fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 48955 | Medlemmar: 180182

Kom ihåg mig
2017-11-07 19:00
Örebro - Peace & Love City Bandy
8-2


Nära tvåsiffrigt mot Peace & Love City - Gulsvart rivstart bäddade för storseger
Alexander Strand gjorde mål i matchen mot Peace & Love City.

Nära tvåsiffrigt mot Peace & Love City - Gulsvart rivstart bäddade för storseger

Gulsvart inledde Bandyallsvenskan med att besegra Peace & Love City med 8-2 (7-2). Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Mattias Brolin-Munther, Johannes Camilton, Victor Janérs, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Alexander Strand.

                       Johan Blom i mål fick se Peace & Love City förvalta avslag i prologen till Bandyallsvenskan. I matchminut '2 kom Tero Määttälä runt på ena kanten och försökte sig på ett inspel som dessvärre inte hittade någon mottagare. I nästa ögonblick fick Peace & Love hörna, vilken slogs utanför. Efter fem minuters spel tog Örebro ledningen då Mattias Brolin- Munther skar in diagonalt framför mål och satte bollen i motsatt inre burgavel. I efterföljande matchminut fick Gulsvart hörna vilken slogs på mål och vars retur Victor Janérs förvaltade till 2-0. I '9 tilldömdes Örebro frislag vilket var starskottet för någonting som skulle kulminera i ett bortdömt mål. 3-0 kom istället i '13 då Brolin-Munther ännu en gång stod för målet. I '18 fick Örebro hörna som slogs på mål, och tre minuter senare skramlade Peace & Love ihop till en hörna som tvingade Blom till en räddning. I '26 kastade bortalagets målvakt långt vilket ställde Örebros backlinje och slutade med ett renodlat friläge för Peace & Love - reducering till 1-3 var i nästa ögonblick ett faktum. I '28 lade Blom beslag på bollen och två minuter senare räddade Blom friläge. Efter en halvtimme spelad utökade Gulsvart ledningen till 4-1 då nyförvärvet Joonas Peuhkuri sköt stolpe in. I '34 bröt Johannes Camilton gästernas uppspel på offensiv planhalva vilket slutade med att Örebro fick hörna vilken slogs på mål. I '36 kom 5-1 då Peuhkuri hittade Sebastian Brandt. Två minuter senare fick Blom rädda gästernas hörna och i '39 var det dags för 6-1 då Peuhkuri fann Alexander Strand. I '41 fick Örebro hörna vilken till slut landade i Peace & Loves målvakts famn. Två minuter fick Peace & Love hörna vilken slogs över. Med en minut kvar av första halvlek tillskansade sig Peace & Love ett frislag på offensiv planhalva som skulle gå i mål via en petning till anstormande medspelare. 

                      Den andra halvleken inleddes med att Brolin-Munther fälldes i offensivt straffområde och att det blåstes straff för Örebro. Camilton förvaltade straffen till mål men målet dömdes bort då en gulsvart spelare befunnit sig i straffområdet då straffen slagits. I '49 fick Örebro frislag vilket resulterade i en strumprullare mot mål. I '51 fick Gulsvart ett skott på mål, och i efterföljande matchminut fick Örebro hörna vilken resulterade i skott på gästernas rus. I '58 fick Peace & Love frislag vilket sköts över, och i '60 fick Gulsvart till ett skott på mål. Två minuter senare fick bortalaget hörna vilken slogs på Gulsvarts mur. I '63 fick Määttälä skott på mål, och i '72 fick Örebro hörna vilken slogs på gästernas rus. I påföljande matchminut passade Strand i djupled till Määttälä efter att han snappat upp bollen. I '75 fick Peace & Love hörna vilken slogs på ruset. Sedan hade Örebro två skott precis utanför mål innan Daniel Rönning kunde fastställa slutresultatet 8-2 i ett anfall som tog sin början i ett frislag. Skottet smet in precis vid ena stolproten. I '89 fick Peace & Love hörna vilken slogs över mål. 

                       Lennart Eriksson summerar: 
 
Johan Blom (Mv) var tillbaka efter skadan och gör en riktigt habil insats och kunde inte göra något åt de två Borlängemålen. Jag hade räknat med ett hetare Peace & Love men hete tränaren Fosshaug hade inte fått igenom det i alla fall. Årets upplaga av Ösk Bandy är ett skridskostarkt lag som låter bollen göra jobbet och ser till att man är passningsbar till lagkompisen, vilket ger fler alternativ för den bollhållande spelaren. Alla jobbar bra i försvarsarbetet och orken förefaller att vara riktigt bra. Om försvaret får till under resten av säsongen som idag, blir det svårt att göra mål på Ösk Bandy (www.oskbandy.se). 

                             Källförteckning
 
Eriksson, Lennart. "Storseger i Allsvenska Premiären!" www.oskbandy.se. Örebro SK Bandy, 7 Nov. 2017. Web. 8 Nov. 2017. <https://www.laget.se/oskbandya/news/5316584/Storseger-i-allsvenska-premiaren>.

ÖrebroPeace & Love City Bandy
Örebro-Peace & Love City Bandy
11. J Blom
13. T Hedlund
37. J Jeschinsky
6. M Eriksson
2. D Rönning
90. J Svensson
5. V Janérs
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
21. T Määttälä
19. J Camilton

Avbytare
50. J Westberg
4. N Larsson
16. A Strand
66. M Brolin-Munther
31. H Linden
4. K Hammar
51. L Frid
11. P Kinnunen
44. M Krantz
61. P Allansson-Roos
5. S Eriksson
14. H Åkerman
97. J Wilhelmsson
59. K Brown
16. M Samuelsson

Avbytare
49. V Alm
9. M Enberg
8. F Hellman
26. I Bolin
69. F Ljus
0 KOMMENTARER      1217 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2017-11-08 22:15:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Trots tidigt underläge - En poäng i Nässjö
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 5-5, mot Nässjö. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Victor Janérs och Johan Svensson.
2018-01-14 07:59:00

Inför Nässjö-Örebro
Örebro Det är dags för en tête á tête med Nässjö.
2018-01-13 08:05:00

Gulsvart kryssade igen - Oavgjort mot "Fläkten"
Örebro Örebro spelade 5-5 mot Västanfors. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton, Tomas Hedlund, Victor Janérs och Johan Svensson. Fyra av målen kom till via hörna.
2018-01-10 23:59:00

Gulsvart spelade återigen oavgjort - En poäng på Tunets IP
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton och Tero Määttälä.
2018-01-05 15:00:00

Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Nitro/Nora. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton och Johan Svensson.
2017-12-31 21:30:00

Inför Nitro/Nora-Örebro
Örebro Örebro konfronterar lokalrivalen Nitro/Nora ännu en gång.
2017-12-30 09:55:00

Trots utvisning - Derbyseger mot Dynamo Nora
Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 7-3 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Jimmy Jeschinsky, Tero Määttälä, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2017-12-28 20:50:00

Trots tidig ledning - Gulsvart förlust i Ljusdal
Örebro Gulsvart förlorade mot Ljusdal med 3-8 (2-6). Örebros mål gjordes av Johannes Camilton och Daniel Rönning.
2017-12-27 19:45:00

Inför Örebro-Nitro/Nora
Örebro På Annandagen tar Gulsvart emot lokalrivalerna Nitro/Nora.
2017-12-26 13:25:00

Inför Ljusdal-Örebro
Örebro Gulsvart åker till Hälsingland och konfronterar Ljusdal.
2017-12-22 13:15:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
"Den nya bandyallsvenskan är ett steg i rätt håll" - Lars Wirström

Parentes #320 - Krönika

ÖREBRO, 16 DECEMBER 2017 Lars Wirström skriver:

Det jag minns starkast är dom där första skären. När allt gnistrar, sotad kork under ögonen mot allt det blanka. Det krasslande ljudet under skenorna som gör fina linjer i den väldiga isspegeln, och det kalla friska som landar i lungorna och kmommer tillbaka ut som ångande fukt. Inte mycket kunde stå emot den känslan. Det som var bandy och en stor del av livet. Det var innan taken och väggarna, det var innan solen försvann och tog med sig vinden. Det är aldrig motvind och snöslask i i minnet, alltid minus fem och ljusblått om inte stjärnklart.

I några år nästan bodde vi på Vinterstadion. Ibland klättrade vi över muren mitt i natten med fullmånen som enda belysning och skar genom skuggorna på en dovt glansig rektangel, en berusande känsla av tonårig frihet. Sedan bli vi vuxnare, och några av oss ganska bra på det där spelet. Upp i det gulsvarta A-laget och ett allvar som tog sig in i leken, men det är faktiskt inte sånt som minnet väljer. Det är inte hundra år sedan, men det var en annan tid, och jag känner fortfarande suget varje gång jag kliver in i Behrn arenas bandyhall. Det är definitivt inte bättre förr, men annorlunda. ÖSK var ett namn i bandylandet, jag hör ekot av tusentals mullrande lovikahänder en söndag strax efter 13.15. Snarare borde det vara bättre nu. Och i många stycken är det så. Tak och väggar har fört med sig möjligheten att träna mer och bättre, att förfina ett spel som när alla detaljer kuggar ibjuder fart, skönet och komplexitet som få andra lagsporter.

I Örebro kämpar den ärevördiga sportklubben sedan många år i någon slags motvind, som består av nästan inga pengar och klent intresse, i skuggan av hockey och fotboll och innebandy och modern bekvämlighet, med en dröm om att någon gång återvinna och orka bära en tradition som gav ett antal SM-guld på 1950- och 1960-talen och som fortfarande i någon mån levde fram till att klubben 1989 för första gången åkte ur högsta serien efter 60 raka säsonger. Sedan dess har klubben förvisso fostrat ett antal väldigt skickliga spelare - Erik Säfström, Jesper Eriksson, Robin Sundin, Simon Folkesson, Robin Folkesson, bröderna Robin och Jesper Öhrlund, Tomas Knutson är bara några - men det har varit en sådd som i huvudsak andra klubbar skördat frukterna av. ÖSK har helt enkelt inte ägt en organisation eller ekonomi som haft förmågan att ha hand och behålla en enorm samling talang. Den nya bandyallsvenskan är ett steg åt rätt håll. Inte bara för ÖSK, men för bandyns utveckling under Elitserien. ÖSK har en bättre trupp än på flera år, men framför allt en idé om ett utförande som går att förstå och känna någon form av tillförsikt inför. Att skära ner två serien till en var en sportslig nödvändighet. Nu är det tävling på riktigt i varje match, även om resultaten ändå rusar iväg ibland. Lagen slår varandra, ingen går säker. Det är utvecklande för spelare och lag. Och betydligt roligare att titta på.

Frågan är vad det på sikt gör med klubbarnas ekonomier. Sammantaget kom 287 åskådare till Behrn Arena för att se två matcher i helgen [(2-3 december)]. De är inte många, men högljudda och trogna bortom ytterlighet - de gulsvarta supportrarna. All respekt till dem, men de behöver bli fler om gulsvart någon gång ska kunna göra mer än att drömma sig tillbaka. Alternativet är såklart att nöja sig, att gilla läget och trivas med nivån. Det måste inte vara fel. Kultur och tradition är bra och fina saker, men går varken att äta eller betala ut i lön. Hur högt man än siktar (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Wirström, Lars. “Kultur Går Inte Att Äta - Eller Betala Ut i Lön För Den Delen.” Nerikes Allehanda, 5 Dec. 2017, pp. 12–12.
SERIETABELLEN
1Frillesås1512213126
2Falu BS1511132923
3Gripen1610243022
4Lidköpings AIK1510142221
5Peace & Love City Bandy16844-1120
6Nässjö159151419
7Ljusdal167271316
8Örebro165471014
9Boltic15456413
10UNIK16457-313
11Västanfors IF/BK16538-1413
12Åby/Tjureda16448-212
13Tranås BoIS15528-1512
14Nitro/Nora165110-2211
15Kungälv164210-2110
16Gustavsberg161312-655
>> Visa hela tabellen
"Jag blir förbannad, inte en enda utvisning var rätt" - Lars Carlsson, Ordförande Svampen

Parentes #312 - Veckans citat

VÄSTANFORS IP, 11 NOVEMBER 2017
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Miraklet i Minneapolis
USsports:   Miraklet i Minneapolis
Osasuna ägde bollen – men föll ändå
”Min dröm är att spela i landslaget”
Dragkamp i Manchester – ”Auba” till Arsenal trots allt?
Är det nu Juve skall vakna till liv?
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies