fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 34040 | Inloggade: 421 | Antal medlemmar: 178607
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg från Phillips Stadion

  Spelarbetyg från Phillips Stadion

  Atlético lyckades inte besegra PSV trots två frilägen och spel med en man mer i över 25 minuter.

  Vill man vinna matcher går det inte att missa frilägen. Det var Atlético de Madrids stora problem under onsdagskvällen i Eindhoven. Först var det Luciano Vietto som inte gjorde som han skulle, därefter hakade Antoine Griezmann på. Redan då kunde och borde det ha varit fördel Atlético, men det var fortsatt mållöst. Efter det fick PSV en trippelchans som Jan Oblak räddade en gång, Juanfran blockerade en annan och Diego Godín gjorde detsamma som högerbacken. Därefter tog Atlético över spelet i andra halvlek. PSV dök upp i någon enstaka kontring, men stärkte upp defensiven sedan Diego Simeone skickat upp betydligt nickstarkare spelare i straffområdet. När Atleti jagade ett ledningsmål gjorde Gastón Pereiro ned sin landsman Diego Godín och fick sitt andra gula kort. Utivsning. 

  Atlético inledde därefter en enda stor jakt på ett segermål, men den relativt dåliga gräsmattan, oförmågan att ha ett varierat anfallsspel och framförallt det låga bolltempot var för många faktorer som talade emot. Inläggen fastnade alldeles för ofta på någon i röd-vitrandig spelare i luftrummet, de fasta situationerna var urusla i 90% av fallen och med hjälp av publiken i ryggen lyckades PSV reda ut stormen. Slutsiffrorna skrevs till 0-0. En förlorad möjlighet sett med Atlético-ögon och vi vet ju vad som hände sista gången Diego Simeones manskap kom hem till Vicente Calderón utan bortamål. Nu gäller det att undvika något sådant, men först stundar Madridderbyt. 


  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Jan Oblak Betyg: 2 (red)
  Oblak behöver bara ingripa en enda gång under matchen, men det kunde ha varit tillräckligt för att hemmalaget skulle vinna matchen. Han gjorde en reflexräddning på Pröpper skott från nära håll och såg därmed till att återigen hålla nollan. Blev aldrig utmanad i luftrummet och behövde inte agera libero eftersom PSV sällan eller aldrig hotade i djupet. Väldigt säker.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 2 (red)
  Atlético koncentrerade större delen av sitt anfallsspel via högerkanten i första halvlek vilket gjorde att Juanfran blev delaktig i spelet. Han hjälpte till med att hålla bredden, löpte på bra utan boll och tog sig dessutom in i fickorna längs PSV:s vänsterkant. Den spanske landslagsmannen blandade och gav i inläggsspelet. De höga inläggen var alldeles för lösa och dåligt slagna, medans de lägre blev betydligt farligare. Nära att spela fram Torres till ett mål, men i just det läget måste inlägget vara mycket flackare slaget längs marken, så här fick anfallaren ta skottet på uppstuds och lite bakåtvikt. En av få spelare som rörde sig relativt bra utan boll, men det renderar inte i några framspelningar. Det finns inte mycket att säga om hans defensiva insats: den var väldigt komplett. Juanfran blockerade till och med skott på mål vid PSV:s trippelchans i första halvlek.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Stefan Savic Betyg: 3 (red)
  Montenegrinen fick chansen istället för José María Giménez och tog den återigen. Han gjorde ett väldigt bra jobb i spelet längs marken, lät sig inte dras ut från sin utgångsposition och positionerade sig väl. Han var också bra i luftrummet. Det fanns dock ett par situationer där han kunde råkat illa ut, speciellt vid PSV:s trippelchans där han inte riktigt får tag i Pereiro, men han gör det rätta och släpper uruguyanen istället för att försöka ta bollen av honom i straffområdet. Varningen som Orsato ger honom är för övrigt löjlig. Savic vinner bollen klockrent i den situationen. I andra halvlek försökte inte ens PSV anfalla vilket gjorde att Savic fick en bekväm kväll i slutändan. Det han kan jobba på är uppspelen, men å andra sidan är det här en mittförsvarare som tar det säkra före det osäkra.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Godín Betyg: 2 (red)
  Godín gör i vanlig ordning en bra insats, men precis som i förra matchen är det Savic som är den bättre av de båda mittförsvararna. Dels för att det är Godín som går bort sig när han kliver upp för sent för att pressa sin landsman Pereiro och PSV får en trippelchans som konsekvens, men också för att han emellanåt lämnar sin position utan att vinna duellerna framför. Får ändå undan bollen när Willems skjuter i tredjeläget vid trippelchansen och är den som hotar främst på fasta situationer trots den usla kvalitéen på inläggen. Får dessutom sin landsman Pereiro utvisad efter 67 minuters spel. Han är bra i spelet längs marken, svårpasserad och leder försvaret på ett bra sätt.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Filipe Luis Betyg: 2 (red)
  Filipe var inte överdrivet involverad i Atléticos anfallsspel under den första halvleken då det mesta gick via högerkanten, men ju längre tiden gick, desto fler gånger dök han också upp på sin vänsterkant. Han är bra på att kombinera och hålla i boll under press vilket gör att han ofta kan komma till den sista tredjedelen utan att tappa bollen och därmed etablera ett anfallsspel, men det är just i den sista tredjedelen som det där lilla extra saknas. Dels är inläggen alldeles för dålig och ofta höga och därmed lätta att försvara sig emot. Det verkar inte heller finnas någon idé när Filipe slänger in bollen i boxen. Variationen i den delen av spelet är riktigt dålig. Det är inget snack om att han saknar Carrasco när det gäller de tighta 3-mot-3-situationerna. Trots det är Atlético flera gånger på väg att bryta sig igenom sedan Filipe hittat in med inlägg längs marken till sina medspelare, speciellt i slutet av matchen. När det gäller det generella försvarsspelet ställdes han nästan aldrig på prov mer än kanske vid PSV:s trippelchans.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Gabi Betyg: 2 (red)
  Lagkaptenen startade matchen på ett enastående sätt. Han slog en underbar diagonalpassning i djupet på Vietto som missade ett friläge efter fyra minuters spel. Han höll igång bollcirkulationen ganska bra fram tills den 20 minuten. Mycket gick via just Gabi. Därefter gick han över till att spela ett aggressivt försvarsspel och när det väl fungerade att stöta upp i rygg på motståndarna för att försvåra deras bollcirkulation tjänade laget mycket på det, men när Gabi missade timingen i tacklingarna blev det farligt öppet bakom presslinjen. Han spelade bra fram tills det egna skottet från distans som Zoet räddade och att Atlético blev en man mer. Då tog han alldeles för många touch på bollen och lyckades inte hålla igång bollcirkulationen på ett bra sätt. Det blev för kladdigt, för långsamt och till slut oprecist. Planen är en del av förklaringen, den andra är helt enkelt att han var för omständig. Generellt sett fick han inte alls till de fasta situationerna. Minus i kanten för det omständiga spelet.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Saúl Ñíguez Betyg: 2 (red)
  Saúl användes på flera olika sätt under matchens gång vilket gjorde att han sprang på stora ytor. Inledningsvis vann han en del dueller, men rent generellt lyckades han sällan komma i andra våg för att ge sina lagkamrater understöd när det behövdes. Efter ett tag bestämde sig Simeone för att placera honom lite mer mot en kant för att han skulle försöka ta sig runt via densamma, men inte heller det fungerade särskilt bra. Individuellt fick han inte ut mycket mot PSV. I andra halvlek spelade han lite högre upp och närmade sig anfallarna i sin utgångsposition när laget hade boll. Han sprang mycket i tomma intet och fick inte till det när han väl försökte vara delaktig. I defensiven vinner han dock gott om andra bollar, något som gör att PSV under stora delar av andra halvlek inte kan etablera något särskilt bra anfallsspel. Blir utbytt i andra halvlek. 2-.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Koke Betyg: 1 (red)
  Inledde matchen helt ok och var delaktig i lagets anfallsspel till en början. Lyckas hitta in till Griezmann som får ett friläge, men inte heller den gången får han med sig en framspelning. Gör ett fint jobb i defensiven och bidrar med en viktig balans till laget. Positionerar sig rätt, hjälper till att skapa överlägen i presspelet och ser till att försöka höja bolltempot. Tyvärr lyckas han inte alls med det sistnämnda. Effekten blir den motvända när laget blir en man mer efter Pereiros utvisning. Alldeles för många touch, alldeles för dålig bollkontroll emellanåt och framförallt går det jättelångsamt. Planen gör sitt, men Koke hjälper varken sig själv eller medspelarna i nyckelsituationer. Hittar inte heller in med avgörande passningar bakom PSV:s backlinje. De fasta situationerna är riktigt, riktigt dåliga. Vad har hänt här? En gång lyckas han få in bollen bra i boxen. Alla andra gånger är hörnorna antingen för korta eller så når de motståndarna. Känslan är att han lider väldigt mycket av att Atlético saknar Tiago, men Koke måste börja spela upp sig. Laget behöver honom. 1+.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Óliver Torres Betyg: 2 (red)
  Det är inte varje dag som Óliver får spela en hel match, men så var faktiskt fallet mot PSV. Inledningsvis rörde han sig ganska bra och deltog en hel del i lagets speluppbyggnad. Detsamma gäller den sista tredjedelen och kombinationsspelet på samma ytor. Därefter försvinner han under en halvtimme. Han hittar inte in i matchen innan utvisningen, men Cholo behåller honom på planen. Därefter försöker han ta tag i saker och ting med sitt passningsspel, tyvärr är rörelsen alldeles för dålig. Individuellt lyckas han inte skapa särskilt mycket, men Óliver hittar ändå Juanfran i fickan på PSV:s vänsterkant och laget är nära att göra mål efter inspelet. Förflyttar sig och rör sig mycket, springer faktiskt mest av alla spelare, men hittar inte luckorna.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Luciano Vietto Betyg: 2 (red)
  Argentinaren gör faktiskt en ganska bra insats under sin tid på planen, men det måste bli mål vid friläget. Det är ofattbart att han inte får iväg ett bättre skott förbi Zoet. Sånt kan stå laget dyrt i slutändan. Annars rör han sig bra i mellanytan, löper bra i djupet och springer ifrån såväl Bruma som Héctor Moreno som blir väldigt mycket bolltittare. Håller ett relativt högt bolltempo ihop med Griezmann i passningsspelet när han kombinationsspelar, men det räcker inte. Cholo byter ut honom när han är som mest aktiv i andra halvlek efter att ha försvunnit. Med facit i han var det ett felval, men samtidigt som förväntade sig ingen att Pereiro skulle dra på sig en utvisning.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 1 (red)
  Det vill sig inte för fransmannen som fortsätter att gå mållös från de röd-vitrandigas matcher. Han har ett ganska bra samarbete med Vietto, kombinationsspelar mellan PSV:s lagdelar och de försöker hela tiden göra det på en touch för att få upp bolltempot. Löper ganska bra i djupet och drar med sig bevakning. Får dessutom ett friläge i den 29:e minuten som han bränner. Det kan, liksom Viettos chans, stå laget väldigt dyrt i slutändan. I början av andra halvlek är han återigen allt mer involverad i lagets anfallsspel, men han hittar inte lösningarna för att luckra upp holländarnas försvarsmur. I vissa situationer är Griezmann för omständig, något som inte hjälper honom i jakten på mål. I slutet han nästan hitta in till Correa som får ett bra läge att göra mål. Måste kunna visa mycket mer än så här, speciellt när han inte har samma tunga krav på sig i defensiven mot PSV. 1+.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Fernando Torres Betyg: 1 (red)
  Matchen utvecklades på så vis att det skulle bli en match för Torres, men efter Pereiros utvisning hade man säkerligen viljat ha in Vietto. Laget förlorade kapaciteten kombinera i mellanytorna efter att Torres byttes in och han såg inte alls bekväm ut när laget försökte styra spelet med en man mer. Det var för tight. Han fick trots det ett bra läge att göra mål sedan Juanfran hittat honom med ett inlägg i straffområdet, men Torres avslut var alldeles för dåligt även om högerbackens inlägg inte var av särskilt onskvärd kvalité.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Ángel Correa Betyg: 2 (red)
  Correa är den enda spelaren som är annorlunda i jämförelse med sina lagkamrater. Byts in i en perfekt situation, men har väldigt lite understöd från sina lagkamrater och förväntas göra allt på egen hand i sista tredjedelen. Ibland kom han loss, men det var alldeles för få gånger som han hade ett bra skottläge. En gång sköt han på mål, men då stod PSV-försvarare och offrade sig med ansiktet. Blev en viss injektion, men kunde ha blivit en större om det fanns spelare runtomkring honom som faktiskt förstår sig på hans spelstil. Förlorade också bollen farligt i slutet av matchen vilket gjorde att Lestienne fick ett läge att göra mål. Belgaren bommade dock läget.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster
  0 KOMMENTARER      1528 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2016-02-25 00:05:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  ALTAS Y BAJAS 2017: Oblak säger nej till PSG, Diego Costas intervju i Daily Mail
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-08-14 11:55:00

  ALTAS Y BAJAS 2017: 14 juli-13 augusti
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-08-14 10:40:00

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-08-12 21:08:00

  Matchrapport: Mycket av inget i Getafe
  Atlético MATCHRAPPORT. Atletico Madrid spelade på fredagskvällen sin sista riktiga träningsmatch inför starten av La Liga, Det var dock ingen underhållande tillställning.
  2017-08-11 23:08:00

  24 spelare uttagna till Mexiko
  Atlético Diego Simeone har tagit ut 24 spelare till matchen mot Toluca i Mexiko natten till onsdag (03:00) svensk tid.
  2017-07-23 18:48:00

  Juanfran, Vrsaljko och Augusto Fernández friskförklarade
  Atlético Goda nyheter i Atlético-lägret då alla tre har svarat väldigt positivt på det tunga försäsongslägret i Los Ángeles de San Rafael.
  2017-07-22 19:23:52

  OFFICIELLT: Javi Manquillo såld till Newcastle United
  Atlético
  2017-07-21 18:21:59

  Atlético de Madrid inleder säsongen mot en nykomling
  Atlético Atleti inleder den nya säsongen mot nykomlingen Girona på bortaplan.
  2017-07-21 13:00:00

  ALTAS Y BAJAS 2017: 1-13 juli 2017
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-07-14 17:57:00

  Andrea Berta - ny sportchef i Atlético
  Atlético José Luis Caminero lämnar den sportsliga ledningen för en ny roll i Atlético samtidigt som italienaren flyttas upp från teknisk direktör till sportchef.
  2017-07-14 12:36:26

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Colorado Rapids sparkar tränaren
  ”Det kan bli publikrekord på lördag!”
  Steve Round Aston Villas viktigaste
  Duon snart i Barcelona
  Silly Season:   Duon snart i Barcelona
  ”En erfaren hockeylegionär”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Solly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies