fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 80080 | Medlemmar: 180173

Kom ihåg mig
2017-12-26 14:00
Örebro - Nitro/Nora
7-3


Trots utvisning - Derbyseger mot Dynamo Nora
Tero Määttälä gjorde två mål i matchen mot Nitro/Nora.

Trots utvisning - Derbyseger mot Dynamo Nora

Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 7-3 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Jimmy Jeschinsky, Tero Määttälä, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.

                   Matchen inleddes med att Thomas Ahlström fälldes i matchminut '1. Frislaget tog han själv hand om och petade till en anstormande Tomas Knutson. I '4 sköt Tero Määttälä utanför och i efterföljande matchminut kom Johan Svensson igenom på sin kant och fixade en hörna. Hörnan skulle visa sig bli resultatlös och två minuter senare fick Gulsvart frislag som inte heller genererade någon reell målchans. Tio minuter in i matchen fick Örebro hörna som skulle visa sig bli en variant, om än dock en resultatlös sådan. I '14 kom 1-0; en spelare åkte centralt i banan, överlämnade boll och något ögonblick senare fick Joonas Peuhkuri bollen snett framför Nitro/Noras målvakt och sköt in ledningsmålet. 

                   Två minuter senare kvitterade Dynamo Nora via Mattias Söderman som sköt från distans, och med studs, precis innan mållinjen. I '21 fixade Daniel Rönning hörna som blev resultatlös. Gulsvart och Johannes Camilton testade skott i '26 men det blockerades av Nitro/Noras försvar. Inom loppet av två minuter hade Gulsvart både hörna och frislag innan Rönning visades ut och såg rött i dubbel bemärkelse. Han hann knappt sätta sig på botbänken innan det röda kortet åkte upp och Örebro var således decimerat: "Faktum är att ÖSK:s islossning sammanföll mot Nora med matchstraffet på ÖSK-spelaren Daniel Rönning, för en tackling på Andreas Ingemarsson, med 62 minuter kvar att spela" (Brännmyr, Nerikes Allehanda). I '28 fick Nitro/Nora hörna vilken slogs på Örebros rus och i '29 kom Brandt loss på ena kanten och skrapade ihop en hörna. Den ställde dock inte till det nämnvärt för Nitro/Nora

                  I '32 fick Nitro/Nora hörna vilken sköts över mål. Två minuter senare kom gästernas ledningsmål då bollen slogs in från ena kanten och nådde Jesper Bryngelsson, placerad mitt framför Johan Blom i mål och styrde in bollen i nät. 

                  Nitro/Noras ledning höll sig inte länge utan Määttälä kvitterade i '36: "... där bollen gick mellan benen på Noramålvakten Martin Berggren och sedan långsamt studsade över mållinjen..." (Brännmyr). I nästa ögonblick sköt Nitro/Nora i stolpen innan Camilton utökade ledningen för Örebro i '41. Två minuter senare fick Nitro/Nora hörna vilken genereade skott på mål. I '44 passade Brandt bollen till Määttälä som gjorde sitt andra mål för dagen till ställningen 4-2: "... ett mönsteranfall där Sebastian Brandt serverade Määttälä öppet mål" (Brännmyr). Den första halvleken avrundades med att Nitro/Nora sköt i ribban - dessförinnan hade Örebro haft en hörna vilken slogs på Nitro/Noras rus. 

                  Den andra halvleken inleddes med att Blom fick göra en räddning i '47. I nästa ögonblick reducerade Bryngelsson till 3-4 för Dynamo Nora trots att spelare kolliderat innan. I '52 testade Alexander Strand inspel från ena kanten men ingen mottagare nåddes. I '54 styrde Peuhkuri bollen på mål, dock utan resultat. I nästa ögonblick fick Nitro/Nora en dubbelchans via hörna men Blom räddade vid båda tillfällena. I '55 fick Määttälä tillfälle att testa skott på mål innan Örebro, fyra minuter senare, drabbades av ytterligare en utvisning. Därefter följde en serie hörnor för Nitro/Nora - i '63, i 65' och i '66. 

                  I '68 gjorde Örebro och Alexander Strand 6-3. I påföljande matchminut hade Örebro skott utanför innan Dynamo Nora fick hörna där Blom stod för en benparad. I '75 hade Gulsvart skott på mål, innan Nitro/Nora fick ytterligare en hörna. I '76 sköt Bryngelsson utanför och tio minuter senare hade Örebro skott på mål, innan Gulsvart fick ett frislag i '81. I '82 greppade Blom bollen innan Brandt fastställde slutresultatet 7-3. I '88 hade Örebro skott utanför innan Dynamo Nora hade ribba innan returen rensades bort omgående. 

                  Määttälä kommenterar:
 
Jag har haft frilägen i varenda match, men bommat. Extra skönt att det lossnade just idag.... Jag hoppas att det har lossnat nu och att jag kommer fortsätta göra mål framöver. Jag har haft frilägen i varenda match, men bommat. Extra skönt idag att det lossande just idag.... Efter varje träning har jag stannat kvar tio minuter extra och stått och skjutit.... Vi fick ganska många kontringslägen efter matchstraffet, och vi är bra på sådana lägen. Vi hittade lite styrka där, och vi ville visa att vi kan spela även om vi är en man mindre.... Vi har ett jättebra lag på pappere, men vi måste visa där ute att vi kan spela bra också. Gör vi det kan vi vinna igen på lördag [(mot Nitro/Nora)] och fortsätta rada upp segrar. Vi kan vinna varenda match som är kvar i serien. Men det gäller att vi tror på det. Vi får inte tänka så mycket, vi måste våga spela ut och visa hur bra vi är... (Brännmyr). 

                              Källförteckning
 
Brännmyr, Jonas. "Sänkte Nitro/Nora Efter Extraträningen." Nerikes Allehanda [Örebro] 27 Dec. 2017, Sporten sec.: 10. Print.

ÖrebroNitro/Nora
Örebro-Nitro/Nora
11. J Blom
13. T Hedlund
37. J Jeschinsky
4. N Larsson
90. J Svensson
5. V Janérs
6. M Eriksson
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
21. T Määttälä
19. J Camilton

Avbytare
50. J Westberg
20. O Tulomäki
16. A Strand
2. D Rönning
66. M Brolin-Munther
1. M Berggren
33. R Andersson
6. M Jansson
28. S Isaksson
27. A Ingemarsson
38. J Edström
23. J Freberg
22. T Ahlström
9. V Erlandsson
21. J Bryngelsson
90. T Knutson

Avbytare
50. R Berg
15. V Sjölander
17. M Andersson
71. J Malmqvist
24. M Söderman
0 KOMMENTARER      759 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2017-12-28 20:50:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Trots tidigt underläge - En poäng i Nässjö
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 5-5, mot Nässjö. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Victor Janérs och Johan Svensson.
2018-01-14 07:59:00

Inför Nässjö-Örebro
Örebro Det är dags för en tête á tête med Nässjö.
2018-01-13 08:05:00

Gulsvart kryssade igen - Oavgjort mot "Fläkten"
Örebro Örebro spelade 5-5 mot Västanfors. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton, Tomas Hedlund, Victor Janérs och Johan Svensson. Fyra av målen kom till via hörna.
2018-01-10 23:59:00

Gulsvart spelade återigen oavgjort - En poäng på Tunets IP
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Johannes Camilton och Tero Määttälä.
2018-01-05 15:00:00

Örebro tappade ledning - Oavgjort mot Nitro/Nora i årets sista
Örebro Örebro spelade oavgjort, 3-3, mot Nitro/Nora. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton och Johan Svensson.
2017-12-31 21:30:00

Inför Nitro/Nora-Örebro
Örebro Örebro konfronterar lokalrivalen Nitro/Nora ännu en gång.
2017-12-30 09:55:00

Trots utvisning - Derbyseger mot Dynamo Nora
Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 7-3 (4-2). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton, Jimmy Jeschinsky, Tero Määttälä, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2017-12-28 20:50:00

Trots tidig ledning - Gulsvart förlust i Ljusdal
Örebro Gulsvart förlorade mot Ljusdal med 3-8 (2-6). Örebros mål gjordes av Johannes Camilton och Daniel Rönning.
2017-12-27 19:45:00

Inför Örebro-Nitro/Nora
Örebro På Annandagen tar Gulsvart emot lokalrivalerna Nitro/Nora.
2017-12-26 13:25:00

Inför Ljusdal-Örebro
Örebro Gulsvart åker till Hälsingland och konfronterar Ljusdal.
2017-12-22 13:15:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
"Den nya bandyallsvenskan är ett steg i rätt håll" - Lars Wirström

Parentes #320 - Krönika

ÖREBRO, 16 DECEMBER 2017 Lars Wirström skriver:

Det jag minns starkast är dom där första skären. När allt gnistrar, sotad kork under ögonen mot allt det blanka. Det krasslande ljudet under skenorna som gör fina linjer i den väldiga isspegeln, och det kalla friska som landar i lungorna och kmommer tillbaka ut som ångande fukt. Inte mycket kunde stå emot den känslan. Det som var bandy och en stor del av livet. Det var innan taken och väggarna, det var innan solen försvann och tog med sig vinden. Det är aldrig motvind och snöslask i i minnet, alltid minus fem och ljusblått om inte stjärnklart.

I några år nästan bodde vi på Vinterstadion. Ibland klättrade vi över muren mitt i natten med fullmånen som enda belysning och skar genom skuggorna på en dovt glansig rektangel, en berusande känsla av tonårig frihet. Sedan bli vi vuxnare, och några av oss ganska bra på det där spelet. Upp i det gulsvarta A-laget och ett allvar som tog sig in i leken, men det är faktiskt inte sånt som minnet väljer. Det är inte hundra år sedan, men det var en annan tid, och jag känner fortfarande suget varje gång jag kliver in i Behrn arenas bandyhall. Det är definitivt inte bättre förr, men annorlunda. ÖSK var ett namn i bandylandet, jag hör ekot av tusentals mullrande lovikahänder en söndag strax efter 13.15. Snarare borde det vara bättre nu. Och i många stycken är det så. Tak och väggar har fört med sig möjligheten att träna mer och bättre, att förfina ett spel som när alla detaljer kuggar ibjuder fart, skönet och komplexitet som få andra lagsporter.

I Örebro kämpar den ärevördiga sportklubben sedan många år i någon slags motvind, som består av nästan inga pengar och klent intresse, i skuggan av hockey och fotboll och innebandy och modern bekvämlighet, med en dröm om att någon gång återvinna och orka bära en tradition som gav ett antal SM-guld på 1950- och 1960-talen och som fortfarande i någon mån levde fram till att klubben 1989 för första gången åkte ur högsta serien efter 60 raka säsonger. Sedan dess har klubben förvisso fostrat ett antal väldigt skickliga spelare - Erik Säfström, Jesper Eriksson, Robin Sundin, Simon Folkesson, Robin Folkesson, bröderna Robin och Jesper Öhrlund, Tomas Knutson är bara några - men det har varit en sådd som i huvudsak andra klubbar skördat frukterna av. ÖSK har helt enkelt inte ägt en organisation eller ekonomi som haft förmågan att ha hand och behålla en enorm samling talang. Den nya bandyallsvenskan är ett steg åt rätt håll. Inte bara för ÖSK, men för bandyns utveckling under Elitserien. ÖSK har en bättre trupp än på flera år, men framför allt en idé om ett utförande som går att förstå och känna någon form av tillförsikt inför. Att skära ner två serien till en var en sportslig nödvändighet. Nu är det tävling på riktigt i varje match, även om resultaten ändå rusar iväg ibland. Lagen slår varandra, ingen går säker. Det är utvecklande för spelare och lag. Och betydligt roligare att titta på.

Frågan är vad det på sikt gör med klubbarnas ekonomier. Sammantaget kom 287 åskådare till Behrn Arena för att se två matcher i helgen [(2-3 december)]. De är inte många, men högljudda och trogna bortom ytterlighet - de gulsvarta supportrarna. All respekt till dem, men de behöver bli fler om gulsvart någon gång ska kunna göra mer än att drömma sig tillbaka. Alternativet är såklart att nöja sig, att gilla läget och trivas med nivån. Det måste inte vara fel. Kultur och tradition är bra och fina saker, men går varken att äta eller betala ut i lön. Hur högt man än siktar (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Wirström, Lars. “Kultur Går Inte Att Äta - Eller Betala Ut i Lön För Den Delen.” Nerikes Allehanda, 5 Dec. 2017, pp. 12–12.
SERIETABELLEN
1Frillesås1512213126
2Falu BS1511132923
3Gripen1610243022
4Lidköpings AIK1510142221
5Peace & Love City Bandy16844-1120
6Nässjö159151419
7Ljusdal167271316
8Örebro165471014
9Boltic15456413
10UNIK16457-313
11Västanfors IF/BK16538-1413
12Åby/Tjureda16448-212
13Tranås BoIS15528-1512
14Nitro/Nora165110-2211
15Kungälv164210-2110
16Gustavsberg161312-655
>> Visa hela tabellen
"Jag blir förbannad, inte en enda utvisning var rätt" - Lars Carlsson, Ordförande Svampen

Parentes #312 - Veckans citat

VÄSTANFORS IP, 11 NOVEMBER 2017
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
”Förvånad, förbryllad, frustrerad”
#21: En utbuad fyramålsskytt och en svensk i kanonform
”Förvånad, förbryllad, frustrerad”
”Min dröm är att spela i landslaget”
Nytt kontrakt för Jon Merrill
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies