fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 100905 | Medlemmar: 184112

Kom ihåg mig
2019-02-02 13:00
Gripen - Örebro
5-5


Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
Joakim Westberg fick förtroendet att vakta målet i matchen mot Gripen.

Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen

Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.

                        I matchminut ’1 stormade Alex Adeheimer fram som bollinnehavare men vände om spelade tillbaka bollen till försvaret. I nästa stund var det Johan Svensson som slog bort bollen, på tennis, då Gripen försökte sig på en lyra. I ’2 hade Gripen skott över mål och i nästa ögonblick slog Örebro en lyra med adress Hugo Sundberg som tog emot den, och skaffade hörna. Den slogs och resulterade i ett par skott för Gulsvart, varav det sista hamnade utanför mål. I ’6 spelade Gripen bollen i djupled men den hamnade kort därpå utanför banan. I nästa stund försökte Örebro komma runt på ena kanten men Gripen tilldelades frislag, liksom i ’8. Gripen fick inkast i ’9 och kom till skottläge efter tio minuters spel där Örebros försvar blockerade det. Sedan bröt Svensson hemmalagets bollinnehav och slog sedan en lyra som hann slinka utanför plan. Örebro tog ledningen i ’12 då Johan Näsholm körde solo, rundade målvakten, och lade in 1-0.

                        I ’13 fick Gripen hörna vilken sköts över mål och i ’14 passade Alexander Strand bollen till Joonas Peuhkuri som i sin tur sköt på mål och tvingade Gripens målvakt till en räddning. Ett par minuter senare fick Örebro hörna där inget avslut nåddes och kort därpå bröt Otso Tulomäki gästernas anfall men det efterföljande uppspelet bröts likaså. Örebro kunde istället försöka sig på en lyra som genererade ett skott på mål till hörna. Den blev dock resultatlös. I ’18 kunde istället Gripen få till ett skott på mål vilket räddades till hörna – den slogs över mål. I ’19 körde Nico Nevalainen solo med bollen men hann brytas. I ’21 hann dock Nevalainen upp en tillsynes ”död” boll och kunde ostört prickskjuta 2-0 till Örebro diagonalt in i motsatt inre burgavel.

                        I ’22 fick Gripen frislag och i ’23 fick Örebro hörna där avslutet tog i virket. Därefter fann Viktor Mardakin Strand som i sin tur fick till ett skott på mål. I ’26 tilldelades Örebro ett par frislag innan Peuhkuri nådde skottläge från vänster och sköt på mål. Därefter sköt Svensson över mål innan Örebro fick frislag och testade en lyra med adress Nevalainen – hemmalagets målvakt kunde dock erövra bollen.

                        Med en halvtimme spelad reducerade Gripen då en spelare skar in mot mitten och placerade bollen rätt upp i nättaket. Därefter fick Örebro hörna vilken slogs på mål innan Gripen passade bollen i djupled, sköt på mål och tvingade Joakim Westberg till en räddning. I ’35 spelade Gripen in bollen från ena kanten och nådde kort därpå skott över mål. Sedan kom Örebros Daniel Rönning till skottläge och sköt på mål. I ’37 fick Gripen mål bortdömt för ”spark” innan Örebro passade bollen i djupled till Sundberg, men där Gripens målvakt kunde lägga beslag på bollen. I ’40 tog Sebastian Eriksson ned bollen och Örebro fick sedermera frislag och slutligen hörna – Filip Bergman förvaltade den till 3-1 för Örebro då han sköt in bollen mellan benskydden på Gripens målvakt. I ’43 spelade Gripen in bollen från ena kanten men Örebro fick tag i bollen mitt framför eget mål. På övertid fick Gripen frislag vilket generade skott på mål…

                         I ’46 fick Gripen hörna vilken slogs på Örebros rus. Tre minuter senare passade Strand till Sundberg där den sistnämnde lyckades med att runda Gripens kompakta, mur till försvar och lägga in 4-1 till Örebro. I ’50 fick Gripen hörna och i ’51 fick Örebro frislag innan Nevalainen blåstes av för offside. I ’52 bröt Brandt Gripens bollinnehav men hemmalaget kunde ganska omgående få tillbaka bollen och få till ett skott som täcktes av Örebros försvar och där bollen styrdes till hörna – den slogs rätt upp i nättaket till reducering 2-4.

                         I ’54 slog Örebro en lyra men Gripens målvakt kunde snart tillskansa sig bollen. Istället kunde Gripen gå till attack och komma till skottläge vilket tvingade Örebros försvar att täcka upp. Ett par minuter senare fick Örebro frislag och bollen spelades till Nevalainen som ännu en gång blåstes av för offside. Kort därpå fick istället Gripen frislag i samband med att Bergman fick utvisning. I ’59 blåstes Örebro återigen av för offside innan Gripen fick hörna i ’60 – den blev dock resultatlös, liksom Gripens hörna i ’62. I samma matchminut sköt Gripen på mål och tvingade Westberg till en räddning innan Rönning blev av med bollen och Gripen kunde avfyra inte mindre än tre konsekutiva skott mot mål. I samma matchminut reducerade också Gripen ytterligare till 3-4.

                         I ’67 testade Gripen ett inspel från ena kanten och friställde en spelare mitt framför mål vars avslut träffade krysset och det var kvitterat, 4-4. I ’70 räddade Westberg ytterligare en gång innan Gripen fick hörna där målet flyttades. I ’73 sköt Gripen på mål till hörna där det blev lite kalabalik framför mål. I ’80 blåstes det för offside innan Jimmy Jeschinsky tacklades och Örebro fick frislag i ’81. I nästa ögonblick hade Gripen skott på mål innan Näsholm fick tag på boll och skulle fördela boll på mitten innan Gripen fick frislag och tvingade Westberg till en räddning. I ’83 fick Örebro hörna och Sebastian Eriksson sköt på mål. Ett par minuter senare tilldömdes Gripen frislag innan Rönning nådde genombrott och sköt utanför mål. I ’86 sköt Bergman utanför likaså innan Gripen sköt på mål och vars retur ändade i yttre burgavel. 

                         På övertid tilldömdes Gripen frislag, fick hörna och sköt över mål. Sedan slogs bollen till Sundberg som dock inte fick med sig bollen. Adeheimer slog en passning i djupled men bollen slank ut över kortlinjen innan Sundberg gav Örebro ledningen till 5-4. Det sista som hände var att Gripen fick frislag för ”hög klubba” och testade ett lyft som, via muren, gick in till kvittering, 5-5.

                         Max Eriksson, huvudtränare, kommenterar:
 
Känns lite bittert nu efteråt. Vi inledde bra med många lägen som vi satte. Och sen i andra startade vi helt okej med ett mål, men sen fick vi flera utvisningar som inte var bra för oss och därifrån blev vi sönderryckta. Blev svårt att få till vårt spel när de fick mer och mer energi… (Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

                         Svensson mediterar:
 
Bråk och bråk… Hänninen slog mot vår målvakt Joakim Westberg och gav honom ett rapp över fingrarna. Och då försvarade jag honom och det blev lite gruff. Tycker ändå att jag måste få markera [(som svar på frågan ”Var det ett stort bråk som gjorde att du, Heinulf och Hänninen blev utvisade eller?”)]…. Klart jag förstår att han (Hänninen) ville göra mål, men har han bollen så får han ge fan i vår målvakt. Jag kunde liksom inte hålla mig när det där hände. Men domarna gjorde helt rätt som höll ordning på oss och plockade ut oss. Det är viktigt att kunna föra en dialog med dem så att de kan lugna ner oss när det hettar till…. Ja, det känns för jävligt. Deras sista mål kom på sista skottet som tog på en gubbe i muren. Så det hela blev som en förlust känner jag. Men vi gjorde en ganska bra match mot ett ganska bra lag. Jag ger oss ändå godkänt. Nu får vi lägga den här matchen bakom oss och sen gå på’t igen nästa helg. Vi får ta en match i taget nu på slutet [(som svar på frågan ”Ni tappade en 4-1-ledning till 5-5. Måste kännas surt?”)]…. Tror han är okej för han fortsatte att stå efter det som hände. Sen är bandymålvakter tuffa och ska kunna ta smällar. Så det är nog lugnt [(som svar på frågan ”Hur gick det med Westberg efter det där fingerslaget?”)] (Ljung-Nielsen).
 
                                                     Källförteckning

Nielsen, Veronica Ljung. “‘Får Ge Fan i Vår Målvakt.’” Nerikes Allehanda, 3 Feb. 2019, pp. 9–9.

GripenÖrebro
Gripen-Örebro
1. R Eliasson
4. V Källsbäck
3. J Skatz
90. V Nordmark
21. T Eklind
47. O Larsson
8. A Blomster
15. F Hellman
20. A Hänninen
9. N Holopainen
87. M Eriksson

Avbytare
64. D Skott
11. P Larsson
62. A Heinulf
88. S Höydahl
93. F Lydén
50. J Westberg
S Eriksson
37. J Jeschinsky
23. J Svensson
29. A Adeheimer
2. D Rönning
16. A Strand
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
64. H Sundberg
95. N Nevalainen

Avbytare
93. J Bergqvist
20. O Tulomäki
34. J Näsholm
60. F Bergman
15. V Mardakin
0 KOMMENTARER      720 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2019-02-09 20:59:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
2019-02-16 01:59:00

Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
2019-02-09 20:59:00

Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
2019-02-05 18:00:00

Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
2019-01-27 23:04:00

Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
2019-01-24 20:50:00

Dubbelhelgen - Nära tvåsiffrigt mot Katrineholm
Örebro I den andra matchen på lika många dagar vann Gulsvart mot Katrineholm med 9-4 (2-1). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
2019-01-19 08:00:00

Dubbelhelgen - Storseger mot Tillberga
Örebro Örebro vann mot Tillberga med 8-2 (4-1). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
2019-01-18 17:59:00

Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
Örebro Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.
2019-01-10 00:05:00

Seger i årets sista - Gulsvart revansch mot Boltic
Örebro Örebro slog Boltic med 4-3 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
2019-01-05 02:10:00

Trots drömstart - Sjukdomsdrabbat Örebro föll mot Boltic
Örebro Örebro förlorade matchen mot Boltic med 4-6 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2018-12-29 04:59:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
SERIETABELLEN
1Åby/Tjureda2015233732
2Nässjö2114165229
3AIK Bandy2113353329
4Ljusdal2112275226
5Lidköpings AIK2111461026
6Gripen219482522
7Kungälv21948-222
8Boltic211029-1322
9Örebro20857321
10Rättvik21768-620
11Peace & Love City Bandy219210-920
12Kalix218310-219
13Tillberga216213-3014
14Katrineholm 215412-3414
15Tranås BoIS215214-2612
16Västanfors IF/BK212217-906
>> Visa hela tabellen

Parentes #331 - Nostalgi

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Henrik Brändh skriver:

Det fanns en tid för länge sedan när ÖSK var en stormakt i svensk bandy och blev svenska mästare fem gånger.... På morgontimmarna den 18 mars 1973 klev förväntansfulla supportrar på tåget på centralstationen i Örebro. Målet var Söderstadion i Stockholm där gultröjorna senare samma dag skulle spela klubbens tionde SM-final. För motståndet stod Västerås SK som vunnit södergruppens grundserie på samma poäng som tvåan ÖSK. Ett reportageteam från NA följde supportrarnas uppladdning på tåget och kunde snabbt konstatera att det tullades friskt från de medhavda bandyportföljerna. "Om det inte varit för dagen kunde man ta dem för riksdagsmän en måndagsmorgon, på väg till viktiga beslut i huvudstaden för de såg lika bestämda ut", beskrev reportern Tomas Lundemark som tyckte att det var en behaglig resa. "Inte särskilt mycket gick sönder. Några vattenkaraffer, någon lämnade den gångna nattens skördar på ett säte, lite inventarier kastades ut genom fönstret. Det var nästan som förr om åren", skildrade Lundemark.

Gunnar Lindholm, 75 år, skulle uppleva sin tredje bandyfinal. Han satt i en vagn och höll för öronen. Intill honom skrålade en entusiastisk ÖSK-supporter. "Jag har varnat honom. Han kommer att somna under matchen", sade Gunnar. Somliga gladde sig över SJ:s förmåga att planera tågförbindelser. Andra förargade sig över att tåget inte gick över Västerås. Det hade kunnat bli en intressant förmatch annars. I Stockholm väntade en stor välkomstkommitté i form av en polisstyrka vars uppgift var att lotsa supportrarna från de båda lagen till Söderstadion. Lite förvirrade stannade stockholmarna till och undrade vad som skulle ske. Men inga vilsekomna bandyentusiaster hamnade i finkan på vägen till söder. 15670 åskådare slöt upp, den bästa noteringen sedan 1961. Stämningen var på topp och för säkerhets skull hade man särat på ÖSK och VSK:s supportrar som satt på olika håll. Endast vid köerna vid toaletterna möttes man, men det gick ganska bra. Några drack mellanöl och då och då under matchen kom vaktmästare och polis och hjälpte några åskådare från stadion. Då buade andra ur publiken. Före matchen utväxlade lagen traditionsenligt gåvor till varandra. Västeråsarna överlämnade en stekpanna, gurka och kaffe till ÖSK-spelarna som i sin tur bjöd på ost och kex. Förstås.

ÖSK inledde piggast och NA:s sportchef tyckte i sin krönika att örebroarna borde ha avgjort matchen redan under matchens första 20 minuter då anfallarna Sören Andersson och Johnny Petherson skapade två upplagda lägen som båda sumpades av Andersson. I stället gick Västerås på knock med två mål inom loppet av två minuter. Jan Hedvall satte 1-0 i den 21:a minuten, en hård pärla från liten vinkel och från rätt långt håll, och strax senare tvekade ÖSK:s VM-målvakt Jan Ivar-Ekberg varpå Stig "Rulle" Johansson satte 2-0. "Före 2-0 såg jag inte hur fort bollen kom emot mig och därför tvekade jag vid utåkningen. Jag bestämde mig för sent och får ta på mig målet, det är sådant som händer", sade en deppig Ekberg i omklädningsrummet efteråt. 2-0 var också ställningen i paus och uppförsbacken blev ännu brantare när Raoul Johnson ökade på till 3-0 i 53:e minuten. Claes-Göran Jansson spräckte ÖSK-nollan i den 70:e minuten, reducerade till 1-3, men känslan var att VSK: s seger aldrig var i fara. Slutresultatet fastställdes när "Rulle" Johansson satte 4-1 när fem minuter återstod. Redan då gick ÖSK-båsen Stig Bergström över till västeråsarnas bänk och kramade om sin gamle vän, VSK-tränaren Henry Ohlsson. "Vi borde haft ledningen med 2-0 efter 25 minuter, i stället låg vi under med samma siffror. Inte så konstigt om vi knäcktes då", analyserade Bergström. VSK-målvakten Dan Fredell, teskedsgubbe i formatet, formligen slets ur omklädningsrummet efteråt och fick barfota finna sig att hissas av segerrusiga VSK-supportrar. "Västerås vann på sin målvakt. Fredell räddade VSK första kvarten", erkände motståndarkollegan Jan-Ivar Ekberg.

Ekberg var en av flera ÖSK-stjärnor som inte hade någon av sina bättre dagar, liksom skarpskytten Hasse Nordin och vindsnabbe yttern Bosse Andersson. NA:s pris som bäste ÖSK-are i finalen, en teaterresa till Stockholm för två personer, fick till vänsterbacken Ola Ljungberg trots att han drog på sig två utvisningar i andra halvleken. En tröst i bedrövelsen var att ÖSK-kassören RUne Nordström räknade med att finalen för ÖSK:s del skulle ge en vinst på 25 000 kronor och att säsongen för första gången gav ett överskott - 10 000 kronor netto. Hemresan till Örebro var betydligt mer stillsam för ÖSK-supportrarna än den i andra riktningen. De spända förväntningarna hade ebbat ut och nederlagets kalk tömts. Och 44 år senare väntar alla ÖSK-supportar fortfarande på klubbens nästa SM-final (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Brändh, Henrik. “När ÖSK-Supportrarna Tog Tåget till SM-Finalen.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2017, pp. 8–8.
"Nu snart dags för ÖSK fotboll men tyvärr det känns inget lockande.... Blir väl på sikt som bandyn, de rasar ur" - "Trött o Besviken"

Parentes #327 - Veckans citat

ÖREBRO, 27 FEBRUARI 2018
Parentes #326 - Crime Report III
"... det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen..." - Göran Liljegren, ordförande

Parentes #326 - Crime Report III

ÖREBRO, 2 FEBRUARI 2018 Matchen mellan Örebro och Boltic präglades av spänning och hotfullhet och blev en cause célèbre i lokalmedia:

Ett bråk bröt ut i publiken under bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IF Boltic på lördagen. Polisen fick ingripa för att stoppa tumultet på läktaren.... Polisen var alltså beredd på bråk. Det visade sig behövas. NA:s sportreporter som var på plats för att rapportera från matchen, berättar att supportrar från de båda lagen ruschade mot varandra. Polis och ordningsvakter fick gå emellan för att dra isär de båda grupperna.... ÖSK Bandy låg under med 2-5 i den 87:e minuten mot Boltic på hemmaplan då det blev livat på läktaren. Redan innan matchen fanns polis, supporterpolis och ordningsvakter på plats utanför och inne i Behrn Arena för att kunna skilja de två klackarna åt. Men trots att säkerhetsåtgärder gjorts började ett 20-tal supportrar från ÖSK Bandys hemmaklack rusa mot Boltics fans som stod bakom staket.... En person omhändertogs också före matchen i närheten av arenan. Efter matchen ställde poliserna upp sig på rad utanför arenan för att hålla isär de olika supportergrupperna. Vid klockan 16:30 hade polisen avslutat sin insats vid bandymatchen (Levin och Berglund, Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

Göran Liljegren, ordförande, kommenterar:

De som kom hit ville mest ha utlopp för sin aggressivitet.... Vi tycker naturligtvis att det är trist att det blev såhär. Och det är trist att en klick som annars inte går på bandy, utan som går dit just i akt och mening för att bråka. Just de som började bråka har vi aldrig sett förut och de skulle nog möjligen vara fotbollssupportrar från Örebro, men vi vet inte säkert. Men det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen för de som står i Svampen kände inte heller igen dem.... Jag ser det som ett samhällsproblem och inte ett idrottsproblem.... Jag ser inte alls det här som ett allvarligt problem inom vår klubb, att det blir bråk alltså. Men Boltic har ju varit det lag som haft sådana supportrar som det hänt en del saker kring. För något år [(sedan)] attackerade de Svamparnas buss utanför Tingvalla när de skulle åka därifrån. De kastade sten och försökte mucka gräl. Men inget sånt har hänt i år.... Domarna kommer skriva en rapport och vi kommer kanske få böter. Och det får vi eftersom vi ansvarar för de supportrar som är på plats, vare sig om vi tycker de tillhör oss eller ej. Och jag vet inte vad det kommer kosta, men det kommer helt klart svida i vår lilla kassa.... De örebroare som gjort detta har förstört för ÖSK Bandy. De var inte alls där för att stötta oss alls. Utan de villa skapa bråk. Det känns väldigt orättvist för vi kan inte vara säkra på att de kommer komma tillbaka, eftersom vi inte med säkerhet vet vilka de är. Men vi ska hitta dem för polisen känner kanske igen dem. Annars kommer vi behöva hjälp med identifiering om vi inte kommer någonstans... (Ljung-Nielsen).

Källförteckning

Berglund, Johanna, and Anna Levin. "Polis Stoppade Bråk På Läktare." Nerikes Allehanda [Örebro] 21 Jan. 2018, Sporten sec.: 6. Print.
Nielsen, Veronika Ljung. "Polisen Fick Avbryta Läktarbråket." Nerikes Allehanda [Örebro] 22 Jan. 2018, Sporten sec.: 8-9. Print.
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Vinnare och förlorare i traden
Martin Ericsson gäst hos Dykhoff
”Frustration över missade möjligheter”
”Genialiskt eller galenskap”
Så lottas åttondelsfinalerna
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies