fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 135270 | Medlemmar: 183057

Kom ihåg mig

Diskussionsforum Kungälv

Välkommen till forumet

Här diskuteras bandy. Inlägg med hot mot spelare och användare eller andra kränkande inlägg tas ovillkorligen bort. Vid förseelser kan även användaren beläggas med IP-spärr. Håll en god stämning på era inlägg!


ANNONS:
Spara   


Här kan du läsa våra generella forumregler.
  Kungälv Tippa nästa match Kungälv-Boltic 2018-11-03 14:00 Boltic    
TOTALT 3064 INLÄGG. JUST NU 1 INLOGGADE.
Namn: Gnällspiken
Sänt: 2018-08-02 11:44
Om bandyn är så enormt stor o viktig i kommunen så vore det väl själva f.. om det inte fanns lite kämpaglöd hos någon.
Var är eldsjälarna som ser till så något händer?
Skyll inte på politiker och andra beslutsfattare utan gör något!!!
Kommunen ser ut som innvånarna förtjänar!!!
Det går inte att sitta på arslet och gnälla för ingen kommer orka lyssna.
Räcker inte dagens engagemang runt bandyn så måste det växa.
Inget växer dock av sig själv utan då får de som gnäller mest börja jobba hårdare för det dom vill.
Om pengar finns eller inte är alltid en fråga om prioriteringar, bandy är inte prioriterat av dem som fattar besluten.
Surte hade aldrig fått sin hall om inte deras eldsjälar slitit o kämpat.
4 Tumme upp Citera
Namn: KexKexKex
Sänt: 2018-06-13 19:05
Kexens IF satsar på älvnära idrottspark med nybyggd hall på gamla fabriksområdet.. vi oroar oss inte för framtiden men lämnar lite yta för att bygga ut och utveckla verksamheten..
Tumme upp Citera
Namn: Inte ens Prinsälv kvar
Sänt: 2018-06-12 19:08
....Kungen överger Kungälv !

Kvar blir riktigt folk.

Det finns verkligen hopp alltså.

Byt namn till Folkälv !!

..å bygg Folkets Älv Arena för inomhusbandy.

Snart blomstrar bandyn igen......allt går i vågor...tills isen fryser igen.

Då börjar livet !

Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-12 17:45
ABC-fabriken är borta, lika så raggarna vid fästningen, Kongahälla huserar i div 4 ?, IFK är långt borta från eliten, abborren flyr älven & nu försvinner kexfabriken ..... vad händer i Kungälv .....
3 Tumme upp Citera
Namn: Med starka klubbledare
Sänt: 2018-05-28 11:16
..så ordnar det sig med hallar och annat.

Problemet är att idrottsklubbar ofta får svårt med nyrekrytering av ledare och i dessa dagar är det tufft då folks scheman är för tajta och stressat med allt som ska göras/hinnas.

Då måste man ge rejält betalt till eldsjälarna och de pengarna saknas om man inte har bra ledare som håller klubben stark.

Utan tvekan måste en hall till i dagens bandy för kontinuitet i verksamheten.
Tumme upp Citera
Namn: Nicknamnet
Sänt: 2018-05-27 13:58
Att inte bygga en hall löser ju bara behovet av isytor på så sätt att ingen kommer vilja spela bandy, men det är väl inte den lösningen kommunen bör eftersträva kanske.

Kommunen måste ju bestämma sig vilket av de fyra alternativen de tänker gå på:

1) Bygga kombinerad bandyhall och hockeyhall likt i Vetlanda, där kostnaden landade på runt 60 miljoner. Fördelaktig eftersom de då kan dela t ex kylssystem och omklädningsrum.

2) Bygga en billig undertryckshall på Skarpe Nord där det redan finns pist och omklädnignsrum, vilket kommer kosta mellan 10-20 miljoner och sedan anlägga ny hockeyhall på annan plats.

3) Bygga enbart hockeyhall som blir billigare men vore märkligt om man anser att pengarna som ska mätta många munnar kan användas till det men inte till bandyn

4) Inte bygga något alls för man har inte råd, och låta problemen bestå.

Att bygga fler idrottsanläggningar och isytor kostar pengar, om Kungälvs kommun eller du tror att man kommer kunna anlägga en ny bandybana och ny hockeyrink utan att det innebär ökade kostnader så lever ni såklart på en annan planet.

Det är investera pengarna eller bara strunta i idrotten och låta anläggningarna vara undermåliga som gäller. Tycker politikerna ska vara ärliga om vad ambitionen är så att de som röstar sedan vet vilken idrottspolitik de röstar på.

Apropå kostnaden så kostar ju Skarpe Nord redan pengar idag men en hall skulle sannolikt sänka driftskostnaderna jämfört med idag samtidigt som underhållet kommer bli betydligt mindre eftersom det är vädersäkrat. Mellanskillnaden skulle kunna utgöra amortering för ett lån på runt 20 miljoner över 50 års tid för bygge av hallen.

Det handlar bara om ambitioner. Kungälv är ingen liten håla med 5000 kommuninvånare. Det finns pengar eller åtminstone möjligheter att allokera pengar. Det har gått i alla andra kommuner med bandyhallar utan att de gått i konkurs eller dragit ner på annan verksamhet, och då har de i vissa fall byggt hallar som kostar 10 gånger mer.
2 Tumme upp Citera
Namn: Skarpehall
Sänt: 2018-05-27 08:48
Nicknamet: Självfallet finns det en budget inom komunen för vad som ska gå till idrottsanläggningar! Men nu är ju inte Skarpe enda idrottsanläggningen. Vissa år när det behövs större investeringar på någon anläggning så får man flytta runt pengar inom den budgeten och andra idrottsanläggningar får vänta på sin tur.
Det enda som är någorlunda fast inom budgeten är driftkostnad men inom bandyn varierar även den kraftigt pga väder och vind.

Sen har projektet med hall i kungälv alltid till stor del handlat om att få mer isytor! Och då kanske det inte är en lösning att tänka att man ska lägga ner Skarpe och sen fortsatt stå kvar med bara en isyta om än under tack som inte heller den kommer kunna mätta behovet.
Tumme upp Citera
Namn: Nicknamnet
Sänt: 2018-05-27 00:22
Skarpehall: Tröttamt argument. Alla nämnder i kommunal verksamhet har sina budgeterar och ansvarig nämnd för idrottsarenor har rimligtvis en investeringsbudget årligen som är liks stor oavsett vad den går till. Används inte de pengarna så är det inte så att fler munnar mättas på annat håll.

Lika väl som det lägga en årlig summa på att underhålla Skarpe nord kan den summan läggas på amortering till en ny anläggning med lägre underhållskostnader.
3 Tumme upp Citera
Namn: Numera...
Sänt: 2018-05-26 16:00
...bygger man stora hallar billigare då det byggs så många och kunskapen ökat och man bygger ju med uppvärmning bostäder/kontor/skolor/mm så blir energikostnaderna MYCKET låga i förhållande till uteis som kräver enormt mycket mer energi för att is-hållas.

Kostar säkert 05-1 miljoner mer per år så på 50 år så är HELA hallen betald bara av energivinsterna med ny teknik och uppvärmning med överskottsvärmen från aggregaten.
Win-win...som man säger på engelska...
1 Tumme upp Citera
Namn: Surte
Sänt: 2018-05-26 07:39
Att beakta att det som skulle upp inne i hallen läktare o personalrum skedde huvudsakligen med frivilligt arbete.
Tumme upp Citera
Namn: Surte
Sänt: 2018-05-26 07:27
Surtes Hall kostade ca 40 miljoner, år 2006, då fanns redan ett nästan nytt omklädningsrum, med dagens skenande byggpriser hamnar man säkert på 100 miljoner.
Tumme upp Citera
Namn: Skarpehall
Sänt: 2018-05-26 00:05
Nu är det ju inte så att skarpe byggdes för 50 år sedan och sedan har den stått orörd.. omklädningsrum, nya läktare och ny isanläggning med omläggning av hela isytan gjordes relativt nyligen vilket va en stor investering för komunen!
Finns andra munnar att mätta i kungälv också.
1 Tumme upp Citera
Namn: Nicknamnet
Sänt: 2018-05-25 12:44
Stora väderskyddade lokaler finns det alltid användning av. Inget hindrar till exempel att man rullar ut konstgräs i bandyhallarna så får man en extra elvamannaplan till fotboll eller rugby till exempel, vilket kan vara bra om man vill kunna anordna större cuper eller dylikt.
1 Tumme upp Citera
Namn: Nässjös och Vetlandas hall
Sänt: 2018-05-25 11:53
..tar fler åskådare än 1 500 -2 000....Vetlandas redan nu och Nässjös om man bygger upp och till läktare både långsida och kortsidor.

Nässjös kan ta minst 1 000 mer än 2 000, alltså 3-3 500 med läktare runt om...finns utrymme för det.

50 år är en lång tid att fördela kostnaden på och en hall kan användas till annat än bandy också.

Vid katastrofväder är det viktigt att ha en bra inomhushall också där folk kan övernatta i mängder.....torkkatastrof, översvämningar, extrema stormar, stora elavbrott eller liknande krislägen som kan uppkomma i en kommun.
Tumme upp Citera
Namn: Nicknamnet
Sänt: 2018-05-25 07:37
Ska man enbart basera investeringar på hur många som är intresserade av just den specifika sporten skulle många idrotter dö ut för att de inte har någonstans att hålla hus. Bandyn är ju den näst största vinteridrotten och den fjärde största publiksporten i Sverige, så om inte bandyn förtjänar en bra anläggning så blir det svårt att motivera kommunala anläggningar till annat än fotboll och hockey.

Skarpe Nord är snart 50 år gammal, omodern, ogästvänlig och sliten och måste rimligtvis totalrenoveras inom en snar framtid. Lika väl som att lägga miljoner på att förlänga livstiden för en döende relik kan man bygga nytt.

20 miljoner, vilket är vad en hall som de i Nässjö och Ale kostat, för en bandyhall som likt Skarpe Nord används i 40-50 år är knappast en stor investering. Det är antingen det ett stänga ner möjligheterna att spela bandy i Kungälv helt och hållet som gäller. Om kommunens ambition är att ingen ska kunna spela bandy i Kungälvs kommun så tycker jag de ska vara ärliga med det så folk vet vad de ska rösta på valet.

Om de vill ha kvar bandyn i kommunen så är det bara hall som gäller.
1 Tumme upp Citera
Namn: ROLLE
Sänt: 2018-05-24 20:50
Någon form av hall för att slippa vind,blåst och regn samt att kunna träna och spela matcher under goda förhållanden är nog en förutsättning för bandyn här.
Sedan behöver det inte vara en multihall. Det finns ju exempel på hallar som inte kostar skjortan, en hall som tar in 1500-2000 åskådare. Nässjö , Vetlanda t.e.x.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-05-24 15:48
Utan bas.. skrev följande:
..ingen reell framtid.

Bandy utan hall idag har nog ingen framtid.

Ungefär som människor utan bostad....då blir det uteliggeri som gäller, och det är inget för framtiden.

Så OM Kungälv vill ha elitserielag i bandy så måste de nog börja med hall för att ha basförutsättningar för kontinuitet i träningar och matcher.

Detta är nog iskalla fakta.

Hur tror du att handbollen i Sverige varit om de fortsatt spela utomhus ??

Det är väl bara beachvolleyboll-lag som publiken vill ha att spela utomhus numera.

Det kanske är så att de bandyintresserade är för få i Kungälv?
Det kanske finns andra intressen som är starkare?
Majoriteten bland invånarna kanske inte ser en bandyhall som något prioriterat?
Vill bandyn ha en hall så får man nog jobba lite hårdare med att höja intresset bland övriga invånare
Tumme upp Citera
Namn: Utan bas..
Sänt: 2018-05-22 21:20
..ingen reell framtid.

Bandy utan hall idag har nog ingen framtid.

Ungefär som människor utan bostad....då blir det uteliggeri som gäller, och det är inget för framtiden.

Så OM Kungälv vill ha elitserielag i bandy så måste de nog börja med hall för att ha basförutsättningar för kontinuitet i träningar och matcher.

Detta är nog iskalla fakta.

Hur tror du att handbollen i Sverige varit om de fortsatt spela utomhus ??

Det är väl bara beachvolleyboll-lag som publiken vill ha att spela utomhus numera.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-05-20 19:59
Om det nu är så att politikerna i Kungälv inte fattar de intelligenta beslut som "vi" intelligenta bandysupporters vill så kanske "vi" inte ser det dom ser.
Jo jag ser gärna en hall för bandy i Kungälv!!!!
Men som det ser ut nu så vore det i mina ögon inget klokt beslut för någon utanför den trånga o lilla bandyfamiljen.
Den familjens främsta medlem i Kungälv är IFK!!!!
Handen på hjärtat är det rätt använda skattepengar?
Finns otroligt mycket mer man kan göra för ungdomen för dom pengarna.
Oj förlåt det var kanske en hall till ett elitlag som det handlar om.
Men då är ju ett bygge självklart när vi har ett elitlag som kan göra reklam för kommunen.
Idag förknippas inte bandyn i Kungälv med så mycket positivt.
Kommunen skulle snarare få samma betyg som IFK fick för sitt sätt att sköta sin ekonomi.
4 Tumme upp Citera
Namn: Politiker...
Sänt: 2018-05-16 14:02
skulle det vara i förra mejlets namn-fält...men det förstod väl alla, utom en hel del politiker som aldrig ser detta och fortfarande inte fattar därmed.
1 Tumme upp Citera
Namn: Poliker kan på sin höjd..
Sänt: 2018-05-16 14:00
...fotboll och ishockey något men övriga sporter tror de knappast finns eller behövs.

..annat är det i Edsbyn (Ovanåker)...där kan politikerna massor om bandyn, så därför fattar man rätt och bra beslut där mest hela tiden.

I Kungälvs kommun FATTAS vettiga beslut, om ni förstår den gigantiska skillnaden !

1 Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-05-16 11:10
Tanken med Ale Arena och att IFK Kungälv skulle vara där är så felaktig som den kan bli!

Det går att få tider under försäsongen när IFK betalar den största delen av hyran!

Sen så fort det blir ordinarie säsong så finns det inga tider att tillgå förutom ev ngn nattid eller matchtid?

Så politiker som förespråkar att de som är på Skarpe Nord vintertid, dvs IFK, KIS och KSK skall vara i Ale Arena, vet inte vad dom pratar om? (Som om dom ngn gång vet det ;)

Detta är fakta, ifrån en som är mycket väl insatt i istiderna på bägge arenorna!
2 Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-05-14 21:35
Skarpehall: På vilket sätt skulle det sänka värdet på deras hus eller påverka deras miljö mer än dagens Skarpe Nord? Den är ju inte direkt ett arkitektoniskt mästerverk. Och som sagt, en övertryckshall är inte särskilt skrymmande och ingen permanent konstruktion.

De boende kan ha synpunkter men det betyder ju inte att de synpunkterna är relevanta för beslutet.
Tumme upp Citera
Namn: Skatpehall
Sänt: 2018-05-14 18:47
Du verkar ha dålig koll på hur mycket boende i närheten har att säga till om och hur det skulle bromsa ”bygget” och med tanke på vad det skulle göra för värdet på deras hus så är det ju väldigt bra att dom har den möjligheten.

Längtar efter hall men det behövs verkligt genomförbara förslag och inte fantasier!
1 Tumme upp Citera
Namn: ROLLE
Sänt: 2018-05-14 17:54
Ett problem med Ale Arena är att det svårt för ungdomar att ta sig dit...... De som bor i Surte har långt dit. Är beroende av transport. Skarpe Nord är ju tillgängligt på ett annat sätt.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-05-14 15:26
En övertryckshall vore en perfekt lösning för Kungälv och alla andra orter där bandyhallar anses för dyrt. Kostar ungefär hälften så mycket som de billigaste bandyhallarna och fyller helt klart sin funktion. Flera fotbollsklubbar i norr har egna övertryckshallar.

Det är inte heller en permanent struktur utan blåses upp under säsong, så de boende i närområdet borde inte ha särskilt mycket att säga till om.

Ska vi få många hallar runt om i landet MÅSTE vi komma igång med användandet av billiga övertryckshallar. Det funkar inte att alla lag ska bygga multiarenor.

Inom fotbollen byggs inte Tele2 Arena åt alla division 1-lag som behöver ny arena osv. De dyrare bandyhallarna är till för eliten, sen har vi de lite mindre och billigare hallarna som är till för elitlagen med lite mindre publik och för spel i allsvenskan och division 1 duger övertryckshallarna alldeles utmärkt.
Tumme upp Citera
Namn: Skarpehall
Sänt: 2018-05-14 14:56
Hall/tält över skarpe är bara att glömma med tanke på bron samt alla överklaganden som blir från boende i närheten. det är ett fantasi förslag som är till för att oppositionen ska verka positiva till en lösning för bandyn
1 Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-05-14 14:29
Nja... skrev följande:
..det var "förr" Surte var bra när alla lag spelade ute och självklart räcker det inte med hall, det måste finnas en stark ledning som kan bygga ett starkt lag, men..

..dagens ungdom spelar inte bandy om isen och vädret nästan ständigt är för dåligt..de vill ha kontinuitet och då krävs hall numera.

Hall blir en överlevnadsfråga.

Sedan är det ett problem med kalla hallar men det tror jag inte är så farligt när man vant sig.


Men Surte har hall och har haft den längre än de flesta elitlag haft sina.
Det var inte hallen som fick dom på fall men den gav dem inte en plats bland de stora heller.
Frillesås däremot tog sig dit utan hall.
Det är enbart fakta sedan kan man tro o tycka vad man vill.
Överlever inte bandyn så beror det på mer än en hall.
En förening kan misskötas även om det finns hall.
2 Tumme upp Citera
Namn: Nja...
Sänt: 2018-05-14 12:45
..det var "förr" Surte var bra när alla lag spelade ute och självklart räcker det inte med hall, det måste finnas en stark ledning som kan bygga ett starkt lag, men..

..dagens ungdom spelar inte bandy om isen och vädret nästan ständigt är för dåligt..de vill ha kontinuitet och då krävs hall numera.

Hall blir en överlevnadsfråga.

Sedan är det ett problem med kalla hallar men det tror jag inte är så farligt när man vant sig.

Tumme upp Citera
Namn: ROLL
Sänt: 2018-05-14 10:55
Iden om någon form av inbyggnad av Skarpe Nord kanske inte är så tokig......
Eller ???????????
Tumme upp Citera
Sök efter
på forumet
Sökningen visar resultat från den senaste månaden. Du kan också visa en sida eller dag:
Gå till sida
Alla inlägg ett datum

Fler nyheter


SENASTE NYHETERNA OM KUNGÄLV
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:


Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
”Vi kommer aldrig glömma”
Villa fick slita hårt i premiären
Ingen kan stoppa Todd Gurley
Ryktenas man i centrum för Färjestad
Derby mot Spurs stundar för West Ham
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies