fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 184940 | Medlemmar: 180164

Kom ihåg mig
2018-01-03 19:00
Peace & Love City Bandy - Örebro
3-3


Gulsvart spelade återigen oavgjort - En poäng på Tunets IP
Carl-Albin Bodin var ombytt och satt på bänken i matchen mot Peace & Love City.

Gulsvart spelade återigen oavgjort - En poäng på Tunets IP

Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton och Tero Määttälä.

                          Matchen inleddes med att Johan Blom räddade i matchminut '1. I påföljande matchminut sköt Tero Määttälä in 1-0 till Gulsvart. Två minuter senare kom Gulsvart återigen till anfall och sköt bollen över mål. I '6 spelade Örebro in bollen från ena kanten och passningen styrdes utanför mål. I '7 tilldelades Örebro frislag och i nästa ögonblick fick Gulsvart en dubbelchans som bestod i två skott på mål. I '9 fick Gulsvart frislag vilket förvaltades till skott på mål, och i nästa ögonblick vispade Tomas Hedlund bort bollen då Peace & Love City gick till attack. 

                          I '11 fick Mattias Brolin-Munther tag i bollen och höll på att komma runt motståndarnas försvar men fälldes omgående och fick frislag som kulminerade i att Victor Janérs sköt på mål. I '12 hade Örebro ytterligare ett skott på mål, liksom i '13. 

                          I '15 passade Örebro fel i försvaret och Peace & Love kunde få tag i bollen. Blom kunde i nästa ögonblick lägga beslag på bollen, och i nästa ögonblick kom Gulsvart runt på ena kanten och skapa en målchans, men motståndarnas målvakt kunde bryta anfallet. I '17 fick Örebro frislag sedan en spelare dragits i tröjan och i nästa ögonblick fick Örebro hörna där en variant laborerades fram. 

                          I '18 sköt Gulsvart bollen utanför mål, och i påföljande matchminut kom Joonas Peuhkuri runt på ena kanten och spelade in bollen varefter en serie skott i följd avlossades från Örebro. I '24 hade Örebro frislag vilket sköts utanför och i '27 vände en gulsvart spelare sig om och sköt på mål, liksom i '28. Spelet vände snabbt och Blom tvingades till en räddning, varefter returen slogs på blockerade spelare i Örebro

                          Efter trettio minuter spelade hade Örebro skott utanför mål, varefter Kevin Brown visades ut. I nästa stund sköt Peace & Love bollen över mål, och i '36 tilldelades Gulsvart frislag. Peace & Love kunde i nästa ögonblick gå till anfall men blåstes av för offside. Peace & Love fick frislag i '40 men skottet blockerades av Niclas Larsson. I '40 sköt Örebro bollen till hörna och den hörnan blev till en kontring då Peace & Love ställde om snabbt. i '40 fick istället hemmalaget hörna, vilken sköts utanför. I '41 räddade Blom bollen och i nästa ögonblick tilldömdes Örebro frislag. Hemmalaget fick dock tag i bollen omgående och skapade ännu en hörna vilken Blom räddade, och ytterligare en som tog i Örebros rus. 

                           Med en minut kvar av ordinarie matchtid blåstes Örebro och Sebastian Brandt av för offside. På tilläggstid testade Peace & Love långskott utanför mål och Gulsvart avrundade den första halvleken med ett skott på mål. 

                           Den andra halvleken började med att Peace & Love testade skott till hörna - den resulterade i två skott på mål. I '47 räddade Blom bollen till hörna, vilken slogs på mål. I '48 passade Brandt bollen till Alexander Strand och i nästa ögonblick fick Örebro frislag, vilket genererade skott utanför mål. Två minuter senare tippade Blom bollen över till hörna, vilken slogs utanför. I '52 fick Gulsvart hörna vilken genererade två skott mot mål.

                           I '54 kvitterade Peace & Love City via ett långt uppspel, styrning och stolpe in. I '55 fick hemmalaget hörna vilken slogs utanför. I efterföljande matchminut tog Gulsvart ledningen via en blixtsnabb passningskombination som kulminerade i att Johannes Camilton pricksköt bollen mitt upp i nättaket från distans. Sedan fick hemmalaget två raka frislag innan Brandt drogs i tröjan. I '50 greppade Blom bollen och i '60 sköt Määttälä till hörna. Den resulterade i två skott på mål för Örebro, och i samma matchminut fick Gulsvart återigen hörna vilken slogs över mål. I '64 fick Peace & Love hörna vilken sköts utanför, och i '66 passade laget bollen i djupled och i nästa stund var det kvitterat, 2-2. I '69 tog Peace & Love ledningen då bollen spelades in diagonalt mot mitten av banan, och en spelare kommit från ena kanten och lagt in bollen i motsatt hörn. 

                           Örebro replikerade dock omgående via ett långskott på mål vars retur hamnade hos Camilton som förvaltade den till kvitteringen, 3-3. I '71 fick hemmalaget frislag vilket tog på Örebros mur. I nästa ögonblick passade Brandt bollen till Määttälä och sedan dömdes det frislag för Gulsvart. I '76 fick Peace & Love istället frislag vilket Blom räddade. I nästa ögonblick visades Otsu Tulomäki ut och i '79 fick Gulsvart frislag. I '81 tappade Gulsvart bollen i mitten av banan och tvingade Blom till ett ingripande. I näta ögonblick räddade Blom till hörna, vilken tvingade honom till en benparad. I '83 fångade Blom en höjdboll innan den rensades bort av försvaret. I '85 blåstes Gulsvart av för offside och i samma matchminut hade Peace & Love skott utanför. Fyra minuter senare fick Örebro frislag innan Gulsvart, på övertid, hade skott utanför mål, samt ett inspel som slutade med en petning på mål. Kort senare blåste domaren av matchen. 

                         I Örebro saknades bl.a. Daniel Rönning och Joakim Westberg

Peace & Love City BandyÖrebro
Peace & Love City Bandy-Örebro
31. H Lindén
4. K Hammar
44. M Krantz
51. L Frid
61. P Allansson-Roos
14. H Åkerman
5. S Eriksson
50.F Bergman
91. E Stoor
16. M Samuelsson
59. K Brown

Avbytare
49. V Alm
26. I Bolin
39. P Nordenfors
98. M Persson
11. J Blom
13. T Hedlund
37. J Jeschinsky
4. N Larsson
90. J Svensson
5. V Janérs
6. M Eriksson
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
21. T Määttälä
19. J Camilton

Avbytare
1. C Bodin
20. O Tulomäki
16. A Strand
66. M Brolin-Munther
0 KOMMENTARER      402 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2018-01-05 15:00:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Trots tidigt underläge - En poäng i Nässjö
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 5-5, mot Nässjö. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Victor Janérs och Johan Svensson.
2018-01-14 07:59:00

Inför Nässjö-Örebro
Örebro Det är dags för en tête á tête med Nässjö.
2018-01-13 08:05:00

Gulsvart kryssade igen - Oavgjort mot "Fläkten"
Örebro Örebro spelade 5-5 mot Västanfors. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton, Tomas Hedlund, Victor Janérs och Johan Svensson. Fyra av målen kom till via hörna.
2018-01-10 23:59:00

Gulsvart spelade återigen oavgjort - En poäng på Tunets IP
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton och Tero Määttälä.
2018-01-05 15:00:00

Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Nitro/Nora. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton och Johan Svensson.
2017-12-31 21:30:00

Inför Nitro/Nora-Örebro
Örebro Örebro konfronterar lokalrivalen Nitro/Nora ännu en gång.
2017-12-30 09:55:00

Trots utvisning - Derbyseger mot Dynamo Nora
Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 7-3 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Jimmy Jeschinsky, Tero Määttälä, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2017-12-28 20:50:00

Trots tidig ledning - Gulsvart förlust i Ljusdal
Örebro Gulsvart förlorade mot Ljusdal med 3-8 (2-6). Örebros mål gjordes av Johannes Camilton och Daniel Rönning.
2017-12-27 19:45:00

Inför Örebro-Nitro/Nora
Örebro På Annandagen tar Gulsvart emot lokalrivalerna Nitro/Nora.
2017-12-26 13:25:00

Inför Ljusdal-Örebro
Örebro Gulsvart åker till Hälsingland och konfronterar Ljusdal.
2017-12-22 13:15:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
"Den nya bandyallsvenskan är ett steg i rätt håll" - Lars Wirström

Parentes #320 - Krönika

ÖREBRO, 16 DECEMBER 2017 Lars Wirström skriver:

Det jag minns starkast är dom där första skären. När allt gnistrar, sotad kork under ögonen mot allt det blanka. Det krasslande ljudet under skenorna som gör fina linjer i den väldiga isspegeln, och det kalla friska som landar i lungorna och kmommer tillbaka ut som ångande fukt. Inte mycket kunde stå emot den känslan. Det som var bandy och en stor del av livet. Det var innan taken och väggarna, det var innan solen försvann och tog med sig vinden. Det är aldrig motvind och snöslask i i minnet, alltid minus fem och ljusblått om inte stjärnklart.

I några år nästan bodde vi på Vinterstadion. Ibland klättrade vi över muren mitt i natten med fullmånen som enda belysning och skar genom skuggorna på en dovt glansig rektangel, en berusande känsla av tonårig frihet. Sedan bli vi vuxnare, och några av oss ganska bra på det där spelet. Upp i det gulsvarta A-laget och ett allvar som tog sig in i leken, men det är faktiskt inte sånt som minnet väljer. Det är inte hundra år sedan, men det var en annan tid, och jag känner fortfarande suget varje gång jag kliver in i Behrn arenas bandyhall. Det är definitivt inte bättre förr, men annorlunda. ÖSK var ett namn i bandylandet, jag hör ekot av tusentals mullrande lovikahänder en söndag strax efter 13.15. Snarare borde det vara bättre nu. Och i många stycken är det så. Tak och väggar har fört med sig möjligheten att träna mer och bättre, att förfina ett spel som när alla detaljer kuggar ibjuder fart, skönet och komplexitet som få andra lagsporter.

I Örebro kämpar den ärevördiga sportklubben sedan många år i någon slags motvind, som består av nästan inga pengar och klent intresse, i skuggan av hockey och fotboll och innebandy och modern bekvämlighet, med en dröm om att någon gång återvinna och orka bära en tradition som gav ett antal SM-guld på 1950- och 1960-talen och som fortfarande i någon mån levde fram till att klubben 1989 för första gången åkte ur högsta serien efter 60 raka säsonger. Sedan dess har klubben förvisso fostrat ett antal väldigt skickliga spelare - Erik Säfström, Jesper Eriksson, Robin Sundin, Simon Folkesson, Robin Folkesson, bröderna Robin och Jesper Öhrlund, Tomas Knutson är bara några - men det har varit en sådd som i huvudsak andra klubbar skördat frukterna av. ÖSK har helt enkelt inte ägt en organisation eller ekonomi som haft förmågan att ha hand och behålla en enorm samling talang. Den nya bandyallsvenskan är ett steg åt rätt håll. Inte bara för ÖSK, men för bandyns utveckling under Elitserien. ÖSK har en bättre trupp än på flera år, men framför allt en idé om ett utförande som går att förstå och känna någon form av tillförsikt inför. Att skära ner två serien till en var en sportslig nödvändighet. Nu är det tävling på riktigt i varje match, även om resultaten ändå rusar iväg ibland. Lagen slår varandra, ingen går säker. Det är utvecklande för spelare och lag. Och betydligt roligare att titta på.

Frågan är vad det på sikt gör med klubbarnas ekonomier. Sammantaget kom 287 åskådare till Behrn Arena för att se två matcher i helgen [(2-3 december)]. De är inte många, men högljudda och trogna bortom ytterlighet - de gulsvarta supportrarna. All respekt till dem, men de behöver bli fler om gulsvart någon gång ska kunna göra mer än att drömma sig tillbaka. Alternativet är såklart att nöja sig, att gilla läget och trivas med nivån. Det måste inte vara fel. Kultur och tradition är bra och fina saker, men går varken att äta eller betala ut i lön. Hur högt man än siktar (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Wirström, Lars. “Kultur Går Inte Att Äta - Eller Betala Ut i Lön För Den Delen.” Nerikes Allehanda, 5 Dec. 2017, pp. 12–12.
SERIETABELLEN
1Frillesås1512213126
2Falu BS1511132923
3Gripen1610243022
4Lidköpings AIK1510142221
5Peace & Love City Bandy16844-1120
6Nässjö159151419
7Ljusdal167271316
8Örebro165471014
9Boltic15456413
10UNIK16457-313
11Västanfors IF/BK16538-1413
12Åby/Tjureda16448-212
13Tranås BoIS15528-1512
14Nitro/Nora165110-2211
15Kungälv164210-2110
16Gustavsberg161312-655
>> Visa hela tabellen
"Jag blir förbannad, inte en enda utvisning var rätt" - Lars Carlsson, Ordförande Svampen

Parentes #312 - Veckans citat

VÄSTANFORS IP, 11 NOVEMBER 2017
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Miraklet i Minneapolis
USsports:   Miraklet i Minneapolis
Nässjö tappade både ledning och poäng
Förlusten, Sanchez och priser
#219: Toppen och döda jättar
Storstädning i Real Madrid?
Silly Season:   Storstädning i Real Madrid?
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies