fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 40080 | Medlemmar: 182509

Kom ihåg mig

Diskussionsforum Nässjö IFANNONS:
Spara   


Här kan du läsa våra generella forumregler.
TOTALT 11553 INLÄGG. JUST NU 0 INLOGGADE.
Namn: Senaste säsongen
Sänt: 2018-08-11 22:22
...då gick NIF för kvalet.....och det lär de göra kommande säsong också.

Förr eller senare fixar de ett kval och ekonomin...måste man ju tro annars gör man det inte.

Kan Sandviken producera en kassako, så kan väl Nässjö få fram en sådan också.

Inget är omöjligt innan det hänt och när det hänt så var det alltså inte omöjligt....var det inte så han sa Tage Danielsson om kärnkraften ?!

AIK, Ljusdal, NIF...så ser tabelltoppen ut i slutet av februari 2019 !!!
1 Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-08-11 22:08
Sanningen är väl att NIF kommer lägga sig också för att slippa kval. De vet att de inte kommer få elitlicens om de går upp ändå så varför spela ett dyrt kval som ändå inte kan leda någonvart?
Tumme upp Citera
Namn: Så är det...
Sänt: 2018-08-11 16:48
.....bra at NIF får enkelmöten mot Kalix, Ljusdal och AIK, då de kan bli topp 3 lag alla.

...LAIK (som jag tror lägger sig och blir bäst 4:a i serien, Gripen och möjligen ÖSK har NIF dubbel mot som kan vara negativt.

Åby och Tillberga tror jag inte som topp 3 lag och inga andra lag heller än redan nämnda.

Känns alltså att NIF har lite fördel kommande säsong att tillhöra "söder".

Det var ju tvärtom tidigare säsong att dubbelmöte söderlag var en tung belastning med ett antal tappade viktiga poäng.

Vi får se hur det blir med det.

Här har jag ju bara tänkt på möten de tilltänkta topplagen men det kan ju vara så att de tilltänkta bottenlagen från söderhalvan är bättre än de sämsta norrlagen, så i så fall tappar ju kanske NIF några poäng extra där så att allt blir som asfaltsläggaren sa.

- Allt jämnar ut sig !!

Vi får se...


Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-08-11 14:35
Spelar inte AIK inorr och Nässjö i söder? Då blir det bara ett möte.
Tumme upp Citera
Namn: Nässjö mot AIK
Sänt: 2018-08-11 11:17
Lite märkligt det här med när NIF möter AIK.

Det står varken på Nässjö IF's Hemsida (serien inte inlagd ännu där, bara träningsmatcherna) och på Bandyförbundets Hemsida spelschema Bandyallsvenskan så FINNS INTE just matchen NIF mot AIK med ALLS...så NÄR spelar NIF mot AIK i Stinsens Arena egentligen ????

Bortamatchen i Bergshamra, Solna är ju den 20 januari och DÅ har väl AIK's maskineri kommit igång....om det nu gör det...men när sker första mötet detta år hemma i Stinsens Borg ?
Tumme upp Citera
Namn: Villa & AIK
Sänt: 2018-08-11 10:52
De två vinnarlagen i de två högsta serierna kommande säsong ?!

Odds 2,00 på det ??

AIK känns lite osäkrare än Villa, men samtidigt kan ju mer gå fel och ändå vinna Bandyallsvenskan än vad som kan gå fel för att ändå vinna den tuffare Elitserien.

En intressant fråga är också vilket lag utöver AIK som kan, vill (får) ta steget upp till Elitserien från Bandyallsvenskan.

Gripen och NIF är väl tveksamma (elitlicens, organisation m m) medan ÖSK och Ljusdal väl är förbereda på möjligheten.

Vad gäller AIK så vet man ju inte så mycket hur/om de vill/kan ta steget upp i högsta vid t ex serievinst.

Sandvikenmannen har väl all makt i den frågan, förutsatt att AIK får ihop spelet i laget tillräckligt snabbt så de kan ta hem seriesegern överhuvudtaget.

Kanske bra för de lag som får möta AIK så tidigt som möjligt på säsongens seriespel, innan det har "satt" sig hos AIK ?!

När har NIF första och andra mötet mot AIK...har inte studerat det ännu men det kan ju betyda extrapoäng med tidig match då AIK's passningr inte går hem lika ofta / lätt i början säsongen, medan NIF har ett lag som funkar direkt i högt tempo med de små marginalernas tajmning, som ju bandyn mycket handlar om för att göra skillnad.
Tumme upp Citera
Namn: Knekten985
Sänt: 2018-08-09 22:17
Fantastisk kuriosa svampenrobban bidrar med till gästboken!

Fortsätt gärna med detta =)
1 Tumme upp Citera
Namn: Svampenrobban
Sänt: 2018-08-09 14:59
Wadköping är en mycket levande stadsdel i Örebro. Den är en av de östra stadsdelarna och gränsar till stadsparken. Stadsdelen uppfördes i början av 1900-talet och har successivt utökats något. När en del gamla hus från stans centrala delar skulle ge plats åt modernare hus så flyttades de till Wadköping i stället för att rivas. I Wadköping finns både restaurang, café och ett antal små affärer. Det bor ett knappt hundratal personer där också. Wadköpings bandylag bildades när Karlslunds IF lade ned sin bandy och ett antal spelare som inte platsade i ÖSK ville ha någonstans att spela. Klubben knöts först hårt till ÖSK som en ren farmarklubb. För ca 15 år sedan kom man på idén att försöka väcka liv i bandyn i Askersund och flyttade klubben till Askersund och döpte om den till WBK Askersund. Tanken var att IFK Askersund successivt skulle ta över klubben. Man bytte färg på matchtröjorna till blå/vit och skaffade sig några lokala sponsorer. Matcherna gick i Askersund och det kom ganska mycket folk till att börja med. Dock kom några varma vintrar och det finns inget konstfruset i Askersund så vissa år kunde man bara spela någon enstaka match i Askersund. Intresset från IFK Askersund att ta över verksamhet var också väldigt ljum. Nästan alla spelare bodde i Örebro och sakta började klubben mer och mer att bli en Örebroklubb igen. Förra året tog man sedan steget fullt ut och bytte namn igen till baka till Wadköping Örebro. Markurell i Wadköping är en mycket sevärd kortserie som bygger på Hjalmar Bergmans bok med samma namn. Den handlar om hur en nyrik far försöker muta igenom sin son, så att han får studenten. Wadköping står här som symbol för hela Örebro stad. Både filmen och boken kan rekomenderas.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-08-09 13:53
Tillbakagång i antal lag måhända, men det är mest för att sporten förändrats. Kvarterslagen bestod ju ofta av ett kompisgäng som lirade 7-14 matcher per säsong från typ jul till februari. Nuförtiden skulle det vara omöjligt med alla krav på att man ska ha spelbar is ett visst datum, göra X antal resor och hyra planen för tiotusentals kronor per år. Ofta var det ju fotbollsspelarna som lirade bandy på vintern i olika lag men efter att kraven på spelarna ökat även i lägre divisioner allt eftersom idrotten utvecklats så fokuserar fler och fler på en idrott och får i många fall inte dubblera som förr.

Lite trist såklart men den oundvikliga konsekvensen av att avståndet mellan elitidrott och motionsidrott växte i takt.
Tumme upp Citera
Namn: De nästan 10
Sänt: 2018-08-09 12:19
Forserum, Anneberg, Bodafors, Nässjö IF, IFK Nässjö, Flisby, Fredriksdal, Malmbäck, Solberga, ......fanns det fler ??
Tumme upp Citera
Namn: Markurells
Sänt: 2018-08-09 12:11
Var har han tagit vägen ?

Wadköping Bandy har man sällan hört talas om i Småland.

Kan de bli lika stora som Frillesås ?

Det är inte Lilla Örebro BK, som även har bandy utöver fotboll, som är Wadköping Bandy, eller hur förhåller det sig med bandyn i Örebro.......hur många seniorlag finns där i seriespel alla divisioner ?

Nässjö har numera bara två klubbar, Malmbäck och NIF.......när jag var liten och växte upp i Nässjö, för typ 50-60 år sedan så fanns det närmare 10 seniorlag i seriespel i bandy bara i Nässjö kommun.

Sicken tillbakagång det varit med tiden.

Tumme upp Citera
Namn: Svampenrobban
Sänt: 2018-08-08 16:51
Ja, då var det klart med en ny målvakt till ÖSK. Joakim "Kimmen" Bergqvist går in och unge Carl-Albin Bodin får fortsätta i Wadköping i stället. Det känns tryggt med två målvakter (Westberg och Bergqvist) som på pappret känns helt jämna. Vi får se om de delar på målvaktsysslan eller om träningsmatcherna visar att någon av dem blir klar förstemålvakt. Känns som om ÖSK:s akilleshäl är läkt och man går mer självklart in som ett av de fem lag som ska slåss om de främre platserna. Kimmen kommer närmast från LAIK som är hans moderklubb men han har tidigare även representerat Villa och IFK Motala. Ett u17 VM guld finns också på meritlistan.
Tumme upp Citera
Namn: Kalix och Tilberga
Sänt: 2018-08-08 09:42
Vad händer med lag som åker ur Elitserien ?

Tillberga tycks tappa väldigt mycket och Kalix på väg mot samma resa ?!

Kanske bäst om NIF inte går upp, eftersom de knappast lär få ett lag som kan säkra kontraktet däruppe utan kval (eller sistaplatsen direkt ur) ?!

Nja, så kan man ju inte tänka...man tar en sak i taget och bygger för framtiden.

...å nu vill vi inte se några svåra skador på NIF-spelarna, för det kan ju spoliera framgångar.

Tycker mig annars se att skadefrekvensen har ökat inom bandyn.....kanske för att det går fortare och fortare och vinnarmentaliteten har förfinats så ingen viker undan....å då smäller det oftare.

I Elitserien är detta ett faktum, men i Bandyallsvenskan är det lite "lugnare" utom i vissa tyngre matcher, där lite mer tycks stå på spel.

Fula, farliga tilltag måste beivras kraftigare tycker jag, speciellt i Elitserien...medan Bandyallsvenskan inte har lika mycket av den varan som tur är.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-08-08 07:37
Målvakten Hellman från Kalix har skrivit på för P & L Borlänge!
Har de råd med honom så kan de nog betala utbildningsersättning till Kalix.
Tumme upp Citera
Namn: 25 kvar
Sänt: 2018-08-05 21:36
..till premiärmatchen i Lidköping för NIF.

...men kan de hålla is bra nog vid 30 grader ute...det verkar ju komma extrema värmeduster titt som tätt nu...nästa gång mitten i kommande vecka...kan det bli mera ?

LAIK kanske redan har kört några tuffa stor-is-pass, så e lär i så fall ligga långt före NIF...men ändå tror jag NIF gör en jämn match.

...mot Gripen blir det nog också jämnt....då de väl inte stor-is-pass att räkna med då Trollhättans hall får is senare, eller?...men Gripen kanske hyr in sig i Väners hall ett stenkast bort typ.

...bara inte skogsbranden i Uddevalla sprider sig till Trollhättan och Vänersborg...men så illa är det väl inte....för då smälter isen i hallen, och det skulle ju vara katastrof.......för lokala bandyn alltså..

5-5 mot Lidköping !!!

3-3 mot Gripen!

...mina tips..

Tumme upp Citera
Namn: ...men...
Sänt: 2018-08-02 20:40
...är det Gripen för Tony...eller Otterbäcken....avsluta spelarkarriären i moderklubben en säsong som så många bandyspelare gör.?!
Tumme upp Citera
Namn: Svampenrobban
Sänt: 2018-08-02 14:52
Om velpellen Eklind har bestämt sig för att spela i Gripen så blir de så klart vassare. Topp kvartetten blev med ens en kvintett.
Tumme upp Citera
Namn: Med Tony..
Sänt: 2018-08-02 09:02
..tror jag Gripen tar en kvalplats minst...på NIF's bekostnad kanske.
Tumme upp Citera
Namn: Tony Eklind fortsätter..
Sänt: 2018-08-01 22:34
i Gripen. Innebär att Gripen är fortsatt starka framåt. Jag tror att Gripen definitivt är en outsider till en topp fyra placering.
Tumme upp Citera
Namn: Höglandssupporter
Sänt: 2018-08-01 20:32
FBK's enorma rutin i laget kan räcka långt...men kommer de ha is innan årsskiftet ?

Tror is-problem-lagen får det tufft utan bra träning och glest matchande och sedan urtätt matchande för att hinna i kapp.

Detta blev Gustavsbergs huvudproblem de senaste säsongerna och många spelare tappade sugen och drog till andra klubbar med bättre bandyförutsättningar.

Möjligen kan högtrycket, som legat kvar här sedan mitten januari ligga kvar för då blir det ju svinkallt i vinter och då kanske det inte blir jättekallt i Frillesås nära "stora" havet men många andra klubbar inåt uppåt landet får köldproblem istället.

...men högtrycket från Ryssland kanske inte ligger kvar hela året ?!

Vädret lär ändå bli ett allt större problem för klubbar utan hall.

Borde gynna hall-lagen i förlängningen förr eller senare.
Tumme upp Citera
Namn: Svampenrobban
Sänt: 2018-08-01 17:10
Nja..
Jag har hört det där tipset förut och tror att de är lite ute och seglar. Jag tippar Falu BS som tvärsist. Tyckte inte att de var speciellt starka ifjol, till skillnad från Frillesås som var det bästa laget och vann serien helt rättvist. Jag tror Tellus kommer näst sist, de har tappat lite i år igen och sagan kan inte fortsätta i evighet. De kvalar bort sig mot hungriga Allsvenska lag. Den andra kvalplatsen tar Motala som har haft lite flyt de senaste säsongerna, har problem med anläggningen och har inte förstärkt tillräckligt. Kanske man kan kvala sig kvar men det är långt ifrån säkert. Sirius klarar sig med nöd och näppe ovanför kvalstrecket och Frillesås kommer inte att vara i närheten av ett kval.
1 Tumme upp Citera
Namn: Intressant Elitserie-tips ..
Sänt: 2018-07-31 19:49
...här på svenska fans bandy av Vänersborgsredaktionen.

Tror Falun fixar det medan Sirius får spela mot NIF nästa säsong i Bandyallsvenskan.

Enligt Vänersborgtipparen så tror han i praktiken alltså att Tellus och Frillesås fixar sig kvar i Elitserien via kval mot alltför dåliga Bandyallsvenska lag.

Personligen tror jag Frillesås åker ur direkt men inte helt givet.

Falun har förstärkt bra så de bör ha FBK bakom sig....Tellus tror jag har för hög nivå fortfarande och Sirius har fortfarande för bra sämsta spelare i laget för att åka ur direkt. Jämnheten på bra nivå avgör medan Frillesås har för många svagheter i några av de sämre spelarna.

Bandy är ett lagspel, speciellt viktigt för bottenlagens kamp.

Alltså snart dags att planera för resor till SM-arenan för NIF mot Sirius nästa säsong...eller kan Nässjö överraska med att byta serienivå till nästkommande säsong ?!

Tumme upp Citera
Namn: Svampenrobban
Sänt: 2018-07-30 21:38
För er som är intresserade, följ även en debatt mellan mig och Vänersborgsredaktionen på deras inslag om utbildningsbidraget.
Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-07-30 21:34
Bra att ha visioner!
Jag ser emot att NIF efter många år(hur många?)
är tillbaka, är ingen vän av NIF (VBK) men för bandyns
bästa, publikt, spänning, men även ekonomiskt !
Heja VBK men även NiF!!
Tumme upp Citera
Namn: Forumsmygare
Sänt: 2018-07-30 18:43
Författare måste ju ha bra källor.

Svampenrobban kan ju välja bort nästan allt utom bandyn....den förblir hans till den för oss alla oundvikliga begravningen.

Skulle inte förvåna mig om han vill att man spolar is på kistan som en sista hyllning till älsklingssporten.

...men innan dess ska väl ÖSK och NIF mötas i en senior-SM-final på Studenternas, och det kan ta länge innan det sker !!!

Vem som vinner en sådan final ska jag låta vara osagt men tror bergsäkert på NIF's andra SM-guld med magkänslan.
Tumme upp Citera
Namn: Södra
Sänt: 2018-07-30 16:45
Har NIF hälften av fotbollslandslagets tokflyt,så tar vi serien lätt.

Svampenrobban har ju sjukt bra koll,måste va en smygNIFare.

Kul att läsa.
Tumme upp Citera
Namn: Örebro...
Sänt: 2018-07-30 16:08
...tror många på, men det brukar alltid saknas något där varje säsong...men visst, någon gång måste de lyckas också...det var ju inte alltför länge sedan de var i högsta serien,. trots allt.

Hoppas och tror på en jämn serie där lagen utan överraskning kan slå varann lite hur som helst, speciellt på hemmais det på papperet sämsta laget kan slå alla övriga lag...mer skiljer inte.
Tumme upp Citera
Namn: Stor-is-premiär..
Sänt: 2018-07-30 16:03
...på gång nu vid månadsskiftet juli-augusti på flera bandyorter.

Här är ca 30 grader för 20:e dagen denna sommar typ har det varit i östraste östra Svealand.

Man fattar inte att denna värme och torka är möjlig så här långt norrut...betydligt varmare och torrare här i Gustavsberg än i Nässjö.

Tycker att Namn: "Bandyallsvenskan" 2018-07-29 12:56 har ett väldigt bra grundtips.....bättre än Svampenrobbans, men ÖSK'arn har ju varje placering i sin tabell och det är ju jättesvårt.

Att gruppera lagen känns däremot troligaré och bättre.

Sedan blir det ju detta med skador, sjukdomar, att få ihop laget med flera nya spelare, ekonomin och annat som kan ställa till det eller förbättra för den delen för några lag.

Har LAIK och Tillberga sina första träningar stor-is i övermorgon 1 augusti ??

Nästa lag i Bandyallsvenskan att få stor-is är väl Örebro, eller....vilket datum....sedan kommer väl Trollhättan.

Sist kommer väl Rättvik och Nässjö mitten slutet september, alltså 1,5 månader senare minst.

Betyder nog minus 2-4 poäng mindre senare i tabellen till NIF jämfört med Tillberga och LAIK ?!

Träning fullplan är betydelsefull för tajmning och tempo.Tumme upp Citera
Namn: Nicname
Sänt: 2018-07-30 15:10
Jag förväntar mej att Vetlanda fortsätter sammanbitet med Nässjö och lånar ut 2-3 spelare jag tror att Nässjö mycket väl gå till kval igen jag tror inte AIK vinner serien det är inga toppspelare dom har köpt jag tror Ljusdal vinner sedan står det i mellan Örebro,AIK och Nässjö om kvalplats !!
Tumme upp Citera
Namn: Bandyallsvenskan
Sänt: 2018-07-30 14:23
NIF förfogar över flera mycket bra juniorer där Linus Jönsson och bröderna Hulthammar är riktigt bra. Extra kul är det att Linus Jönsson nu får chansen! Hoppas han tar den...VBK och deras juniorer är oftast bäst när det gäller. Fyra pojk- och juniorguld av fyra möjliga senaste åren. NIF får troligtvis inte tillgång till Philip Lindqvist som till del måste fylla Jocke Anderssons lucka. Flera av VBKs juniorer kommer dessutom från andra lag och kommer troligtvis spela i dessa kommande säsong. Frågan är vilka klubbar som kommer få bäst juniorförstärkningar? Är det klubbarna som ligger närmast Edsbyn och SAIK eller är det klubbarna närmast Villa och Vetlanda? Vilka klubbar förutom NIF förfogar över bäst juniorer?
Tumme upp Citera
Sök efter
på forumet
Sökningen visar resultat från den senaste månaden. Du kan också visa en sida eller dag:
Gå till sida
Alla inlägg ett datum

Fler nyheter


SENASTE NYHETERNA OM NÄSSJÖ IF
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:


Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
”Hans tid i Ottawa är över, väl?”
Uppsnack Lazio med Erik Hadzic
”Storhetstiden ser ut att vara förbi”
Tre Kronor nästa för Kellman?
HSV tillbaka i vinnarspåret
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies