fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 38295 | Inloggade: 48 | Antal medlemmar: 179239
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Så spelas slutspelet 2016/17 - Hur går det? Vilka lag möts?
  Vilka lag går hela vägen till Tele 2 Arena denna säsong?

  Så spelas slutspelet 2016/17 - Hur går det? Vilka lag möts?  God onsdagskväll allesammans!

  Ja elitserien tjuvstartar efter VM denna onsdagskväll, då Edsbyn tar emot TB Västerås hemma i Svenska Fönster Arena.

  Tänkte ge er lite slutspelstider och sen spekulera lite om framtiden… var gärna med ni också och lufta era tankar på vårt Bollnäs forum.

  Så här lirar vi fram till den 25 mars, då finalen på Tele 2 Arena avgörs.
  (Är inte helt säker… men förmodligen så är grupp A först ut i varje omgång?)

  Kvartsfinaler

  Kvartsfinal 1.
  Torsdag 23 februari
  Fredag 24 februari
  Kvartsfinal 2.
  Lördag 25 februari
  Söndag 26 februari
  Kvartsfinal 3.
  Måndag 27 februari
  Tisdag 28 februari
  Kvartsfinal 4.
  Torsdag 2 mars
  Kvartsfinal 5.
  Lördag 4 mars.

  Semifinaler

  Semifinal 1.
  Onsdag 8 mars
  Torsdag 9 mars.
  Semifinal 2.
  Lördag 11 mars.
  Semifinal 3.
  Tisdag 14 mars.
  Onsdag 15 mars.
  Semifinal 4.
  Torsdag 16 mars.
  Fredag 17 mars.
  Semifinal 5.
  Lördag 18 mars.
  Söndag 19 mars.

  Final
  Lördag 25 mars.

  Kval till Elitserien spelas:  Onsdag 1 mars, Fredag 3 mars, Söndag 5 mars, Tisdag 7 mars, Torsdag 9 mars och lördag 11 mars.

  Final för juniorelit spelas fredagen den 24 mars. Förutom herrfinalen så spelar även damerna final lördagen den 25 mars.

  Där har ni lite datum… tider lär väl till stora delar bli 19.00 på vardagskvällar, medans helgerna kan skifta. Skulle tro att många väljer att spela 15.00 eller 17.00? Där får ni hålla koll lite själva.
   
  Spekulationer om vem som möter vem?

  Tänkte vi också skulle runda lite med att fundera på hur lagen kommer att välja, och vilka som då hamnar i Grupp A respektive Grupp B?

  Slutspelslagen klara?

  Nu är det ju inte helt klart än, men det krävs nog väldigt mycket om åttan i dagsläget, som är Broberg Söderhamn på 26 poäng… skall tappa till nian Vetlanda BK som har 20 poäng?

  VBK måste då ta full pott medans Broberg inte tar någon pinne på de tre kvarvarande matcherna… och visst, chansen finns, men den är ändå väldigt liten.

  Broberg har Villa (B) Hammarby (H) och Gripen (H) Medans VBK har Vänersborg (B) Kalix (H) och Bollnäs (B)

  Så med all sannolikhet så är topp 8 redan klart, vilket är väldigt tidigt för att vara en så jämn serie. Man kan väl konstatera att Broberg har gjort en starkare säsong än vad många trodde (mig själv inräknad), medans Vetlanda har blandat och gett för mycket… där man ibland slagit topplagen hemma, och sen förlorat mot lag i den nedre regionen på bortais, och då tar man sig tyvärr inte till slutspel mot detta tuffa motstånd.

  Tråkigt för VBK naturligtvis, som har ett mycket bra lag och hade varit kul att se i ett nytt slutspel. Desto roligare då för Söderhamnslaget, som nu är tillbaka igen efter missen förra året"

  Vem tar vem?

  Om vi då kollar på de åtta lagen som nu skall göra upp om det… så är min känsla så här på förhand, att åtminstone sju kan gå hela vägen ? jag tror faktiskt inte Broberg har den bredd som krävs för att ta sig ens till en semifinal… men helt säker kan man ju såklart aldrig vara?

  Om vi då börjar spekulera på… så är min känsla att Villa nu tar hem seriesegern. Kollar man på de matcher som laget har kvar, så bör man klara det, även om Edsbyn säkert kommer att göra allt för att komma förbi. Lagens möts ju dessutom i den näst sista omgången.

  Men min röst faller på Villa som seriesegrare… och Edsbyn bör nu klara andraplatsen, även om det inte är helt skrivit i sten - men då måste man nog torska hemme mot TB ikväll?Någon av SAIK eller Bollnäs kan nå upp till 38 poäng, men inte båda, då även de två lagen möter varandra inbördes.

  SAIK har VSK borta i den sista omgången, men oklart i nuläget hur viktig den matchen blir för VSK? Har den ingen betydelse, ja då är matchen mellan SAIK och Bollnäs förmodlgen rätt avgörande?

  Jag chansar ändå och tippar Edsbyn tvåa… tror de kan ta 3 poäng till minst, så Villa i topp och sen Edsbyn då på andra plats.

  Trean är svårare… och där är vi åter tillbaka till söndagsmatchen nu till helgen, där Sandviken tar emot Bollnäs ute på gamla anrika Jernvallen. Den matchen tror jag ändå till syvendes och sist avgör kampen om tredje och fjärdeplatsen?

  Sandviken har fördel med hemmaplan, så lite plus för Stålmännen… men jag vill ändå inte räkna bort Bollnäs, som har allt att vinna då.

  1. Villa Lidköping: Villa tror jag väljer Broberg, eller jag är ganska säker på att de gör det.  Man har fördel av hemmaplan, och även om man säkert får kämpa hårt på Hällåsen, där man ofta har det tufft mot Broberg, så tror jag man inte torskar hemma. Mitt tips är 3-1 i matcher till Villa. Frågan är vilket lag man tar med sig i gruppen… man har två segrar mot SAIK, och bara en mot Bollnäs, där man samtidigt bara vann på övertid hemma? Kan bli vilket som, och jag avstår att tippa den. 

  2. Edsbyns IF: Jag tror årets överraskning och uppstickare, Edsbyn väljer Vänersborg här… ett inte helt lätt val, IFK vann i byn tidigare, och man skall också mötas i den sista omgången av grundserien. Men byn har fördel av hemma där, så det känns ändå mest troligt.  3-2 i matcher till något av lagen är mitt tips.

  3/4. Vem möts då här? Ja om SAIK blir trea så tar man Hammarby, och då möter Bollnäs VSK… och jag tror faktiskt inte det spelar så stor roll, om Bollnäs blir trea så tror jag man ändå tar VSK, då man denna säsong har två raka mot mästarna. Bollnäs trivs heller inte mot söderlaget, som har blivit ett spöke för hälsingarna genom åren. 

  Så förmodligen Sandviken – Hammarby och Bollnäs mot Västerås SK, är mitt tips.
  Tror dessa bägge matcher går till bäst av fem.
  Så 3-2 i matcher till något av lagen, lite fördel då Bollnäs och SAIK, men bara marginellt.
   
  Fortsättningen beror sen på vilka grupper man hamnar i… och där får vi avvakta och se – just nu känns det väldigt svårt att tippa just den biten. (försöker ändå här nedan)
   
  Går man efter resultaten i år så kanske Villa ändå föredrar SAIK i sin grupp… ett Sandviken som trots allt har vacklat lite under säsongen. Framförallt så är känslan att Villa har en klar fördel här vad gäller försvaret, där man är stabilare, vilket också synts i de inbördes mötena. Tar Villa Bollnäs, ja då riskerar man dessutom att få VSK med i samma grupp… vill man det? Jag tvivlar.
   
  Blir det som jag spekulerade i ovan, ja då hamnar alltså Bollnäs med Edsbyns i grupp B.

  Då lirar alltså: 
  Villa, Broberg, SAIK, Hammarby i Grupp A.
  Edsbyn, Vänersborg, Bollnäs, Västerås SK i Grupp B.
   

  Alternativet är annars då att vi byter plats på SAIK, Hammarby (Grupp B) mot Bollnäs och VSK. (Grupp A)
   
  Ja ni ser… väldigt svårt att veta hur lagen kommer att tänka här?
   
  Vem går längst?
   
  Om vi till sist då avrundar den här lila spekulationsrundan med att spåna i semifinallag?Jag sätter 0-100 procent i mina värderingar.
   
  Villa Lidköping : 90 procents chans.
  Känslan är att man rätt komfortabelt bör klara av Broberg i kvarten. Villa har ett oerhört starkt försvar… det enda som oroar är att målvakten Jesper Thimfors dras med en skada – frågan är hur länge han blir borta? I övrigt så ser jag inga mörka moln på himlen.

  Villa har varit det jämnaste laget under säsongen… man har alla pusselbitar där – men frågan är om man har mentaliteten? Än har man inte vunnit något SM Guld… och det gäller att överbringa den psykiska biten nu,  om man skall kunna gå hela vägen?
   
  Broberg Söderhamn kommer dock att ge allt här, då man absolut inte har något att förlora. Men jag tror bredden i truppen inte räcker mer än högst till en seger hemma? (Broberg Söderhamn: 10 procents chans) Man har dessutom haft lite småproblem med skador under säsongen, så nu behöver man först och främst en hel trupp inför allvaret.

  -----
   
  Edsbyns IF 50 procents chans: Mer oklart här vem man möter? Tar man då IFK, så tippar jag på 50/50 chans här trots fördel hemmaplan. Men min varning denna säsong är just IFK, så jag lägger mig på lika chans här. Måste jag ändå tippa, så tror jag Vänersborg kan skrälla. (IFK Vänersborg 50 procent chans)

  Tar Edsbyn istället Hammarby, som man brukar ha det tufft emot… ja då ökar ändå inte chansen.

  Kikar vi på spelarmaterialet så skadade sig den finske Tommi Määtä före VM, och oklart om han hinner tillbaka till slutspelet? 4-6 veckor sa den första prognosen, men alltid svårt att veta?

  I IFK Vänersborg så vet jag inte om man har några direkta skador inför de avslutande omgångarna? Däremot så har det varit lite turbulent kring den ryska stjärnspelaren, Nikita Ivanov, som nyligen bänkades helt inför en omgång. Det har varit lite problem i laget, där man bland annat sparkadt tränaren Stefan Karlsson under säsongen. Här måste man komma sams nu om man skall gå långt i slutspelet.

  -----

  Sandvikens AIK: 55 procents chans: Ja möter man då Hammarby… så tror jag chansen är 60-40 till SAIK, då man har fördel att spela hemma. Men jag vill samtidigt här och nu varna för Bajen, som blir allt bättre och har en formkurva nu som pekar rakt upp… tror det är nio matcher utan förlust nu? (Hammarby 45 procents chans)

  Blir det istället VSK… då känns det ungefär lika, så inte så stor skillnad ändå. Kollar vi på lagen så har målvakten i Sandviken, Joel Ohten varit skadad sen han skar upp ett sår i benet före VM. Men om inget oförutsett händer där, så kommer Sandviken förmodligen med det starkaste laget?

  Vi får kanske där ha med i beräkningarna för alla lag… att man inte kan vara helt säker då tre omgångar återstår av grundserien.

  Bollnäs GIF: 52 procents chans: Här blir det jämnt, om Bollnäs då ställs mot VSK? Bägge de här lagen kommer med all snnolikhet att höja sig rejält inför slutspelet… men det som kan fälla avgörande, är ändå att Bollnäs har fördel av hemmaplan? (Västerås SK 48 procents chans)

  Men jag är såklart ändå inte helt säker… de grönvita kan absolut gå segrande ur detta de med. Får Bollnäs Hammarby… vilket jag ändå inte tror, då jag har svårt att se SAIK vilja utmana VSK redan i kvarten? Men om, ja då sjunker Bollnäs chanser ändå till som bäst 50/50, då man har rysligt svårt mot just Bajen.

  När det gäller skadeläget så har det varit lite småskavanker framförallt hos mästarna den här vintern. Kanske därför också som man har blandat och gett mycket mer än på många år nu? Får man tillbaka alla i form till slutspelet… ja då kommer man med ett riktigt bra lag. Tar man sen sig förbi kvarten, ja då kan det absolut bära hela vägen igen?

  För Bollnäs så har jag i detta nu inga indikationer på några långtidsskador… kanske lite slitet efter VM, men till kvartsfinalerna så borde om inget händer före, laget vara intakt?

  Bollnäs har dock ett väldigt rutinerat och bra lag då man spelar på topp… och just den biten tror jag kan bli avgörande mot eventuellt VSK i kvarten. Man måste helt enkelt få alla spelare att tillsammans höja sig... då kan det bära väldigt långt denna säsong. Gör man inte det, ja då kan det bli respass redan i kvarten.
   
  Där hade ni lite spelscheman och spekulationer nu om framtiden… var gärna med ni också och börja fundera lite hur ni tror lagen tänker inför slusspelet?

  Om bara en dryg vecka så får vi reda på vilka grupper vi får – fredagen den 17 februari efter klockan 21, så rattar vi in Radiosporten, som är på plats vid arenorna, för att höra klubbarnas val av lag.
   
  Där stänger jag butiken för nu… och så hörs vi mer framöver -  Ha nu alla en fortsatt trevlig kväll!
   


  0 KOMMENTARER      2897 VISNINGAR
  TORLEIF WIKSTRÖM
  torleif.wikstrom@telia.com
  2017-02-08 18:47:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Bollnäs

  Forumet (Uppdatering 11 maj - Forumet öppet)
  Bollnäs
  2017-05-09 09:38:00

  Silly Season Bollnäs 2017/18 - Uppdaterad 4/5 Wiik klar & Fagerström till Hammarby
  Bollnäs
  2017-05-01 18:26:00

  Per Hellmyrs skriver långtidskontrakt med Bollnäs
  Bollnäs
  2017-05-01 17:24:00

  Silly Season Bollnäs: Vem tränar Giffarna 2017/18?
  Bollnäs
  2017-04-06 16:55:00

  Silly Season Bollnäs 2017/18: Uppdaterad 1 maj ... Helllmyrs förlänger med 3+2
  Bollnäs
  2017-03-26 19:29:00

  Bollnäs föll tungt i finalen
  Bollnäs
  2017-03-26 18:46:00

  Inför Finalen: Anfallarna & Avbytarna
  Bollnäs
  2017-03-24 15:30:00

  Inför Finalen: Mittfältarna
  Bollnäs
  2017-03-23 16:43:00

  Inför Finalen: Halvorna
  Bollnäs
  2017-03-22 19:13:00

  Finalkrönika: Tre dagar kvar... Vinst eller emigrering?
  Bollnäs
  2017-03-22 17:26:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  ”Njöt av att sätta dit Man United”
  Hertha Berlin bärgade en poäng
  Två mål av Robinho vände derbyt
  ”Givetvis en hel del Messi”
  ”Då är de kungar resten av livet”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies