fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 98245 | Medlemmar: 183480

Kom ihåg mig
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SESSION 25 2017/18

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SESSION 25 2017/18

Denna härliga lördag gnuggar vi in det sena målet mot Norwich lite extra.
Till detta serveras en kopp med 10 000 miljonersfrågor och fläckfria laguppställningsanalyser. Tack för kaffet!


Vi börjar med att blicka tillbaka till The Old Farm. Inte för att gnugga in det ytterligare men vi måååååste prata om 1-1 målet. Analys tack.

Nigge: Vi gjorde en lysande första halvlek utan att få in bolluslingen i mål. I andra hade vi en chans och gjorde ett mål (eller egentligen hade vi två chanser och skulle ha dödat matchen på den andra om bara Kö-nuddsen kunde passat till sin medspelare 5 meter bort i straffområdet...) och var således oerhört effektiva.
Men så var det där med 1-1-målet. 5 minuter tilläggstid (även om vi undrar var de kom ifrån är det bara att acceptera att det stod 5 minuter på tavlan och då får man liksom förhålla sig till det) och trötta huvuden, kanske är det förklaringen till varför inte närmaste man fullföljde jakten efter bollen och därmed kunde fått Bart att stanna i målområdet och inte springa bort sig ut mot straffområdeslinjen (han gjorde en fläckfri match i övrigt med tre svettiga stoppar).
En kvart-tjugo minuter tidigare hade jag tagit oavgjort alla dar i veckan, men när man gör 1-0 i 89:e minuten och jublar bort ytterligare två så ska man bara hålla ut, särskilt i ett derby mot Naarwich. Besvikelsen var monumental.

Dan: Antar helt enkelt att spelarna slappnade av lite för tidigt. Jag blir inte riktigt klok på Bialkowskis agerande heller. Om han börjar gå ut så där, ska han inte sen tveka utan fullfölja; å andra sidan ser jag då en straff framför mig, så... Nej, han skulle ha stannat kvar i målet och närmaste back skulle ha varit mer aggressiv i sin attack på Norwich-spelaren.
Såg det inte ut som om det hade varit enkelt att bara pressa och stressa och tvinga honom att slå inlägget snabbare? Och med Bialkowski kvar i målet hade han säkerligen tagit hand om inlägget, som ju i ärlighetens namn var en ganska långsam lyftning.

AC: Riktigt tragiskt. Ingen högoddsare kanske att det är just Maddison som ligger bakom uppspelet och tyvärr misslyckas Knudsen med att knoppa bollen åt vilket j-a håll som helst, bortsett en vek touch bakåt, som gör att bollen lever. En i övrigt prickfri Bialkowski kryddar situationen med en olycklig otajmad utrusning som han DESSUTOM inte committar sig åt, utan vänder om och lufsar tillbaka, och effin´ Hanley av alla mina anti-spelare gör ett chockerande välriktat inlägg och debaklet fullbordas.
Om Connolly bara legat tätare på Maddison, om Knudsen bara tryckt till med pannan, om Webster bara inte slutat spela och vinkat efter inspark, om Bialkowski bara stannat kvar i målet, om Chambers bara varit mer resolut... En rad olyckliga beslut som kostade oss årets mest prestigefyllda resultat. Sick.  

Pelle: Ett sånt där misstag, som kan ske (och sker) i varje match, men helst inte ska ske i den 95:e minuten i ett derby. Det är en felbedömning av den annars så eminente Bart, i kombination med dåligt markeringsspel av mittbackarna (antagligen pga av trötthet)….. man ”tittar boll” istället för att ha koll på var i straffområdet motståndarna befinner sig.

McCarthy fick skapligt med kritik för sin kapten-Haddock-reaktion när Luke Chambers gjorde 0-1. Klart man måste få visa känslor i stundens hetta, eller tror du han egentligen hade velat peka finger åt hela östra England?

Pelle: Äsch, det där ...helt klart en överreaktion från vissa supporterfraktioner. Ett litet adrenalinstint ”fuck” kan man gott och väl unna MM med tanke på den oproportionerliga kritik han fått utstå. Jag har inte så mycket mer att tillägga om detta…...

Dan: Jag vet inte vem han riktade sin frustration/glädje mot, men redan i live-sändningen var det uppenbart att han skrek "f*** off", vilket han överhuvudtaget aldrig ska skrika i sin roll som manager, oavsett vem det var riktat åt. Det finns egentligen inga ursäkter för ett sånt beteende. Nånstans långt inne i den del av hjärnan som är riktigt logisk och rationell, kan jag förstå hans frustration och även varför han beter sig så, men det är ändå ingen ursäkt. Att han sen duckar för frågan om han verkligen sa de där orden, är bara svagt – "bevisen" är ju så tydliga. Nej, karln verkar faktiskt lite ur balans, minst sagt.

Nigge: Det var en väldigt märklig reaktion att vråla "Fuck off!!!" (tre utropstecken känns faktiskt i underkant) i riktning mot vår sektion på motsatt sida. Han kan förklara bort det bäst han vill, det såg inte bra ut.
Lyssnade på senaste episoden av Naked Football Show och gästen Benjamin Bloom från Blue Monday Podcast sa nånting klokt och nyanserat i debatten som tenderar att bli något svart och vit. Micks ovilja att möta supportrarna halvvägs hjälper ingen, varken honom själv, klubben, spelarna eller supportrarna. Likaledes leder supportrarnas hat mot honom med visat missnöje under matcherna inte heller till något konstruktivt. Varken spelare, klubben, supportrarna själv eller Mick går framåt. Allt hamnar i en stor korg full med skit som ingen förmår tömma (mina fina ord, Benjamin har bättre omdöme) och jag instämmer i Benjamins förhållningssätt att han vill se att klubben går framåt och att vi får se resultat av att antingen Mick och supportrarna blir sams igen eller att vi byter manager.
Så som det är nu är ohållbart, vilket också publiksiffran i onsdags mot Cardiff klart indikerar. 13 205 åskådare är den sämsta publiksiffran i en ligamatch på Portman Road på över 20 år och hade man räknat samtliga närvarande hade man sannolikt inte kommit över 12 000. Många supportrar är irriterade på MM och han verkar ha ett eller annat horn i sidan till den samlade skaran av Ipswichsupportrar vilket får mig att besvara redaktörens fråga med att han nog gärna velat hissa långfingret till hela Suffolk.

AC: Det känns som om McCarthys fuck off räckte och blev över åt hela östra England. Tycka vad man vill om McCarthy, spelare, spelsystem, ägare, whatever...så är jag alltid tveksam till att bua åt våra egna.
Majoriteten av fansen har bevisligen tappat förtroendet för McCarthy och situationen är minst sagt ansträngd. Jag förstår fansens reaktioner och inte minst blir det tydligt i det låga antalet åskådare och jag förstår samtidigt Micks ”jag ska minsann visa dem” reaktion.  

Cardiff. Bättre spel, ändå förlust. Det var ju inte så överraskande. Däremot var väl laguppställningen lite överraskande. Trebackslinje. Sears från start. Hyam! Hur tänkte han där tror du?

AC: Ingen vet väl hur den mannen tänker? :)
Jag vill inget hellre än att Hyam överträffar sig själv och bevisar för oss att han är värd ett nytt kontrakt. Jag ska dock erkänna att jag blev själv väldigt överraskad men tycker samtidigt att det är ett friskt val då Hyam spelar för sin existens i klubben då hans nuvarande är på väg att löpa ut, och jag känner personligen att det är bra att inte stänga några dörrar. Är det 100% klart att exempelvis Bru lämnar är jag mer upprörd över att han spelar. 

Pelle: MM ville få in lite fräscha ben (säger man så?) och med tanke på nyuppkomna skador och tajt matchprogram så tycker jag inte att det var feltänkt. Dessutom gjorde väl både Hyam och Sears bra ifrån sig?

Dan: Ja, hur tänkte han? Med McGoldrick och Garner borta, var man ju rätt säker på en Waghorn från start. Att sen Hyam fick förtroende från start, var ju trevligt – jag är lite svag för honom, får jag medge – men lite överraskande var det allt. Jag kan tänka mig att Mick ville lufta några spelare och spara några inför "viktigare" matcher.
Jag känner nästan att han spelade ett lag som först och främst skulle säkra hem i en match som på förhand kanske kändes lite svår att vinna. Och det är ju inget fel på Sears och Hyams kämpatag och slit i alla fall. Men lite negativ kändes uppställningen. Och då blev det ännu mer överraskande med hur det såg ut på plan, men verkligen skönt att spelarna som fick chansen verkligen tog den.

Nigge: Laguppställningen var en smula överraskande, ja. Vi spelade dock riktigt trevligt tycker jag och hade det där typiska missflytet som ett lag av vår kaliber har och som ett lag av Cardiffs kvalisort kan räkna in på plussidan istället.
Hur MM tänker när han tar ut sina lag till matcherna har jag ingen aning om, en redigt gammeldags 10 000 kronorsfråga det!

Det ryktas återigen om att Evans försöker sälja av till något asiatiskt konsortsium. Säkert bara påhitt men låt oss leka med denna tanke en gång till. Om det medför en ny manager, en injektion av pengar och vi förutsätter att den nya ägaren inte är helt tondöv för supportrarna hur skulle du känna för en sådan lösning?

Pelle: ...skulle vara otroligt välkommet. För utan en djärvare ekonomisk uppbackning så kommer det vara omöjligt för oss att ta steget upp till Premier League. Men som sagt, det finns troligen ingen substans i de ryktena. Skitsynd, för med Marcus Evans kvar som ägare kommer vi vara ett League One inom en till två säsonger.

Dan: Alltså, sånt här är alltid lite läskigt. Vi vet ju vad vi har, men inte vad vi kan få, men med dina premisser är jag helt klart intresserad. För som det är nu, och har varit de senaste två-tre åren, är ju inte särskilt lyckat. Och när en manager, och en ägare, väl har fått fansen emot sig, så är det ganska kört; då ska det mycket till för att det ska vända och normaliseras – otänkbart mycket.

AC: Just nu trampar vi vatten och har gjort under flera år så det känns så avlägset att det är svårt att veta hur jag skulle hantera situationen om vi blev det nya Wolverhampton eller liknande.

Nigge: Oj, här kommer 10 000 miljonersfrågan som ett brev på posten! Jag läste en tweet i onsdags från en snubbe med knappt 300 följare som hävdade just detta (hans polare har hört det från en av de fyra direktörerna i klubben) och det får väl var och en själv avgöra om det verkar troligt. Han har dock följt upp det med en tweet i fredags kväll där han tycker att MMs kommentarer på pressisen backar upp hans "källa".
Den roligaste passagen i den tweeten är dock hans jämförelse mellan MM och Arsene Wenger: "He is the Arsene Wenger of the Championship without the jacket or pretty football".
Nåväl, tillbaka till frågan. En ny manager? Ja, om han är nå bra så är jag på. Injektion av pengar? Det är minst sagt välbehövligt, så ja tack på den. Ett asiatiskt konsortium med en ägare som inte är helt tondöv för supportrarna säger du? Jo, om det finns någon sådan i omlopp så är denne någon välkommen. Som synes finns en viss skepsis och grunden får väl sägas vara den gamla klassikern om att vara lite försiktig med vad man önskar sig.
I något annat viktigt meddelande till allmänheten på något socialt media (plattform som jag inte riktigt kan dra mig till minnes namnet på) pekades finger mot alla oss som är lite försiktiga med vad vi önskar oss. Allt är bättre än vad vi har nu, sägs det i många läger. Är det? Sannerligen finns det en E-N-O-R-M förbättringspotential men det betyder ju faktiskt inte att vi har nått botten på något vis, vilket verkar bli en mer och mer utbredd uppfattning i Ipswichkretsar.
Jag är bekymrad över: 

a) Det till synes irreparabla förhållandet mellan manager och supportrar. Hur lappar man ihop det utan att byta manager? 

b) Den ekonomiska situationen. Hur tar vi oss ur den utan att hamna i klorna på någon skrupelfri skojare med noll intresse för vår fotbollsklubb? 

c) De vikande publiksiffrorna (en troligt kausal följd av a)) 

d) Att likgiltighet inträder (om den inte redan gjort det) i passionens ställe.
Nu gjorde jag det igen, besvarade en fråga med fler frågor. Så pass förvirrad är jag av situationen. Hur fan ska det gå för oss? Se där, en fråga till som jag inte har en aning om var man hittar svaret till.


0 KOMMENTARER      958 VISNINGAR
NIKLAS NYGÅRDS
2018-02-24 15:59:00


ANNONS:

Fler artiklar om Ipswich

DET DYSTRA MÖRKRETS PANEL - SAMMANKOMST 15 2018/19
Ipswich Dyster rubrik? Må så vara, men den speglar veckans panel ganska väl. Det är mörkare än mörkt och ingen vet riktigt hur vi ska hitta ljuset :(
2018-12-01 10:45:00

DAGEN EFTER-PANELEN - SAMMANKOMST 14 2018/19
Ipswich Lördagspanelen är tillbaka på Svenska Fans efter några veckor där panelen endast ha publicerats på ITFC Swedens sajt. Det är dagen efter kvällen före. Kvällen när WBA kom på besök inför ett fredagstaggat Portman Road och vi hade förhoppningar om att skutan med dåliga resultat och tveksamma insatser skulle ta en annan riktning. Hur blev det egentligen med den saken? Panelen analyserar uddamålsförlusten.
2018-11-24 12:40:00

ÅRSMÖTESPANELEN - SAMMANKOMST 7 2018/19
Ipswich Årsmöte, match på storbild, öl. Vad kan gå fel?
2018-09-22 13:10:00

EFTER UPPEHÅLLET-PANELEN - SAMMANKOMST 6 2018/19
Ipswich Championship är tillbaka! Lördagspanelen är tillbaka! Dan ställer frågorna, Pelle, Erik och Nigge ger svaren. Allt är som vanligt med andra ord.
2018-09-15 13:30:00

OLD FARM-PANELEN - SAMMANKOMST 5 2018/19
Ipswich Det är den där tiden på året, ni vet. DEN TIDEN NÄR DET ÄR DERBY I EAST ANGLIA!! Ja, jävlar. Hur ska det här gå?
2018-09-01 09:00:00

CAMPYLOBACTPANELEN - SAMMANKOMST 4 2018/19
Ipswich Vad är väl en helg i Sheffield? Frågar man Pelle kan det vara både fylla och compylobacter inblandade. Förhoppningsvis även tre poäng att hämta hem till Suffolk.
2018-08-25 11:00:00

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 3 2018/19
Ipswich Erik låter veckans paneldeltagare smälta säsongsinledningen, fundera över Teddy Bishops återkomst samt spåna kring eventuell poängskörd i den närmaste framtiden.
2018-08-18 10:00:00

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 2 2018/19
Ipswich Panelen är igång igen och efter både panel- och spelpremiär förra veckan har vi också fått se en del av de nya spelarna och panelrävarnas funderingar (dock ej här på Svenska Fans men på ITFC Swedens hemsida). Hur som helst så har Dan ett gäng nya frågor den här veckan och Nigge, Erik och Pelle svaren.
2018-08-11 12:00:00

MEDLEMSRESAN 2018 - BILDBONANZA
Ipswich Vi har varit på medlemsresa för ett par veckor sen och det är väl på tiden att presentera lite bilder från spektaklet, särskilt med tanke på att det var den 10:e i ordningen! Drygt 25% av medlemsantalet (dvs 50 och några till) hade tagit sig till Suffolk för en helg i fotbollens, ölens och den helige John Warks sällskap. Typ.
2018-05-06 09:30:00

MARCUS EVANSPANELEN - SESSION 32 2017/18
Ipswich Vi har precis varit på medlemsresa och drygt 50 ITFC Sweden har haft en formidabel långhelg i Ipswich med omnejd, men den stora snackisen är givetvis att vår skygge ägare plötsligt bestämde sig för att ställa upp på en längre intervju framför kameran. Panelen ger sin syn på om det var något att hänga i midsommarstången eller om det bara var en rad med floskler.
2018-04-28 10:40:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM IPSWICH
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Omöjligt att bli klok på Lyon
Rond 1 i toppmötet till Tampa Bay
Djurgården intresserade av backen
Ytterback på Djurgårdens radar
Ligaförlust, Foden och Sterling
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies