fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 74595 | Medlemmar: 183262

Kom ihåg mig
2017-12-16 14:00
Örebro - Falu BS
4-6


Gulsvart tappade ledning mot Falun - 3-1 blev 4-6
Otso Tulomäki gjorde sin första match med Örebro i Bandyallsvenskan i mötet med Falun.

Gulsvart tappade ledning mot Falun - 3-1 blev 4-6

Gulsvart förlorade mot Falun med 4-6 (1-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Johannes Camilton och Daniel Rönning.

                   Det var Falun som fick matchens första hörna i matchminut '1, vilken blockerades av en gulsvart spelare. I '2 hade Sebastian Brandt och Joonas Peuhkuri en passningskombination som dock inte genererade någon reell målchans. Två minuter senare kom Brandt igenom på ena kanten men bollen slank ut över kortlinjen. I '6 passade Peuhkuri bollen till Brandt, som i sin tur fixade en hörna. Hörnan genererade ett skott på mål, innan Örebro tilldömdes straff i '8. Peuhkuri stod uppställd och petade bollen i en variant till anstormande medspelare - bollen gick i mål men domaren valde att döma bort målet: "Märkligt bortdömt straffmål tidigt i matchen, då ÖSK valde att peta..." (Wirström, Nerikes Allehanda). Straffen slogs om och Peuhkuri sköt utanför mål. Tero Määttälä var tillbaka i Gulsvart och hade skott på mål i '10. 

                   I '10 fick Falun hörna och ögonblicket senare satt 1-0 till gästerna efter att bollen styrts in via en gulsvart spelare in i mål. I påföljande matchminut blockerade Falun Peuhkuris skott mot mål. Sju minuter senare fick Örebro hörna vilken slogs på Faluns rus. I '20 kolliderade två gulsvarta spelare och blev, för ett litet tag, liggandes på isen. I '21 fick Gulsvart frislag vilket genererade skott till hörna. Den skulle dock visa sig bli resultatlös. I ''22 fick Örebro ytterligare en hörna, liksom i '26. I '29 slogs en lyra mot Johannes Camilton som sånär fick tag på bollen i Faluns straffområde. 

                   Sedan tog Falun över matchen succesivt och Johan Blom i mål fick göra en serie räddningar. Örebro hade dock en potent och viril dubbelchans i '42 som bestod i två skott på mål, samt hörna i '43 vilken tog på Faluns rus.

                   Den andra halvleken inleddes med att Örebro fick frislag i '46. I samma matchminut fick Gulsvart hörna vilken slogs på Faluns rus. I påföljande matchminut räddade Blom friläge till hörna, vilken sedermera slogs på hemmalagets rus. I '48 blev en gulsvart spelare skadad och liggandes på isen, men kunde snart vara på benen igen. 

                   I 50' tog Gulsvart ledningen - ett skott på mål avfyrades och returen rakades in av Rönning. Två minuter senare hade Örebro skott i stolpen innan 3-1 kom till via Brandt som utnyttjade en retur via hörna. Sedan stod Blom återigen för en serie räddningar innan Määttäla ordnade hörna vilken slogs på mål. I '74 fick Örebro återigen hörna vilken slogs på Faluns rus. I '78 begärdes det time-out innan Falun reducerade via en lyra som slogs in mot Örebros straffområde och ställde försvaret: "3-2 och 3-3 kändes som väldigt slumpartade mål. Först en märkligt styrd lyra som dansade in mellan Bloms ben, på det en flipperboll som Axel Jansson fick träff på" (Wirström). I '82 kvitterade Falun och två minuter senare tog Falun ledningen via hörna. Falun fick ytterligare en hörna i '86 innan dom gjorde mål i '87.  

                    I '88 stack emellertid Gulsvart upp och Määttälä hade ett skott på mål. På övertid avgjorde Falun matchen innan Camilton reducerade för Örebro

                    Blom mediterar:
 
Det känns som tåget gått nu.... Ja, jo, både jag och laget gjorde nog vår bästa match i år, i 80 minuter. Det är noll värt nu. När de tar timeout och vi leder med 3-1 så känns det helt orimligt att de ens gör ett mål till - och så gör de fem. Det går så fort i bandy, matchbilden ändras så fort. Från att vi har kontroll till att vi är livrädda.... De lyfter in, vi går inte på den i försvaret och jag hamnar på mellis. Han träffar bollen väldigt lite och styr den in. Ett mål direkt efter deras andra som gör att de växer in hur mycket som helst, och vi blir skitsmå. Det påverkar allt, att de får ett enkelt mål efter timeouten. Vi har då haft lägen till 4-1, nån i ribban, nåt friläge och en straff i första som går i stolpen.... Jag tycker att vi måste vara smartare [(som svar på frågan "När det börjar bära iväg är det svårt att bryta?")]. När de tar timeout vid 3-1 så pratar vi mycket om vad de ska göra, i stället borde vi kanske fokuserat på vad vi ska göra. Det är tydligt att de kommer att stressa oss och lyfta in bollar in i straffområdet. Då ska vi kanske skicka bollen ur hallen, skicka bort och vara hur primititva som helst. Bara stänga då, med tio minuter kvar. Vi är ett spelande lag, och vill vara det, men i det läget måste vi kanske vara cyniska med.... Vi måste gå till oss själva. Vi kan skylla på hur många saker som helst, men det är vi som måste göra det bättre sista tio. Smartare, tuffare, bort med bollen bara. Poängen ska bara hem.... Ja,vi har inte alls gått så bra som vi hoppats [(som svar på frågan "Falun, bland andra, springer iväg lite nu. Ni står kvar på stationen?")]. Hade jättebra försäsong, kanske för bra, vet inte om vi svävade iväg lite. Men vi hade behövt vinna två-tre matcher till för att vara med i den absoluta toppen. Nu känns det som att det tåget gått lite. Vi måste komma in i en streak och vinna fyra-fem matcher i rad [(för att vända trenden)]. Vi möter ett bra lag i dag, men vi ska inte få stryk på det här sättet. Och vi ska inte få stryk av UNIK eller Västanfors heller. Det är vi själva som har sabbat det här. Vi har haft läge att vara med i toppen. Vi måste bli bättre på att stänga matcher, på att avgöra. Det delas inte ut skönhetspoäng i idrott. De som gör flest mål och släpper in minst vinner. Så enkelt är det. För oss handlar det om att släppa in färre mål. Mot UNIK släppte vi in åtta, i dag sex. Det duger inte, vi måste ner i snitt runt tre-fyra för att vinna matcher. Mål kommer vi att göra, det är bakåt vi släpper till för mycket. Det gäller alla från topparna ner till mig i målet, defensiven måste skärpas till. Vi hade mått bra av att grisa lite mer. Och straffar får man inte missa heller. Vi har bränt sju i år.... Jag tror inte att domaren fattade vad som hände, och så skrek de från Falu-bänken, och då valde han att blåsa om straffen. Det var inget fel på det målet.... Ja. Och där är vi bara inte tillräckligt bra [(dom sista tio minuterna av matchen)] (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                                               Källförteckning

Wirström, Lars. "'Det Känns Som Att Tåget Har Gått Nu'." Nerikes Allehanda [Örebro] 17 Dec. 2017, Sporten sec.: 6. Print.

ÖrebroFalu BS
Örebro-Falu BS
11. J Blom
13. T Hedlund
37. J Jeschinsky
4. N Larsson
5. V Janérs
90. J Svensson
6. M Eriksson
10. J Peuhkuri
9. S Brandt
21. T Määttälä
19. J Camilton

Avbytare
50. J Westberg
20. O Tulomäki
16. A Strand
2. D Rönning
89. P Kaemmerlé
51. P Bäckmans
91. A Berglund
6. D Bodeström
23. W Liw
91. A Berglund
27. F Eriksson
13. A Jansson
33. L Mårdberg
24. M Pettersson
9. D Forsell

Avbytare
30. H Andersson
97. D Jansson
88. M Bengts
19. A Lundberg
0 KOMMENTARER      1357 VISNINGAR
ÖSK-REDAKTIONEN
2017-12-21 09:50:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

På dålig is och i plusgrader - Gulsvart tog en poäng mot Tranås
Örebro Örebro spelade oavgjort, 2-2, mot Tranås. Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Eriksson och Victor Janérs.
2018-11-13 17:20:00

Örebro hämtade upp underläge och vände - Premiärvinst mot Lidköping
Örebro Gulsvart vann premiärmatchen mot Lidköping med 5-4 (1-4). Örebros mål gjordes av Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Alexander Strand.
2018-11-10 09:09:00

Trots tidigt underläge - Oavgjort i genrepet mot Tillberga
Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 4-4, mot Tillberga i Västerås. Örebros mål gjordes av Victor Janers, Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.
2018-11-02 20:59:00

I nya tröjor - Derbyseger mot Katrineholm/Värmbol
Örebro Gulsvart besegrade seriekollegan Katrineholm/Värmbol med 8-4 (6-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Sebastian Eriksson, Viktor Mardakin, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Daniel Rönning.
2018-10-23 23:54:00

Efter tidigt underläge - Förlust mot Tranås
Örebro Gulsvart tog emot Tranås och förlorade med 3-8 (2-4). Örebros mål gjordes av Victor Janérs, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri.
2018-10-21 23:59:00

Decimerat Gulsvart nollat av ryska Start - Comeback av Max Eriksson (uppdaterad)
Örebro Ett sjukdomsdrabbat Örebro tog emot ryska Start som ett förskalv till ryssarnas deltagande i World Cup. Matchen slutade 0-4 (0-2) till ryssarnas favör. Örebros utsatta situation innebar inhopp av tränaren Max Eriksson.
2018-10-15 02:59:00

Gulsvart seger i derbyt mot Nitro/Nora - Örebro drog ifrån i andra halvlek
Örebro Örebro vann derbyt mot Nitro/Nora med 9-3 (3-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Sebastian Eriksson, Victor Janérs, Nico Nevalainen och Joonas Peuhkuri.
2018-10-07 18:59:00

Supercupen: Nederlag mot Kungälv och Gulsvart ute
Örebro Gulsvart förlorade mot Kungälv med 5-2. Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson och Daniel Rönning.
2018-10-03 13:03:00

Supercupen: Vinst mot Boltic efter straffar
Örebro Gulsvart fick sista ordet mot Boltic och kunde vända underläge med två mål till oavgjort efter full tid och vinst efter en rafflande straffläggning. Örebros mål gjordes av Sebastian Brandt, Victor Janérs, Alexander Strand och Johan Svensson (ex. straffläggning). Slutresultat skrevs till 4-4 och 8-5 till Gulsvart efter straffar.
2018-10-02 03:56:00

Supercupen: Inledande förlust mot Gripen
Örebro Örebro förlorade mot Gripen med 2-4 (0-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer och Hugo Sundberg.
2018-09-25 06:11:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY
ANNONS:

ANNONS:
SERIETABELLEN
1Ljusdal3210115
2Tillberga321085
3Örebro321045
4Kalix2200134
5Kungälv110032
6Boltic210112
7Åby/Tjureda110012
8Lidköpings AIK210102
9Nässjö2101-22
10Katrineholm 3102-52
11Peace & Love City Bandy101001
12AIK Bandy101001
13Tranås BoIS2011-21
14Gripen3003-50
15Rättvik3003-130
16Västanfors IF/BK2002-140
>> Visa hela tabellen

Parentes #331 - Nostalgi

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Henrik Brändh skriver:

Det fanns en tid för länge sedan när ÖSK var en stormakt i svensk bandy och blev svenska mästare fem gånger.... På morgontimmarna den 18 mars 1973 klev förväntansfulla supportrar på tåget på centralstationen i Örebro. Målet var Söderstadion i Stockholm där gultröjorna senare samma dag skulle spela klubbens tionde SM-final. För motståndet stod Västerås SK som vunnit södergruppens grundserie på samma poäng som tvåan ÖSK. Ett reportageteam från NA följde supportrarnas uppladdning på tåget och kunde snabbt konstatera att det tullades friskt från de medhavda bandyportföljerna. "Om det inte varit för dagen kunde man ta dem för riksdagsmän en måndagsmorgon, på väg till viktiga beslut i huvudstaden för de såg lika bestämda ut", beskrev reportern Tomas Lundemark som tyckte att det var en behaglig resa. "Inte särskilt mycket gick sönder. Några vattenkaraffer, någon lämnade den gångna nattens skördar på ett säte, lite inventarier kastades ut genom fönstret. Det var nästan som förr om åren", skildrade Lundemark.

Gunnar Lindholm, 75 år, skulle uppleva sin tredje bandyfinal. Han satt i en vagn och höll för öronen. Intill honom skrålade en entusiastisk ÖSK-supporter. "Jag har varnat honom. Han kommer att somna under matchen", sade Gunnar. Somliga gladde sig över SJ:s förmåga att planera tågförbindelser. Andra förargade sig över att tåget inte gick över Västerås. Det hade kunnat bli en intressant förmatch annars. I Stockholm väntade en stor välkomstkommitté i form av en polisstyrka vars uppgift var att lotsa supportrarna från de båda lagen till Söderstadion. Lite förvirrade stannade stockholmarna till och undrade vad som skulle ske. Men inga vilsekomna bandyentusiaster hamnade i finkan på vägen till söder. 15670 åskådare slöt upp, den bästa noteringen sedan 1961. Stämningen var på topp och för säkerhets skull hade man särat på ÖSK och VSK:s supportrar som satt på olika håll. Endast vid köerna vid toaletterna möttes man, men det gick ganska bra. Några drack mellanöl och då och då under matchen kom vaktmästare och polis och hjälpte några åskådare från stadion. Då buade andra ur publiken. Före matchen utväxlade lagen traditionsenligt gåvor till varandra. Västeråsarna överlämnade en stekpanna, gurka och kaffe till ÖSK-spelarna som i sin tur bjöd på ost och kex. Förstås.

ÖSK inledde piggast och NA:s sportchef tyckte i sin krönika att örebroarna borde ha avgjort matchen redan under matchens första 20 minuter då anfallarna Sören Andersson och Johnny Petherson skapade två upplagda lägen som båda sumpades av Andersson. I stället gick Västerås på knock med två mål inom loppet av två minuter. Jan Hedvall satte 1-0 i den 21:a minuten, en hård pärla från liten vinkel och från rätt långt håll, och strax senare tvekade ÖSK:s VM-målvakt Jan Ivar-Ekberg varpå Stig "Rulle" Johansson satte 2-0. "Före 2-0 såg jag inte hur fort bollen kom emot mig och därför tvekade jag vid utåkningen. Jag bestämde mig för sent och får ta på mig målet, det är sådant som händer", sade en deppig Ekberg i omklädningsrummet efteråt. 2-0 var också ställningen i paus och uppförsbacken blev ännu brantare när Raoul Johnson ökade på till 3-0 i 53:e minuten. Claes-Göran Jansson spräckte ÖSK-nollan i den 70:e minuten, reducerade till 1-3, men känslan var att VSK: s seger aldrig var i fara. Slutresultatet fastställdes när "Rulle" Johansson satte 4-1 när fem minuter återstod. Redan då gick ÖSK-båsen Stig Bergström över till västeråsarnas bänk och kramade om sin gamle vän, VSK-tränaren Henry Ohlsson. "Vi borde haft ledningen med 2-0 efter 25 minuter, i stället låg vi under med samma siffror. Inte så konstigt om vi knäcktes då", analyserade Bergström. VSK-målvakten Dan Fredell, teskedsgubbe i formatet, formligen slets ur omklädningsrummet efteråt och fick barfota finna sig att hissas av segerrusiga VSK-supportrar. "Västerås vann på sin målvakt. Fredell räddade VSK första kvarten", erkände motståndarkollegan Jan-Ivar Ekberg.

Ekberg var en av flera ÖSK-stjärnor som inte hade någon av sina bättre dagar, liksom skarpskytten Hasse Nordin och vindsnabbe yttern Bosse Andersson. NA:s pris som bäste ÖSK-are i finalen, en teaterresa till Stockholm för två personer, fick till vänsterbacken Ola Ljungberg trots att han drog på sig två utvisningar i andra halvleken. En tröst i bedrövelsen var att ÖSK-kassören RUne Nordström räknade med att finalen för ÖSK:s del skulle ge en vinst på 25 000 kronor och att säsongen för första gången gav ett överskott - 10 000 kronor netto. Hemresan till Örebro var betydligt mer stillsam för ÖSK-supportrarna än den i andra riktningen. De spända förväntningarna hade ebbat ut och nederlagets kalk tömts. Och 44 år senare väntar alla ÖSK-supportar fortfarande på klubbens nästa SM-final (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Brändh, Henrik. “När ÖSK-Supportrarna Tog Tåget till SM-Finalen.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2017, pp. 8–8.
"Nu snart dags för ÖSK fotboll men tyvärr det känns inget lockande.... Blir väl på sikt som bandyn, de rasar ur" - "Trött o Besviken"

Parentes #327 - Veckans citat

ÖREBRO, 27 FEBRUARI 2018
Parentes #326 - Crime Report III
"... det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen..." - Göran Liljegren, ordförande

Parentes #326 - Crime Report III

ÖREBRO, 2 FEBRUARI 2018 Matchen mellan Örebro och Boltic präglades av spänning och hotfullhet och blev en cause célèbre i lokalmedia:

Ett bråk bröt ut i publiken under bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IF Boltic på lördagen. Polisen fick ingripa för att stoppa tumultet på läktaren.... Polisen var alltså beredd på bråk. Det visade sig behövas. NA:s sportreporter som var på plats för att rapportera från matchen, berättar att supportrar från de båda lagen ruschade mot varandra. Polis och ordningsvakter fick gå emellan för att dra isär de båda grupperna.... ÖSK Bandy låg under med 2-5 i den 87:e minuten mot Boltic på hemmaplan då det blev livat på läktaren. Redan innan matchen fanns polis, supporterpolis och ordningsvakter på plats utanför och inne i Behrn Arena för att kunna skilja de två klackarna åt. Men trots att säkerhetsåtgärder gjorts började ett 20-tal supportrar från ÖSK Bandys hemmaklack rusa mot Boltics fans som stod bakom staket.... En person omhändertogs också före matchen i närheten av arenan. Efter matchen ställde poliserna upp sig på rad utanför arenan för att hålla isär de olika supportergrupperna. Vid klockan 16:30 hade polisen avslutat sin insats vid bandymatchen (Levin och Berglund, Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

Göran Liljegren, ordförande, kommenterar:

De som kom hit ville mest ha utlopp för sin aggressivitet.... Vi tycker naturligtvis att det är trist att det blev såhär. Och det är trist att en klick som annars inte går på bandy, utan som går dit just i akt och mening för att bråka. Just de som började bråka har vi aldrig sett förut och de skulle nog möjligen vara fotbollssupportrar från Örebro, men vi vet inte säkert. Men det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen för de som står i Svampen kände inte heller igen dem.... Jag ser det som ett samhällsproblem och inte ett idrottsproblem.... Jag ser inte alls det här som ett allvarligt problem inom vår klubb, att det blir bråk alltså. Men Boltic har ju varit det lag som haft sådana supportrar som det hänt en del saker kring. För något år [(sedan)] attackerade de Svamparnas buss utanför Tingvalla när de skulle åka därifrån. De kastade sten och försökte mucka gräl. Men inget sånt har hänt i år.... Domarna kommer skriva en rapport och vi kommer kanske få böter. Och det får vi eftersom vi ansvarar för de supportrar som är på plats, vare sig om vi tycker de tillhör oss eller ej. Och jag vet inte vad det kommer kosta, men det kommer helt klart svida i vår lilla kassa.... De örebroare som gjort detta har förstört för ÖSK Bandy. De var inte alls där för att stötta oss alls. Utan de villa skapa bråk. Det känns väldigt orättvist för vi kan inte vara säkra på att de kommer komma tillbaka, eftersom vi inte med säkerhet vet vilka de är. Men vi ska hitta dem för polisen känner kanske igen dem. Annars kommer vi behöva hjälp med identifiering om vi inte kommer någonstans... (Ljung-Nielsen).

Källförteckning

Berglund, Johanna, and Anna Levin. "Polis Stoppade Bråk På Läktare." Nerikes Allehanda [Örebro] 21 Jan. 2018, Sporten sec.: 6. Print.
Nielsen, Veronika Ljung. "Polisen Fick Avbryta Läktarbråket." Nerikes Allehanda [Örebro] 22 Jan. 2018, Sporten sec.: 8-9. Print.
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Brightons viktigaste spelare
Mysteriet på Heikoholm
”Målvaktssidan ett frågetecken”
Markeringen har nått fram
Lisandro López är fortsatt stekhet
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies