fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 51420 | Inloggade: 319 | Antal medlemmar: 182873
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2018-02-10 14:00
  Örebro - Ljusdal
  1-12


  Gulsvart storförlust mot Ljusdal - Kontraktet ej säkrat

  Gulsvart förlorade mot Ljusdal med 12-1. Örebros mål gjordes av Alexander Strand.

                             Matchen inleddes med att ett mål dömdes bort i matchminut '2. I efterföljande matchminut tog Ljusdal ledningen. Fem minuter senare kvitterade Gulsvart och Alexander Strand till ställningen 1-1. I '9 kom Strand åter med boll  men bröts av Ljusdals försvar. I nästa ögonblick gick Ljusdal till anfall men blåstes av för offside. I '10 kom Sebastian Brandt loss på ena kanten och lade en passning in i mitten av banan. Ljusdals målvakt kunde dock lägga beslag på bollen. I '12 testade Ljusdal skott på mål och Johan Blom räddade till hörna. I '13 kom Örebro till anfall och Brandt avfyrade ett skott på mål som genererade hörna. Den skulle dock visa sig bli resultatlös. I '14 kom Gulsvart runt på ena kanten men neutraliserades snart av Ljusdals försvar. I nästa ögonblick sköt Mattias Brolin-Munther men skottet blockerades av motspelare. I samma matchminut kastade Blom långt utan att en medspelare fick tag på bollen, utan den slank ut över kortlinjen. 

                              Efter en kvart spelad fick Ljusdal hörna som sköts utanför. I '16 kom Örebros Max Eriksson till skottläge men sköt utanför. I påföljande matchminut tvingades Blom att rädda till hörna, som i sin tur blockerades av Gulsvarts mur. I '18 fick Ljusdal återigen hörna, vilket genererade två skott på mål. I '19 kom Brolin-Munther till skottläge och sköt mot mål. I '20 passade Ljusdal bollen i djupled och friläget som följde tvingade Blom till ännu en räddning. Två minuter senare räddade Blom återigen, till hörna, efter ett anfall. Hörnan slogs och Blom fick slutligen tag i bollen. 

                              I '23 sköt Ljusdal över mål, och i nästa ögonblick fick Örebro hörna vilken kulminerade i ett skott över mål av Johannes Camilton. I '25 startade Örebro ett anfall men passningen bröts av Ljusdals försvar innan Ljusdal passade bollen i djupled ännu en gång innan dom blåstes för offside. I '26 fick Örebro hörna efter det att Camilton skjutit mot mål. Den blev resultatlös och sedan följde en serie frislag för Gulsvart innan Ljusdal tog ledningen i '29 efter en spelare rundat Blom och lagt in bollen efter en solokörning. I '31 fick Örebro straff och Camilton sköt rätt på Ljusdals målvakt. Två minuter senare dömdes det hörna för Örebro men efter högljudda protester från Ljusdal ändrade domaren sig och det blev målvaktens boll. Fyra minuter senare fick Örebro frislag. I '38 åkte Johan Svensson ut för fasthållning och i samma matchminut räddade Blom skott till hörna. Den slogs och det tredje skottet på mål slank in precis vid ena stolproten till ställningen 4-1 för gästerna. I '41 passade Ljusdal bollen vid mittlinjen och några ögonblick senare hade gästerna utökat till 4-1. I '44 fick Örebro frislag innan den första halvleken var över. I '46 hade Gulsvart skott på mål vilket renderade i en hörna. Den slogs och bollen dansade på mållinjen innan den omhändertogs av Ljusdals försvar. Istället gjorde Ljusdal 5-1 i '47, innan Ljusdal återigen kom till attack och tvingade Blom att rädda, och tippa bollen i stolpen. I '50 tilldömdes Ljusdal straff som skulle betyda 6-1 för gästerna. Två minuter senare fick Ljusdal hörna vilken tvingade Blom till en benparad. I '54 fick Örebro frislag innan Ljusdal gjorde 7-1 efter att en spelare dribblat sig igenom det gulsvarta försvaret och satt bollen rätt upp i nättaket. I '57 fick Ljusdal hörna vilken sköts över. Fyra minuter senare kom 8-1 efter bollen återigen åkt upp i nättalet. 

                              I '66 revs Tomas Hedlund ner innan Ljusdal fick hörna i '67. Tre minuter senare var det Örebros tur att få hörna, vilken slogs över. Två minuter senare tippade Blom bollen över mål, innan Alexander Adeheimer testade ett inspel från ena kanten som inte nådde medspelare. I '73 dömdes Gulsvart och Hedlund av för offside, innan Ljusdal gjorde 9-1 via hörna. I '76 kom Brolin-Munther loss och fixade hörna innan gästerna nådde tvåsiffrigt, 10-1, via ett skott som slutade innanför kryssribban. 

                               I '77 begärdes det timeout innan Ljusdal fick hörna i '82. Den blev resultatlös innan gästerna tilldömdes straff i '85 - 11-1 var ett faktum några ögonblick senare. I '86 räddade Blom och två minuter senare rusade Blom ut då Ljusdal fick ett friläge och en attackerande motspelare fälldes i samband med att dom duellerade om bollen. Utfallet blev att Ljusdal fick straff och bortalaget utnyttjade den till att fastslå slutställningen 12-1. Den andra halvleken avrundades med att Blom fick göra ett par räddningar på övertid. 

                               Blom kommenterar:
   
  Man får inte vika ned sig på det sätt vi gjorde idag, man har ändå publik, sponsorer och ett klubbmärke att spela för. Det får inte se ut såhär.... Man började kolla klockan tidigt i andra ville bara att det skulle ta slut.... Det var en riktig överkörning. Det värsta jag varit med om här hemma. Kan inte minnas att ÖSK fått stryk så här stort i Allsvenskan någon gång. Absolut inte bra på något sätt. Vi har svårt mot lag som är bra på lyft och flipp bakom backlinjen, som är duktiga på mitten. Och Jonas Pettersson är äcklig - på ett bra sätt. Man måste spela elakt och väldigt nära honom, och det gjorde vi inte.... Vi envisas med att stå ganska högt, skulle nog tjäna på att ta hem det lite mot såna lag. Ljusdal har också gått lite halvknackigt, har några plumpar mot lag som "parkerar bussen". Jag tror att vi borde ha gjort så, för att stoppa blödningen så tidigt som möjligt.... Ja, det är jättepinsamt. Vi skämmer ju ut ÖSK-färgerna därute, det är bara så. Det är pinsamt. Man måste ta hem det, spela fysiskt, täppa till och parkera bussen utanför straffområdet först och främst för att få stopp på det. Man kan tycka att man ska satsa framåt och komma, men vi gjorde ju inte det, skapade ingenting i andra halvlek. Vi kan inte gå upp och köra på de här lagen som är så pass bra på att spela bandy, det är väl den analys jag kan göra [(som svar på frågan "Det blir nästan lite genant när det rinner iväg så här?")].... Nu gäller det att samla ihop oss, vi kan nog inte ta med något alls från den här matchen, utan bara se fram och prata om vad vi ska göra med de två matcher som är kvar. Nästa match mot Unik blir viktig, de som jagar oss. Det kan vara klart ändå med kontraktet när vi möter dem, men oavsett hur det ser ut med motivation så måste man hata att förlora mycket mer än vad vi gjorde idag. Man måste ha en stolthet.... Ja, jag tror aldrig jag gjort så många räddningar och ändå släppt in så många mål. Så det säger väl något om hur det såg ut. Men släpper man in så många så finns det alltid några man tycker manb kunde gjort bättre. Jag är på båda straffarna ganska mycket, och någon hörna. Men annars vet jag inte om det var så mycket mer jag kunde göra, det är många frilägen och jag räddar några [(som svar på frågan "Du gör ändå sju-åtta riktigt vassa räddningar"?)] (Wirström).  

                                                            Källförteckning

  Wirström, Lars. "'Skämmer Ut ÖSK-färgerna'." Nerikes Allehanda [Örebro] 11 Feb. 2018, Sporten sec.: 5. Print.

  ÖrebroLjusdal
  Örebro-Ljusdal
  11. J Blom
  13. T Hedlund
  6. M Eriksson
  90. J Svensson
  5. V Janérs
  29. A Adeheimer
  16. A Strand
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  66. M Brolin-Munther
  19. J Camilton

  Avbytare
  50. J Westberg
  37. J Jeschinsky
  4. N Larsson
  2. D Rönning
  43. J Svensson
  3. K Jonsson
  2. M Blom
  4. C Norgren
  7. O Sundin
  5. E Melin
  8. M Wikman
  17. E Olsson
  66. M Svechnikov
  28. A Varlamov
  14. J Svensson

  Avbytare
  27. A Nilzon
  9. I Flodberg
  21. E Persson
  23. J Norrmann
  26. M Öhman
  0 KOMMENTARER      900 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2018-02-15 17:30:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Supercupen: Inledande förlust mot Gripen
  Örebro Örebro förlorade mot Gripen med 2-4 (0-2). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer och Hugo Sundberg.
  2018-09-25 06:11:00

  Örebro SK värvar Joakim Bergqvist
  Örebro Gulsvarts trupp fullbordad inför den kommande säsongen...
  2018-08-13 06:20:00

  Örebro SK värvar Elias Sandholm
  Örebro Gulsvart noterar ännu ett nyförvärv...
  2018-06-08 10:59:00

  Örebro SK värvar Viktor Mardakin
  Örebro Gulsvart värvar från Elitserien...
  2018-06-08 10:55:00

  Örebro SK värvar Filip Bergman
  Örebro Gulsvart inkasserar ytterligare personal...
  2018-06-08 10:00:00

  Örebro SK värvar Hugo Sundberg
  Örebro Gulsvart breddar truppen ytterligare...
  2018-04-21 05:43:00

  Örebro SK värvar Nico Nevalainen
  Örebro Gulsvart tar in ytterligare personal till säsongen 2018/19...
  2018-04-21 04:48:00

  Örebro SK värvar Sebastian Eriksson
  Örebro Gulsvart noterar sitt första nyförvärv i Sebastian Eriksson som ansluter från seriekollegan Peace & Love City.
  2018-04-21 04:12:00

  Gulsvart bokslut i Falun - Oinspirerat Örebro föll i snöyran
  Örebro Gulsvart förlorade mot Falun med 8-3. Örebros mål gjordes av Tero Määttälä och Alexander Strand.
  2018-02-27 04:19:00

  Örebro fixade förnyat kontrakt - Trots förlust mot Uppsala/Näs
  Örebro Örebro förlorade mot Uppsala/Näs. Slutresultat 6-2 till gästerna. Gulsvarts mål gjordes av Mattias Brolin-Munther och Daniel Rönning.
  2018-02-19 06:00:00

  ANNONS:
   ANNONS:
   Senaste nytt på SvenskaFans.com
   ANNONS:
   ANNONS:
   Svenska Fans
   START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
   ”En spännande spelvecka”
   Krisen allt djupare i Man United
   ”Fiorentina förtjänade mer”
   Ett riktigt test för Bordeaux
   ”Han som sätter reglerna”
   fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
   Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies