fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 67855 | Medlemmar: 183454

Kom ihåg mig
2018-02-10 14:00
Örebro - Ljusdal
1-12


Gulsvart storförlust mot Ljusdal - Kontraktet ej säkrat

Gulsvart förlorade mot Ljusdal med 12-1. Örebros mål gjordes av Alexander Strand.

                           Matchen inleddes med att ett mål dömdes bort i matchminut '2. I efterföljande matchminut tog Ljusdal ledningen. Fem minuter senare kvitterade Gulsvart och Alexander Strand till ställningen 1-1. I '9 kom Strand åter med boll  men bröts av Ljusdals försvar. I nästa ögonblick gick Ljusdal till anfall men blåstes av för offside. I '10 kom Sebastian Brandt loss på ena kanten och lade en passning in i mitten av banan. Ljusdals målvakt kunde dock lägga beslag på bollen. I '12 testade Ljusdal skott på mål och Johan Blom räddade till hörna. I '13 kom Örebro till anfall och Brandt avfyrade ett skott på mål som genererade hörna. Den skulle dock visa sig bli resultatlös. I '14 kom Gulsvart runt på ena kanten men neutraliserades snart av Ljusdals försvar. I nästa ögonblick sköt Mattias Brolin-Munther men skottet blockerades av motspelare. I samma matchminut kastade Blom långt utan att en medspelare fick tag på bollen, utan den slank ut över kortlinjen. 

                            Efter en kvart spelad fick Ljusdal hörna som sköts utanför. I '16 kom Örebros Max Eriksson till skottläge men sköt utanför. I påföljande matchminut tvingades Blom att rädda till hörna, som i sin tur blockerades av Gulsvarts mur. I '18 fick Ljusdal återigen hörna, vilket genererade två skott på mål. I '19 kom Brolin-Munther till skottläge och sköt mot mål. I '20 passade Ljusdal bollen i djupled och friläget som följde tvingade Blom till ännu en räddning. Två minuter senare räddade Blom återigen, till hörna, efter ett anfall. Hörnan slogs och Blom fick slutligen tag i bollen. 

                            I '23 sköt Ljusdal över mål, och i nästa ögonblick fick Örebro hörna vilken kulminerade i ett skott över mål av Johannes Camilton. I '25 startade Örebro ett anfall men passningen bröts av Ljusdals försvar innan Ljusdal passade bollen i djupled ännu en gång innan dom blåstes för offside. I '26 fick Örebro hörna efter det att Camilton skjutit mot mål. Den blev resultatlös och sedan följde en serie frislag för Gulsvart innan Ljusdal tog ledningen i '29 efter en spelare rundat Blom och lagt in bollen efter en solokörning. I '31 fick Örebro straff och Camilton sköt rätt på Ljusdals målvakt. Två minuter senare dömdes det hörna för Örebro men efter högljudda protester från Ljusdal ändrade domaren sig och det blev målvaktens boll. Fyra minuter senare fick Örebro frislag. I '38 åkte Johan Svensson ut för fasthållning och i samma matchminut räddade Blom skott till hörna. Den slogs och det tredje skottet på mål slank in precis vid ena stolproten till ställningen 4-1 för gästerna. I '41 passade Ljusdal bollen vid mittlinjen och några ögonblick senare hade gästerna utökat till 4-1. I '44 fick Örebro frislag innan den första halvleken var över. I '46 hade Gulsvart skott på mål vilket renderade i en hörna. Den slogs och bollen dansade på mållinjen innan den omhändertogs av Ljusdals försvar. Istället gjorde Ljusdal 5-1 i '47, innan Ljusdal återigen kom till attack och tvingade Blom att rädda, och tippa bollen i stolpen. I '50 tilldömdes Ljusdal straff som skulle betyda 6-1 för gästerna. Två minuter senare fick Ljusdal hörna vilken tvingade Blom till en benparad. I '54 fick Örebro frislag innan Ljusdal gjorde 7-1 efter att en spelare dribblat sig igenom det gulsvarta försvaret och satt bollen rätt upp i nättaket. I '57 fick Ljusdal hörna vilken sköts över. Fyra minuter senare kom 8-1 efter bollen återigen åkt upp i nättalet. 

                            I '66 revs Tomas Hedlund ner innan Ljusdal fick hörna i '67. Tre minuter senare var det Örebros tur att få hörna, vilken slogs över. Två minuter senare tippade Blom bollen över mål, innan Alexander Adeheimer testade ett inspel från ena kanten som inte nådde medspelare. I '73 dömdes Gulsvart och Hedlund av för offside, innan Ljusdal gjorde 9-1 via hörna. I '76 kom Brolin-Munther loss och fixade hörna innan gästerna nådde tvåsiffrigt, 10-1, via ett skott som slutade innanför kryssribban. 

                             I '77 begärdes det timeout innan Ljusdal fick hörna i '82. Den blev resultatlös innan gästerna tilldömdes straff i '85 - 11-1 var ett faktum några ögonblick senare. I '86 räddade Blom och två minuter senare rusade Blom ut då Ljusdal fick ett friläge och en attackerande motspelare fälldes i samband med att dom duellerade om bollen. Utfallet blev att Ljusdal fick straff och bortalaget utnyttjade den till att fastslå slutställningen 12-1. Den andra halvleken avrundades med att Blom fick göra ett par räddningar på övertid. 

                             Blom kommenterar:
 
Man får inte vika ned sig på det sätt vi gjorde idag, man har ändå publik, sponsorer och ett klubbmärke att spela för. Det får inte se ut såhär.... Man började kolla klockan tidigt i andra ville bara att det skulle ta slut.... Det var en riktig överkörning. Det värsta jag varit med om här hemma. Kan inte minnas att ÖSK fått stryk så här stort i Allsvenskan någon gång. Absolut inte bra på något sätt. Vi har svårt mot lag som är bra på lyft och flipp bakom backlinjen, som är duktiga på mitten. Och Jonas Pettersson är äcklig - på ett bra sätt. Man måste spela elakt och väldigt nära honom, och det gjorde vi inte.... Vi envisas med att stå ganska högt, skulle nog tjäna på att ta hem det lite mot såna lag. Ljusdal har också gått lite halvknackigt, har några plumpar mot lag som "parkerar bussen". Jag tror att vi borde ha gjort så, för att stoppa blödningen så tidigt som möjligt.... Ja, det är jättepinsamt. Vi skämmer ju ut ÖSK-färgerna därute, det är bara så. Det är pinsamt. Man måste ta hem det, spela fysiskt, täppa till och parkera bussen utanför straffområdet först och främst för att få stopp på det. Man kan tycka att man ska satsa framåt och komma, men vi gjorde ju inte det, skapade ingenting i andra halvlek. Vi kan inte gå upp och köra på de här lagen som är så pass bra på att spela bandy, det är väl den analys jag kan göra [(som svar på frågan "Det blir nästan lite genant när det rinner iväg så här?")].... Nu gäller det att samla ihop oss, vi kan nog inte ta med något alls från den här matchen, utan bara se fram och prata om vad vi ska göra med de två matcher som är kvar. Nästa match mot Unik blir viktig, de som jagar oss. Det kan vara klart ändå med kontraktet när vi möter dem, men oavsett hur det ser ut med motivation så måste man hata att förlora mycket mer än vad vi gjorde idag. Man måste ha en stolthet.... Ja, jag tror aldrig jag gjort så många räddningar och ändå släppt in så många mål. Så det säger väl något om hur det såg ut. Men släpper man in så många så finns det alltid några man tycker manb kunde gjort bättre. Jag är på båda straffarna ganska mycket, och någon hörna. Men annars vet jag inte om det var så mycket mer jag kunde göra, det är många frilägen och jag räddar några [(som svar på frågan "Du gör ändå sju-åtta riktigt vassa räddningar"?)] (Wirström).  

                                                          Källförteckning

Wirström, Lars. "'Skämmer Ut ÖSK-färgerna'." Nerikes Allehanda [Örebro] 11 Feb. 2018, Sporten sec.: 5. Print.

ÖrebroLjusdal
Örebro-Ljusdal
11. J Blom
13. T Hedlund
6. M Eriksson
90. J Svensson
5. V Janérs
29. A Adeheimer
16. A Strand
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
66. M Brolin-Munther
19. J Camilton

Avbytare
50. J Westberg
37. J Jeschinsky
4. N Larsson
2. D Rönning
43. J Svensson
3. K Jonsson
2. M Blom
4. C Norgren
7. O Sundin
5. E Melin
8. M Wikman
17. E Olsson
66. M Svechnikov
28. A Varlamov
14. J Svensson

Avbytare
27. A Nilzon
9. I Flodberg
21. E Persson
23. J Norrmann
26. M Öhman
0 KOMMENTARER      1040 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2018-02-15 17:30:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Gulsvart vände och vann - Vinst mot Kalix
Örebro Örebro vann mot Kalix med 5-3. Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen, Johan Näsholm, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2018-12-08 12:59:00

Gulsvart tappade ledning med 3-0 - En poäng mot AIK
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot upphaussade AIK. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Eriksson och Joonas Peuhkuri.
2018-12-04 06:00:00

Segern blåste bort - Oavgjort mot Fläkten
Örebro Örebro spelade oavgjort, 2-2, mot Västanfors. Gulsvarts båda mål gjordes av Nico Nevalainen.
2018-12-01 08:00:00

Efter chockstarten i Ljusdal - Örebro inkasserade första förlusten
Örebro Gulsvart förlorade mot Ljusdal med 3-7 (2-4). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Tomas Hedlund och Johan Svensson.
2018-11-28 23:56:00

Gulsvart slog Gulsvart - Örebro tog viktig seger mot Gripen
Örebro Gulsvart besegrade Gripen med 6-3 (3-2). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Otso Tulomäki.
2018-11-19 17:59:00

På dålig is och i plusgrader - Gulsvart tog en poäng mot Tranås
Örebro Örebro spelade oavgjort, 2-2, mot Tranås. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Eriksson och Victor Janérs.
2018-11-13 17:20:00

Örebro hämtade upp underläge och vände - Premiärvinst mot Lidköping
Örebro Gulsvart vann premiärmatchen mot Lidköping med 5-4 (1-4). Örebros mål gjordes av Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Alexander Strand.
2018-11-10 09:09:00

Trots tidigt underläge - Oavgjort i genrepet mot Tillberga
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 4-4, mot Tillberga i Västerås. Örebros mål gjordes av Victor Janers, Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2018-11-02 20:59:00

I nya tröjor - Derbyseger mot Katrineholm/Värmbol
Örebro Gulsvart besegrade seriekollegan Katrineholm/Värmbol med 8-4 (6-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Sebastian Eriksson, Viktor Mardakin, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Daniel Rönning.
2018-10-23 23:54:00

Efter tidigt underläge - Förlust mot Tranås
Örebro Gulsvart tog emot Tranås och förlorade med 3-8 (2-4). Örebros mål gjordes av Victor Janérs, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri.
2018-10-21 23:59:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
SERIETABELLEN
1Åby/Tjureda76101713
2Lidköpings AIK9522812
3Kungälv75111111
4Ljusdal94231310
5Gripen94231210
6Kalix94231110
7AIK Bandy84221110
8Nässjö7412109
9Örebro833209
10Boltic7403-28
11Peace & Love City Bandy8314-27
12Rättvik9144-146
13Katrineholm 9216-155
14Tillberga9216-175
15Tranås BoIS8125-74
16Västanfors IF/BK9117-363
>> Visa hela tabellen

Parentes #331 - Nostalgi

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Henrik Brändh skriver:

Det fanns en tid för länge sedan när ÖSK var en stormakt i svensk bandy och blev svenska mästare fem gånger.... På morgontimmarna den 18 mars 1973 klev förväntansfulla supportrar på tåget på centralstationen i Örebro. Målet var Söderstadion i Stockholm där gultröjorna senare samma dag skulle spela klubbens tionde SM-final. För motståndet stod Västerås SK som vunnit södergruppens grundserie på samma poäng som tvåan ÖSK. Ett reportageteam från NA följde supportrarnas uppladdning på tåget och kunde snabbt konstatera att det tullades friskt från de medhavda bandyportföljerna. "Om det inte varit för dagen kunde man ta dem för riksdagsmän en måndagsmorgon, på väg till viktiga beslut i huvudstaden för de såg lika bestämda ut", beskrev reportern Tomas Lundemark som tyckte att det var en behaglig resa. "Inte särskilt mycket gick sönder. Några vattenkaraffer, någon lämnade den gångna nattens skördar på ett säte, lite inventarier kastades ut genom fönstret. Det var nästan som förr om åren", skildrade Lundemark.

Gunnar Lindholm, 75 år, skulle uppleva sin tredje bandyfinal. Han satt i en vagn och höll för öronen. Intill honom skrålade en entusiastisk ÖSK-supporter. "Jag har varnat honom. Han kommer att somna under matchen", sade Gunnar. Somliga gladde sig över SJ:s förmåga att planera tågförbindelser. Andra förargade sig över att tåget inte gick över Västerås. Det hade kunnat bli en intressant förmatch annars. I Stockholm väntade en stor välkomstkommitté i form av en polisstyrka vars uppgift var att lotsa supportrarna från de båda lagen till Söderstadion. Lite förvirrade stannade stockholmarna till och undrade vad som skulle ske. Men inga vilsekomna bandyentusiaster hamnade i finkan på vägen till söder. 15670 åskådare slöt upp, den bästa noteringen sedan 1961. Stämningen var på topp och för säkerhets skull hade man särat på ÖSK och VSK:s supportrar som satt på olika håll. Endast vid köerna vid toaletterna möttes man, men det gick ganska bra. Några drack mellanöl och då och då under matchen kom vaktmästare och polis och hjälpte några åskådare från stadion. Då buade andra ur publiken. Före matchen utväxlade lagen traditionsenligt gåvor till varandra. Västeråsarna överlämnade en stekpanna, gurka och kaffe till ÖSK-spelarna som i sin tur bjöd på ost och kex. Förstås.

ÖSK inledde piggast och NA:s sportchef tyckte i sin krönika att örebroarna borde ha avgjort matchen redan under matchens första 20 minuter då anfallarna Sören Andersson och Johnny Petherson skapade två upplagda lägen som båda sumpades av Andersson. I stället gick Västerås på knock med två mål inom loppet av två minuter. Jan Hedvall satte 1-0 i den 21:a minuten, en hård pärla från liten vinkel och från rätt långt håll, och strax senare tvekade ÖSK:s VM-målvakt Jan Ivar-Ekberg varpå Stig "Rulle" Johansson satte 2-0. "Före 2-0 såg jag inte hur fort bollen kom emot mig och därför tvekade jag vid utåkningen. Jag bestämde mig för sent och får ta på mig målet, det är sådant som händer", sade en deppig Ekberg i omklädningsrummet efteråt. 2-0 var också ställningen i paus och uppförsbacken blev ännu brantare när Raoul Johnson ökade på till 3-0 i 53:e minuten. Claes-Göran Jansson spräckte ÖSK-nollan i den 70:e minuten, reducerade till 1-3, men känslan var att VSK: s seger aldrig var i fara. Slutresultatet fastställdes när "Rulle" Johansson satte 4-1 när fem minuter återstod. Redan då gick ÖSK-båsen Stig Bergström över till västeråsarnas bänk och kramade om sin gamle vän, VSK-tränaren Henry Ohlsson. "Vi borde haft ledningen med 2-0 efter 25 minuter, i stället låg vi under med samma siffror. Inte så konstigt om vi knäcktes då", analyserade Bergström. VSK-målvakten Dan Fredell, teskedsgubbe i formatet, formligen slets ur omklädningsrummet efteråt och fick barfota finna sig att hissas av segerrusiga VSK-supportrar. "Västerås vann på sin målvakt. Fredell räddade VSK första kvarten", erkände motståndarkollegan Jan-Ivar Ekberg.

Ekberg var en av flera ÖSK-stjärnor som inte hade någon av sina bättre dagar, liksom skarpskytten Hasse Nordin och vindsnabbe yttern Bosse Andersson. NA:s pris som bäste ÖSK-are i finalen, en teaterresa till Stockholm för två personer, fick till vänsterbacken Ola Ljungberg trots att han drog på sig två utvisningar i andra halvleken. En tröst i bedrövelsen var att ÖSK-kassören RUne Nordström räknade med att finalen för ÖSK:s del skulle ge en vinst på 25 000 kronor och att säsongen för första gången gav ett överskott - 10 000 kronor netto. Hemresan till Örebro var betydligt mer stillsam för ÖSK-supportrarna än den i andra riktningen. De spända förväntningarna hade ebbat ut och nederlagets kalk tömts. Och 44 år senare väntar alla ÖSK-supportar fortfarande på klubbens nästa SM-final (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Brändh, Henrik. “När ÖSK-Supportrarna Tog Tåget till SM-Finalen.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2017, pp. 8–8.
"Nu snart dags för ÖSK fotboll men tyvärr det känns inget lockande.... Blir väl på sikt som bandyn, de rasar ur" - "Trött o Besviken"

Parentes #327 - Veckans citat

ÖREBRO, 27 FEBRUARI 2018
Parentes #326 - Crime Report III
"... det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen..." - Göran Liljegren, ordförande

Parentes #326 - Crime Report III

ÖREBRO, 2 FEBRUARI 2018 Matchen mellan Örebro och Boltic präglades av spänning och hotfullhet och blev en cause célèbre i lokalmedia:

Ett bråk bröt ut i publiken under bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IF Boltic på lördagen. Polisen fick ingripa för att stoppa tumultet på läktaren.... Polisen var alltså beredd på bråk. Det visade sig behövas. NA:s sportreporter som var på plats för att rapportera från matchen, berättar att supportrar från de båda lagen ruschade mot varandra. Polis och ordningsvakter fick gå emellan för att dra isär de båda grupperna.... ÖSK Bandy låg under med 2-5 i den 87:e minuten mot Boltic på hemmaplan då det blev livat på läktaren. Redan innan matchen fanns polis, supporterpolis och ordningsvakter på plats utanför och inne i Behrn Arena för att kunna skilja de två klackarna åt. Men trots att säkerhetsåtgärder gjorts började ett 20-tal supportrar från ÖSK Bandys hemmaklack rusa mot Boltics fans som stod bakom staket.... En person omhändertogs också före matchen i närheten av arenan. Efter matchen ställde poliserna upp sig på rad utanför arenan för att hålla isär de olika supportergrupperna. Vid klockan 16:30 hade polisen avslutat sin insats vid bandymatchen (Levin och Berglund, Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

Göran Liljegren, ordförande, kommenterar:

De som kom hit ville mest ha utlopp för sin aggressivitet.... Vi tycker naturligtvis att det är trist att det blev såhär. Och det är trist att en klick som annars inte går på bandy, utan som går dit just i akt och mening för att bråka. Just de som började bråka har vi aldrig sett förut och de skulle nog möjligen vara fotbollssupportrar från Örebro, men vi vet inte säkert. Men det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen för de som står i Svampen kände inte heller igen dem.... Jag ser det som ett samhällsproblem och inte ett idrottsproblem.... Jag ser inte alls det här som ett allvarligt problem inom vår klubb, att det blir bråk alltså. Men Boltic har ju varit det lag som haft sådana supportrar som det hänt en del saker kring. För något år [(sedan)] attackerade de Svamparnas buss utanför Tingvalla när de skulle åka därifrån. De kastade sten och försökte mucka gräl. Men inget sånt har hänt i år.... Domarna kommer skriva en rapport och vi kommer kanske få böter. Och det får vi eftersom vi ansvarar för de supportrar som är på plats, vare sig om vi tycker de tillhör oss eller ej. Och jag vet inte vad det kommer kosta, men det kommer helt klart svida i vår lilla kassa.... De örebroare som gjort detta har förstört för ÖSK Bandy. De var inte alls där för att stötta oss alls. Utan de villa skapa bråk. Det känns väldigt orättvist för vi kan inte vara säkra på att de kommer komma tillbaka, eftersom vi inte med säkerhet vet vilka de är. Men vi ska hitta dem för polisen känner kanske igen dem. Annars kommer vi behöva hjälp med identifiering om vi inte kommer någonstans... (Ljung-Nielsen).

Källförteckning

Berglund, Johanna, and Anna Levin. "Polis Stoppade Bråk På Läktare." Nerikes Allehanda [Örebro] 21 Jan. 2018, Sporten sec.: 6. Print.
Nielsen, Veronika Ljung. "Polisen Fick Avbryta Läktarbråket." Nerikes Allehanda [Örebro] 22 Jan. 2018, Sporten sec.: 8-9. Print.
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Stamkos med hattrick mot Rangers
”Gruppetta – men hur ser det ut?”
Avancemang trots missade chanser
Kommentatorn för århundradets mål
Besic höll inte nerverna i schack
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies