarna själva som har tagit sig an ansvaret och rykt sig själva i kragen, eller om tränarstaben har en roll i det hela. Vad som står klart är att det har skett en förvandling, även om freden bara är temporärt. För närvarande är det nog inte något större problem. På längre sikt bör man däremot ta åtgärder för att det inte ska upprepas.

  Markus
  – Först och främst får man komma ihåg att den här upplagan av Barcelona i grunden håller yppersta världsklass. Förväntningarna är väldigt höga på katalanerna från alla håll och kanter. När man utifrån förutsättningarna inte presterar särskilt bra och inte får med sig resultaten hela tiden så tenderar laget osökt att kritiseras. Men faktum är att detta Barcelona är kapabelt att vinna allt man deltar i denna säsong.

  Att man nu spelar en underhållande fotboll och radar upp segrar behöver inte bero på att man hade en tung vecka i början av januari. Det handlar förmodligen om att många spelare är i ypperlig form och att Luis Enrique vet bättre hur han ska spela laget. Lionel Messi och Neymar har under hela säsongen varit tongivande och deras samspel har varit en fröjd för ögat. Ändå spelar de ytterligare ett snäpp bättre för närvarande jämfört med i höstas. Det verkar inte finnas någon hejd på duons kapacitet. Sedan har en spelare som Gerard Pique, som det var struligt kring i höstas, spelat som på fornstora dagar i ett fokuserat, stabilt Barcelonaförsvar. 

  Vidare har katalanerna visat sig vara riktigt duktiga på variera sitt spel den senaste månaden. Man växlar numera oftare tempo i lämpliga lägen och bjuder på giftiga kontringar. Detta har gjort laget svårläst och ytterst tuffa att försvara sig mot. Saker och ting ser helt enkelt mycket intressanta och lovande ut. Det kändes som en tidsfråga innan det här världslaget skulle spela på den här höga nivån.

  Emily
  – Mathieu har ju i stort sett bekräftat att Luis Enrique och Messi käftade med varann under ett träningspass, men att det inte var så farligt som medierna blåste upp det till. Det känns rätt givet att Mathieu försöker avdramatisera händelsen, även om det är otroligt opassande att han ens pratar om det, särskilt eftersom det har gått nästan en månad sedan det hände. Allt som hände kring årsskiftet har helt uppenbart haft en positiv inverkan på både Luis Enrique och laget och jag tror att Lucho är en stor orsak till det. Han verkar ha en väldigt stor integritet och låter sig inte trampas på, men efter bråket med Messi tycks han ha intagit en väldigt ödmjuk roll och velat lösa meningsskiljaktigheterna. Även Messi och de övriga spelarna har givetvis varit delaktiga i att lösa problemen och den professionella relationen mellan Lucho och spelarna tycks återigen vara bra.

  Antagligen var det en hel del saker som luftades från båda håll i samband med detta och det rensade troligtvis luften. Lucho har ju tagit en del oförklarliga beslut som vissa spelare kanske själva har pratat om, men utan att ta upp det med Lucho. Förhoppningsvis kom all underliggande irritation som både spelarna och Lucho kan ha gått och burit runt på upp till ytan, reddes ut och försvann sedan ur världen. Klart är i alla fall att en förändring har skett, det ser vi inte minst i startelvorna Luis Enrique mönstrar nu för tiden.

  Det här spektaklet ser ut att ha svetsat samman laget mer, vilket är väldigt skönt eftersom det lika gärna hade kunnat gå åt andra hållet, det vill säga käpprätt åt skogen. Jag ser positivt på framtiden!


  Luis Enrique har stundtals varit hårt kritiserad, bland annat för sitt ständiga roterande i startelvan. Det ryktades om att Lucho skulle få sparken, men lagets prestationer på sistone gör att han sitter säkert. Vad tycker du om Luchos sätt att leda Barcelona? Vill du att han ska sitta kvar säsongen ut?

  el Flaco
  – Jag har länge försvarat Luis Enrique sedan han tog över och han var som en av anledningarna till att jag hyste viss optimism inför säsongen. Med det sagt måste jag erkänna att jag hade fått nog med hans experimenterande efter förlusten mot Real Sociedad. Det kändes som att Lucho inte hade förberett den matchen tillräckligt bra och att man var nära på att slänga bort ligan. Kritiken han fick utstå för sin usla taktik var befogad.

  Men nu verkar laget ha fått ordning på spelet och resultaten har gett vår väg så man måste naturligtvis fråga sig hur pass mycket av detta är tack vare Luis Enrique. Det går inte att blunda för att många spelare känns fräscha och i bra fysiskt kondition. Rotationerna har gjort att de inte är lika slitna som de har varit under tidigare år. Det ska tränarstaben ha en eloge för. Nackdelen är att Luis Enriques experimenterande har lett till poängtapp, främst då på Bernabéu och Anoeta, som kan komma att bli ödesdigert.

  Annars har jag sagt tidigare att det vore ett misstag att sparka Luis Enrique i det här skedet. Tycker inte att det hade hjälpt oss avsevärt samtidigt som det inte finns många tillräckligt bra ersättare i marknaden. Sprickan inom laget har man lyckats fixa och spelarna har börjat prestera. Många som tidigare var ifrågasatta börjar komma upp till sin normala nivå, som Piqué och Iniesta, och Messi och Neymar är bättre än på länga. Känns som att det värsta är bakom oss och det gäller att blicka framåt.

  Markus
  – Jag har inget emot att Luis Enrique roterar. Däremot tyckte jag att han gick lite väl långt med den saken under hösten. För min del får han gärna hålla sig till den här mer kontrollerade och sansade rotationsrutinen som han har valt att tillämpa efter årsskiftet. Han kanske behövde hösten på sig för att inse hur han skulle hantera sina spelare, hur han skulle matcha laget, ja, i vilken utsträckning han skulle rotera.

  Jag har hela tiden tyckt att han borde fortsätta som tränare för Barcelona säsongen ut. Om katalanerna inte vinner någon titel alls på våren så kommer han sannolikt att hänga löst. Även om han skulle leda Barcelona till någon triumf så finns det inga garantier för att han får stanna kvar till nästa säsong, med tanke på att ett presidentval väntar i sommar. Ifall jag fick bestämma så skulle inga drastiska beslut tas om honom så länge Barcelona har chans att bärga någon trofé på våren. 

  Emily
  – Som jag skrev i en krönika för någon vecka sedan tycker jag Lucho ska lämna om spelarna inte längre har förtroende för honom. Nu verkar det som om Lucho har tagit sitt förnuft till fånga, slutat upp med experimenterandet och simsalabim så tycks harmonin ha återvänt till laget och jag ser absolut ingen mening med att sparka honom mitt under pågående säsong.

  Jag tycker dock att hans spelidé är oklar, även om det kanske är mina begränsade taktiska kunskaper som gör att jag inte kan se vad Lucho försöker åstadkomma. Kanske blir det tydligare om han får mer tid och jag är inte alls främmande för att ge honom det. I själva verket var jag oerhört spänd på vad han skulle kunna hitta på med det fantastiska spelarmaterial han förfogar över i Barcelona. Jag hade därmed väldigt höga förväntningar på honom. Med facit i hand var de kanske lite väl höga och även om jag verkligen gillar Lucho är jag inte helt övertygad om att han är rätt man att leda Barça i den generationsväxling som klubben genomgår. Han bör dock absolut fortsätta säsongen ut och motbevisar han mig under våren får han gärna stanna även nästa säsong, så länge han har spelarnas förtroende.

  Det är svårt att veta hur Lucho leder laget på träningar och liknande, man får helt enkelt skapa sin bild utifrån vad han säger på presskonferenser. Min uppfattning är att Lucho i lite för stor utsträckning intar rollen som ledare, det blir snarare som om han är en härskare och att hans ord är lag. Missförstå mig inte, självklart ska tränaren vara ledaren – det är hans formella position – men i en grupp finns det också naturliga och informella ledare som tränaren måste föra en dialog med. Det går inte att komma in med tänket ”här bestämmer jag och ni ska underkasta er mina order” och det är lite så jag har uppfattat Lucho, åtminstone fram till allt som hände fram till och med förlusten på Anoeta. På en presskonferens för inte så länge sedan sa han till exempel att han har vissa principer som han vägrar att frångå. Personligen har jag oerhört svårt att förstå ett sådant uttalande, eller människor som hakar upp sig på principsaker. Snacka om att vara stel och fast i en fyrkantig box. Vill man inte göra på ett visst sätt eller tillåta ett visst beteende kan man inte komma dragandes med att det är av principiella skäl, argumentera istället för din sak så förstår den andra parten bättre och kan köpa varför du gör som du gör eller tycker som du tycker. Men att säga att det är en principsak, punkt slut, känns bara väldigt tjurskalligt. Tidigare kändes det som om Lucho till exempel bara roterade i startelvan för sakens skull, nu verkar han istället mer ödmjuk och öppen för att lyssna på sina spelare och det är bland annat det som utgör en bra ledare.

  Det här är givetvis bara spekulationer från min sida, men om man ska tro vissa rykten som florerat i medierna har det funnits ett visst missnöje från spelarna hur Lucho skötte saker och ting. Det positiva är dock att Lucho verkar ha tagit åt sig, anpassat sina metoder efter spelarna och därmed visat att han kan vara en bra ledare.


  En spelare som har letat efter formen ett tag är Andrés Iniesta. Även om han har stått för några bra prestationer i de senaste matcherna går det inte riktigt att känna igen den bleka bolltrollaren. Iniesta brukar inte vara någon stor poängspelare, men den här säsongen har han på 13 matcher i ligaspelet ännu inte noterat varken mål eller assist, vilket är anmärkningsvärt. Är Iniesta inne i en svacka eller är det åldern som har börjat begränsa honom?

  el Flaco
  – Jag har aldrig gillat begreppet ”poängspelare” inom fotboll. Om en spelares värde för ett lag hade bedömts utifrån hur många poäng, mål och assister, man plockar i vare match borde Pep Guardiola anses som en av de sämsta spelarna i klubbens historia. Han lyckades endast göra ett dussin mål under sina elva år i klubben och hans assistskörd var inte heller något att skryta om.

  När det gäller spelartyper som Pep och Iniesta är deras främsta styrkor att få fart på passningsspelet, veta när man ska spela på ett tillslag eller hålla i bollen och höja och sänka tempot i matchen beroende på vad laget behöver. Det är det som man borde bedöma de efter.

  Eftersom rollen som cuatro har utvecklats spelar Iniesta betydligt högre upp i banan än Guardiola och jag förstår att man kan kräva lite mer från Andrés när det gäller mål och assister, men det har aldrig varit min största farhåga. Min största oro den här säsongen har varit hans bleka form och det faktumet att han försvann ur matcherna flera gånger. Tror inte det hade så mycket att göra med form utan mer med att han under de inledande månaderna var helt ur form och hade dessutom svårt att anpassa sig till Luchos spelidé.

  De senaste matcherna har dock Iniesta spelat betydligt bättre och jag ser fortfarande el manchego som en viktig pjäs för laget. Enda riktiga hindret för honom som jag ser det är att han blir automatiskt mindre involverad i spelet när man kör en rakare spelstil än vad man gjorde under Pep.

  Markus
  – Jag vill tro att den gode Andres Iniesta bara är i en långdragen svacka, men jag är dessvärre inte helt säker på saken. De två senaste säsongerna har hans roll blivit allt mindre framträdande i Barcelona. Han är alltjämt en högklassig spelare och hans nuvarande form är inte helt oäven. Dock bländar han inte med sitt spel lika frekvent och är inte lika avgörande för laget längre. Det ser inte ut som att han har tappat motivationen och snabbheten, utan det förefaller bara som att hans briljanta spel har avtagit helt naturligt. Jag hoppas innerligt att han när som helst kommer att demonstrera mästartakter igen. 

  Om han är skadefri en längre tid och han ändå inte presterar bättre än i nuläget så kan han inte räkna med en gjuten plats i startelvan. Jag förväntar mig mer magi av trollkonstnären, då han absolut inte är lastgammal. När allt kommer omkring är jag optimistisk gällande bollgeniet och tror att han kommer spotta upp sig snart.  

  Emily
  – Nja, jag tror inte att åldern spelar in, så himla gammal är han faktiskt inte. Iniesta hade en dålig period spelmässigt även förra säsongen, även om han stundtals glimrade till både då och nu. Den här säsongen har han väl varit ett litet offer för Luis Enriques spelstil då han ofta har fått husera alldeles för långt ut på kanten, vilket har begränsat honom. I de senaste matcherna har han spelat mer centralt och då har han också höjt sig rejält. Samtidigt har hela mittfältet varit under isen hela säsongen så det känns inte befogat att bara kritisera Iniesta.

  Det som gör Andrés till en av världens bästa spelare är inte att han står för mål eller assist vecka in och vecka ut och det är inte heller hans uppgift att vara målskytt, det har vi anfallstrion till. Däremot är det lite förvånande att han fortfarande inte har fått till en enda assist i ligaspelet och där behöver han bättra sig. Han skulle behöva ta för sig mer och se till att bli mer involverad i spelet, då tror jag att mycket löser sig självt. Jag tror också att Iniestas dalande form beror på att Messi har en lite annan roll nu än för ett par år sedan. Messi faller ofta ner en bit i banan och gör Iniestas jobb stundtals, vilket också innebär att Don Andrés hamnar lite i skymundan. Att Iniesta fortfarande har samma talang råder det inget tvivel om, det gäller bara för honom att hitta rätt i Luchos spelsystem och det är inte bara upp till honom själv, utan Lucho har ett visst ansvar i det också.   


  2 KOMMENTARER      2206 VISNINGAR
  BARCELONAREDAKTIONEN
  2015-01-30 19:10:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Timmermannen:
  Tycker det är en managers skyldighet att rotera med spelare. Kanske det kan ge något poängbortfall i början och mitten av säsongen,men i slutspurten av fotbollsåret har man fler spelare som inte är slitna och småskadade.
  Därtill får det fler spelare att inte känna sig utanför laget.
  Tycker dock laget bör fasa ut Xavi. Även ifall han håller god kvalitet;åldern är emot honom.

  Fråga:då Barcelona är förbjudna att köpa spelare även under sommarens Silly Season 2015; hur troligt är det då att de under den period av importstopp säljer någon av dagens spelare? Det surras ju att ganska många ska kunna lämna i sommar (Busquets,Pedro,Montoya,Alves...t.o.m. ter Stegen).

  Tumme upp 2015-02-01 15:54:45
  jag vill ha emily:
  emily när ska jag få ditt nummer?
  9 Tumme upp 2015-01-30 21:43:31

  ANNONS:

  Fler artiklar om Barcelona

  La Setmana Blaugrana – vecka 17: Konstgjord andning, Barça Femení och Lionel Messi
  Barcelona Det är måndag, och dags att sammanfatta ytterligare en blåröd vecka. Och vilken vecka sedan. Helgens klassiker, intensifierade transferrykten, Neymar-gate, Barça Feminís CL-äventyr – allt detta tar plats i veckans La Setmana Blaugrana. Häng med!
  2017-04-24 09:30:00

  Matchrapport: Real Madrid - FC Barcelona 2-3
  Barcelona FC Barcelona besegrade Real Madrid med 3-2 i en fantastiskt händelserik, nervkittlande och välspelat seriefinal som verkligen innehöll det mesta. Världens bäste fotbollsspelare Lionel Messi frälste Barcelona genom att snyggt och säkert placera in 3-2-målet i matchens slutsekunder, ett mål som dessutom var hans 500 mål för Barcelona. I och med segern i El Clasico övertog Barcelona ligaledningen från Real Madrid, men lagen har lika många poäng och katalanerna har spelat en match mer än marängerna.
  2017-04-24 04:56:00

  Inför: Real Madrid - FC Barcelona
  Barcelona På söndagskvällen är det återigen dags för gigantmötet El Clasico när ligatvåan FC Barcelona gästar ligaledaren Real Madrid på Estadio Santiago Bernabéu i den 33:e omgången av La Liga. Barcelona är mer eller mindre piskad att vinna för att i praktiken ha en chans att försvara sin ligatitel, för med endast sex omgångar kvar har katalanerna inte bara tre poäng upp till marängerna i ligatoppen utan även en match mer spelad.
  2017-04-22 22:47:00

  Barcelona överklagar Neymars avstängning till CAS
  Barcelona Efter att ha fått avslag hos det spanska fotbollsförbundet tar Barcelona nu ärendet vidare till CAS, i ett sista försök att få Neymars avstängning upphävd så att brassen kan spela el Clásico på söndag.
  2017-04-21 15:51:00

  F.C Barcelona – Juventus 0-0: Vägs ände
  Barcelona F.C Barcelona är utslaget ur Champions League. Mirakelvändningen uteblev, och istället stötte katalanerna på patrull i form av en italiensk försvarsmur. Den mållösa drabbningen på Camp Nou innebär att Juventus grep det längsta halmstrået, och avancerar till semifinal.
  2017-04-20 00:35:00

  Inför F.C Barcelona – Juventus FC: Remontada 2.0?
  Barcelona Respass, eller ny mirakelvändning? På onsdagskvällen får vi svaret, då Barça återigen söker att resa sig på nio och lämna åskådarna mållösa. I potten ligger en semifinalplats, och i andra ringhörnan står italienska Juventus – redo att en gång för alla släcka katalanernas hopp.
  2017-04-18 20:55:00

  Luis Enrique: ”Vi siktar på att göra fem mål”
  Barcelona Luis Enrique mötte pressen inför returen mot Juventus på onsdag och verkade hoppfull inför den svåra uppgiften laget står inför. Här är ett axplock av vad asturiern sa på tisdagseftermiddagens presskonferens.
  2017-04-18 18:15:00

  La Setmana Blaugrana – vecka 16: Tifo, tränare och vidskeplighet
  Barcelona Barcelona går mot en vecka av ännu en omöjlig returmatch och ett monumentalt El Clasico – Vad vore då bättre än att starta veckan med lite kuriosa, uppdateringar och rykten som vi klämmer ihop i La Setmana Blaugrana!
  2017-04-17 14:07:14

  FC Barcelona – Real Sociedad 3-2 (3-2)
  Barcelona En sevärd första och en sömnig andra halvlek när Barcelona tog tre nödvändiga poäng mot Real Sociedad inför ligaavslutningen...
  2017-04-15 23:33:14

  Inför: FC Barcelona – Real Sociedad
  Barcelona Efter ett nytt bottennapp ute i Europa gäller det för Barcelona att ladda om till kvällens ligamatch mot Real Sociedad och skapa fortsatt spänning i toppstriden…
  2017-04-15 11:39:31

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Giannis, Bulls och slutspelet
  Alustizas konststycke gav tre poäng
  Semifinalerna på plats
  Champions League:   Semifinalerna på plats
  Vilken färg har själen?
  Olympiakos mästare – eller inte
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies