fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 19140 | Medlemmar: 184710

Kom ihåg mig
2018-12-26 13:15
Boltic - Örebro
6-4


Trots drömstart - Sjukdomsdrabbat Örebro föll mot Boltic
Max Eriksson fick göra tillfällig (?) comeback i matchen mot Boltic.

Trots drömstart - Sjukdomsdrabbat Örebro föll mot Boltic

Örebro förlorade matchen mot Boltic med 4-6 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.

                     Gulsvart förvaltade avslag och i matchminut ’1 kom Nico Nevalainen runt på ena kanten, skar in mot mål och placerade bollen i mål till 1-0 för Örebro. I nästa ögonblick var det dags för 2-0 till ÖrebroJoonas Peuhkuri avfyrade ett skott som smet in invid ena stolproten. Chockstarten var ett faktum…

                     I 2’ tilldelades Boltic frislag, liksom i ’5. I nästa stund fick Örebro till ett långskott mot mål innan Boltic spelade in bollen från ena kanten och nådde avslut utanför mål. I ’8 tilldömdes Örebro frislag innan Max Eriksson, för dagen spelande tränare, passade till Filip Bergman vars avslut hamnade utanför mål. I ’11 svarade Boltic för en fin passningskombination som slutade i skott i yttre burgavel. I ’14 fick Örebro hörna och i samband med denna uppstod det bråk framför Boltics mål och Viktor Mardakin visades ut.

                     Efter en dryg kvart spelad fick Boltic frislag men Gulsvart kunde bryta anfallet och kontra – närmare än ett skott på mål kom dock inte Örebro. I ’19 hade Boltic skott över mål och två minuter senare bröt Boltic Gulsvarts anfall och fick frislag sedan Otso Tulomäki visats ut. I ’24 fick Örebro hörna och sedermera två avslut på mål; i samband med denna fick Boltic lagvarning och hörnan slogs om – den resulterade i skott på mål. I ’25 spelade Boltic in bollen från ena kanten innan en spelare gjordes ner i Örebros straffområde och ett avslut på mål nåddes av Boltic. I påföljande matchminut spelades bollen i djupled men Boltics målvakt kunde lägga beslag på bollen. Två minuter senare sköt Boltic mot mål men skottet blockerades av en gulsvart spelare. I ’31 slog Alex Adeheimer en lyra mot Boltics straffområde men bollen blev snart i hemmalagets ägo.

                     Efter en dryg halvtimme spelad fick Boltic hörna och det första skottet mot mål täcktes av en försvarare, medan det andra räddades av Örebros målvakt Joakim Westberg. Två minuter senare var det Gulsvarts tur att få hörna där det första avslutet tog i Boltics rus medan returen slogs utanför mål. I ’37 fick Boltic frislag och i ’38 sköt Nevalainen på mål till hörna. Den blev till ett skott på mål innan Boltic bröt Örebros bollinnehav och fick hörna i ’42 vars avslut sköts i stolpen. Två minuter senare ökade Örebro på ledningen efter att en gulsvart spelare stormat mot mål, fällts, men där Örebro och Alexander Strand fyllt på och fullföljt till avslut och 3-0 till gästerna. På tilläggstid fick Boltic frislag innan Strand ihärdigt jagade boll i offensivt straffområde men där bollen slogs bort omgående. Det sista som hände i första halvlek var att Örebro tilldömdes frislag…

                      I ’46 lyfte Örebro bollen men den gick ut över kortlinjen. I ’47 spelade Strand bollen, fick tillbaka den i ett väggspel och nådde avslut utanför mål. I nästa ögonblick kom Daniel Rönning runt på kanten och spelade in bollen mot mål – ingen mottagare nåddes dock och bollen slank ut över linjen.

                      I ’48 reducerade Boltic, via hörna, till 1-3 då bollen satt rätt upp i nättaket. I ’50 fick Boltic skott mot mål innan Sebastian Brandt stack upp och avfyrade ett slagskott på mål i samma minut. Tätt därpå hade Nevalainen och Mardakin ett väggspel som höll på att resultera i en målchans. Boltic kunde dock få tag bollen och få frislag i ’52, vilket sköts på muren. I ’53 fälldes Strand utan åtgärd och i nästkommande matchminut fick Boltic hörna sedan Gulsvart passat fel i försvaret. Boltic skulle få tre konsekutiva hörnor där två gick på ruset och den sista utgjorde fundamentet till ytterligare en reducering – bollen hamnade till slut precis framför ena stolpen där en spelare bara kunde lägga in bollen till 2-3.

                       Efter en timmes spel utökade Örebro ledningen då Nevalainen gav sig ut på en soloraid och avslutade i ena hörnet till ledning, 4-2. I ’61 spelade Örebro in bollen men ingen mottagare nåddes och i ’62 kom Rönning runt på ena kanten men isolerades snart och istället fick Boltic hörna i ’63, vilken sköts över mål. I efterföljande matchminut kom Brandt fram i mitten av banan men nådde inget avslut. Örebro kunde dock få ett skott på mål till hörna i ’64 vilken slogs på ruset. I ’66 kom Rönning återigen runt på kanten men bollen gick snart utanför spel.

                       I ’67 tilldelades Örebro hörna där inget avslut nåddes och i nästa stund täcktes ett skott vilket avfyrades av Brandt. I ’70 fick Boltic hörna och bollen rensades bort ganska omgående och två minuter senare fick Boltic återigen hörna vilken sköts utanför mål. I ’73 anföll Brandt och Peuhkuri men bollen gick utanför spel och målchansen om intet. Två minuter senare gjordes Rönning ned innan Boltic fick straff och kvitterade till 4-4.

                      Mellan ’77 och ’78 turades lagen om att få frislag innan Örebro tappade boll i ett kritiskt läge i ’79, vilket tvingade Westberg till att rädda till hörna. Den sköts över mål i ’80 och i nästa ögonblick sköt Gulsvart på mål till hörna vilken skulle visa sig bli resultatlös. I ’82 kom Örebro runt på ena kanten men bollen slogs slutligen utanför spel innan Peuhkuri sköt på mål i ’83. Däremellan fick Boltic ett frislag. I ’84 hade Boltic skott på mål innan dom fick skott på mål som räddades till hörna i nästa ögonblick. Hörnan slogs och täcktes av Tulomäki innan Boltic fick frislag sedan Örebro tappat bollen. I ’87 kastades bollen långt med adress på Mardakin som inte lyckades ta ned bollen, och i nästa stund dribblade Peuhkuri med bollen och fick till ett frislag nära mål.

                      I ’88 fick Örebro hörna vilken sköts på ruset och i ’89 hade Boltic skott på mål. I ’89 fick dom återigen hörna och den slogs in mellan benskydden på Westberg till ledning, 5-4, för hemmalaget. På övertid gjorde Boltic ytterligare ett mål till slutställningen 6-4. Boltic skulle också hinna få ett frislag innan matchen var över…

                      Eriksson, huvudtränare och för dagen spelare, mediterar:
 
Jag blev väckt av telefonen halv fem, och insåg att jag skulle bli tvungen att spela. Inte världens bästa uppladdning…. Jag var beige, kan man säga. Som en rotfyllning, nödvändig men inte särskilt tilltalande…. Första halvlek gör vi jättebra. Sedan vet jag inte vad som händer riktigt, vi åker på en massa utvisningar och blir stressade. Några är väl lite dumma, men några tycker jag är ganska hårda. Men totalt sett så tappar vi vårt spel och tryggheten i det när vi i stort sett inte är fullt lag någon gång…. Jag fick rycka in lite överallt när det blev utvisningar…. Nej, givetvis inte [(bra med den magsjuka som härjar i laget)]. Och några som varit sjuka under julen spelade fast de nog inte borde ha gjort det. Men vi ska inte skylla på det, vi åker ändå till Karlstad med ett bra lag, och vi har 3-0 i paus. Vi ska kunna göra det bättre än så här…. Sedan kom ett till [(mål för Boltic)] när vi flyttade fram allt på övertid… (Wirström, Nerikes Allehanda).

                      Rönning, med förflutet i Boltic, kommenterade innan match:
 
Många tycker nog inte att det är så kul att åka dit och spela utomhus på en ganska speciell arena. Men jag gillar det…. Ja, du, eftersom jag spelade där i typ tio säsonger så känns det kul att möta dem i en sådan här match. Och lite konstigt också när jag står på fel sida, typ. Men det finns inte så många kvar i laget sedan jag spelade där.... Haha, ja finns kanske någon som är sugen att ge igen på mig efter att jag flyttade [(som svar på frågan ”Låter ändå som det finns en del som kan ge dig en känga ute på isen på annandagen?")]…. Nej, haha! [(Gruppchatten)] blev jag utslängd ifrån när jag skrev på för Örebro…. Det är nog mer roligt för mig än de andra i laget [(att spela på Tingvalla)]. Många tycker nog inte det är så kul att åka dit och spela utomhus på en ganska speciell arena. Men jag gillar det. Och Boltic är bra…. Nä, vi kommer spela som vanligt. Har funkat i de andra matcherna. Vi ser bara fram emot att spela den här matchen [(som svar på frågan ”Har ni någon specialplan inför den matchen?”)] (Ljung-Nielsen). ’

                                                   Källförteckning

Nielsen, Veronica Ljung. “Ser Fram Emot Mötet Med Moderklubben.” Nerikes Allehanda, 24 Dec. 2018, pp. 7–7.
Wirström, Lars. “'Var Som En Rotfyllning'.” Nerikes Allehanda, 27 Dec. 2018, pp. 13–13.
 

BolticÖrebro
Boltic-Örebro
38. J Gustavsson
18. K Bergstrand
13. E Wallman
17. M Elfström
4. C Thellin
6. A Eriksson
27. L Hovlund
9. J Jansson
90. T Wiklund
8. J Wennerström
65. G Backman

Avbytare
61. C-A Bodin
11. J Hesselbom
33. A Larsson Niberius
10. A Ottosson
89. C McIntyre-Andersson
50. J Westberg
41. S Eriksson
20. O Tulomäki
37. J Jeschinsky
29. A Adeheimer
2. D Rönning
16. A Strand
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
64. H Sundberg
95. N Nevalainen

Avbytare
93. J Bergqvist
29. A Adeheimer
6. M Eriksson
60. F Bergman
15. V Mardakin
0 KOMMENTARER      1321 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2018-12-29 04:59:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
2019-03-03 23:59:00

Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
2019-02-23 05:59:00

Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
2019-02-16 01:59:00

Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
2019-02-09 20:59:00

Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
2019-02-05 18:00:00

Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
2019-01-27 23:04:00

Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
2019-01-24 20:50:00

Dubbelhelgen - Nära tvåsiffrigt mot Katrineholm
Örebro I den andra matchen på lika många dagar vann Gulsvart mot Katrineholm med 9-4 (2-1). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
2019-01-19 08:00:00

Dubbelhelgen - Storseger mot Tillberga
Örebro Örebro vann mot Tillberga med 8-2 (4-1). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
2019-01-18 17:59:00

Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
Örebro Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.
2019-01-10 00:05:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
SERIETABELLEN
1Åby/Tjureda2217234636
2Nässjö2215165331
3AIK Bandy2214353531
4Ljusdal2212285026
5Lidköpings AIK221147926
6Kungälv221048-124
7Gripen229582523
8Rättvik22868-422
9Boltic2210210-2122
10Örebro22859121
11Peace & Love City Bandy229211-1320
12Kalix228311-319
13Tillberga227213-2916
14Katrineholm 226412-3016
15Tranås BoIS225314-2613
16Västanfors IF/BK222218-926
>> Visa hela tabellen

Parentes #331 - Nostalgi

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Henrik Brändh skriver:

Det fanns en tid för länge sedan när ÖSK var en stormakt i svensk bandy och blev svenska mästare fem gånger.... På morgontimmarna den 18 mars 1973 klev förväntansfulla supportrar på tåget på centralstationen i Örebro. Målet var Söderstadion i Stockholm där gultröjorna senare samma dag skulle spela klubbens tionde SM-final. För motståndet stod Västerås SK som vunnit södergruppens grundserie på samma poäng som tvåan ÖSK. Ett reportageteam från NA följde supportrarnas uppladdning på tåget och kunde snabbt konstatera att det tullades friskt från de medhavda bandyportföljerna. "Om det inte varit för dagen kunde man ta dem för riksdagsmän en måndagsmorgon, på väg till viktiga beslut i huvudstaden för de såg lika bestämda ut", beskrev reportern Tomas Lundemark som tyckte att det var en behaglig resa. "Inte särskilt mycket gick sönder. Några vattenkaraffer, någon lämnade den gångna nattens skördar på ett säte, lite inventarier kastades ut genom fönstret. Det var nästan som förr om åren", skildrade Lundemark.

Gunnar Lindholm, 75 år, skulle uppleva sin tredje bandyfinal. Han satt i en vagn och höll för öronen. Intill honom skrålade en entusiastisk ÖSK-supporter. "Jag har varnat honom. Han kommer att somna under matchen", sade Gunnar. Somliga gladde sig över SJ:s förmåga att planera tågförbindelser. Andra förargade sig över att tåget inte gick över Västerås. Det hade kunnat bli en intressant förmatch annars. I Stockholm väntade en stor välkomstkommitté i form av en polisstyrka vars uppgift var att lotsa supportrarna från de båda lagen till Söderstadion. Lite förvirrade stannade stockholmarna till och undrade vad som skulle ske. Men inga vilsekomna bandyentusiaster hamnade i finkan på vägen till söder. 15670 åskådare slöt upp, den bästa noteringen sedan 1961. Stämningen var på topp och för säkerhets skull hade man särat på ÖSK och VSK:s supportrar som satt på olika håll. Endast vid köerna vid toaletterna möttes man, men det gick ganska bra. Några drack mellanöl och då och då under matchen kom vaktmästare och polis och hjälpte några åskådare från stadion. Då buade andra ur publiken. Före matchen utväxlade lagen traditionsenligt gåvor till varandra. Västeråsarna överlämnade en stekpanna, gurka och kaffe till ÖSK-spelarna som i sin tur bjöd på ost och kex. Förstås.

ÖSK inledde piggast och NA:s sportchef tyckte i sin krönika att örebroarna borde ha avgjort matchen redan under matchens första 20 minuter då anfallarna Sören Andersson och Johnny Petherson skapade två upplagda lägen som båda sumpades av Andersson. I stället gick Västerås på knock med två mål inom loppet av två minuter. Jan Hedvall satte 1-0 i den 21:a minuten, en hård pärla från liten vinkel och från rätt långt håll, och strax senare tvekade ÖSK:s VM-målvakt Jan Ivar-Ekberg varpå Stig "Rulle" Johansson satte 2-0. "Före 2-0 såg jag inte hur fort bollen kom emot mig och därför tvekade jag vid utåkningen. Jag bestämde mig för sent och får ta på mig målet, det är sådant som händer", sade en deppig Ekberg i omklädningsrummet efteråt. 2-0 var också ställningen i paus och uppförsbacken blev ännu brantare när Raoul Johnson ökade på till 3-0 i 53:e minuten. Claes-Göran Jansson spräckte ÖSK-nollan i den 70:e minuten, reducerade till 1-3, men känslan var att VSK: s seger aldrig var i fara. Slutresultatet fastställdes när "Rulle" Johansson satte 4-1 när fem minuter återstod. Redan då gick ÖSK-båsen Stig Bergström över till västeråsarnas bänk och kramade om sin gamle vän, VSK-tränaren Henry Ohlsson. "Vi borde haft ledningen med 2-0 efter 25 minuter, i stället låg vi under med samma siffror. Inte så konstigt om vi knäcktes då", analyserade Bergström. VSK-målvakten Dan Fredell, teskedsgubbe i formatet, formligen slets ur omklädningsrummet efteråt och fick barfota finna sig att hissas av segerrusiga VSK-supportrar. "Västerås vann på sin målvakt. Fredell räddade VSK första kvarten", erkände motståndarkollegan Jan-Ivar Ekberg.

Ekberg var en av flera ÖSK-stjärnor som inte hade någon av sina bättre dagar, liksom skarpskytten Hasse Nordin och vindsnabbe yttern Bosse Andersson. NA:s pris som bäste ÖSK-are i finalen, en teaterresa till Stockholm för två personer, fick till vänsterbacken Ola Ljungberg trots att han drog på sig två utvisningar i andra halvleken. En tröst i bedrövelsen var att ÖSK-kassören RUne Nordström räknade med att finalen för ÖSK:s del skulle ge en vinst på 25 000 kronor och att säsongen för första gången gav ett överskott - 10 000 kronor netto. Hemresan till Örebro var betydligt mer stillsam för ÖSK-supportrarna än den i andra riktningen. De spända förväntningarna hade ebbat ut och nederlagets kalk tömts. Och 44 år senare väntar alla ÖSK-supportar fortfarande på klubbens nästa SM-final (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Brändh, Henrik. “När ÖSK-Supportrarna Tog Tåget till SM-Finalen.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2017, pp. 8–8.
"Nu snart dags för ÖSK fotboll men tyvärr det känns inget lockande.... Blir väl på sikt som bandyn, de rasar ur" - "Trött o Besviken"

Parentes #327 - Veckans citat

ÖREBRO, 27 FEBRUARI 2018
Parentes #326 - Crime Report III
"... det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen..." - Göran Liljegren, ordförande

Parentes #326 - Crime Report III

ÖREBRO, 2 FEBRUARI 2018 Matchen mellan Örebro och Boltic präglades av spänning och hotfullhet och blev en cause célèbre i lokalmedia:

Ett bråk bröt ut i publiken under bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IF Boltic på lördagen. Polisen fick ingripa för att stoppa tumultet på läktaren.... Polisen var alltså beredd på bråk. Det visade sig behövas. NA:s sportreporter som var på plats för att rapportera från matchen, berättar att supportrar från de båda lagen ruschade mot varandra. Polis och ordningsvakter fick gå emellan för att dra isär de båda grupperna.... ÖSK Bandy låg under med 2-5 i den 87:e minuten mot Boltic på hemmaplan då det blev livat på läktaren. Redan innan matchen fanns polis, supporterpolis och ordningsvakter på plats utanför och inne i Behrn Arena för att kunna skilja de två klackarna åt. Men trots att säkerhetsåtgärder gjorts började ett 20-tal supportrar från ÖSK Bandys hemmaklack rusa mot Boltics fans som stod bakom staket.... En person omhändertogs också före matchen i närheten av arenan. Efter matchen ställde poliserna upp sig på rad utanför arenan för att hålla isär de olika supportergrupperna. Vid klockan 16:30 hade polisen avslutat sin insats vid bandymatchen (Levin och Berglund, Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

Göran Liljegren, ordförande, kommenterar:

De som kom hit ville mest ha utlopp för sin aggressivitet.... Vi tycker naturligtvis att det är trist att det blev såhär. Och det är trist att en klick som annars inte går på bandy, utan som går dit just i akt och mening för att bråka. Just de som började bråka har vi aldrig sett förut och de skulle nog möjligen vara fotbollssupportrar från Örebro, men vi vet inte säkert. Men det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen för de som står i Svampen kände inte heller igen dem.... Jag ser det som ett samhällsproblem och inte ett idrottsproblem.... Jag ser inte alls det här som ett allvarligt problem inom vår klubb, att det blir bråk alltså. Men Boltic har ju varit det lag som haft sådana supportrar som det hänt en del saker kring. För något år [(sedan)] attackerade de Svamparnas buss utanför Tingvalla när de skulle åka därifrån. De kastade sten och försökte mucka gräl. Men inget sånt har hänt i år.... Domarna kommer skriva en rapport och vi kommer kanske få böter. Och det får vi eftersom vi ansvarar för de supportrar som är på plats, vare sig om vi tycker de tillhör oss eller ej. Och jag vet inte vad det kommer kosta, men det kommer helt klart svida i vår lilla kassa.... De örebroare som gjort detta har förstört för ÖSK Bandy. De var inte alls där för att stötta oss alls. Utan de villa skapa bråk. Det känns väldigt orättvist för vi kan inte vara säkra på att de kommer komma tillbaka, eftersom vi inte med säkerhet vet vilka de är. Men vi ska hitta dem för polisen känner kanske igen dem. Annars kommer vi behöva hjälp med identifiering om vi inte kommer någonstans... (Ljung-Nielsen).

Källförteckning

Berglund, Johanna, and Anna Levin. "Polis Stoppade Bråk På Läktare." Nerikes Allehanda [Örebro] 21 Jan. 2018, Sporten sec.: 6. Print.
Nielsen, Veronika Ljung. "Polisen Fick Avbryta Läktarbråket." Nerikes Allehanda [Örebro] 22 Jan. 2018, Sporten sec.: 8-9. Print.
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
SHL-podden: Grande-finale-extra
Rebellmöte i Spanien
Spanien:   Rebellmöte i Spanien
Donoso bakom Iquiques vändning
SHL-podden: Grande-finale-extra
Slutspelet står för dörren
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Casinokollen Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies