fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 33840 | Inloggade: 441 | Antal medlemmar: 177037
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg efter segern mot Elche

  Spelarbetyg efter segern mot Elche

  Atlético de Madrid besegrade Elche med 0-2 på Estadio Manuel Martínez Valero. Spelarbetygen följer nedan.

  Det var aldrig något snack när Atlético de Madrid besegrade Elche med 0-2 på Estadio Manuel Martínez Valero under lördagseftermiddagen. Den spanska huvudstadsklubben kontrollerade tillställningen från start till det att domare Iñaki Vicandi Garrido blåste av matchen och hade inga som helst problem med ett väldigt uddlöst hemmalag. Atlético tog ledningen via José María Giménez sedan de röd-vitrandiga slagit en kort hörna från vänster (lagets enda under lördagen). Koke, Arda och Siqueira kombinerade sig förbi sina motståndare och turken lade den avgörande passningen till Giménez som tog emot (samtidigt som Damián Suárez gick bort sig helt inne i straffområdet) innan han pricksköt 0-1 i Przemyslaw Tyton som inte hade en susning mellan stolparna. Det andra målet kom till efter att Atlético brytit ett anfall och Elche gått bort sig i försvarsspelet. Gabi hittade Mario Mandžukic som sprang sig loss från sin bevakare innan han satte 0-2 till höger (på närmsta stolpen) om Tyton. Polacken lade sig visserligen lite väl tidigt och borde säkerligen hållt närmsta stolpen bättre, men avslutet var av hög kvalité. Det var förövrigt Mandžukics 12:e mål i röd-vitrandigt sedan flytten från Bayern München i somras och med det är han faktiskt bättre än Diego Costa i nuläget, även om han har någon match mer i benen. 

  Atlético tog därmed sin femte raka seger och i samband med det går man även upp på 32 poäng efter 14 spelade ligaomgångar. 


  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Miguel Ángel Moyà Betyg: 2 (red)
  Det kostade Elche väldigt mycket att ens ta sig till Atléticos straffområde under lördagskvällen och det i sin tur resulterade i att Moyà inte hade särskilt mycket att göra. Faktum är att han bara behöver ingripa två gånger under hela matchen. Ena gången var det Fajrs inlägg som var på väg in i högre gavel och andra gången försökte Elche-spelarna från distans, men bollen gick rakt på Moyà i just den situationen. Räddningen på Fajrs inlägg var dock bra. Utöver det behöver Atlético-målvakten väldigt sällan ingripa och när han väl tvingas göra det så är han säker, såväl längs marken som i luftrummet.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 1
  Den spanske landslagsmannen gjorde en godkänd insats under lördagseftermiddagen. Juanfran behövde aldrig förta sig i varken försvars, anfalls eller presspel, men han gjorde ändå en stabil insats. Det var ganska uppenbart att Diego Simeone ville balansera upp laget genom att använda sig av Juanfran i en något mer defensiv ytterbacksroll och det fungerade väl. Juanfrans utgångsposition var något lägre ned i banan och han kom inte heller lika högt upp i banan, det gäller även löpningarna utan boll. Däremot kombinerade han väl och tappade i stort sett aldrig en enda boll. Högerbacken var mycket bra i försvarsspelet och lät sig inte passeras en enda gång under matchen. God timing i tacklingarna och framförallt bra positionsspel matchen igenom. Plus i kanten för det sistnämnda.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  José María Giménez Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 5
  Fjärde matchen i rad som startspelare för José María Giménez (som ersättare João Miranda vilket man inte kan tro om man inte har sett Atlético spela) och lika många segrar för de röd-vitrandiga. Den uruguyanske landslagsmannen gör antagligen sin bästa insats i Atlético-tröjan sedan övergången från Danubio för 1,5 år sedan och visar på så vis också att hårt jobb lönar sig i längden. Stark i luftrummet, säker längs marken, följsam och väldigt bra i positionsspelet. Hans kvicka, aggressiva stil in i ryggen på sina motståndare gör också att de väldigt ofta får stor tidsnöd när de skall ta emot bollen. Giménez bedömningsförmåga blir också allt bättre och det syns inte minst på hans agerande med bollen vid fötterna. Bra i den aspekten idag och vet exakt när han skall och inte skall försöka sig på svårare passningar. Ett ständigt hot på fasta situationer och som grädde på moset gör han ett riktigt snyggt mål. Väldigt komplett insats av 19-åringen.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Diego Godín Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Den uruguyanske landslagsmannen gör en väldigt komplett insats mot Elche. Felfri längs marken, omöjlig i luftrummet och mycket bra i positionsspelet. God timing i allt han gör och samarbetet med Giménez står ut. Detsamma kan sägas om Godíns kombination mellan positionsspel och aggressivitetdär han inte tar ett enda felsteg under lördagseftermiddagen. Emellanåt får han även kliva upp i banan på sitt alldeles egna vis, men Simeone får också hejda honom litegrann i början av andra halvlek.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Guilherme Siqueira Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 5
  Andra matchen i rad från start för Siqueira som tvingats vinna tillbaka Simeones förtroende för honom efter snedsteget i San Sebastián. Han gör en ganska bra insats mot Elche och är delaktig i Atléticos anfallsspel längs vänsterkanten. Det var framförallt kombinationsspelet med Koke, Arda och emellanåt Mandžukic som stod ut. Släpper ofta på en touch och tar ny position. Hade ett par genombrott på vänsterkanten, men hittade inte in i straffområdet med sina inlägg. Idag var han dock ganska bra i försvarsspelet också, något som är hans akilleshäl. Förutom en vansinnespassning när Atlético hade allt under kontroll i andra halvlek så gjorde Siqueira en ganska bra match. Nu har han även chansen att ta tillbaka vänsterbacksplatsen i och med Ansaldis skada.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Tiago Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 1
  Portugisen var tillbaka i Atléticos startelva och gjorde det återigen bra. Tiago balanserade upp mittfältet väl och styr dessutom sina medspelare oerhört bra. Det gäller exempelvis Giménez och Siqueira, men även när laget försöker styra spelet från lägre positioner i planen. Bra passningsspel (förutom ett par tre bortslagna passningar under de första 20 minuterna), fina kombinationer (ofta på en touch) och mycket bra i positionsspelet. Vinner dessutom mittfältskampen och lösgör Gabi som i sin tur kan styra allt mer när laget har bollen inom laget. Väldigt komplett insats av Tiago.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Gabi Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 1
  Det syntes att Atlético hade fått tillbaka sitt sedvanliga par på det centrala mittfältet. Samarbetet mellan Gabi och Tiago var mycket bra under stora delar av matchen och det gjorde även att lagkaptenen kunde göra det han är bäst på: pressa, vinna boll och styra spelet i uppspelsfas. Han är bra med bollen vid föttera idag och visar dessutom på en oerhört fin spelförståelse. Gabi spelar dessutom fram Mandžukics mål som tar död på tillställningen.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Koke Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Koke gör också en bra insats på Atléticos mittfält. Han har visserligen en utgångsposition till vänster, men rör sig trots det på styra ytor. Hans samspel med såväl Siqueira som Arda är mycket bra under lördagseftermiddagen och allt som oftas lyckas de tre kombinera på en touch samtidigt som de tar nya positioner. Slår den öppnande passningen till Arda vid Giménez ledningsmål. Man kan dock se att han har mycket mer att ge rent spelmässigt. När det gäller de fasta situationerna så har Atlético en enda hörna och ytterst få möjligheter på frisparkar runt straffområdet.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Raúl García Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 5
  Förra säsongen avgjorde Raúl García matchen mot Elche sedan han hoppat in i andra halvlek. Den här gången spelade han från start och gjorde det i 90 minuter. Navarra-sonen var inte överdrivet involverad i Atléticos anfallsspel under stora delar av matchen och några större målchanser dök inte heller upp för honom, men man kan alltid lita på att han gör en helgjuten taktisk insats. Mot Elche var han mycket disciplinerad i försvars och positionsspelet. Utöver det så visade han även prov på en förmåga att alltid finnas på plats när laget behövde det i halvtrånga situationer som kunde utmynnat i något mer. Där stod Raúl García och rensade upp. En positiv aspekt är också att han deltog i kombinationsspelet emellanåt, även om han inte alls är lika bra på den delen som när det gäller att avsluta anfall.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Arda Turan Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Den turkiske landslagsmannen gjorde återigen en bra insats när Atlético besegrade Elche. Han var framförallt väldigt delaktig i lagets kombinationsspel tillsammans med Koke och Siqueira på vänsterkanten samt Juanfran och emellanåt Mandžukic på högerkanten. Ardas förmåga att hålla i bollen är ovärderlig för Atlético och det visade han prov på gång efter annan. Det var just på vänsterkanten som han även assisterade Atléticos ledningsmål, även om han var offside. Den här gången agerade han dock mindre klassisk target, även om hans utgångsposition var som släpande anfallare. Utöver framspelningen och det goda kombinationsspelet hade han ett skott på mål som räddades av Elches målvakt. En av lagets bästa spelare fram tills att han blev utbytt.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Mario Mandžukic Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Diego Simeone använde sig visserligen av Mario Mandžukic som klar referens i anfallsspelet, men den kroatiske landslagsmannen fick en ganska intressant roll under vissa sekvensen i kombinationsspelet mellan Koke, Arda och Juanfran. Han lämnade nämligen sin position för att gå ut på högerkanten och delta i kombinationsspelet, ungefär som Diego Costa brukade göra. Mandžus påverkan på matchen i just de anfallen var dock betydligt mindre än den spanske landslagsmannen. Det är trots det en intressant detalj. Kroaten gör sitt 12:e mål i röd-vitrandigt när Gabi frispelar honom och han sätter säkert 0-2 vid närmsta stolproten. Kliniskt avslut. Försvarsmässigt är han, precis som vanligt, oerhört värdefull vid speciellt fasta situationer i luftrummet, men också när det gäller att ta taktiska löpningar och spela försvarsspel när medspelarna är ur position.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 5
  Fransmannen hoppar in i den 73:e minuten och gör precis det som Simeone vill att han skall göra: löpa i djupet och kombinera med sina medspelare. Visar, precis som vanligt upp en väldigt fin första touch. Griezmann är också igenom ett par tre gånger, men lyckas inte få till avslutet då han trycks ur vinkeln av framförallt Enzo Roco i duellspelet. Lider, liksom Alessio Cerci gjorde mot Deportivo La Coruña, en hel del av det faktum att Atlético bara vill stänga matchen och åka därifrån så fort som möjligt för att spara sig så mycket som möjligt till en härligt utmanande vecka mot Juventus och Villarreal med start på tisdag.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Raúl Jiménez Betyg: 0 (red) - Snittbetyg: 5
  Den mexikanske landslagsmannen gör ungefär 12 minuter på planen, men lyckas aldrig få någon målchans under sin tid. Har ett par fina medtagningar som laget dessvärre inte utnyttjar när man är på väg igenom i anfallsspelet. Lider liksom Griezmann lite av det faktum att Atlético bara vill stänga igen matchen och spela av den. Spelade för kort för att betygsättas.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster
  0 KOMMENTARER      1546 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2014-12-06 19:35:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Atlético-spelare på landslagsuppdrag
  Atlético Den här gången är det 15 spelare som återfinns på landslagsuppdrag under FIFA-datumet i mars månad.
  2017-03-20 22:04:09

  Diego Simeone: "Jag antar att alla pappor och deras söner fick en magnifik fotbollssöndag"
  Atlético Atlético de Madrids tränare var nöjd efter 3-1-segern mot Sevilla och passade förstås på att dra till med en farsdag referens.
  2017-03-20 00:56:20

  Misstänkt korsbandsskada på Šime Vrsaljko
  Atlético Den kroatiske landslagsmannen kan ha dragit på sig en korsbandsskada mot Sevilla.
  2017-03-19 22:07:17

  Spelschema 2016/17
  Atlético
  2017-03-19 20:37:00

  Tre tunga poäng mot Sevilla
  Atlético Två mål på fasta situationer och en boll i öppet mål räckte för att Atlético skulle slå tillbaka ett formsvagt Sevilla på söndagen.
  2017-03-19 18:40:00

  Simeone: "Ranieri har skapat historia med Leicester"
  Atlético MAJADAHONDA. På lördagsförmiddagen gjorde Atlético Madrid sin sista träning inför den viktiga matchen mot Sevilla. Diego Pablo Simeone höll även presskonferens på träningsanläggningen och det var en motiverad argentinare som steg in i pressalen.
  2017-03-18 13:07:29

  Rapport och betyg från avancemanget i CL
  Atlético Resultatet från första mötet i Tyskland stod sig när Atleti bekvämt kunde ta sig vidare till kvarten i år igen. För en match som slutade 0-0 innehöll den flera kvalitativa målchanser men det var målvakternas match. Leno och Oblak hade var sin halvlek där slovenen i Atléticos mål vinner matchen på poäng.
  2017-03-16 02:31:45

  Simeone: "Stolt över att spela kvartsfinal för fjärde året i rad"
  Atlético MADRID. 0-0 räckte och Atlético Madrid är för fjärde året i rad vidare till kvartsfinal. Diego Pablo Simeone var nöjd med avancemanget, något som märktes på presskonferensen efter.
  2017-03-16 00:56:00

  Simeone: "Samma mentalitet som alltid"
  Atlético MADRID. På onsdagskvällen ställs Atlético Madrid mot Bayer Leverkusen hemma på Estadio Vicente Calderón. Det första mötet slutade 2-4 till det spanska huvudstadslaget och det är nu det definitivt ska avgöras vilket av lagen som går till kvartsfinal.
  2017-03-15 01:22:57

  Inför: Atlético de Madrid-Bayer Leverkusen
  Atlético Dags för retur i UEFA Champions League. Atlético de Madrid leder med 4-2 efter första matchen på BayArena.
  2017-03-14 19:35:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  ”Montella - en härligt hederlig individ”
  ”Tagit nya steg i vårt spel”
  Så spelas kvartsfinalerna
  Champions League:   Så spelas kvartsfinalerna
  Vad säger statistiken inför slutspelet?
  För det moderna biljettsystemet
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies