fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 104575 | Inloggade: 436 | Antal medlemmar: 184066
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2019-01-13 14:00
  Örebro - Katrineholm
  9-4


  Dubbelhelgen - Nära tvåsiffrigt mot Katrineholm
  Sebastian Eriksson var med på plan i matchen mot Katrineholm.

  Dubbelhelgen - Nära tvåsiffrigt mot Katrineholm

  I den andra matchen på lika många dagar vann Gulsvart mot Katrineholm med 9-4 (2-1). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.

                      Katrineholm rivstartade matchen genom att ta ledningen via hörna i matchminut ’3. Ett par minuter senare åkte Gulsvart på en utvisning innan Katrineholm återigen stack upp och sköt utanför mål i ’6. Kort därpå var det Katrineholms tur att få utvisning då Daniel Rönning tacklades och föll ned på isen. I ’12 tilldelades Katrineholm frislag men i nästa ögonblick fick Örebro och Joonas Peuhkuri tag i bollen men Peuhkuri bröts då han närmade sig mitten av banan i offensiv zon. I ’13 fick Katrineholm återigen frislag och i ’14 fick dom hörna – Gulsvarts rus täckte dock avslutet mot mål.

                      Med en knapp kvart spelad hamnade bollen hos Hugo Sundberg som kunde starta en kontring som slutade med skott utanför mål. I ’15 hade Gulsvart ytterligare skott på mål och i nästa matchminut bröt Örebro gästernas bollinnehav på mitten av plan. I ’19 stack Katrineholm upp med ett skott på mål innan dom testade en långboll där den fiskande anfallaren dock inte fick kontroll på bollen. Ett par minuter senare fick Katrineholm frislag innan Örebro spelade in bollen från ena kanten och avslutet slutade utanför mål. I ’22 fick Gulsvart frislag där bollen spelades i djupled till Nico Nevalainen som avslutade distinkt med ett skott i ena hörnet av målet till kvittering, 1-1.

                      I ’24 fick Katrineholm frislag innan en lyra slogs med adress Sundberg som tog ned bollen men anfallet skulle snart visa sig rinna ut i sanden. I ’28 rann istället Katrineholm igenom och avslutade på mål vilket tvingade Joakim Bergqvist i mål att rädda till hörna. Den slogs och genererade två skott mot mål innan Örebro tilldömdes frislag, testade inspel från ena kanten, och avslutade på mål – returen neutraliserades då Katrineholms försvar blockerade den. Efter en halvtimme spelad slogs en lyra med adress Nevalainen som dock ej fick ned bollen. I ’31 fick Örebro en hörna vilken täcktes av Katrineholms rus och i ’32 var det återigen dags för hörna där Jimmy Jeschinsky testade skott på mål. I ’33 höll Katrineholm på att få till en potent målchans men blåstes av för ”hög klubba”. Istället kunde Örebro tillskansa sig en hörna vilken slutade i nättaket och ledning för Örebro, 2-1. I ’38 fick Katrineholm frislag i offensiv zon och sköt över mål.

                      I ’40 sköt Katrineholm utanför mål innan Örebro hade skott på mål i ’41. I nästa ögonblick sökte Johan Svensson parhästen Nevalainen i djupled men passningen bröts innan den nådde sin tänka mottagare. I ’43 testade Katrineholm ett distansskott som hamnade utanför mål. Kort därpå orsakade ett bolltapp en målchans för Katrineholm men Gulsvart kunde oskadliggöra tämligen omgående…

                      I ’50 rundade Sundberg gästernas målvakt sedan han fått bollen av Janérs till 3-1. I efterföljande matchminut hade Katrineholm skott på mål innan Örebro och Sebastian Eriksson sköt i yttre burgavel. I ’54 bröt Gulsvart gästernas bollinnehav på mitten av plan och i nästa ögonblick gav sig Adeheimer ut på en soloraid och defilerade ända fram till mål och 4-1. Tre minuter senare flippades bollen till Nevalainen men bollen for ut över kortlinjen. I ’59 fick Örebro hörna vilken slogs på muren och returen slogs utanför mål. I ’60 fick Örebro ännu en hörna vilken sköts i mål till 5-1.

                     I ’63 försökte sig Örebro på ett inspel utan framgång innan Katrineholm fick hörna vilket omvandlades till skott på mål. Ett par minuter senare reducerade gästerna till 2-5. I ’68 blåstes Örebro av för offside innan Peuhkuri sköt på mål i ’69. I ’71 fick Katrineholm frislag innan Gulsvart fick hörna i ’72 – Peuhkuri förvaltade den genom att skjuta på ruset. I nästa stund passades bollen i djupled till Peuhkuri som ökade på hemmalagets ledning till 6-2.

                     I ’73 fick Katrineholm frislag och i nästkommande matchminut körde Nevalainen solo och vispade in bollen från ena kanten och bollen gick – via en spelare i bortalaget – i mål. I ’75 var det dags för ytterligare ett mål av Nevalainen till 8-2. Katrineholm reducerade dock två gånger om i ’77, respektive ’78. Tre minuter senare blåstes Örebro av för offside innan Katrineholm stack upp med skott på mål i ’81. I efterföljande matchminut fick Katrineholm hörna vilket renderade två konsekutiva skott mot mål. I nästa stund var det Gulsvarts tur att då hörna vilken sköts över mål. Ett par minuter senare fick Örebro återigen hörna och Janérs sköt utanför mål.

                     I ’86 tvingades Bergqvist till ett ingripande och i ’88 höll ett inkast på att ställa till det för KatrineholmGulsvart sånär fick tag på det. Med en minut kvar av ordinarie matchtid fastställde Peuhkuri slutresultatet 9-4 till Örebro. På övertid stod Bergqvist återigen för en räddning innan bollen spelades till Mardakin som sköt utanför mål…

                     Peuhkuri kommenterar:

  Hahaha, ja, jag vet inte. Det är ju roligt. Jag missade några lägen, både igår och idag, men kul att få sätta dit några bollar ändå [(som svar på frågan ”Du har börjat göra mål, vad är det som händer?”)]…. Jag vet inte när jag gjorde tre mål senast. Jo, mot Nora, men det var en träningsmatch. Men i seriespel vet jag inte när det hände senast…. Det var roligt, och viktigt för Nico som åker mycket, jobbar för laget, att han får utdelning för det slitet. Som forward är det ju extra viktigt att man bidrar med mål…. Vi bor nästan grannar, så det blir förstås en hel del snack. Han kommer in i det mer och mer, det är annorlunda spel här än i Finland. Där spelar man rakare, här är det mer tålamod och att tajma när man skall gå till anfall och när man inte ska. Det är nytt att tänka på, men det är ju tydligt att Nico har hittat sin roll [(som svar på frågan ”Är det något ni pratar om, du och Nico?”)]…. Ja, vi har pratat om att vi behöver vara mer ”killers” i straffområdet, utmana mera och så. Så det var skönt att få till det…. Jo, men det känns väl som att vi kan titta uppåt i tabellen nu… (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                         Källförteckning
   
  Wirström, Lars. “ÖSK Fick Skön Utdelning.” Nerikes Allehanda, 14 Jan. 2019, pp. 10–10.

  ÖrebroKatrineholm
  Örebro-Katrineholm
  93. J Bergqvist
  41. S Eriksson
  37. J Jeschinsky
  23. J Svensson
  2. D Rönning
  29. A Adeheimer
  5. V Janérs
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  64. H Sundberg
  95. N Nevalainen

  Avbytare
  50. J Westberg
  34. J Näsholm
  60. F Bergman
  16. A Strand
  15. V Mardakin
  13. H Lindqvist
  5. M Hast
  15. K Konttori
  12. L Bodeström
  4. F Öjdahl
  11. V Nilsson
  6. O Larsson
  7. N Eriksson
  21. J Ekström
  23. R Hellqvist
  25. L Doktare

  Avbytare
  52. P Zander
  9. E Andersson
  10. L Larsson
  14. L Palm
  0 KOMMENTARER      980 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2019-01-19 08:00:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  Dubbelhelgen - Nära tvåsiffrigt mot Katrineholm
  Örebro I den andra matchen på lika många dagar vann Gulsvart mot Katrineholm med 9-4 (2-1). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-19 08:00:00

  Dubbelhelgen - Storseger mot Tillberga
  Örebro Örebro vann mot Tillberga med 8-2 (4-1). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
  2019-01-18 17:59:00

  Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
  Örebro Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.
  2019-01-10 00:05:00

  Seger i årets sista - Gulsvart revansch mot Boltic
  Örebro Örebro slog Boltic med 4-3 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
  2019-01-05 02:10:00

  Trots drömstart - Sjukdomsdrabbat Örebro föll mot Boltic
  Örebro Örebro förlorade matchen mot Boltic med 4-6 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
  2018-12-29 04:59:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Bajen startar tävlingssäsongen
  Åtta orosmoln för Djurgården
  Nykomling till Elitserien 2019/20
  Arvidsson: ”Det är alldeles för dåligt”
  ”Mer svårlästa än Liverpool”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies