fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 133415 | Inloggade: 413 | Antal medlemmar: 183068
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2017-11-11 14:00
  Västanfors IF/BK - Örebro
  5-4


  Gulsvart nederlag mot Västanfors - Yttre förhållanden gynnade "Fläkten"
  Daniel Rönning gjorde ett mål i matchen mot Västanfors.

  Gulsvart nederlag mot Västanfors - Yttre förhållanden gynnade "Fläkten"

  Västanfors vann mot Örebro med 5-4 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Joonas Peuhkuri och Daniel Rönning.

                            Gulsvart förvaltade avslag och satte tonen direkt med en lyra långt upp i banan - ett tema denna dag då isen var knottrig och det regnade: 
   
  Det snöblandade regnet öste ner redan flera timmar innan matchstart i Fagersta - och slutade aldrig.... Och när nederbörden inte ville avta över Västanfors IP blev den ännu tuffare för ett ÖSK som hade svårt att spela sitt spel... (Åbonde, Nerikes Allehanda). 

                          I matchminut '1 hade Gulsvart skott mot mål, liksom i nästa matchminut då Tero Määttälä avfyrade ett skott mot mål. I '3 fick Västanfors hörna vilken slogs på mål - bollen dansade på mållinjen och domaren valde slutligen att döma mål efter vissa protester. I '6 kom Västanfors igenom i mitten av banan via ett lyft och gjorde 2-0. Och redan i påföljande matchminut kom en rödvit spelare igenom i mitten av banan och gjorde en genomåkning fram till en utsatt Joakim Westberg i mål - 3-0 till Fläkten efter blott sju minuter: "ÖSK fick en mardrömsstart på bortamatchen, och var i underläge med 0-3 innan åtta minuter ens var färdigspelade. Ett extra tungt tidigt underläge att hamna i, med tanke på förhållandena" (Åbonde). 

                           Örebro arbetade sig successivt in i matchen och skrapade fram en hörna i '13. Johannes Camilton nådde avslut och sköt över mål. I '14 stormade Joonas Peuhkuri fram och fixade en hörna via skott på mål. Den hörnan slogs på Västanfors rus. Detta utgjorde blott en plantering till nästa ögonblick, då Peuhkuri erövade bollen och satte bollen i nättaket och reduceringen till 1-3 var ett faktum. 

                           I matchminut '21 fick Sebastian Brandt tag på bollen och körde en soloraid - han kom till skottläge från diagonal vinkel vilket tvingade målvakten att rädda - returen hamnade rätt ut i mitten av banan och där stod Daniel Rönning parkerad och kunde lägga in ytterligare en reducering, 2-3. 

                           I '22 fick Örebro tillfälle att kvittera men hörnan slogs över och istället kunde Fläkten göra 4-2 via ett inspel från kanten, snett inåt banan där en spelare slog till på ett tillslag. 

                           Därefter följde ett par skott mot mål i tätt följd för Gulsvart, innan Västanfors kom till ett renodlat friläge mot Westberg som räddade med benskyddet. I '31 fick istället Örebro skott på mål, och i efterföljande matchminut stack Max Eriksson upp med ett skott på mål. I '34 startade Örebro ett anfall som kulminerade med ett skott på mål och vars retur genererade en hörna. Den hörnan slogs på Västanfors mur. Därefter följde en serie frislag för båda lagen innan Mattias Brolin-Munther fick tag på bollen varefter han fälldes av motspelare. På tilläggstid fick Brolin-Munther ånyo bollen och påbörjade en soloraid men han förlorade kontrollen på bollen och visslan ljöd för halvtid.

                            Den andra halvleken inleddes med ett frislag för Västanfors, innan Brandt erövrade bollen och kom igenom på ena kanten och pricksköt 3-4 i motsatt inre burgavel. Två minuter senare kom Brandt återigen till momentum och sköt över mål. I '51 satte Niclas Larsson abrupt stopp på Västanfors anfall men visades ut för bentackling. I samma matchminut hade Västanfors frislag med skottläge och bollen styrdes av gulsvart spelare till hörna. Den hörnan genererade 5-3 för Fläkten

                            I '54 stack Rönning upp med skott på mål, och i '55 passade Brandt bollen till medspelare vars  avslut hamnade utanför mål. Tre minuter senare fick Gulsvart ett skott på mål, och två minuter senare hade Västanfors skott på mål, vilket blockerades till hörna. Tre minuter senare kom Mättäälä till skottläge och sköt utanför i yttre burgavel. I påföljande matchminut fick Örebro hörna vilken slogs över. I '65 visades Eriksson ut och i nästa ögonblick hade Örebro skott på mål. I '68 fälldes Määttälä då han hade boll och Örebro fick frislag som dock inte genererade någon reell målchans. I '69 spelade Västanfors in bollen från ena kanten och Westberg bröt det via att lägga beslag på bollen. 

                           I '70 bröt Camilton dödläget och slog till med enhandsfattning, eller tennis, rakt upp i nättaket till reducering, 5-4. I '78 kom Västanfors till skottläge och tvingade Westberg att tippa bollen över mål till hörna. Den skulle dock visa sig bli resultatlös. Örebro jagade kvittering och testade långskott utanför mål i '80. I efterföljande matchminut fick Örebro hörna vilken slogs över. I '82 svarade Westberg för en benparad och i '85 bröt liberon Tomas Hedlund gästernas anfall och Örebro var fortfarande kvar i matchen. I '85 fick Gulsvart hörna vilken slogs över mål. I '87 fick istället Västanfors hörna vilken slogs utanför, innan Rönning visades ut i '88. På övertid hade Västanfors skott på mål men Westberg räddade med ena skridskon. Matchen slutade således 5-4 till Fläkten

                          Thomas Rosdahl, huvudtränare, kommenterar: 
   
  Vi visste ju att det skulle bli en svår match. När vi mötte dom på bra is kastade de långt och slog långt hela tiden, så det visste vi ju. Men tyvärr är ju förhållandena som så att vi tränar på bra is i stort sett hela tiden, och Västanfors får träna på lite halvdålig is emellanåt. Det har lite med väder och vind att göra, så det är ju en fördel för dem naturligtvis.... Vädret spelar ju oss ur händerna, det tycker jag absolut. Vi har så pass skickliga spelare, vi får ju liksom inte utnyttja det vi är bra på. Det är klart, det är ju lika för båda lagen. Men det är klart, det är kort plan och jag tycker dom har fördel.... Nej, det tycker jag egentligen inte [(som svar på frågan "Med facit i hand, borde ni ha övergett ert spel för att lyfta långt tidigare?")]. Vi gör ju fyra mål, men vi ska inte släppa in fem mål. De får ju två hörnmål, vi hade lika gärna kunnat göra ett eller två mål på våra hörnor liksom. Det är lite det som avgör idag, det är fasta situationer och det visste vi ju före. Men ibland har man en dag man inte får in dem, ibland får man in dem.... Jo, men så är det ju absolut [(att det är jobbigt att få tidigt underläge med 0-3)]. När vi spelade uppe i Ljusdal låg vi under med 3-0 efter tre minuter, och då visste vi ju att får vi bara jobba såhär så kommer det. Och det gjorde det idag också. Det kom ju 3-1 och 3-2, och vi har ganska bra tryck. Sen får dom in 4-2 på ett riktigt skitmål igen då, tycker jag. Vi fick jobba i motvind hela tiden. Men det är klart, dom vann ju med 5-4, det kan lika gärna bli 4-4 eller så kan vi vinna med 5-4 om man ser till chanser. Vi har ju ett antal ganska bra chanser i andra halvlek som vi måste göra mål på.... Nej, det gör det absolut inte [(som svar på frågan "Ni är tippade som ett av topplagen i serien - avskräcker det här på något sätt?")]. Utan jag vet ju att dom flesta lagen får det jävligt tufft här mot Västanfors, dom är ju bra hemma. När det blir väder och vind så menar jag att dom har lite fördel med sina långa utkast och långa bollar (Åbonde, Nerikes Allehanda). 

                                         Källförteckning
   
  Åbonde, Oliver. "Regn Och Dålig Is Satte Käppar I Hjulet För ÖSK." Nerikes Allehanda[Örebro] 12 Nov. 2017, Sporten sec.: 8. Print.

  Västanfors IF/BKÖrebro
  Västanfors IF/BK-Örebro
  31. A Johansson
  20. E Jakobsson
  5. A Hjulström
  12. F Andersson
  19. J Flodström
  17. R Lindqvist
  6. R Rebermark
  9. O Sundström
  7. J Söderström
  8. F Rydberg
  23. K Nordström

  Avbytare
  15. D Trondset
  4. F Backström
  14. O Lindbom
  16. G Augustsson
  10. E Juhlén
  50. J Westberg
  13. T Hedlund
  37. J Jeschinsky
  4. N Larsson
  90. J Svensson
  5. V Janérs
  6. M Eriksson
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  21. T Määttälä
  19. J Camilton

  Avbytare
  11. J Blom
  16. A Strand
  2. D Rönning
  66. M Brolin-Munther
  0 KOMMENTARER      2149 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2017-11-13 00:30:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Decimerat Gulsvart nollat av ryska Start - Comeback av Max Eriksson (uppdaterad)
  Örebro Ett sjukdomsdrabbat Örebro tog emot ryska Start som ett förskalv till ryssarnas deltagande i World Cup. Matchen slutade 0-4 (0-2) till ryssarnas favör. Örebros utsatta situation innebar inhopp av tränaren Max Eriksson.
  2018-10-15 02:59:00

  Gulsvart seger i derbyt mot Nitro/Nora - Örebro drog ifrån i andra halvlek
  Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 9-3 (3-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Sebastian Eriksson, Victor Janérs, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri.
  2018-10-07 18:59:00

  Supercupen: Nederlag mot Kungälv och Gulsvart ute
  Örebro Gulsvart förlorade mot Kungälv med 5-2. Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson och Daniel Rönning.
  2018-10-03 13:03:00

  Supercupen: Vinst mot Boltic efter straffar
  Örebro Gulsvart fick sista ordet mot Boltic och kunde vända underläge med två mål till oavgjort efter full tid och vinst efter en rafflande straffläggning. Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Victor Janérs, Alexander Strand och Johan Svensson (ex. straffläggning). Slutresultat skrevs till 4-4 och 8-5 till Gulsvart efter straffar.
  2018-10-02 03:56:00

  Supercupen: Inledande förlust mot Gripen
  Örebro Örebro förlorade mot Gripen med 2-4 (0-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer och Hugo Sundberg.
  2018-09-25 06:11:00

  Örebro SK värvar Joakim Bergqvist
  Örebro Gulsvarts trupp fullbordad inför den kommande säsongen...
  2018-08-13 06:20:00

  Örebro SK värvar Elias Sandholm
  Örebro Gulsvart noterar ännu ett nyförvärv...
  2018-06-08 10:59:00

  Örebro SK värvar Viktor Mardakin
  Örebro Gulsvart värvar från Elitserien...
  2018-06-08 10:55:00

  Örebro SK värvar Filip Bergman
  Örebro Gulsvart inkasserar ytterligare personal...
  2018-06-08 10:00:00

  Örebro SK värvar Hugo Sundberg
  Örebro Gulsvart breddar truppen ytterligare...
  2018-04-21 05:43:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Lokal välgörare och lagbyggare
  Många skador stör Marseille
  ”Seriens formstarkaste lag”
  Ishizakis drömmål bäddade för seger
  ”Fotbollsvärldens häftigaste match”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies