fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 27245 | Medlemmar: 179013

Kom ihåg mig
FAQ Biljetter - få svar på dina biljettfrågor

FAQ: Biljetter - få svar på dina biljettfrågor

Hur köper jag biljetter med mitt True Blue-medlemskap? Hur får jag lojalitetspoäng? Hur fixar jag en biljett åt min kompis? Vilken läktarsektion bör jag välja? Vi har svaren på dina frågor om biljetter till Chelseas matcher.

Här är några av de vanligaste frågorna rörande biljetter till Chelseas matcher. Om du har en annan fråga är du välkommen att maila den till biljett@chelseasweden.com. Det är möjligt att vi lägger upp nya frågor på den här sidan framöver, så kolla alltid här innan du mailar oss.


Hur köper jag biljetter genom CSS?
Gå in på sidan för biljettköp och följ instruktionerna. För att kunna köpa biljett krävs medlemskap i CSS samt True Blue.


Hur köper jag biljett på egen hand med mitt True Blue-medlemskap?
Klockan 8:00 svensk tid sex veckor innan varje hemmamatch släpps biljetter till medlemmarna i True Blue på Chelseas officiella hemsida. Om det är en lördags- eller söndagsmatch släpps biljetterna på första helgfria dag fyra veckor innan matchen, vanligtvis måndag, men ibland tisdag när det är bank holiday i England.

En biljett per medlemskap är vad som gäller. Du får alltid biljetten hemskickad. Om du registrerar andra personer som ”family and friends” kan du köpa biljetter även på deras medlemskap, vilket är en fördel när man åker på en match tillsammans med någon annan.

Fem veckor innan matchen kan man köpa tre biljetter per medlemskap och fyra veckor innan matchen släpps biljetterna till allmän försäljning (då krävs inget medlemskap). Räkna inte med att biljetterna ska räcka så här länge såvida det inte är en mindre attraktiv match.

För bortamatcher gäller samma procedur, fast biljetterna släpps då fyra veckor innan matchen. Biljetter till bortamatcher släpps aldrig till allmän försäljning.

Det går INTE att köpa biljett till samma match både genom CSS och på egen hand på Chelseas hemsida förrän fem veckor innan matchen då varje medlem kan köpa tre biljetter per medlemskap.


Vad är fördelarna med att köpa biljett genom CSS gentemot på egen hand genom Chelseas hemsida?
- Du får sitta tillsammans med andra CSS:are.
- Till de matcher som kräver lojalitetspoäng är poänggränsen lägre om du köper genom CSS
- Du behöver inte passa en speciell tid utan kan skicka in din beställning när du vill innan deadline.

Fördelarna att köpa biljett genom CSS gentemot att köpa på svarta börsen eller genom reseföretag behöver vi nog inte ens ta upp.


Hur får jag lojalitetspoäng?
Du får lojalitetspoäng när du köper matchbiljetter. En grundregel är att de mest attraktiva matcherna ger minst antal poäng. Så här ser poängfördelningen ut för säsongen 2012/13.

1 poäng: Ligamatcher mot Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United och  Tottenham samt hemmamatcher i Champions Leagues utslagningsfas.

3 poäng: Alla andra Premier League-matcher.

5 poäng: Alla matcher i FA-cupen och Carling Cup och alla matcher i Champions League-gruppspelet samt bortamatcher i Champions Leagues utslagningsfas.

Alla cupfinaler samt semifinalen i FA-cupen ger inga poäng.

Poängen nollställs inför varje säsong. Om du förnyar ett existerade True Blue-medlemskap innan 31 juli får du fem lojalitetspoäng (det gäller inte om du köper ett helt nytt medlemskap).

Lojalitetspoängen ska inte blandas ihop med Team Card points som du som True Blue-medlem får när du handlar i Chelsea Megastore eller på någon av restaurangerna på Stamford Bridge. Dessa gör så att du får rabatt på framtida köp.


Vad behöver jag lojalitetspoäng till?
Till de flesta matcherna krävs inga lojalitetspoäng men till stormatcherna säljs biljetterna till de medlemmar som har flest lojalitetspoäng. Som CSS-medlem kan du köpa biljett till matcher mot Arsenal, Liverpool Manchester City, Manchester United och Tottenham samt säsongens sista hemmamatch om du har fem lojalitetspoäng eller fler. Till semifinaler och finaler i de inhemska cuperna krävs 16 lojalitetspoäng för att köpa biljett som CSS-medlem. Poänggränserna för den som inte är CSS-medlem är betydligt högre.


Hur tar jag reda på hur många lojalitetspoäng jag har?
Så kollar du dina lojalitetspoäng – steg för steg:
1. Gå in på Chelseas officiella hemsida, www.chelseafc.com.
2. Klicka på ”Buy Tickets Online” under menyrubriken ”Tickets”.
3. Klicka på ”Match Tickets”.
4. Klicka på "Check your loyalty points/manage your account".
5. Logga in med ditt medlemsnummer (customer number) och lösenord.
6. Klicka på ”My Account/Family and Friends”.
7. Din ”Loyalty Point Balance” ska synas.Jag är medlem men min kompis är inte det. Kan jag köpa biljett år honom/henne också?
Om det finns biljetter kvar en vecka efter biljettsläpp kan du köpa tre biljetter på ditt True Blue-medlemskap. Detta sker dock ganska sällan och bara på de mindre heta matcherna. Vårt tips är att kompisen också går med i CSS och True Blue och att ni båda köper biljett genom CSS.


Jag och min kompis är båda True Blue-medlemmar och vill köpa biljetter direkt från Chelsea och sitta tillsammans på matchen. Hur gör vi?
Lägg till varandras True Blue-medlemskap som "Family and Friends" genom att följa dessa steg:
1. Gå in på Chelseas officiella hemsida, www.chelseafc.com.
2. Klicka på ”Buy Tickets Online” under menyrubriken ”Tickets”.
3. Klicka på ”Match Tickets”.
4. Klicka på "Check your loyalty points/manage your account".
5. Logga in med ditt medlemsnummer (customer number) och lösenord.
6. Klicka på ”My Account/Family and Friends”.
7. Lägg till din kompis medlemskap genom att uppge medlemsnummer, namn och postnummer.

När ni har lagt till varandra som "Family and Friends" kan ni köpa biljetter på varandras medlemskap och därmed kan ni få biljetter bredvid varandra.

 

Finns det några andra sätt att köpa biljett på?
På Chelsea Viagogo lägger säsongsbiljettsinnehavare ut sina biljetter när de inte kan gå på hemmamatcherna. Där kan True Blue-medlemmar köpa biljetterna till priser strax över ordinarie pris. Även de släpps sex veckor innan match och det finns oftast gott om biljetter förutom när det är stormatch. Man får inga lojalitetspoäng för biljettköp genom Viagogo.

Chelseasajten CFCnet.co.uk har ett forum för biljettbyten och försäljning av biljetter (till inköpspris eller ibland billigare). Medlemskap kostar 12 pund per år och det brukar finnas biljetter till de flesta matcherna (även bortamatcher).

Om CSS har några biljetter över till någon match annonserar vi ut dem här på hemsidan och på vår Facebook-sida.

Ett annat tips är att följa @ChelseaTicket, @ChelseaTickets och @CFCTickets på Twitter. Där annonseras överblivna biljetter ut till inköpspris.


Vad händer om jag tappar bort min biljett innan matchen?
Om biljetten försvinner i posten, tappas bort eller glöms hemma kan man hämta ut en ny biljett på Chelseas biljettkontor på Stamford Bridge på matchdagen mot en avgift på £5. Den ursprungliga biljetten spärras då och blir oanvändbar. Endast den person som köpte biljetten kan hämta ut en ny biljett.

*    *    *    *

Guide till de olika sektionerna på Stamford Bridge (biljettpriserna gäller för Premier League-matcher säsongen 2013/14)
Shed Upper
- går att köpa genom CSS
Övre läktaren på kortsidan. Då Shed End är den minsta läktaren på Stamford Bridge lyckas Shed Upper kombinera bra överblick så väl som närhet till spelet. Stämningen är oftast bra. Om bortalaget tar den stora tilldelningen (3000 biljetter) istället för den ordinarie (1500) är det svårt att få biljetter på Shed Upper.
Kategori AA: £59. Kategori A: £55. Kategori B: £50
Shed Lower - går att köpa genom CSS
Nedre läktaren på kortsidan. Man kommer väldigt nära spelet men har svårt att få en bra överblick från Shed Lower. Stämningen är bra och delar av Shed Lower brukar stå upp stora delar av matchen. En varning utfärdas för de två bakersta raderna (15-16) där taket skymmer sikten om man står upp.
Kategori AA: £56. Kategori A: £52 Kategori B: £47
West Upper - går att köpa genom CSS
Övre läktaren på långsidan. Troligtvis de bästa platserna om du vill ha en tydlig överblick över spelplanen. Man är högt upp och ser hela planen utan problem. Dock saknas närheten till spelet och det kan kännas som att man är lite isolerad. Stämningen är väldigt lågmäld och det är inte ofta folket på West Upper sjunger.
Kategori AA: £82. Kategori A: £70 . Kategori B: £65
West Lower - går att köpa genom CSS
Nedre läktaren på långsidan. Bra överblick (bortsett från de första raderna) och samtidigt bra närhet till spelet. Oftast rätt dämpad stämning, förutom när det är stormatch då West Lower kan tända till.
Kategori AA: £64. Kategori A: £56. Kategori B: £51Matthew Harding Upper - går INTE att köpa genom CSS
Övre läktaren på kortsidan. Väldigt bra överblick och helt okej närhet till spelplanen. Här sitter många äldre Chelseasupportrar som varit med länge. Matthew Harding Upper anklagas av övriga sektioner för att vara den läktare med överlägset gnälligast fans på hela Stamford Bridge.
Kategori AA: £59. Kategori A: £55. Kategori B: £50
Matthew Harding Lower - går att köpa genom CSS
Nedre läktaren på kortsidan. Tillhåll för det som anses vara Chelseas hardcore support. Matthew Harding Lower hade tidigast överlägset bäst stämning på Stamford Bridge men har fått allt hårdare konkurrens från Shed End de senaste säsongerna. Man är nära spelet men har ingen vidare överblick. En varning utfärdas för de bakersta raderna som säljs som "restricted view" där sikten är skymd om man står upp, vilket publiken på Matthew Harding Lower oftast gör.
Kategori AA: £56 Kategori A: £52 Kategori B: £47
East Upper - går att köpa genom CSS
Övre läktaren på långsidan. Bra överblick, men man är en bit från spelet. Här sitter många Chelseafans som varit med länge men som av olika anledningar inte är särskilt förtjusta i att sjunga på matcherna. Stämningen är därmed inte den bästa.
Kategori AA: £64. Kategori A: £56. Kategori B: £51
East Lower - går att köpa genom CSS
Nedre läktaren på långsidan. Familjesektion där varje biljettköp måste innehålla minst ett juniormedlemskap. Man är nära spelet på East Lower, men överblicken är inte den bästa. Stämningen är hyfsad, speciellt om man sitter närmast Matthew Harding Stand.
Kategori AA: Vuxna £45, juniorer £17.
Kategori A: Vuxna £41, juniorer £15,50.
Kategori B: Vuxna £36, juniorer £15,50.
0 KOMMENTARER      24953 VISNINGAR
OSCAR KARLSTRÖM
oscar@chelseasweden.com
2010-07-07 13:20:00


ANNONS:

Fler artiklar om Chelsea

Tuff period börjar idag
Chelsea Chelsea har tre svåra matcher på en vecka, med start idag när man gästar hemmastarka Stoke.
2017-09-23 13:04:00

Antonio Conte tackar Diego Costa
Chelsea Antonio Conte talade med pressen inför morgondagens match och tackade Diego Costa för hans insatser i klubben och pratade sedan om möjligheten att Eden Hazard kan komma att göra sin första Premier League-match från start i år.
2017-09-22 19:23:00

Inför: Stoke - Chelsea
Chelsea Tillbaka till serielunken för Chelsea när man ställs mot Stoke City på bortaplan i Premier League.
2017-09-22 18:36:23

Costa lämnar Chelsea
Chelsea Det har minst sagt dragit ut på tiden, men idag står det äntligen klart att Chelsea och Atletico Madrid har kommit överens om övergången av Diego Costa.
2017-09-21 17:08:04

Spelarbetyg: Chelsea - Nottingham
Chelsea Många fina insatser och debutanter när Chelsea krossade Nottingham i tredje omgången av Carabao Cup.
2017-09-21 13:16:00

Chelsea - Nottingham Forest 5-1
Chelsea Chelsea fick möjligheten att lufta en hel del talanger, och talangerna visade att man är redo att ta chansen när den ges. Chelsea kunde besegra Nottingham Forest enkelt, och det var många spelare som gav sig själva en stark chans att slå sig in i startelvan.
2017-09-20 22:52:18

Mångsidige Musonda
Chelsea Den unge belgaren sken under försäsongen, men sedan dess har vi knappt sett till honom. Ändring på det inom kort?
2017-09-19 23:30:00

Chelz Shop: Nya t-shirts i lager
Chelsea Lite nya coola t-shirts finns nu i shopen.
2017-09-19 21:32:54

Conte: Hazard startar
Chelsea Efter flera månaders frånvaro och bara ett fåtal inhopp är belgaren redo från start
2017-09-19 19:00:00

Inför: Chelsea - Nottingham Forest
Chelsea Engelska ligacupen, eller Carabao Cup som den numera heter, fortsätter i veckan, och det är nu dags för Chelsea och övriga större klubbar att ansluta till turneringen. I sin första match ställs Chelsea mot Nottingham Forest.
2017-09-19 18:50:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM CHELSEA FC
ANNONS:

Chelsea FC-klipp från FanTV.se

ANNONS:

ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Lynch tillbaka där allting började
”Besiktas är ett starkare lag”
Den största konspirationen?
Hubocan flyttar till Trabzonspor
”Måste upp på hästen igen”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies