fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 69945 | Inloggade: 289 | Antal medlemmar: 184385
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2019-01-05 15:00
  Lidköpings AIK - Örebro
  3-2


  Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
  Tomas Hedlund tvingades avbryta matchen mot Lidköping efter att ha åkt på en smäll på ett finger.

  Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad

  Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.

                         Joakim Bergqvist vaktade målet mot sin gamla klubb då Örebro gästade Lidköping. I Otso Tulomäkis frånvaro vikarierade Johan Svensson som back.

                         I ’1 sköt Joonas Peuhkuri utanför mål och i samma matchminut anföll Lidköping men bollen gick ut till inkast för Örebro och Bergqvist. I ’2 bröt Filip Bergman Lidköpings bollinnehav och i ’3 slog Sebastian Brandt en lyra som snart föll i hemmalagets ägo. I ’5 bröt Brandt en hemmaspelare efter att Gulsvart skänkt bort bollen via en felpassning. I ’6 fick Örebro ett par frislag innan Johan Näsholm, Alex Adeheimer och Alexander Strand svarade för ett fint samarbete vilket kröntes med skott utanför mål.

                         I ’7 tilldömdes Lidköping frislag och ett par minuter senare kom Adeheimer runt på kanten och passade in bollen, vilken styrdes via en motspelare, till hörna. Den slogs och målchansen gick om intet då inget avslut nåddes. Efter tio minuters spel fick Lidköping frislag och några ögonblick senare vaskade dom fram en hörna. Den täcktes sedermera av en framstormande Sebastian Eriksson och Örebro kunde åter gå till attack. Gulsvart skulle få ett frislag på offensiv planhalva och testade ett inspel vilket Lidköping omgående slog bort. I nästa stund passade Adeheimer i djupled men den bröts av Lidköping.

                         Med knappt en kvarts spel fixade Lidköping hörna sedan dom kommit runt på ena kanten; den slogs utanför och Peuhkuri kunde snart bryta bollinnehavet och starta ett anfall vilket kulminerade i skott på mål till hörna i ’16. Den skulle visa sig bli resultatlös och istället åkte Daniel Rönning på en rejäl tackling av hemmalaget, innan Bergqvist tvingades till en kvalificerad räddning sedan Lidköping hittat läge snett från vänstervinkel.

                         Efter tjugo minuters spel sköt Adeheimer på mål, och returen snappades upp av Brandt till ytterligare skott på mål – dubbelchansen gav dock ingen utdelning. I ’21 fann Adeheimer Brandt via en djupledspassning där den sistnämnde dock inte kunde få till ett avslut. I ’22 blåstes det för frislag för Lidköping och ett par minuter senare fick istället Gulsvart frislag sedan Nico Nevalainen rivits ned. Frislaget genererade hörna, vilken tvingade Lidköpings målvakt att rädda med ena benskyddet. I ’27 hade Lidköping skott på mål och i ’28 stack emellertid Peuhkuri upp med ett skott på mål för Örebro där målvakten räddade till hörna. Den slogs över mål innan lagen turades om att få frislag. I ’33 sköt Brandt utanför mål och i ’36 passade Adeheimer i djupled där bollen slutligen bröts av Lidköping innan den nådde sin mottagare. Gulsvart bröt dock hemmalagets försök till djupledsspel i nästa ögonblick, men Lidköping fick till ett skott på mål i ’37.

                         Med knappt fyrtio minuter spelade fick Örebro hörna där Eriksson sköt på mål och returen också slogs på mål. En minut senare sköt Örebro återigen på mål men bollen blockerades av en hemmaspelare. Ett par minuter senare sköt Lidköping på mål vilket genererade hörna. Den slogs utan att generera någonting och istället kunde Brandt utforska terra inkognita på ena kanten, spela in bollen och Örebro sånär få till ett ledningsmål. I mitten fanns dock ingen medspelare och bollen blev istället Lidköpings egendom. I ’43 fick Lidköping frislag innan dom blåstes av för offside. En minut senare fick Lidköping återigen frislag innan Örebro, på övertid, fick hörna vars avslut förvaltades av Sundberg till ett skott på mål. Det sista som hände var att Peuhkuri uppvaktades bryskt och Gulsvart fick frislag.

                          I ’46 fick Lidköping frislag innan Rönning fick tag på bollen, han isolerades dock snart av Lidköpings kompakta försvar och bollen gick ut över kortlinjen. I ’48 sköt dock Bergman in ledningsmålet för Örebro – 1-0 till Gulsvart i inledningen på den andra halvleken. I efterföljande matchminut körde Strand solo på ena kanten men blev av med bollen i Lidköpings straffområde. Istället kunde hemmalaget gå till anfall och vaska fram en hörna vars avslut tog i stolpen men där returen slogs in till kvittering, 1-1.

                          I ’52 sköt Lidköping på mål men räddades av Bergqvist till hörna – den skulle dock visa sig bli resultatlös. Istället tillföll bollen Örebros ägo som fick frislag i ’53. Ett par minuter senare hade Örebro skott mot mål innan Rönning nådde genombrott men blev alldeles för ensam med bollen på ena kanten. I påföljande matchminut kunde dock Adeheimer skjuta mot mål innan Lidköping tilldömdes frislag i ’57. Kort därpå fick Lidköping - eller Hajarna - hörnslag där hela tre avslut nåddes. I samband med detta begärdes det timeout.

                          I ’59 tacklades Bergman och i nästa ögonblick passade Örebro bollen bakom Lidköpings backlinje, ställde försvaret, och Bergman hittade luckan till 2-1 till Örebro. I ’60 fick Gulsvart frislag där bollen petades och där avslutet genererade en hörna. Den slogs och sköts på muren och det bildades en gröt av spelare framför mål då bollen fortfarande var i spel. Ett par minuter senare fick Lidköping frislag men Bergqvist kunde snart lägga handskarna på bollen. I ’34 rann Näsholm - också mot sin gamla klubb - igenom på offensiv planhalva, fixade frislag, och petningen resulterade i skott över mål. I ’65 passade Lidköping bollen i djupet men Örebro kunde snart lägga beslag på den. Ett par minuter senare kom Victor Janérs till skottläge och sköt på mål och den efterföljande returen sköts utanför av Sundberg.

                          Lidköping kvitterade till 2-2 efter att en spelare runnit igenom i mitten av banan och rundat Bergqvist i mål – vissa protester hördes om offside. I ’69 blåstes i alla fall Lidköping av för offside och i ’70 bröt Örebro hemmalagets anfall. I ’71 fick Lidköping ändå straff vilken Bergqvist räddade; straffen sköts mitt i mål och Bergqvist stod kvar. Ett par minuter senare tvingades Hedlund att avgå sedan han fått en smäll på tummen i samband med att han täckte upp i försvaret. I ’74 fick Örebro hörna vilket renderade två skott på mål. I ’75 startade Janérs ett anfall efter en nedtagning och gick ända fram till skottläge och skott utanför mål.

                          I ’78 limmade Bergqvist ett långskott utifrån och i nästa stund försökte Viktor Mardakin ihärdigt på kanten men trängdes ut av ett samlat försvar. I ’80 begärdes det återigen timeout. I ’80 tillskansade sig Gulsvart en hörna vilken slogs på muren och i ’84 var det Lidköpings tur att få hörna, vilken blev resultatlös. I ’85 slarvade Gulsvart med passningsspelet – vilket höll på att bli förödande – och en passning snappades upp av Lidköping som kunde gå till anfall – kort senare fick dom även frislag. I ’86 fick Lidköping återigen frislag vilket tvingade Bergqvist att rädda. Kort därpå fick Nevalainen bollen men blev för ensam i anfallet och Lidköping kunde istället gå till anfall och skjuta in ledningsmålet, 3-2, då en spelare slagit till ur diagonal vinkel framför mål in i motsatt inre burgavel. I ’89 räddade Bergqvist återigen innan Gulsvart fick frislag och sköt utanför mål. På övertid hade Lidköping skott i ribban och det sista som hände var att det blåstes för offside…

                         Eriksson kommenterade innan match:
   
  Vi har kanske inte tagit alla poäng som vi borde, men det är ingen katastrof med lite poängtapp här och där just nu. Vi försöker hålla oss till vår långsiktiga plan. Vi vill hitta ett spel som vi kan bygga vidare på längre fram…. I defensiven har vi hittat något bra, där känner vi oss trygga. Nu gäller det att säkra upp framåt så vi kan luckra upp försvaret hos våra motståndare. Vi är ett kollektivt starkt och jämnt lag i år…. Vi har liksom olika kommenterar eller meningar vi skall leva upp till inför mach. Till exempel så har vi sagt att vi ska bli bättre på att stänga matcher när vi leder. Eller försöka jobba med vårt snack över hela banan. Sådana grejer. Och det har absolut funkat bra då det känts mer konkret än att säga att vi ska vara topp fem efter si och så många matcher…. Snart har vi två dubbelhelger där vi spelar fem matcher på två veckor. Men vi har varit väldigt bra tränade det här året och då är det bara bra att det blir några tuffa matcher på raken…. Det kommer att bli en rolig match [(mot Lidköping)] och vi möter ett bra lag. Det finns inget ont att säga om dem, de har några riktigt duktiga bandyspelare. Vissa är så pass bra [(bl.a.Johan Karlsson och Viktor ”VP” Pettersson)] att de ligger på gränsen att kunna spela med Villa tycker jag…. Men nu har Janérs varit med och tränat och kommer kanske vara med imorgon. Så det är bra (Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda). 

                                    Källförteckning  
   
   Nielsen, Veronica Ljung. “'Ligger På Gränsen Att Kunna Spela Med Villa'.” Nerikes Allehanda, 5 Jan. 2019, pp. 11–11.

  Lidköpings AIKÖrebro
  Lidköpings AIK-Örebro
  77. A Johansson
  5. M Karlsson
  8. J Persson
  9. A Ahlström
  20. M Johansson
  36. W Edvinsson
  64. J Karlsson
  14. H Larsson
  44. M Hagman
  19. C Norin
  11. S Artig

  Avbytare
  1. A Erkenborn
  28. E Fröjd
  40. A Karlsson
  88. S Gustafsson
  93. J Bergqvist
  41. S Eriksson
  13. T Hedlund
  23. J Svensson
  2. D Rönning
  29. A Adeheimer
  5. V Janérs
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  95. N Nevalainen
  64. H Sundberg

  Avbytare
  50. J Westberg
  34. J Näsholm
  60. F Bergman
  15. V Mardakin
  0 KOMMENTARER      1218 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2019-01-10 00:05:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
  Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
  2019-03-03 23:59:00

  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
  Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-02-23 05:59:00

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  Dubbelhelgen - Nära tvåsiffrigt mot Katrineholm
  Örebro I den andra matchen på lika många dagar vann Gulsvart mot Katrineholm med 9-4 (2-1). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-19 08:00:00

  Dubbelhelgen - Storseger mot Tillberga
  Örebro Örebro vann mot Tillberga med 8-2 (4-1). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
  2019-01-18 17:59:00

  Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
  Örebro Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.
  2019-01-10 00:05:00

  ANNONS:
   ANNONS:
   Senaste nytt på SvenskaFans.com
   ANNONS:
   ANNONS:
   Svenska Fans
   START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
   ”Det handlar om att etablera sig igen”
   Semifinaldatumen är på plats
   Christian Poulsen ny assisterande
   Vägen till finalerna ska lottas
   Champions League:   Vägen till finalerna ska lottas
   Platt fall för AIK mot Oskarshamn
   fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
   Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies