fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 90140 | Inloggade: 398 | Antal medlemmar: 183317
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2017-12-30 14:00
  Nitro/Nora - Örebro
  3-3


  Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista
  Johan Svensson (mitten) gjorde mål i matchen mot Nitro/Nora.

  Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista

  Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Nitro/Nora. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton och Johan Svensson.

                                I matchminut '4 tilldelades Örebro en hörna vilken Johan Svensson gjorde mål på. Fyra minuter senare fick Nitro/Nora anfall som kulminerade i ett skott på mål som tvingade Johan Blom i mål att tippa till hörna. Den hörnan slogs på Gulsvarts rus. Örebro sökte uppspel och längre fram i banan fiskade anfallarna lyror och långbollar. I '14 fick Örebro ännu en hörna som dock blev resultatlös. I efterföljande matchminut fick Nitro/Nora hörna vilken Blom räddade. I '19 fick Nitro/Nora ett gratisläge efter slarv i Örebros försvar, vilket tvingade Blom att rädda ännu en gång till hörna. Den skulle sedermera slås utanför mål. I '22 fick Nitro/Nora ytterligare en hörna, vilken också den slogs utanför. 

                                Gulsvart utökade sin ledning till 2-0, också det efter hörna - en variant laborerades fram och Sebastian Brandt lade in bollen i mål. I '25 fick Örebro frislag, och i '26 hörna vilken slogs utanför mål. I '27 hade Örebro skott mot mål, men det blockerades av en rödvit spelare. I '29 hade Gulsvart embryot till en potent målchans, men uppspelet blåstes av för offside. I '29 passade Brandt bollen i djupled och i nästa ögonblick visades Victor Janérs ut. I '31 hade Örebro skott på mål vilket räddades till hörna och den slogs i stolpen. I '33 räddade Blom skott på mål till hörna. Hörnan skulle ge upphov till tre konsekutiva skott mot mål vilka det gulsvarta försvaret och Blom alla tre fredade sig emot. I '36 fick Nitro/Nora frislag vilket slogs på Örebros mur, och i '38 var det Gulsvarts som istället fick frislag. Det frislaget kulminerade i ett skott på mål, vilket räddades till hörna. Hörnan slogs på Dynamo Noras rus. I '40 var det Noras tur att få hörna vilken slogs, via ruset, utanför mål. I '42 tog Tomas Knutson tag i taktpinnen och dribblade bort ett flertal spelare innan han till slut kunde neutraliseras av det gulsvarta försvaret. I '43 avfyrade Knutson ett skott utanför mål. I '44 kom parhästen Jesper Bryngelsson till skottläge men kunde oskaddliggöras innan han hann avsluta: "2-0 efter första halvlek, två hörnmål" (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                                  Lars Wirström summerar första halvlek: 
   
  I övrigt en tämligen tillknäppt och händelsefattig första halva.... Första halvlek var ordentligt tillknäppt, två lag som inte fick fram med särskilt mycket folk utan satte defensiven först och ville gå på kontring. Hemmalaget hade mest boll, men hittade få eller inga vägar genom det täta gulsvarta försvaret (Nerikes Allehanda). 

                                 Tre minuter in i den andra halvleken reducerade Dynamo Nora och Bryngelsson till 1-2: "Efter paus hände betydligt mer" (Wirström). I '52 visades samme spelare ut. I '53 hade Örebro skott på mål, och i nästa ögonblick tildelades Örebro straff sedan domaren blåst för "hög klubba". Johannes Camilton förvaltade den till 3-1 för Örebro. Två minuter senare reducerade Dynamo Nora ännu en gång via Knutson och en soloraid som räckte ända till mål, 2-3: "... efter en del trassel i ÖSK-försvaret" (Wirström). 

                                 Sedan skulle hemmalaget tilldelas både fri- och hörnslag innan Jacob Edström, tidigare i Örebro, kunde kvittera till 3-3 i ett anfall som hade sin begynnelse i ett frislag på offensiv planhalva: "Passning vid alla tre Nora-målen från Andreas Ingemarsson" (Wirström). I '61 fick Örebro istället frislag vilket gav Joonas Peuhkuri tillfälle att testa skott utanför mål. I '62 kom Alexander Strand igenom på ena kanten men fälldes snart. I '68 sköt Bryngelsson över mål, och tre minuter fick Gulsvart hörna vilket gav Janérs tillfälle att testa skott på rus. I '74 hade Nitro/Nora skott utanför innan Johan Malmqvist visades ut i '75. I '77 fick Nitro/Nora frislag och i '79 fick Örebro istället frislag innan Nitro/Nora fick hörna i '81 vilket slutade med att Knutson sköt på mål. I '82 fick Dynamo Nora ännu en hörna vilken sköts över mål. I '84 hade Nitro/Nora en målchans innan spelet vände snabbt och Janérs blev bollförande och nådde ett genombrott i mitten av banan - han fälldes av Andreas Ingemarsson, tidigare i Örebro, och frislaget omvandlades till hörnslag innan det begärdes timeout. 

                                På övertid testade Örebro skott till hörna och Gulsvart hade både hörna och en serie frislag innan matchen rundades av med att Gulsvart hade skott utanför i yttre burgavel. 

                                Max Eriksson mediterar:

  Just nu känns det bara tomt, men kanske jag kan vara lite gladare åt poängen imorgon.... Vår första halvlek är riktigt bra. Taktiskt gör vi det helt rätt då, täppte till defensivt på ett sätt som vi inte gjort tidigare men pratat mycket om. Det handlar mycket om det, att försvara oss som lag. Vi vet att vi kommer att göra mål, de kvaliteterna finns.... Vi har bestämt oss att prioritera defensiven. Spela lite enklare än tidigare. I andra halvlek tycker jag att Nora gör det bättre, ungefär på samma sätt som vi. Spelar enklare och lyfter in mot vårt straffområde. Och så får dom ett par slumpmål som tar dom in i matchen. De är bra på det spelet.... Just nu är det bara tomt. Men jag tror att det kan kännas annorlunda imorgon [(som svar på frågan "En poäng, kan du vara nöjd med den?")].... Ja, då kändes det viktigt för oss att ta tillbaka taktpinnen. Men de får 3-2 rätt snart, och så kommer kvitteringen också. Det var inte många minuter emellan där [(som svar på frågan om Johannes Camiltons 3-1 kändes som ett viktigt mål)].... Jag tycker att vi spelat upp oss. Vi hade i bölrjan av säsonjgen många med väldigt bra form, och då fick det lite av sig självt. Vi har många offensivt skickliga spelare. Sedan när formen sviktat lite så har vi blivit straffade. Kanske har vi varit lite naiva ibland.... Ja, plusstatistik är ju bra. Jämför med förra säsongen så är det ju en klar förbättring, så någonstans får vi kanske vara lite nöjda ändå. Vi har haft det jobbigt här uppe varje gång, och det är vi inte ensamma om. Nitro/Nora är svåra på hemmaplan, det är ett bra lag som är jobbigt att möta [(som svar på frågan "Tre poäng av fyra i de prestigeladdade derbymatcherna?")] ... (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                                 I Gulsvart saknades Daniel Rönning, avstängd. 

                                          Källförteckning

  Wirström, Lars. "Äldst-och Bäst- På Banan." Nerikes Allehanda [Örebro] 31 Dec. 2017, Sporten sec.: 18. Print.
  Wirström, Lars. "Max Missnöjd - Trots ÖSK-poäng I Nora." Nerikes Allehanda [Örebro] 31 Dec. 2017, Sporten sec.: 8. Print.

  Nitro/NoraÖrebro
  Nitro/Nora-Örebro
  1. M Berggren
  33. R Andersson
  6. M Jansson
  28. S Isaksson
  27. A Ingemarsson
  71. J Malmqvist
  22. T Ahlström
  9. V Erlandsson
  21. J Bryngelsson
  24. M Söderman
  90. T Knutson

  Avbytare
  50. R Berg
  17. M Andersson
  38. J Edström
  23. J Freberg
  15, V Sjölander
  11. J Blom
  13. T Hedlund
  37. J Jeschinsky
  4. N Larsson
  5. V Janérs
  90. J Svensson
  6. M Eriksson
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  19. J Camilton
  21. T Määttälä

  Avbytare
  50. J Westberg
  O Tulomäki
  16. A Strand
  66. M Brolin-Munther
  0 KOMMENTARER      1950 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2017-12-31 21:30:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Gulsvart slog Gulsvart - Örebro tog viktig seger mot Gripen
  Örebro Gulsvart besegrade Gripen med 6-3 (3-2). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Otso Tulomäki.
  2018-11-19 17:59:00

  På dålig is och i plusgrader - Gulsvart tog en poäng mot Tranås
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 2-2, mot Tranås. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Eriksson och Victor Janérs.
  2018-11-13 17:20:00

  Örebro hämtade upp underläge och vände - Premiärvinst mot Lidköping
  Örebro Gulsvart vann premiärmatchen mot Lidköping med 5-4 (1-4). Örebros mål gjordes av Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Alexander Strand.
  2018-11-10 09:09:00

  Trots tidigt underläge - Oavgjort i genrepet mot Tillberga
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 4-4, mot Tillberga i Västerås. Örebros mål gjordes av Victor Janers, Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
  2018-11-02 20:59:00

  I nya tröjor - Derbyseger mot Katrineholm/Värmbol
  Örebro Gulsvart besegrade seriekollegan Katrineholm/Värmbol med 8-4 (6-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Sebastian Eriksson, Viktor Mardakin, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Daniel Rönning.
  2018-10-23 23:54:00

  Efter tidigt underläge - Förlust mot Tranås
  Örebro Gulsvart tog emot Tranås och förlorade med 3-8 (2-4). Örebros mål gjordes av Victor Janérs, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri.
  2018-10-21 23:59:00

  Decimerat Gulsvart nollat av ryska Start - Comeback av Max Eriksson (uppdaterad)
  Örebro Ett sjukdomsdrabbat Örebro tog emot ryska Start som ett förskalv till ryssarnas deltagande i World Cup. Matchen slutade 0-4 (0-2) till ryssarnas favör. Örebros utsatta situation innebar inhopp av tränaren Max Eriksson.
  2018-10-15 02:59:00

  Gulsvart seger i derbyt mot Nitro/Nora - Örebro drog ifrån i andra halvlek
  Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 9-3 (3-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Sebastian Eriksson, Victor Janérs, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri.
  2018-10-07 18:59:00

  Supercupen: Nederlag mot Kungälv och Gulsvart ute
  Örebro Gulsvart förlorade mot Kungälv med 5-2. Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson och Daniel Rönning.
  2018-10-03 13:03:00

  Supercupen: Vinst mot Boltic efter straffar
  Örebro Gulsvart fick sista ordet mot Boltic och kunde vända underläge med två mål till oavgjort efter full tid och vinst efter en rafflande straffläggning. Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Victor Janérs, Alexander Strand och Johan Svensson (ex. straffläggning). Slutresultat skrevs till 4-4 och 8-5 till Gulsvart efter straffar.
  2018-10-02 03:56:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Hur står det till, Warriors?”
  Villa kryssade i toppmötet
  Toppmötet och skadeläget
  McLellan ut – Hitchcock in
  ”Alldeles för dåligt av Juve”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies