fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | BETTING
Medlem
Besökare: 62870 | Medlemmar: 181903

Kom ihåg mig

Diskussionsforum Nässjö IFANNONS:
Spara   


Här kan du läsa våra generella forumregler.
TOTALT 11430 INLÄGG. JUST NU 0 INLOGGADE.
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-18 08:16
Sant, lätt att stirra sig blint på förutsättningarna att man glömmer att se möjligheterna.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-18 07:48
Stirra er inte så blinda på bristen på stor is. Hammarby klarar sig helt ok i elitserien och Frillesås vann ju serien utan tillgång till tidig stor is.
1 Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-17 22:57
I år gör ju inte bomässan (trevligt inslag i staden) iaf ett avbrott i bandyn som går av stapeln innan isen kommer.
Tumme upp Citera
Namn: Is 28/9 ??
Sänt: 2018-06-17 22:29
Är det då så att isen ligger på Stinsens först den 28 september ?

Det verkar bli senare och senare.

Lidköping har väl 1 augusti.

Träning stor is 2 månader senare kan innebära missat kval...mer skiljer inte mellan lagen.

Nu har ju de flesta lagen inte hall och tidigare spolning så det är väl bara LAIK, Tillberga och ÖSK, som får is klart tidigare än NIF att träna storbandy på
!?

NIF har je en hel del matcher innan också i Lidköping och Vetlanda, men det har kanske de bästa andra lagen också inplanerat hall-matcher runt om där is finns tidigare ?!

Kan NIF spela jämnt mot Laik i första så får man vara mycket nöjd...de ligger ju långt före då västgötarna


Tumme upp Citera
Namn: Spåkulan
Sänt: 2018-06-17 19:54
Intressant spåkula att läsa men tyvärr tror jag rutinen blir NIF's fall, alltså brist på den.....4-7 plats i sluttabellen känns rimligt möjligt.

På tal om spåkula....nu när Mexiko slog Tyskland i fotbolls-VM så lär Sverige behöva vinna mot Tyskland också om det ska bli en fortsättning från gruppen för Sverige.

Så blir det näppeligen även om det räcker med oavgjort mot Sydkorea faktiskt då kanske men jag tror Sverige bara får oavgjort som bäst mot Sydkorea.

Då tror man mycket mer att NIF kan gå vidare till elitkval än att Sverige tar sig till en fortsättning åttondelsfinal.

Den saken är klar.

Mexiko visade sig vara ett lag långt bättre än Sverige så nu krävs "orättvisa" mirakelmatcher som den Sverige gjorde mot Italien i avgörande kvalmatch.

Med Sverige utslaget ur fotbolls-VM så känns det skönt att det bara är ca 3 månader innan stor-is-bandyn börjar.

Hoppas på sjätte raka kvalet för NIF, inte omöjligt då motståndarlagen inte är så vassa att man kan ta gift på vilka lag som når kval, om de alltså inte gör det.
Tumme upp Citera
Namn: Hög nivå
Sänt: 2018-06-17 12:11
Ja, eftersom NIF ständigt har p18 p20 i slutspelsomgångarna på junior elit så ÄR de yngre spelarna väldigt bra.

När de sedan blivit 21-23 år så tror jag knappast det är någon spelare som inte platsar i Motala som gör någon större skillnad i NIF.

Därför är det ju mycket bättre att ge chansen till egna juniorer i NIF's A-lag.

Vad NIF saknar mest är en grym bollhållare och spelfördelare på mitten och en målskytt av rang, som platsar bra i ett Elitserielag, alltså den nivån.

Utan detta lär det inte bli topp 3 men inte så långt därifrån med nuvarande trupp.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-17 11:28
Nej, räcker med att ha följt bandy i två årtionden. Det är inte Villas trupp vi talar om utan Motalas. Enorm skillnad på de sämsta i respektive trupp och jag står fast vid att de som inte tar plats i Motala inte går in som toppspelare i NIF. Kommer man utifrån ska man fan höja laget rejält. Annars duger våra juniorer mer än väl. Detta är inga ord riktade för att vara nedlåtande eller höja NIF till en nivåman inte befinner sig på. Bara för mig ren fakta. Ge mig annars gärna exempel på dessa på gränsen- spelare i IFK som skulle göra stor skillnad i NIF? Ett bra exempel på någon som gjorde stor skillnad från VBK i fjol var Philip Lindqvist. En som inte höjde avsevärt så det blir bättre med egna juniorer är Tidetorp Fransson.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-17 10:42
Nicname skrev följande:
De som inte tar plats i IFK (ursäkta men så är det) höjer inte NIF. Elitseriespelare är inte självklara topp i allsvenskan. Nifs juniorer är skyhögt mycket bättre än IFKs med.. just sayin..

Vet du ens vilka IFK-spelare som är utlånade/sökt sig till andra klubbar pga mördande konkurrens? Just asking...
Tumme upp Citera
Namn: Två år
Sänt: 2018-06-16 21:59
I Stockholm tar det 2 år att bygga en medioker träningshall för bandy.

I Nässjö gick det dubbelt så fort för en mycket bättre än den som byggs i Gubbängen.

Verkar bara finnas inkompetenta personer och företag i Stockholm....kanske därför det mesta inte fungerar där av mycket avdet som är riktigt viktigt.

Sjukvård, tågen, bostäder, idrotten saknar mängder av anläggningar så 10-åringar får träna kl 22 typ....och nu är det alltså inte bara hopplösa köer på vägarna, utan man får köa 1 år extra för en bandyhall......folk hinner väl inte till bygget i tid...så halva tiden försvinner i ett stort svart hål.

Hur orkar Hammarby Bandy ?

...å alla andra bandyklubbar där.....

Handlar förmodligen om de välkända stordriftsnackdelarna som kännetecknar storstäder, fast välbetalda experterna tror tvärtom med stordriftsfördelar.

Dags att se sanningen snart kanske.....landsorten vinner snart det mesta.

Skulle vara roligt om NIF går upp och spöa Bajen i Stinsens.
Tumme upp Citera
Namn: Tyvärr..
Sänt: 2018-06-16 20:43
...är ekonomin skral i de flesta allsvenska lagen.

NIF något minus tror jag visst...publikmängden sjönk mer än förväntat i Stinsens senaste säsongen....annars hade det varit plus.

Det är grymt svårt att få in bra intäkter till bandyklubbarna.

Illa om de bästa lagen i Sverige går back......speciellt som de har spelare sponsrade utanför klubbens ekonomi, vad jag förstår.

Svechnikov är väl i utförsbacken......tufft att glänsa till och med i bandyallsvenskan numera.

Serien känns öppen då inget lag verkar vara riktigt bra.

Sverige åker snart ur VM i fotboll redan i första gruppspelet...men Island och Danmark kanske går vidare.

Plocka in Zlatan så att Sverige åtminstone gör 1 mål på de tre enda matcherna.

Det finns väl ingen annan i landslaget nu som kan göra mål ?

Fotbollen går ju så långsamt så ibland kollar jag förinspelat efteråt och kör dubbla hasigheten....då går det nästan lika fort som bandy......planen är ju lika stor ungefär.

Tänk om bandy-VM kunde bli lika stor som fotbolls-VM om alla lagen hade hall och hela världen spelade bandy.

Då hade man kunnat snacka om den optimala sporten !!!


/ Småländskt bandytroll

Tumme upp Citera
Namn: Svampenrobban
Sänt: 2018-06-16 20:32
Ljusdal är bara ett topplag om Svechnikov är hel hela säsongen, annars är de bara ett mittlag, AIK finns det ju också en hel del frågetecken med. Får man ihop laget, finns det för många fixstjärnor som inte kan hålla ihop? Frågetecknen är många men om man utgår från att Svechnikov håller sig hel den här säsongen och AIK får ihop det, annars öppnar sig naturligtvis andra möjligheter.
Tumme upp Citera
Namn: Svampenrobban
Sänt: 2018-06-16 20:26
ÖSK gick med ca 75 000 plus och har knappt 200 000 på kontot. Kanske inte så imponerande men plus i alla fall. För övrigt tror jag att ÖSK och Kalix i första hand kommer att slåss om tredjeplatsen, kanske Nässjö men knappast Gripen.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-16 19:00
17:54 vi hörs nästa år,1 AIK, 2 LJUSDAL 3 GRIPEN När serien är färdigspelad
Tumme upp Citera
Namn: Bandyallsvenskan
Sänt: 2018-06-16 09:37
Bandy och ekonomi! Inom kort är de flesta klubbar klara med sina bokslut och nu kan konstateras att samtliga semifinallag dras med förluster i miljonklassen. Hur ser det ut bland de Allsvenska lagen? Någon som vet?
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-15 17:54
Det blir 1a AIK 2a Ljusdal 3a Gripen.
Tumme upp Citera
Namn: Jajjamän
Sänt: 2018-06-15 10:12
Söder bättre än norr innebär att NIF blir bättre i kostym, redan innan serien startat.

5 nya halvsopiga "norrlag" innebär ju 5-7 extrapoäng för NIF, men samtidigt är det ju bara enkelmöten mot de "halvsopiga norrlagen" så det innebär ju tapp 5-7 poäng på dubbelmöten för NIF mot "bättre söderlag"....så allt blir ett 0-summe-spel därmed för Nässjö.

Hade det varit tvärtom så hade NIF fått kvala till Elitserien, minst, ....men nu blir det 5-6 plats i serien typ....knappast bättre.

Så det kan bli/vara !
Tumme upp Citera
Namn: Bandyallsvenskan
Sänt: 2018-06-15 08:07
Samtliga nykomlingar tillhör norra poolen i allsvenskan. Förra säsongen var söderlagen betydligt bättre än norrlagen då fem av de åtta första lagen var från söder. Blir det samma i år?
Tumme upp Citera
Namn: Skyhögt..
Sänt: 2018-06-14 19:34
..var väl att ta i ?!

..man sant att de sämsta i IFK som inte platsar blir knappast förstärkning för NIF som enligt min mening har jämnaste laget och bästa sämsta spelare i hela Bandyallsvenskan...men tyvärr saknas bästa och målpytsare i NIF....PG kan inte göra allt själv.

Därför hamnar NIF på en behaglig sjätteplats...men ingen placering som lockar större skaror till Stinsens tyvärr, för då krävs vittring på elitkvalplats minst om innesurarna i Nässjö ska ta sig ut och in till Stinsens istället för slapp framför TV eller dator/mobil.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-14 17:44
De som inte tar plats i IFK (ursäkta men så är det) höjer inte NIF. Elitseriespelare är inte självklara topp i allsvenskan. Nifs juniorer är skyhögt mycket bättre än IFKs med.. just sayin..
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-14 17:26
IFK Motala kommer att låna in 2 st spelare ( under 23 år ) från något lag i allsvenskan ( BoIS ? ) då A-truppen ( djäkligt bra sådan! ) endast består av 15 utespelare. Behovet är ju beroende om det blir skador eller sjukdomar och att man då eventuellt lånar in dessa till någon match, o andra sidan så lånar IFK ut spelare som behöver få speltid. Vi får se vilken/vilka spelare o klubbar som blir aktuella, vore något för NIF att haka på.
Tumme upp Citera
Namn: Ja, lite märkligt
Sänt: 2018-06-14 16:59
..att ÖSK ofta tar poängen i Nässjö (visserligen Skogsvallen mest då) och NIF tar mycket poäng i Örebro...visserligen mest Vinterstadion då.

Det verkar som om traditionens makt är stor inom bandyn oavsett lagens förändring mellan säsonger.

Nässjö har en GRYM segerstatistik i Stinsens sedan den var klar.

Frågan är om det finns något lag i hela bandyallsvenskan som ens är i närheten av den poängskörd NIF haft hemma senaste 5 säsongerna ?!

Tror NIF vunnit minst 8 av 10 matcher och 1 av dessa 10 slutat oavgjort.

Skulle man bara räkna hemmatabellen, så skulle NIF varit i Elitserien redan.

...men kommande säsong tror jag tyvärr blir flest antal NIF-förluster hemma sedan hallens tillblivelse.

Tror NIF tar ca 15-16 poäng hemma av 22 möjliga, så det innebär att NIF måste plocka många poäng borta om de ska slippa negativt kval.

Tar de lika mycket borta som senaste säsongen så räcker det nog ändå inte till Elitkvalplats, men osvuret är bäst.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-14 16:42
Jag tror inte Nässjö kommer före Åby Tjureda i tabellen dom kommer även få det svårt mot Tranås Nässjö har ju bara PG som håller klass !!
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-14 16:42
Jag tror inte Nässjö kommer före Åby Tjureda i tabellen dom kommer även få det svårt mot Tranås Nässjö har ju bara PG som håller klass !!
Tumme upp Citera
Namn: Svampenrobban
Sänt: 2018-06-14 14:27
Så sant att ÖSK historiskt har haft förtvivlat svårt att plocka poäng i Tranås och mot Boltic borta. Jag tror bara jag sett ÖSK vinna i Tranås en gång och det är säkert uppemot 15 gånger jag har varit där. Däremot brukar vi oftast slå LAIK, så två poäng bör vi få på de tre omgångar som är redovisade. Sedan har vi ofta ganska lätt i Nässjö, där har man varit med om många segrar och oavgjorda, så där tar vi väl igen förlusten i Tranås.
Tumme upp Citera
Namn: ..och dessutom....
Sänt: 2018-06-13 21:26
....ingen större överraskning om NIF möter Bois i Stinsen nyårshelgen i en av de 22 omgångarna de inte redovisat.

..men Svampenrobban (the famous bandy-author) får inte glömma bort att det kommer att kan bli ändringar av andra speldatum än nämnda 3 omgångar då lag har rätt att flytta vissa matcher som krockar och andra "legitima" orsaker eller om lag kommer överens om detta och Förbundet godkänner.

De tre omgångar nu nämnts kommer bara flyttas vid extraordinära händelser.

Detta med flyttade matcher är ett stort problem om man t ex beställt tågresa som blir värdelös....hände med NIF i tre matcher förra säsongen t ex...men de tre första omgångarna gick vid rätt tidpunkt.

Bara så ni vet varför Kalle Anka tjuvhåller lite till...kanske ?!

ÖSK lär ha 0 poäng på dessa tre nämnda omgångar medan NIF som vanligt plockat fullt med 6 poäng !!!
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-13 19:48
Svampen Robban! Man kan inte vänta sig mer av Kalle Anka förbundet
Tumme upp Citera
Namn: Vore det inte bättre/smartare
Sänt: 2018-06-13 18:53
..om NIF började hemma mot lag som INTE har hall.

Utomhuslagen har ju ofta isproblem i början och risken ökar nu med den FRUKTANSVÄRDA sommaren som redan varat en hel sommar fast sommaren precis börjat.

Gripen, Örebro, Lidköping, Nässjö, Rättvik, Tillberga skulle behöva offra sig med två-tre hemmamatcher på rad i de första omgångarna.

...eller har utomhuslagen inför kommande säsong reservbokat närmsta hall redan ?!

Gripen hemma känns som en direkt värdemätare om lagen har något med toppen att göra.

NIF blev ju helt utspelat senast mot Gripen i Trollhättan, den match på hela säsongen där NIF inte var med i matchen alls.

...fast vi tog dom ju i Stinsens så....varje match är en ny match.

Kungälv lär fajtas i botten som jag ser det.....men förra säsongen vann NIF med ett nödrop på en grym indianare i sista matchminuten med 3-2 mot Kungälv, så det finns inga säkra matcher i denna serie, det är ett som är säkert.
Tumme upp Citera
Namn: Svampenrobban
Sänt: 2018-06-13 18:53
Är Svenska bandyförbundet så jävla historielösa så de har glömt bort att vinnarna i södra och norra Allsvenskan gick upp direkt i Elitserien. De presenterar direktuppflyttning som om det vore en ynnest och ett nytt påfund från dem. I själva verket så har man under en tre års period arbetat under ett demokratiunderskott, ett seriesystem som inte gick i den svenska demokratins fotspår, ett system som fanns (och nu finns) endast i de amerikansk influerade sporterna ishockey och basket. För övrigt, vad är det för larv att bara släppa spelprogrammet i tre omgångar, alla vet ju att hela spelprogrammet är klart sedan flera veckor tillbaka.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-06-13 14:16
Då var de 2 första omgångarna släppta från bandyförbundet, NIF börjar hemma de 2 första omgångarna,Gripen 3/11 och Kungälv 9/11.
Tumme upp Citera Länktips: Sturegatan
Namn: Lite
Sänt: 2018-06-13 11:05
Behövs för att vandra nedåt. Vbk är inte så jävla allsmäktiga.
Tumme upp Citera
Sök efter
på forumet
Sökningen visar resultat från den senaste månaden. Du kan också visa en sida eller dag:
Gå till sida
Alla inlägg ett datum

Fler nyheter


SENASTE NYHETERNA OM NÄSSJÖ IF
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:


Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | BETTING
”Stillastående och bedrövligt”
Svechnikov, Zadina eller Tkachuk?
Golden State Warriors mästare igen
VIK-podden #7: ”Vi är tillbaka”
”Inget snack om saken”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies