fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions league 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 30640 | Inloggade: 424 | Antal medlemmar: 177001
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg Sevilla-Atlético de Madrid

  Spelarbetyg: Sevilla-Atlético de Madrid

  Atlético spelade oavgjort mot Sevilla under söndagskvällen. Nedan följer spelarbetygen från Sánchez Pizjuán.  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Miguel Ángel Moyà Betyg: 3 (red)
  Moyà gjorde en bra insats mot Sevilla under söndagskvällen. Han stod för sammanlagt fyra räddningar under matchens gång där hälften av skottförsöken hotade på allvar. Moyà avstyrde båda situationerna när Iborra försökte överlista honom. Först gick han ut väldigt snabbt och med god timing så att Iborra inte kunde peta bollen förbi honom från nära håll (den gick i stolpen) och sedan gjorde Moyà en fin räddning efter att Banegas frispark hittat Iborra inne i straffområdet. Han fumlade något med bollen när Bacca försökte från distans första gången, men hade inga problem på colombianens skottförsök ett antal minuter senare. Han hade sällan något att göra i luftrummet, men när han väl kom ut gjorde han det också bra. Moyà räddade till viss del Atlético i samband med ett par situationer.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 2 (red)
  Högerbacken gör en godkänd insats mot Sevilla även om han, liksom många andra i laget inte är på topp spelmässigt för närvarande. Han klarade av försvarsspelet 1-mot-1 längs högerkanten väl under matchens gång då Atlético spelade väldigt djupt ned på egen planhalva, men även när matchen öppnade upp sig någorlunda så hade Juanfran sällan problem i det avseendet. Däremot finns det många områden i anfallsspelet som måste förbättras för att Atlético skall ha en bättre kvalité i sista tredjedelen. Först och främst är Juanfrans passningsspel under isen. Han spelar överdrivet enkelt och slår bort alldeles för många bollar. Dessutom fanns inte kombinationsspelet där. Han kom sällan på överlapp och fyllde inte heller ut kanten när spelsystemet krävde det. I slutet av matchen vågade han sakta, men säkert gå framåt, men bara för det skapade inte Atlético några farligheter längs den egna högerkanten.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  João Miranda Betyg: 2 (red)
  Den brasilianske landslagsmannen har normalt sett en hög lägstanivå, men under den här säsongen har han visat prov på koncentrationsmissar för många gånger och det var ingen större skillnad under söndagskvällen. Han har framförallt problem med anfallare som använder kroppen för att täcka boll och därmed etablera anfallsspel, något som han även visade prov på mot Leverkusen vid tyskarnas segermål. Detsamma hände under vissa delar av matchen mot Sevilla när Carlos Bacca agerade target. Miranda vinner inte heller särskilt många nickdueller nuförtiden, något som också gör att Atléticos centrallinje blir något skörare. Det största orosmomentet för närvarande är dock 30-åringens koncentrationsmissar som undertecknad nämnt ovan. Mot Sevilla missade han markeringen på Iborra två gånger om och båda gångerna fick andalusierna jättelägen att göra mål. Med det sagt så bidrar han ändå med en hel del lugn och rutin i sitt försvarsspel längs marken, men det är just koncentrationsmissarna som måste bort.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Godín Betyg: 3 (red)
  "El Faraón" gjorde sin 200:e tävlingsmatch i Atlético-tröjan sedan flytten till den spanska huvudstaden sommaren 2010 mot Sevilla. Uruguyanen var som vanligt förtroendeingivande. Han kom nästan aldrig in fel i situationerna, visade upp en mycket bra timing i såväl spelet längs marken som kampen i luftrummet (mot ett väldigt starkt lag i det här avseendet) och visade upp ett mycket moget försvarsspel. Han spelar enkelt och gör inga misstag i varken uppspel eller trånga situationer när bollen är vid fötterna. Ibland kan man önska att han försöker vara lite mer konstruktiv, men å andra sidan så går det inte heller att klaga på hans insatser i röd-vitrandigt. Godín får aldrig några lägen på fasta situationer när laget väl är uppe på diverse hörnor och frisparkar. Många gånger för att de är väldigt dåligt slagna.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Jesús Gámez Betyg: 2 (red)
  Det skall sägas med en gång: undertecknad är ingen större beundrare av ytterbackar som tvingas spela i "fel" position, därför måste man också förstå att det inte är lätt för Jesús Gámez på vänsterbacken. Han har för det första ingen spelduglig vänsterfot vilket gör att laget inte kan använda sig av honom i anfallssekvens då Gámez tvingas ta emot bollen och sedan slå inlägg, en manöver som man inte har tid med i modern fotboll. Därför var det inte heller någon överraskning att Gámez inte deltog överhuvudtaget i anfallsspelet. Han koncentrerade sig fullt ut på försvarsspel och även om han gör sitt yttersta så blir det ibland slätstruket. Det gjorde också att Sevilla koncentrerade större delen av sitt anfallsspel längs Gámez kant i slutet av matchen. Han har svårt att försvara utsidan då han är väldigt högerorienterad. I slutminuterna gick såväl Gámez som hans kollega längs vänsterkanten bort sig vid ett flertal tillfällen när José Antonio Reyes slog passningar på inspringande högerback i Sevilla och det kunde ha stått laget dyrt.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Mario Suárez Betyg: 3 (red)
  Mario gjorde en mer än godkänd insats och snuddar faktiskt på bra inom vissa avseenden i hans spel. Han hade visserligen lite problem med vissa situationer i inledningen där han inte riktigt fick undan bollen, men ser man till hans insats under 90 minuter så är han utan tvekan den mittfältaren som är jämnast hos de röd-vitrandiga. Simeones spelsystem gjorde att han väldigt ofta fick stå och bevaka Aleix Vidal i 1-mot-1-situationer centralt när Sevilla försökte öppna upp anfallsspelet längs kanterna, men väl där gjorde han det faktiskt bra. Mario var också en av väldigt få Atlético-spelare som faktiskt försökte och kunde ta sig ur andalusiernas presspel. Många gånger gjorde han det genom att driva bollen framåt i banan, men då uppstod ett nytt problem: understödet var under all kritik. Spelet rent individuellt med bollen vid fötterna var faktiskt uppfriskande att se när alla andra bara tjongar på senare tid. Han skapar dessutom flertalet målchanser med hjälp av dessa löpturer med bollen. Han vinner dessutom flertalet dueller i såväl luftrummet som längs marken som gör att Torres och Griezmann kan gå till anfall. Praktexemplet mot Iborra när Torres skjuter på mål. Ett steg i rätt riktning för Mario.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Gabi Betyg: 1 (red)
  Nej, lagkaptenen har varit helt under isen i februari och det märks väldigt tydligt när laget försöker gå framåt i banan, med eller utan boll. Gabi ser väldigt trött och sliten ut, något som gör att han sällan kommer in rätt in i duellspelet och därmed inte heller lyckas stoppa upp motståndarnas bollcirkulation. Han har framförallt problem med timingen och är många gånger aningen för långsam in i 50-50-duellerna eller när det gäller att försöka pressa motståndarna till misstag. Han ser trött ut fysiskt och det kanske har att göra med Atléticos träningsregim (februari är en mycket tuff månad för spelarna som tränar mycket hårdare än vanligt), men det finns säkerligen en hel del mentala bitar (Zaragoza-affären) inblandade. Passningsspelet och förmågan att hålla i boll är som vanligt under all kritik i matchen mot Sevilla, men den här gången är han åtminstone något bättre positionsmässigt. Trots det kan han inte bli godkänd i en match som denna.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Tiago Betyg: 2 (red)
  Portugisen hade det ganska tufft i inledningen av matchen mot Sevilla. Han hittade inte rätt in i tillställningen och var ofta lite för sen in i duellspelet vilket gjorde att Sevilla enkelt kunde hålla igång bollcirkulationen via Banega. Han faller lite offer för Atléticos spelsystem då han hamnar väldigt långt ned i banan och mestadels bevakar ytor med hjälp av zonförsvar. Tiago försöker kompensera för det med att vara snabbare in i duellerna och något bättre med bollen under andra halvlek och det ger viss effekt, men det har också att göra med att Atlético hittar ett recept mot Sevillas kompakta presspel. Tiagos passningsspel ligger annars på en betydligt lägre nivå än vanligt och det syns när laget försöker spela bollen framåt i banan. Tiago själv slår också för många hoppfulla långbollar mot anfallarna som dessutom inte har möjligheten att utnyttja sina riktiga styrkor (snabbhet och explosivitet i djupet) utan istället får de jaga motståndarna alldeles för många gånger. Han ser, liksom Gabi, väldigt trött ut (även om det inte verkar vara på samma nivå) och måste höja sig ytterligare snäpp. Precis så att han blir godkänd, men det är en svag tvåa.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Raúl García Betyg: 2 (red)
  Atlético har bara förlorat en enda match med Raúl García i startelvan på bortaplan den här säsongen. Därför var det ingen överraskning att Navarra-sonen fick chansen från start mot Sevilla under söndagskvällen. Han jobbar väldigt hårt i defensiven och det är precis vad Diego Simeone vill se till en början. Försvarsspelet som han bidrar med ger också Atlético en något bättre balans och Jesús Gámez mer understöd, men man tappar också mycket i anfallsspelet när fokus ligger för mycket på försvarsspel. Spelmässigt skapar han inte några målchanser och när inläggsspelet uteblir pga. formationen och ytterbackarnas ovilja att ge understöd i anfallsspelet så blir det också svårt för Raúl García att vara effektiv inne i straffområdet. Han försökte med en nick efter en frispark som gick över mål och sedan sköt han från nästan halva plan, men Sergio Rico hade relativt god kontroll på bollen. Där skulle han dock ha spelat bollen vidare till medspelare som kunde gått för kontring. Tar lite väl många felbeslut på senare tid och det gäller inte bara vid avslutningslägen utan också vid passningssituationer. Även om han gjorde det bra i defensiven och dessutom blockerar en del passage längs vänsterkanten med att täppa till spelytor för motståndarna så får Atlético problem under slutminuterna när han inte riktigt kommer överens om vem som skall ta vilken yta med Jesús Gámez.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Arda Turan Betyg: 1 (red)
  En av de stora överraskningarna som Diego Simeone drog till med var det faktum att Arda fick spela som släpande anfallare. Nu har turken visserligen gjort det i en del matcher under säsongen, men inte så utpräglat. Fördelningen på ansvaret för vem som skulle göra vad av Arda och Griezmann gjorde också att Atlético fick problem med Éver Banega. Ingen av de stod nämligen tillräckligt nära argentinaren och lät honom göra lite som han ville under första halvlek. Sevilla kunde enkelt spela sig ur Atléticos kollektiva presspel eftersom Banega är bra individuellt och kan slå diagonal efter diagonal i sömnen när han inte sätts under press. I anfallsspelet hade Atlético problem med att etablera sig på Sevillas planhalva då ingen av Arda eller Griezmann fick några bollar de kunde suga in. Man saknade dessutom understöd och ställdes ofta i 2-mot-5 situationer när man kom över offensiv planhalva. Effekten av att spela turken som släpande anfallare uteblev därmed. Han byttes ut efter en knapp timmes spel och verkar inte heller vara 100 procentigt återställd efter sina skadebekymmer.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 2 (red)
  Den stora överraskningen inför mötet med Sevilla var det faktum att Antoine Griezmann spelade som anfallare. Simeone ville uppenbarligen använda sig av fransmannens fart i djupet, men också i kontringssyfte och 1-mot-1 där Sevillas mittförsvarare annars hade mest problem. Tyvärr uteblev effekten då Griezmann och Arda aldrig fick tag på bollen längre upp i banan och kunde springa rättvända mot Sevillas backlinje. Man hamnade ofta i stora numerära underlägen och då krävs det något speciellt för att överlista sina motståndare från mittplan och framåt. Griezmann var betydligt bättre än Arda i presspelet, något som också genererade någon farlighet hit och dit (exempelvis frisparken som han själv sköt över mål i första halvlek). Samarbetet med Fernando Torres var dock bra och borde ha resulterat i åtminstone ett mål för de röd-vitrandiga. Tyvärr slarvar båda i avgörande lägen med passningar och diverse avslut. Gick från att överhuvudtaget inte vara med i anfallsspelet till att ge Sevilla en del huvudbry när de försökte gå framåt i andra halvlek.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Fernando Torres Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Fernando Torres var Atléticos bästa spelare mot Sevilla i andra halvlek och det faktum att han bara spelade en halvtimme säger det mesta om hur lagets anfallsspel såg ut innan han kom in i matchen. Torres ser riktigt bra ut fysiskt (även om Sevillas mittförsvarare i just den här matchen inte var de ordinarie och dessutom är långsamma), något som också gjorde att laget skapade flertalet målchanser innan Carlos Clos Gómez blåste av matchen. "El Niño" visar upp en enastående explosivitet under de första 10-15 metrarna och är inblandad i stort sett samtliga lägen som Atlético skapar i andra halvlek. Slarvar dock i de avgörande situationerna som exempelvis passningen till Griezmann (fransmannen får bollen bakom sig och kan omöjligtvis göra något mer av målchansen som borde inneburit 0-1) och när han själv bara rinner förbi Krychowiak längs vänsterkanten. Just presspelet i den situationen är rakt, kompromisslöst och mycket effektivt. Har dessutom ytterligare ett läge där han gör en mycket fin "sombrero" innan han går till anfall med Griezmann, men skottet rakt på målvakten. Kunde ha blivit avgörande.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Koke Betyg: 2 (red)
  Det är ingen överraskning att Atléticos anfallsspel blir betydligt bättre med Koke på planen och så var fallet även när han äntrade Sánchez Pizjuáns gräsmatta under söndagskvällen. Kokes kombinationsspel och förmåga att spela bollen på ett tillslag gör också att laget kan gå rakare mot mål. Det drog nästan Mario nytta av ett flertal gånger när han drev framåt i banan. Det skall också sägas att Koke, till skillnad från exempelvis Raúl García och Arda faktiskt hänger med hela vägen till motståndarnas straffområde och därmed skapar ytterligare ett alternativ vid avslutningsläge. Fint inhopp, men framförallt en efterlängtad comeback. De senaste tre veckorna har känts som tre månader.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster


  Mario Mandžukic Betyg: 2 (red)
  Den kroatiske landslagsmannen fick starta på bänken mot Sevilla, men det gjorde inte honom något. Istället visade han en vilja att försöka bidra till lagets anfallsspel under sista kvarten. Det som imponerade med Mandžukics inhopp var hans förmåga att spela bollen på ett tillslag i kontringssituationerna. Tyvärr fick han inte chansen allt för många gånger. Han hittade dock medspelare ett par två gånger.
  NaN% 1 (0 st) NaN% 2 (0 st) NaN% 3 (0 st) NaN% 4 (0 st) NaN% 5 (0 st)
  0 röster
  0 KOMMENTARER      1499 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2015-03-02 20:00:00
  Email


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Atlético-spelare på landslagsuppdrag
  Atlético Den här gången är det 15 spelare som återfinns på landslagsuppdrag under FIFA-datumet i mars månad.
  2017-03-20 22:04:09

  Diego Simeone: "Jag antar att alla pappor och deras söner fick en magnifik fotbollssöndag"
  Atlético Atlético de Madrids tränare var nöjd efter 3-1-segern mot Sevilla och passade förstås på att dra till med en farsdag referens.
  2017-03-20 00:56:20

  Misstänkt korsbandsskada på Šime Vrsaljko
  Atlético Den kroatiske landslagsmannen kan ha dragit på sig en korsbandsskada mot Sevilla.
  2017-03-19 22:07:17

  Spelschema 2016/17
  Atlético
  2017-03-19 20:37:00

  Tre tunga poäng mot Sevilla
  Atlético Två mål på fasta situationer och en boll i öppet mål räckte för att Atlético skulle slå tillbaka ett formsvagt Sevilla på söndagen.
  2017-03-19 18:40:00

  Simeone: "Ranieri har skapat historia med Leicester"
  Atlético MAJADAHONDA. På lördagsförmiddagen gjorde Atlético Madrid sin sista träning inför den viktiga matchen mot Sevilla. Diego Pablo Simeone höll även presskonferens på träningsanläggningen och det var en motiverad argentinare som steg in i pressalen.
  2017-03-18 13:07:29

  Rapport och betyg från avancemanget i CL
  Atlético Resultatet från första mötet i Tyskland stod sig när Atleti bekvämt kunde ta sig vidare till kvarten i år igen. För en match som slutade 0-0 innehöll den flera kvalitativa målchanser men det var målvakternas match. Leno och Oblak hade var sin halvlek där slovenen i Atléticos mål vinner matchen på poäng.
  2017-03-16 02:31:45

  Simeone: "Stolt över att spela kvartsfinal för fjärde året i rad"
  Atlético MADRID. 0-0 räckte och Atlético Madrid är för fjärde året i rad vidare till kvartsfinal. Diego Pablo Simeone var nöjd med avancemanget, något som märktes på presskonferensen efter.
  2017-03-16 00:56:00

  Simeone: "Samma mentalitet som alltid"
  Atlético MADRID. På onsdagskvällen ställs Atlético Madrid mot Bayer Leverkusen hemma på Estadio Vicente Calderón. Det första mötet slutade 2-4 till det spanska huvudstadslaget och det är nu det definitivt ska avgöras vilket av lagen som går till kvartsfinal.
  2017-03-15 01:22:57

  Inför: Atlético de Madrid-Bayer Leverkusen
  Atlético Dags för retur i UEFA Champions League. Atlético de Madrid leder med 4-2 efter första matchen på BayArena.
  2017-03-14 19:35:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN | GRÄSPLAN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM
  Albaniens chans att experimentera
  ”Dags att punktera detta, Brynäs”
  Behöver skadefria spelare vila?
  ”Fantastiskt att spela de här matcherna”
  En intressant spansk värdemätare
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies