fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 70705 | Inloggade: 74 | Antal medlemmar: 184714
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2018-12-26 13:15
  Boltic - Örebro
  6-4


  Trots drömstart - Sjukdomsdrabbat Örebro föll mot Boltic
  Max Eriksson fick göra tillfällig (?) comeback i matchen mot Boltic.

  Trots drömstart - Sjukdomsdrabbat Örebro föll mot Boltic

  Örebro förlorade matchen mot Boltic med 4-6 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Alexander Strand.

                       Gulsvart förvaltade avslag och i matchminut ’1 kom Nico Nevalainen runt på ena kanten, skar in mot mål och placerade bollen i mål till 1-0 för Örebro. I nästa ögonblick var det dags för 2-0 till ÖrebroJoonas Peuhkuri avfyrade ett skott som smet in invid ena stolproten. Chockstarten var ett faktum…

                       I 2’ tilldelades Boltic frislag, liksom i ’5. I nästa stund fick Örebro till ett långskott mot mål innan Boltic spelade in bollen från ena kanten och nådde avslut utanför mål. I ’8 tilldömdes Örebro frislag innan Max Eriksson, för dagen spelande tränare, passade till Filip Bergman vars avslut hamnade utanför mål. I ’11 svarade Boltic för en fin passningskombination som slutade i skott i yttre burgavel. I ’14 fick Örebro hörna och i samband med denna uppstod det bråk framför Boltics mål och Viktor Mardakin visades ut.

                       Efter en dryg kvart spelad fick Boltic frislag men Gulsvart kunde bryta anfallet och kontra – närmare än ett skott på mål kom dock inte Örebro. I ’19 hade Boltic skott över mål och två minuter senare bröt Boltic Gulsvarts anfall och fick frislag sedan Otso Tulomäki visats ut. I ’24 fick Örebro hörna och sedermera två avslut på mål; i samband med denna fick Boltic lagvarning och hörnan slogs om – den resulterade i skott på mål. I ’25 spelade Boltic in bollen från ena kanten innan en spelare gjordes ner i Örebros straffområde och ett avslut på mål nåddes av Boltic. I påföljande matchminut spelades bollen i djupled men Boltics målvakt kunde lägga beslag på bollen. Två minuter senare sköt Boltic mot mål men skottet blockerades av en gulsvart spelare. I ’31 slog Alex Adeheimer en lyra mot Boltics straffområde men bollen blev snart i hemmalagets ägo.

                       Efter en dryg halvtimme spelad fick Boltic hörna och det första skottet mot mål täcktes av en försvarare, medan det andra räddades av Örebros målvakt Joakim Westberg. Två minuter senare var det Gulsvarts tur att få hörna där det första avslutet tog i Boltics rus medan returen slogs utanför mål. I ’37 fick Boltic frislag och i ’38 sköt Nevalainen på mål till hörna. Den blev till ett skott på mål innan Boltic bröt Örebros bollinnehav och fick hörna i ’42 vars avslut sköts i stolpen. Två minuter senare ökade Örebro på ledningen efter att en gulsvart spelare stormat mot mål, fällts, men där Örebro och Alexander Strand fyllt på och fullföljt till avslut och 3-0 till gästerna. På tilläggstid fick Boltic frislag innan Strand ihärdigt jagade boll i offensivt straffområde men där bollen slogs bort omgående. Det sista som hände i första halvlek var att Örebro tilldömdes frislag…

                        I ’46 lyfte Örebro bollen men den gick ut över kortlinjen. I ’47 spelade Strand bollen, fick tillbaka den i ett väggspel och nådde avslut utanför mål. I nästa ögonblick kom Daniel Rönning runt på kanten och spelade in bollen mot mål – ingen mottagare nåddes dock och bollen slank ut över linjen.

                        I ’48 reducerade Boltic, via hörna, till 1-3 då bollen satt rätt upp i nättaket. I ’50 fick Boltic skott mot mål innan Sebastian Brandt stack upp och avfyrade ett slagskott på mål i samma minut. Tätt därpå hade Nevalainen och Mardakin ett väggspel som höll på att resultera i en målchans. Boltic kunde dock få tag bollen och få frislag i ’52, vilket sköts på muren. I ’53 fälldes Strand utan åtgärd och i nästkommande matchminut fick Boltic hörna sedan Gulsvart passat fel i försvaret. Boltic skulle få tre konsekutiva hörnor där två gick på ruset och den sista utgjorde fundamentet till ytterligare en reducering – bollen hamnade till slut precis framför ena stolpen där en spelare bara kunde lägga in bollen till 2-3.

                         Efter en timmes spel utökade Örebro ledningen då Nevalainen gav sig ut på en soloraid och avslutade i ena hörnet till ledning, 4-2. I ’61 spelade Örebro in bollen men ingen mottagare nåddes och i ’62 kom Rönning runt på ena kanten men isolerades snart och istället fick Boltic hörna i ’63, vilken sköts över mål. I efterföljande matchminut kom Brandt fram i mitten av banan men nådde inget avslut. Örebro kunde dock få ett skott på mål till hörna i ’64 vilken slogs på ruset. I ’66 kom Rönning återigen runt på kanten men bollen gick snart utanför spel.

                         I ’67 tilldelades Örebro hörna där inget avslut nåddes och i nästa stund täcktes ett skott vilket avfyrades av Brandt. I ’70 fick Boltic hörna och bollen rensades bort ganska omgående och två minuter senare fick Boltic återigen hörna vilken sköts utanför mål. I ’73 anföll Brandt och Peuhkuri men bollen gick utanför spel och målchansen om intet. Två minuter senare gjordes Rönning ned innan Boltic fick straff och kvitterade till 4-4.

                        Mellan ’77 och ’78 turades lagen om att få frislag innan Örebro tappade boll i ett kritiskt läge i ’79, vilket tvingade Westberg till att rädda till hörna. Den sköts över mål i ’80 och i nästa ögonblick sköt Gulsvart på mål till hörna vilken skulle visa sig bli resultatlös. I ’82 kom Örebro runt på ena kanten men bollen slogs slutligen utanför spel innan Peuhkuri sköt på mål i ’83. Däremellan fick Boltic ett frislag. I ’84 hade Boltic skott på mål innan dom fick skott på mål som räddades till hörna i nästa ögonblick. Hörnan slogs och täcktes av Tulomäki innan Boltic fick frislag sedan Örebro tappat bollen. I ’87 kastades bollen långt med adress på Mardakin som inte lyckades ta ned bollen, och i nästa stund dribblade Peuhkuri med bollen och fick till ett frislag nära mål.

                        I ’88 fick Örebro hörna vilken sköts på ruset och i ’89 hade Boltic skott på mål. I ’89 fick dom återigen hörna och den slogs in mellan benskydden på Westberg till ledning, 5-4, för hemmalaget. På övertid gjorde Boltic ytterligare ett mål till slutställningen 6-4. Boltic skulle också hinna få ett frislag innan matchen var över…

                        Eriksson, huvudtränare och för dagen spelare, mediterar:
   
  Jag blev väckt av telefonen halv fem, och insåg att jag skulle bli tvungen att spela. Inte världens bästa uppladdning…. Jag var beige, kan man säga. Som en rotfyllning, nödvändig men inte särskilt tilltalande…. Första halvlek gör vi jättebra. Sedan vet jag inte vad som händer riktigt, vi åker på en massa utvisningar och blir stressade. Några är väl lite dumma, men några tycker jag är ganska hårda. Men totalt sett så tappar vi vårt spel och tryggheten i det när vi i stort sett inte är fullt lag någon gång…. Jag fick rycka in lite överallt när det blev utvisningar…. Nej, givetvis inte [(bra med den magsjuka som härjar i laget)]. Och några som varit sjuka under julen spelade fast de nog inte borde ha gjort det. Men vi ska inte skylla på det, vi åker ändå till Karlstad med ett bra lag, och vi har 3-0 i paus. Vi ska kunna göra det bättre än så här…. Sedan kom ett till [(mål för Boltic)] när vi flyttade fram allt på övertid… (Wirström, Nerikes Allehanda).

                        Rönning, med förflutet i Boltic, kommenterade innan match:
   
  Många tycker nog inte att det är så kul att åka dit och spela utomhus på en ganska speciell arena. Men jag gillar det…. Ja, du, eftersom jag spelade där i typ tio säsonger så känns det kul att möta dem i en sådan här match. Och lite konstigt också när jag står på fel sida, typ. Men det finns inte så många kvar i laget sedan jag spelade där.... Haha, ja finns kanske någon som är sugen att ge igen på mig efter att jag flyttade [(som svar på frågan ”Låter ändå som det finns en del som kan ge dig en känga ute på isen på annandagen?")]…. Nej, haha! [(Gruppchatten)] blev jag utslängd ifrån när jag skrev på för Örebro…. Det är nog mer roligt för mig än de andra i laget [(att spela på Tingvalla)]. Många tycker nog inte det är så kul att åka dit och spela utomhus på en ganska speciell arena. Men jag gillar det. Och Boltic är bra…. Nä, vi kommer spela som vanligt. Har funkat i de andra matcherna. Vi ser bara fram emot att spela den här matchen [(som svar på frågan ”Har ni någon specialplan inför den matchen?”)] (Ljung-Nielsen). ’

                                                     Källförteckning

  Nielsen, Veronica Ljung. “Ser Fram Emot Mötet Med Moderklubben.” Nerikes Allehanda, 24 Dec. 2018, pp. 7–7.
  Wirström, Lars. “'Var Som En Rotfyllning'.” Nerikes Allehanda, 27 Dec. 2018, pp. 13–13.
   

  BolticÖrebro
  Boltic-Örebro
  38. J Gustavsson
  18. K Bergstrand
  13. E Wallman
  17. M Elfström
  4. C Thellin
  6. A Eriksson
  27. L Hovlund
  9. J Jansson
  90. T Wiklund
  8. J Wennerström
  65. G Backman

  Avbytare
  61. C-A Bodin
  11. J Hesselbom
  33. A Larsson Niberius
  10. A Ottosson
  89. C McIntyre-Andersson
  50. J Westberg
  41. S Eriksson
  20. O Tulomäki
  37. J Jeschinsky
  29. A Adeheimer
  2. D Rönning
  16. A Strand
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  64. H Sundberg
  95. N Nevalainen

  Avbytare
  93. J Bergqvist
  29. A Adeheimer
  6. M Eriksson
  60. F Bergman
  15. V Mardakin
  0 KOMMENTARER      1325 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2018-12-29 04:59:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
  Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
  2019-03-03 23:59:00

  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
  Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-02-23 05:59:00

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  Dubbelhelgen - Nära tvåsiffrigt mot Katrineholm
  Örebro I den andra matchen på lika många dagar vann Gulsvart mot Katrineholm med 9-4 (2-1). Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-19 08:00:00

  Dubbelhelgen - Storseger mot Tillberga
  Örebro Örebro vann mot Tillberga med 8-2 (4-1). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.
  2019-01-18 17:59:00

  Förlust i säsongens första - Tomas Hedlund långtidsskadad
  Örebro Örebro föll borta mot Lidköping i säsongens första match med 2-3 (0-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman och Hugo Sundberg.
  2019-01-10 00:05:00

  ANNONS:
   ANNONS:
   Senaste nytt på SvenskaFans.com
   ANNONS:
   ANNONS:
   Svenska Fans
   START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
   Donoso bakom Iquiques vändning
   Bolognas form håller i sig
   SHL-podden: Grande-finale-extra
   Ett pressat Bajen slog AFC
   Yzerman får stort förtroende i Detroit
   fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Casinokollen Leovegas Elite prospects
   Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies