fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 53340 | Inloggade: 85 | Antal medlemmar: 180853
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig

  Supporterklubben Rödtjuts årsberättelse 2013/2014

  Det börjar dra ihop sig till årsmöte i supporterklubben Rödtjut inför den allsvenska återkomsten säsongen 2014/2015. En av punkterna på denna stämma är att godkänna styrelsens ekonomiska berättelse men även sammanfattningen av övriga händelser och engagemang som redovisas i nedanstående föreslagna berättelse.

  Årsberättelse för supporterklubben Rödtjut säsongen 2013/2014
   
  130918
  Styrelsen i Rödtjut träffas i ABF-s lokaler och drar upp riktlinjerna inför säsongen och arbetar fram beslutsunderlag för årsmötet senare under hösten.
   
  130923
  Kallelse till årsmöte i supporterklubben annonseras i sociala medier samt på supporterklubbens och Faik bandys hemsida samt på Svenska Fans.
   
  131005
  Årsmöte hålls på Medely Arena Grosvad. Se separat protokoll från årsmötet. Efter mötet äter mötesdeltagarna middag på O´learys och beskådar VM-kvalmatchen mellan Sverige och Tyskland.
   
  131113
  Supporterklubben porträtteras i lokaltidningen Folkbladet med ord och bild där Robert Lundgren och Jesper Forsberg intervjuas och får redogöra för supporterklubben och den kommande säsongen.

   
  131117 Faik – Team Katrineholm 8-3 (6-1)
  Seriepremiär. Rödtjut har uppvärmningsträff på O´learys och stämningen är god vid bordet. Det diskuteras framtid, den aktuella matchen och sedvanligt gafflande både högt och lågt.
  När laget anträder isen välkomnas de av två banderoller som innehåller följande budskap: ”Tillsammans ska vi tillbaka” och ”Tack alla spelare med hjärta för Faik”. Det är samma fart på laget som på klacken under första halvlek. Bekanta sånger dammas av och stämningen är hög. I halvtid har vi en ledning med 6-1 och det finns stora förhoppningar om en lika god andra halvlek. Men dessa förhoppningar besannas inte denna dag. Motivationen sjunker både på planen och på läktaren, men Faik kan i alla fall hålla undan med tydliga siffror.

  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/en-bra-halvlek-rackte-493810.aspx
   
  2013-11-24 Eskilstuna – Faik 4-7 (3-3)
  Rödtjut bjuder på bortamatch redan i omgång två. En halvfull buss avgår från Finspång vid 11.30. Man kan bara spekulera i varför vi inte lyckas att locka med fler. Kanske beror det på degraderingen till division 1, kanske beror det på att matcherna spelas på söndagar, kanske beror det på att…
  I vilket fall; de som åkte med hade en trevlig upplevelse både till, i och hem från Eskilstuna. Högt i tak och många garv kantade resan. På läktarplats får vi se en jämn första halvlek, där sen Faik kopplar greppet i andra och kör sönder EBS.
  En spännande detalj och en normavvikelse fick vi även uppleva i andra halvlek. Under alla år runt om i bandysverige har vi sällan, eller rent av aldrig råkat ut för någon eller några som uppenbart stört sig på Rödtjut eller som velat provocera fram olika typer av tråkigheter. Denna eftermiddag inträffade undantaget. En smått överförfriskad yngling med identitetsrötter i en större idrottsförening i huvudstaden hade uppenbara problem med att Rödtjut befann sig i Eskilstuna denna dag, och dessutom energiskt sjungande. Han gjorde sitt bästa för att provocera, och gav sig även på det läktarmaterial vi tagit med oss. Den förfriskade ynglingen retirerade till slut från sitt upptåg då han vänligt men bestämt talades till rätta av en klackmedlem. Besviken lommade han i väg och muttrade till sin vapenbroder att ”jag ville ju slåss ju”. Hade ynglingen lyckats i sitt uppsåt hade han väl förr eller senare insett det meningslösa i att brösta upp sig mot en klack som i genomsnitt innehar ett BMI som överskuggade honom själv med hästlängder.
   
  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/lagseger-i-eskilstuna-494347.aspx
   
  2013-12-01 Faik – Nitro/Nora 7-4 (2-1)
  Inte för att man vill riskera att bli tjatig i dessa årsberättelser, men tro det eller ej; Rödtjut laddade denna dag upp på O´learys innan match. Det vi sedan skulle få uppleva på planen var en match som kraftigt påverkades av en påtaglig nprdanvind. Nora hade i första halvlek vinden i ryggen men kunde inte nyttja denna fördel då finspångarna jobbade intensivt och disciplinerat i sitt försvarsspel. I andra flyter spelet på bättre för hemmalaget vilket återspeglas i målprotokollet. Successivt tar Finspång över matchen, och det känns som om laget är fysiskt starkare än sina motståndare. Rödtjut gör en ok insats.
  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/nitronora-betvingades-494889.aspx
   
  2013-12-08 Faik – Västanfors 5-3 (1-1)
  Om föregående söndag påverkades kraftigt av vind, så är kraftfullt snöfall den yttre faktorn som denna söndag gör sig gällande. Rödtjut försöker att vänta ut ovädret på O´learys, och drygt en timme försenat så startar ändå matchen. Första halvlek blir lita parodisk, där den ena långbollen följs av den andra. Till andra halvlek bedarrar ovädret och planen blir hyggligt spelbar, vilket utnyttjas bäst av hemmalaget. Återigen så är det de sista 20 minuterna av matchen som blir avgörande. Faik orkar mer och maler ner Västanfors. Denna eftermiddag var det lite glest med besökare på läktarplats, men Rödtjut håller igång bra i andra halvlek.
   
  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/finspang-var-starkast-i-snoyran-495526.aspx
   
  2013-12-15 Grängesberg – Faik  2-5 (0-2)
  Detta är en bortamatch som faiklägret har oroat sig lite för på förhand. Ryktet har gjort gällande att stämningen kan bli tuff både på planen och på sidan i Grängesberg. En önskemål och en förfrågan går under veckan ut från laget om Rödtjut eventuellt vill följa med i spelarbussen till denna match. Till slut lystrar fem tappra bandyaner till denna förfrågan och ger sig iväg för att stötta laget denna söndag. De rapporterar om att isen är usel men att Finspång har grepp om matchen i första halvlek. I inledningen av andra släpper man dock in Grängesberg i matchen igen för at sedan återta kommandot och att fälla avgörandet i sista kvarten. Detta scenario känns numera igen.
   
  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/matchrapport-grangesberg-finspangs-aik-496127.aspx
   
  2013-12-26 Borgia – Faik 2-6 (1-4)
  Annandagsbandy med höga förväntningar på god stämning och god inramning samt bra bandyunderhållning. Delar av Rödtjut laddar upp hemma hos Tomas Lindberg där det serveras frukost och bjuds på musikquizunderhållning som sopas hem av Fredrik Gustavsson och Patrik Lindberg (kommentaren ”visst låter hon på rösten som om det vore en attraktiv kvinna” skulle nesligt få ätas upp senare då sångaren visat sig vara Justin Bieber).
  Full supporterbuss angör Norrköping och Himmelstalund, där supporterklubben även bjuder medresenärer på chaufförsglögg utanför entrén. Totalt beräknas ca 150 finspångare tagit sig in till denna annnadagsklassiker och ett derby som inte utspelat sig på 10 år.
  Matchen är till innehåll och kvalitet kanske inte så imponerande, men Faik gör det som förväntas av dem; nämligen att segra.
  Finspångsklacken håller låda matchen igenom och belönas med ”Dagens ros” i Norrköpings tidningar någon vecka senare, vilket är trevligt och en slags bekräftelse på den kultur som vi som supporterförening vill stå för. Efter hemkomsten genomförs ett eftersläckningsarbete av vissa initierade både på lokal och hemma hos den frukostbjudande Tomas. Denna skara hinner även med ett uppmärksammat sångbesök inne på Oldboysturneringen i fotboll som pågår vägg i vägg med O´learys denna afton.
   
   
   
  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/finspang-rev-den-blaa-borgen-496909.aspx
   
  2014-01-12 Faik – Borgia 7-1 (3-0)
  Om annandagen var en rejäl urladdning för Rödtjut så får väl returmötet mot Borgia hemma på Grosvad mer betraktas som en mer slätstruken historia, sett ur ett supporterperspektiv. Tjutet gör dock en klart godkänd insats, men vi är klart sämre än laget som bjuder på utklassningsspel mot Norrköpingslaget. Tobbe Wallberg håller hov och gör matchens 4 första mål, och Simon Bergström är Finspångs nya hörnspecialist. Det var klasskillnad mellan lagen helt enkelt.
   
  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/kapten-wallberg-visade-vagen-498175.aspx
   
   
  2014-01-19 Köping – Faik 4-2 (2-1)
  Faik bandy öppnar åter upp för möjligheten för Rödtjut att få dela buss med spelartruppen vilket ca 25 supportrar lystrar till. Vi anländer i god tid innan match till Köping och det beryktade Kristinelund och fördriver tiden innan avrak på det närbelägna Best Western Hotell. Resan präglas av en sällsam och gemytlig stämning men matchutfallet blir inte det som varken spelare, lagledning och supportrar hoppats på. Laget kommer inte upp i nivå riktigt, och har dessutom fått de första riktigt påtagliga skadorna i laget och har dessutom en rad svåra bortamatcher kvar innan man kan räkna hem en eventuell kvalplats bakom Köping. Resan hem präglas hårt av musikquiz med allmän huggsexa!
   
  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/koping-gjorde-farre-misstag-498783.aspx
   
  2014-01-26 Faik – Grängesberg 9-0 (3-0)
  Den fast förankrade jumbon Grängesberg står för besöket denna dag. Ett näst intill skadeskjutet Rödtjut samlar ihop sig på O´learys och gör sitt bästa för att komma i matchform trots att några är rejält sargade från en tuff gårdagskväll. Peter Bonnevier och Tedd Abrahamsson dyker upp och presenterar dagens taktik vilket var spännande och trevligt.
  Vare sig laget och Tjutet gör dock sedan någon första halvlek som är värd att spara för eftervärlden, men till andra så är vi alla mera på hugget. Rasmus Tell går av planen med 6 assist, Tobias Wallberg med 5 mål och sen gör vi dessutom 3 hörnmål med tre olika hörnskyttar. Det är bra. Dock kändes det inte som om Grängesberg gjorde ett försök ens.
  Tråkigt nog skadas vår defensive motor i Peter Forstén ganska rejält och riskerar att inte kunna spela mer denna säsong.

   
  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/ingen-barmhartighet-499314.aspx
   
  2014-02-02 Västanfors- Faik 4-5 (1-1)
  Bortamatch i Fagersta. En liten men stark Rödtjutstrupp lystrar till erbjudandet att ansluta till spelarbussen och stötta laget i den viktiga drabbningen. Rödtjut är således i Fagersta i god tid innan avrak och kan göra ett återbesök på den vid en tidigare turné besökta Järnvägsrestaurangen, med samma goda utfall som gången innan. Kassör och bortamatchkoordinator Stocken rapporterar sedan skriftligt från matchen som präglas av en nykomponerad backlinje som storspelar, otaliga hörnor och en andra halvlek som går Finspångs väg.
   
  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/hornornas-krig-i-fagersta-500060.aspx 
   
  2014-02-09 Nitro/Nora – Faik 1-2 (1-0)
  Åkare Lundgren vädrar för första gången sin spatiösa husbil av modell buss i bandysammanhang. Efter synnerligen lättsam resa norröver i ihållande snöfall och pizzeriabesök i centrala Nora kan vi bevittna en första halvlek som starkt präglas av ett bedrövligt före på isen. Mycket lyror och mycket kamp. Till andra halvlek gör vaktmästeriet i Nora en god insats med isen vilket också gynnar finspångarnas spel betydligt. Åter igen kan Finspång bärga hem segern i matchens absoluta slutminuter, och har nu tagit 4 poäng av 4 möjliga på två svåra bortamatcher i rad. Peter Forstén är tillbaka med en blåslagen högersida och är högst bidragande till denna lagmoraliska seger. Bussresan hem präglas av lättad och uppsluppen feststämning.
   

   

  Läs mer om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/moralens-seger-och-losryckta-os-funderingar-500535.aspx
   
  2014-02-16 Faik – Eskilstuna 8-5 (4-3)
  Redan innan match kan man efter Rödtjutstermometern avläsa att supporterklubben inte riktigt är på tårna denna match. Betydande delar har ägnat småtimmarna åt att leva livets glada dagar och gör sitt bästa för att på olika sätt överleva söndagen. Nu tror jag inte att spelarna gjort samma resa natten innan, men det är som om det råder en full-månes förlamning kring hela första halvlek. Finspång tar ledningen vid tre tillfällen i matchen, men Eskilstuna kvitterar i minuten efter. Finspång samlar ihop sig till andra halvlek och kan slutligen vinna utan att övertyga spelmässigt. Lyckligtvis innebär matchutgången att laget är klara för allsvenskt kvalspel.
   
  Läs mera om matchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/klara-for-kval-trots-svag-prestation-501092.aspx
   
  2014-02-28 – 2014-03-02 Faik-Skirö/Nävelsjö Kval till allsvenskan
  Vi inleder med kvalmatch hemma den sista kvällen i februari. Rödtjut lovar något extra som matchinramning och dunkar på med gitarrbaserad karaoke på ”Risingevisan” med nedsläckt arena och välriktade spotlights på gitarrmongot på speakerbåstaket, samtidigt som lagen gör entré på isen. Därpå följer en riktigt tät kvalmatch där hemmalaget slutligen drar det längsta strået och våra motståndare kanske blir något tagna på sängen.
   
  Läs mera om första kvalmatchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/bade-laget-och-tjutet-holl-over-90-502147.aspx

   

  På söndagen rullar sedan supporterbussen de nervösa milen ned till Vetlanda. En specialskriven sång på Lena Ph´s ”Lena anthem” pluggas i bussen samtidigt som nerverna på klassiskt manér tyglas efter bästa förmåga. Väl framme i SAPA-arena och några minuter efter avrak är det vi i Finspångslägret som får känna på det där med att bli omruskade på sängkanten. Ett ruskigt taggat och högt pressande Skirö skapar kaos hos de röda. Men stormen reder slutligen ut sig och med något måls marginal trots förlust kan den allsvenska platsen bejublas och besjungas inne i omklädningsrummet med spelare, ledare och supportrar i en enda röra.


  Läs mera om den andra kvalmatchen på: http://www.svenskafans.com/bandy/finspangsaik/grattis-allsvenskan-vi-ar-tillbaka-502299.aspx
   
  2014-04-05
  Styrelsen i supporterklubben bjuds in till årsfesten där Rödtjut delar ut sitt vandringspris ”Tugga hjälm” till den spelare som supporterklubben anser stått för något alldeles extra i kategorin ”slitvarg” under säsongen.  Mottagare och motivering enligt följande: Priset går till en ytterst lojal lagspelare. Priset går till en kille som visat en mycket positiv attityd både på och vid sidan av planen. Priset går till en rese i försvaret, med seriens längsta brytningsarm och med ett framgångsrikt och patenterat slagskott på hörna. Priset går till en kille som hållit en mycket hög och jämn nivå en hel säsong.
  Med en majoritet av Rödtjuts röster tilldelas säsongens ”Tugga Hjälm” Simon Bergström.

   "Tugga hjälm" på plats i finskåpet hemma hos Bergström

  2014-04-19
  Påskaftonens förmiddag ägnar några Rödtjutare åt att vandra en bit längs med E4:an mellan Norrköping och Linköping i syfte att städa väggrenar och dra in pengar till bandyföreningen.


  2014-06-12
  Rödtjut deltar i en lokalt anordnad supporterturnering i fotboll i Finspång. Rödtjutarna inser efter förluster mot både Gnagare och Järnkaminer att deras naturliga underlag trots allt är is, och bjuder in till returmatch framåt vinterhalvåret.

   
  2014-08-21
  Supporterföreningen Rödtjut fyller 10 år. Supporterklubben uppvaktas och saluteras på sociala medior, medan det officiella födelsedagskalaset planeras avlöpa senare under säsong.
   
  2014-08-24
  Kallelse utgår till styrelsemöte i Supporterklubben.
   
  2014-09-10
  Styrelsemöte i Rödtjut i Bergska skolans lokaler. Se separat protokoll.
   
  2014-10-15
  Årsmöte i supporterklubben inför 2014/2015
   
   
  Årsberättelsen sammanställd av
  Jesper Forsberg
  Ordförande i supporterklubben Rödtjut
   
   
   
   
   
   


  0 KOMMENTARER      2942 VISNINGAR
  JESPER FORSBERG
  2014-09-15 20:07:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Finspång

  Vässa stålet vasst igen!
  Finspång Jag måste tillstå att det kändes lite tomt när jag knallade hem från Grosvad igår kväll efter den sista representationslagsmatchen för denna säsong. Kring den och kring säsongen som helhet hade det funnits förväntningar på alla nivåer och utifrån olika perspektiv. Kanske hade tomhetskänslan varit ersatt av en annan sinnesstämning med mera av en blandning av ”vi körde hela vägen in i kaklet - vi fick till en riktigt värdig avslutning - nu tar vi välbehövlig vila” om vi bärgat en avslutande seger.
  2016-02-18 19:53:48

  Då har vi blåst igång….
  Finspång …en intensiv bandyhelg i Finspång. Vi gick ut stenhårt med match mot IFK Motala U. En länsdrabbning mellan Nord och Väst och jag hade önskat att jag kunnat skriva ”How the west was won (and where it got us)”, men även om slående likheter kan uppbringas både gällande den legendariska serien om familjen Macahan och kanske även med REM´s suggestiva sång så var det tyvärr vi som fick ”bita i isen”.
  2016-02-06 11:21:00

  Tugga hjälm!
  Finspång Jag erkänner; Jag har ett moraliskt dilemma att hantera efter dagens match mot Eskilstuna! Jag är där Karl-Bertil befinner sig på julaftonskvällen då han står inför sanningsministeriet i egenskap av hans ömma moder, att rakryggat yppa sanningen. Jo jag erkänner att vi i dag spelade samma typ av bandy som jag i senaste artikeln både anklagade och ondgjorde Borgia för, men i dag hade vi inte så många andra alternativ.
  2016-01-24 18:59:00

  Det blev mest pannkaka av det!
  Finspång Jo, tyvärr så blev det nog så, pannkaka alltså, i alla fall med Finspångsmått mätt. Borgia drog det längsta strået i detta klassikermöte, och enligt vissa källor inom Borgia skall detta inte ha skett sedan 1999. I Peking anser man så klart att det var hög tid att tvåla till den lilla bruksorten i väst, och jag hoppas till följd av detta att denna förlust gör Finspångslaget så förnärmat att man inte kommer sälja bort en enda till poäng denna vinter, och aldrig mer till Borgia.
  2016-01-21 20:46:00

  Det sågs rött i derbyt
  Finspång Så kom den då äntligen; vintern, isen och derbymatchen mot den gamle ärkerivalen Borgia från Norrköping. En strålande och lagom kall januaridag. På ena sidan; ett nästan helt skadefritt och friskt Finspångs AIK och på andra sidan den ”Blåa borgen” från Peking. Otaliga matcher genom årens lopp mellan dessa kombattanter. Ofta har de rena prestigekamperna haft förtur framför det kanske mer minnesvärda finliret.
  2016-01-04 15:12:00

  Finspångs AIK, var är ni?
  Finspång - Vi är här! Vi lever och har hälsan! Det har bara varit lite annat att stå i denna säsong! Men nu så… - Hej på er BandySverige!
  2015-12-13 15:37:00

  Blås ut! Blås av! Det är över för den här gången!
  Finspång ”Låt dom aldrig få se dig skaka, låt dom aldrig få se dig svag. Låt dom aldrig få se dig skaka, låt dom aldrig, aldrig få se dig, få se dig gå ner”
  2015-02-21 18:55:00

  ”Det här är inget för nervsvaga…”
  Finspång … konstaterade huvudtränare ”Pricken” när han dråsade ner i karmstolen inne i tränarskrubben tillsammans med Tedda Abrahamsson och Peter Bonnevier efter slutsignal och segervrål i omklädningsrummet. Det ligger en del i de orden. Men det gick vägen, även om det såg lite svängigt och just nervigt ut periodvis innan vi slutligen kunde fira en triumfartad ”Bandyns dag”.
  2015-02-07 19:53:00

  Hoppet lever trots att sola gick ner i Karlstad
  Finspång Karlstad och onsdag kväll i kung Bores Sverige. Tuff drabbning på klassiska Tingvalla som andas en svunnen storhetstid och en kamp om ytterst viktiga poäng. Vi kan summera en rejäl satsning som tyvärr inte bar över 90 minuter. Men kan vi ta med oss första 45 i de avslutande tre matcherna, ja då finns det fortfarande hopp.
  2015-02-04 22:52:12

  Skyll er själva, ni som inte var där!
  Finspång Man hade nästan glömt bort hur det kändes, det där med att vinna. Lång och mödosam har vandringen varit i bandydödsskuggans dal. Jag tror att jag sett en bit över 700 allsvenska bandyminuter med Finspång hittills denna säsong utan överdriven vittring på poäng. Då är det kärvt. Då är det inte alltid enkelt att gaska upp sig, eller att ”bäska med”, som min farmor ofta sa. Men i dag! Oh gosse, så skönt det var!
  2015-01-31 20:21:00

  ANNONS:
   ANNONS:
   Senaste nytt på SvenskaFans.com
   ANNONS:
   ANNONS:
   Svenska Fans
   START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
   Blekt Bordeaux missade chansen
   Vilka går till slutspel i väst?
   Så lottades kvartsfinalerna
   Champions League:   Så lottades kvartsfinalerna
   Ny säker seger för Werder Bremen
   ”Därför slår Brynäs ut Växjö”
   fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
   Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies