fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 68850 | Medlemmar: 180576

Kom ihåg mig

Lovén Calling " Att vinna ett slag men förlora kriget" I tider som denna då Förenade Vinnaskallar, soffsupportrar och tagentbordskrigare är ute i full krigsmundering och kräver Contes avgång är det kanske hög tid att reflektera över situationen i Chelsea-

Conte har ett imponerande CV. Hans spel och hans filosofi passade som handen i handsken för mindre än ett år sen. Han vann titeln. Han vann våra hjärtan.

Ska vi överge honom för att han inte kommer att vinna i år? Ska vi vända våra ansikten bort från laget och kräva nytt ledarskap för att de har uppenbara problem just nu?

Är det bara jag som ser en ny tränare som den absolut sämsta lösningen just nu? Historien upprepar sig gång på gång i vår klubb. En ny tränare kommer in. Han injicerar sitt kunnande i laget och får dem prestera. Säsongen därpå när effekten avtagit sparkas han till förmån för en ny tränare och sen börjar det om.

Vissa Chelseasupportrar har blivit exakt det vi kritiserade Roman för att vara. Det måste vinnas. Helst hela tiden. Varje år. Och om det inte uppfylls så måste tränaren bytas ut. Segrarna som varar för stunden. Det är allt som räknas.

Jag tänker gå mot strömmen. Det räcker nu. Förlusten mot Bournemouth på stamford bridge var oacceptabel men fullt logisk sett till hur laget mår just nu. För det kan vem som helst se att något stort saknas.

Den pragmatiske Conte. Han står rådvill. Han vet att han måste hitta medicinen. Botmedlet mot sjukdomen som spridit sig till huvudet på spelarna. Annars är Champions Leauge fotboll en skön hägring i horizonten och får det fortsätta så kommer Torsdagscupen också vara det.

Vem som än tog beslutet att köpa in Giroud och samtidigt skeppa iväg en Michy med gryende form borde ställas till svar. Just det beslutet känns kontraproduktivt i ett läge där förstärkningar av laget ska vara prioriterat. Men det är bara en i raden av många beslut som tagits över Contes huvud och som inte han ska lastas för.

En ledning som inte ge sin tränare rätt förutsättningar för sin tränare att forma sitt lag. En ledning som har attityden att tränare ska nöjd med det han får och bara se till att vinna så mycket som möjligt för att undvika avsked.

För vad spelar det för roll om Conte vann sitt slag mot Emenalu om han förlorar hela kriget? Han borde flyttat fram sina positioner och krävt mer. Han borde använt sitt ligaguld och förklarat för de plus-och-minus besatta personerna i ledningen vad han behöver för att fortsätta utveckla laget.
Eller det kanske han gjort. Och Giruod det vi fick. Isåfall är det illa. Riktigt illa.

 

Jag tänker inte för ett ögonblick på att vi skulle ha något att vinna med att göra oss av med Conte. Mest för att jag vill se chelseatränare ha det svårt och att klara sig ur krisen med hjälp av hårt arbete och målmedvetenhet. Det skulle vara en ny och väldigt trevlig upplevelse att se att även ledningen skulle ge en tränare den chansen och helt enkelt strunta i förenade vinnarskallar rop om Contes avgång.

 

Onwards-Upwards…UTC!!!

 


9 KOMMENTARER      1633 VISNINGAR
LOVÉN
loven@chelseasweden.com
2018-02-09 10:50:45


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Lovèn :
Bristen på ledare är ett av problemen. Och i Terrys fall så var det dags att gå. Det är naturligt och inget fel i det. Att laget underpresterar är givetvis det stora.
Jag är inte helt säker på att han går. Där är alla källor oense. Vänder han detta och ordnar en clplats borde minimikravet vara uppfyllt. Där kommer styrelsens ansvar in. Det går inte att kräva framgång om man inte lyssnar på tränarens önskan om det lag han vill ha och sen sparka honom när han inte uppnår alla mål. Skillnaden mellan oss är att jag tror han kan.

Tumme upp 2018-02-09 18:40:32
Donnie:
Lovén: Tack för ditt svar. Att gå nu, eller gå i sommar... vad är skillnaden? För han sitter inte kvar i sommar, det tycks vara klart och något han och styrelsen tagit i hand på. Och om det är bristen på ledare av klass som är problemet, varför vårdade inte Conte relationen med Terry bättre? I min bok hade Terry tillfört fan så mycket mer än vad Cahill tillför idag. Men även den relationen gick i stöpet och det hade den inte behövt göra om Conte agerat annorlunda. Nej Conte har inte spelat sina kort rätt längst vägen, det måste man konstatera. Som sagt, absolut inte bara hans fel, men viss skuld bär han allt.
Tumme upp 2018-02-09 18:24:34

Lovèn :
Bra replik! Men det är otålighet jag främst vänder mig emot. Både styrelsen och vissa supportrar. De snabba förändringarna kontra tålamod att reda ut problemen som finns. Är det hos spelarna så löser ett tränarbyte ingenting. Då finns ju de kvar till nästa man.. Olösta. Problemet är ju inte heller pengarna som ledningen ställde upp med. Det var väl Conte lista gentemot vad han faktiskt fick som är det viktiga.
Att inga ledare av klass finns i truppen är ett problem. Att 5 försvarare lämnar en canyon av utrymme till motståndare är givetvis ett annat problem men inget som inte går att fixa. Men det kräver tid och det krävs kanske att truppen omstrukturering som det så fint heter. Men jag tror att Conte redan vet att laget behöver både ledare och konstnärer, min åsikt är att han ska få den tid han behöver.
Carefree

1 Tumme upp 2018-02-09 18:05:13
Donnie:
I vanlig ordning en jättebra text och jag har full respekt för ditt resonemang broder, även om jag har vissa invändningar. Vad menar du med ”gå mot strömmen”? De flesta tycker att Conte bör stanna. Enligt exempelvis vår omröstning på CSS Facebookgrupp är det 75% som vill se Conte sitta kvar. Det betyder att det är en avvikande åsikt att vilja se honom bli ersatt och de som har sina argument för detta behöver ingen nödvändigtvis vara ”soffsupportar” eller ”tangenbordskrigsre”. Bygger man upp sina resonemang nyanserat och kommer fram till en annan slutsats än din så förtjänar man mer respekt än så, tycker jag. Något jag gör i podden i länken.

Vad du å din sida gör är att lägga all skuld på styrelsen (vet att jag kanske hårdrar det nu, men det är lite den känslan jag får). ”En ledning som inte gett sin tränare rätt förutsättningar stt forma sitt lag”.. Närmre £250M har man spenderat denna säsong. Är det lite? När Conte klagade på bredd köptes två till in i detta fönster. Då klagade Conte på ”fel” köp. Bara ledningens fel? Nja.. jag ser der inte så.

Det var Conte som tvingade igenom Diego Costas avsked. Därefter Emenalo. Styrelsen fick ge vika. Samma styrelse har sedan fått skit upprepade gånger denna säsong av ”sin” tränare, trots att man faktiskt varit tämligen tillmötesgående på många punkter. De är absolut inte fria från skuld och vissa av spelarköpen är uppenbart dåligt scoutade. Men Conte har en hel del i ansvaret också.

Tack för en grym text. Denna gång håller vi inte riktigt med varandra. Conte kommer ersättas i sommar, det är en illa bevarad hemlighet, och med det i åtanke ser jag inte riktigt vitsen med att ha kvar honom nu heller. Speciellt inte då det ser ut som att han gett upp och accepterat sitt öde. Jag lutar åt att det bästa vore för båda parter om han lämnade nu, fast jag omfamnar att frågan inte är lätt och svaret inte är glasklart.

Vill passa på att hylla samtliga skribenter i denna tråd för konstruktiva inlägg och trevlig ton. Så(!) ska argumentation föras, med uppbyggda resonemang och utan pajkastning - i verkliga livet och online. Det gör mig riktigt glad.

UTC!


Länktips: https://www.svenskafans.com/england/chel....
1 Tumme upp 2018-02-09 17:38:08

Håbbe:
Instämmer till 100 %
Tumme upp 2018-02-09 14:24:50
Anders Hedenskog:
Bra skrivet. Det är nog nu med att byta tränare, stup i kvarten. Vi har väl haft 3-4 tränare på 2000 talet som varit kanonbra, ett halvår senare roten till allt ont. Det räcker nu. Låt Conte sköta laget, ge honom bara verktygen så blir det nog bra.
2 Tumme upp 2018-02-09 14:13:24

Chelsea:
Tycker man märker på Conte att han inte alls trivs i klubben. Ser inte ni som vill ha kvar Conte vilken skillnad på evengmang det är på honom från förra säsongen till nu ? Förra året kunde vi leda en match med 3-0 och ändå såg man Conte springa runt vid sidan och mana på sina spelare, nu när vi ligger under står han med armarna i kors och man ser inget evengmang alls från Contes sida. Även när vi gör mål så är det en helt annan Conte vi ser, förra året sprang han fram till läktaren och kramade supportrar och en enorm glädje vid mål ! Nu när vi gör mål så bjuder han knappt på ett leende.

Håller med OlolLuiz att spelarna självklart har ett ansvar, men samtidigt ser jag inte att Conte på något sätt försöker ändra hur det ser ut , med tanke på att han spelar med samma formation som uppenbarligen inte funkar, och spelar med spelare som match efter match är totalt katastrof dåliga ( Bakayoko) , så ett stort ansvar tycker jag absolut ligger på Conte hur det ser ut nu .


6 Tumme upp 2018-02-09 12:18:16
OlofLuiz:
Jag är också en fanatisk supporter av Conte, men tycker samtidigt uppenbart att han inte trivs i Chelsea just nu. Vad hände med den entusiastiske, euforiske lille glade italienaren som stod och hoppade vid varje mål förra säsongen?

Min tanke är att om Conte inte trivs i Chelsea så är det bättre han lämnar, jag tycker mig se en viss längtan till att slippa pressen och stressen varje gång han sitter på en presskonferens. Men det ska tilläggas att han inte ensam bär ansvaret för senaste tidens svaga insatser, det är många spelare i laget som underpresterar just nu. Är väl egentligen bara Kante och Azpili som visar upp någon form av kämparglöd för tillfället.

Angående att skicka iväg Michy och ersätta han med Giroud, så håller jag inte helt med i ditt resonemang. Det har varit uppenbart under hela Contes era att han inte är någon personlig favorit. De få gångerna han fått chansen och faktiskt presterat, så har han lik förbannat suttit på bänken matchen efter. Jag tror hellre detta är ett beslut som tagits av Conte över ledningen. Uppenbart att han gillar att spela med ”Giroud-typen” som central striker, och där är inte Michy idag.

Jag tror att Giroud kan tillföra en hel del sista halvan av säsongen, men med det sagt, hoppas jag ändå att Michy gör en stark säsong i Tyskland, och kommer tillbaka nästa säsong starkare mentalt, och krigar om en plats i laget så han inte blir åter en av alla framtids-succé-historier som Chelsea släppt för tidigt (läs: KdB, Lukaku, Salah)

Tumme upp 2018-02-09 11:18:25

Stig Helmer:
Bra skrivet håller med till fullo,Vi behöver inte en ny tränare,Det är Chelseas ledning som tar fel beslut.
Ge Conte det han vill ha så är vi nr:1 snart igen!!

Tumme upp 2018-02-09 11:14:28
ANNONS:

Fler artiklar om Chelsea

Spelarbetyg: Chelsea - Barcelona
Chelsea Chelseas största match hittills under säsongen. Conte ställde lite oväntat upp med Hazard på topp trots tillgång till två strikers. Chelsea började bra och en ledning med ett eller två mål efter första halvlek hade inte varit orättvist. I andra kom målet genom Willian, men senare kom dessvärre även en kvittering när Messi bröt sin måltorka mot Chelsea. Fördel Barca inför returen men Chelseas spel lovar mer, så vi kan nog fortsätta att hoppas på avancemang.
2018-02-21 00:04:00

Chelsea – Barcelona 1-1 (0-0)
Chelsea Willian var nära att bli matchhjälte när Chelsea fick med sig ett oavgjort resultat mot Barcelona i det första mötet av åttondelsfinalen i Champions League. Ett misstag med kvarten kvar att spela gav Messi chansen att kvittera, och 1-1 blev slutresultatet i en välspelad match.
2018-02-20 22:45:00

Det bästa av det bästa
Chelsea Ikväll ska Chelsea åter ställas mot Barcelona i Champions League. Ett möte som, som bekant, har en speciell historia. En annan klubb som vi de senaste åren ofta fått möta i turneringen är Paris Saint Germain. I följande text återberättar Anders Jänsby för mig om när han och vännen Nick Andersson skulle bevittna ett sådant möte. Åttondelsfinalen på Stamford bridge, den åttonde april 2014.
2018-02-20 16:00:00

Chelz Shop: 50% allt ska bort
Chelsea Just nu tömmer Chelz Shop lagret.
2018-02-20 15:02:36

"Jag tänker ta det. Är du på?"
Chelsea Ikväll ska Chelsea åter ställas mot Barcelona i Champions League. Ett möte som, som bekant, har en speciell historia. En annan klubb som vi de senaste åren ofta fått möta i turneringen är Paris Saint Germain. I följande text återberättar Anders Jänsby för mig om när han och vännen Nick Andersson skulle bevittna ett sådant möte. Åttondelsfinalen på Stamford bridge, den åttonde april 2014.
2018-02-20 12:00:00

Inför Chelsea – Barcelona
Chelsea Ännu en het drabbning mellan Chelsea och Barcelona står på schemat. Hemmalaget ses som underdogs och frågan är om man lyckas stå emot Barcelona och upprepa prestationen från 2012.
2018-02-19 22:38:58

Förbrukade tränare; Summering
Chelsea Rykten har gjort gällande att den fantastiske Antonio Conte skall lämna Chelsea. Frågeställning: Är de regerande mästarna i London det lag som byter manager oftast ? Efter alla delar genomförda summerar vi nu samtliga 7 länder.
2018-02-19 20:33:00

"Jag är nöjd med var jag är någonstans"
Chelsea Knappt hade januarifönstret bommat igen innan spekulationerna för sommaren startade. Eden Hazard sägs åter vara ett hett villebråd för Real Madrid. Men belgaren själv tycks inte ha någon Spanienflytt i sikte.
2018-02-19 10:50:10

Fábregas: ''Fokuserar på Chelsea''
Chelsea Fábregas som på tisdag ställs mot sin moderklubb och en klubb han skördat stora framgångar med uttalar sig om känslan inför matchen.
2018-02-18 22:49:00

Leicester borta i FA-cupen
Chelsea Lottningen för kvartsfinalerna i FA-cupen drogs ikväll. Chelseas lott landade på "rävarna".
2018-02-17 23:05:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM CHELSEA FC
ANNONS:

Chelsea FC-klipp från FanTV.se

Chelz Shop

ALLT SKA BORT
ANNONS:

ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Inters kräftgång fortsätter
Bolívar förlorade derbyt
”Behandlas som en charterturist”
Örebro fixade förnyat kontrakt
”En av de absolut största”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies