fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 93325 | Medlemmar: 183727

Kom ihåg mig
2019-01-05 15:00
Lidköpings AIK - Örebro
3-2


Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
Tomas Hedlund tvingades avbryta matchen mot Lidköping efter att ha åkt på en smäll på ett finger.

Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad

Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.

                       Joakim Bergqvist vaktade målet mot sin gamla klubb då Örebro gästade Lidköping. I Otso Tulomäkis frånvaro vikarierade Johan Svensson som back.

                       I ’1 sköt Joonas Peuhkuri utanför mål och i samma matchminut anföll Lidköping men bollen gick ut till inkast för Örebro och Bergqvist. I ’2 bröt Filip Bergman Lidköpings bollinnehav och i ’3 slog Sebastian Brandt en lyra som snart föll i hemmalagets ägo. I ’5 bröt Brandt en hemmaspelare efter att Gulsvart skänkt bort bollen via en felpassning. I ’6 fick Örebro ett par frislag innan Johan Näsholm, Alex Adeheimer och Alexander Strand svarade för ett fint samarbete vilket kröntes med skott utanför mål.

                       I ’7 tilldömdes Lidköping frislag och ett par minuter senare kom Adeheimer runt på kanten och passade in bollen, vilken styrdes via en motspelare, till hörna. Den slogs och målchansen gick om intet då inget avslut nåddes. Efter tio minuters spel fick Lidköping frislag och några ögonblick senare vaskade dom fram en hörna. Den täcktes sedermera av en framstormande Sebastian Eriksson och Örebro kunde åter gå till attack. Gulsvart skulle få ett frislag på offensiv planhalva och testade ett inspel vilket Lidköping omgående slog bort. I nästa stund passade Adeheimer i djupled men den bröts av Lidköping.

                       Med knappt en kvarts spel fixade Lidköping hörna sedan dom kommit runt på ena kanten; den slogs utanför och Peuhkuri kunde snart bryta bollinnehavet och starta ett anfall vilket kulminerade i skott på mål till hörna i ’16. Den skulle visa sig bli resultatlös och istället åkte Daniel Rönning på en rejäl tackling av hemmalaget, innan Bergqvist tvingades till en kvalificerad räddning sedan Lidköping hittat läge snett från vänstervinkel.

                       Efter tjugo minuters spel sköt Adeheimer på mål, och returen snappades upp av Brandt till ytterligare skott på mål – dubbelchansen gav dock ingen utdelning. I ’21 fann Adeheimer Brandt via en djupledspassning där den sistnämnde dock inte kunde få till ett avslut. I ’22 blåstes det för frislag för Lidköping och ett par minuter senare fick istället Gulsvart frislag sedan Nico Nevalainen rivits ned. Frislaget genererade hörna, vilken tvingade Lidköpings målvakt att rädda med ena benskyddet. I ’27 hade Lidköping skott på mål och i ’28 stack emellertid Peuhkuri upp med ett skott på mål för Örebro där målvakten räddade till hörna. Den slogs över mål innan lagen turades om att få frislag. I ’33 sköt Brandt utanför mål och i ’36 passade Adeheimer i djupled där bollen slutligen bröts av Lidköping innan den nådde sin mottagare. Gulsvart bröt dock hemmalagets försök till djupledsspel i nästa ögonblick, men Lidköping fick till ett skott på mål i ’37.

                       Med knappt fyrtio minuter spelade fick Örebro hörna där Eriksson sköt på mål och returen också slogs på mål. En minut senare sköt Örebro återigen på mål men bollen blockerades av en hemmaspelare. Ett par minuter senare sköt Lidköping på mål vilket genererade hörna. Den slogs utan att generera någonting och istället kunde Brandt utforska terra inkognita på ena kanten, spela in bollen och Örebro sånär få till ett ledningsmål. I mitten fanns dock ingen medspelare och bollen blev istället Lidköpings egendom. I ’43 fick Lidköping frislag innan dom blåstes av för offside. En minut senare fick Lidköping återigen frislag innan Örebro, på övertid, fick hörna vars avslut förvaltades av Sundberg till ett skott på mål. Det sista som hände var att Peuhkuri uppvaktades bryskt och Gulsvart fick frislag.

                        I ’46 fick Lidköping frislag innan Rönning fick tag på bollen, han isolerades dock snart av Lidköpings kompakta försvar och bollen gick ut över kortlinjen. I ’48 sköt dock Bergman in ledningsmålet för Örebro – 1-0 till Gulsvart i inledningen på den andra halvleken. I efterföljande matchminut körde Strand solo på ena kanten men blev av med bollen i Lidköpings straffområde. Istället kunde hemmalaget gå till anfall och vaska fram en hörna vars avslut tog i stolpen men där returen slogs in till kvittering, 1-1.

                        I ’52 sköt Lidköping på mål men räddades av Bergqvist till hörna – den skulle dock visa sig bli resultatlös. Istället tillföll bollen Örebros ägo som fick frislag i ’53. Ett par minuter senare hade Örebro skott mot mål innan Rönning nådde genombrott men blev alldeles för ensam med bollen på ena kanten. I påföljande matchminut kunde dock Adeheimer skjuta mot mål innan Lidköping tilldömdes frislag i ’57. Kort därpå fick Lidköping - eller Hajarna - hörnslag där hela tre avslut nåddes. I samband med detta begärdes det timeout.

                        I ’59 tacklades Bergman och i nästa ögonblick passade Örebro bollen bakom Lidköpings backlinje, ställde försvaret, och Bergman hittade luckan till 2-1 till Örebro. I ’60 fick Gulsvart frislag där bollen petades och där avslutet genererade en hörna. Den slogs och sköts på muren och det bildades en gröt av spelare framför mål då bollen fortfarande var i spel. Ett par minuter senare fick Lidköping frislag men Bergqvist kunde snart lägga handskarna på bollen. I ’34 rann Näsholm - också mot sin gamla klubb - igenom på offensiv planhalva, fixade frislag, och petningen resulterade i skott över mål. I ’65 passade Lidköping bollen i djupet men Örebro kunde snart lägga beslag på den. Ett par minuter senare kom Victor Janérs till skottläge och sköt på mål och den efterföljande returen sköts utanför av Sundberg.

                        Lidköping kvitterade till 2-2 efter att en spelare runnit igenom i mitten av banan och rundat Bergqvist i mål – vissa protester hördes om offside. I ’69 blåstes i alla fall Lidköping av för offside och i ’70 bröt Örebro hemmalagets anfall. I ’71 fick Lidköping ändå straff vilken Bergqvist räddade; straffen sköts mitt i mål och Bergqvist stod kvar. Ett par minuter senare tvingades Hedlund att avgå sedan han fått en smäll på tummen i samband med att han täckte upp i försvaret. I ’74 fick Örebro hörna vilket renderade två skott på mål. I ’75 startade Janérs ett anfall efter en nedtagning och gick ända fram till skottläge och skott utanför mål.

                        I ’78 limmade Bergqvist ett långskott utifrån och i nästa stund försökte Viktor Mardakin ihärdigt på kanten men trängdes ut av ett samlat försvar. I ’80 begärdes det återigen timeout. I ’80 tillskansade sig Gulsvart en hörna vilken slogs på muren och i ’84 var det Lidköpings tur att få hörna, vilken blev resultatlös. I ’85 slarvade Gulsvart med passningsspelet – vilket höll på att bli förödande – och en passning snappades upp av Lidköping som kunde gå till anfall – kort senare fick dom även frislag. I ’86 fick Lidköping återigen frislag vilket tvingade Bergqvist att rädda. Kort därpå fick Nevalainen bollen men blev för ensam i anfallet och Lidköping kunde istället gå till anfall och skjuta in ledningsmålet, 3-2, då en spelare slagit till ur diagonal vinkel framför mål in i motsatt inre burgavel. I ’89 räddade Bergqvist återigen innan Gulsvart fick frislag och sköt utanför mål. På övertid hade Lidköping skott i ribban och det sista som hände var att det blåstes för offside…

                       Eriksson kommenterade innan match:
 
Vi har kanske inte tagit alla poäng som vi borde, men det är ingen katastrof med lite poängtapp här och där just nu. Vi försöker hålla oss till vår långsiktiga plan. Vi vill hitta ett spel som vi kan bygga vidare på längre fram…. I defensiven har vi hittat något bra, där känner vi oss trygga. Nu gäller det att säkra upp framåt så vi kan luckra upp försvaret hos våra motståndare. Vi är ett kollektivt starkt och jämnt lag i år…. Vi har liksom olika kommenterar eller meningar vi skall leva upp till inför mach. Till exempel så har vi sagt att vi ska bli bättre på att stänga matcher när vi leder. Eller försöka jobba med vårt snack över hela banan. Sådana grejer. Och det har absolut funkat bra då det känts mer konkret än att säga att vi ska vara topp fem efter si och så många matcher…. Snart har vi två dubbelhelger där vi spelar fem matcher på två veckor. Men vi har varit väldigt bra tränade det här året och då är det bara bra att det blir några tuffa matcher på raken…. Det kommer att bli en rolig match [(mot Lidköping)] och vi möter ett bra lag. Det finns inget ont att säga om dem, de har några riktigt duktiga bandyspelare. Vissa är så pass bra [(bl.a.Johan Karlsson och Viktor ”VP” Pettersson)] att de ligger på gränsen att kunna spela med Villa tycker jag…. Men nu har Janérs varit med och tränat och kommer kanske vara med imorgon. Så det är bra (Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda). 

                                  Källförteckning  
 
 Nielsen, Veronica Ljung. “'Ligger På Gränsen Att Kunna Spela Med Villa'.” Nerikes Allehanda, 5 Jan. 2019, pp. 11–11.

Lidköpings AIKÖrebro
Lidköpings AIK-Örebro
77. A Johansson
5. M Karlsson
8. J Persson
9. A Ahlström
20. M Johansson
36. W Edvinsson
64. J Karlsson
14. H Larsson
44. M Hagman
19. C Norin
11. S Artig

Avbytare
1. A Erkenborn
28. E Fröjd
40. A Karlsson
88. S Gustafsson
93. J Bergqvist
41. S Eriksson
13. T Hedlund
23. J Svensson
2. D Rönning
29. A Adeheimer
5. V Janérs
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
95. N Nevalainen
64. H Sundberg

Avbytare
50. J Westberg
34. J Näsholm
60. F Bergman
15. V Mardakin
0 KOMMENTARER      609 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2019-01-10 00:05:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
Örebro Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.
2019-01-10 00:05:00

Seger i årets sista - Gulsvart revansch mot Boltic
Örebro Örebro slog Boltic med 4-3 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
2019-01-05 02:10:00

Trots drömstart - Sjukdomsdrabbat Örebro föll mot Boltic
Örebro Örebro förlorade matchen mot Boltic med 4-6 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2018-12-29 04:59:00

Mörkt i Småland - Gulsvart oigenkännligt i förlust mot Nässjö
Örebro Örebro förlorade mot Nässjö med 2-7 (0-3). Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen och Alexander Strand.
2018-12-25 21:59:00

Gulsvart besegrade Kamratgänget - Hugo Sundberg tillbaka
Örebro Örebro besegrade Kungälv med 6-3 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Victor Janérs, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
2018-12-18 18:57:00

Gulsvart nederlag mot serieledarna - Åby/Tjureda ryckte i slutet av första
Örebro Matchen mellan Örebro och Åby/Tjureda slutade 5-3 till gästerna. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Johan Näsholm och Johan Svensson.
2018-12-12 18:00:00

Gulsvart vände och vann - Vinst mot Kalix
Örebro Örebro vann mot Kalix med 5-3. Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen, Johan Näsholm, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2018-12-08 12:59:00

Gulsvart tappade ledning med 3-0 - En poäng mot AIK
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot upphaussade AIK. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Eriksson och Joonas Peuhkuri.
2018-12-04 06:00:00

Segern blåste bort - Oavgjort mot Fläkten
Örebro Örebro spelade oavgjort, 2-2, mot Västanfors. Gulsvarts båda mål gjordes av Nico Nevalainen.
2018-12-01 08:00:00

Efter chockstarten i Ljusdal - Örebro inkasserade första förlusten
Örebro Gulsvart förlorade mot Ljusdal med 3-7 (2-4). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Tomas Hedlund och Johan Svensson.
2018-11-28 23:56:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
SERIETABELLEN
1Åby/Tjureda1511223224
2Nässjö1510144421
3AIK Bandy159332321
4Kungälv159241520
5Lidköpings AIK15834419
6Ljusdal158253018
7Gripen158252318
8Kalix17737817
9Örebro15735717
10Boltic15726-416
11Peace & Love City Bandy16628-1114
12Rättvik15357-1511
13Katrineholm 164210-2110
14Tillberga153111-327
15Tranås BoIS152211-306
16Västanfors IF/BK152112-735
>> Visa hela tabellen

Parentes #331 - Nostalgi

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Henrik Brändh skriver:

Det fanns en tid för länge sedan när ÖSK var en stormakt i svensk bandy och blev svenska mästare fem gånger.... På morgontimmarna den 18 mars 1973 klev förväntansfulla supportrar på tåget på centralstationen i Örebro. Målet var Söderstadion i Stockholm där gultröjorna senare samma dag skulle spela klubbens tionde SM-final. För motståndet stod Västerås SK som vunnit södergruppens grundserie på samma poäng som tvåan ÖSK. Ett reportageteam från NA följde supportrarnas uppladdning på tåget och kunde snabbt konstatera att det tullades friskt från de medhavda bandyportföljerna. "Om det inte varit för dagen kunde man ta dem för riksdagsmän en måndagsmorgon, på väg till viktiga beslut i huvudstaden för de såg lika bestämda ut", beskrev reportern Tomas Lundemark som tyckte att det var en behaglig resa. "Inte särskilt mycket gick sönder. Några vattenkaraffer, någon lämnade den gångna nattens skördar på ett säte, lite inventarier kastades ut genom fönstret. Det var nästan som förr om åren", skildrade Lundemark.

Gunnar Lindholm, 75 år, skulle uppleva sin tredje bandyfinal. Han satt i en vagn och höll för öronen. Intill honom skrålade en entusiastisk ÖSK-supporter. "Jag har varnat honom. Han kommer att somna under matchen", sade Gunnar. Somliga gladde sig över SJ:s förmåga att planera tågförbindelser. Andra förargade sig över att tåget inte gick över Västerås. Det hade kunnat bli en intressant förmatch annars. I Stockholm väntade en stor välkomstkommitté i form av en polisstyrka vars uppgift var att lotsa supportrarna från de båda lagen till Söderstadion. Lite förvirrade stannade stockholmarna till och undrade vad som skulle ske. Men inga vilsekomna bandyentusiaster hamnade i finkan på vägen till söder. 15670 åskådare slöt upp, den bästa noteringen sedan 1961. Stämningen var på topp och för säkerhets skull hade man särat på ÖSK och VSK:s supportrar som satt på olika håll. Endast vid köerna vid toaletterna möttes man, men det gick ganska bra. Några drack mellanöl och då och då under matchen kom vaktmästare och polis och hjälpte några åskådare från stadion. Då buade andra ur publiken. Före matchen utväxlade lagen traditionsenligt gåvor till varandra. Västeråsarna överlämnade en stekpanna, gurka och kaffe till ÖSK-spelarna som i sin tur bjöd på ost och kex. Förstås.

ÖSK inledde piggast och NA:s sportchef tyckte i sin krönika att örebroarna borde ha avgjort matchen redan under matchens första 20 minuter då anfallarna Sören Andersson och Johnny Petherson skapade två upplagda lägen som båda sumpades av Andersson. I stället gick Västerås på knock med två mål inom loppet av två minuter. Jan Hedvall satte 1-0 i den 21:a minuten, en hård pärla från liten vinkel och från rätt långt håll, och strax senare tvekade ÖSK:s VM-målvakt Jan Ivar-Ekberg varpå Stig "Rulle" Johansson satte 2-0. "Före 2-0 såg jag inte hur fort bollen kom emot mig och därför tvekade jag vid utåkningen. Jag bestämde mig för sent och får ta på mig målet, det är sådant som händer", sade en deppig Ekberg i omklädningsrummet efteråt. 2-0 var också ställningen i paus och uppförsbacken blev ännu brantare när Raoul Johnson ökade på till 3-0 i 53:e minuten. Claes-Göran Jansson spräckte ÖSK-nollan i den 70:e minuten, reducerade till 1-3, men känslan var att VSK: s seger aldrig var i fara. Slutresultatet fastställdes när "Rulle" Johansson satte 4-1 när fem minuter återstod. Redan då gick ÖSK-båsen Stig Bergström över till västeråsarnas bänk och kramade om sin gamle vän, VSK-tränaren Henry Ohlsson. "Vi borde haft ledningen med 2-0 efter 25 minuter, i stället låg vi under med samma siffror. Inte så konstigt om vi knäcktes då", analyserade Bergström. VSK-målvakten Dan Fredell, teskedsgubbe i formatet, formligen slets ur omklädningsrummet efteråt och fick barfota finna sig att hissas av segerrusiga VSK-supportrar. "Västerås vann på sin målvakt. Fredell räddade VSK första kvarten", erkände motståndarkollegan Jan-Ivar Ekberg.

Ekberg var en av flera ÖSK-stjärnor som inte hade någon av sina bättre dagar, liksom skarpskytten Hasse Nordin och vindsnabbe yttern Bosse Andersson. NA:s pris som bäste ÖSK-are i finalen, en teaterresa till Stockholm för två personer, fick till vänsterbacken Ola Ljungberg trots att han drog på sig två utvisningar i andra halvleken. En tröst i bedrövelsen var att ÖSK-kassören RUne Nordström räknade med att finalen för ÖSK:s del skulle ge en vinst på 25 000 kronor och att säsongen för första gången gav ett överskott - 10 000 kronor netto. Hemresan till Örebro var betydligt mer stillsam för ÖSK-supportrarna än den i andra riktningen. De spända förväntningarna hade ebbat ut och nederlagets kalk tömts. Och 44 år senare väntar alla ÖSK-supportar fortfarande på klubbens nästa SM-final (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Brändh, Henrik. “När ÖSK-Supportrarna Tog Tåget till SM-Finalen.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2017, pp. 8–8.
"Nu snart dags för ÖSK fotboll men tyvärr det känns inget lockande.... Blir väl på sikt som bandyn, de rasar ur" - "Trött o Besviken"

Parentes #327 - Veckans citat

ÖREBRO, 27 FEBRUARI 2018
Parentes #326 - Crime Report III
"... det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen..." - Göran Liljegren, ordförande

Parentes #326 - Crime Report III

ÖREBRO, 2 FEBRUARI 2018 Matchen mellan Örebro och Boltic präglades av spänning och hotfullhet och blev en cause célèbre i lokalmedia:

Ett bråk bröt ut i publiken under bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IF Boltic på lördagen. Polisen fick ingripa för att stoppa tumultet på läktaren.... Polisen var alltså beredd på bråk. Det visade sig behövas. NA:s sportreporter som var på plats för att rapportera från matchen, berättar att supportrar från de båda lagen ruschade mot varandra. Polis och ordningsvakter fick gå emellan för att dra isär de båda grupperna.... ÖSK Bandy låg under med 2-5 i den 87:e minuten mot Boltic på hemmaplan då det blev livat på läktaren. Redan innan matchen fanns polis, supporterpolis och ordningsvakter på plats utanför och inne i Behrn Arena för att kunna skilja de två klackarna åt. Men trots att säkerhetsåtgärder gjorts började ett 20-tal supportrar från ÖSK Bandys hemmaklack rusa mot Boltics fans som stod bakom staket.... En person omhändertogs också före matchen i närheten av arenan. Efter matchen ställde poliserna upp sig på rad utanför arenan för att hålla isär de olika supportergrupperna. Vid klockan 16:30 hade polisen avslutat sin insats vid bandymatchen (Levin och Berglund, Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

Göran Liljegren, ordförande, kommenterar:

De som kom hit ville mest ha utlopp för sin aggressivitet.... Vi tycker naturligtvis att det är trist att det blev såhär. Och det är trist att en klick som annars inte går på bandy, utan som går dit just i akt och mening för att bråka. Just de som började bråka har vi aldrig sett förut och de skulle nog möjligen vara fotbollssupportrar från Örebro, men vi vet inte säkert. Men det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen för de som står i Svampen kände inte heller igen dem.... Jag ser det som ett samhällsproblem och inte ett idrottsproblem.... Jag ser inte alls det här som ett allvarligt problem inom vår klubb, att det blir bråk alltså. Men Boltic har ju varit det lag som haft sådana supportrar som det hänt en del saker kring. För något år [(sedan)] attackerade de Svamparnas buss utanför Tingvalla när de skulle åka därifrån. De kastade sten och försökte mucka gräl. Men inget sånt har hänt i år.... Domarna kommer skriva en rapport och vi kommer kanske få böter. Och det får vi eftersom vi ansvarar för de supportrar som är på plats, vare sig om vi tycker de tillhör oss eller ej. Och jag vet inte vad det kommer kosta, men det kommer helt klart svida i vår lilla kassa.... De örebroare som gjort detta har förstört för ÖSK Bandy. De var inte alls där för att stötta oss alls. Utan de villa skapa bråk. Det känns väldigt orättvist för vi kan inte vara säkra på att de kommer komma tillbaka, eftersom vi inte med säkerhet vet vilka de är. Men vi ska hitta dem för polisen känner kanske igen dem. Annars kommer vi behöva hjälp med identifiering om vi inte kommer någonstans... (Ljung-Nielsen).

Källförteckning

Berglund, Johanna, and Anna Levin. "Polis Stoppade Bråk På Läktare." Nerikes Allehanda [Örebro] 21 Jan. 2018, Sporten sec.: 6. Print.
Nielsen, Veronika Ljung. "Polisen Fick Avbryta Läktarbråket." Nerikes Allehanda [Örebro] 22 Jan. 2018, Sporten sec.: 8-9. Print.
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Stora starka Djurgården – Brynäs historiska värdemätare
”Det är ombytta roller – det är de röda från München som ska jaga”
Norrköping värvar från West Ham
Stretford Empire #133: ”In med honom”
Stretford Empire #133: ”In med honom”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies