fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 75595 | Inloggade: 338 | Antal medlemmar: 183445
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  CARETAKERPANELEN - SESSION 31 2017/18

  CARETAKERPANELEN - SESSION 31 2017/18

  Resultatmässigt är säsongen över sedan flera omgångar tillbaka men det har hänt mycket kring Ipswich i veckan som gått. Vinst mot Barnsley, Mick avgick direkt efter matchen, Holmgren var på plats och filmade "Inför Stryktipset" och medlemsresan är bara runt hörnet. Wow liksom!

  Så tackade MM för sig i tisdags med fyra matcher kvar. Kändes det inte en smula ovärdigt ändå efter fem och ett halvt år att få lämna på det viset som han lämnade?

  Dan: Alltså, det är väl alltid lite ovärdigt att tvingas lämna sin post, men han fick i alla fall inte sparken utan bara inte fortsatt förtroende; och på ett klart snyggare sätt än hur Sara Danius manövrerades ut ur Svenska Akademien. Sen var det ju ett måste för framtida biljettintäkter att avgången aviserades i god tid innan det var för sent att förnya säsongsbiljetterna inför nästa säsong. Så, inte så mycket ovärdighet i det ändå, tycker jag. Även om man kan beklaga vissa fans tveksamma beteende. Och att han nu på eget bevåg vandrade iväg efter Barnsley-matchen var väl bara följdriktigt – han kan inte ha särskilt mycket motivation kvar för att matcha laget i den här situationen.

  AC: Jo det måste jag nog säga trots allt. Även om spelet under McCarthy har varit väldigt o-Ipswichskt så känns det som hanteringen av MM också varit något o-ipswichskt. Jag försöker se nyktert på McCarthys taktik och ledarskap och inser att det inte går att spela med endast offensiva frejdiga mittfältare utan att det behövs en Skuse. I alla lag. Med det sagt så skulle även jag önska lite mer positivt spel givetvis men vi får, trots att det är tjatigt, inse våra begränsningar. Den här säsongen vill jag påstå blev helt förstörd av alla skador.

  Jag är inte sååå besviken på Mick, som många andra säkert är, men visst, han är en envis jäkel och har inte hanterat situationen som uppstått optimalt direkt, och även jag tycker att det ska bli väldigt kul och mycket intressant med lite nytt blod, särskilt med tanke på den ohållbara situationen. Jag är mer nyfiken på hur MM hade hanterat situationen om han hade haft tillgång till Keane/Jewell-pengar, då trots väldigt små medel har det blivit många bra värvningar genom åren.

  Pelle: Svaret är jo.

  På TWTD kunde man som första insändarkommentar på MM:s avgång i tisdags läsa; ”We got him in the end guys”….och så en stor fet smiley efter det. Jävla idiot! Jävla idioter!

  För mig kommer MM alltid vara en riktigt kompetent tränare vars underfundiga, rappa humor jag lärt mig att uppskatta mycket (men som kanske inte alltid kommit ut så väl via media). Att tro på sig själv och vara ärlig utifrån detta är inte synonymt med att vara arrogant. Att utgå ifrån arbetslivserfarenhet och helhetsperspektiv gör inte att man per automatik är förlegad. Visst kan man klaga på fotbollsunderhållningen och visst kan man gnälla över defensiva laguppställningar (att vara lite oense med tränaren till sitt favvo-lag är väl halva grejen med att vara supporter och också därför som spel som ”Fotball Manager” finns att tillgå), man samtidigt måste man också förstå att MM använt de resurser han tillgått utifrån vad kvalitén på resurserna har tillåtit. På fem och en halv säsong har han köpt spelare för 3,6 miljoner pund och för att sätta detta i lite perspektiv; under enbart den här säsongen har bottenlaget Barnsley spenderat ca 5 miljoner på spelare. Ungefär samma summa har nykomlingen Sheffield United lagt ut och för ett play-off kämpande Bristol City landar transferkostnaderna 2017/18 någonstans mellan 9 till 11 miljoner pund. Med bättre ekonomiska förutsättningar så är jag övertygad om att MM hade lyckats med sitt uppdrag att ta oss upp till Premier League. Istället fick han alltjämt koka soppa på spik, men detta till trots ändå lyckats ta in spelare som Bialkowski, Murphy, McGoldrick och Berra för 0 kronor och Mings, Waghorn, Huws och Sears för långt under 1 miljoner pund (sammanlagt, alltså). Addera till detta, ett antal riktigt lyckade lån i Johnny Williams, Ryan Fraser, Tom Lawrence, Cameron Carter-Vickers (+ några till) och det faktum att han nu lämnar en klubb som är i betydlig bättre skick än vad den var då han kom hit. För detta förtjänar han självklart massiv respekt från oss supportrar.

  Helt rätt att han lämnar, det finns inget mer för honom att göra här. Borde troligtvis ha gått redan inför den här säsongen. Dags för något nytt, både för Ipswich Town som för MM. Önskar honom allt gott i framtiden och ställer mig samtidigt upp och applåderar det han gjort för den här klubben. Tack för allt, Mick.

  Erik: Jo det tycker jag verkligen. Men det kändes inte helt oväntat heller, han verkar ha känt sig väldigt orättvist behandlad. Kan ge honom rätt i viss mån, samtidigt har han inte direkt varit mån om att ha en fin relation med fansen. Det hade inte varit särskilt svårt att visa lite ödmjukhet och slippa gliringar från läktarna. Men det är klart, irländare är ju lite speciella. 
   
  Klubben har gått ut med att ägare Evans ska tala till massorna. Vad ser du framför dig? Kommer han vara maskerad? Blir det ändlösa floskler eller vad kommer framföras i detta tal till oss simpla supportrar?

  Erik: Det låter ju som att det kan bli världens grej. Peppen! Jag föreställer mig någon form av supervillain-entré, gärna en svävande plattform över Portman Road. Någon form av signalhorn. Blixtar. Konfetti. Och så en heliumballongröst.

  Pelle: Evans är i fotbollsmässiga sammanhang inget annat än en imbecill och pajas. Vad än han kommer att framföra med sin affärsslipade retorik så kommer det inte vara något annat än innehållslösa plattityder. Tio år av ingenting har redan visat oss var ambitionsnivån ligger. Jag är inte mottaglig längre….

  Dan: Ingen aning hur det kommer att arta sig. Men jag kan inte tänka mig att det blir annat än floskler och intigheter som kommer att yttras. För inte kan han väl presentera sin nye manager där och då? Det hade ju annars varit nåt, att liksom avtäcka en ny manager ungefär som man avtäcker en staty.

  AC: Det tror jag när jag ser det! Förväntar mig snarare en skriftlig variant.
   
  En vecka till medlemsresa, 10-årsjubileum! Känslor inför denna?

  AC: Att ni kommer få en alldeles fantastisk medlemsresa (som vanligt), att vädret givetvis är med er och att ölen är sådär lagom perfekt avslagen.

  Erik: Vi brukar ju inte direkt åka dit med nerverna utanpå. Hur det har gått under säsongen spelar mig ingen roll alls. Tur att det finns bira och trevligt folk i Ipswich, annars kunde vi lika gärna ta en sväng till Laxå allihop. Ser fram emot fantastiskt häng med världens bästa supportergäng! 

  Pelle: Det här är en av årets absoluta höjdpunkter, helt klart (och nej, mitt liv är inte överdrivet torftigt). Surrealistiskt att det faktiskt gått 10-år sen vi började med det här och väldigt roligt att så många flyger över i år, med tanke på att säsongen varit lite si och så där. Hoppas såklart på många soliga dagar, schysst barhäng och en lördagsmatch där Klug luftar flera av våra lovande ynglingar. Är givetvis också väldigt förväntansfull då det gäller fredagens helkväll på Portman Road. Kommer garanterat bli något att minnas för resten av livet.

  Dan: Sura, eftersom jag inte ska följa med. Men jag hoppas att alla ni som åker får det precis lika trevligt som alltid, och att ni får chansen att se Klug vädra idel ädel ungdom på ett inför framtiden hejdlöst lovande sätt. För som någon skrev någonstans är det kanske dags att förlita sig på egna spelare nu och låta dem visa upp sig inför en kommande manager, så denne vet vad hen har att tillgå för talanger. Lånespelare som vi ändå inte har chans att värva, kanske bör ställas åt sidan. Ha det riktigt bra och njut av atmosfären i Ipswich!
   


  0 KOMMENTARER      1539 VISNINGAR
  NIKLAS NYGÅRDS
  2018-04-14 07:30:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Ipswich

  DET DYSTRA MÖRKRETS PANEL - SAMMANKOMST 15 2018/19
  Ipswich Dyster rubrik? Må så vara, men den speglar veckans panel ganska väl. Det är mörkare än mörkt och ingen vet riktigt hur vi ska hitta ljuset :(
  2018-12-01 10:45:00

  DAGEN EFTER-PANELEN - SAMMANKOMST 14 2018/19
  Ipswich Lördagspanelen är tillbaka på Svenska Fans efter några veckor där panelen endast ha publicerats på ITFC Swedens sajt. Det är dagen efter kvällen före. Kvällen när WBA kom på besök inför ett fredagstaggat Portman Road och vi hade förhoppningar om att skutan med dåliga resultat och tveksamma insatser skulle ta en annan riktning. Hur blev det egentligen med den saken? Panelen analyserar uddamålsförlusten.
  2018-11-24 12:40:00

  ÅRSMÖTESPANELEN - SAMMANKOMST 7 2018/19
  Ipswich Årsmöte, match på storbild, öl. Vad kan gå fel?
  2018-09-22 13:10:00

  EFTER UPPEHÅLLET-PANELEN - SAMMANKOMST 6 2018/19
  Ipswich Championship är tillbaka! Lördagspanelen är tillbaka! Dan ställer frågorna, Pelle, Erik och Nigge ger svaren. Allt är som vanligt med andra ord.
  2018-09-15 13:30:00

  OLD FARM-PANELEN - SAMMANKOMST 5 2018/19
  Ipswich Det är den där tiden på året, ni vet. DEN TIDEN NÄR DET ÄR DERBY I EAST ANGLIA!! Ja, jävlar. Hur ska det här gå?
  2018-09-01 09:00:00

  CAMPYLOBACTPANELEN - SAMMANKOMST 4 2018/19
  Ipswich Vad är väl en helg i Sheffield? Frågar man Pelle kan det vara både fylla och compylobacter inblandade. Förhoppningsvis även tre poäng att hämta hem till Suffolk.
  2018-08-25 11:00:00

  ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 3 2018/19
  Ipswich Erik låter veckans paneldeltagare smälta säsongsinledningen, fundera över Teddy Bishops återkomst samt spåna kring eventuell poängskörd i den närmaste framtiden.
  2018-08-18 10:00:00

  ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 2 2018/19
  Ipswich Panelen är igång igen och efter både panel- och spelpremiär förra veckan har vi också fått se en del av de nya spelarna och panelrävarnas funderingar (dock ej här på Svenska Fans men på ITFC Swedens hemsida). Hur som helst så har Dan ett gäng nya frågor den här veckan och Nigge, Erik och Pelle svaren.
  2018-08-11 12:00:00

  MEDLEMSRESAN 2018 - BILDBONANZA
  Ipswich Vi har varit på medlemsresa för ett par veckor sen och det är väl på tiden att presentera lite bilder från spektaklet, särskilt med tanke på att det var den 10:e i ordningen! Drygt 25% av medlemsantalet (dvs 50 och några till) hade tagit sig till Suffolk för en helg i fotbollens, ölens och den helige John Warks sällskap. Typ.
  2018-05-06 09:30:00

  MARCUS EVANSPANELEN - SESSION 32 2017/18
  Ipswich Vi har precis varit på medlemsresa och drygt 50 ITFC Sweden har haft en formidabel långhelg i Ipswich med omnejd, men den stora snackisen är givetvis att vår skygge ägare plötsligt bestämde sig för att ställa upp på en längre intervju framför kameran. Panelen ger sin syn på om det var något att hänga i midsommarstången eller om det bara var en rad med floskler.
  2018-04-28 10:40:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Premier League

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Två förlorade poäng av Milan
  Hoppet lever för Tottenham
  Champions League:   Hoppet lever för Tottenham
  ”Han har en obegränsad potential”
  Kareem Hunt veckans snackis
  En styrkedemonstration av Villa
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies