fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 33510 | Inloggade: 347 | Antal medlemmar: 178279
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg AC Milan-Atlético de Madrid

  Spelarbetyg: AC Milan-Atlético de Madrid

  Atlético de Madrid besegrade AC Milan på San Siro med uddamålet.

  Atlético de Madrid besegrade AC Milan på San Siro under onsdagskvällen i en väldigt tuff tillställning där de sjufalldiga UEFA Champions League-mästarna var väldigt bra under vissa perioder. Man skapade betydligt vassare målchanser än gästerna och borde ha tagit ledningen, men Thibaut Courtois och det röd-vitrandiga försvaret såg till att Atlético kunde ta planet hem till Madrid med en nolla i bagaget. Belgarens insatser vid framförallt två situationer kom att bli lika avgörande som exempelvis Diego Costas nick som överlistade Christian Abbiati i hemmalagets mål.


  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Thibaut Courtois Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 5
  Om man skall gå långt i den här typen av utslagsturneringar behövs en målvakt av Thibaut Courtois kaliber. Det är Atléticos ledning väl medveten om vilket gör att man kommer försöka köpa loss honom i sommar, även om det kommer bli svårt. Igårkväll visade också belgaren varför han är så viktig. Han står för ett par avgörande räddningar under de första 20 minuterna där han först lyckas få fingrarna på Kakás skott innan han styr ut bollen till en resultatlös hörna. Kort därpå gör han även en jätteräddning på Andrea Polis nick från nära håll. Förutom just det så tvingas han egentligen bara till ytterligare en räddning eftersom Milan-spelarnas sikte är så dåligt. Taarabts skott var dock inget vidare. Courtois är stark i luftrummet och tar rätt beslut vid rätt tillfälle. Mycket bra insats.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (2 st)
  2 röster


  Juanfran Betyg: 4 (red)
  Diego Simeone brukar balansera upp laget genom att låta en ytterback anfalla mer än den andra och gårdagskvällens match var inget undantag. Juanfran var lagets offensiva vapen i Filipe Luís frånvaro, något som också visade sig vara rätt sätt att ta sig an matchen. Högerbacken är bra på att kombinationsspela och använder sig av sin snabbhet i anfallsspelet vilket genast bidrar till att laget går rakare på mål. Hans samarbete med såväl Gabi som Koke var mycket bra matchen igenom och det var just genom högerkanten som Atlético skapade majoriteten av sina målchanser. Det skall också sägas att Juanfran var mycket bra i försvarsspelet. Han stod rätt, gick väldigt sällan bort sig och bidrog med den stabilitet som vi är vana att se honom göra.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  João Miranda Betyg: 2 (red)
  Det blir bara godkänt för Miranda som hade problem med Mario Balotelli under matchen. Man kunde ganska tydligt se hur Milan hade en strategi där de försökte locka ut mittförsvararna för att fylla på med folk i den tomma ytan när dessa lämnat sina mittbacksplatser. Miranda gick i just den fällan och han gjorde det flera gånger under första halvlek. Det var även så som Milan skapade sina allra farligaste målchanser. Kanske har det med tilliten till Emiliano Insúa att göra, men en sak är säker: Atlético öppnade upp sig på det viset i det kollektiva försvarsspelet. Miranda hade också en del problem med Balotellis individuella skicklighet och blev bortgjord ett par gånger av italienaren. Balotelli fick också ta emot bollen alldeles för lätthändigt vilket gjorde att han också kunde vända med ryggen mot mål. Aggressiviteten saknades i första halvlek. I andra halvlek spelade han dock upp sig, liksom resten av laget och stod för en stabil insats.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Godín Betyg: 4 (red)
  Den uruguyanske landslagsmannen gjorde en enastående insats på San Siro under onsdagskvällen. Först och främst stod han i stort sett alltid rätt i positionsspelet, något som gjorde att han sällan tvingades in i pressade situationer. Sen var det ju visserligen så att Milan ganska uppenbart försökte ta sig runt på vänsterkanten under deras bästa period i matchen, men Godín drogs sällan med när motståndarna försökte dra isär mittback och ytterback. Hans intensiva och mycket aggressiva försvarsspel gjorde att motståndaren sällan fick vända upp mot uruguyanen. Godín var en jätte i luftrummet och vann mängder med nickdueller. Detsamma kan sägas om han försvarsspel längs marken. I övrigt var han väldigt konkret när det gällde att rensa bort bollen vilket i sin tur gjorde att laget inte hamnade i pressade situationer pg.a. hans rensningar.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Emiliano Insúa Betyg: 2 (red)
  Atlético hade problem på vänsterkanten mellan den 10-35 minuten i första halvlek, men det i sig var inte enbart argentinarens fel. Han var visserligen inte alls särskilt bra när det gällde att stoppa motståndarna från att bygga anfallsförsök längs hans kant, men samtidigt fungerade inte det kollektiva försvarsspelet vilket också var en bidragande orsak till lagets svaga spel under den redan nämnda spelperioden. Ofta lockades han upp i en högre position för att ta markering samtidigt som Milan överbelastade längs hans kant. Det i sin tur ledde till att man kunde fylla på med spelare och få ett överläge för inlägg. Insúa är tyvärr inte i närheten av Filipe Luís kvalité i försvarsspelet, något som vi har sett mycket av på den senaste tiden. Han bygger varken anfall eller kombinationsspelar sig till avancerade positioner på planen. Just igår låg det hela i ett sekundärt plan. Han försökte vara aggressiv och spela med intensitet, men gjorde en underkända första halvlek. I andra spelade han dock upp sig och fanns även med i några anfallssekvenser, speciellt när Juanfran behövde vila och Cebolla bidrog med god individuell kvalité samt energi. Andra halvlek gör att han får precis godkänt, men det är på snöret.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Mario Suárez Betyg: 2 (red)
  Som lagets ankare tog Mario väldigt mycket defensivt ansvar vilket också innebar att han sällan skulle få möjligheten att sätta igång spelet på ett bra sätt. Generellt gjorde han det ganska bra i passningsspelet, men det fanns också ett par lägen där han gav bort bollen av någon underlig anledning. Just där blandar han och ger en del. När det gällde positionsspelet gjorde han sitt yttersta för att täppa till ytan mellan mittfält och backlinje och det lyckades han med ganska väl. Däremot kunde han ha varit lite mer aktiv i markeringsspelet. Han tog en "bra" varning när han gjorde ned Balotelli utanför Atléticos straffområde i första halvlek. Den var smart och taktisk. Han börjar sakta att komma tillbaka i form, men den bästa versionen av Mario får vi nog fortsätta vänta på.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Gabi Betyg: 2 (red)
  Lagkaptenen gjorde ingen större insats mot Milan i första halvlek där han mestadels tvingades jaga och dessutom hade problem i passningsspelet emellanåt. Det var framförallt timingen i tacklingarna och när det gällde att erörvra boll som inte riktigt stämde. Gabi var lite trögstartad. Trots det hade han ett par fina öppnande passningar till Juanfran längs högerkanten där ytterbacken sedan slog sina inlägg mot måltavlor i straffområdet. Passningsmässigt var han bra under stora delar, men i vissa sekvenser tappade han, liksom Mario, bollen helt huvudlöst och ofta när han inte var jättepressad av motståndarna. I andra halvlek spelade han upp sig och gick ut betydligt rejälare i närkampsspelet. Det resulterade ofta i vunna dueller. Hans intensitet ökade samtidigt som Milan gick ned sig fysiskt och till slut kunde Atlético ta vara på situationen. Gabi gör en bra insats, men måste hålla jämnare nivå matchen igenom, speciellt när motståndarna är inne i bra perioder. Andra halvlek ger honom ett plus i kanten.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Koke Betyg: 2 (red)
  En spelare som Koke är viktig för Atléticos kortpassningsspel, speciellt när laget pressas nära inpå ryggen av motståndarna vilket i och för sig inte riktigt var fallet igårkväll. Koke gör ingen jättestor insats skall sägas, men han börjar åtminstone väldigt bra i inledningen av matchen. Han kommer liksom resten av anfallsspelarna in väl i lagets presspel vilket också ger Atlético några halvchanser. Sedan går han, liksom lagkamraterna ned sig någorlunda i spelet då Milan trummar på för ett ledningsmål. Han var nära att frispela Juanfran längs högerkanten i första halvlek och hittade dessutom Diego Godín i luftrummet med en hörna. En elegant tunnel på Ignazio Abate resulterade i en varning på italienaren innan halvtid..men det var just samspelet med Juanfran som gjorde honom farlig. Flera gånger hittade han högerbacken högre upp i banan och i slutet av matchen var det inte långt borta att dessa två stod som framspelare till Raúl García. Godkänd insats med ett plus i kanten för arbetsförmågan.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Arda Turan Betyg: 1 (red)
  Nej, det ville sig inte för Arda på San Siro under gårdagskvällen. Den turkiske landslagsmannen lyckades inte med särskilt mycket under de 74 minuterna som han tillbringade på planen. Han hade framförallt problem med att hålla tempot i kontringsspelet som ofta blev lidande pg.a. Ardas omständiga intiativ med bollen vid fötterna. Mot lag som pressar mycket högre upp och är aggressivare i rygg är det en enorm styrka att ha honom på planen, men i det här fallet blev det helt enkelt för omständigt. Det måste gå snabbare och vara rakare när man leder en kontring. Han hade inte heller några framspelningar för att på så sätt revanschera sig utan matchen bara susade förbi utan att han gjorde någonting av värde i anfallsspelet. Däremot var hans arbetsförmåga i defensiven och vilja att hela tiden stoppa motståndarnas anfall mycket god. Arda är betydligt bättre än så här.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Raúl García Betyg: 3 (red)
  Det var visserligen ingen större överraskning att just Raúl García skulle få starta mot AC Milan på San Siro då Diego Simeone gärna använder sig av honom i viktiga och fysiska matcher. Det finns mycket att säga om hans insats. Först och främst är han väldigt bra i presspelet under de första tio minuterna och det är han i mångt och mycket som även aktiverar resten av laget i just den delen av spelet. Han har ett antal halvchanser innan han slutligen nickar på mål i den 25:e minuten. Den gången räddade Christian Abbiati ganska lätt. Ignazio Abate lyckas också avstyra i sista stund när en boll nästan dimper ner framför fötterna på Raúl García. I slutet av första halvlek är han ganska nära att dra på sig en straff efter en duell med Andrea Poli. Den gången kom han nog undan med blotta förskräckelsen. Undertecknad gillar att han försöker skjuta med båda fötterna när målchanserna dyker upp, något som han visade igårkväll. Han hade också ett sista läge under sista kvarten, men hans skott med högerfoten var väldigt missriktat. Raúl García är stor, stark och fysiskt, något som passar mot den här typen av motstånd. Han kan dock vinna ännu fler dueller i luftrummet mot ett lag som Milan. Fin taktisk insats som han också förbättrar med sin uppoffrande spelstil.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Costa Betyg: 4 (red)
  Det är sannerligen ingen lätt att match för Diego Costa som tvingas stångas med såväl Daniele Bonera som Adil Rami där framförallt den sistnämnde höll bra koll på honom under stora delar av matchen. Båda mittförsvararna i Milan blev dock varnade sedan de gjort ned anfallaren i två olika situationer. I första halvlek fick han inga som helst målchanser utan fick mestadels jobba med ryggen mot mål. Det gjorde dock att anfallaren borrade ned huvudet ännu mer och slet för sitt lag. Han var mycket mer aktiv i andra. Han spelade fram Raúl García till ett läge utanför straffområdet strax efter halvtid och hade en cykelspark som gick över Christian Abbiatis mål under de inledande minuterna. Spelet med ryggen mot mål var stundtals bra, även om han kunde vara relativt ensam i det avseendet. Under de sista tio minuterna nickar han in segermålet och lyckas dessutom nästan springa sig loss mot Christian Abbiati i Milan-målet, den gången fick han dock bita i gräset. Liksom Raúl García är han stor, stark och väldigt svårspelad under stora delar av matchen, men framförallt i andra halvlek då han och hela laget höjer sig. Mot Milan är han dessutom avgörande.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Cristián "Cebolla" Rodríguez Betyg: 2 (red)
  Från början var det en trio i form av Sosa, Diego och Villa som värmde, men det blev aktuellt med en annan typ av spelare under sista kvarten. Därför spelade visserligen Cebolla bara en kvart, men han var också spelaren som skulle ge laget det Diego Simeone var ute efter när han genomförde bytet. Uruguyanens fart och energi kom vid precis rätt tillfälle, någonting som gjorde att Atlético plötsligt hade kvalité i spelet 1-mot-1 och gick rakare på mål. Milan-spelarnas trötthet syntes tydligt och man kunde komma närmare motståndarnas mål genom att använda sig av bl.a. Cebollas individuella kvalitéer som fotbollsspelare. Mycket bra byte av Simeone.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Adrián López Betyg: 0 (red) - Snittbetyg: 3
  Det var många som blev förvånade när Adrián var den andra spelaren som skulle hoppa in, men det var hans karaktäristiska drag som Simeone var ute efter att utnyttja: snabbhet, kvickhet och rakare anfallsspel. Nu spelade asturiern visserligen bara 10-13 minuter, men han såg väldigt fräsch ut. Spelade dock för kort tid för att betygsättas.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 100% 3 (1 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster
  0 KOMMENTARER      1259 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2014-02-20 17:35:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  24 spelare uttagna till Mexiko
  Atlético Diego Simeone har tagit ut 24 spelare till matchen mot Toluca i Mexiko natten till onsdag (03:00) svensk tid.
  2017-07-23 18:48:00

  ALTAS Y BAJAS 2017: Diego Costa - senast om 14 dagar
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-07-23 10:44:00

  Juanfran, Vrsaljko och Augusto Fernández friskförklarade
  Atlético Goda nyheter i Atlético-lägret då alla tre har svarat väldigt positivt på det tunga försäsongslägret i Los Ángeles de San Rafael.
  2017-07-22 19:23:52

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-07-21 22:20:00

  OFFICIELLT: Javi Manquillo såld till Newcastle United
  Atlético
  2017-07-21 18:21:59

  Atlético de Madrid inleder säsongen mot en nykomling
  Atlético Atleti inleder den nya säsongen mot nykomlingen Girona på bortaplan.
  2017-07-21 13:00:00

  ALTAS Y BAJAS 2017: 1-13 juli 2017
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-07-14 17:57:00

  Andrea Berta - ny sportchef i Atlético
  Atlético José Luis Caminero lämnar den sportsliga ledningen för en ny roll i Atlético samtidigt som italienaren flyttas upp från teknisk direktör till sportchef.
  2017-07-14 12:36:26

  OFFICIELLT: André Moreira lånas ut till Braga - men förlänger även kontraktet
  Atlético André Moreira förlänger till den 30 juni 2022 och lånas ut till Sporting Braga i jakt på speltid.
  2017-07-13 22:55:11

  Vitolo - en såpopera utan dess like
  Atlético Diego Simeone fick som han ville. Detsamma gäller Vitolo själv. Och Las Palmas. Gånger två.
  2017-07-12 21:54:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  La Curva Pod – Mercato special
  Jamaica till final i Gold Cup
  Elfsborg åkte på däng av Bajen
  Chicharito klar för Hammers
  Silly Season:   Chicharito klar för Hammers
  Chicharito klar för Hammers
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Solly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies