fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 48680 | Inloggade: 246 | Antal medlemmar: 182577
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2017-12-30 14:00
  Nitro/Nora - Örebro
  3-3


  Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista
  Johan Svensson (mitten) gjorde mål i matchen mot Nitro/Nora.

  Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista

  Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Nitro/Nora. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton och Johan Svensson.

                                I matchminut '4 tilldelades Örebro en hörna vilken Johan Svensson gjorde mål på. Fyra minuter senare fick Nitro/Nora anfall som kulminerade i ett skott på mål som tvingade Johan Blom i mål att tippa till hörna. Den hörnan slogs på Gulsvarts rus. Örebro sökte uppspel och längre fram i banan fiskade anfallarna lyror och långbollar. I '14 fick Örebro ännu en hörna som dock blev resultatlös. I efterföljande matchminut fick Nitro/Nora hörna vilken Blom räddade. I '19 fick Nitro/Nora ett gratisläge efter slarv i Örebros försvar, vilket tvingade Blom att rädda ännu en gång till hörna. Den skulle sedermera slås utanför mål. I '22 fick Nitro/Nora ytterligare en hörna, vilken också den slogs utanför. 

                                Gulsvart utökade sin ledning till 2-0, också det efter hörna - en variant laborerades fram och Sebastian Brandt lade in bollen i mål. I '25 fick Örebro frislag, och i '26 hörna vilken slogs utanför mål. I '27 hade Örebro skott mot mål, men det blockerades av en rödvit spelare. I '29 hade Gulsvart embryot till en potent målchans, men uppspelet blåstes av för offside. I '29 passade Brandt bollen i djupled och i nästa ögonblick visades Victor Janérs ut. I '31 hade Örebro skott på mål vilket räddades till hörna och den slogs i stolpen. I '33 räddade Blom skott på mål till hörna. Hörnan skulle ge upphov till tre konsekutiva skott mot mål vilka det gulsvarta försvaret och Blom alla tre fredade sig emot. I '36 fick Nitro/Nora frislag vilket slogs på Örebros mur, och i '38 var det Gulsvarts som istället fick frislag. Det frislaget kulminerade i ett skott på mål, vilket räddades till hörna. Hörnan slogs på Dynamo Noras rus. I '40 var det Noras tur att få hörna vilken slogs, via ruset, utanför mål. I '42 tog Tomas Knutson tag i taktpinnen och dribblade bort ett flertal spelare innan han till slut kunde neutraliseras av det gulsvarta försvaret. I '43 avfyrade Knutson ett skott utanför mål. I '44 kom parhästen Jesper Bryngelsson till skottläge men kunde oskaddliggöras innan han hann avsluta: "2-0 efter första halvlek, två hörnmål" (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                                  Lars Wirström summerar första halvlek: 
   
  I övrigt en tämligen tillknäppt och händelsefattig första halva.... Första halvlek var ordentligt tillknäppt, två lag som inte fick fram med särskilt mycket folk utan satte defensiven först och ville gå på kontring. Hemmalaget hade mest boll, men hittade få eller inga vägar genom det täta gulsvarta försvaret (Nerikes Allehanda). 

                                 Tre minuter in i den andra halvleken reducerade Dynamo Nora och Bryngelsson till 1-2: "Efter paus hände betydligt mer" (Wirström). I '52 visades samme spelare ut. I '53 hade Örebro skott på mål, och i nästa ögonblick tildelades Örebro straff sedan domaren blåst för "hög klubba". Johannes Camilton förvaltade den till 3-1 för Örebro. Två minuter senare reducerade Dynamo Nora ännu en gång via Knutson och en soloraid som räckte ända till mål, 2-3: "... efter en del trassel i ÖSK-försvaret" (Wirström). 

                                 Sedan skulle hemmalaget tilldelas både fri- och hörnslag innan Jacob Edström, tidigare i Örebro, kunde kvittera till 3-3 i ett anfall som hade sin begynnelse i ett frislag på offensiv planhalva: "Passning vid alla tre Nora-målen från Andreas Ingemarsson" (Wirström). I '61 fick Örebro istället frislag vilket gav Joonas Peuhkuri tillfälle att testa skott utanför mål. I '62 kom Alexander Strand igenom på ena kanten men fälldes snart. I '68 sköt Bryngelsson över mål, och tre minuter fick Gulsvart hörna vilket gav Janérs tillfälle att testa skott på rus. I '74 hade Nitro/Nora skott utanför innan Johan Malmqvist visades ut i '75. I '77 fick Nitro/Nora frislag och i '79 fick Örebro istället frislag innan Nitro/Nora fick hörna i '81 vilket slutade med att Knutson sköt på mål. I '82 fick Dynamo Nora ännu en hörna vilken sköts över mål. I '84 hade Nitro/Nora en målchans innan spelet vände snabbt och Janérs blev bollförande och nådde ett genombrott i mitten av banan - han fälldes av Andreas Ingemarsson, tidigare i Örebro, och frislaget omvandlades till hörnslag innan det begärdes timeout. 

                                På övertid testade Örebro skott till hörna och Gulsvart hade både hörna och en serie frislag innan matchen rundades av med att Gulsvart hade skott utanför i yttre burgavel. 

                                Max Eriksson mediterar:

  Just nu känns det bara tomt, men kanske jag kan vara lite gladare åt poängen imorgon.... Vår första halvlek är riktigt bra. Taktiskt gör vi det helt rätt då, täppte till defensivt på ett sätt som vi inte gjort tidigare men pratat mycket om. Det handlar mycket om det, att försvara oss som lag. Vi vet att vi kommer att göra mål, de kvaliteterna finns.... Vi har bestämt oss att prioritera defensiven. Spela lite enklare än tidigare. I andra halvlek tycker jag att Nora gör det bättre, ungefär på samma sätt som vi. Spelar enklare och lyfter in mot vårt straffområde. Och så får dom ett par slumpmål som tar dom in i matchen. De är bra på det spelet.... Just nu är det bara tomt. Men jag tror att det kan kännas annorlunda imorgon [(som svar på frågan "En poäng, kan du vara nöjd med den?")].... Ja, då kändes det viktigt för oss att ta tillbaka taktpinnen. Men de får 3-2 rätt snart, och så kommer kvitteringen också. Det var inte många minuter emellan där [(som svar på frågan om Johannes Camiltons 3-1 kändes som ett viktigt mål)].... Jag tycker att vi spelat upp oss. Vi hade i bölrjan av säsonjgen många med väldigt bra form, och då fick det lite av sig självt. Vi har många offensivt skickliga spelare. Sedan när formen sviktat lite så har vi blivit straffade. Kanske har vi varit lite naiva ibland.... Ja, plusstatistik är ju bra. Jämför med förra säsongen så är det ju en klar förbättring, så någonstans får vi kanske vara lite nöjda ändå. Vi har haft det jobbigt här uppe varje gång, och det är vi inte ensamma om. Nitro/Nora är svåra på hemmaplan, det är ett bra lag som är jobbigt att möta [(som svar på frågan "Tre poäng av fyra i de prestigeladdade derbymatcherna?")] ... (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                                 I Gulsvart saknades Daniel Rönning, avstängd. 

                                          Källförteckning

  Wirström, Lars. "Äldst-och Bäst- På Banan." Nerikes Allehanda [Örebro] 31 Dec. 2017, Sporten sec.: 18. Print.
  Wirström, Lars. "Max Missnöjd - Trots ÖSK-poäng I Nora." Nerikes Allehanda [Örebro] 31 Dec. 2017, Sporten sec.: 8. Print.

  Nitro/NoraÖrebro
  Nitro/Nora-Örebro
  1. M Berggren
  33. R Andersson
  6. M Jansson
  28. S Isaksson
  27. A Ingemarsson
  71. J Malmqvist
  22. T Ahlström
  9. V Erlandsson
  21. J Bryngelsson
  24. M Söderman
  90. T Knutson

  Avbytare
  50. R Berg
  17. M Andersson
  38. J Edström
  23. J Freberg
  15, V Sjölander
  11. J Blom
  13. T Hedlund
  37. J Jeschinsky
  4. N Larsson
  5. V Janérs
  90. J Svensson
  6. M Eriksson
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  19. J Camilton
  21. T Määttälä

  Avbytare
  50. J Westberg
  O Tulomäki
  16. A Strand
  66. M Brolin-Munther
  0 KOMMENTARER      1744 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2017-12-31 21:30:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Örebro SK värvar Joakim Bergqvist
  Örebro Gulsvarts trupp fullbordad inför den kommande säsongen...
  2018-08-13 06:20:00

  Örebro SK värvar Elias Sandholm
  Örebro Gulsvart noterar ännu ett nyförvärv...
  2018-06-08 10:59:00

  Örebro SK värvar Viktor Mardakin
  Örebro Gulsvart värvar från Elitserien...
  2018-06-08 10:55:00

  Örebro SK värvar Filip Bergman
  Örebro Gulsvart inkasserar ytterligare personal...
  2018-06-08 10:00:00

  Örebro SK värvar Hugo Sundberg
  Örebro Gulsvart breddar truppen ytterligare...
  2018-04-21 05:43:00

  Örebro SK värvar Nico Nevalainen
  Örebro Gulsvart tar in ytterligare personal till säsongen 2018/19...
  2018-04-21 04:48:00

  Örebro SK värvar Sebastian Eriksson
  Örebro Gulsvart noterar sitt första nyförvärv i Sebastian Eriksson som ansluter från seriekollegan Peace & Love City.
  2018-04-21 04:12:00

  Gulsvart bokslut i Falun - Oinspirerat Örebro föll i snöyran
  Örebro Gulsvart förlorade mot Falun med 8-3. Örebros mål gjordes av Tero Määttälä och Alexander Strand.
  2018-02-27 04:19:00

  Örebro fixade förnyat kontrakt - Trots förlust mot Uppsala/Näs
  Örebro Örebro förlorade mot Uppsala/Näs. Slutresultat 6-2 till gästerna. Gulsvarts mål gjordes av Mattias Brolin-Munther och Daniel Rönning.
  2018-02-19 06:00:00

  Gulsvart storförlust mot Ljusdal - Kontraktet ej säkrat
  Örebro Gulsvart förlorade mot Ljusdal med 12-1. Örebros mål gjordes av Alexander Strand.
  2018-02-15 17:30:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  ”Inget lag har varit så favorittippat”
  Filip Wollin: Sanna mina ord
  Klassmål avgjorde för Roma
  ”Same same but slightly different”
  Kryss för Necaxa – måltorka för Atlas
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies