fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 98770 | Medlemmar: 184703

Kom ihåg mig
2018-12-29 14:00
Örebro - Boltic
4-3


Seger i årets sista - Gulsvart revansch mot Boltic
Daniel Rönning ställdes mot sitt gamla lag, och gjorde mål, i matchen mot Boltic.

Seger i årets sista - Gulsvart revansch mot Boltic

Örebro slog Boltic med 4-3 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.

                        I matchminut '75 sköt Nico Nevalainen in 4-2 för hemmalaget, en repris på scenariot på Tingvalla under Annandagen. Skulle Boltic kvittera och vända, eller skulle Örebro vinna denna gång..?

                        I matchminut ’1 spelade Örebro in bollen mot mitten men Boltics målvakt kunde snart lägga beslag på den. I ’3 sköt Alexander Strand på mål och i samband med detta föll en spelare i Boltic ned på isen. Tre minuter senare sköt Boltic utanför och i ’7 bröt Boltic hemmalagets anfall. I ’8 sökte Strand parhästen Nevalainen i djupled men blåstes av för offside. I ’9 fick Örebro frislag innan Boltic fick skott på mål några ögonblick senare.

                       I 10’ tilldömdes Boltic frislag innan Örebro fick frislag i ’11. I nästa stund kom Örebro stormande fram på ena kanten och spelade in bollen mot mitten, som dock föll i målvaktens ägo. Någon minut senare slog Örebro en lyra som dock gick utanför kortlinjen. I ’13 fick Boltic hörna vilken slogs utanför och i nästa ögonblick slog Sebastian Brandt en lyra som gick utanför spel.

                      Efter en kvarts spel bröt Boltic Örebro och Tomas Hedlunds bollinnehav och skrapade ihop en hörna. Den genererade skott på mål och i ’16 fick Örebro frislag innan Boltic slog en lyra på en spelare som sköt in 1-0 för bortalaget. Målet blev dock bortdömt och ställningen 0-0 fortfarande intakt. I ’19 hade Gulsvart långskott på mål innan Filip Bergman sköt utanför. I ’20 fick Boltic frislag innan Örebro i sin tur fick ett frislag precis vid ena hörnflaggan – bollen spelades in, genererade ett skott på mål, och returen slogs in av Hugo Sundberg till 1-0 för Örebro.

                      I ’24 sköt Boltic på mål och bollen styrdes till hörna vilken slogs utanför. Två minuter senare passade Joonas Peuhkuri bollen till Strand som i sin tur bröts omgående av Boltics försvar. I ’27 fick Boltic frislag och sköt ett skott som blockerades av det gulsvarta försvaret. Med knappt en halvtimmes spel skar Brandt in mot mitten och passade bollen diagonalt till Daniel Rönning som sköt in 2-0 från ena kanten. I ’30 fick Boltic frislag och tätt inpå fick Örebro frislag innan Bergman fälldes och Boltic åkte på en utvisning. I ’32 sköt Örebro på mål och bollen räddades till hörna. Den genererade två skott på mål och i ’33 sköt Alex Adeheimer på mål innan Boltic fick hörna i ’36, och sköt utanför mål. I ’37 kom Peuhkuri runt på ena kanten och passade bollen till Jimmy Jeschinsky som sköt utanför. I nästa stund var det Boltics tur att skjuta utanför innan Boltic fick hörna vilken slogs på ruset.

                      I ’39 svarade Strand och Peuhkuri för ett väggspel som slutade i att Rönning sköt på mål. Ett par minuter senare försökte Boltic på ena kanten men styrdes ut av det gulsvarta försvaret. I nästa ögonblick fick Örebro hörna och det resulterade i två skott på mål innan Örebro bröt igenom i mitten av plan, fick ett par avslut på mål varav det sista förvaltades till 3-0 av Bergman.

                     I ’46 fick Boltic hörna och sköt över mål och i efterföljande matchminut hade Boltic skott mot mål. I ’48 visades Nevalainen ut och i ’49 fick Strand tag i bollen och fick frislag. I ’50 fick Örebro hörna vilken sköts över mål och i ’51 kom Peuhkuri runt på ena kanten och sökte hörna utan framgång. Ett par minuter senare slog en lyra med adress Sundberg men bollen gick utanför plan. I ’54 fick Boltic frislag som blev till hörna. Den slogs utanför men i ’55 reducerade Boltic efter att bollen precis landat innanför rätt sida mållinjen.

                     I ’56 fick Boltic frislag innan en spelare i Boltic gjordes ned och Brandt visades ut. I nästa ögonblick blockerades ett skott från Boltic av det gulsvarta försvaret och i samband med detta visades Otso Tulomäki ut. I ’62 kom Nevalainen runt på ena kanten och avslutade utanför mål och i ’63 hade Nevalainen återigen bollen, hade en medspelare ren, men valde att behålla bollen. Boltic kunde istället lägga beslag på bollen och hade skott utanför i ’64, och i nästa ögonblick slogs en lyra med adress Viktor Mardakin som, med ryggen mot mål, inte fick med sig bollen. I ’65 fick istället Boltic en målchans innan Gulsvart tilldömdes frislag i ’65. I nästa ögonblick fick istället Boltic ett par frislag, varav det sista sköts på mål. I ’68 fick Gulsvart hörna där Hedlund avslutade på mål. I nästa ögonblick hade Örebro och Brandt bollinnehav men bröts och Boltic kunde gå till anfall och skjuta på mål till hörna – den slogs över mål. I ’70 och ’71 turades lagen om att få frislag innan Tulomäki ånyo visades ut.

                     I ’73 reducerade Boltic ytterligare då ett frislag blev till ett inspel som friställde en spelare tätt framför mål – 2-3 var ett faktum. Örebro replikerade dock snabbt via Nevalainen till 4-2. I’76 hade Gulsvart bud på ytterligare ett mål när Örebro sköt på mål och endast en klubba stod i vägen för den efterföljande returen att gå i mål. Gulsvart skulle istället få hörna vilken sköts på ruset innan Örebro återigen fick hörna i ’77 – den gick i mål men det blev bortdömt. Boltic fick hörna i ’78 vilken sköts över mål innan det begärdes timeout i ’79.

                    I ’83 fick Boltic frislag vilket genererade hörna. Den slogs på muren men i ’86 reducerade Boltic en tredje via ett inspel till 3-4. I ’87 fick Örebro hörna vilket blev till en kontring för bortalaget och i samband med den visades Mardakin ut. I ’88 hade Boltic skott på mål innan Boltic sköt utanför i ’89. På övertid turades lagen om att få varsitt frislag innan matchen var över…

                   Rönning mediterar:
 
Ja, gud så skönt. Jag hade inte klarat att förlora igen mot [(Boltic)]…. Personligen tycker jag att det är kul med lite drag runt matcherna,men det är ju inte bra om det spårar ur…. Ja, usch, det hade inte varit roligt att förlora igen. Vi är ju klart bättre än dem, men Boltic har ett sätt att bita sig fast i matcherna och aldrig ge sig. Men det blir alldeles för spännande när de kommer nära. Vi måste bli bättre på att spela på ledning utan att för den skull sluta spela och anfalla…. Ledningen kunde absolut vara större [(i halvtid)]. Jag borde själv ha gjort ett par mål till, och hade dessutom lägen för ett par till i andra halvlek…. En väldigt fin passning, Sebbe såg luckan, och jag behövde bara sprätta förbi målvakten [(vid 2-0 målet)]…. De trycker ju upp sitt lag och sätter press, och är bra på det. Men samtidigt måste vi hitta vägar att ta oss ur det. Det är ju egentligen precis vad man vill att motståndarna ska göra när man leder, om man bara lyckas spela sig ur förstapressen så finns det ju lägen att det kan rinna iväg…. Åh, det var så gött när [(Nico Nevalainen)] satte dit den. Vi behövde det verkligen då…. Ja, jag vet inte om den var inne. Det sjuka är att vi hade en boll inne till 5-2 i Karlstad också, utan att få det målet godkänt [(om det bortdömda målet)]…. Vi tittar förstås helst uppåt [(i tabellen)], men det är heller inte långt ned till bottenstriden, så den stressen finns också… (Wirström, Nerikes Allehanda).

                                          Källförteckning

Wirström, Lars. “Rönning Tog Skön Revansch Mot Sin Gamla Klubb Boltic.” Nerikes Allehanda, 30 Dec. 2018, pp. 12–12.

ÖrebroBoltic
Örebro-Boltic
93. J Bergqvist
41. S Eriksson
13. T Hedlund
20. O Tulomäki
2. D Rönning
29. A Adeheimer
16. A Strand
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
64. H Sundberg
95. N Nevalainen

Avbytare
50. J Westberg
37. J Jeschinsky
34. J Näsholm
60. F Bergman
15. V Mardakin
38. J Gustavsson
18. K Bergstrand
13. E Wallman
3. M Svensson
27. L Hovlund
4. C Tellin
9. J Jansson
6. A Eriksson
90. T Wiklund
8. J Wennerström
65. G Backman

Avbytare
61. C-A Bodin
10. A Ottosson
11. J Hesselbom
33. A Larsson-Niberius
81. C McIntyre-Andersson
0 KOMMENTARER      1170 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2019-01-05 02:10:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
2019-03-03 23:59:00

Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
2019-02-23 05:59:00

Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
2019-02-16 01:59:00

Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
2019-02-09 20:59:00

Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
2019-02-05 18:00:00

Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
2019-01-27 23:04:00

Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
2019-01-24 20:50:00

Dubbelhelgen - Nära tvåsiffrigt mot Katrineholm
Örebro I den andra matchen på lika många dagar vann Gulsvart mot Katrineholm med 9-4 (2-1). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
2019-01-19 08:00:00

Dubbelhelgen - Storseger mot Tillberga
Örebro Örebro vann mot Tillberga med 8-2 (4-1). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
2019-01-18 17:59:00

Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
Örebro Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.
2019-01-10 00:05:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
SERIETABELLEN
1Åby/Tjureda2217234636
2Nässjö2215165331
3AIK Bandy2214353531
4Ljusdal2212285026
5Lidköpings AIK221147926
6Kungälv221048-124
7Gripen229582523
8Rättvik22868-422
9Boltic2210210-2122
10Örebro22859121
11Peace & Love City Bandy229211-1320
12Kalix228311-319
13Tillberga227213-2916
14Katrineholm 226412-3016
15Tranås BoIS225314-2613
16Västanfors IF/BK222218-926
>> Visa hela tabellen

Parentes #331 - Nostalgi

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Henrik Brändh skriver:

Det fanns en tid för länge sedan när ÖSK var en stormakt i svensk bandy och blev svenska mästare fem gånger.... På morgontimmarna den 18 mars 1973 klev förväntansfulla supportrar på tåget på centralstationen i Örebro. Målet var Söderstadion i Stockholm där gultröjorna senare samma dag skulle spela klubbens tionde SM-final. För motståndet stod Västerås SK som vunnit södergruppens grundserie på samma poäng som tvåan ÖSK. Ett reportageteam från NA följde supportrarnas uppladdning på tåget och kunde snabbt konstatera att det tullades friskt från de medhavda bandyportföljerna. "Om det inte varit för dagen kunde man ta dem för riksdagsmän en måndagsmorgon, på väg till viktiga beslut i huvudstaden för de såg lika bestämda ut", beskrev reportern Tomas Lundemark som tyckte att det var en behaglig resa. "Inte särskilt mycket gick sönder. Några vattenkaraffer, någon lämnade den gångna nattens skördar på ett säte, lite inventarier kastades ut genom fönstret. Det var nästan som förr om åren", skildrade Lundemark.

Gunnar Lindholm, 75 år, skulle uppleva sin tredje bandyfinal. Han satt i en vagn och höll för öronen. Intill honom skrålade en entusiastisk ÖSK-supporter. "Jag har varnat honom. Han kommer att somna under matchen", sade Gunnar. Somliga gladde sig över SJ:s förmåga att planera tågförbindelser. Andra förargade sig över att tåget inte gick över Västerås. Det hade kunnat bli en intressant förmatch annars. I Stockholm väntade en stor välkomstkommitté i form av en polisstyrka vars uppgift var att lotsa supportrarna från de båda lagen till Söderstadion. Lite förvirrade stannade stockholmarna till och undrade vad som skulle ske. Men inga vilsekomna bandyentusiaster hamnade i finkan på vägen till söder. 15670 åskådare slöt upp, den bästa noteringen sedan 1961. Stämningen var på topp och för säkerhets skull hade man särat på ÖSK och VSK:s supportrar som satt på olika håll. Endast vid köerna vid toaletterna möttes man, men det gick ganska bra. Några drack mellanöl och då och då under matchen kom vaktmästare och polis och hjälpte några åskådare från stadion. Då buade andra ur publiken. Före matchen utväxlade lagen traditionsenligt gåvor till varandra. Västeråsarna överlämnade en stekpanna, gurka och kaffe till ÖSK-spelarna som i sin tur bjöd på ost och kex. Förstås.

ÖSK inledde piggast och NA:s sportchef tyckte i sin krönika att örebroarna borde ha avgjort matchen redan under matchens första 20 minuter då anfallarna Sören Andersson och Johnny Petherson skapade två upplagda lägen som båda sumpades av Andersson. I stället gick Västerås på knock med två mål inom loppet av två minuter. Jan Hedvall satte 1-0 i den 21:a minuten, en hård pärla från liten vinkel och från rätt långt håll, och strax senare tvekade ÖSK:s VM-målvakt Jan Ivar-Ekberg varpå Stig "Rulle" Johansson satte 2-0. "Före 2-0 såg jag inte hur fort bollen kom emot mig och därför tvekade jag vid utåkningen. Jag bestämde mig för sent och får ta på mig målet, det är sådant som händer", sade en deppig Ekberg i omklädningsrummet efteråt. 2-0 var också ställningen i paus och uppförsbacken blev ännu brantare när Raoul Johnson ökade på till 3-0 i 53:e minuten. Claes-Göran Jansson spräckte ÖSK-nollan i den 70:e minuten, reducerade till 1-3, men känslan var att VSK: s seger aldrig var i fara. Slutresultatet fastställdes när "Rulle" Johansson satte 4-1 när fem minuter återstod. Redan då gick ÖSK-båsen Stig Bergström över till västeråsarnas bänk och kramade om sin gamle vän, VSK-tränaren Henry Ohlsson. "Vi borde haft ledningen med 2-0 efter 25 minuter, i stället låg vi under med samma siffror. Inte så konstigt om vi knäcktes då", analyserade Bergström. VSK-målvakten Dan Fredell, teskedsgubbe i formatet, formligen slets ur omklädningsrummet efteråt och fick barfota finna sig att hissas av segerrusiga VSK-supportrar. "Västerås vann på sin målvakt. Fredell räddade VSK första kvarten", erkände motståndarkollegan Jan-Ivar Ekberg.

Ekberg var en av flera ÖSK-stjärnor som inte hade någon av sina bättre dagar, liksom skarpskytten Hasse Nordin och vindsnabbe yttern Bosse Andersson. NA:s pris som bäste ÖSK-are i finalen, en teaterresa till Stockholm för två personer, fick till vänsterbacken Ola Ljungberg trots att han drog på sig två utvisningar i andra halvleken. En tröst i bedrövelsen var att ÖSK-kassören RUne Nordström räknade med att finalen för ÖSK:s del skulle ge en vinst på 25 000 kronor och att säsongen för första gången gav ett överskott - 10 000 kronor netto. Hemresan till Örebro var betydligt mer stillsam för ÖSK-supportrarna än den i andra riktningen. De spända förväntningarna hade ebbat ut och nederlagets kalk tömts. Och 44 år senare väntar alla ÖSK-supportar fortfarande på klubbens nästa SM-final (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Brändh, Henrik. “När ÖSK-Supportrarna Tog Tåget till SM-Finalen.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2017, pp. 8–8.
"Nu snart dags för ÖSK fotboll men tyvärr det känns inget lockande.... Blir väl på sikt som bandyn, de rasar ur" - "Trött o Besviken"

Parentes #327 - Veckans citat

ÖREBRO, 27 FEBRUARI 2018
Parentes #326 - Crime Report III
"... det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen..." - Göran Liljegren, ordförande

Parentes #326 - Crime Report III

ÖREBRO, 2 FEBRUARI 2018 Matchen mellan Örebro och Boltic präglades av spänning och hotfullhet och blev en cause célèbre i lokalmedia:

Ett bråk bröt ut i publiken under bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IF Boltic på lördagen. Polisen fick ingripa för att stoppa tumultet på läktaren.... Polisen var alltså beredd på bråk. Det visade sig behövas. NA:s sportreporter som var på plats för att rapportera från matchen, berättar att supportrar från de båda lagen ruschade mot varandra. Polis och ordningsvakter fick gå emellan för att dra isär de båda grupperna.... ÖSK Bandy låg under med 2-5 i den 87:e minuten mot Boltic på hemmaplan då det blev livat på läktaren. Redan innan matchen fanns polis, supporterpolis och ordningsvakter på plats utanför och inne i Behrn Arena för att kunna skilja de två klackarna åt. Men trots att säkerhetsåtgärder gjorts började ett 20-tal supportrar från ÖSK Bandys hemmaklack rusa mot Boltics fans som stod bakom staket.... En person omhändertogs också före matchen i närheten av arenan. Efter matchen ställde poliserna upp sig på rad utanför arenan för att hålla isär de olika supportergrupperna. Vid klockan 16:30 hade polisen avslutat sin insats vid bandymatchen (Levin och Berglund, Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

Göran Liljegren, ordförande, kommenterar:

De som kom hit ville mest ha utlopp för sin aggressivitet.... Vi tycker naturligtvis att det är trist att det blev såhär. Och det är trist att en klick som annars inte går på bandy, utan som går dit just i akt och mening för att bråka. Just de som började bråka har vi aldrig sett förut och de skulle nog möjligen vara fotbollssupportrar från Örebro, men vi vet inte säkert. Men det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen för de som står i Svampen kände inte heller igen dem.... Jag ser det som ett samhällsproblem och inte ett idrottsproblem.... Jag ser inte alls det här som ett allvarligt problem inom vår klubb, att det blir bråk alltså. Men Boltic har ju varit det lag som haft sådana supportrar som det hänt en del saker kring. För något år [(sedan)] attackerade de Svamparnas buss utanför Tingvalla när de skulle åka därifrån. De kastade sten och försökte mucka gräl. Men inget sånt har hänt i år.... Domarna kommer skriva en rapport och vi kommer kanske få böter. Och det får vi eftersom vi ansvarar för de supportrar som är på plats, vare sig om vi tycker de tillhör oss eller ej. Och jag vet inte vad det kommer kosta, men det kommer helt klart svida i vår lilla kassa.... De örebroare som gjort detta har förstört för ÖSK Bandy. De var inte alls där för att stötta oss alls. Utan de villa skapa bråk. Det känns väldigt orättvist för vi kan inte vara säkra på att de kommer komma tillbaka, eftersom vi inte med säkerhet vet vilka de är. Men vi ska hitta dem för polisen känner kanske igen dem. Annars kommer vi behöva hjälp med identifiering om vi inte kommer någonstans... (Ljung-Nielsen).

Källförteckning

Berglund, Johanna, and Anna Levin. "Polis Stoppade Bråk På Läktare." Nerikes Allehanda [Örebro] 21 Jan. 2018, Sporten sec.: 6. Print.
Nielsen, Veronika Ljung. "Polisen Fick Avbryta Läktarbråket." Nerikes Allehanda [Örebro] 22 Jan. 2018, Sporten sec.: 8-9. Print.
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Slutspelet står för dörren
Kris, inställning och nonchalans
Ska Villas form hålla i sig?
Vägs ände för Juventus?
Pinsamheter och upphämtningar
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies