fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 107870 | Medlemmar: 184112

Kom ihåg mig
2019-01-19 15:00
Rättvik - Örebro
2-2


Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
Joakim Bergqvist fick förtroendet att vakta målet i matchen mot Rättvik.

Bortaturnén - En poäng mot Rättvik

Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.

                   Örebro för dagen i svarta dräkter med Joakim Bergqvist i mål fick se Rättvik förvalta avslag. Kort därpå testade Alex Adeheimer, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri en passningskombination som dock inte mynnade i någonting anmärkningsvärt. I ’2 slog Rättvik en lyra som hamnade utanför plan innan Filip Bergman sökte Peuhkuri i djupled. I ’4 kastade Berqvist bollen långt, som så småningom hamnade hos Sebastian Brandt som i sin tur fann Viktor Mardakin – den sistnämnde föll dock ned till isen och bollen hamnade hos antagonisterna. Ett par minuter senare tilldelades Örebro frislag som mynnade ut i ett skott på mål från Victor Janérs. I ’8 rann Rättvik igenom i mitten av plan och skaffade en hörna vilken täcktes av Örebros rus. I ’10 var det Gulsvarts tur att få hörna vilken sköts utanför mål innan Rättvik passade bollen bakom Gulsvarts försvarslinje, ställde försvaret, och tillät en spelare att runda Bergqvist till ledning, 1-0. I ’13 fick Örebro frislag och kort senare skott över mål. I ’14 passade Rättvik bollen i djupled men bröts av Örebro innan anfallet fullbordades.

                    Med en kvart spelad kunde Örebro skapa en möjlighet när spelaren tog emot boll, vände sig om, och sköt mot mål. I nästa ögonblick var det Rättviks tur att skjuta utanför mål innan Gulsvart fick frislag, slog en lyra och Rättviks målvakt kunde greppa bollen. I ’18 sköt Rättvik utanför mål innan lagen turades om att få frislag mellan ’19 och ’22. I ’24 höll Rättvik på att återigen storma fram i mitten av banan men Eriksson avvärjde i sista stund. Dessförinnan hade Örebro haft skott på mål, vars retur höll på att ställa till det rejält för hemmalaget. I ’25 fick Örebro hörna vilken sköts på muren och ett par minuter senare hade Rättvik skott på mål vilket tog sin begynnelse i ett frislag. I ’29 bröt Johan Svensson gästernas bollinnehav innan bollen hamnade hos Alexander Strand som agerade spelfördelare och snart kunde en lyra slås till Hugo Sundberg men bollen hann slinka ut över kortlinjen och anfallet gick om intet.

                     I ’31 sköt Rättvik utanför mål och i nästa ögonblick fick Örebro frislag. Ett par minuter senare fick Örebro en hörna vilken slutade i ett avslut på mål. I ’34 blockerade Örebros försvar ett skott från hemmalaget, och sedan sköt Rättvik över mål. I ’38 tillskansade sig Örebro ett frislag vilket renderade inte mindre än tre avslut mot mål. Kort därpå svarade Bergman och Strand för en passningskombination som slutade i att Örebro fick en hörna, om än en resultatlös sådan...

                     I ’46 passade Örebro bollen i djupled men den hann rinna ut över kortlinjen. Därefter stack Rättvik upp med skott på mål innan Adeheimer kom fri snett framför mål och lade in kvitteringen, 1-1. Tre minuter senare fick Rättvik hörna vilken blev resultatlös innan Rättvik hade skott över mål i ’51. I nästkommande matchminut räddade Bergqvist till hörna vilken genererade tre raka skott i följd mot mål för hemmalaget. Därefter turades lagen om att få frislag innan Daniel Rönning sköt på mål i ’58 där returen gav, den för dagen spelande, tränaren Max Eriksson läge, vars skott blockerades av Rättviks försvar.

                     Efter en timme spelad fick Gulsvart hörna och sköt över mål. I efterföljande matchminut spelade Rättvik in bollen från ena kanten och kort därefter var ledningsmålet till 2-1 ett faktum. Tre minuter senare fick Örebro hörna vilken blev resultatlös, innan Gulsvart återigen fick hörna i ’68 vilken Peuhkuri förvaltade till kvittering, 2-2. Däremellan fick Rättvik ett frislag, liksom i ’70. I påföljande matchminut fick Örebro hörna vilken sköts över mål, liksom i ’72 där hörnan istället slutade i Rättviks rus. Ett par minuter senare höll ett felpass på att ställa till det för Örebro men Gulsvart lyckades reda ut det.

                      I ’74 gjordes Nevalainen ned medan han hade bollen och Rättvik kunde istället mönstra ett anfall som dock Gulsvart kunde bryta och gav Strand möjlighet till att som bollförare söka sig till mitten av offensiv zon och skjuta över mål. I ’77 fick istället Rättvik hörna som sköts över mål, innan Örebro fick frislag i ’78. I nästkommande matchminut fann Peuhkuri parhästen Nevalainen som försökte sig på ett inspel från ena kanten. Bollen blev dock snart Rättviks egendom vilka kunde gå till anfall, få frislag, och slutligen hörna vilken sköts över mål. I ’81 fick Rättvik frislag innan Gulsvart kunde bryta Rättviks bollinnehav på mitten av plan där, kort senare, Adeheimer spelade bollen till Strand men där bollen slutligen hamnade utanför plan och hamnade i Rättviks ägo. I nästa ögonblick fick hemmalaget frislag innan bollen passades till Strand – den hann dock brytas innan den nådde sin mottagare. I ’84 blåstes Gulsvart av för offside innan Örebro fick hörna och sköt utanför.

                      I ’85 rensade Janérs och bollen vispades upp på läktaren. I ’86 sköt Rättvik mot mål men Strand blockerade och bollen ändrade färdriktning och neutraliserades. Ett par minuter senare sköt Gulsvart utanför innan Rättvik emellertid stack upp med ett skott på mål. Med en minut kvar av ordinarie matchtid kastade Bergqvist långt vilket utgjorde embryo till det som skulle bli Gulsvarts sista försök till seger – Örebro och Nevalainens skott slutade dock utanför mål. Det sista som hände innan matchen var slut var att Örebro tilldelades frislag i ’89.

                      Adeheimer kommenterar sitt mål i synnerhet, samt matchen i allmänhet:
 
Jag tar bollen på egen planhalva, kommer igenom lite väl enkelt, tunnlar sista spelaren så är jag plötsligt fri. Vet inte vad de gjorde. Det kändes som att vi skulle få lite mer energi av det målet men vi fortsätter att göra svåra grejer istället för att skapa lägen genom att spela enkelt…. Vi spelar väldigt slarvigt och vi får vara nöjda med att få med oss en poäng. Vi är inte där. Det är mycket felpass och vi försöker att skapa något genom att inte göra något. Vi försöker att få igång laget ute på isen, att vi ska spela enklare och tajtare över hela planen. Men det är ändå lite utspritt mellan lagdelarna…. Vi kanske har tre skott på mål under hela matchen och gör två mål. Det är flyt egentligen att vi får med oss 2-2 (Carlsson, Nerikes Allehanda).

                     Henrik Löfvendal, för dagen ensam huvudtränare, uttrycker viss frustration:

Vi fick med oss en poäng med att halva laget var bra idag. Det är i och för sig starkt på sitt sätt. Vi får ta det i bussen innan vi åker till hotellet…. Vi kommer att höja rösten lite grand och försöka att få igång dem. Vi måste ta ansvar och alla vet vad det handlar om. Det minsta man kan begära är att vi kämpar och åker skridsko…. Nej, inte på det här sättet. Förut har det varit spelet som inte suttit och det kan man inte skälla så på det här sättet. Man sviker sina lagkamrater när det bara är vissa som tar i som fan och andra bara åker runt och verkar tycka att det inte är så noga [(som svar på frågan ”Har ni [(höjt rösten)] förut den här säsongen?”)]…. Ja, helt klart [(som svar på frågan ”Är det här den sämsta insatsen inställningsmässigt?”)]…. Det är inte många som kan göra såna mål. Han var bra igen och visar klass [(om Alex Adeheimers mål)]…. Vi ska vinna imorgon [(mot Peace & Love City)], då har vi 20 poäng och är med. Vi har inte haft det som mål innan säsongen men då kan vi inte göra såna här matcher. Men problemet är att vi inte har vunnit en enda bortamatch… (Carlsson).

                                                Källförteckning

Carlsson, Fredrik. “Tränaren Kritisk Efter Floppen Mot Rättvik.” Nerikes Allehanda, 20 Jan. 2019, pp. 9–9.

RättvikÖrebro
Rättvik-Örebro
1. A Björk
5. J Sjöblom
8. R Plan
43. H Cervin
11. J Nywertz
17. J Hjelm
22. J Röine
15. Mar Widén
16. Mat Widén
10. J Erlandsson
7. M Karlström

Avbytare
89. J Svensson
19. T Stjernström
23. O Öijer
9. M Lindholm
21. F Cesar
93. J Bergqvist
41. S Eriksson
37. J Jeschinsky
23. J Svensson
29. A Adeheimer
2. D Rönning
5. V Janérs
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
20. H Sundberg
95. N Nevalainen

Avbytare
50. J Westberg
4. M Eriksson
16. A Strand
60. F Bergman
V Mardakin
0 KOMMENTARER      766 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2019-01-24 20:50:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
2019-02-16 01:59:00

Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
2019-02-09 20:59:00

Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
2019-02-05 18:00:00

Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
2019-01-27 23:04:00

Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
2019-01-24 20:50:00

Dubbelhelgen - Nära tvåsiffrigt mot Katrineholm
Örebro I den andra matchen på lika många dagar vann Gulsvart mot Katrineholm med 9-4 (2-1). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
2019-01-19 08:00:00

Dubbelhelgen - Storseger mot Tillberga
Örebro Örebro vann mot Tillberga med 8-2 (4-1). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
2019-01-18 17:59:00

Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
Örebro Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.
2019-01-10 00:05:00

Seger i årets sista - Gulsvart revansch mot Boltic
Örebro Örebro slog Boltic med 4-3 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
2019-01-05 02:10:00

Trots drömstart - Sjukdomsdrabbat Örebro föll mot Boltic
Örebro Örebro förlorade matchen mot Boltic med 4-6 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2018-12-29 04:59:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
SERIETABELLEN
1Åby/Tjureda2015233732
2Nässjö2114165229
3AIK Bandy2113353329
4Ljusdal2112275226
5Lidköpings AIK2111461026
6Gripen219482522
7Kungälv21948-222
8Boltic211029-1322
9Örebro20857321
10Rättvik21768-620
11Peace & Love City Bandy219210-920
12Kalix218310-219
13Tillberga216213-3014
14Katrineholm 215412-3414
15Tranås BoIS215214-2612
16Västanfors IF/BK212217-906
>> Visa hela tabellen

Parentes #331 - Nostalgi

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Henrik Brändh skriver:

Det fanns en tid för länge sedan när ÖSK var en stormakt i svensk bandy och blev svenska mästare fem gånger.... På morgontimmarna den 18 mars 1973 klev förväntansfulla supportrar på tåget på centralstationen i Örebro. Målet var Söderstadion i Stockholm där gultröjorna senare samma dag skulle spela klubbens tionde SM-final. För motståndet stod Västerås SK som vunnit södergruppens grundserie på samma poäng som tvåan ÖSK. Ett reportageteam från NA följde supportrarnas uppladdning på tåget och kunde snabbt konstatera att det tullades friskt från de medhavda bandyportföljerna. "Om det inte varit för dagen kunde man ta dem för riksdagsmän en måndagsmorgon, på väg till viktiga beslut i huvudstaden för de såg lika bestämda ut", beskrev reportern Tomas Lundemark som tyckte att det var en behaglig resa. "Inte särskilt mycket gick sönder. Några vattenkaraffer, någon lämnade den gångna nattens skördar på ett säte, lite inventarier kastades ut genom fönstret. Det var nästan som förr om åren", skildrade Lundemark.

Gunnar Lindholm, 75 år, skulle uppleva sin tredje bandyfinal. Han satt i en vagn och höll för öronen. Intill honom skrålade en entusiastisk ÖSK-supporter. "Jag har varnat honom. Han kommer att somna under matchen", sade Gunnar. Somliga gladde sig över SJ:s förmåga att planera tågförbindelser. Andra förargade sig över att tåget inte gick över Västerås. Det hade kunnat bli en intressant förmatch annars. I Stockholm väntade en stor välkomstkommitté i form av en polisstyrka vars uppgift var att lotsa supportrarna från de båda lagen till Söderstadion. Lite förvirrade stannade stockholmarna till och undrade vad som skulle ske. Men inga vilsekomna bandyentusiaster hamnade i finkan på vägen till söder. 15670 åskådare slöt upp, den bästa noteringen sedan 1961. Stämningen var på topp och för säkerhets skull hade man särat på ÖSK och VSK:s supportrar som satt på olika håll. Endast vid köerna vid toaletterna möttes man, men det gick ganska bra. Några drack mellanöl och då och då under matchen kom vaktmästare och polis och hjälpte några åskådare från stadion. Då buade andra ur publiken. Före matchen utväxlade lagen traditionsenligt gåvor till varandra. Västeråsarna överlämnade en stekpanna, gurka och kaffe till ÖSK-spelarna som i sin tur bjöd på ost och kex. Förstås.

ÖSK inledde piggast och NA:s sportchef tyckte i sin krönika att örebroarna borde ha avgjort matchen redan under matchens första 20 minuter då anfallarna Sören Andersson och Johnny Petherson skapade två upplagda lägen som båda sumpades av Andersson. I stället gick Västerås på knock med två mål inom loppet av två minuter. Jan Hedvall satte 1-0 i den 21:a minuten, en hård pärla från liten vinkel och från rätt långt håll, och strax senare tvekade ÖSK:s VM-målvakt Jan Ivar-Ekberg varpå Stig "Rulle" Johansson satte 2-0. "Före 2-0 såg jag inte hur fort bollen kom emot mig och därför tvekade jag vid utåkningen. Jag bestämde mig för sent och får ta på mig målet, det är sådant som händer", sade en deppig Ekberg i omklädningsrummet efteråt. 2-0 var också ställningen i paus och uppförsbacken blev ännu brantare när Raoul Johnson ökade på till 3-0 i 53:e minuten. Claes-Göran Jansson spräckte ÖSK-nollan i den 70:e minuten, reducerade till 1-3, men känslan var att VSK: s seger aldrig var i fara. Slutresultatet fastställdes när "Rulle" Johansson satte 4-1 när fem minuter återstod. Redan då gick ÖSK-båsen Stig Bergström över till västeråsarnas bänk och kramade om sin gamle vän, VSK-tränaren Henry Ohlsson. "Vi borde haft ledningen med 2-0 efter 25 minuter, i stället låg vi under med samma siffror. Inte så konstigt om vi knäcktes då", analyserade Bergström. VSK-målvakten Dan Fredell, teskedsgubbe i formatet, formligen slets ur omklädningsrummet efteråt och fick barfota finna sig att hissas av segerrusiga VSK-supportrar. "Västerås vann på sin målvakt. Fredell räddade VSK första kvarten", erkände motståndarkollegan Jan-Ivar Ekberg.

Ekberg var en av flera ÖSK-stjärnor som inte hade någon av sina bättre dagar, liksom skarpskytten Hasse Nordin och vindsnabbe yttern Bosse Andersson. NA:s pris som bäste ÖSK-are i finalen, en teaterresa till Stockholm för två personer, fick till vänsterbacken Ola Ljungberg trots att han drog på sig två utvisningar i andra halvleken. En tröst i bedrövelsen var att ÖSK-kassören RUne Nordström räknade med att finalen för ÖSK:s del skulle ge en vinst på 25 000 kronor och att säsongen för första gången gav ett överskott - 10 000 kronor netto. Hemresan till Örebro var betydligt mer stillsam för ÖSK-supportrarna än den i andra riktningen. De spända förväntningarna hade ebbat ut och nederlagets kalk tömts. Och 44 år senare väntar alla ÖSK-supportar fortfarande på klubbens nästa SM-final (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Brändh, Henrik. “När ÖSK-Supportrarna Tog Tåget till SM-Finalen.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2017, pp. 8–8.
"Nu snart dags för ÖSK fotboll men tyvärr det känns inget lockande.... Blir väl på sikt som bandyn, de rasar ur" - "Trött o Besviken"

Parentes #327 - Veckans citat

ÖREBRO, 27 FEBRUARI 2018
Parentes #326 - Crime Report III
"... det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen..." - Göran Liljegren, ordförande

Parentes #326 - Crime Report III

ÖREBRO, 2 FEBRUARI 2018 Matchen mellan Örebro och Boltic präglades av spänning och hotfullhet och blev en cause célèbre i lokalmedia:

Ett bråk bröt ut i publiken under bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IF Boltic på lördagen. Polisen fick ingripa för att stoppa tumultet på läktaren.... Polisen var alltså beredd på bråk. Det visade sig behövas. NA:s sportreporter som var på plats för att rapportera från matchen, berättar att supportrar från de båda lagen ruschade mot varandra. Polis och ordningsvakter fick gå emellan för att dra isär de båda grupperna.... ÖSK Bandy låg under med 2-5 i den 87:e minuten mot Boltic på hemmaplan då det blev livat på läktaren. Redan innan matchen fanns polis, supporterpolis och ordningsvakter på plats utanför och inne i Behrn Arena för att kunna skilja de två klackarna åt. Men trots att säkerhetsåtgärder gjorts började ett 20-tal supportrar från ÖSK Bandys hemmaklack rusa mot Boltics fans som stod bakom staket.... En person omhändertogs också före matchen i närheten av arenan. Efter matchen ställde poliserna upp sig på rad utanför arenan för att hålla isär de olika supportergrupperna. Vid klockan 16:30 hade polisen avslutat sin insats vid bandymatchen (Levin och Berglund, Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

Göran Liljegren, ordförande, kommenterar:

De som kom hit ville mest ha utlopp för sin aggressivitet.... Vi tycker naturligtvis att det är trist att det blev såhär. Och det är trist att en klick som annars inte går på bandy, utan som går dit just i akt och mening för att bråka. Just de som började bråka har vi aldrig sett förut och de skulle nog möjligen vara fotbollssupportrar från Örebro, men vi vet inte säkert. Men det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen för de som står i Svampen kände inte heller igen dem.... Jag ser det som ett samhällsproblem och inte ett idrottsproblem.... Jag ser inte alls det här som ett allvarligt problem inom vår klubb, att det blir bråk alltså. Men Boltic har ju varit det lag som haft sådana supportrar som det hänt en del saker kring. För något år [(sedan)] attackerade de Svamparnas buss utanför Tingvalla när de skulle åka därifrån. De kastade sten och försökte mucka gräl. Men inget sånt har hänt i år.... Domarna kommer skriva en rapport och vi kommer kanske få böter. Och det får vi eftersom vi ansvarar för de supportrar som är på plats, vare sig om vi tycker de tillhör oss eller ej. Och jag vet inte vad det kommer kosta, men det kommer helt klart svida i vår lilla kassa.... De örebroare som gjort detta har förstört för ÖSK Bandy. De var inte alls där för att stötta oss alls. Utan de villa skapa bråk. Det känns väldigt orättvist för vi kan inte vara säkra på att de kommer komma tillbaka, eftersom vi inte med säkerhet vet vilka de är. Men vi ska hitta dem för polisen känner kanske igen dem. Annars kommer vi behöva hjälp med identifiering om vi inte kommer någonstans... (Ljung-Nielsen).

Källförteckning

Berglund, Johanna, and Anna Levin. "Polis Stoppade Bråk På Läktare." Nerikes Allehanda [Örebro] 21 Jan. 2018, Sporten sec.: 6. Print.
Nielsen, Veronika Ljung. "Polisen Fick Avbryta Läktarbråket." Nerikes Allehanda [Örebro] 22 Jan. 2018, Sporten sec.: 8-9. Print.
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Hammarby ångar på mot semifinal
Atlético Madrid i förarsätet
Champions League:   Atlético Madrid i förarsätet
”Upp till IFK att visa sin styrka”
Vinnare och förlorare i traden
”Frustration över missade möjligheter”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies