fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 18460 | Inloggade: 52 | Antal medlemmar: 177488
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg efter segern mot Rayo Vallecano

  Spelarbetyg efter segern mot Rayo Vallecano

  Atlético de Madrid besegrade Rayo Vallecano med 3-1 på Vicente Calderón. Man går därmed upp på 44 inspelade poäng den här säsongen.  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Miguel Ángel Moyà Betyg: 2 (red)
  Moyà var tillbaka mellan stolparna under lördagskvällen. Han behöver egentligen inte göra så många ingripanden, men får trots det inte hålla nollan. Det är inte så mycket att göra på Trashorras reduceringsmål då skottet är mycket välplacerat och i stort sett omöjligt att nå till. Han gör två räddningar, men varken Kakutas eller Trashorras skott hotar på riktigt, även om den sistnämndes försök är betydligt mer farligt. Däremot kommer Moyá ut lite fel i vissa situationer, framförallt när Manucho är på väg igenom efter en timmes spel där det mycket väl kunde ha blivit straffspark. Det gäller att tima de situationerna på ett bättre sätt.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 1
  Om man skall argumentera för att det tuffa spelschemat tagit ut sin rätt på någon så gäller det att passa på här och nu. Den spanske landslagsmannen gjorde en helt bedrövlig insats (med hans mått mätt) under de inledande 50 minuterna. Juanfran var helt frånvarande under hela första halvlek och gjorde enkla tekniska och spelmässiga misstag. Han är direkt inblandad i Rayos reduceringsmål sedan han misslyckas med en mottagning som leder till en kontring och sedemera ett baklängesmål. Det här hände dock flertalet gånger i första halvlek. Defensivt hade han en del problem med Kakuta som använde sig av sin kvickhet och tempoväxlingar. Offensivt lyckades han inte med någonting innan inledningen av andra halvlek. Det var då som han började kombinera lite mer med Arda och hitta samspelet. Han var när att få med sig en framspelning ett par gånger under sista halvtimmen, men då avslutade inte hans lagkamrater anfallen på ett tillräckligt bra sätt. Han spelade visserligen upp sig i andra halvlek, men man fick intrycket av att Juanfran smygit ut från hotellet under natten för att festa och återvänt på morgonen. Precis så han blir godkänd.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  João Miranda Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Atléticos försvarslinje leddes av Miranda under lördagskvällen. Brasilianaren tog på sig det ansvaret i samband med att Godín missade matchen pga. avstängning. Samarbetet med Giménez var på förhand en av de mest intressanta aspekterna och så här med facit i hand så får man ändå säga att de gör det godkänt. Det syns dock vem som är den mer rutinerade av de två. Miranda löser det mesta med sitt lugn. Längs backen lyckades Rayo nästan aldrig ta sig förbi honom. I luftrummet vann visserligen Manucho väldigt många nickdueller, men det ledde sällan till något av värde i anfallsväg. Han komplicerade inte till det i uppspelsfasen och spelade enkelt. Vid baklängesmålet hinner han inte riktigt ut för att täcka Trashorras skott, men lagkamraterna står alldeles för långt ifrån Rayo-spelaren från början. Fin insats av mittförsvararen.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  José María Giménez Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 5
  Uruguyanen fick för första gången spela tillsammans med Miranda i mittförsvaret och det går lugnt att säga att det gick vägen. Giménez gör en godkänd insats under stora delar av matchen och har egentligen aldrig några stora problem i försvarsspelet. Manucho är visserligen starkare i luftrummet, men det är sällan angolanens nickskarvar leder till något konkret. Han försöker vara så aggressiv som han bara kan i försvarsspelet utan att gå bort sig och det lönar sig ofta. Samarbetet med Miranda är allt som oftast bra, även om det fanns vissa situationer där framförallt Giménez kunde ha tagit något smartare beslut. Längs marken finns det inte så mycket att prata om då Rayo sällan hotar Atletis försvarare 1-mot-1 eller bakom den röd-vitrandiga backlinjen. Spelar liksom Miranda väldigt enkelt i uppspelsfasen. Inga komplikationer.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Guilherme Siqueira Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 5
  Vänsterbacksplatsen är en sån där position som kan och bör vara mycket bättre än det vi sett under den senaste månaden. Det gäller väl framförallt Siqueiras insatser rent generellt och ikväll visar han prov på lite för mycket upp och nedgångar i sitt spel. Passningsspelet måste vara bättre. Siqueira tappar bollen alldeles för lätt i vissa lägen. Han tappar också koncentrationen lite väl många gånger i ganska uppenbara moment som mottagningar och medtagningar. Försvarsmässigt har han en del problem med Aquinos kvickhet. Det är något som man kan acceptera, men när han drar på sig ganska onödiga frisparkar så försvinner den förståelsen. Kombinerar inte alls längs sin vänsterkant och kommer inte heller till inläggslägen. I 1-mot-1-situationerna ger han alldeles för ofta bort bollen. Siqueira håller visserligen en jämnare nivå än Juanfran under lördagskvällen, men hans högsta nivå är inte tillräckligt bra mot Rayo.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Mario Suárez Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 1
  Det blev lite mycket berg och dalbana för Mario under lördagen. Han började bra och var snabbt inne i presspelet när Rayo försökte bygga anfall från sin egen backlinje. Mario låg ofta tätt inpå Trashorras så att han inte skulle kunna vända och bli spelförande och därmed luckra upp Atléticos presspel. Han vann gott om 50-50-dueller under de första 20-25 minuterna av matchen, men efter Atléticos andra mål började såväl Mario som resten av laget slappna av lite väl mycket. Man tappade mittfältet under den avslutande kvarten i första halvlek och kom inte åt Rayo-spelarna. Det var en ganska jobbig period för de röd-vitrandiga. I samband med att andra halvlek drog igång gjorde Simeone en taktisk disposition som gjorde att såväl Mario som resten av laget kom in bättre i presspelet. Mario var återigen närmare Trashorras och låg ganska högt upp i utgångspositionen när laget inte hade boll. Det var just i samband med den här som Atlético också lyckades stänga matchen. Marios passningsspel var också lite väl mycket upp och ned. Han kan bättre än så här.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Tiago Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 1
  Tiago, liksom Mario, gjorde en bra inledning på matchen och var snabbt inne i spelet. Han organiserade försvarsspelet och presspelet framför sig ganska bra i ungefär 25 minuters spel, men under sista kvarten lyckades varken han eller de andra två mittfältarna ta tag i situationen som skapats. Därför föll också Atlético bakåt i banan och tvingades ligga långt ned i försvarsposition. Portugisen såg lite väl långsam ut under slutkvarten i första halvlek och hade problem med timingen i duellspelet. Han kom ofta lite försent in i situationerna vilket gjorde att Rayos kvicka kombinationsspel skapade lägen till kontring för gästerna. Tiagos passningsspel var förvånansvärt svagt under i stort sett hela matchen, något som han måste förbättra till veckans match mot Barcelona. Även om det blev mycket bättre i andra halvlek så kändes det som om det saknades lite intensitet och aggressivitet i Tiagos spel. Han kan också mycket bättre än så här, men det kan också ha att göra med att han precis kommit tillbaka efter skada igen.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Gabi Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 1
  Lagkaptenen gjorde det bra i många avseenden under inledningen av matchen. Atléticos presspel var välsynkat, utförandet var bra och bollerövringarna ganska många under den första halvtimmen. Mycket pga. hur Gabi och Tiago organiserade spelarna framför sig. Gabi visade prov på god aggressivitet i bollvinnandet, stod nära sina motståndare och försökte även sätta igång kontringar under den här perioden. Under sista kvarten av första halvlek faller dock såväl Gabi som resten av Atléticos mittfält igenom eftersom Rayo lyckas spela sig igenom presslinjen. Där har dessutom Gabi problem att hålla i bollen under press och kan inte återerövra densamma tillräckligt snabbt. Han är också lite för sen in i duellerna under den här perioden. I andra halvlek blir det dock mycket bättre och laget lyckas kontrollera bort Rayo. Gabis bidrag blir att hålla i bollen länge och väl, något som han är en av få spelare att göra under större delen av kvällen. Gabi tog även hand om många fasta situationer. Han skulle haft en framspelning när Mandžukic missade ett gyllene läge i första halvlek. Det var dock blandad kompott på de fasta under lördagen. 50-50.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Arda Turan Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Den turkiske landslagsmannen gjorde en ganska bra insats mot Rayo, men den där avgörande passningen saknades under stora delar av matchen. Inledningsvis var han bra i presspelet och var nära att spela fram Mandžukic efter fyra minuters spel sedan han snott en boll framför ögonen på Morcillo. Atlético förlade mycket av sitt anfallsspel längs högerkanten där Arda blev en referenspunkt för uppspelen. Man lyckades dock sällan ta sig igenom där i första halvlek trots att turken ofta behöll bollen med sin låga tyngdpunkt. Han visade prov på väldigt fin utväxling sprintmässigt ett antal gånger matchen igenom, något som man sällan ser. I andra halvlek tog han tag i saker och ting samtidigt som Atlético också såg till att ta över taktpinnen spelmässigt. Paco Jémez sade inför matchen att Atléticos matcher ofta spelas på Ardas egna villkor. Det var en bra beskrivning på stora delar av andra halvlek. Arda lyckades få med sig Juanfran i anfallsspelet. Han slog även två mycket fina inlägg till Mandžukic som inte lyckades göra mål på något av lägena. Under de sista 20 minuterna tröttnade han dock och därför tog även Simeone av honom efter 79 minuters spel.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 4 (red)
  Det är inget snack om vem som var Atléticos bästa spelare mot Rayo under lördagskvällen. Griezmann spelade i två olika positioner; först som anfallare med utgångsposition till vänster i ett 4-4-2-system och sedan som ytterforward i ett 4-5-1-system när laget tog kontroll över matchen. Fransmannens presspel bidrog till ledningsmålet då han tvingade fram ett misstag av Zé Castro. Avslutet framför Toño är mycket bra. Han gjorde även 2-0-målet efter en mycket bra löpning in bakom Rayos höga backlinje, precis vad Simeone sökte efter innan matchen. Griezmann är bra mellan linjerna, hittar ofta mellanytan väl och är mycket bra som bollförare. Han försvinner visserligen något under en 20-25 minuters period, men har trots det bud på ett tredje mål flera gånger om i slutet. Hans snabbhet och kontringsförmåga gör att han flyter iväg i de situationerna. Toño räddas av ett något svagt avslut och en stolpträff. Griezmann var även nära att få en framspelning när han rann igenom och serverade Torres i slutminuterna. Det kunde ha blivit mycket mer från Griezmann som fortsätter att växa in i rollen som en nyckelspelare för Atlético.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Mario Mandžukic Betyg: 2 (red)
  Mandžukic har haft lite problem med målskyttet i öppet spel på sistone och det var ingen större skillnad under lördagskvällen. Den kroatiske landslagsmannen är lagets referenspunkt mot Rayo, men lyckas inte göra mål på de chanser som dyker upp. Han missar ett jätteläge sedan Gabi spelat fram honom i första halvlek. Detsamma sker två gånger om när Arda hittar honom i straffområdet under andra halvlek och det saknas någon decimeter för att han skall få in bollen i nätmaskorna hela tiden. Undertecknad är ganska övertygad om att Torres hade startat mot Rayo om Atlético inte hade Barcelona i veckan då det här var en match för anfallaren med djupledskvalitéer, snarare än fysisk förmåga. Trots det lyckas ändå Mandžukic få med sig en assist sedan han nickat fram Griezmanns 2-0-mål. Han är förövrigt bra i luftrummet ikväll och en stor tillgång på fasta situationer såväl offensivt som defensivt.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Fernando Torres Betyg: 2 (red)
  Kvällens stora jubel (förutom vid de tre målen) kom i samband med att Torres tog av sig överdragskläderna och skulle hoppa in mot Rayo. Inhoppet i sig är dock ingenting som han kommer att minnas särskilt väl, trots att det var hans 250:e match i Atlético-tröjan. Han kom aldrig riktigt in i matchen under de avslutande 20 minuterna, men hade trots det en gyllene chans att göra sitt första mål på Vicente Calderón sedan återkomsten. Tyvärr valde han att försöka dribbla målvakten istället för att skjuta på mål.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Raúl García Betyg: 0 (red) - Snittbetyg: 5
  Navarra-sonen kom in för att ge Arda lite andrum. Det finns egentligen inte så mycket att säga om hans inhopp då Atlético ändå hade stängt matchen i sin favör. Spelade för kort tid för att betygsättas.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster
  0 KOMMENTARER      2465 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2015-01-25 00:30:00
  Email


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Simeone: "Väldigt stolt över insatsen"
  Atlético MADRID. Atlético vann för första gången på 66 år en bortamatch med fem måls skillnad. Det märkes att Diego Simeone var nöjd med matchen på presskonferensen.
  2017-04-30 10:02:09

  Las Palmas 0-5 Atlético de Madrid
  Atlético Genrepet inför Champions League slutade med storvinst för Los Rojiblancos. På semesterön slogs Las Palmas tillbaka med 5-0 i en match som var avgjord redan efter 15 minuter. Ingen onödig energi var tvungen att spillas så spelarna är utvilade inför matchen på tisdag.
  2017-04-30 06:07:09

  Spelschema 2016/17
  Atlético
  2017-04-29 21:12:00

  Inför Las Palmas - Atlético Madrid
  Atlético Ligan leder mot sitt slut när vi nu går in i den 35:e matchomgången. För Atléticos del blir det en resa söderut för att ta sig an hemmaduktiga Las Palmas. Både lagen saknar viktiga spelare så frågan är vilken tränare som fyller sina hål bästa vis.
  2017-04-28 19:45:00

  Diego Simeone: "Det känslomässiga är viktigare i det här läget av säsongen"
  Atlético Atlético de Madrids tränare genomförde den sedvanliga presskonferensen inför helgens LaLiga-match.
  2017-04-28 18:39:23

  Simeone kan stängas av i 2-4 matcher
  Atlético Tisdagskvällens domare mot Villarreal, Ignacio Iglesias Villanueva är ingen större favorit i Manzanares eller hos Diego Simeone.
  2017-04-26 19:08:20

  Carrasco skadad
  Atlético Atlético de Madrid kommer få klara sig utan Yannick Carrasco mot Las Palmas, Real Madrid och Eibar..och kanske längre än så.
  2017-04-26 18:11:00

  Simeone: "En del av fotbollen"
  Atlético MADRID. För tredje året i rad tar Villarreal poäng på Estadio Vicente Calderón. Simeone var inte speciellt nöjd på presskonferensen efter matchen, speciellt med tanke på Yannick Carrascos skada.
  2017-04-26 00:55:19

  Ineffektivt Atlético förlorade
  Atlético Atlético ägde hela matchen mot Villarreal, men ineffektiviteten blev kostsam för de rödvita. Trots att skottstatistiken visade 23 - 6 efter full tid så slutade matchen 0-1.
  2017-04-25 23:48:00

  Inför: Atlético de Madrid - Villarreal
  Atlético Det är åter dags för match för Madrids rödvita delar. På tisdagskvällen gästar Villarreal Vicente Calderón. I och med att man gick vidare till semifinal i CL innebär det ytligare en match på våran älskade arena, 4 matcher återstår nu på hemmaplan.
  2017-04-25 09:29:52

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Inga minuspoäng för Olympiakos
  ”Kan inte bli annat än fem plus”
  Semifinalerna på plats
  Champions League:   Semifinalerna på plats
  Mardrömsmånaden fortsätter
  ”Tråkig diskussion efter finalen”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies