fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 46350 | Inloggade: 516 | Antal medlemmar: 179026
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig

  Gästkrönika: Kära Kungälv Hockey...

  Upprinnelsen till den här krönikan är en viss artikel som dök upp på Kungälv Hockeys sida, där författaren undrar varför IFK Kungälv har fler supportrar när hockey är så uppenbart roligare. Som supporter till IFK Kungälv kände jag mig manad att ge min syn på saken och berätta lite om min egen väg in i bandysporten och varför jag mycket hellre står på Skarpe Nord än går på Kungälv Hockey (eller ens Frölunda Indians).

  Här har ni Daniel Eliasson på Kungälv Hockeys syn på saken (scrolla ner så hittar ni).

  Som invandrad engelsman hade jag ingen naturlig koppling till någon isidrott när jag flyttade till Göteborg för snart 13 år sedan. Jag är i grunden fotbollssupporter sedan barnsben och har alltid föredragit att se sport på plats. Jag såg en lång mörk vinter utan fotboll framför mig och bestämde mig för att hitta en ersättare. Valet föll naturligt på ishockey. Jag hade sett en match en gång i England, visste ungefär hur den gick till och att den var rätt stor i Sverige. Bandy hade jag förstås aldrig hört talas om, den är glömd sedan länge i sitt ursprungsland tyvärr.

  Några Frölundamatcher senare var jag inte lika säker längre. Det var visserligen mycket folk där men stämningen var sådär - några få goa gubbar i ett hörn som hejade lite, en del rytmiska handklappningar, och mängder med öronbedövande musik. Spelet hade jag svårt att få någon känsla för, det small till en hel del men jag hittade inget som jag uppfattade som vackert.

  Sedan så småningom hörde jag om bandy och bestämde mig för att prova på den istället. Närmaste laget var då IFK Kungälv, som lirade i Division I Västra på den tiden. Här var det inte heller kärlek vid första ögonkastet, det var inte lätt att se bollen och det gick så fort att i början var det svårt för mig att uppfatta vad som hände. Men det var en trevlig inramning och känslan var ändå att här fanns det någonting som jag kunde lära mig uppskatta om jag gav den lite tid. Nu har bandyn nästan gått om fotbollen i min uppskattning, sannerligen ingen lätt uppgift, och jag förstår mig fortfarande inte på hockey.

  Varför då? Låt oss ta Daniel Eliassons (DE) kategorier och kommentera lite:

  1) Spelet. (Jag vet att den är fjärde punkten hos DE men den måste väl vara viktigast?)

  DE försöker få bandyspelet att låta tråkigt men nämner ändå en massa moment som helt enkelt inte finns i hockey. Man kan göra soloräder och dribbla bort sina motståndare. Man kan få upp farten rejält. Man kan bygga en fin passningssekvens eftersom man hinner titta upp och ta beslut. Man kan lyfta bollen över folk, ta ner den på tennis och så vidare. Långsamt och stillastående är det sannerligen inte. (Senare medger DE är det kan vara väldigt kul att spela - som det knappast hade varit om det var så förutsägbart som han påstår.)

  Hockey däremot saknar allt detta. Man har en mycket mer begränsad yta och reglerna förfördelar den som vill ta pucken, och inte den som vill behålla den. Ett lag får oftast inte äga den särskilt länge. Det är ingen vidare ide att försöka dribbla sig igenom. Som DE säger, det smäller till direkt. Gång på gång på gång.

  Ett påstående som uppenbarligen inte är sant är att "Den lite högre sargen gör att pucken i detta fall är i spel hela tiden". Det kommer ju en hel del avblåsningar i hockey. Vad jag kan se så tar det i snitt 33 minuter att utföra en 20 minuters period, alltså 61% av tiden man sitter där och kollar spelas det hockey. Det är lägre än snittet i Premier League (67%) och definitivt lägre än snittet i bandy, där enligt mina egna mätningar bollen är i spel ungefär 67 minuter av 93 (72%). (Vore förresten intressant att veta om någon har mer officiell statistik på detta, min känsla är att bandy har i särklass högst andel speltid bland liknande sporter!)

  2) "Händelser i spelet" (rättare sagt, hårda smällar och slagsmål)

  Dessa är ju uppenbarligen en stor del av grejen med hockey, och en mindre del av bandy. För mig är detta en stor plus för bandyn. Har man sett en spelare bli knuffad i sargen i hög fart så har man sett dem alla tycker jag. Och är det verkligen häftigt när vuxna män börjar slå till varandra och domaren låter dem hålla på? Själv tycker jag att det mest är löjligt och pinsamt.

  Tittar man runt efter hockeyhöjdpunkter på YouTube så hittar man dock en hög andel slagsmål gentemot spel och mål. Så det är uppenbart att det lockar folk. Vore väldigt intressant att se hur mycket hockeypubliken skulle minska (eller öka) om slagsmål hanterades så som man gör i alla andra sporter.

  Upprepade hjärnskakningar pga överdrivet hårda tacklingar är inte heller någonting att vara stolt över. Att skadorna i bandy är relativt sällsynta tycker jag är något bra.

  Sedan är bandy inte isdans heller, det måste visst få vara lite kamp. Men grundidén är ju att spela på bollen och inte på motståndaren.

  3) Publiken

  Man undrar om DE har varit på Skarpe Nord någon gång. Det är inget fel på stämningen enligt mig. Skarpa Gubbar håller igång rätt bra, det sjungs, det ropas, och arenan känns ju hyfsat fullsatt när snittpubliken (typ 1000) är på plats. Har väldigt svårt att tänka mig att det blir bättre drag med något hundratal på Kungälv Hockey (får dock erkänna att jag inte provat).

  Sedan det här med bollen. Att DE tror att den är orange pekar igen på att han inte sett någon bandy på minst fem år, bollen har ju bytt färg till rosa och växt också. Själv tycker jag de ändringarna har gjort det lättare att se den, båda live och på tv, och är man van vid spelet så kan man följa rätt bra även om man "tappar bort" den tillfälligt. TV-sändningarna är också avsevärt bättre nu än för 10 år sedan när det gäller att hänga med spelet tycker jag.

  Det är dock fortfarande ett problem. Hur mycket beror på vana, väder, belysning, synen och var man står (så nära mittlinjen som möjligt är min strategi). Jag hoppas se flera förbättringar inom området, dock vet inte exakt vad. Misstänker att svarta bollar skulle synas bättre inomhus kanske, där bakgrunden oftast är väldigt ljus. Eller kanske fluorescerande bollar? Att ta tekniken till hjälp var en frestande tanke, dock efter att ha sett lite bilder på NHLs "glödande puck" på YouTube känner jag mig äldre och visare på den punkten.

  4) Klimatet

  Skarpe Nord är som sagt en mycket trevlig arena, men det är uppenbart enligt mig att framtiden är inomhus. Största problemet är egentligen att ett par matcher om året förstörs som spektakel av vädret. Som åskådare är jag personligen en anhängare av "inget dåligt väder, bara dåliga kläder", men det är uppenbart att det finns många som inte ens överväger att stå utomhus i minusgrader, som kanske skulle prova på annars. Här tänker jag främst på äldre och folk som invandrat fråm varmare länder, men det är även inte lätt för barn när det bara finns ståplats.

  Halva elitserien spelas ju ändå inomhus nuförtiden. Snälla Kungälvs kommun, ge oss en hall...

  Med det sagt, så tycker jag det finns en utmaning i att flytta inomhus och inte tappa bort den charmen och stämningen man har. Det måste fortsätta finnas ståplats, och om man kan slippa hög musik vid varje spelavbrott så blir åtminstone jag glad. Det hör liksom inte till.

  5) Utveckling och förnyelse

  Jag ser personligen inga tecken på att bandyn stannat av och bara vill vara samma som den alltid varit. Det håller ju på att flytta inomhus, ganska stor ändring egentligen! Nya regler kommer nästan varje säsong. Enligt många så går det mycket fortare än förr i tiden. Dessutom har elitserien blivit mycket jämnare jämfört med för några år sedan. De lite sämre lagen börjar lära sig spela efter förutsättningar och satsa mer defensivt vid behov, som inte varit okontroversiell direkt. Jag är inte superinsatt i hockeyvärlden men det känns som om det finns parallella utvecklingar där.

  6) Resten

  Sedan finns ytterligare några poäng som jag känner är av mindre vikt:
  • Möjligheterna att bli proffs är knappast viktig för åskådarna som är ju det som diskuteras här.
  • DE har rätt att det finns fler "profiler" inom hockey, det har att göra med större publik och mer mediautrymme.
  • Ytterligare en skillnad är att en grundserie på 26 matcher som kostar 120:- styck är klart bättre värde för pengarna än 55 matcher där varje match kostar 350:-, där så många hockeymatcher bara blir "en dag på jobbet" utan större betydelse.

  7) Summering

  I mitt tycke är bandy en sport som har potential att nå en mycket större publik än den gör. I och med att reglerna liknar fotboll ganska mycket är det inte svårt att ta till sig på det viset - och fotboll är världens (och Sveriges) klart största publiksport. Bra inomhusmiljöer plus fortsatta förbättringar på bollsynligheten - båda live och på tv - är det som i huvudsak behövs tycker jag.

  Hockey är som DE säger kampsport. Det är hårda smällar och slagsmål. Jag kan se varför den lockar folk men den tilltalar inte mig.

  För mig är bandy fart, finess och finlir. En snabbare fotboll på is, med mer solodribblingar, utan filmningar och med färre avbrott. What's not to like?
   


  18 KOMMENTARER      6654 VISNINGAR
  GEOFF BACHE
  2013-01-24 20:57:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Zinken:
  JL, det kan göra jäkligt ont att ta smällar i handboll (och då menar jag fula smällar utdelade av motståndaren). Men trots närkontakten och kampmomentet är det ingen som tar till nävarna. Man vill kort sagt spela om det, inte slåss om det. Hockeyn har däremot blivit en grissport där liret inte längre är centralt utan blodvitet. Man låtsas visserligen något annat men som alla vet som varit på hockey i NHL så vaknar publiken till bara när det blir mål eller - ännu hellre - när det blir slagsmål.

  *Avd. sjäklarheter på svenska fans bandysida*

  8 Tumme upp 2013-01-25 10:21:51
  PW:
  JL: Det jag menade var att det handlar om den fysiska närkontakten och inställningen/respekten gentemot motståndaren. Handbollsspelarna, ofta två meter långa och plus hundra pannor, använder sin fysik i minst lika hög grad som hockeyspelarena, men utan att det ideligen behöver urarta och sluta i handgemäng Har väl aldrig sett en hockeyspelare be om ursäkt för en regelvidrig kapning eller påhopp bakifrån. Ytterst sällan i alla fall. Så det är alltså den larviga machoattityden jag inte gillar i hockeyn, att inte kunna vara tuff och samtidigt visa respekt för motståndaren. Se´n att det går fortare i hockey är väl självklart.

  Håller med om att jämförelse med handboll dock är ett litet sidospår, det är ju trots allt bandy vi i grunden ska jämföra med här...

  5 Tumme upp 2013-01-25 10:16:09

  JL:
  PW, du kan ju inte sitta och påstå att handboll är fysiskt lika hård som hockey. Har du någonsin sett en "open ice" tackling i handboll? finns det någon sarg i handbollen där det tar tvärstopp att bli tacklad mot? Du brukar skriva bra saker, men det var en riktigt dålig jämförelse tycker jag.
  Sen är det oftast lite högre fart på en hockeyspelare än en handbollspelare när tacklingen kommer. Näe, dålig jämförelse där.

  2 Tumme upp 2013-01-25 09:59:13
  PW:
  Patriks kommentar nedan är kort och kärnfull. Kampsport var ordet, dessutom en lite kärringaktig kampsport, med fega på-åkningar samt att det tydligen inte går att ta en smäll eller avsluta närkamper framför målburen utan att höja nävarna. Jämför med den fyskiskt minst lika hårda handbollen. Hur ofta tar spelarna där till knytnävarna? Svar: Aldrig, men tufft är det ändå!
  När det gäller t ex SVT-sporten så har dom ju haft stora problem nu med att fylla ut morgonsändningarna med innehåll. Normalt så börjar man ju med ett stående inslag, nämligen nattens NHL. Har varit befriande skönt att slippa det fram till nu. ES-hockey har man försttås fått stå ut med den dagliga dosen av. Man kan inte få allt...

  4 Tumme upp 2013-01-25 08:49:48

  Villait:
  Hockey är till för primitiva människor utan artistisk ådra. Fotboll och Bandy är dom vackraste lagsporterna som finns, utan konkurrens!
  9 Tumme upp 2013-01-25 08:15:51
  Udo Dirkscneider:
  Håller helt med artikelförfattaren. Fotboll är nr.1 för mig; sedan kommer Bandy och Handboll. Visst tittar jag när Sverige spelar ishockey i VM eller OS men det är allt
  2 Tumme upp 2013-01-25 07:25:27

  JL:
  Mycket rolig läsning här.
  Men jag måste enda slå ett litet slag för hockeyn, jag tycker att en välspelad hockeymatch på hög nivå där man brinner en aning för det ena laget är minst lika rolig att kolla på som en bandymatch med samma förutsättningar.
  Jag är själv uppvuxen som en hockeyspelande ungdom i Bollnäs, ni hör ju själva hur det låter.. vadå, hockey i Bollnäs!?
  Valet om vilken av sporterna som är mest intressant är svår, i alla fall för min egen del.
  Vet inte om man ska försöka jämföra upplevelser.. glädjen, trycket i hallen och spänningen då Brynäs tog SM-guld förra året. Gentemot besvikelsen och frustrationen, men även där spänningen och passionen när man stod på studenternas och såg Bollnäs förlora(eller hur man nu vill uttrycka sig) mot Sandviken.

  Gick väldigt många tankar i huvudet under den stund jag skrev nu.. har säkert hunnit ändra mig fram och tillbaka några gånger.
  Men jag tror nog att hockeyn vinner rent underhållsmässigt för min del.
  Medan bandyn tar den delen där passion och känslor kommer in i bilden. Nervositeten som kan uppstå under en bandymatch är inte att leka med! :P

  Jag håller med dig Geoff på vissa punkter, samtidigt som jag har en lite annan syn på en del andra. Tack för rolig läsning! :)

  1 Tumme upp 2013-01-25 07:22:07
  Sargvakten i Kalix:
  Mycket bra krönika, en klockren analys.
  Håller med i alla punkter.

  5 Tumme upp 2013-01-25 05:59:25

  Harald:
  Vrf kolla på Hockey i kungälv? KIK spelar långt ifrån rolig hockey.. inte jätte roligt att stå i en kall ishall och kolla på korpen hockey i div 1-2 år efter år för högre lär dom inte hamna. Pinsamt då går jag hellre och tittar när de lokala fotbollslagen i kungälv spelar.
  2 Tumme upp 2013-01-25 05:30:42
  Mas:
  Haha Allvarligt talat?!
  DE- "Hockey är fart, passion, teknik, styrka, smidighet, kondition, spelsinne ja sporten har det mesta som tilltalar mig"

  Vilket av detta har inte Bandy? Tilläggas ska göras att jag såg Leksand för några veckor sedan, med slutsats att vi kan stryka spelsinne och fart för de existerar inte, Intensitet finns de mycket av men snabbt går de inte!

  3 Tumme upp 2013-01-25 00:21:39

  HPB:
  Mycket väl talat!
  4 Tumme upp 2013-01-25 00:10:35
  Henkaaa:
  Till s:
  - Jag kan hålla med om att hockey är en mycket bra TV-sport, men hur väger detta upp till bandyn som många ggr känns som intressantare att följa på plats? Hockeymatcher kan faktiskt vara ruskigt tråkiga och målsnåla, vilket sällan inträffar i bandy... då spelar det ingen roll att hockey är en bättre TV-sport.

  - Fokuseringen på NHL sker nog snarare från kanadensisk media, som dels har betydligt bättre koll än media i USA, samt större intresse både bland journalister samt supporters. Se bara hur många "ointressanta" lag som prioriteras bort av de stora TV-bolagen i USA, bara för att man vill undvika dåliga tittarsiffror. Att media är så "på" i Sverige bevisar egentligen ingenting, när vi har tidningar som Expressen och Aftonbladet som får härja fritt. Är folk sen så dumma att de tror på vad som står där så får de skylla sig själva! Hockey har alltid varit en folksport i Sverige, vilket utnyttjas kolossalt av media bara för att det säljer. Hade bandy haft samma status så hade vi säkert kunnat läsa lika mycket trams om diverse uttalanden, tacklingar och annat mumbo jumbo som så fint räknas som "nyheter" av skvallerpressen!

  - Sist men inte minst så kan jag bara tala utifrån egen erfarenhet... det var VÄÄÄÄLDIGT längesen jag tyckte att det var intressant att titta på ishockey-VM. Jag har helt enkelt kommit fram till att JVM är bra mycket intressantare än sömnpillret till senior-VM. Och det spelar ingen som helst roll hur många "proffs" det eller det laget får med sig! Så nej, VM är inte längre en stor händelse för mig och jag tror många håller med. Titta bara på Nordamerika där VM aldrig varit särskilt stort (undantaget JVM). Enda gången en kanadensare ens skulle bry sig var ifall Canada gick och vann hela turneringen, i övrigt är det totalt ointressant i jämförelse med Stanley Cup. VM är helt enkelt en B-turnering jämfört med NHL och Stanley Cup. Det kommer heller aldrig i närheten av OS eller (när det spelas) World Cup/Canada Cup.

  Det bandyn brister på är att det inte fått samma intresse och därmed inte fått samma chans till publicitet. Plus att sporten helt enkelt är för liten och tyvärr verkar ha svårt att få fotfäste i andra länder än de fyra stora (Sverige, Ryssland, Finland och Norge). Det sistnämnda gör ju även bandy-VM till något av en fars... särskilt när det numera spelas varje år... eftersom man vet att det i stort sett bara handlar om Sverige och Ryssland. Men vi får väl se hur det ställer sig framöver... det vore ju däremot klart mycket roligare om bandyn kunde få lite högre status så man fick se lite utförligare rapporter och highlights i TV. :-)

  2 Tumme upp 2013-01-24 23:47:36

  Hokay:
  Enda gången jag kollar på hockey är under JVM eftersom spelet då påminner om bandy.
  11 Tumme upp 2013-01-24 23:06:33
  Kungen:
  okej.. att hockey är en okej sport att titta på tv (ofta mycket som händer, fart osv) men då ska det vara NHL eller slutspels- hockey. supporterkulturen inom hockey är ju iaf under all kritik, där är ju bandyn och även fotbollen långt bättre. dessutom vem bryr sig om Kungälv Hockey förrutom dem som spelar där?är ju inget elitlag direkt. luktar avundsjuka lång väg för att IFK är det "stora" laget och klubben inom kommunen.
  Tumme upp 2013-01-24 23:05:37

  Patrik:
  Hockeyn är lite av en bluff, folk är lurade av all mediabevakning och rycks med utan att egentligen ha ett intresse för sporten. Jag har inte blivit lurad och håller alltså fast vid bollsporten bandy! Räknas hockeyn som bollsport? För mig är hockeyn en kampsport!
  9 Tumme upp 2013-01-24 22:57:15
  Henrik:
  Den där Daniel Eliasson är han ett skämt ?
  3 Tumme upp 2013-01-24 22:41:09

  s:
  Kul krönika, bra innehåll.

  Till hockeyns fördelar;
  - bra TV-sport. Spelplanen och hastigheten i spelet är helt avpassad till TV-rutan. Det är nog den enda sport som gör sig bättre på TV än i verkligheten.
  - den enorma fokuseringen från media. Med draghjälp från NHL (USA är fantastiskt när det gäller marknadsföring och evenemang), kombinerad med överdrivet stort intresse i främst TV-kanalerna. Visst är hockey klart större än bandyn, men förhållandet i tid (SVT) måste vara klart över 100:1.
  Hockeyn kan t.o.m genomföra ett VM där ca 25 spelare inte deltar för att de spelar i NHL eller inte har lust. Ändå räknas det som en stor händelse.

  1 Tumme upp 2013-01-24 22:39:12
  Jennie:
  Mycket bra Geoff!!!!!!
  4 Tumme upp 2013-01-24 22:03:25

  ANNONS:

  Fler artiklar om Kungälv

  Bandykatastrofen på västkusten
  Kungälv Den 26:e december 2013 trängdes tusentals personer på Heden i Göteborg för att se GAIS möta IFK Kungälv i Elitserien. Inte många hade då räknat med att båda lagen skulle ha försvunnit från elitbandyn lite mer än två år senare. Men västkustens bandy står inför en katastrof nu efter att IFK Kungälv nekades elitlicens igår.
  2016-04-09 14:19:15

  Kungälv - Västerås 3-6
  Kungälv Västerås var det klart bättre laget på Skarpe Nord ikväll och vann helt rättvist med 6-3 till sist. I likhet med VM-finalen i söndags var det storspel från målvakten Kimmo Kyllönen som gjorde att segermarginalen inte blev större.
  2016-02-12 23:01:22

  Kungälv - Bollnäs 2-4
  Kungälv IFK Kungälv var nära att kämpa sig ikapp Bollnäs i andra halvleken men förlorade med 2-4 till sist. Matchen kännetecknades av sträng kyla (-14 grader) och stundtals tät dimma.
  2016-01-21 00:06:47

  Vänersborg - Kungälv 6-3
  Kungälv IFK Kungälv räckte inte hela vägen i Vänersborg. Trots en jämn första halvlek och stundtals bra spel så tog hemmalaget över i andra halvleken och kunde vinna till sist med klara 6-3.
  2016-01-15 23:40:02

  Kungälv - Edsbyn 3-3
  Kungälv IFK Kungälv kämpade till sist till sig en poäng i en jämn match som bjöd på båda dramatik och kontrovers. Känslan efteråt var en blandning av lättnad från den mycket sena kvitteringen och besvikelse eftersom Kungälv hade kraftigt dominerat andra halvleken.
  2016-01-13 23:42:37

  Kungälv - Tillberga 4-5
  Kungälv Idag blev det Kungälvs tur att tappa en match i slutminuterna efter den dramatiska segern i Vetlanda senast. Man skapade tillräckligt med chanser för att vinna med bra marginal men var alldeles för ineffektiva framför mål idag. Tillbergas målvakt gjorde även ett par riktigt vassa räddningar.
  2016-01-05 23:35:36

  Vändning på övertid mot Vetlanda - igen!
  Kungälv IFK Kungälv har nu lyckats ta alla fyra poäng mot Vetlanda denna säsong, och återigen bjöd matchen på dramatik in i slutet. Trots att laget låg under med 5-2 i pausen och 6-5 vid 90 minuter lyckades man vända och vinna med 6-7!
  2016-01-02 20:51:47

  Kungälv - Gripen 5-2
  Kungälv En blek och alldeles för passiv Gripen blev ett lätt byte för Kungälv ikväll. Det blev hörnornas match efter att IFK radade upp tolv stycken och lyckades skjuta tre av dem i mål.
  2015-12-16 23:36:39

  Kungälv - Villa 2-5
  Kungälv Villa Lidköping hade ikväll uppvisning i Ale Arena och slog IFK Kungälv utan större besvär. Fyra mål från David Karlsson gjorde att matchen var i praktiken avgjord redan i halvtid.
  2015-12-11 22:44:00

  Kämpaseger i regnet vid Skarpe Nord!
  Kungälv IFK Kungälv lyckades till sist besegra Vetlanda i en jämn match som spelades under stundtals mycket svåra förhållanden. Trots vädret utvecklades matchen till en riktig rysare i slutet. Kungälv kämpade bra, försvarade sig bra och lyckades även göra ett par rätt snygga mål framåt.
  2015-11-27 23:33:16

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Fjolårets toppduo gör upp
  Avsnitt #22: Quizspecial
  Mandanda tillbaka i Marseille
  Får Fiorentina igång offensiven?
  Avsnitt #22: Quizspecial
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies