fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 79500 | Medlemmar: 184050

Kom ihåg mig

Tränar- och ledarstaben i Liverpool FC


FÖRSTALAGET

JÜRGEN KLOPP
Manager

Energisk tränare som gjort storverk med små medel i både Mainz och Borussia Dortmund. Dubbel tysk mästare med de senare och har även en Champions League-final på sitt CV.

Tog Barcelonas pressystem och vred upp reglaget till elva. Förordar "gegenpressing" där laget ska pressa intensivt vid bolltapp högt upp i banan och vinna tillbaka den tidigt. Jobbar med snabba omställningar från defensiv till offensiv och gjorde Dortmund till Europas mest fruktade kontringslag. Stark pådrivare som gillar att jobba med och utveckla ungdomar och utvecklade flertalet storstjärnor i Dortmund.

Med ett aggressivt spelsätt finns det frågetecken kring hur spelarna hanterar det över en lång period. Slutet av Klopps tid i Dortmund präglades bland annat av skador på viktiga spelare där kritiker menade att det berodde på den intensiva spelstilen. Premier League är redan en liga där en snabb spelstil dominerar och hur ska Klopp hantera det faktum att det inte är något vinteruppehåll samt fyra extra ligamatcher jämfört med Bundesliga?

ŽELJKO BUVAC
Assisterande managerPETER KRAWIETZ
Assisterande managerVAKANS
FörstalagstränarePepijn Lijnders
Utvecklingsansvarig för förstalaget

Efter ett år som tränare för U16-laget på akademin hade 32-årige Lijnders satt ett sådant avtryck att Rodgers sommaren 2015 flyttade upp honom till förstalaget för att jobba med dess utveckling och stimulera den offensiva kapaciteten på individuell nivå hos varje enskild spelare. Pepijn kommer dock inte att släppa kopplingen till akademin utan ska parallellt vara en nyckelperson när det gäller elitutvecklingen av unga talanger i Kirkby. Detta som ett led av klubbens nya omstrukturering med fokus på teknik. På Lijnders CV hittar vi fem säsonger i PSV Eindhoven och sju i FC Porto. Trots starka band till spelare och ledare i Porto var Liverpool enligt Pepijn en av ytterst få klubbar i Europa som skulle kunna locka honom att ta sig an en ny utmaning.

John Achterberg
Målvaktstränare för a-laget

Kom till Liverpool från Tranmere Rovers i juni 2009 och blev utsedd till målvaktstränare för a-laget sommaren 2011 efter att ha tillbringat 10 år på Prenton Park som spelare och därefter målvaktstränare. Förre managern för Aston Villa och Tranmere, Brian Little, har beskrivit Achterberg som "den mest professionella spelare" han någonsin arbetade tillsammans med.

Vakans
Doktor för a-laget

Steve Peters
Idrottspsykolog

Peters anställdes i oktober 2012 och tillbringar en dag i veckan på Melwood, då han samtalar med spelare och ledare om kraven som ställs på idrottsutövare i världstoppen. Han fick mycket av äran för det brittiska cykellandslagets framgångar och även Craig Bellamy drog nytta av Peters tjänster säsongen 2011-12.

VAKANS
Huvudansvarig för prestationsförmåga

Hjälper till att koordinera arbetet som idrottsvetenskaps- och läkarteamet utför i linje med managerns träningsfilosofi och säkerställer därmed att allt föregående arbete som de separata avdelningar inom idrottsvetenskap, fysik och kondition samt medicin på ett effektivt sätt passar in i helhetsfilosofin.

Ryland Morgans
Huvudansvarig för fitness och kondition

När Darren Burgess bestämde sig för att lämna Liverpool och resa tillbaka till Australien vände sig Rodgers till sin tidigare klubb och hämtade walesaren Morgans från Swansea. Han ges nu ansvar för att övervaka spelarnas fysiska nivå utifrån faktorer som kost, sömn, löpmeter och vändningar samt att arbeta preventivt för att undvika skador. Detta görs dels med tekniska hjälpmedel som GPS och mätare av hjärtverksamhet inför match och dels genom subjektiv input från spelarna. Med hjälp av detta kan man över tid hitta trender eller trendbrott. Morgan har tidigare jobbat i Fulham och hjälper även det walesiska landslaget.

Andy Renshaw
Huvudansvarig för fysioterapi

Renshaw tog över posten efter Chris Morgan och har tidigare innehaft motsvarande position vid akademin i Kirkby och för U21-laget. Han har redan sju års erfarenhet i klubben och kom dessförinnan från Bolton Wanderers där han tillbringade sju år, två som fysioterapeut för förstalaget och sju år i samma roll för reservlaget och akademin.

I grunden har Renshaw en examen i idrottsvetenskap från universitetet i Sheffield och studerade senare fysioterapi vid universitetet i Manchester med inriktning mot muskulär fysioterapi.

I Renshaws team hittar vi följande fysioterapeuter:

Scott McAuley . - Fysioterapeut
Matt Konopinski - Fysioterapeut
Ruben Pons - Fysioterapeut

Jordan Milsom
Tränare med fokus på återuppbyggnad av fysiken och återhämtning efter skada

Sommaren 2010 anlände Milsom till Liverpool närmast anställd som ansvarig för idrottsvetenskap i Leicester City. På Melwood övervakar Jordan spelarnas kondition på daglig basis genom att analysera sömnvanor, energinivåer och det allmänna hälsotillståndet. Han mäter även muskelinflammation med hjälp av blodmarkörer samt håller koll på det autonoma nervsystemet, hormonprofilen och vätskenivån.

Detta skapar en bild av hur väl spelaren är förberedd för träningarna och om det finns något problem kan Milson och hans kollegor agera proaktivt för att undvika skada. Han övervakar spelarnas fysiska belastning på träning med hjälp av GPS och mätning av hjärtrytm, vilket kan jämföras med situationen under match för att se till att spelaren i fråga inte under- eller övertränar.

David Rydings
Styrka och rehabilitering (assistent)

Rydings jobbar nära Milson med att fokusera på spelarnas styrka och rehabilitering. Detta innefattar att sätta ihop spelarspecifika träningsprogram för gymmet samt att vara behjälplig vid rehabträning i poolen eller på cykel medan Milson har ansvar för rehabrelaterat arbete på planen. David utbildade sig i idrottsvetenskap på universitetet i Exter innan han innehade en praktikplats i USA under 1 år. Därefter blev det 3 år på John Moores University och idrottshögskolans snabbprogram för att utbilda sig till praktiserande inom sitt område. Under den tiden jobbade han även hos Everton Tigers basketlag och Widnes Vikings rugbylag.

Pedro Philippou
Idrottsterapeut

Philippou började jobba för Liverpool i september 2012 och har ansvar för att värma upp spelarnas mjuka vävnader före och efter match för att på så sätt förbättra prestationen samt förebygga skador. Han inledde sin karriär inom boxning där han jobbade jämte bland andra Lennox Lewis och Prince Naseem Hamed och fortsatte via OS-laget till Aten 2004 (redan 1998 hade Pedro hjälpt Storbritanniens friidrottare inför EM,Commonwealthspelen och OS) till Chelsea året efter där hans vägar första gången korsade Rodgers och Driscolls. I maj 2011 lämnade Philippou Stamford Bridge och anslöt till det brittiska dam- respektive herrlaget inför OS i London 2012.

Paul Small
Massör

Redan 2002 kom Small till klubben som deltidsmassör från Widnes Rugby Union Club och är därmed en av av dem som under längst tid har tjänat klubben i Melwoods kulisser. I dag jobbar Small heltid med spelarna i a-laget såväl som dem i reservlaget för att göra dem redo för träningen och sedan se till att de återhämtar sig efter den. Vid sidan av detta deltar han i alla dagliga planeringsmöten som rör läkarstaben. Small reser även med till en del bortamatcher för att överse förberedandet av spelarnas vätskeintag. Han har en bakgrund som ingenjör under 20 år för att sedan sadla om till massör.

Sylvan Richardson
Massör

Richardson följde med Hodgson till Liverpool 2010 och är även känd som den ursprunglige förstegitarristen i Simply Red! Båda Liverpools massörer har alltså slagit in på massörbanan sent i livet. Richardson har samma ansvarsposter som Small före och efter träning och match med fokus på mjukdelarna. Sylvan hjälper parallellt med sin roll i Liverpool sedan 2007 det brittiska OS-landslaget i cykling och har tidigare jobbat med landslagstrupperna i taekwondo, squash och wrestling samt en viss Andy Cole.

Graham Carter
Matchställsansvarig

Carter ser till att alla spelare i Liverpool har matchställ och skor redo till samtliga träningar och matcher - hemma som borta som utomlands. Hansamlar ihop alla kläder efteråt och sorterar dem för att se till att det kommer med till nästa match samt säkerställer att skorna är rena och utan lösa dobbar. Carter inledde sin karriär i Liverpool som bussförare på 70-talet och erbjöds en tjänst på Melwood av Gérard Houllier.

Lee Radcliffe
Matchställsansvarig

Radcliffe har hela tio års erfarenhet bakom sig i klubben där han inledningsvis övervakade träningsfaciliteterna på Melwood och såg till att all verksamhet flöt på som den skulle. Därefter jobbade han ett år som matchställsansvarig för reservlaget innan han befordrades att jämte Carter ta hand om a-lagstruppen matchställ.

Barry Drust
Rådgivare inom idrottsvetenskap

Barry är en välmeriterad herre och efter BsSc (Hons) skaffade han en doktorsexamen vid John Moores universitet följt av jobb vid universiteten i Durham och Teeside. Drust är huvudansvarig för avdelningen Football Exchange vid John Moores universitet, en organisation som "möjliggör att fotbollssamfundet har direkt åtkomst till expertisen hos dess världsledande anställda och metoder".

Drusts doktorsavhandling hade titeln "Metabolic Responses to Soccer-Specific Intermittent Exercise” och just fysiologin som rör oregelbunden (i synnerhet fotbollsrelaterad) träning och jämförelsen med regelbunden träning är hans specialistområde. Förutom ledarstab och spelare i Liverpool FC ger Barry anvisningar till flera klubbar i Premier League och Football League.

James Morton
Rådgivare inom näringslära

Sedan 2010 befinner sig Morton två dagar i veckan på Melwood för att resten av tiden arbeta på John Moores University. James tog examen i idrottsvetenskap 2003 och adderade en PhD i träningsmetabolism och idrottsnäringslära innan han erbjöds en roll på universitetet. Han är numera sernior föreläsare inom ämnet för sin doktobsavhandling.

I Liverpool inkluderar Mortons ansvar att i nära samband med klubbens läkarteam och kockar säkerställa att alla måltider komponeras för att erbjuda spelarna bästa möjliga näring, se till att upprätthålla vätskebalansen samt att energinivån är optimal. En nyckeluppgift är att se till att fettvävnaden hålls nere och Morton har också kontakt med varje spelare individuellt för att om så behövs anpassa kosten.

Ian Graham
Forskningsdirektör

Som en del av sin Moneyballfilosofi hämtade FSG i oktober 2012 in Graham för att få ut så mycket som möjligt av alla statistik som insamlas under träning och match. Han har en doktorsexamen i biofysik från universitetet i Cardiff.

VAKANS
Huvudansvarig för motståndaranalys

Ansvarig för att samla in så mycket information om de kommande motståndarna som är möjligt genom att kontrollera scoutningen samt att själv se DVD:er med motståndarlagets senaste matcher. Den analysen som följer sammanställs till en rapport som kommuniceras till managern och hans ledarstab.AKADEMIN & RESERVLAGET

Alex Inglethorpe
Direktör för Akademin

Efter sex år i Tottenham anslöt Inglethorpe till Liverpool i november 2012 för att ta över ansvaret för klubbens U21-lag, en position han övertog från Borrell. Som spelare inledde Alex sin karriär i Watford där han spelade som offensiv mittfältare eller anfallare. Efter att 1995 ha varit utlånad till Barnet skrev han på för Leyton Orient innan han 2000 bytte till Exeter City där han förutom en kort lånesejour hos Canvey Island tillbringade resten av sin spelarkarriär.

Inglethorpe testade för första gången på tränarrollen i Surreybaserad Leatherhead varifrån han flyttade till att träna Leyton Orients U19-lag i januari 2004. Därefter bar det av till ytterligare en av hans tidigare klubbar, Exeter City, förutom att vara assisterande managern för England National Game XI, ett lag som representerar Theree Lions på non-leaguenivå. Den senare posten lämnade han i oktober 2005. I juni 2006 flyttade Alex till White Hart Lane och efter att Martin Jol sparkats assisterande han tillfällige managern Clive Allen innan Juande Ramos tog över.

I augusti 2014 tillsattes Inglethorpe som direktör för akademin med ansvar att utveckla och bibehålla en miljö som möjliggör att spelfilosofin på akademin speglar den i Rodgers seniorlag. Akademin har också som mål att få fram enastående talanger med rätt mental och professoniell attidyd.

Phil Roscoe
Assisterande manager för Akademin/Huvudansvarig för utbildning och social välfärd

Roscoe övervakar den akademiska utvecklingen och det sociala välbefinnandet för Elitutvecklingstruppen, U18-lagen samt skolpojksprogrammen för U9-U16-lagen. I klartext handlar det om att erbjuda alla spelare i Liverpool en möjlighet till akademisk eller yrkesmässig utbildning vid sidan av fotbollen, men även tillhandahålla kurser inom ledarskap, kommunikation och organisation som kan komma till nytta under spelarkarriären. Varje spelares individuella utveckling och utbildning stäms av med skola, föräldrar och tränaren för respektive åldersgrupp.

Innan han kom till Kirkby tillbringade Phil sex år som föreläsare inom ämnena idrottsutveckling och kondition på yrkeshögskolan på Merseyside. Han har även över 14 års erfarenhet av att träna ungdomslag, där sju av åren har tillbringats på Liverpools akademi inom flera olika åldersgrupper. Det senaste jobbet var som huvudtränare för U15-laget.

Andrew Powlesland
Huvudansvarig för akademiverksamheten

Powlesland hjälper till att driva verksamheten i Kirkby från ett operationellt perspektiv och ansvarar för faciliteterna och funktionerna kopplade till ungdomslagen samt att kooridinera stödverksamhet så som välfärd, utbildning, HR och administration.

Nich Marshall
Huvudansvarig för fotbollsverksamheten

Med en UEFA Pro-licens och omfattande erfarenhet inom fältet efter tid i Barnsley, Leeds United, Nottingham Forest och FA anslöt Marshall i augusti 2014 som huvudansvarig för den fotbollsrelaterade verksamheten på akademin. Detta innefattar att i nära samarbete med ledarstaben tillhandahålla nödvändigt stöd som krävs för att kunna erbjuda träning i världsklass. Han är också ansvarig för att införa Elite Player Performance Plan och att jobba ihop med gruppen som sköter spelarrekrytering.

Dave Moss
Akademins chefsscout

Efter en professionell spelarkarriär som sträckte sig över 17 år i klubbar som Swindon Town, Luton Town och Tampa Bay Rowdies i USA samt att ha varit tränare i Oxford United, Manchester City, Huddersfield, Stockport, Chester, Northwich Victoria och Macclesfield (där han även var manager) var Moss väl rustad att ta sig an rollen som chefsscout på Akademin. Dave koordinerar för klubbens räkning hela scoutningverksamheten i Storbritannien och resten i världen.

Matthew Newberry
Senior Akademiscout

Newberry härstammar från Bangor på Nordirland och påbörjade sin tränar- och scoutningsbana i sitt hemland innan han tog jobbet som huvudansvarig för akademirekryteringen i Birmingham City 2010. I augusti två år senare anslöt han till Liverpoool FC där han tillsammans med McParland och Moss är utpekad att övervaka och leda samtliga rekryteringsaktiviteter på Akademin på lokal, nationell och internationell skala.

Ian Barrigan
Huvudansvarig för lokal rekrytering

Redan 1997 började Barrigan jobba med Liverpools ungdomsverksamhet som local scout och har sedan dess hjälpt till att locka spelare som Robbie Threlfall, Steven Irwin och Jon Flanagan till Akademin. Sommaren 2010 tog Ian över rollen som huvudansvarig för lokal spelarrekrytering, ett ansvar som innefattar att med hjälp av ett stort nätverk hämta in de mest lovande 6-14-åringarna i närområdet.

Tim Jenkins
Huvudansvarig för analys av spelarutveckling

Jenkins leder ett tremannateam som övervakar försörjningen av analysunderlag för samtliga åldersgrupper på Akademin samtidigt som han också agerar som laganalytiker för U21-laget.

Tims karriär inom prestationsanalys inleddes 2001 tillsammans med ProZone då han jobbade som analytiker i Derby County. Efter två år på Pride Park rörde han sig vidare mot träningsområdet och fixade sin licens innan han tog jobb som manager för juniorakademin vid Hartpury College i Cloucestershire. Som en del av det ansvaret arbetade Jenkins som reservlagstränare för Forest Green Rovers tack vare ett samarbete mellan högskolan och Blue Square Premier-klubben.

Trots tränaransvaret förblev prestationsanalys centralt i Tims arbete där han införlivade videoanalys i jobbet som tränare för att främja spelarutvecklingen. En framgångsrik period för högskolan ledde till att Tims U18-lag vann fyra nationella titlar samtidigt som en rad av spelarna gick vidare med professionella karriärer i England och utomlands.

Oliver Morgan
Assisterande idrottsvetenskapsforskare på Akademin

Sommaren 2011 kom Morgan till Liverpool FC för att jobba som fitnesstränare för de ungdomar som är 16 år eller yngre. Dessförinnan studerade han Idrotts- och Träningsvetenskap på Birminghamuniversitetet samtidigt som han på Coventry Citys akademi undersökte säsongsvariationer i de fysiologiska variablerna hos U18-spelarna. Oliver fortsatte parallellt med sin mastersexamen att arbeta med a-laget i Coventry där han utforskade talangidentifieringen inom elitungdomsfotboll.

Oliver jobbar mot målet att tillhandahålla idrottsvetenskapsstöd för alla åldersgrupper på Akademin inklusive reservlaget och det är hans ansvar att försäkra att det stödet för de yngre spelarna möjliggör utveckling för dem på kort sikt och att utvecklas ytterligare på lång sikt.

Andy O'Boyle
Huvudansvarig för konditionsträning/Konditionstränare för U21-laget

Sommaren 2011 tog O'Boyle över ansvaret att leda och koordinera idrottsvetenskap och fysisk utveckling på Akademin. Han har också dagligt ansvar för att tillhandahålla ett styrke- och konditionsprogram för klubbens Elitutvecklingstrupp. Dessförinnan tillbringade han tre år i Coventry City där han var fitnesstränare för deras a-lag

Vakans
Akademidoktor

Scott Redwood
Koordinerar hantering av träningskläder och matchställ

Redwood anslöt i februari 2012 och ser till att alla spelare och ledare på Akademin har tillgång till de senaste tränings- och matchdräkterna. Innan han kom till klubben hade Scott motsvarande tjänst i det walesiska fotbollsförbundet där han jobbade med samtliga lag från U17-nivå upp till a-landslaget. I samband med UEFA- och fotbolls-VM-uppdrag har han jobbat tillsammans med John Toshack, Roy Evans och Dean Saunders. Scott tjänstgjorde i armén under sex år.

Michael Beale
Tränare för U21-laget

I september 2012 anslöt Beale efter tio år inom Chelseas ungdomsutveckling till akademin och tog då över att träna U15- och U16-lagen. Michaels proffskarriär som spelare inkluderade en vända i Charlton innan han skaffade en UEFA A-licens. I samband med en större översyn av verksamheten i augusti 2012 befordrades Beale till U21-tränare när Inglethorpe tillsattes som direktör i Kirkby.

Mark Morris
Målvaktstränare för U21-laget

Efter kortare perioder som tränare i Wrexham, Chesterfield, Hereford och Southport flyttade Morris till Liverpools akademi för att sköta målvaktsträningen i U21-laget med målet att utveckla blivande nr 1:or till a-laget. Han kombinerar jobbet på akademin med att träna Wales U17-målvakter.

Andy Renshaw
Huvudansvarig för Akademins och U21-lagets fysioterapi

Renshaw startade sin karriär med en examen i idrottsvetenskap i Sheffield och började sin träning som fysioterapeut i Salford. Han jobbade både inom fotboll och rugby innan han fick anställning på Bolton Wanderers akademi i juli 2002 som fysioterapeut och ansvarig för idrottsvetenskap. Han befordrades till fysioterapeut för Boltons a-lag och under tiden i Wanderers stiftade han bekantskap med McParland, vilket gjorde jobbet i Liverpool FC extra lockande. Andy har studerat vidare med tilläggsexamen inom idrotts- och träningsvetenskap samt fysioterapi. För tillfället tar han sig an en mastersutbildning i muskoloskeletal fysioterapi.

Liam Kershawr
Fysioterapeut för U18-laget

Kershaw har varit på Akademin sedan 2001 då han även jobbade deltid som tränare i närområdet efter att ha avslutat en examen i Idrottsvetenskap vid John Moores Universitet. 2003 inledde han sin utbildning till fysioterapi vid Manchesteruniversitetet innan en fyraårsperiod inom National Health Service (de tre statliga myndigheter i England, Skottland och Wales som driver den offentliga sjukvården i Storbritannien) vid Aintree University Hospital tog vid. Parallellt med arbetet på sjukhuset fortsatte Liam sitt jobb på Akademin, nu som deltidsfysioterapeut för U9-16-lagen matchdagar och i samband med kliniska undervisningsgrupper kvällstid. I dag är han på heltid en medlem i Akademins läkarstab och jobbar jämte Renshaw med att erbjuda behandling och rehab samt läkarvårdstäckning vid sidlinjen i samband med match.

Joe Lewis
Idrottsterapeut

Lewis jobbar ihop med Renshaw och Kershaw för att förebygga, behandla och rehabilitera skador hos U18-truppen. Han bidrar också med läkarvård i samband med U15-matcherna. Samtidigt läser han på halvfart till en examen inom fysioterapi vid Salforduniversitetet.

Lewis mötte Dave Galley, Liverpools tidigare huvusansvarige för fysioterapi, i samband med volontärarbete i Bolton Wanderers och jobbade även tillsammans med Galley i Wigan Athletic under liknande former. Dessa erfarenheter ledde till en tio månader lång anställning inom idrottsterapi i Wrexham där Joe jobbade med både ungdomslaget och a-laget innan han anslöt till Liverpool 2009.

Richie Partridge
Fysioterapeut för U21-laget

Partridge ingår i läkarstaben på Akademin och har som roll att tillhandahålla rehabilitering, **ortopedisk manuell terapi och skadeförebyggande åtgärder samt vid behov ge läkarvård vid sidan av planen i samband med träning och match.

Richie tillbringade åtta år som spelare i Liverpool FC (förutom Coventry, Sheffield Wednesday, Bristol Rovers, Rotherham, Chester City, MK Dons, Stockport samt det walesiska laget TNS), kvalificerade sig som fysioterapeut 2009 och tog en mastersexamen inom fotbollsrelaterad rehabilitering 2011. Samma år drog han sig tillbaka från fotboll på professinell nivå. Han har även representerat Irland på U15-, U16-, U18- och U21-nivå.

Neil Critchley
Manager för U18-laget

I september 2013 kom Critchley till Liverpool och tog över ansavaret för U18-laget. Han kom då närmast från Crewe Alexandra där han hade haft rollen som akademidirektör sedan 2007. Det var också i Crewe han inledde sin fotbollsbana som juniorspelare, något som utmynnade i ett seniorframträdande mot Fulham under säsongen 1999/2000. Critchley är en av endast 16 personer i England som har nått den högsta tränarlicensnivån efter att ha handplockats av FA för att gå UEFA:s första kurs för elitutmärkelse. 18 månader senare tog han examen och är en av de mest högutbildade tränarna i Europa.

Neil Edwards
Målvaktstränare för U18-laget

Under 18 år som spelare representerade Edwards Leeds, Stockport, Rochdale och Bury. Tränarkarriären inledde han i Carlisle United där han var a-lagstränare i Neil McDonalds team. Närmast före Liverpool var Neil under fem år huvudansvarig i Bolton Wanderers för målvaktsträningen, både avseende a-laget och reservlaget. Under två år tränade han Wales målvakter på U17-U19-nivå.

Remy Tangr
Konditionstränare för U18-laget

Efter att ha tagit en examen i idrottsvetenskap vid Liverpool John Moores University kom Kershaw till akademin 2001 och började 2003 jobba som fysioterapeut vid Manchester University före en fyraårsanställning inom sjukvården vid Aintree University Hospital. Parallellt med detta var han fysioterapeut på deltid för U9-U16-lagen på Kirkby i samband med match och kvällstid. Han är nu en fullvärdig medlem av akademins medicinska team och jobbar jämte Andy Renshaw med att ge behandling och rehab samt stå redo under match om någon spelare behöver hjälp.

Kyle Wallbanks
Prestationsanalytiker för U18-laget

Wallbanks inledde sin bana med en examen som idrottstränare samtidigt som han jobbade på Preston NE och Bolton Wanderers akademier. Efter examen 2009 gick han vidare och jobbade i olika roller som spände över a-lag, reservlag och akademikonstellationer i Cardiff, Ferencvarosi TC, Middlesbrough, Mancheser City och Fulham. I oktober 2012 anslöt han till Liverpools akademi.

Scott Mason
Prestationsanalytiker för U15-U16-lagen

Scott anslöt i oktober 2012 med en bakgrund som analytiker i West Bromwich Albion där han samtidigt som han innehadde en praktikjänst under säsongen 2011-12 fullföljde en magisterexamen inom idrottsprestationer.

Mike Garrity
Tränare för U18-laget/Huvudansvarig för U6-U11-lagen

Garrity har samlat på sig erfarenhet från att jobba med samtliga åldersgrupper, men efter omstruktureringen av Akademiverksamheten under sommaren 2009 gavs han ansvaret att övervaka utvecklingen hos U6-U11-lagen i tillägg till att vara huvudtränare för U9-laget.

Michael Yates
U6-U9-tränare

Före detta akademianfallaren Yates återvände i augusti 2014 för att ta en roll som tränare för de allra yngsta lagen.*Idrottsvetenskap (Sport Science) är en vetenskapsgren som studerar tillämpning av vetenskapliga principer och tekniker med syfte att förbättra idrottsprestationer. En närliggande vetenskapsgren är den om människokroppens rörelse (Human Movement) i alla sammanhang, vilket inkluderar idrott.

Studier inom idrottsvetenskap innefattar traditionellt fysiologi, psykologi, motorisk kontroll och biomekanik, men även andra ämnen som näringslära och kosthållning, idrottsteknologi, antropometri (studien av mått och proportioner hos människokroppen), kinantropometri (studien av storlek, form, proportion, komposition, biologisk mognad och kroppsfunktioner hos människokroppen) och analys av prestationsförmåga.

**Ortopedisk manuell terapi är ett internationellt specialistområde inom sjukgymnastiken (fysioterapin) som arbetar med undersökning, behandling och förebyggande av smärta i bål, extremiteter, muskler, nerver och leder. Behandlingen består av smärtlindrande, rörelseökande och stabiliserande åtgärder som baseras på ett kliniskt resonemang och användandet av mycket specifika metoder, framförallt manuella tekniker och träning.


Web Counter
Web CounterSENASTE NYHETERNA OM LIVERPOOL FOOTBALL CLUB
ANNONS:
ANNONS:
eXTReMe Tracker
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Celtic åkte på en tung förlust
”Bra drag, mycket öl och sköna sånger”
”Vi har varit jävligt bra”
”Bra drag, mycket öl och sköna sånger”
”Napolis störste spelare i modern tid”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies