fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 68110 | Medlemmar: 180182

Kom ihåg mig

På resande fot i Evertons tecken

Här tas upp en del av det som kan tänkas vara av värde och intresse för de som funderar på att åka till Liverpool och då även se vårt kära Everton spela på Goodison Park.

Ta sig till Liverpool med flyg
 
SAS trafikerar linjer mellan Stockholm - Manchester, Göteborg-Manchester, Köpenhamn-Manchester. Anslutningsflyg finns med SAS från andra inrikes trafikerade orter.
 
Norwegian trafikerar en direktlinje från Köpenhamn till Liverpool men även en linje Arlanda-Manchester med direktflyg. Möjlighet finns även att ta sig från Göteborg till Köpenhamn med detta bolag.
 
Easyjet trafikerar linjen Köpenhamn-Manchester.
 
British Airways trafikerar Göteborg-Manchester, Stockholm-Manchester.
 
*Ryan Air har för tillfället lagt ner linjen Skavsta/Nyköping-Liverpool som varit flitigt använd av fotbollstokiga i mellanSverige och har ingen förbindelse till Manchester från Sverige som är närmast annars.
 
Det finns självklart alternativa flygbolag och flygrutter som exempelvis Birmingham, East Midlands etc. ifall man är beredd på att ta en lite längre resa till Liverpool med hyrbil, buss eller tåg. Eventuellt kanske någon är intresserad av att se en bortamatch i dessa områden så det kan vara bra att veta. Sist men inte minst finns ett otal flygbolag och avgångar som trafikerar London om någon är intresserad av se en match i de trakterna.
 
Till och från John Lennon Airport i Liverpool
 
Buss 500 som är en direktlinje mellan flygplatsen och Liverpool City går varje 20-30 minuter från tidig morgon till sen kväll i bägge riktningarna. Kostnaden är cirka 40 kronor enkel resa för vuxen och restiden är cirka 30 minuter.
 
Buss 700 är en linje som går från John Lennon till Manchester, Picadilly.
 
Lokala bussar som går till stan alternativt närområden för de som inte bor centralt:
 
48A: Liverpool City Centre – Bootle – Formby – Southport
80: Liverpool South Parkway – Penny Lane – Liverpool City Centre
81A: Hunts Cross Railststation – Childwall – Queens Drive – Bootle
82A: Aigburth – Liverpool City Centre –Hale Village – Runcorn/Halton Hospital
86A: Garston – Liverpool South Parkway – Penny Lane – Liverpool City Centre
N86: Garston – Liverpool South Parkway – Penny Lane – Liverpool City Centre
89: Hunts Cross Railstation – Belle Vale – Huyton – Prescot – St. Helens
 
Taxi finns alltid gott om direkt utanför till vänster på flygplatsen, resan är dryga 12 km och tar cirka 20 minuter in till City, kostar cirka 15 pund. Det brukar finnas fasta tariffer men det kan vara lite olika så förhör er gärna med chauffören innan vad priset för just er resa blir.
 
Tåg finns men är det minst lämpliga alternativet men tar upp det här ändå. En ganska nyöppnad tågstation i närheten av flygplatsen som heter Liverpool South Parkway har tåg som går in till Liverpool men även till närliggande områden i Merseyside, Midlands och övriga North West.
 
Det är dock inget promenadavstånd mellan flygplatsen och Liverpool South Parkway utan det blir till att ta taxi/buss här emellan. Alltså både dyrare, mer komplicerat och tidskrävande men det går.
 
 
Till och från Manchester Airport
 
Tåg och bussar avgår i direkt anslutning till flygplatsen utanför Manchester och dessa tar er direkt in till Liverpool Lime Street och City. Avgångar finns det åtminstone 1 per timme under de vanliga timmarna på dygnet, för tidtabell och exakta priser klicka här. Priserna varierar men cirkapriser för tåg t/r är 250 kronor och buss 150 kronor.

Taxi finns det självfallet också att tillgå på flygplatsen men det finns en hel del bolag som det går att förhandsbeställa en taxi från som kör mellan Manchester och Liverpool för en mycket överkomlig kostnad. Canditravel rekommenderas (hittas på länkarna) och då kostar i skrivande stund enkel resa för en taxi som tar 4 passagerare 40 £. Är man ett lite större sällskap så finns det minibuss att beställa för 45£ enkel väg och då kan man vara upp till 8 personer.
 
Avstånd
 
För att få en hyfsad bedömning om hur Liverpool ligger till i avstånd gentemot lite andra städer så kommer här några exempel i km och cirka restid med bil.
 
Birmingham                      160 km          1 timme, 50 minuter
Blackburn                            75 km           1 timme
Bolton                                  60 km            45 minuter
Leeds                                 120 km           1 timme, 20 minuter
London                               320 km          3 timmar, 30 minuter
Manchester                        55 km            40 minuter
Newcastle                          250 km          2 timmar 45 minuter
 
 
Hotelltips
 
Det finns en uppsjö av hotell, guesthouses och B & B:s att finna i Liverpool och dess närområde. Priserna kan variera rätt så mycket så det är absolut att rekommendera att sondera terrängen via någon av hotellsökmotorerna som är upplänkade här på sidan eller någon annan sökmotor då det finns massor av sådana på internet. Sällan eller aldrig lönar det sig att boka via ett hotell direkt utan det är nästan lika säkert som Amen i kyrkan att man får bästa pris vid en hotellagentur. En riktlinje är att ett dubbelrum av bra medelklass ligger på cirka 800 Skr.
 
Rekommendationer på boende är svårt att göra då alla har olika tjocka plånböcker, krav på komfort, faciliteter och läge. Vi är många som bott på många olika hotell i Liverpool så känner någon att ni vill ha lite tips från någon som varit på plats så föreslår jag att ni ropar till inne på forumet för goda råd.
 
Matchbiljetter genom Everton FC
 
Det finns flera olika sätt att beställa matchbiljetter på men det absolut mest överlägsna och enklaste sättet att göra det på är att använda sig av Everton FC:s egna biljettsystem som de kallar för E-ticketing.
 
Det fungerar som så att man måste registrera sig som användare av detta system och det är lika enkelt som att registrera sig på andra sidor. Det är användaruppgifter som namn, adress, kreditkortnummer etc. som klubben behöver för att kunna ge dig access till detta biljettsystem. OBS! Registering och utnyttjandet av denna tjänst är gratis.
 
När man väl registrerat sig så är det bara att logga in med sina användaruppgifter och sedan är det bara att börja handla biljetter. Systemet är så pass bra att man kan välja precis vilken läktare man vill sitta på och självklart även den exakta sittplatsen just DU/NI vill ha. Systemet informerar till och med om hur biljettläget ser ut för tillfället och även om det är skymd sikt på den valda sittplatsen.
 
Något man måste komma ihåg dock är att kolla på sidan när biljettsläppet görs för just DIN valda match som du vill se men vanligtvis släpps biljetterna 3-4 veckor innan match. Systemet informerar visserligen dig ifall du valt en match som du inte ännu kan handla biljetter på och i och med detta så hamnar det aldrig några biljetter i ”varukorgen”.
 
Evertonia medlemmar har alltid förtur till biljetter i 3 dagar innan klubben släpper biljetter till allmänheten. Inför stora matcher som Liverpool & Manchester United så är det alltid speciella turordningsregler som gäller och detta få man kolla noga på officiella sidan om vad som gäller. Det är många olika biljettsläpp som görs i omgångar innan den ”vanliga” supportern bereds möjlighet att köpa biljett till dessa eftertraktade matcher. Säkrast när det gäller derbybiljetter så är det att använda sig av i första hand Thomas Cook som ni hittar i länktipsen sist i reseguiden.
 
När man ska betala för sina biljetter i E-ticketing så kommer det upp kreditkortsuppgifter som ska fyllas i och här blir många konfunderade över att det står ”start date” och ”issue number”, GLÖM och ignorera detta i och med att vi i Sverige inte använder oss av sådant. Endast ”expiry date” behövs fyllas i förutom de vanliga kortnummer uppgifterna och namn.
 
Biljetterna hämtas sedan upp på Bullens Road senast 2 timmar innan match och då ska man visa upp en utskrift av beställningen och det kreditkort man använt sig av att betala biljetterna med, ENJOY THE GAME!
 
E-mail går också att använda sig av om man känner sig osäker på E-ticketing av någon outgrundlig anledning. Då mailar man boxoffice@evertonfc.com och beskriver sina önskemål så tydligt som möjligt i stt mail. Här gäller det också att hämta ut sina biljetter på Bullens Road 2 timmar innan kick off.
 
Telefon fungerar också så klart och då kan man ringa följande nummer: +44(0)8716631878
 
Everton ligger långt framme när det gäller att utnyttja modern teknik och sedan 2008 kan man med ett par enkla SMS kunna beställa sina biljetter på ungefär samma vis som gäller i E-ticketing, mer om detta står att läsa på Evertons officiella hemsida under fliken Tickets.
 
Matchbiljetter på annat vis
 
Fotbollsresearrangörer finns det idag väldigt många att välja på då Premier League tilldrar sig så pass stort intresse från den breda publiken. Vanliga researrangörer som BIG travel och Resia har resor, Vingresor samarbetar med Thomas Cook Travel Agency som i sin tur är en partner till Everton FC och anordnar prisvärda resor till varje match som Everton spelar. Rena sportresespecialister såsom Steve Perryman, Björk & Boström, LA Travel tillsammans med en uppsjö av andra aktörer tillhandahåller skräddarsydda paket med biljetter och hotell. Oftast är det flyg på egen hand som gäller men det finns en del som har paket som även innehåller flyg, kolla upp närmare på deras egna hemsidor om vad som gäller. Det är bara att söka på ”fotbollsresor” på valfri sökmotor så dyker det upp oändliga valmöjligheter.
 
Det finns även mängder av biljettförmedlare som via internet säljer biljetter till olika fotbollsmatcher, så även till Evertons hemmamatcher. Enklast är att använda en sökmotor och söka på ”fotbollsbiljetter” så får ni upp ett antal företag som sysslar med denna typ av verksamhet. Det man ska vara medveten om är att detta sätt är det i särklass dyraste och osäkraste sättet att köpa biljett på men det kan vara värt det om någon vill se en väldigt speciell match och inte fått tag i en biljett på något av ovanstående alternativ. Var beredd på att hosta upp 2000-2500 kronor för en biljett till exempelvis derbyt mot Liverpool eller mötet mot Manchester United… Var eventuellt även beredd på att någon biljett aldrig dyker upp, skräckhistorierna är många även om det i de flesta fall självfallet funkar bra om än till ockrarpriser.
 
Ta sig ut till Goodison Park
 
Buss nummer 19, 20 och 21 går ut till Goodison via olika rutter, vanligast är nummer 19 från stan(Busstationerna vid St. Johns Lane), och sedan tar man vilken som av 19, 20 och 21 tillbaka. Kostnad för en vuxen är cirka 20 kronor enkel resa.
 
Taxi ut till Goodison Park brukar ligga på 8-10 pund (cirka 90-110:- Sek), och detta är då inifrån City.
 
Tåg går också att ta från Liverpool Lime Street station och då åker man till Kirkdale där man då har cirka 10 minuters rask promenad kvar för att ta sig till Goodison Park. Sandhills Railway station är ett alternativ till Kirkdale men då har man en bit längre att promenera.

Promenera är absolut att rekommendera för de hurtiga. Om det är väder till det och man har friska ben så räkna med 1 timme och då får man ett naturligt "halva vägen stopp" när man passerar Prince Ruperts Tower som pryder klubbmärket.


 
 
Pubar i närheten av Goodison Park

De flesta och bästa hittar man om man står med ryggen mot Main Stand på Goodison Park och väljer en av de 4-5 smågatorna som leder ner till den stora vägen som heter County Road och som sedermera övergår i Walton Road. Inom detta område finns cirka 20 talet pubar av olika kvalitet och smak så klart, så det är bara att ut och hitta sin egen favorit helt enkelt.
 
Thomas Frost Wetherspoons – En fräsch, modern pub med mat och trevlig atmosfär, tillhör en landsomfattande kedja och har blivit lite av Swedish Toffees favorit”vattenhål”. Ligger på Walton Road och cirka 5 minuters promenad från Goodison Park.
 
The Red Brick – En fräsch och mer traditionell pub med mycket “locals” som besökare, det blir trångt och det brukar vara minst lika mycket folk utanför som inne. Kom i tid för sittplats! Knappt 1 minuts promenad härifrån till Main Stand och ligger på hörnet Neston Street/County Road.
 
The Winslow – Den som vill ha ett riktigt gammalt hak i engelsk stil väljer The Winslow som ligger rakt över gatan till Main Stand. Litet, trångt, omodernt och med mestadels övre medelålders eller äldre besökare från närområdet.
 
The Stanley Park – Välkänd pub för Everton supportrar och kallas i folkmun för ”Den Blå hästen”. Liksom The Winslow inte känd för att vara elegant utan mer för sin stämning och ofta knökfull.
 
The Chepstow Castle – Liten och fullt med ”locals”, ligger på County Road fast en lite längre bit upp till höger på denna gata om man beger sig ner hit från Main Stand på Goodison.
 
Vad bör man då se som inbiten Evertonian?
 
Har man aldrig gjort det förr så är alltid en ”Stadium tour” att rekommendera, här berättas en del historia och man får se det allra heligaste av Goodison Park inifrån. Det kan variera från dag till dag vad som görs på touren men oftast får man se omklädningsrummen, priser och pokaler av olika slag, ”VIP Boxen”, gå upp genom spelartunneln ut mot den gröna mattan till ljudet av Z cars och självklart även beträda läktarna.
 
För tider och priser hänvisas till officiella hemsidan men ett tips är att det erbjuds familjebiljetter för 20£ och då är det 2 vuxna plus 2 barn ej fyllda 17 år som gäller. Det är helt enkelt ett måste för en inbiten Everton supporter! OBS: Klubben rekommenderar att man bokar denna tur i förväg för att garanteras plats.
 
Statyn av den störste legendaren av dem alla i Evertons historia, William Ralph ”Dixie” Dean,  är ett självklart fotoobjekt och måste beskådas. Här är det alltid fräscha blommor i blått och vitt och en del olika hyllningsfraser som påminner om Dixie:s hjältedåd för Everton. Här kan det upplevas ganska sentimentala ögonblick då många lägger sina egna blommor och även fäller en tår, en rysare även för de mest hårdhudade vill jag lova…
 
Everton One är ett Mecka för oss Evertonsupportrar då allt från muggar, golfattiraljer, kalsonger, bebiskläder till tapeter bär Evertons färger och klubbemblem. Då denna butik öppnade för många år sen så hette den Megastore och var en av Englands första i sitt slag som inriktade sig helt och hållet på att sälja supporterprylar av olika slag. Var beredd på att öppna plånboken!
 
Everton Two, som öppnade inne i city i samband med satsningen på Liverpool som Europas kulturhuvudstad 2008, ligger på andra planet mycket passande i det nya köpcentrat vid namn Liverpool One. Och bara för att belysa rivaliteten eller vänskapsbanden (välj själv) så ligger Liverpool FC:s shop ett dåligt knatteinkast vid sidan om…
 
The Everton Collection som är världens största i sitt slag med all slags fotbollsmemorablia i Evertons tecken går att beskåda om man kontaktar dem minst 2 dygn innan önskat tillträde. Länk till denna fantastiska samlings hemsida finns i slutet bland länktipsen för att se hur ni kontaktar dem och hittar dit.
 
Träningsanläggningen Finch Farm kan man chansa på att ta sig ut till och har man riktig tur kan man tillåtas se något av en träning men detta är man oftast mycket restriktiv med oavsett om man rest ända från Sverige eller inte. Om inte annat så finns ju möjligheten att få en skymt eller eller träffa någon av spelarna före/efter träningen.
 
Tornet som pryder Evertons klubbemblem är också det värt ett besök ifall man känner att man vill ha varit där och ha sett det, det fyller ju även sin plats i fotoalbumet även om det knappt finns några sådana kvar idag. Prince Rupert´s Tower är namnet på denna historiska byggnad som byggdes 1787, adressen är Netherfield road i området Everton. Pulsen slår lätt lite extra då man bevittnar det förvånansvärt lilla tornet som man av någon konstig anledning inbillar sig ska vara mycket större, historien gör sig påträngd och närvarande.
 
Vill man riktigt känna historiens vingslag så är gamla Queens Head Hotel på Village Street där man i klubbens begynnelse hade sina styrelsemöten också värt ett besök. För de flestas ögon ett hotell och hus inte mycket för denna världen men för de riktigt inbitna Evertonsupportrarna så går det rysningar längs ryggraden när man riktigt kan se framför sig hur de gamla engelska adelsmännen i sina höga Stelton hattar tar sig in genom hotellet dörrar för att ha styrelsemöte.
 
Liverpool i övrigt som stad
 
Liverpool är en fantastisk stad med ett idag oförtjänt skamfilat rykte som fortfarande förföljer staden sedan långt bak i historien. Här finns allt man kan önska sig som turist egentligen, allt från mångfalden som de olika muséerna, gallerierna och teatrarna kan erbjuda besökaren till fantastiska möjligheter för golfaren på Englands ”Golf Coast”. Bara området kring Liverpool erbjuder kring 40 golfbanor, varav många i högsta klass. Att staden ligger vid floden Mersey gör inte saken sämre då alla vet hur mycket vackrare och trevligare en stad upplevs då den ligger vid vatten.
 
Det har fräschats och rustats upp för miljarder det sista decenniet i Liverpool centrum då staden stod värd som Europas kulturhuvudstad 2008. För de som varit där för några år sedan och åker dit idag så är det väldigt mycket man inte känner igen. Modern arkitektur och komplex avlöser varandra såsom nya Liverpool Echo Arena med plats för 10 000 personer, ett nytt Hilton hotell med Turning Torso likheter och mängder av andra ståtliga byggnader avlöser varandra i en väldig takt och man undrar vad det här kalaset kan ha kostat. Intill Echo Arena ligger Echo wheel of Liverpool som är ett modernt Pariserhjul och en extra upplevelse att sätta sig i då mörkret faller staden.
 
Gillar man att vandra, surfa eller cykla så erbjuder omgivningarna många alternativ till dessa aktiviteter också. Stränder och vind finns det gott om och Englands ”fjällområde” som kallas för Snowdonia är den största höjdpunkten då det gäller häpnadsväckande natur med berg, sjöar, skog och floder om vartannat som är ett ypperligt vandringsalternativ och som även lämpar sig för mountainbike.
 
Om någon missat det så kom ju The Beatles från Liverpool och hela staden präglas av ”The fab 4”. Här finns massor av minnen i hela staden som relaterar till Beatles och dess medlemmar var man än går och tar sig. Dessutom är det svårt att ta sig en svalkande pint på en pub utan att få höra någon av alla deras medryckande och trallvänliga hits som varenda lokal människa kan texten till och gärna sjunger med i.
 
The Docks är ett givet mål för besökaren då detta enorma område av hamnbassänger och före detta magasinsbyggnader numera är upprustade och innehåller mestadels numera hotell, restauranger, barer, specialaffärer och så vidare. Albert Dock är den ”Dock” som är mest känd och där även The Beatles Story inryms, detta är ett museum som självklart berättar storyn om The Beatles och är väl värt ett besök för musikälskare.
 
Får man inte nog av Beatles så kan The magical mystery tour rekommenderas. En guidad busstur som utgår i omedelbar närhet till museet och som tar dig runt till bandmedlemmarnas uppväxt där de bodde, gick i skola och många platser som de sjunger om i staden Liverpool. Ett litet tips är att gå upp för trapporna vid Hilton Hotell och upp på baksidan av köpcentrat Liverpool One. Där kan man hitta John Lennon Peace & Harmony Monument som är en modern och vacker skapelse.
 
I Albert Dock inryms även Merseyside Maritime Museum och International Slavery museum som är gratis och väl värda ett besök. Slavhandel präglade denna stad väldigt mycket förr i tiden då Liverpool var en av världens viktigaste handelshamnar och det har satt sina avtryck så klart.
 
I närheten ligger supermoderna Museum of Liverpool, öppnades 2011, som inrymmer allt om stadens historia i form av galleri och prylar. Här kan dessutom ses en liten del av The Everton Collections skattkista.
 
Liverpool erbjuder även gallerier med målningar i världsklass och de populäraste är Liverpool Walker Art Gallery och Tate Liverpool. Det finns ett par mindre kända också som är besöksvärda, exempelvis Liverpool Blue Coat och Lady Lever Art Gallery.
 
Liverpool är ett London i lite mindre format och den som är inne på att shoppa kan ju fylla plånboken med kreditkort och Brittiska Sterling Pounds innan de beger sig ut i djungeln av affärer då staden erbjuder shopping av yppersta klass. Nybyggda ”Liverpool One” mitt i stan innehåller högklassiga affärer av alla de slag och inriktningar i ett antal våningar och kvarter.
 
Metquarter är en mindre galleria med designermärken som ligger några minuters promenad från Liverpool One. Det äldre St Johns shoppingcenter ligger även det bara ett stenkast ifrån och innehåller även detta massor av affärer fast med inriktning lågpris. Clayton Square är en mindre galleria med några mindre specialaffärer och är väl egentligen mest värt ett besök för den som vill låna en dator med internetuppkoppling då det på andra våningen finns ett prisvärt internetcafé.
 
För den dryckesintresserade så finns guidade turer på det lokala ölbryggeriet, The Cains Brewery. Dessa sker i regel varje dag och till en kostnad av cirka 10£, bryggeriet ligger ganska centralt och det är högst en kvarts promenad från Liverpool One köpcentrum.
 
Williamsons tunnlar är ett virrvarr och labyrinter av tunnlar under staden som det än idag inte är utrönt om vad syftet för detta tunnelnät av Joseph Williamson var. En del är restaurerat och öppet för allmänheten.
 
Då det kommer till kulturella byggnader så är Liverpool en guldgruva och det vimlar av sevärdheter som aldrig tycks ta slut. Royal Liver building, Liverpool Cathedral, Speke Hall Gardens, St Georges Hall, Metropolitan Cathedral..ja, listan är oändlig. Det bästa är att besöka turistbyråns hemsida där det finns mängder av bra information. Länk hittas sist i denna reseguide.
 
Ett litet Chinatown erbjuder även staden och en rejäl kinesisk båge (arch) som markerar entrén till Chinatown.
 
En tur på Mersey kan vara ett annorlunda men avkopplande söndagsnöje och det finns båtar som trafikerar både korta och längre turer.

Nattliv
 
Festprissen lär inte bli besviken då Liverpool är Englands feststad nummer 1 dit man tar sig från hela landet för att fira framförallt möhippor och svensexor, det fullkomligt kryllar av temautklädda sällskap på fredag och lördagkvällar i de stora festkvarteren kring Fleet Street. Här finns klubbar i mängder med olika inriktningar och det dånar våldsamt hög musik ut på gatorna var man än går i dessa kvarter. Tänk er en hel mindre stadsdel som inte har andra hyresgäster än nattklubbar, pubar och matställen! Av förklarliga skäl tipsas bara om något enstaka vattenhål här nedan och på internet hittas hundratals till utan problem.
 
Området och smågatorna kring Matthew Street är också fyllda av festande människor på kvällarna och här finns det också en hel del att välja på för den som vill det. Ett besök på Flanagans som är en Irländsk pub på Matthew Street är ett ställe som tillfredställer de flesta med sina 3 våningar och för det mesta Irländsk livemusik i källaren och på 2:a våningen. Behöver det tilläggas att det finns stor bar på alla 3 våningarna?
 
En trevlig och bra start på kvällen är middag på Café Sport England som ligger på Stanley Street, ägs av en viss Jamie Carragher. Det är dock väldigt bra mat och en skön inramning med både Everton och Liverpoolbilder, med en liten övervikt åt det röda hållet. Bildskärmar finns så klart också ifall det går någon match kvällen man är där.
 
Klubben The Cavern där Beatles gjorde många av sina spelningar är absolut ett måste för den som vill känna av atmosfären hur det kunde vara i en trång svettig grotta med fullt ös från Lennon och grabbarna. De som lider av klaustrofobi avrådes från kvällsbesök här och hänvisas till de ljusa timmarna.
 
O´neills är en bra pub med både levande musik, storbildsskärmar och gott om plats, irländsk denna också precis som namnet antyder. Hittas på Hannover Street i början på den stora gågatan Church street om man räknar söderifrån.
 
Jacaranda är en mindre men mycket trevlig pub som spelar mycket Beatles och musik i samma anda med en inredning som består av rejäla träbänkar och bord. På väggarna hänger många signerade svartvita foton av stora musiker på den tiden. Ligger i ett kvarter bakom O´neills.
 
För den som gillar Tequila måste det bara tipsas om Bar Ca Va som även denna ligger i festkvarteren runt O´neills och Fleet Street. Likt vi har vodka i alla de konstiga smaker så finner man här Tequila i säkert hundra smaker och det för endast 1 pund stycket, lycka till!

Omgivningarna
 
Är inte detta tillräckligt så är närliggande Chester med alla sina korsvirkeshus i centrala stan väl värt ett besök. Southport och Formby där många av proffsen i Everton och Liverpool väljer att bosätta sig är även detta en charmig mindre stad som man kan ta sig till ifall det lockar. Har man hyrbil så kan en tur till Knowsley Safari Park vara något då man kör en slinga genom parken där man får bevittna elefanter och andra vilda djur på nära håll sittandes i bilen.
 
Ja, som ni märker så är det bara att välja och vraka på vad ni vill göra i denna allas vår EVERTON stad
 
Have a nice trip!
 
Länkar
 
Everton FC                                               http://www.evertonfc.com/home/
The Everton Collection                          http://www.evertoncollection.org.uk/home
Liverpools Turistbyrå                             http://www.visitliverpool.com/
Liverpoolpasset                                      http://www.yourticketforliverpool.com
National Express tåg och bussar        http://www.nationalexpress.com/
National Rail, tåg                                    http://www.nationalrail.co.uk/
The Trainline, sökmotor tåg                 http://www.thetrainline.com/buytickets/?
Lokala bussar och tåg                           http://www.merseytravel.gov.uk/
Taxi Canditravel                                    http://www.canditravel.com/
John Lennon Airport Liverpool             http://www.liverpoolairport.com/
Manchester Airport                                 http://www.manchesterairport.co.uk/manweb.nsf
Regionala nyheter Liverpool                http://icliverpool.icnetwork.co.uk/0100news/0100regionalnews/
Tidningen Liverpool Daily Post            http://www.liverpooldailypost.co.uk/
Tidningen Liverpool Echo                     http://www.liverpoolecho.co.uk/  
Trivago Hotellprisjämförelser                http://www.trivago.se/
Flygbolaget SAS                                      http://www.sas.se/Default.aspx?epslanguage=SV
Flygbolaget Ryan Air                              http://www.ryanair.com/site/SE/
Flygbolaget EasyJet                               http://www.easyjet.com
Flygbolaget Norwegian                         http://www.norwegian.com/se/
British Airways                                        http://www.britishairways.com/travel/home/public/en_se
Everton med Thomas Cook                 http://www.thomascooksport.com/everton.php
För golfaren                                             http://www.englandsgolfcoast.com/
 
 
Ett urval av Hotellbokningssajter
 
http://www.booking.com/
http://sv.hotels.com/
http://www.laterooms.com/
http://www.agoda.se/
http://www.expedia.se/
http://www.ryanairhotels.com/?languageCode=SV&currencyCode=SEK


0 KOMMENTARER      39753 VISNINGAR
MARIO GERSIC
2012-06-27 19:47:00


ANNONS:

Fler artiklar om Everton

Har Everton utvecklats under Sam Allardyce?
Everton Nu är det fortfarande "early days" för Sam Allardyce men jag ställer mig ändå frågande till vad som egentligen har förbättrats sen han tog över som manager för Everton Football Club. David Unsworth bedömdes väldigt snabbt och enligt mig väldigt hårt efter bara några matcher. Allardyce kom in i ett läge där Unsworth gjort skitgörat. Nu har vissa börjat ifrågasätta Big Sam efter att han spelat ultradefensivt mot WBA, Liverpool är en sak men West Bromwich? Har Everton verkligen blivit bättre under
2018-01-18 12:13:07

Det krävs en felfri defensiv av Everton om man vill ha med sig några poäng mot Tottenham
Everton Tottenham kommer som så ofta förut vilja pressa och komma med fart, Allardyce kommer att göra allt för att detta inte ska ske och det krävs en felfri defensiv av Everton om man vill ha med sig några poäng mot Tottenham. Everton har börjat tappa onödiga poäng sista tiden efter deras förlustfria svit under Sam Allardyce och det är snart läge att bli orolig. Spelet har inte fungerat och Big Sam har skyllt på kvalitén hos våra offensiva spelare, vilket jag till viss del kan hålla med om. Men han har
2018-01-13 00:23:29

Inför Everton-Chelsea. PL. Läget stabiliserat – vad är nu ambitionen i ett riktigt test?
Everton Resultaten är med oss – straffar får vi, men spelidén är fortfarande svår att förstå. Kommentatorerna på liveradion, Snods mfl, är inte imponerade: ’we’ve been awful and somehow we are still alive in the game. We can do better than this!’ Ja, vad ska man säga. 4 segrar och en oavgjord i ligan det senaste. 11-2 i målskillnad. Rooney har gjort mer än 10 ligamål, trots stapplande spel... Jag ser faktiskt detta som ett sundhetstecken! Vi vinner trots att det inte klickar, sådant brukar topp
2017-12-22 14:18:39

Inför Everton - Swansea
Everton Everton har glädjande nog fått nytt syre efter tränarbytet. Ingen förlust på fem matcher och sånär full pott på dessa ger en betydligt skönare och gladare min på allas läppar. Jumbolaget Swansea kommer under måndagskvällen till Goodison Park för ett smålurigt möte. Gästerna har en bra resultatrad borta mot Everton sedan man gick upp i PL även om Rooney & CO får gälla som favoriter. Lyckas ”The Toffees” ta andra raka ligasegern eller blir det ett sedvanligt X mellan lagen?
2017-12-17 17:30:00

Kan Sam Allardyce utveckla Evertons offensiva spel?
Everton Allardyce effekten har kickat in för Everton, vi har gått från att släppa in mest mål i ligan till att stå emot Liverpools giftiga anfall i derbyt. Ett poäng borta mot Liverpool, som vi har fasligt svårt emot, duger för mig men mot Newcastle vill jag se en bra offensiv.
2017-12-12 08:56:03

Inför Liverpool vs Everton
Everton Några timmar kvar till avspark. Ännu ett Merseyside-derby. Denna gång handlar det om att stoppa en våg av otäckt anfallsglädje från den röda grannen.
2017-12-10 10:32:10

Inför Apollon Limasol-Everton. Sista EL-match på länge, mer intressant än betydelsefull?
Everton Sista övningen i EL-äventyret denna gång - en 'Dead rubber' på Cypern. Helt betydelselös vad gäller avancemang men kan ge svar på vilka som har en framtid i the Toffees. Big Sam följer inte med av medicinska skäl. C. Shakespeare håller i laget som ska bestå av 8 st U23-spelare och de seniorer som inte riktigt har en ordinarie plats. Enligt uppgift är därför Robles, Mirallas, Klaasen, Schneiderlin, Besic, Lookman, Beni och Vlasic på plats. (McCarthy och Sandro är skadade).
2017-12-07 10:14:07

Tacksam för otacksam insats
Everton Sam Allardyce är ny manager för Everton, oavsett våra tidigare åsikter om honom så bör vi ställa oss bakom honom. Big Sam kommer in vid, för honom, en perfekt tidpunkt. David Unsworth har fått ta kritik, fått kastat i ansiktet att han är för oerfaren som tränare. Everton har spelat väldigt dåligt och klubben har gått igenom sin största kris på över tjugo år. Allardyce kommer in som en räddare i nöden, det kan ju inte bli sämre som jag själv har resonerat. Men han kommer också till dukat bord.
2017-12-06 09:14:00

Inför Everton-Huddersfield. PL. Spela Rooney i Gerrard-positionen och rensa.
Everton Äntligen höll vi nollan. Och vi gjorde flera mål. Smaka på det. Vad hände mot Hammers? Kan det vara så att rätt uppställning äntligen landade och försvaret blev säkrare utan våra mest namnkunniga försvarsspelare. Eller var det en tillfällighet som stavas David Moyes? Jag tror och hoppas att det var i princip rätt uppställning som spelades senast och jag är försiktigt optimistisk angående seger även på lördag i hemmamatchen mot anrika nykomlingen Huddersfield. Ett lag som många trodde sk
2017-12-01 19:25:24

Big Sam allt närmare Everton
Everton Det sägs att det rör sig om timmar innan Everton har klart med Sam Allardyce.
2017-11-28 15:40:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM EVERTON FOOTBALL CLUB
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
”Min dröm är att spela i landslaget”
Osasuna ägde bollen – men föll ändå
En historisk vändning att vänta?
Är det nu Juve skall vakna till liv?
”Det är kört, det är kört!”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies