fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 86630 | Inloggade: 246 | Antal medlemmar: 184112
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2019-01-19 15:00
  Rättvik - Örebro
  2-2


  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Joakim Bergqvist fick förtroendet att vakta målet i matchen mot Rättvik.

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik

  Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.

                     Örebro för dagen i svarta dräkter med Joakim Bergqvist i mål fick se Rättvik förvalta avslag. Kort därpå testade Alex Adeheimer, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri en passningskombination som dock inte mynnade i någonting anmärkningsvärt. I ’2 slog Rättvik en lyra som hamnade utanför plan innan Filip Bergman sökte Peuhkuri i djupled. I ’4 kastade Berqvist bollen långt, som så småningom hamnade hos Sebastian Brandt som i sin tur fann Viktor Mardakin – den sistnämnde föll dock ned till isen och bollen hamnade hos antagonisterna. Ett par minuter senare tilldelades Örebro frislag som mynnade ut i ett skott på mål från Victor Janérs. I ’8 rann Rättvik igenom i mitten av plan och skaffade en hörna vilken täcktes av Örebros rus. I ’10 var det Gulsvarts tur att få hörna vilken sköts utanför mål innan Rättvik passade bollen bakom Gulsvarts försvarslinje, ställde försvaret, och tillät en spelare att runda Bergqvist till ledning, 1-0. I ’13 fick Örebro frislag och kort senare skott över mål. I ’14 passade Rättvik bollen i djupled men bröts av Örebro innan anfallet fullbordades.

                      Med en kvart spelad kunde Örebro skapa en möjlighet när spelaren tog emot boll, vände sig om, och sköt mot mål. I nästa ögonblick var det Rättviks tur att skjuta utanför mål innan Gulsvart fick frislag, slog en lyra och Rättviks målvakt kunde greppa bollen. I ’18 sköt Rättvik utanför mål innan lagen turades om att få frislag mellan ’19 och ’22. I ’24 höll Rättvik på att återigen storma fram i mitten av banan men Eriksson avvärjde i sista stund. Dessförinnan hade Örebro haft skott på mål, vars retur höll på att ställa till det rejält för hemmalaget. I ’25 fick Örebro hörna vilken sköts på muren och ett par minuter senare hade Rättvik skott på mål vilket tog sin begynnelse i ett frislag. I ’29 bröt Johan Svensson gästernas bollinnehav innan bollen hamnade hos Alexander Strand som agerade spelfördelare och snart kunde en lyra slås till Hugo Sundberg men bollen hann slinka ut över kortlinjen och anfallet gick om intet.

                       I ’31 sköt Rättvik utanför mål och i nästa ögonblick fick Örebro frislag. Ett par minuter senare fick Örebro en hörna vilken slutade i ett avslut på mål. I ’34 blockerade Örebros försvar ett skott från hemmalaget, och sedan sköt Rättvik över mål. I ’38 tillskansade sig Örebro ett frislag vilket renderade inte mindre än tre avslut mot mål. Kort därpå svarade Bergman och Strand för en passningskombination som slutade i att Örebro fick en hörna, om än en resultatlös sådan...

                       I ’46 passade Örebro bollen i djupled men den hann rinna ut över kortlinjen. Därefter stack Rättvik upp med skott på mål innan Adeheimer kom fri snett framför mål och lade in kvitteringen, 1-1. Tre minuter senare fick Rättvik hörna vilken blev resultatlös innan Rättvik hade skott över mål i ’51. I nästkommande matchminut räddade Bergqvist till hörna vilken genererade tre raka skott i följd mot mål för hemmalaget. Därefter turades lagen om att få frislag innan Daniel Rönning sköt på mål i ’58 där returen gav, den för dagen spelande, tränaren Max Eriksson läge, vars skott blockerades av Rättviks försvar.

                       Efter en timme spelad fick Gulsvart hörna och sköt över mål. I efterföljande matchminut spelade Rättvik in bollen från ena kanten och kort därefter var ledningsmålet till 2-1 ett faktum. Tre minuter senare fick Örebro hörna vilken blev resultatlös, innan Gulsvart återigen fick hörna i ’68 vilken Peuhkuri förvaltade till kvittering, 2-2. Däremellan fick Rättvik ett frislag, liksom i ’70. I påföljande matchminut fick Örebro hörna vilken sköts över mål, liksom i ’72 där hörnan istället slutade i Rättviks rus. Ett par minuter senare höll ett felpass på att ställa till det för Örebro men Gulsvart lyckades reda ut det.

                        I ’74 gjordes Nevalainen ned medan han hade bollen och Rättvik kunde istället mönstra ett anfall som dock Gulsvart kunde bryta och gav Strand möjlighet till att som bollförare söka sig till mitten av offensiv zon och skjuta över mål. I ’77 fick istället Rättvik hörna som sköts över mål, innan Örebro fick frislag i ’78. I nästkommande matchminut fann Peuhkuri parhästen Nevalainen som försökte sig på ett inspel från ena kanten. Bollen blev dock snart Rättviks egendom vilka kunde gå till anfall, få frislag, och slutligen hörna vilken sköts över mål. I ’81 fick Rättvik frislag innan Gulsvart kunde bryta Rättviks bollinnehav på mitten av plan där, kort senare, Adeheimer spelade bollen till Strand men där bollen slutligen hamnade utanför plan och hamnade i Rättviks ägo. I nästa ögonblick fick hemmalaget frislag innan bollen passades till Strand – den hann dock brytas innan den nådde sin mottagare. I ’84 blåstes Gulsvart av för offside innan Örebro fick hörna och sköt utanför.

                        I ’85 rensade Janérs och bollen vispades upp på läktaren. I ’86 sköt Rättvik mot mål men Strand blockerade och bollen ändrade färdriktning och neutraliserades. Ett par minuter senare sköt Gulsvart utanför innan Rättvik emellertid stack upp med ett skott på mål. Med en minut kvar av ordinarie matchtid kastade Bergqvist långt vilket utgjorde embryo till det som skulle bli Gulsvarts sista försök till seger – Örebro och Nevalainens skott slutade dock utanför mål. Det sista som hände innan matchen var slut var att Örebro tilldelades frislag i ’89.

                        Adeheimer kommenterar sitt mål i synnerhet, samt matchen i allmänhet:
   
  Jag tar bollen på egen planhalva, kommer igenom lite väl enkelt, tunnlar sista spelaren så är jag plötsligt fri. Vet inte vad de gjorde. Det kändes som att vi skulle få lite mer energi av det målet men vi fortsätter att göra svåra grejer istället för att skapa lägen genom att spela enkelt…. Vi spelar väldigt slarvigt och vi får vara nöjda med att få med oss en poäng. Vi är inte där. Det är mycket felpass och vi försöker att skapa något genom att inte göra något. Vi försöker att få igång laget ute på isen, att vi ska spela enklare och tajtare över hela planen. Men det är ändå lite utspritt mellan lagdelarna…. Vi kanske har tre skott på mål under hela matchen och gör två mål. Det är flyt egentligen att vi får med oss 2-2 (Carlsson, Nerikes Allehanda).

                       Henrik Löfvendal, för dagen ensam huvudtränare, uttrycker viss frustration:

  Vi fick med oss en poäng med att halva laget var bra idag. Det är i och för sig starkt på sitt sätt. Vi får ta det i bussen innan vi åker till hotellet…. Vi kommer att höja rösten lite grand och försöka att få igång dem. Vi måste ta ansvar och alla vet vad det handlar om. Det minsta man kan begära är att vi kämpar och åker skridsko…. Nej, inte på det här sättet. Förut har det varit spelet som inte suttit och det kan man inte skälla så på det här sättet. Man sviker sina lagkamrater när det bara är vissa som tar i som fan och andra bara åker runt och verkar tycka att det inte är så noga [(som svar på frågan ”Har ni [(höjt rösten)] förut den här säsongen?”)]…. Ja, helt klart [(som svar på frågan ”Är det här den sämsta insatsen inställningsmässigt?”)]…. Det är inte många som kan göra såna mål. Han var bra igen och visar klass [(om Alex Adeheimers mål)]…. Vi ska vinna imorgon [(mot Peace & Love City)], då har vi 20 poäng och är med. Vi har inte haft det som mål innan säsongen men då kan vi inte göra såna här matcher. Men problemet är att vi inte har vunnit en enda bortamatch… (Carlsson).

                                                  Källförteckning

  Carlsson, Fredrik. “Tränaren Kritisk Efter Floppen Mot Rättvik.” Nerikes Allehanda, 20 Jan. 2019, pp. 9–9.

  RättvikÖrebro
  Rättvik-Örebro
  1. A Björk
  5. J Sjöblom
  8. R Plan
  43. H Cervin
  11. J Nywertz
  17. J Hjelm
  22. J Röine
  15. Mar Widén
  16. Mat Widén
  10. J Erlandsson
  7. M Karlström

  Avbytare
  89. J Svensson
  19. T Stjernström
  23. O Öijer
  9. M Lindholm
  21. F Cesar
  93. J Bergqvist
  41. S Eriksson
  37. J Jeschinsky
  23. J Svensson
  29. A Adeheimer
  2. D Rönning
  5. V Janérs
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  20. H Sundberg
  95. N Nevalainen

  Avbytare
  50. J Westberg
  4. M Eriksson
  16. A Strand
  60. F Bergman
  V Mardakin
  0 KOMMENTARER      764 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2019-01-24 20:50:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  Dubbelhelgen - Nära tvåsiffrigt mot Katrineholm
  Örebro I den andra matchen på lika många dagar vann Gulsvart mot Katrineholm med 9-4 (2-1). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-19 08:00:00

  Dubbelhelgen - Storseger mot Tillberga
  Örebro Örebro vann mot Tillberga med 8-2 (4-1). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
  2019-01-18 17:59:00

  Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
  Örebro Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.
  2019-01-10 00:05:00

  Seger i årets sista - Gulsvart revansch mot Boltic
  Örebro Örebro slog Boltic med 4-3 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
  2019-01-05 02:10:00

  Trots drömstart - Sjukdomsdrabbat Örebro föll mot Boltic
  Örebro Örebro förlorade matchen mot Boltic med 4-6 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
  2018-12-29 04:59:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Atlético Madrid i förarsätet
  Champions League:   Atlético Madrid i förarsätet
  Atlético Madrid i förarsätet
  Martin Ericsson gäst hos Dykhoff
  Pizarro visade att gammal är äldst
  Hammarby ångar på mot semifinal
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies